- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Visszatérhet a Nokia 800 Tough
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kolbi79 #47281 üzenetére
Nincs hülye kérdés! Ezért van a fórum!
Alaplap cserét ami a tokozásban többletet adhat a tuning miatt emlékeim szerint m-ATX kategóriában nem nagyon volt.
Jelen konfigoddal szerintem a 3,8Ghz elég a vga “támogatásához”. Játékokban nagyon minimális FPS-t nyernél a beruházási költség nem hozna annyi többletet max magasabb órajelet látnál a kijelzőn. Játékoknál szerintem már nem lenne lényegi változás. Max ha egy 1080 lenne bent, de még ahhoz is elegendő ez az órajel szvsz.Egy szó mint száz szerintem ha teljesítmény többletet szeretnél ( nem gondolnám, hogy szükséges lenne a jelenlegi összeállítással) újabb kiadású rendszerben gondolkodj.
Az alaplapod lehetséges, hogy a cpu feszültséget nem is engedi “piszkálni”. MSI-t nem ismerem, de az m-ATX miatt simán lehet úgy gondolom.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kolbi79 #47279 üzenetére
Alaplapod kevésbé tuningbarát sajnos, ebben lesz a szűk keresztmetszeted.
#47277kolbi79: A 100x részét nem tudom hogy lehetne emelni, vagy 38nál magasabbra valahogy (BIOS Update?).
BIOS UD nem fog segíteni. K-s processzoroknál a CPU FSB REFClock-hoz (x100) nem nyúltunk. Annak állítása már kérhet plusz feszültséget is. illetve ott a memória órajeleinek stabilizálására is szükség van. Itt elegendő szvsz a szorzó emelése, de ennél a lapnál a fázisok száma miatt is úgy gondolom ez az órajel lesz a maximumod.
Memóriánál fixáltad a DRAM feszültséget, de ezt tedd meg a CPU feszültséggel is. A gyári alapfeszültségnél kevesebbel is sokszor stabilan beérte a profi 4Ghz-es órajelen is. Volt akinél 1,136V alulreszelve is vígan ment 4Ghz-en, így a hűtés sem igényel különösebb energiát. Először 1,25V-ra lőheted és tesztelhetsz. Ha stabil és órajelben is elérted amit szeretnél (maximumot) akkor alulreszeléssel érdemes eljátszani szerintem.VGA szerintem korrekt a porcihoz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kolbi79 #47275 üzenetére
Szia,
emlékeim vannak még nekem is ebből a korszakból. "K-"s processzorod van, így viszonylag egyszerű a dolgod. Nézd meg az alap feszültséget, állítsd be AUTO-ról a CPU alap feszültségére fixen először, majd rövid teszt után kezd el emelni a szorzót, de csak a szorzót. CPU Ratio, ami jelenleg 100x34 (3400Mhz). 100-as értéket vidd feljebb fokozatosan 100Mhz-el emelve az órajelet. Teszteket végezheted terhelést végző szoftverekkel, én játékokat toltam. Monitorozd OSD-n kirakva játék közben a terhelést és hőfokot is! Ha instabil és fagy a vas, finoman adj több feszültséget. AUTO beállításon ne hagyd a feszültséget!
Fontos, hogy a hűtésre figyelj! Milyen hűtésed van konkrétan?
3800-4000Mhz szvsz volt mindegyikbe az biztos. Anno alacsony feszültséggel 4,2Ghz-en használtam.
Fontos, hogy apránként és minden beállítás, módosítást követően tesztelj, hogy biztos tudd, hol kezd instabillá válni illetve túlságosan melegedni. Ameddig az alap feszültségen nem változtatsz nem fog drasztikusan a hőmérséket sem változni.
#47273Sati01: Minden processzor és copfig más! Nincs általános beállítás, ha tuningolni szeretnél! Fontos, hogy tuning előtt minden paramétert írjatok le a gépről, melyhez szeretnétek "hozzányúlni"!
Az értelmezhető írásra is figyelj kérlek, mert hamar félreértés lehet a leírt "gondolatból"!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó AMD Ryzen 7 3700X CPU Bequiet Pure rock 2 hűtővel.
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i3-6100T 100% tesztelt, hűtő nélkül
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest