Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43511 üzenetére
az a baj itt annyi minden van, hogy nem tudom mit fixáljak
[link]
ez a videó jó irányt mutat? ilyen lapom van.
néhány példa, amikről eddig nem nagyon hallottam: min és max cpu cache ratio, cpu cache voltage, cpu system agent voltage, cpu analog I/O voltage, cpu digital I/O voltage, stb.
esetleg valami, amit a videóban rosszul csináltak? -
dobobazsy
őstag
válasz
windlord #43509 üzenetére
közben nekiálltam próbálkozni, de nagyok sok az ismeretlen kifejezés..
turbót bekapcsolva hagyhatom ezekhez?
az alulfeszhez gondolom maradhat minden auto-n, elég ha a procit állítom offsettel.4GHz-hez kellene valaminek a feszültségén emelni? illetve mik azok amiket kötelező auto beállításról manuálisra tenni?
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
tuningolni szeretném a procimat, egy i5-4690k, sajna egyelőre nem egy fullos hűtő van rajta, de tervezem a cseréjét. a jelenlegi egy Deepcool Gammaxx 300
alaplapom ASUS Z97-PRO GAMER
beleférhet kisebb tuning (mondjuk 4GHz) ezzel a hűtővel?
kell valamelyik feszültség értékét növelnem?vagy van a B terv, hogy kitesztelem mennyire alacsony VID-es a proci ameddig nincs jobb hűtő. mennyire hülyeség ez?
csak szokni szeretném a biost, rég nem tuningoltam (utoljára 2500k-t 2-3 éve)
arra gondoltam, hogy offset-el csökkenteném a proci feszt, közben IBT-vel szexelgetném.
mennyiről lenne érdemes indulni?
szóljatok ha hülyeségeket kérdezek!köszönöm előre is!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani egy p7p55d lapnál és i5 760 procinál, hogy 3,6 ghz-re húzva lecsökkenjen IDLE a fesz és az órajel is?
jelenleg úgy állok, hogy idle és load is 3621 MHz a magok órajele, a fesz pedig load 1.240 V-ra droppol cpu-z szerint, pihenéskor meg 1.232. szóval különösebben nem feszelődik alá.
meg lehet oldani ezt? van valami offset voltage beállítási lehetőség a biosban, de nekem ez magas volt..
előre is köszönöm!
(ja és remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdésemet)
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
adott konfig: asus p7p55d + i5 760 + 2x2 gb 1333mhz kingmax.
szeretnék tuningolni.. valaki eltudná magyarázni hogyan csináljam?
a procit egy thermaltake isgc-200 hűti.
köszönöm! -
dobobazsy
őstag
sziasztok! na megvan az ASUS P5K.. ebben hogyan megy egy proci tuningolás? feszek fixálása után még mennyit lehet adni VTT-nek és MCH-nak? meg aminek kell..? köszönöm!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! na most jött el az alkalom arra hogy teszteljem az e6550-emet a P5Q Deluxe-ban. most 3.4 GHz-el próbálkozok de amikor elkezdem terhelni IBT-vel akkor megfagy.. 1.475V fesz.-t adtam a procinak, a VTT-nek 1.3V, MCH 1.4V... a többi fesz fixálva alapra.. esetleg még másnak is kellene adni plusz feszütséget vagy csak egyszerűen nem bír már ennyit a proc.?
előre is köszönöm! -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #18092 üzenetére
igen ezt énis észrevettem, haver is télen vette a P5Q Deluxe-t Iponba 31 ezer valamennyiért, és most ugyanott 37 ezer majdnem.. fura, ahelyett hogy lefele menne az ára..
egyébként meghírdettem a deszkám, még nincs érdeklődő de remélem csak elviszi valaki 13-ba.. annyit szerintem megér még több mint 2 és fél év garival, vagy nem? -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #18082 üzenetére
barátomnak olyan van, kapja be
közben utánanéztem a deszkáknak, hát mit mondjak nem egyszerű találni.. legalább hogy tisztában lennék azzal hogy mibe fájnak.. te esetleg nemtudod a körülbelüli árukat ezeknek?
ep35-ds3, p5k? ja és gondolom asuséknál is a C és V végződésü lapok úgymond "heréltek"..? -
dobobazsy
őstag
sziasztok! nem tudom mennyire idevaló a kérdés:
mi a véleményetek a P35 chipsetes Gigabyte lapokról? mennyire jók tuningban?
ezekről érdeklődnék: P35-DS3, P35-DS3L, és hasonlók
előre is köszönöm! -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15688 üzenetére
jó úton haladok, 2800MHz@1.25V stabil. 1.20V-on már megfagy, szóval mostmár csak 1.20 és 1.25 között kell megtalálnom az ideális feszültséget!
egyébként az lehet, hogy gyorsabb 1 picivel mióta lejjebb vettem a feszültséget?
amúgy megtudod nekem mondani hogy a proci FPO-ját honnan tudom kideríteni?
köszönöm! -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15660 üzenetére
itt is vagyok, sikerrel beüzemeltem az új beállításokat.
azt hittem hogy be sem fog kapcsolni a gép..
adok neki egy kis orthos blend-et aztán majd meglátjuk hogy bírja-e tovább a lap..
esetleg ha elérem azt a pontot, hogy nem akar bekapcsolni akkor minek adjak még feszt? vagy hagyjam rá..?
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15654 üzenetére
honnan tudom kideríteni hogy hanyas a szorzó?
a bios-ban a ramok frekijét mutatja és nem szorzót, ezért nemtudom..
jaja 7-es a proci szorzó.a VID-et én sem tudom pontosan, én 1.35-ön járattam 2800-on(még amikor be bírtam annyit lőni) és legutóbb 2600-on is. te utána tudsz nézni valahol?
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15625 üzenetére
igazából még hülye vagyok ehhez a memtesthez, az jó ha az összes nem használt memóriát tesztelem? vagy hogy csináljam? jelenleg fut a memtest 888 MHz-en 6-6-6-18-on 1.9 V-on. meddig hagyjam? vagy fusson le?
amúgy ha egyel nagyobbra állítom a ramot, ami körülbelül 1000 MHz, akkor ilyen csíkos bootlogo-t kapok, és nem kapcsol be a gép.
-
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #15617 üzenetére
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy ASUS P5QL-PRO alaplap megfelel tuningolásra? szeretném húzni az E6550-emet, de eddig 2600 MHZ-en nem jutottam túl, pedig egy másik alaplapban tesztelve(P5Q Deluxe) ment 3300-at is egy kis fesz emeléssel, és ki se teszteltem normálisan. Főleg mióta ráraktam az új biost, mert azelőtt még ebben a lapban is eldöcögött 2.8-2.9-et. Esetleg mivel próbálkozzak, hogy kicsikarjak még egy pár MHz-et? a CPU fesz és ram feszen kívül másnak nem mertem adni, mert nem akartam leégetni. Valami 5let? Egyébként P43 chipsetes a lapom. Előre is köszönöm!
darál0w: bocsi, véletlenül neked ment
-
dobobazsy
őstag
válasz
jegesmester #12557 üzenetére
emeld a cpu feszültségét szépen és úgy húzd a proci órajelét, de azért figyeld a hőmérsékletét mindig! nekem sem ismerte fel a régebbi everest az alapalapomat egyszer, én letöltöttem újabb everestet és az már felismerte!
-
dobobazsy
őstag
#12495?
-
dobobazsy
őstag
nos, megpróbáltam 1,2v NB feszültséggel, de nem bírtam tovább húzni a procin..
pedig nem wallos, mert egy P5Q Deluxe alaplapban ment 3,3 GHz-et is..
talán az alaplap nem bírja? ha igen akkor nem nagyon tudok már mit tenni igaz?
Everest eredmények: (jók?)
memória olvasás: 6986 MB/mp
memória írás: 7611 MB/mp
memória másolás: 7809 MB/mp
memória késleltetés: 79.6 ns
CPU Queen: 12577
CPU PhotoWorxx: 12517
CPU ZLib: 39060 KB/mp
CPU AES: 10971
FPU Julia: 5529
FPU Mandel: 2762
FPU SunJulia 1374
ez jó? csak mert úgy rémlik a másik alaplapban jobb eredményeket kaptam.. -
dobobazsy
őstag
az én kérdésemre(#12386) valaki?
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! volna egy megoldásra váró feladatotok, hozzáértők!
kikéne hozni az E6550-emből a maximumot egy ASUS P5QL PRO alaplappal.
nos az a problémám, hogy 2940 MHz-es órajellel még full stabil, de 3000 MHz-n már be sem kapcsol a gép(bios beállítások után újraindítom és nem csipog a gép, és nem ad képet) esetleg adnom kéne valaminek még feszt? a procinak adtam 1,4-et is és nem kapcsolt be szóval nem a procinak kell.. valaki tudna segíteni -
dobobazsy
őstag
köszönöm a tanácsot! megfogadom
-
dobobazsy
őstag
#12186-re valaki tudna választ adni?
csakmert fontos lenne
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! milyen hűtőt ajánlanátok Intelhez, amivel kilehetne hozni 4 ghz-et egy Q9300-ból?
van ez a Cooler Master V8.. ez jó hűtő? vagy inkább Hyper TX2? vagy akármi más hűtő ami ezeknél jobb? köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest