- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
Helóka!
Mondjátok meg pls, az intelnek vannak szorzólock mentes cpu-i? Ha igen mivel jelzik? thx -
mmdms
addikt
Boics mindskettőtöktül, d emá nagyon sok volt a bort, majd holnap,
-
mmdms
addikt
válasz
Vityapapa #10736 üzenetére
Ha van PCI-os hangkarid vagy valamid, akkor azokat erőltetné 33 felett, és a pci-os dolgok nem igazán szeretik, ha nem a gyári órajalen mennek.
Ramokra: Attól függ milyen ramod van. Ha 1066-os,a akkor hagyhatod, ha annál lassabb, akkor egyet vegyél vissza a sebességéből. Az a lényeg, hogy ha mondjuk 800-as ramjaid vannak, 840 fölé ne vidd, annyit még minden ramnak tudnia kellle (elvileg!). Próbáld a gyári órajel környékén tartani, ennyi.
-
mmdms
addikt
-
mmdms
addikt
válasz
Tubica #10718 üzenetére
Ha 245*9-re rakod a procit, akkor a ram órajele is változni fog, mivel a ram órajele az fsb-ből számolandó, hirtelen nem tudom mekkora mértékben változna, de olyan 780Mhz környékén mennének a ramok, amit nem hinném hogy bírnának. A memória beállítások között kell keresgélned, de nagy mértékben megkönnyítenéd a dolgunkat ha megadnád a lap pontos típusát.
-
mmdms
addikt
válasz
Vityapapa #10715 üzenetére
Még egy tipp: Állítsd 266-ra az fsb-t vagy 333-ra. Bartonos időszakban úgy volt megoldva az fsb pci arány a VIA-nál, hogy ha a proci 133-as fsb-vel ment, akkor 166-as fsb-ig nőtt a pci freki, 166-nál újra visszaállt 33,33-ra, majd utánna újra nőtt 200-as fsb-ig, és 200-nál újra visszaállt. Szóval az IEEE szabványai szerinti órajeleken mindig annyin ment amin kellett neki. Szóval 200-266-333 és 400-as fsb-n kellene megnézned a BIOS-ban.
-
-
mmdms
addikt
tuningramok esetén érdemes lehet visszavenni a szorzót, de te (ha nem tudod hogy az e a ramod) tartsd 440 MHz alatt, annyit általában bírni szoktak a mezei modulok is
én pl a szorzót annó csak azért vettem le, hogy a ramok ne mennyenek annyiravinyón nem hinném hogy valamit is tönkretenne a tuning, igaz sok ki-be kapcsolást, és kékhalált követően volt hogy oprendszer cd-t kért a win, hogy el tudjon indulni...
-
-
mmdms
addikt
válasz
rooney8 #3248 üzenetére
na ott a probléma...
MomoSinX: szerintem te a régi AthlonXP-kre gondolsz, ott tényleg ugy volt, hogy 1:1-ben jobb volt, mert ott ugy jött ki a memória órajel, hogy az fsb-t megszoroztad 2-vel.(ha 1:1-ben arányt nézzük)
manapság AMD-éknél nem igy van, hanem az órajelből, szorzóból, és a ram valós értékéből számolják. most nem tom hirtelen mit hogyan kell szorozni meg osztani -
mmdms
addikt
válasz
greatchaos #3030 üzenetére
attól valamiért mindig megfagy a rendszerem
-
mmdms
addikt
hy!
lenne egy kérdésem: ha clockgennel beállítok egy értéket, alkalmazom, akkor az everestben a túlhajtás résznél emelt órajel van, de a CPU tulajdonságaiban nem. ez akkor most hogyan vanvalaki elmagyorázná?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
annyi kérdésem lenne, hogy ez az occt procitesztelő tényleg leteszteli-e ugy a rendszert mint az orthos, vagy használjak inkább mást? -
mmdms
addikt
válasz
subaruwrc #1470 üzenetére
440 neki a max MHz, 2,5 3 3 6 -os időzítés mellett 1T-ben, AUTO feszen, ami ha minden igaz 2,5 volt.
majd jön még egy kis tesztelgetés, a fesz emelése hoz-e egy-két megahercet a konyhára, de agyonfeszelni se akarom.
abba segítene valaki, hogy a ramjaim mennyi feszt bírnak károsodás nélkül?
nem találtam róla semmit.
RAM: 512MBx2 Samsung M3 68L6423 ETM - CCC és DS.
a chipen ezek a feliratok vannak:
SAMSUNG
PH533 3208-530522
P327842IJARE -
mmdms
addikt
hy!
tud valaki olyan progit, amivel win alól lehet húzni?
a ram-nak a végére vagyok kíváncsi, és nem szeretnék minden megaherc feljebbállításakor resizni...az alaplapomhoz kapott ai-booster használhatatlan, szar, mindig kifagyok tőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mobil flották