- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Üdv All!
Az újabb phenomoknál az nb órajelének stabilitását mivel tudom leggyorsabban lemérni? Egy memtest elég neki, vagy esetleg csak prime blend?
Előre is köszi. -
echterion
nagyúr
válasz
csabika0001 #13049 üzenetére
Szia!
A ramnak így semmi baja sem lesz, ne aggódj.
A proci garija meg csak akkor veszik el, ha fizikailag látható, hogy "megsült", vagy ha a komplett gépet viszed be és ott meglátják a bios beállításait. Esetleg, ha bevallod, hogy "bűnös vagyok, tuningoltam". -
echterion
nagyúr
válasz
proci985 #13029 üzenetére
Hát, valszeg ez lesz, mert még egy picit melegnek tartom a procit. Ha csak a proci fesz-t változtatom, akkor elég a smallFFT teszt is, ugye?
Amúgy akkor a GeiL ramjaim feszét is vegyem le 1,9 V körülire? Azt elég a memtest-tel letesztelni, vagy a prime blend kell neki, hogy tuti legyen?
-
-
echterion
nagyúr
válasz
peetmaster #13025 üzenetére
Realtemppel ugyanaz a helyzet sajnos.
0 fokos a cpu szerinte.
#Laccc85: kétlem, hogy a procim alapjáraton 48 fokos lenne, mert akkor terhelés alatt 68 foknak kellene lennie, aminél már ugye restartol a gép általában.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13020 üzenetére
Nah, kicsit változtattam a dolgokon:
- most 1,4 V-tal megy a proci, 3,5 GHz-en.
- az NB-t visszavettem 2250 MHz-re
- a ramok 2,1 V-ot kapnak, 1000 MHz-en, 5-5-5-15-ös időzítésselFuttattam egy 3 órás blend tesztet, hiba nélkül lefutott.
A coretemppel az a bajom, hogy tuning után minden szinten 0 fokosnak méri a procit. Everest meg a maghőket 5-10 fokkal alacsonyabbnak mint a procihőt, így én ezt az utóbbit veszem figyelembe.
-
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13016 üzenetére
A coretemp 1,4 V-nak látja kereken. Az a 0,024 V sztem nem jelentős eltérés. A feszt visszavettem 2,1 V-ra, remélem, ez már nem olyan "brutál". Bár, mint mondtam, a gyártó írt ekkora feszt neki.
Amúgy azt vettem észre, hogy a lap egy kicsit mindig több feszt ad, mint amit beállítok neki, 1-2 századdal.
Mod: amúgy a coretemp hőmérője a jobb, vagy az everesté? Mert 10 fokkal kevesebbet mér, mint az everest.
-
echterion
nagyúr
Ez nem sikerült valami jól, sry.
Szóval 1,424 V alapból a CPU-Z szerint.
Jut eszembe: az NB terhelve 32 fokos volt maximum. Sztem ez normális. -
echterion
nagyúr
válasz
Gyufaaa #13011 üzenetére
A tuningcél 3,5 GHz volt, stabilan. A feszek azért ennyik, mert ezek nem veszélyesek sztem, és így reméltem, stabilabb lesz. A ramokra 2,2-2,4 V van írva, mint üzemi feszültség, ezért adtam 2,31-et (2,3 nincs az opciók között).
A Furmark lement, 15 perc után semmi. Akkor ezek szerint a GPU kipipálva. Az NB-t még lejjebbveszem, aztán meglátom, mire megyek vele. -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Tuningolt gépem néha újraindul hibaüzenet nélkül, játék alatt. Szerintetek mit kellene piszkálnom? A ramok 1000-en mennek, 5-6-6-18-as időzítéssel, 2,31 V-on, a procinak 1,425 V van adva, az NB 2500-on van, 1,25 V-tal, a HT 2000-en megy. A hőmérséklet 55 fok körül van everest szerint. Integrált GPU-val, 800-on használom, 1,45 V feszt adok neki (ennyi a max a lapban).
Előre is köszi a helpet.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Bruuce87 #12785 üzenetére
Szia!
Először adj neki egy kis prime95-öt, azzal teszteld le alapfeszen a 4 magot. Ha stabil, utána lehet gondolkodni a többin. Milyen ramjaid vannak?
Ha csak a procit akarod tuningolni, akkor elég a szorzót piszkálni, de a rendszert akarod gyorsabbá tenni, emelni kell az EC-n is.
Ha emelsz az "fsb"-n, akkor az NB-t olyan 2600-2800 MHz közé lődd be, a ramot meg aszerint oszd vissza, hogy mit tud stabilan hozni. -
echterion
nagyúr
Erre van valakinek ötlete? Annyi történt még, hogy raktam egy win7 RC-t, felraktam egy Vantage-t, és ott ugyanezt csinálja.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek az mitől van, hogy elindítom a 3D Mark 2006-ot, és megáll ott a progi, hogy lecsekkolja a rendszert. Innen egyszerűen nem megy tovább, a proci meg 50%-os terhelésen van. Angol XP 32 bit alatt. -
echterion
nagyúr
válasz
Vigilante #12061 üzenetére
A Freezer 4 eres ventivel van, tehát szabályozható. Olyan 1500-as fordulatig nem hallani a hangját (egy e5200-ason ment ennyit full terhelésen, 3,75 GHz-en). Kipróbáltam egy 3 eres csatiban a max fordulatát, 2800 a max, itt már van egy kis süvítés, de a 4 eres csatiban nem megy fel idáig. A mostani procimon 1000-es fordulatig pörög fel, ott 50 fokos a proci terhelés alatt, ha 3,5 GHz-re húzom fel.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dyingsoul #12050 üzenetére
A procit addig tudod húzni, míg stabil. Az órajelemelés lényegesen kevesebb hőt termel, mint a feszemelés. Mindenesetre tartsd szem előtt, hogy a proci hosszú távon nem melegedjen 65 fok fölé, mert az már nem egészséges neki. Ha ez történik, hűtőcsere, vagy egy házventi a megfelelő helyre.
A procival együtt a ramok is menni fognak felfelé, arra figyelni kell, hogy a ramok osztója megfelelő legyen, lehetőleg 1:1-ben menjenek. Ezt bios-ban tudod ellenőrizni.
Amúgy arra nem tudok mit mondani, hogy miért nem látja 1066-nak. Próbálj meg másik 1066-os modult szerezni, hátha azt látja, vagy a te modulod egy másik lapban kipróbálni.
Azt a hűtőt nem ismerem, de a neten biztos van róla számos teszt, én mindig is egy AC Freezer 7 Pro-t használtam, nekem mindenre elég volt, és olcsón jutottam hozzá. -
echterion
nagyúr
válasz
Dyingsoul #12044 üzenetére
Szia!
Úgy látom, van itt kérdés dögivel.
Először is, a biztonságos tuninghoz általában a +10%-ban maximált feszemelést értik általában. Úgyhogy emeld meg ennyivel az alapfeszt, aztán ami a csövön kifér.
Aztán a 400 MHz Everest alatt valszeg azért van, mert ott nem számolja a ddr2-t hozzá, míg a bios igen. Azt, hogy miért csak 800-nak látja, nem tudom, lehet, hogy a lap nem kezeli rendesen azt a ramot.
A CPU órajelcsökkenése meg egy energiatakarékossági mód bekapcsolását jelenti, mikor nincs terhelve a processzor. Terheléskor visszaállítja az eredeti értékre az órajelet.
Remélem, tudtam segíteni.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Lehet amatőr a kérdés, de mi az az FPO? Hol tudom megnézni? CPU-Z és Everest nem írja ki. -
echterion
nagyúr
válasz
elfelejtette #8628 üzenetére
Sokan mondják ezt, de senki nem mondja, hogy miért? Miért fekteti ki a kártyát? Túlfeszeli vagy mi? Erre vagyok igazából kíváncsi.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a kérdésem ügyében, de nem találtam rá kielégítő választ, így most itt szeretnék próbálkozni, hátha...A kérdés: milyen következményei lehetnek, ha egy GA-P31 DS3L alaplapon, e2140-es procit használva auto-n hagyom a pci-e frekvenciát, nem pedig 100-ra rögzítve.
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Fűnyíró topik
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest