- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
FFnF
csendes tag
Egy 500 wattos Corsair CX500-asom van. Maxtra terhelve 190-200 watt körül fogyaszt a gép, szóval annyira nem vészes. Nálam mondjuk valami nagyon nem jó, tippem szerint az alaplap, mert 1,44-en már a 3,6-nak is mennie kellene, főleg hogy a hűtéssel nincs gond. Asus P5Q-m van, ami elvileg jó, gyakorlatilag viszont bios resettel lehet csak felkelteni alvó állapotból,úgyhogy annyira mégsem. Viszont nem költök pénzt egy lassan 5 éves technológiára ^^
-
Alister71
nagyúr
A 955BE annó a Q9550 ellen jött, és ezt a feladatát tökéletesen teljesíti. Mivel nincs szorzózár tuningolni is könnyű, nekem 1.275 volton megy 3.6-on, így a fogyasztás sem vészes. 2x2 giga 1066-os Kingmax van, így 1.375 volton tudja a 4.0GHz-et. Mivel te 1.4 volton sem tudtad stabilizálni a 8400-est, így ezek szerintem nem rossz értékek.
-
Alister71
nagyúr
Én nagyon sokat szenvedtem és kísérleteztem egy AsusP5Q-E lapban, ami szintén P45-ös, és 533x8,5 is ment benne, de szintén nem tudtam stabilizálni 400x9 felett. Meg se kottyant neki a 4 GHz, de random kékhalálokat dobott, vagy sima fagyást, pláne a Dirt3 alatt.
Szintén 4x1 giga 1066-os Kingmax volt benne nekem is.
A HD5830-nak elég a 3.6 GHz bőven, én HD6850-essel használtam. Azok a játékok pedig amik 4 magok követelnek, akkor sem fognak menni rendesen az E8400-el, ha 5GHz-re húzod. Ahova kell a 4 mag, ott semmilyen tuning nem segít. -
04ahgy
nagyúr
Nem.
Azt mondom, hogy ha a táp nem lekapcsol, hanem tönkremegy ettől, akkor előbb utóbb amúgy is tönkre ment volna, mert már nem rendesen üzemelt valamelyik komponense.
Ha nem fagy és nem indul újra, akkor akármi lehet a gond, csak a táp nem kevés.Tehát ez egy korrekt, minőségi táp, aminek túlterhelésre le kellene kapcsolnia.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
P45, 445MHz FSB (1780MHz effektív) esetén az az MCH feszültség az 1,2V-jával elég karcsúnak tűnik. Az lehet az újraindulás oka. Már a tápos topikban kifejtettem, hogy ha a táplenne kevés, akkor nagyobb eséllyel lekapcsolna, nem újraindulna. vzsryl kolléga is ezt erősítette meg hozzászólásával.
Próbáld ideiglenesen változatlan feszek mellett visszavenni 400MHz-re az FSB-t.
A szoftveres mérés amúgy nem mérés, minimum egy multiméter kell, de a kiszáradó kondikból eredő magasabb ripple csak terhelés alatt, oszcilloszkóppal mutatható ki. Ez persze okozhat még szintén újraindulást, de a fentebbi ok a nagyobb valószínűségű.
(#32971) kovi166: A Freezer 7 Pro egy közepes tuningra tökéletes. A táp pontos típusa kellene.
HGyu
-
darál0w
Jómunkásember
neked is mehet akkor egy 3.6ghz...annak ilyen felbontáson elégnek kell lennie...de majd megnézzük feljebb is.
amit nem írok, az marad ugy, ahogy a képeken van
cpu voltage 1.2V
dram voltage - gyári alapfesz
mch voltage 1.2V
VTT fsb voltage 1.1V
ha megvan és bootol, akkor mehet a teszt.
IBT. 10 kör, max stress. hőt figyeld. 72°C fölé ne engedd.
és kell majd 2 kép. IBT 6. körében és a végén.
a képeken legyen rajta az IBT, cpu-z cpu és memory fül, coretemp.
-
lipi67
nagyúr
A lapodban a cpud menne 24/7-be 4,2n.
Auto-ahogy írták..NEM OK! S igen, szerencséd volt, vagy még nem jött ki, hogy szép lassanmegölöd a rendszered.
1: PCI E 100! (ha esetleg a lapod visszafogja FSB-n akkor mehet 105 is.
2: Ismerd meg a lapodat, olvass a topikjában stb..(meg fogod találni a pci e.-is)
3: Nézd meg a cpu-d Vid-jét. Adj hozzá 0,05V-ot, s azt állítsd be a biosba vcore fesznek.
4: Ezen a feszen nézd, mit tud a procid.
5: PLL-t 1,5 VTT úgy 1,24 MCH 1,28V --- ezek felett felesleges, 4GHz ebben is benne vanNeked kell kitapasztalnod, Te ülsz előtte, te látod, hogy mire, s hogyan reagál, mennyire melegedik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest