Új hozzászólás Aktív témák
-
CSiMi_
tag
Re, Senior Yolan! Hát ja, eleinte a RAM volt a cél, de most hogy megtanítottál procitni, és láttam a 31-ről 43-ra ugrott GTA fpseket, így mohó módon a procit is szeretném kipörgetni, és úgy kb, hogy az élményingex 8400Mhz legyen, mivel E8400 a neve
tehát, 4200Mhz/mag... Csak nehogy az legyen a vége hogy egy jó 2magos prociból lessz egy magozott
-
CSiMi_
tag
válasz
Vigilante #11769 üzenetére
Nekem is E8400 van, csak gigabyte alaplap, de nekem "auto" a PCI, és szerintem, 32 az alap, mert ez nem az órajele! De ebben nem nagyon tudok semmit. A ramnál meg nálam a xxD típusú szorzók válltak be, neked most tippre 2.0A van, próbáld meg 2.0D-vel. De szerintem, a vga baxaxik és abban nem vagyok szaki.
-
CSiMi_
tag
NAGYON KIRÁLY EZ A NOCTUA!!!
Eddig 66°C-volt, de 1x már 68-is, és mosz meg 55-56°C prime alatt.
Csak nem tudom, hova húzzam, a RAM pont így jó, de nem tudok így procit húzni :S Most elállítom, az fsb-t akkor lőttek a finoman behangolt RAMnak.a proci meg még bírna sokkal többet....
-
CSiMi_
tag
ATYA GATYA !! külföldi fórumot nézegetem, és egy gyerek berakta DRAM Voltage 1.65v
ez nem normális!
Én nem tudom, lehet, hogy megpróbálok én is egy ici-picit többet, mondjuk 1.24-1.26v-de nem több.
-
CSiMi_
tag
Itt a kérdést fogalmaztam meg rosszul, szóval, ha nem melegszik, akkor mennyi a max fesz ami még biztonságos?
A Ram meg, nem tudom, megpróbálom kitesztelni, ha pl 940Mhz, akkor menni fog-e 4-4-4-12 ben, szerintem nem, mivel amikor 400 x 2,4 volt, akkor is kifagyott :S
De talán... :S -
CSiMi_
tag
válasz
spájne #11750 üzenetére
Ja-ja! Bios, ha nem megy valami, rögtön frissíteni, hogy ezt a lehetőséget is kizárd. Meg talán az lehetett a baj, hogy nagyon régi volt, és nem tudott mit kezdeni vele. És minden alkalommal új hardvernek érezte, ezért beállította alapra!
Senior Yolan! Mit javasolsz, meddig lehet majd az új hűtővel a vcoret (1.35)? És a RAMot hogy oldjam meg? Most belőttem stabilra 1147 5-5-5-15 És nagyon bejön, megfelezte a betöltési időt. mag még azt sem tudom, hogy mérem le ezt?
-
CSiMi_
tag
Szeva! A procinak már sok órajelhez- sok feszt kitapasztaltam, ma veszem meg a noctua c12p-t és mehet még följebb xD. A rammal meg gondban vagyok, csak a xxD típusú azaz a 400-as szorzókat szereti. Például tegnap belőttem 2.66D-re minden ment, prime, game, stb.. de amikor áttettem 2.66Cre akkor el sem indult :S
Ez azért baj, mert nincs magasabb fsbhez jó szorzó. 2.0, 2.66, 3.0 csak ezek:S a procinak meg meg akarom tartani a 9x-et tehát, ha pl beteszem 475 x 9 (4275mhz) akkor a 2.66D sok a 2.0 kevés :S tehát nem tudom... -
CSiMi_
tag
Hali megint! Mennyi feszt lehet adni E8400-nak? És mennyi a max hő? Valahol olvastam, hogy 72°C a felső határ, de nem hivatalos. Úgyhogy bigyoszban beállítottam, hogy 70°C-nál kikapcs! De akkor gondolom, ha 1.3V nál már 66°C akkor már nem lehet sokkal többet adni. (Hétfőn jön a Noctua c12p
)
-
CSiMi_
tag
Emberek! Miért van az, hogy húztam a procin, éd kevesebb az fps ??? xD
-
CSiMi_
tag
-
CSiMi_
tag
De hát pont az a baj, a proci, már fix volt, jött a ram fesz blendel, az egyik megállt, és nem indul sehogysem... Kikapcsoltam a gépet, aztán vissza, de nem indul az egyik, Starting work, vagy mit ír, nem tudom pontosan most.... Nehogy azt mond, hogy clear CMOS -_-'
Valahogy meg kellene oldani!!!Amúgy a múltkori hibasorozat is úgy kezdőfött, hogy a ram feszt léptettem lefele, és utána nem jött vissza!!!
Szerk.
Pill, kiveszem a slotból... -
CSiMi_
tag
Na, most tényleg nem értem, totál, lassan odafigyelve mentem lefelé a ram feszültségével, el is értem 2.1-nél az egyik mag aktivitás leesett. Jó, oké.. restart, meg minden, de alap feszen azaz 2.2V-n sem megy most... ez miért????? Egyszerüen nem értem. Ez az ET6 valamit elb@szott... vagy mi?
-
CSiMi_
tag
Emberek, sok az a 64°C ?
Szerk.: Mi az a RAM 1:1 ez 2es szorzó, vagy mi???
-
CSiMi_
tag
Vazze, Mester! Igazad volt már megint! Ugyan ezzel a beállítással nem ment a múltkor! Remélem nem szólom el, mert most még nem rég óta megy a prime, de úgy tűnik stabil.
FSB: 420 x9 ~3,78
SPD: 2,66D ~1120 5-5-5-15
Vcore 1.3 (még nem minimalizáltam)
Termination: 1.22
Dram: 2.2vDe egy valamit nem értek CS:S benchmarkban 600+ fpsem van, még is, minthogyha vibrélna a kép....
-
CSiMi_
tag
Mosz feltoltam 1066-5-5-5-15 2,2v-ra, és lekopogom, de megy a prime pár perce!!!
SZERK.: Én tudod mire gondoltam..., hogy magasabb FSB-n, már visszább kell venni a szorzót, és én most 400 x 2.66D használok! de magasabb órajelen vissza kell vennem 2.5A, vagy 2.4C és ilyesmi, lehet, hogy ez a baj?
-
CSiMi_
tag
Szeva, Yolan mester! Voltam az aqua computerben, és azt mondta az eladó, hogy az alaplapom, biztos, hogy szereti a magas frequenciájú RAMokat, még akkor sem, ha rá van írva!
Amúgy ha nem titok, megkérdezhetem, honnan ez a nagy tudástár? Hobby, vagy ez a munkaköri ártalom?
-
CSiMi_
tag
Jó reggelt, Mester!
Amúgy a clear CMOS főleg azért nem tetszik, mert sok a macera vele. Ilyen szekrény-asztal félénél van a gépem, és négykézláb kell manővereznem 60 kábel között, hogy hozzáférjek, ha megvan, akkor sem minden ok, mert az elem eléréséhez ki kell venni a videokarit. -
-
CSiMi_
tag
Ahaa, szerintem így hamarabb meglesz!
-
CSiMi_
tag
Yolan mester! Mi lenne, ha máshogy kezdenék neki, ha megadom, a feszt, és lassan emelem az FSB-t? Ha mondjuk, meg akarom nézni, mit bír maximum 1.3v-n ???
Vagy ez így nem szakszerű? -
CSiMi_
tag
Nem tudom, nem találom, de lehet elviszem a szervizbe, és ott megcsináltatom. Nekem ez nagyon nem megy egyszer jó egy feszen, egyszer meghal... :S akkor amikor csak elkezdtem, akkor is ment a ram 1.9v-n, utána kifagy 2.2-n. még amikor visszavesuzem akkor is :S
-
-
CSiMi_
tag
Mester! Miért nem lehet auton? Elb@szhat valamit? És ha normalon kifagy alap beállításokkal, akkor azt hogy küszöbölöm ki??? Ja és mielőtt ET6 azelőtt már kell a normal fesz?
"és +0.02fttvel meg már 1.25
milyen ftt? normal ftt? nem értem" az alap ftt-t növeltem, mert javasoltad (1.12v) és ez álltal a vcore is lejjebb ment! -
CSiMi_
tag
válasz
kicsigeri #11627 üzenetére
De ezzel az a baj, hogy kifagy, de nagyon!!! És ráadásul amikor mindent visszatettem alapra, már csak a feszek voltak normalon, akkor is mindig kifagyott, és van vagy 1014 fajta fesz, ami azt sem tudom mit csinál, és nem akarom egyesével kipróbálni, melyik miatt lőtt ki a gép mindig....
-
CSiMi_
tag
Most így melóból sajna nem tudom kipróbálni, de szerinted ez pl, jó lenne???
FSB: 444 (9x) mivel úgy is 4K volt a kitűzött cél
SPD: AUTO (2.4x) Tehát dúrván 1066
A feszeket meg AUTO kivéve a már kitesztelt CPU, és a DRAM
DRAM...:2.2
CPU_VCORE: 1.275 vagy több, mivel ki akarom próbálni, ha nem normal, hanem auto az ftt akkor kell-e ráadni, és mennyit..Mivel nem tudom emlékszel-e de 1.275ön ment normal fttvel, és +0.02fttvel meg már 1.25
-
CSiMi_
tag
válasz
kicsigeri #11618 üzenetére
Az alap
CPU_VCORE: 1.175
MCH_core: 1.1 (tehát+0.02 amit akarok.)
Amúgy meg a gyártó szerint, a saját honlapján azt írja, hogy ajánlott fesz 2.2, max fesz 2.35
Csak nem tudom, ha állítom hogyan tegyem ezt.
Gyártó álltal javasolt
5-6-6-18, 2.2v, 1150 Mhz ezt hogy lövöm be?Mivel a proci már ki van tesztelve egy ilyennel
FSB: 433 9x ~ 3897Mhz
CPU_Vcore: 1.25650v
CPU_Termination: 1.12vYolan mester! Én tudom, hogy a kisebb időzítés jobb, de több fesz is kell hozzá? Meg nem tudom, miért, de amikor egyfolytában kaptam az errorokat, akkor akár hova raktam a feszt kifagytam. Visszatettem mindent normálra, de mégis!!! Tegnap a boltban, ahol vásárolok mondta a srác, hogy tegyek mindent autora, és bevált! Ezért kérdeztem, miért jó az a Normal. És szerintem inkább adjon több feszt, hogy menjen.
Meg akkor az alap kérdés ET6-tal is kipróbálhatom, ha kitalálok valamit?
-
CSiMi_
tag
Yolan mester! Kérdezted, milyen hűtő. Hyper TX2 és csak 1x volt hogy 67°C és az is csak pár sec. Amúgy most kezdek erőt venni magamon, hogy még egyszer utoljára nekirugaszkodjak egy tuningnak. Csak ET6 alatt is kitesztelhetem az fsb-t? Mert ha megint nem indul a gép BIOSbabrálás után, akkor feladom.
Amúgy van külömbség, ha a fesz AUTO, vagy NORMAL??? mert akkor jött helyre a ram, amikor AUTOra raktam.
Meg ha ET6-tal tolom be az fsb-t is, az nem jó? Mert egy ilyen nagyon magas dolgot akarok kipróbálni:
Szorzó 9x
FSB: 477
minden más AUTO
SPD: is auto, (ami 2.4, de nem tudom A vagy C)
Körülbelüli feszek:
CPU_VCORE: 1.275
CPU_termination: 1.12 (ezt amúgy légyszi magyarázd el, hogy mi, és meddig lehet biztonságosan.)
MCH_core: 1.12 (ezt is pls!)
DRAM_Vcore: 2.2
Ezzel egyszer már ment, de valamiért kifagyott, ezért akarom ET6-tal, ha lehet.Amúgy amit a gyártó ajánl 5-6-6 ezzel kevesebbet eszik? és a 3db 6-os az mi?
-
CSiMi_
tag
válasz
Gyufaaa #11585 üzenetére
Köszönöm, neked is, és Yolan measternek is, hogy segítetek, de nem akarom elszólni, de most megy úgy ahogy. Megy a memtest, már több órája, 26,3% és még semmi.
Úgy tűnik olyan mint az asszony, meg kell sétáltatni!
Amúgy olyan furán viselkedik néha, hogy nem is tudom, mi lehet a baja....
Majd beígérek neki egy hévízi nyaralást, és ez egyben egy fenyegetés, mivel nem szereti a gyógyvizet.
Amúgy nem melegszik semmi, mivel prime alatt is a MAX aimt mértem 67°C volt, de bepörgött a venti és 2 másodperc alatt már csk 55°C. -
CSiMi_
tag
Sziasztok!
HELP!
Előre is bocsánatot kérek, hogy több helyre is beírtam ugyan ezt, csak több véleményre, lennék kíváncsi, mert t általában minden topicban más-más választ kapok!-Eleinte arra lettem figyelmes, hogy néha csak úgy le megy az fps játék közben. Javasoltátok, hogy tegyek fel 64bites OS-t, de nem javult! És több fura dolog is volt mondjuk kikapcsolt a hang, kifagytak a játékok, vagy az egész windows. Ilyenkor többnyire a microfost szidtam. De amikor a már sokadik. OSt raktam föl,XP, Vista, Vista 64bit, 7, 7 64bit elkezdtem harwerre gyanakodni. Írtam megint nektek, és mondtátok, hogy lehet, hogy alaplap. Fogtam, és frissítettem a BIOSt penyáról. Ez sem segített. Erre nem nyílt a DVD tálca. Ekkor elvittem szervizbe Kiderült, hogy a DVD rom tápja kicsúszott a tápból, de ez az én f@szságom, hogy nem vettem észre, meg még hogy azért bootolt lassan, mert rosszul volt a bios beállítva, pl. flopiról elsődleges boot flopi amikor nincs is, meg ilyesmi. Hát egy fokkal jobb lett, de nem volt az igazi, még mindíg voltak a laggok, és baxakodott, fagyott, stb. Akkor az alaplapos topicban rájöttem hogy a ramom amit 1150Mhz-nek vettem, az nem is ment csak 800on. Yolan mester segítségével belőttem majdnem 1150-re,(a gyárilag javasolt fesz 2.2v és azt írja, hogy MAX. 2.35, én 2.2 fölé nem mentem!) de mindíg kilőtte a gépet, amikor elindítottam a prime-t. Akkor rájöttünk, hogy a RAM lehet a hibás mindenért. Elkezdtem futtatni a memtestet, és sorra jöttek az errorok. Úgy tünt, meg van a hiba!!! Kivettem a RAMokat, hogy ma visszaviszem az aquába, meló után, aztán eszembe jutott, hogy itt a melóhelyen is futtasam le a memtestet, kölön-külön, mind2 modulra, hogy legalább tudja melyik a rossz! Hát elment 40%-ig de nem talált hibát, othon bezzeg 10%-nál már 15 hibát talált! Na mosz akkor mégis csak az alaplap lessz a bibi??? Most aztán tényleg nem értem olyan futa....
Szerk.: Yolan mester! Van ötleted??? Benned van az utolsó reményem
Szerk.2: Vagy az is lehet, hogy egymást nem szereti a két ram? Most sajna melóban nincs idő kipróbálni!
-
CSiMi_
tag
Itt nem pörög olyan gyorsan a téma mint a DDR2 tunind topic-ban! Lehet, hamarabb választ kapsz!
-
CSiMi_
tag
Sőt mosz néztem, a gyártó auz írja, hogy MAX fesz 2.35v szóval ettől a 2.2v-tól nem szállhatott el.
-
CSiMi_
tag
Itt szerintem sokkal-sokkal nagyobb gáz van, ALAP beállításokkal is kifagy a rendszer, és amikor elindítottam a memtest-et, mentek a %kok, és már 8%-nál hiba üzi, és utána egyfolytában hibaüzi !!! de amíg elértem 10%-ig addigra már volt vagy 15. akkor inkább kikapcsoltam a gépet. De az a gyanúm, hogy már egy jó idelye szar, mivel pár hete baszaxik a gépem. Azért is mertem nekifogni a tuningnak, mert nem ment jól, de ezekszerint megvan az oka! Meg szerintem az, hogy adtam neki 2.2v-tot, nem tehette tönkre, mivel a gyártó javasolja neke a 2.2v-t.
Aquacomputer, remélem nem sokat fog ülni rajta. Már látom is előrre, hogy visszaviszem, azt még baszakodnak vele egy csomót, persze csere ram nem lesz!Amúgy a CPU voltok azok tökre stabilak voltak, és ezért nem értettem már az elején, hogy miért fagy ki A RAM egyszer 2.1v-n egyszer 1.9... ekkora külömbség nem ésszerű.
-
CSiMi_
tag
Most meg egyfolytában error!!!
-
CSiMi_
tag
HELP! nem tudom mi van.... de valami nagyon nem jó, ALAP minden, és kifagyasztja a gépet a memtest!!
-
CSiMi_
tag
Hát, nem tudom, valahogy most Benchmarkoltam, és elszomorított... 31,2 fps. In game, meg ha esik az eső, és sok redőr követ, lemegy a béka segge alá is (ilyen 19-20) :S Szóval nem tudom, megpróbálom azt ami az ezelőtti biztos pont volt... ha azzal nem megy akkor mi legyen? Akkor tönkre ment valami, nem??
(Füst nem volt, de nagyon nem akart elindulni, és amikor bőven adtam feszt neki akkor sem ment jól! és azt is próbáltam, h 5-6-6-18 de így sem, én arra is gondoltam, hogy nem-e lehet, hogy a ram túlhevül 2,2v+ 2óra Prime...)SZERK.: ez volt az előző stabil. [link]
-
CSiMi_
tag
Én ma már semmit sem húzok, megnézem alappal hogy megy, aztán, ha összeszedem a bátorságom...
Meg nem tudom, bizonytalan vagyok!Vazze, rengeteg dolog csak úgy eltünt, játékok, filmak, stb o.O
-
CSiMi_
tag
Sőt valami, nagyon fura, nem akart elindulni, és kiírt valami nagyon hosszú szöveget, és utána nehézkesen de elindult! Most meg nem tudom miért, de pár nappal ezelötti cuccokkal indult el! Mármint, letörölte, amit nemrégiben telepítettem, és visszatette amit már leszedtem. :S na ez, hogy ...
-
CSiMi_
tag
S.O.S.!!!!!!
!!!!!!
!!!!
Nem jó valami... Benn volt ahogy legutóbb irtam, és kifagyott amikor a ramot nézte a primre! Kicsit elmentünk sétálni a nejemmel, mire hazajöttünk, nem mozgott az egér, aztán amikor újra inditottam nem indult el, mármint zúg, megáll, megintzúg, megintmegáll, ezt csinálta pár percig (kb. 10-12szer) és kikapcsoltam a tápot. :S mi lehet??? -
CSiMi_
tag
Nah, megvan mit nem bírt! össz annyi hogy 3 fsb-t le kellett venni!
Nem szereti, ha 1150 fölé megy a RAM nem tudom azt írja a ramom honlapja, hogy unbuffed, ez nem tudom mit jeleni, de szerintem valami olyasmi lehet, hogy nem engedi 1150 fölé...
Megy 2.2v és semmi gond, kötvehiszem, hogy nem elég neki +0.4v arra a 3 fsb-re-Amúgy próbáltam másik betűvel 2.66C és nem is indult el a win....
Nem lehet, valahogyan ilyen 1140 és 1149 közé belőni, úgy, hogy ne fsb-t használjon? Mert szerintem bírná ez az állat 1.3v-n a 4400Mhz-t -
CSiMi_
tag
Na jó, most török szét valamit, tegnap több mint egy órát ment, most meg kilő.... ezt miért??? a fent látható beállításokkal, adtam rá 4 lépésnyi feszt, de mégis. Mi a F.szért?
Prime95
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[Sun Nov 15 11:39:42 2009]
[Sun Nov 15 11:45:48 2009]
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
CSiMi_
tag
Asszem megvan a végleges beállítás!
FSB: 433 9x ~ 3897Mhz
SPD: 2,66D ~1151,78Mhz
CPU_Vcore: 1.25650v
CPU_Termination: 1.12v
DRAM_Vcore: 2.22v
MCH: Core: 1.12vA fúrcsaság ebben, hogy tegnap még ment úgy 1-2 órán át, hogy:
CPU_Vcore: 1.24375v
DRAM_Vcore: 2.18v
Ma meg 1 sec és kilőtt.... :S hogy ez mitől???Ja meg ez a progi CPUspeedpro azt írja, hogy 4012 Mhz xD állat... Ja meg GTA4 benchmark alap beállítással 33fps így meg 42,8 xD állati...
-
CSiMi_
tag
válasz
Kartács #11505 üzenetére
Yolan a mester, ha tévednék, remélem kijavít. De szerintem 50-60 még nem vészes, DE! ha ezt az 50-60 fokot nyukalmi állapotban mérted, az már gáz! Mert akkor szerintem, terhelés alatt (pl játék) felmegy 70 fölé!
De 60 alatt nincs gáz. Szerintem 70 a felső határ de ez szerintem proci függő is, azt tudom, hogy a régebbiek többet ettek, ezáltal melegedtek is rendesen! -
CSiMi_
tag
A 420as, de még a 445-ös fsb is ment 1.1-el, csak te mondtad, hogy pakoljak még rá! De ha nem kell én visszaveszem
Amúgy most 420on van, de jó szorzót nem tudok találni rá sajnos, mert csak ezek vannak
2.0, 2.4, 2.5(csakA), 2.66, 3.0 a többi meg már magas.És akkor a CPU termination-t is növeljem??? Akkor lehet, hogy lejjebb megy a CORE_Voltage?
-
CSiMi_
tag
Pár napja azt hittem a tuning úgy meg, hogy csak bemegyek a biosba és van egy sablon mondjuk E8400-ra. És csak beállítom az fsb-t mondjuk 333-ról 380-ra és már kész is
Hát ezze meg már mingyár egy hete untatom yolant -
CSiMi_
tag
Nekem most jel pill így megy.
CPU_VCORE: 1.275v
MCH_CORE: 1.16v
DRAM_VCORE: 2.2v
FSB: 420 (x9 = 3,78Ghz)
SPD: 2,66D (1120Mhz)
a vtt fesz, az mi a rák, olyat nem találtam!-Itt már csak az a kérdés merölt föl, hogy mondtad, hogy nem a Prime alatt kell ET6-tal lelépkedni? De akkor hogyan? Ki-kell mindíg lőni a primet? (Mert ha igen akkor eddig nagyon nem így tettem :S)
-Ha a RAM feszt állítanám be, akkor azt hogyan kell? Az is prime? Csak mert szerintem az nem a ramot terheli.
-Szerintem ha "AUTO"-n hagyod az SPD-hez rendelt szorzót(FSB) nem állít semmit ez az x.xxA, C, D.... stb. Metr ha NEM auto-ra rakod, akkor számít, mert akkor nem az FSB-t szorozza meg! tehát ilyen szabvány szorzók, ha nem akarsz az FSB-m állítani.
Csak egy példa. Kivettem az AUTO-t akkor volt asszem 370 az FSB- de betettem 2.66D-re és betette 1064-re nem pedig 984...
Tehát SZERINTEM nem vagyok szakértő de ha az FSB-hez rendeled az SPD-t akkor totál mindegy hogy A, vagy éppen D.
-
CSiMi_
tag
Re! Én nem tudom, itt valahogy instabilnak tűnik!!!
445 x 9 1.3v megyek lefele, és egyszer bírja még az 1.275 egyszer meg kilő...-Én nem tudom, ez a fogyasztás pénzben mennyi, ha 1.3v-n megy a cucc vagy még szerintem stabil lenne úgy 1.28750, vagy 1.29375.
-És ez az "ha tudod hűteni és nem eszeled szét akkor szinte 0-val" ez a nem eszed szét, ez mire vonatkozik, ne menjen a prime éjjel-nappal? vagy mi ne húzzam 4.4ig? vagy hogy érted?
A RAMot meg nem akarom 2.2v fölé vinni, egy dolog hogy 99év garancia van rá de már nem kapni magyarországon
Szerk.: úgy értem az első kérdésem, hogy mennyivel eszik forintban többet ha 1.3v-n megy mint ha pl. gyári 1.175v?
-
CSiMi_
tag
Óh, a F@SZOMAT....
Nem megy ez 1150 fölé, sehogy sem.
Elvileg Kellene, mivel ha megy 1066on 1.8v-tal akkor 2,16v-tal bőven kellene futnija betettem valami ilyesmit neki, hogy 445 x 2.66 ami 1183-lenne, de nem tetszett neki ez sem...
Most 445 x 2.5A-n van. így 1112,5 Mhz ez sem rossz, így már mindössze 37,5 választ el a céltól! -
CSiMi_
tag
-
-
CSiMi_
tag
yolan, vagy valaki.
Érdemes-e megpróbálni ezt:
FSB: 445 x9 (4005Mhz) Azért szeretném, mivel GTA4ezek, és eszi a procit, és amióta emelzem 3000-ről 3600-ra érezhetően gyorsabb lett. A GTA4 saját Benchmarkja alapján 34fpsről felment 38.5-re. xD
Ráadásul így végre meglesz az 1150 Mhz RAMom is ha hagyom a 2.66-os szorzót.
Csak a feszt mennyire rakjam?
Pl: CPU 1.3v, RAM 2.2v és majd belövöm EasyTune6-tal???
Vagy inkább 2 lépésben???
1.FSB 425
2.FSB 445Előrre is köszönöm!
-
CSiMi_
tag
ÁÁÁÁ!!! Visszavettem a szorzót, betettem 4-4-4-12-re és nem akart elindulni, 4x indult újra és csak 5.-re lett egyáltalán kép is hozzá... A pulzusom 200 és 10 évet öregedtem 10 másodperc alatt.
Most visszatettem CPU_Voltage 1.225v kis ráhagyással (1.2v volt a biztonságos prime95-tel)
A RAM most 2.08v 400 x 2.66 (1066) a feszt még nem lőttem be!
Szerk.: inkább a hz-re megyek! Nagyon megilyesztett, amikor nem indult el!
Amugy videokarit mennyire lehet húzni? és milyen progival??? -
CSiMi_
tag
És amit ez előtt írtam az úgy zsír?
A Szerk2-re a válasz. Nem állítottam még FIX feszt BIOSban de EasyTune6-tal lement 1.04375. amit cpu-z 0.992nek, vagy 0.998nak írt, nem emlékszem pontosan.Kérdés: Ha most visszaveszem az SPD 2,4 akkor az 960Mhz- úgy meg lehet próbálni, a 4-4-4-X et az X helyére nem tudom mit írjak. Vagy a 960 més sok neki?
Szerk.: Ha a CPU szorzót állítom akkor több fesz kell??? Mert itt szenvedek már egy jó ideje, jelen pillanat 1.2250-nél van, ami majdnem ott van, ahol 8-as szorzóval ami 1.2v volt :S
Hát úgy látom már elmentél... :S Na mind1. Ha nagyobb szorzónál nagyobb fesz kell, akkor úgy tűnik én vagyok a kivételNekem 1.2v most És a prime fft-n megy
igaz, még csak 10 perce, csak sajna megyek alukálni. Holnap írok melóból... jó8!
-
CSiMi_
tag
-
CSiMi_
tag
Hát úgy látom már elmentél... :S Na mind1. Ha nagyobb szorzónál nagyobb fesz kell, akkor úgy tűnik én vagyok a kivétel
Nekem 1.2v most És a prime fft-n megy
igaz, még csak 10 perce, csak sajna megyek alukálni. Holnap írok melóból... jó8!
-
CSiMi_
tag
A Szerk2-re a válasz. Nem állítottam még FIX feszt BIOSban de EasyTune6-tal lement 1.04375. amit cpu-z 0.992nek, vagy 0.998nak írt, nem emlékszem pontosan.
Kérdés: Ha most visszaveszem az SPD 2,4 akkor az 960Mhz- úgy meg lehet próbálni, a 4-4-4-X et az X helyére nem tudom mit írjak. Vagy a 960 més sok neki?
Szerk.: Ha a CPU szorzót állítom akkor több fesz kell??? Mert itt szenvedek már egy jó ideje, jelen pillanat 1.2250-nél van, ami majdnem ott van, ahol 8-as szorzóval ami 1.2v volt :S
-
CSiMi_
tag
-
CSiMi_
tag
Nem tudom, jó ötletnek tartod-e hogy elérjem az 1150Mhz-t.
Úgy próbálkoznék, hogy most ugye kitesztelem a feszt, ha bőven lejjebb tudok menni Mondjuk 2,08-ról 2.0-ig, akkor megpróbálom úgy, hogy leveszem a CPU szorzót 9-ről 8-ra, és az FSB-t felrakom 430ra, a szorzót pedig 3.0 így már meg lessz, az 1143,8Mhz, és ha jól szuperál, akkor a CPU szorzót is felpakolom 9-re azaz 3870Mhz. Utána zárásul, megint lelépkedek, és ha jó, akkor fixálom a BIOSban! -
CSiMi_
tag
Megvan a max :S 2.66D amugy van 2.66C is... (lehet, mert MCH 1.1)
A 3.0-t már nem engedte. Nem indult a gép, és kiírt egy szöveget." The system has experienced boot failures because of overclocking or changes of voltages. last settings in this page may not coincide with current H/W states. "
Amúgy a szorzó már 9x -en van (3600Mhz) Ezt elkezdem tesztelgetni egyre kisebb feszen. A RAM-ot meg gondolom ugyan így. És nem tudom, akkor, ha megvan a stabil fesz, akkor adok rá egy lépést, és azt BIOSban FIXÁLOM???
SZERK.: Látom idő közben írtál, és elmagyaráztad a 2.66D-t
-
CSiMi_
tag
Megvagyok! Csak nem colt MCH 1.14, csak a következő lépés 1.2, úgyhogy hagytam 1.1v.
A RAM_voltage-nél a 2.1 már PIROS volt, úgyhogy 2.080v és a szorzó most 2.66D nem tudom mi az a D de így megy 1066Mhz.
Akkor most ha jól sejtem mehet a 3.0-as szorzó. És ha megy akkor meg SZERINTEM EasyTune6, csak ezúttal, nem a CPU, hanem a RAM voltage mehet lefelé lépésekben. Vagy nem ???Szerk.:
pár másodperce indítottam és már 60°C
-
CSiMi_
tag
Akkor gépresi is kell, mert most laggol... És akkor 1.2000v és prime... (mehet alatta game is, nem????)
-
CSiMi_
tag
Ez lett a prime95 RESULTS:
[Wed Nov 11 11:06:33 2009]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Wed Nov 11 11:27:03 2009]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Wed Nov 11 11:43:22 2009]
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
[Wed Nov 11 12:00:11 2009]
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
[Wed Nov 11 18:47:11 2009]
Self-test 1024K passed! -
CSiMi_
tag
hú, viszont a hyper tx2, már melegebb... Coer#0 53°C Core#1 54°C
-
CSiMi_
tag
Most ha jól sejtem PRIME95 és lépegetek lefelé, mikor pattan ki ! ? ! ?
BIOS.ban merült föl, mi az a Fine CPU Clock Ratio, és a MCH Frequencí cach?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged