- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszibá
tag
Szia! ASUS P5W64 WS Professional lapom van ami i975X-es.
Ebben csak az a szomorú, hogy 2 évig ilyen beállításokkal ment a gép, bioshoz sem kellett nyúlnom. Mostanában kékhalálozik a vista és nem tudom miért. Alapon semi baja és a tesztek is jók.
Eddig bírta volna a tuningot a lap? -
Szoszibá
tag
Szia! Semmi baj ha bekapcsolódsz sőt örülök is neki hogy próbálnak itt minél többen segíteni. Ilyen ramjaim vannak: http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
Állítólag ezek erre vannak hitelesítve 1.95V-on én már 2.3V-ot is adtam nekik akkor sem volt hajlandó lefutni hiba nélkül.
De akkor alap FSB-vel ugyan ilyen időzítéssel és ugyan úgy 800-on mért megy? -
Szoszibá
tag
Szia! Most csak épp hogy elindult az orthos de már 70 fölött vannak a magok. Egyébként a gyári intel hűtés van rajta, de már nem sokáig.
Egyébként a proci 400-as FSB-vel is BURN IN és ORTHOS STABIL.
De azt nem értem, hogy ilyenkor miért hibázik a memtest? 400-as FSB-nél 1:1-ben mennek a ramok 4-4-4-12-ön és hibázik.
Mikor az FSB-t visszaveszem alapra 266-ra a memóriákat felszorzom hogy ugyan úgy 800MHZ-en menjenek, az időzítéseiken sem változtatok, akkor pedig hiba nélkül futnak le a memória tesztek.Mért van az hogy az FSB emelésével memóriahibák keletkeznek?
-
-
Szoszibá
tag
Szia! 400-as fsb-vel 1:1-ben mennek a ramok 800-on. Alapra véve a gépet ami 266 mhz-es fsb-t jelent a ram nem megy csak mittomén mennyin de fel lehet osztani vagy szorozni 800-ra, csak ilyenkor változik az arány ugye...
http://prohardver.hu/teszt/csx_ram_egyeb_erdekessegek/csx_ddr2-800_tuningmemoria_olcson.html
ilyen ramjaim vannak egyébként.
Vista kékhalál egyébként mitől lehet?
Válaszodat előre is köszönöm! -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5W64WS alaplapom benne egy Core 2 duo E6300-as procival és van két CSX memória modul 2X1GB felállásban.
FSB 400-on a proci pont egy gigával a gyári értékek felett üzemel 2.8 körül. Ilyenkor a FSBAM arány 1:1 és a memóriák 800 mennek 4-4-4-12-es időzítésekkel. Ám mostanában a Vista kékhalállal eldobja magát, és azt javasolja hogy futtassam le a beépített memória tesztjét. Le is futtatom, talál is hibát rendesen. Pedig tudom, hogy a ramnak semmi baja. Onnan tudom ezt hogy a gépet visszaállítva alapra hiba nélkül lefut a teszt. Ám ilyenkor a FSB
AM arány 2:3 mert a ramokat 800Mhz-re kapcsoltam.
Kérdésem egyrészt, hogy mi okozhatja a Vista kékhalálát, másrészt mennyire nagy baj az hogy nem 1:1 az FSBam arány, miben jelentkezik ez, érdemesebb-e inkább mégis 1:1-ben hajtani őket?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged