Új hozzászólás Aktív témák
-
creedszl
senior tag
sziasztok
Van nekem egy FX6300-es procim egy ASUS M5A97 Evo lapon.Nem igazán akarom keményen tuningolni.De ugye van ezen a lapon egy TPU kapcsoló ami megpörgeti a procit ha úgy érzi kell...Elégséges azt bekapcsolnom vagy túlságosan sokat ingázik akkor a fesz a procinál szóval nem éppen a legkíméletesebb a számára?Mi a legoptimálisabb megoldás arra hogy a rendszer csak akkor emelje az órajelet ha komolyabb terhelés éri(játék)?
-
creedszl
senior tag
válasz
creedszl #36632 üzenetére
Na most reggel volt időm próbálni.A kövi beállításokkal futtatom a AIDA stabilitás tesztet:
FSB:240(3120MHz)
NB/HT:1920
Mem:1600(1.2.66)Feszültségek:
Memnél a gyári 1.65 és az ajánlott CPU-NB-t pedig 1.22-re raktam.Így stabil eddig,még tesztelgetem.Kérdés hogy az NB-nél mennyit számít ennyi feszemelés?Komoly emelésnek számít?Nem tudom mennyi a VID...Stresszelés alatt a proc hőmérséklete érdekes módon nem ment 45 fölé úgy hogy a Hyper TX3 2300RPM-en megy és egyszer pörgött fel 2600-ra fene tudja miért...
-
creedszl
senior tag
válasz
sanyek2 #36631 üzenetére
Azt kétlem mivel a SmartFan úgy van beállitva hogy 45-50 fokig 25%-on pörög és csak utána emeli.A gép ott van mellettem szóval tudom milyen a hangja ha 25%-ről pörög fel...De le fogom mérni.Most hogy felratam a NB feszt 1.21-re a kékhalál megszünt(bár GTA4-en még nem néztem) de anomáliák vannak:pl a Sleeping Dogs kivág asztalra,eddig nem csinálta.A Rage nem dobott ki, bár mindezek csak pár percig mentek de eddig egyik se vágott ki szóval ez még igy nem stabil úgy érzem...Holnap tovább próbálkozok.
Am a proc feszhez nem nyúltam, az auton va és CPUZ szerint 1,3V-on mozog...
-
creedszl
senior tag
válasz
Gyufaaa #36628 üzenetére
Egy Cooler Master Hyper TX3-as a hűtő a feszek a biosban auto-n vannak.Nem tudom mennyire melegszik a proc de GTA4 alatt ami eléggé kajálja a procit a venti a hűtőn nem emelt csak minimálisan fordulatszámot.Ebből gyanítom hogy jól végzi a hűtő a dolgát és nem melegszik túl a proc.Holnap kipróbálom hogy ha a NB feszt emelem akkor megy e...
-
creedszl
senior tag
Sziasztok
Van nékem egy Phenom II X4 810 procim ami alapon 2,6GHz-en megy.Na most felhúztam 3,1-ig úgy hogy a memóriát ami Kingston HyperX 1600-as 4 Gb 1600-ra lőttem be mivel ugye ez a referencia órajele.De ennél a beállításnál kékhalálozik a rendszer.Ha leveszem 1333-ra akkor megy minden flottul.Gondoltam a fesz nem elég, meglestem, 1.65 kell neki.A CPU-Z szerint csak 1.5 megy neki.Hát fogtam felnyomtam 1.65-re de továbbra is halál és a CPU-Z még mindig azt mondja 1.5 a fesz.
Az alaplap egy MSI 790FX-GD70 Winki.
A feszültségeknél ezek a sorok vonatkoznak a memre gondolom:
CPU DDR-PHY Voltage
DRAM Voltage
DDR Vref VoltageÉn ugye a Dram Voltage-t állítottam.Jól tettem?Ha igen mi az oka hogy kékhalálozik?
Mellesleg a tuning részletei:
FSB:240
HT/NB: 1920
memszorzó 1.2.66Így jön ki a 1600...
-
creedszl
senior tag
hali
van nékem egy phenom II x4 810 ami alapon 2,6 ghz.megeshet hogy alapfesszel max 3Ghz-ig megy?ha fölé emelem mondjuk 3,2 akkor már instabil a dolog.egy MSI 790FX-GD70 lapban van ami nem egy gyenge lap szóval úgy vélem nem az nem bírja... -
creedszl
senior tag
hali
Ha a cool&quiet nem megy, mivel lehet helyettesíteni?
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Rég volt már AMD-s konfigom szóval némi felvilágosítás kéne a következőkről:
Mik az összefüggések a FSB,HT Link és Északi híd frekvenciái közt.Idálisan hogy kell igazítani őket egymáshoz? -
creedszl
senior tag
csak egy egyszerű kérdés.van egy alaplap 1066fsb támogatással.belerakok egy procit ami 1333fsb-n fut alapon.elmegy e benne és ha igen akkor mekkora a veszteség(mhz)?
-
creedszl
senior tag
nah, kikapcsoltam az emltett dolgokat és gy újra megpróbáltam följúzni...némiképp javult a helyzet de még mindig nem okés....szóval még mindig fenáll a probléma
-
creedszl
senior tag
3 ghz-nél 333 az fsb szóval mondhatni 340 környékén van.de az elején még ment rendesen csak gy egyik napról a másikra kezdődött el ez a dolog...a pci-e frekije 100-on van.az energiatakarékos funkciókat még nem néztem de majd mindjárt utánanézek.amúgy 2,7 ghz-en amikor 300 az fsb akkor is ugyan az a helyzet....
-
creedszl
senior tag
szevasztok
érdekes jelenséggel találkoztam.leginkább codozom és egy ideje nem tudni miért de baromira leesett az fpsem.úgy kell elképzelni hogy 30 környékére egy 2160-oson 3 ghzen és hd 3870-en.cseréltem catalystot meg miegymást de semmi se hozott javulást...aztán valahol olvastam hogy lehet mindent vissza kéne rakni alapra.megtettem és láss csodát 60 alá alig esik az fps.megpróbáltam visszahúzni 3 ghz-re de bármekkorát emelek azonnal leesik az fps...fura de ez csak a codban évényes más járékoknál nem nagyon tapasztaltam ilyet...szóval mi lehet a gond?próbáltam plusz fesszel is de semmi változás...
-
creedszl
senior tag
hali
e2160 húzásával kapcsban lenne kérdés.most 2,5ghzen megy alap feszen a memória 667-es és 2,4*277-en megy.szeretném felhúzni 3ghz-re ugye 9*333 fsb és 2*333 a mem.viszont ezen a szinten elindul fut is, de a winfos már néha kékhalált dob.kérdés hogy ha emelném a feszt egy kicsit akkor vajon stabillá válna?ugyanakkor ezen a frekin everestes 100% prociterhelésnél 60-65 fokra megy fel a hőmérséklet, a magok pedig(everest szerint) 80 fok köré.ez mennyire gáz hosszabb futtatásnál.ha nincs tehelés alatt akkor magok úgy 60 fok és proci pedig 50-54.érdemes lenne mondjuk lecserélni a gyári hűtést és akkor mehetne hosszabb távon is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged