- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
DemonFace #42345 üzenetére
Ahogy néztem az a lap tápáramköri hűtésileg elég "csupasz"...tehát ha a "vrm" elmelegedik akkor azt semminem fogja meg...mivel nincs rajta borda sem.
Nagyon enyhe tuningra alkalmassá válhat/képes lehet...magát a procit én tuti megrángatnám ha "jó" lap lenne alatta..de nem érdemes sztem 4.2alatt kezdeni vele semmit, oda megmár kellene gondolom vagy 1.4V...Ha tartósan ezen a vonalon szeretnél még maradni...nagyon dúrván zsebbenyúlás nélkül akkor én cserélnék lapot..vmi jobbra..akár használtat garival!
Amiben mehet a tuning kockázat nélkül, darabig elleszel vele 4.2-n vagy fölötte..dobsz hozzá vmi jobb hűtést..aztán cserélsz fx8320ra vagy amire épp akarod.
Vga-t nempiszkálnám..csak azt babrálni nincs értelme. -
Martin97
aktív tag
válasz
DemonFace #42345 üzenetére
Nem kell egyhuzamban több órát játszani, hogy a feszemelt proci túlmelegedjen alap hűtéssel, ha nem hiszed el akkor futass pár kör linx-et.
A lapodat nem ismerem, de a külföldi fórumon: "Az 1090T tudtam csak kap 3.8GHz a tábla az állomány formátuma mivel ez borítani nem kell emelni a feszültséget. Ha én futottam a feszültséget fel, majd a fórumon is állt le 30 perc után az elsőrendű és akar kapcsolja vissza a 15-20 perc. Úgy vezethető, hogy le a MOSFET-ek mellett a CPU foglalat. Ők voltak felkelni, hogy 120 ° C, majd leáll."
Túlmelegszik feszemelés hatására a vrm, mert nincs rajta hűtő. Továbbá a giga oldalán: "78LMT-S2PT supports the latest 45nm AMD AM3 Phenom II/ Athlon II processors".
Ezt a lapot a phenom és athlon prociknak hirdetik. Az egy dolog, hogy megy benne az fx proci is, de annak a tuningjához nem feltétlen elég a 3+1 fázis ráadásul vrm hűtő nélkül.
Mivel nincs proci limited ezért a proci tuningjától semmit sem vennél észre a játékokban (csak a min. fps nőne csekély mértékben.) csak azt, hogy időnként újraindulna a vrm/proci túlmelegedése miatt.
Proci hűtőből cm hyper tx3/212 evo elég lenne.
Én/Mi nem azt mondjuk, hogy ne tuningolj, csak nem látjuk értelmét ilyen lappal/hűtéssel és cpu limit nélkül, mert játékokban nem vennél észre gyorsulást attól, hogy tuningolod a procit, a rendszered meg egy ssd-től gyorsulna. -
Apollo_21
addikt
válasz
DemonFace #42335 üzenetére
Attól függ milyen felbontásba..és milyen részletességgel mennek a játékok amiket mostanába "zargatsz"
Ha a vágy egy 50fps-ről való 80ra javulás meg high-ról ultrára..az felejtő!
MAx annyit lehet kicsikarni h ha low-on akad akkor elérhető esetleg egy tartósabb játszhatóbb szint...
7870fölötti kártyához pedig sajnos intel kell..vagy egy 8magos fx 8320...ha amd fronton maradnál..de hamár prociba invesztálnál akkor inkább gépcsere és intel. -
3.Aragorn
addikt
válasz
DemonFace #42330 üzenetére
Szerintem is itt a fórumon mindenki a tanácsait írja le. Ne vedd úgy, hogy utasítgatnak! A pénzeddel azt csinálsz amit akarsz, a jó tanácsokat pedig lehet megfogadni, vagy elvetni. Rajtad áll.
A lényeg, amit a kollégák is írtak, hogy azzal a géppel érezhető javulást nem fogsz tudni elérni egy szimpla tuninggal. Egy ssd beszerzése jelentős - érezhető - előrelépést hozna, és sokkal kevesebb pénzből megvan, mint egy teljesen új masina. Ezért ajánlgatja mindenki.Emellett persze tuningold is, ha módod van rá, azzal is előrébb vagy. Hűtésed milyen?
-
-
malphitee
senior tag
válasz
DemonFace #42326 üzenetére
Hi, nem nagyon éri meg hozzányúlni, a procid 1 szálon gyenge lesz mindig is, a vga dat meg alapon is kihajtja, egy SSD vel a rendszeredet tudod gyorsabbá tenni. 10-15mp alatt bebootol, gyorsabban nyitja meg a programjaid, játékok gyorsabban töltődnek be, összességében gyorsít a gépen, 20K egy 128gb ssd, azzal kellene kezdeni, aztán én a helyedben gépet upgratelnék utána.
-
DemonFace
csendes tag
válasz
DemonFace #42313 üzenetére
Heló! Szeretném a gépemből kihozni a lehető legtöbbet.
-CPU: AMD FX 6350
-VGA: MSI NVidia GTX 750 Ti
-RAM: Kingston HiperX 8 Gb(2x4), 1600 Mhz, 64 bit
-Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2PT
-HDD: Toshiba 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA 3
-Tápegység: Inter-Tech Combat Power CP 650W Plus
Emellett még van 1 (azthiszem )noname ventilátor a házban, és a ház se spéci.Mit tudnék ebből kihozni? Mennyinél nem lenne túl sok a hő és nem fagyna be? Mennyinél lenne stabil?
Elolvastam a cikket a topic elejéről, csak nem tudom hol kezdjek neki. És kéne valami progi ami mutatja a hőt, meg a tulterheltséget, meg valami amivel tudok tesztelni jól.
A hővel egyelőre nincs gond egyáltalán.Bump!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged