- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
piroskek1
csendes tag
Aham . Értem. Kössz hogy ennyit foglalkozol az ügyemmel ;)
Sajnos multimetrem nincs, nem tudom megmérni mi a valós feszültség, de egy dologra rájöttem ismét. A cpu-z meg a AI booster teljesen más feszültségeket mér.
Itt látszanak a képen a feszültségek meg a magtipus meg minden.Azt hiszem pont olyan amire azt modtad, hogy nem nagyon tuningolható.
Megkinltam a biosból allitható legnagyobb feszültséggel 1,5725 (ha jól emlékszem) , akkor beindult 2700 MHz-n is, de az othos elinditásakor már kapcsolt is ki.PCI- beallitottam 100-ra (elötte auton volt), sata allitast viszont nem találtam sehol.
Most jó hideg van a szobában igy egyszer sem a tulmelegedés miatt kapcsolt ki, hanem mert nem birta azt a frekvenciát szerintem.A memória vissza van osztva mert elég gagyi (kingmax), de 1000MHz-en elmentek azért. De mint irtam, a memória nem nagyon érdekel, 700-1000 MHz között elégedett vagyok vele. Annak egyébként mennyi feszt. lehet adni kb.? Mert most az is auton van.
Ha jól gondolom akkor ennek (proci) ennyi a vége ugye ?
-
qdak
addikt
köszi a válaszod
most dfi lappal vacakolok nem találom a ram visza osztot szegények 460 felett kezdenek hibádzani 480 nál már fagy igy csak kb 23xx MHz ig tudom huzni a gépet pedig tuti birnátovább ( 2300 on 460 as ramokkal atom stabil)
te tudsz vmit a win alatti feszültség álitásrol ?
-
piroskek1
csendes tag
Csak kiprónáltam mennyire birom emelni.
Még most csak próbálkozok mi mennyit bir, meg hogy járok jobban.
Szerintem sz@r a tápom (codegen), mert össze vissza ugárl a processzorfelszültség is.
Pl. beállitok 1.425-öt akkor megy 1.47-1.49 között.1,45-ös beallitásnál meg 1,49-1,51-ig ugrál.
Attól többet meg hiába adok neki annyi marad.2600-ra huzva már megadja magát a hütés, mert ujraindulgtat a gép , pedgi nem is gyári hütöm van...
Most kezdtem ezt a tuning dolgot még csak, persze elötte utánaolvastam valamennyit.
3,1 G ... de jo lenne nekem isPróbálkozok még, és ha kérdés lesz majd felteszem ;)
-
Gorath
tag
Köszi a választ. Akkor maradok az 'FSB' emelésénél. Everest-ből 4.5-ös van, szóval nem az a gond. Konkrétan pl. olvasás a PH-n ugyanezzel a Gigabyte GA-MA78GM-S2H lappal 7123, nálam egy X2 4050e-vel alapon 5348. A max. amit kihoztam belőle az 6682 volt 250-es FSB-nél, 438-as RAM-mal. Én az integrált VGA-ra fogom, nyilván lassítja a megosztott memóriahasználat (de hamarosan veszek diszkrét VGA-t). Persze tudom, hogy nem a benchmark-ok számítanak, ezért is kérdeztem, hogy mi az ami tényleg számít, nem csak a tesztekben. A Vista így is hasít alapon is, csak a játékhoz jön majd jól egy kis plusz erő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Építő/felújító topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest