- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Bocsi,s előre szólok,h nem morogj,de..Olyan rég beszéltünk,azt se nem tom már,h pontosan milyen procid is van
Valós 1,475v simán 65-ösnek 1000 évig,45-ösnek meg 1,375 nem árt még meg.
Sk8erPeter: Sajna én ezt nemtom,azért nem is reagáltam le,de ha lesz időm,utánanézek,bársose nem vonzott az ilyesmi,de lehet h barom vagyok -
qdak
addikt
na vacakoltam a ramokkal 3555/~850ram beálitás és 6-6-6-18 helyett 5-5-5-15 az időzitései egyenlöre birja igy jobbat kaptam mint elöbb 3600 on
folyamatos használatra mennyi feszen mehet ? most 1.35~1.36 (bios: 1,8..) a következő 1.38 (bios: 1.41) utána (bios 1.43) van az me7 még folxamatosra nem ?
anno a 3500+ omra is ugy volt h 1.35@1.45~1,5 mehetett neki gondolom intelnél is ?Bajgunar te ez nem fix szorzos proci ?
próbáltad fsb vel emelni ?
-
Patrick
addikt
Volt amikor a ramok 1000-en mentek, +0,2 V-al. A ramokat 1:1-ben hajtom most, de sajnos a 3,36 sem stabil...
3,2-n megy most 8*400-on. Ramok 960, így megy.
Nem tudom mi lehet a baj, mert régebben igaz F12-es biossal de ment a vas 3,4-et 7*486-al. Most meg csak 8*400-at viseli el.
Na nem mintha nem lenne elég a vga kihajtásához, csak kíváncsi voltam meddig bírja a cucc.
Nincs más ötletem mi lehet.
-
rybank
senior tag
olvastam itt a ph pont most, hogyan kell feloldani, de nincs is olyan bios opció
viszont az alaplap doboza tele van olyannal, hogy, ha roszzul tuningolok, ő "megment"
egy ilyen "guard" védődologazt is olvastam, hogy max 90 fok, tehát ott meghal, vagy nem tudom
jumperen emeljem, vagy váltsak az fsbt?
" meddig akarok elmenni" - proceszzor élettartamára hatással van a tuning?
-
rybank
senior tag
mercury 400watt
az alaplap nem képes szorzó állítására
az fsb mintha 100mhtz-es limitbe lenne a cpu miattérdekes és tetszetős alapfeszen melegedett mint az isten, percek alatt sok sok fokot, most meg meg sem moccan +10%-ot kap
öszi, hogy segfítettek
ddr400-as ramok vannak, amit megincsak ha jól sejtem a CPU fog viszza.."133"-ra
-
Szoszibá
tag
Szia! Most csak épp hogy elindult az orthos de már 70 fölött vannak a magok. Egyébként a gyári intel hűtés van rajta, de már nem sokáig.
Egyébként a proci 400-as FSB-vel is BURN IN és ORTHOS STABIL.
De azt nem értem, hogy ilyenkor miért hibázik a memtest? 400-as FSB-nél 1:1-ben mennek a ramok 4-4-4-12-ön és hibázik.
Mikor az FSB-t visszaveszem alapra 266-ra a memóriákat felszorzom hogy ugyan úgy 800MHZ-en menjenek, az időzítéseiken sem változtatok, akkor pedig hiba nélkül futnak le a memória tesztek.Mért van az hogy az FSB emelésével memóriahibák keletkeznek?
-
-
Szoszibá
tag
Szia! 400-as fsb-vel 1:1-ben mennek a ramok 800-on. Alapra véve a gépet ami 266 mhz-es fsb-t jelent a ram nem megy csak mittomén mennyin de fel lehet osztani vagy szorozni 800-ra, csak ilyenkor változik az arány ugye...
http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
ilyen ramjaim vannak egyébként.
Vista kékhalál egyébként mitől lehet?
Válaszodat előre is köszönöm! -
pgeri
tag
Nah háth a stepping az olyan h gyártásnál ált 2 féle van. Core duo-k nál hatos szeriánál a G0ások a jók. Ezeket tuningra sokkal kevesebb fessszel kell ellátni mint a másik tipusut. szóval a kül az h egy proci tuning barát vagy sem proci családon belül ez dönti el. Enynit jelent. a többit nemtom
-
Ange[L]^
csendes tag
nincs semmi elálívta föleg hogy most reseteltem a biost.. am ramok meg cpu fesz mind auto-ra van álitva igy nemtudom de most olvasdtam hogy az alaplapom támogatja ezt: "CPU Parameter Recall: Ha túlságosan magas frekvenciát állítunk be a processzor számára és az lefagy, akkor a következő indításnál visszaállnak a gyári értékek, azaz nem kell törölnünk a CMOS tartalmát." de mégis amikor nem kapcsol be a gép és én ujra kikapcsolom és vissza ugyan ugy nem kapcsol be
és ezért nem értem hogy ez most hogy van? valaki magyarázza el
köszi elöre is
-
-
MomoSinX
aktív tag
-
MomoSinX
aktív tag
OK leszedtem akkor nagyon megköszönném ha elmondanád mitcsináljak pontosan tudod nemszeretném hazavágni mert a faterom majdnem atomot dobott rá mert véletlenül eltörött a proci foglalat aztán ha most valamit elrontok és nemjön be a win akkor meg kitekeri a nyakam de nem is nagyon támogat engem ilyen dolgokban aztse szereti ha fejlesztek szóval egymagam vagyok de örülök mert a ph-n legalább vannak segítőkész és rendes emberek
-
-
Gyári hűtővel megpróbálok először 2,8ghz-et. 350re emelek, 333ról, így 8as szorzóval kijön. Viszont a ramokat nem tudom visszaosztani, kicsit többen fognak menni mint 800mhz. Ez nem baj? Bírni fogják? Nem tudok semmit sem elrontani? A system voltage not optimized felirat nem baj?
Köszi
-
tresh
veterán
tegyük fel a lap 400fsb-n van
akkor 4:5 arányban a ramok 1000-en mennek. 2.2v a gyári fesz, annyival meg is probálhatod az 1000 cl4-et, ha nem megy, akkor cl5 és kevesebb fesszel Ősember mondta h evvel kezdjem és pl haverom ilyen konfigja mint az enyém viszi
de az a baj h cl5 el se akarja:S vagy csak f@sz vok hozzá inkább ez sztem
-
-
pgeri
tag
Nos ha a biosz magától ennyire optimalizálta akkor remélem jó. így megy tökéletesen boldog is vok h annak idején nem az E6850-et vetem meg egy 10essel többért. Deh egyébként ha profibb tuningoló lennék megpróbálnám. még egy kérdés ha felhúzom 3,2 GHZ-ra akkor az fsb ugyebár 400 lesz. ha a memóriát 2,0val ostom vissza az meg 480 effektív az sok kicsit. ha 2,4el osztom vissza akkor megy majd 400 mhz effektíven. -Ugye? és akkor a DRAM FSB arány 1:1 lesz. Igaz?
-
Dr. Romano
veterán
Hi!
Szerintem nem olvastad el csak futólag a hsz-emet
Lényeg hogy pont erről az oldalról szedtem az infót amit linkeltél, hogy mely pontokat kell összekötni...
Írtam hogy nem akarom forrasztani a dolgot, hanem valami stabil oldható kötést szeretnék létesíteni és erre kértem tippet... -
-
bl4ckf0xi
csendes tag
-
lipi67
nagyúr
Nézd,nemtom,h AMD-nél mizu,van-e rá progi.Én..Én csak míg keresek addig használok szoftveres állítást.Nem tiszta munka az..Ha megvan,ott a bios.(Abit Pro-nál pl ott a Guru-azzal lehet nekik)Biztos a felsőbb kat.lapoknál van saját progijuk amivel lehet,de..sajnos itt nem sok a lé,s inkább a 15-20k-s lapokat veszik ,azokkal dolgozgatunk..
-
lipi67
nagyúr
NEM!!!!Nagyon nem!!Várj!A VID az a vcore fesze annak a procidnak ami a kezedbe van!!!Állítani NEM tudod!!!(ill. szoftveresen,de azt majd később!!!)A VID egy FIX,állandó érték és egyedi!Maradjunk ennyiben!Ok?(mit roontottam el?mi nem volt világos eddig
)
-Te nem a vid-et állítod a biosba!!!Hanem a procidra menő feszt!!!
Attól,hogy 1,5V-ot adsz biosba neki,Annak a szerencsétlennek még u.úgy 1,225V lesz a VID-je!!!-folyatom..
-
kts88
aktív tag
Inel processzornál van értelme, mert alacsonyabb szorzó mellett nagyobb rebdszerbusszal használva gyorsabb a gép. Az amd gépeknél a processzorban van a memóriavezérlő, nincs is fsb-je. A külvilággal a ht linken keresztül komunikál aminek ht2-es szabványban az órajele 1000Mhz. Ez úgy jön össze, hogy a ht clockot össze kell szorozni a ht szorzójával. Nos ennél az órajelnél nem bír többet. De a ht szorzót lehet csökkenteni, de ennek akkor van értelme amikor tuningolunk és növeljük a ht clock órajelét. Ezzel együt nő a processzor órajele, mert a cpu= ht clock x cpu szorzó. Tehát ha csökkented a szorzót akkor magasabb ht clock kell, hogy elérd a kívánt órajelet. Mellesleg megváltozik a CPU: RAM arány, ami miatt nagyon brutál ramok kellenének a tuninghoz. Csak alaplap tesztelésnél kell csökkenteni a prociszorzót, hogy megnézzük mit bír a lap. Más esetben nem nagyon van értelme.
Éppen ezért találták ki a black edition processzorokat. Ezeknél lehet felfele tolni a szorzót. -
piroskek1
csendes tag
Nekem ADM-hez van AI booster a neve. Azzal tudok feszt allitani is.
Nekem is lenne egy kérdésem.
A ramokat visszaosztom a legkisebbre, a hypertransportot is, meg a szorzót is. Mégsem tudok csak kb olyan 300FSB-t elérni.
Ha feljebb veszem be sem indul a gép.
Ez valami proci limit szerü ?
Vagy kellene még valam mást is állitani ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Update 10.13. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest