- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
válasz
Gyufaaa #34131 üzenetére
na úgy nézik, hogy csak 210 en bírja a rendszer.de majd még letesztelem rendesen!
kérdésem az lenne, hogy mire jó hogy a ramnak a feszt megemeltem?
illetve most így lekellet vennem a mhz et a ramon és így csak 700mhz en mennek a ramok.
mennyi különbség van 700 és 800mhz között? -
djRusT
tag
-
djRusT
tag
válasz
Gyufaaa #34074 üzenetére
És hogy lehetne kiszűrni, hogy mi a rossz? feszültség(ha igen, melyik?), szorzó, fsb????
Mert nem melegszik túl a proci szerintem mert max 55 fokig megy fel, ami szerintem nagyon jó érték.... és ha valameddig bírja ezekkel a beállításokkal, nem kevés ideig, akkor bírni csak bírja, mert nem indul egyből újra, meg be is bootol rendesen, szóval... ááá..nem értem... -
csimpok
aktív tag
válasz
Gyufaaa #28301 üzenetére
Hát nem igazán látom értelmét a turbonak. Az ok, hogy ha nem kell procierő, akkor visszaveszi 1,6 Ghz-re a frekvenciát, ez hasznos. De ha full erő kell, akkor használja már a maximumot olyankor mindig, ne maga állítgassa 3,3 és 3,7 között, nem? Meg aztán nem tudom az mennyire tesz jót a procinak/alaplapnak, ha másodpercenként vláltozik a frekvencia (?)
De akkor azt mondod, hogy ha 33-as szorzó helyett minimum 37-et állítok be, akkor már nincs jelentősége, mert a turbo kikapcsol? -
norbi0401
tag
válasz
Gyufaaa #13502 üzenetére
3600Mhz-t sikerült stabilan beállítáni akkor a ramok 800-on mentek, de ahhoz, hogy nagyobb órajelet elérjek ezzel a memóriával sajnos a fölé kellene mennem próbáltam 8x500-al és 9x445-el is.(Ha jól értelmezem a visszaosztást)
Feszt +0.2V adtam így 2V-on mennek.
A 3.6Ghz elég 1.25V(vid), de ahhoz, hogy a 4ghz-el betöltsön a windows már 1.35V.
Most jelenleg 9x445 beállítás van, a memória ídőzítéseket átállítottam 6-6-6-18-ra.(hasraütésre). -
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13020 üzenetére
Nah, kicsit változtattam a dolgokon:
- most 1,4 V-tal megy a proci, 3,5 GHz-en.
- az NB-t visszavettem 2250 MHz-re
- a ramok 2,1 V-ot kapnak, 1000 MHz-en, 5-5-5-15-ös időzítésselFuttattam egy 3 órás blend tesztet, hiba nélkül lefutott.
A coretemppel az a bajom, hogy tuning után minden szinten 0 fokosnak méri a procit. Everest meg a maghőket 5-10 fokkal alacsonyabbnak mint a procihőt, így én ezt az utóbbit veszem figyelembe.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13016 üzenetére
A coretemp 1,4 V-nak látja kereken. Az a 0,024 V sztem nem jelentős eltérés. A feszt visszavettem 2,1 V-ra, remélem, ez már nem olyan "brutál". Bár, mint mondtam, a gyártó írt ekkora feszt neki.
Amúgy azt vettem észre, hogy a lap egy kicsit mindig több feszt ad, mint amit beállítok neki, 1-2 századdal.
Mod: amúgy a coretemp hőmérője a jobb, vagy az everesté? Mert 10 fokkal kevesebbet mér, mint az everest.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13011 üzenetére
A tuningcél 3,5 GHz volt, stabilan. A feszek azért ennyik, mert ezek nem veszélyesek sztem, és így reméltem, stabilabb lesz. A ramokra 2,2-2,4 V van írva, mint üzemi feszültség, ezért adtam 2,31-et (2,3 nincs az opciók között).
A Furmark lement, 15 perc után semmi. Akkor ezek szerint a GPU kipipálva. Az NB-t még lejjebbveszem, aztán meglátom, mire megyek vele. -
iceQ!
addikt
-
krisz0531
csendes tag
válasz
Gyufaaa #12761 üzenetére
Ezek az uj beálítások a gépemen : http://kephost.com/images/52P11900100.jpg
http://kephost.com/images/36P11900111.jpgigy a gép elindul de ez everest ultimate szerint mikor egyesével tesztelem a cpu-t +a memoriát is külön mindet nem ir hibát semmire csak az FPU-t irja hibának és itt nem tudom mit kell álitani ezt irja ki: http://kephost.com/images/29P11900122.jpg
-
KAMELOT
titán
-
trunsel
csendes tag
-
TROG AIR
aktív tag
válasz
Gyufaaa #12756 üzenetére
4 x 1 gb geil BD 800 mhz ddr2 ....240 es szorzóval csak ugy tudom használni a gépem (kisebbel is) ha a ramokat lehuzom legkisebbre....bármilyen feszfikszálást boot alatti fagyással vagy "el sem indulással" hálál meg a gépem...legfrissebb bios....és alapjáraton hibátlan a gépben minden egy éve....nincs ötletem...
-
kris07
csendes tag
válasz
Gyufaaa #12607 üzenetére
Teljesen úgy van ahogy írtad: 7 es a szorzó alapból, csak az enrgiatakarékosság miatt ugye vissza áll néha 6-osra. 333 pedig az FSB. Sehr gut! Akkor csinálok mindent úgy, ahogy írtad és majd tájékoztatlak a fejleményekről. Thx!
Gondolom Orthos-al teszteljem, hogy stabil-é.
De azt még egyszer leszögezném, hogy nem akarom én szanaszét húzni, nincs is csak gyári hűtésem, csak hogy kissé életre kapjon..
Thx! -
-
CSiMi_
tag
válasz
Gyufaaa #11585 üzenetére
Köszönöm, neked is, és Yolan measternek is, hogy segítetek, de nem akarom elszólni, de most megy úgy ahogy. Megy a memtest, már több órája, 26,3% és még semmi.
Úgy tűnik olyan mint az asszony, meg kell sétáltatni!
Amúgy olyan furán viselkedik néha, hogy nem is tudom, mi lehet a baja....
Majd beígérek neki egy hévízi nyaralást, és ez egyben egy fenyegetés, mivel nem szereti a gyógyvizet.
Amúgy nem melegszik semmi, mivel prime alatt is a MAX aimt mértem 67°C volt, de bepörgött a venti és 2 másodperc alatt már csk 55°C. -
csinyo
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8681 üzenetére
Szeva . Köszönök mindent sikerült felhúznom van egy olyan benne hogy hajtás / System Performance / és abban menüben alapba Optimal ha tovább nézegetem van olyan hogy advanced , agresive , expert . Az Expert be engedi állítani az FSB t beállítottam 195 re mert amikor simán állítom akkor csak 200 at engedélyez . Minden megy 3200 + on indul és a memória is 200 .
Köszönök mindent ...
Nagyon ott vagy a Top on ....
Ui : mi az optimális hőmérséklete a procinak illetve az allaplapnak ?? /nekem most proci 60 fok alap lap 40 körül EVEREST 5.0060 /
-
csinyo
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8681 üzenetére
Most nézzem meg a képeket és fura dolgot vettem ésszre de lehet hogy természetes csak nekem nem . FSB 166 MHZ
Resulting frequency 166 mhzHa felhuzzom az FSB 200 ra
Akkor a Resulting frequency is 200 ra lehet pont nyomni .A memory frequency nél 2 beállítás van vagy AUTO vagy BST
Auto nál vissza áll az FSB frekijére de 3200 mhz akkor sem hajlandó indulni ha mind a 2 fel van egyszerre húzva .
Nem értem pedig olyan egyszerű amit leírsz .. Működnie kéne ..... elvileg
-
csinyo
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8681 üzenetére
Szia . Nem tudom hogy a 3 slot bol melyikben van mert így vettem egy éve már , de holnap megfordítom . Megpróbáltam átálitani 166 rol 200 sikerült is el is jutott a WIN betöltöjéhez de kiírta nem megfelelő alkalmazás . Az FSB és a memória is átt lett álitva de az a fura hogy a Bios ba a memórianál Auto van vagy Bst .
Amit elküldtem fényképen elöször láttod pont az állítási lehetőségeket ...
Tanulmányozd légyszíves mert te nagyon vágod ...
Egy modul mit jelent ?? Nagyon hülyét kérdeztem ??
Bocsi ...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged