- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csatravi
senior tag
-
Csatravi
senior tag
válasz
proradeon #58462 üzenetére
Az, hogy az orrüregből elég mintát venni az a legtöbb embernél nem jelenti azt, hogy tudja is, hogy pontosan mit csinál. Orrüregből lehet venni és ezt elkönyvelve simán veszik le úgy a mintát hogy a pálcika épp csak megcirógatja az orrlyuk elejét. Orrfújás nélkül. A videóból úgy hagyták ki ezt a lépést, hogy a termékhez adott használati útmutatója sem tartalmazza az orrfújásra való felhívást.
-
-
válasz
proradeon #43573 üzenetére
Az EU 2021. májusban állapodott meg a Pfizerrel arról, hogy 2023-ig a tagállamok 1,8 milliárd dózist hívhatnak le, ennek a része volt a gyermekek számára kifejlesztett ampulla is. A dealből egyedül Magyarország maradt ki.
Az Euronews forrása szerint "Magyarország bekönyörögte magát a szerződésbe" idén szeptemberben. Kellett a többi ország jóváhagyása is ehhez, ez egy csendes Canossa-járás volt - mondta az ügyre rálátó informátor.
Megerősítem, hogy Magyarország beszállt a harmadik uniós vakcinaszállítási szerződésbe a BioNTech/Pfizerrel - válaszolta Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője a portálnak. [link]A Telex úgy tudja, hogy a májusi keretmegállapodás részeként a tagállamok maguk egyeztethetik a Pfizerrel, hogy a lakosságarányosan általuk lehívható vakcinamennyiségből mennyi felnőtt- és mennyi gyerekadagot kérnek. [link]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
proradeon #39517 üzenetére
Az a gond a Shinoval, hogy csak B sejtes immunválaszt ad rá a szervezet, mert nem jut be a sejtekbe szemben az új vakcinákkal, amikre T sejtes immunválasz is van. Magyarra fordítva lesz valamennyi ellenanyag a vérben, ami megfogja a vírust, de ha bejut a cél sejtekbe, akkor ott el tud szaporodni, és csak a természetes immunrendszer tud védekezni ellene jó darabig. Az új vakcinák viszont a T sejteket is felkészítik a vírusra, és így a sejten belül szaporodó vírust is képesek megállítani a fertőzött sejtek elpusztításával.
Szerintem elhibázott az új típusú vakcináknál, hogy a tüskefehérjét támadják. Általában a vírus felszínén jelenlévő fehérjék változékonyabbak, és emiatt nagyobb az esély arra, hogy egy mutáció miatt hatástalanná válik az oltás. Helyette érdemesebb a vírus belsejében lévő fehérjék közül célpontot keresni, valami olyat, ami evolúciósan konzervált, tehát ha mutálódna a hozzá tartozó gén, akkor a vírus működésképtelenné válna. Nem tudom, hogy ezt miért nem tették meg, vagy hát inkább nem megyek bele konteoba ezzel kapcsolatban. A másik, amit érdemes lenne, hogy egyszerre több fehérjét támadni, mert akkor az egyik fehérjéhez tartozó gén mutációja nem tudja hatástalanná tenni a vakcinát. Ezt szintén nem tették meg. Tehát ott tartunk, hogy vannak viszonylag jó technológiák vakcina készítésre, de maguk a konkrét vakcinák nem túl jók. Arról nem is beszélve, hogy évente booster kell, amivel kapcsolatban szintén lehetne konteozni.
-
gcsikos
tag
válasz
Én és még rengetegen elhittük tavasszal a ho tanácsát, hogy találkozhassunk gyerekeinkkel, unokáinkkal. Alig vártuk, h augusztusban Modernát kapjunk, most meg várjuk a mutáns specifikus nem kínait, negyediknek. De ahogy a The Lancet is kilátásba helyezte, időnként az újabbra is számítani kell, mint ahogyan az infulenza esetében most a Vaxigrip Tetrára "hajtottunk".
-
Qtya123
őstag
válasz
Van a rokonságban rendőr és azt mondja, hogy a kötelező oltás miatt muszájból oltató kollégái szinte kizárólag Sino-t kérnek. Úgy vannak vele, hogy az egy alap vakcina, azzal biztosan minimálisabb a kockázata bármilyen mellékhatásnak és jobban bíznak benne, mert érthetőbb számukra, hogy hogyan működik.
Mondjuk ők fiatalok, szóval gondolom jobban reagál rá a szervezetük, mint az idősek esetében.
Ennél részletekbe menőbb statisztika van valahol életkor (és esetleg mellé oltás óta eltelt időtartam) tekintetében? [link]
Mert ez így önmagában nem nagy támpont, hogy mi van a 30-40 közötti Sinos népekkel:
-
Sir Pocok
őstag
válasz
proradeon #38933 üzenetére
A vakcinák működnek szerintem is.
Viszont mostanában "jogosan" hallom az oltatlan ismerősöktől, hogy ahogy gyengül a 2 oltásosok védelme, úgy jelentenek rájuk nagyobb veszélyt a fertőzés átadásával.
Ezt én is így gondolom, ezért van az, hogy tényleg az életével játszik az aki nem hajlandó magát oltatni.
-
-
válasz
proradeon #31484 üzenetére
Nincs szükség elméleti nekifutásra: az izraeli tapasztalatok alapján a 3. dózis jelentősen csökkentette a kórházba kerültek számát. Kérdés persze, hogy hosszabb távon (=1-2év múlva érkező variánsok) jó-e az a szervezetnek, hogy még 3.adjára is csak a vuhani struktúrát verjük a fejébe
?
#31489: hmm, vajon ha az ember kihagyja a 2. dózist, akkor mit eredményezhet egy fél év elteltével adagolt 3. ? Azt már tudjuk, hogy a 8-12hét lényegesen jobb mRNS oltás esetén a 4hétnél, de a 8 és a 12 között nem mértek érdemi különbséget. (sorry, most nincs időm előhalászni a cikket
). Olyat viszont nem láttam, hogy 20+hét késleltetéssel mérek volna.
#31492: deltából egyszerűen sokkal több van.
-
Ringman
félisten
válasz
Peter hotez: [link]
The point being that the first two immunizations were so closely spaced apart they were like a "primary" immunization. We needed to do that schedule in order to get virus neutralizing antibodies into at risk people to save lives, but for durable, long lasting immunity
we need the third immunization. That's why I felt we would always require that third immunization. The hope is that with this one, we're done for a while and won't need to do annual boosters, etc.
Also should be pointed out that the graph is a very rough approximation. Adaptive immunity does not go down to zero with the first 2 mRNA immunizations, still robust immune responses, but this shows the potential benefits of a 3rd immunization
Also, many vaccines are at least 3 immunizations, for example diphtheria, tetanus, pertussis, Haemophilus influenzae b, polio, etc so this is not at all unusual
-
válasz
az állandóan azt jelentené, hogy már csinálod 5 éve. most most van, nem azt kell eldöntened, hogy évekig mit csinálsz, hanem azt, hogy most és miért. és úgy döntesz, ahogy csak szeretnél. semmi sem egyértelmű az életben, ebben a járványban sem.
azért leírom, hogy én hogy csináltam:
- tudható, hogy az alap immunizációra adott booster már egy jóval hosszabb, kitartóbb védettséget ad
- tudható, hogy a deltára igazából már nem olyan jók ezek a szurik, de még működnek valamelyest
- nem tudható, hogy mikor, milyen és mennyi szuri lesz készleten
- megtudható, hogy most milyen ellenanyag szinted van
ezek alapján én kértem, a feleségemnek is kértük, orvostól is ezt a javaslatot kaptuk -
válasz
proradeon #23565 üzenetére
az oltásellenesek elismerően csettintenek, hogy: "na ugye, hogy felesleges az oltás")
Szerintem aki így reagál erre, annak nem fejlődött ki az agya/képtelen józanul gondolkodni. Én az ilyen hírek hallatán azt gondolom, hogy oltás nélkül ez az ember lehet már nem is élne, vagy még súlyosabb állapotban lenne, tehát az oltás nagyon is fontos. Éppen az oltás fontosságára hívja fel a figyelmet.
-
válasz
proradeon #23462 üzenetére
Jogos, túlment
. Szóval eredetileg a normális életet visszaadó vakcinaútlevelek ötlete mögött az lehetett a koncepció, hogy az oltott utas nem hurcolja be a sz.rt külföldről illetve nem lesz belőle szuperterjesztő, ha beül egy karaoke-klubba.
OK, semmi se 100% az életben, de egy pl BPestre a Szigetre látogató random tömegturistánál egy értelmes 80% feletti "megbízhatósági szintet" elvárnánk. Ez variánsnak megfelelő oltóanyaggal ezekszt működik is, csak a vírus lefutotta a vakcinafejlesztést és méginkább a politikát.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
proradeon #23462 üzenetére
Campbell a tegnapi videojaban idezett errol valamilyen Uk szakmai goret. Azt mondta a foszer, hogy delta ellen a UK-ben az elkapastol 75%-os a vedelem, a tovabbadastol 50%-os. De igen, a sulyos lefolyas/halalaozastol vedelem az joval nagyobb ezeknel a szamoknal. Nem nagyon lehet ilyen sarkosakat allitani, hogy megved a fertozestol, sulyos lefolyastol, vagy halalozastol, vagy nem. Csokkenti az eselyet mindegyiknek, kulonbozo mertekben.
-
válasz
proradeon #23455 üzenetére
Meg vagy cáfolva. A vakcinaútleveleknek - hacsak nem valami oltási reklámként kezelik - semmi értelme, ha az oltott esélyesen hordozó, pláne tünetmentes.
-
-
Rage47
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
proradeon #22619 üzenetére
Mivel a teszteles is penzbe kerul, es ahogy irod, hogy ki ne deruljon, inkabb adnak mindenkinek. Sot konnyen lehet hogy ugy talaljak majd mint ami standard eljaras, tehat nem azert adjak, mert a elozo nem hatott, hanem mert ez ismetlo oltas. Meg abban se vagyok biztos, hogy nem-e ugyanazt akarjak beadni harmadszor is. A Sino nagyon jo biznisz volt valakiknek es arrol nem biztos hogy le akarnak mondani. Mondjuk nekik mar az is eleg ha csak megrendelik, aztan ha nem keri senki, odaadjak kubanak vagy eszak-koreanak... szoval valami haveri kormanynak. Nekik a vasarlasban van a penz, nem a beadasaban.
Az AZ-t kapott vedettseghianyosok meg megszivtak, foleg aki mar 3 honapra kapta a masodikat, mert ok a negyedik hullam kozepen vagy vegen kaphatjak meg ugy hogy kvazi vedtelenek. Szerintem a Roman pfizer jobb opcio nekunk.
Amugy azt is el tudom kepzelni, hogy ez az egesz benazas szandekos a kormany reszerol, hogy a valasztasokig fennmaradjon a jarvany gumicsontnak. Ha kotelezove tennek az oltast, tul hamar eltunne, csillapodna a jarvany. Ez nekik ugyanolyan gumicsont, mint harcolni az EU-val valami kurvafontos mondvacsinalt dolog miatt.
-
válasz
proradeon #22619 üzenetére
de ez nem feltétlenül egy rossz taktika, 60 év fölött a többi oltásnál sem tuti a dolog, ők (az idősek) kaptak leghamarabb, szóval mire jön a harmadik, simán lehet, hogy jelentős részüknél amúgy is kéne. ezen felül most már kukába mennek a pfizerek, annyira nem kell a többi a maradék, oltatlan, óriási megfejtésben lévő honfitársainknak.
-
törölt tag
válasz
proradeon #20936 üzenetére
Ezt a Sinopharm témát még kiegészíteném azzal, hogy aki első AZ után ilyen-olyan okból gondolkozik másodiknak inkább mRNA-t kérne. Tavasz óta több tanulmány született, hogy kifejezetten jó az AZ & mRNA kombináció. Angela Merkel AZ után másodiknak Modernát kapott. Akad ismerős aki 2. AZ-re nem menne, várja őszre megoldja ezt a bürokrácia vagy majd Romániába Pfizerért.
Egyébként ha a politikai arcvesztés miatt aggódnak, akár azt is lehetne a szokásos debil plakátjaikra kiírják gonosz Brüsszel nem fogadja el a kínait ezért a drága jó kormány jóvoltából egy dózis booster Pfizer, hogy ők is kaphassanak EU igazolványt.
Vicc, hogy nyugdíjasok, akárkik saját zsebből méricskéljék az antitestet. Hiába mondta a Béla nem számít, de a rendeletük mégis antitest számra hivatkozik.
-
attiati
veterán
válasz
proradeon #18960 üzenetére
Először válaszd ki a helyszínt itt
Utána tudsz választani konkrét időpontot is az adott helyre.A Mamutnál szerintem az lesz a gondod, hogy nem lehet online foglalni időpontot. Csak telefonon!
Sorry, ha nem ezt keresed, de szerintem így a legegyszerűbb. Előre fizetni lehet, hogy nem lehet ilyen módon.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
proradeon #18960 üzenetére
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy megveszem a csomagot, és utána az oldal tetején található, a webshopos vásárlástól teljesen független és különálló "Időpontfoglalás" gombbal foglalok egy időpontot a Mammut-ba. De mivel ezt konkrétan sehol nem írják, így ez megint csak egy tipp a részemről.
aha, kezdem érteni, én is így szoktam csinálni. Azért is mert gyakran foglalok időpontot, olyat is amire nem megyek el ha pl közbejön valami, de a csomagot kifizetem. -
-
törölt tag
válasz
proradeon #18570 üzenetére
Amikor azt kell mondani fontos a 2. dózis is - ha már 1. dózisra is jár rögtön az igazolvány - olyankor fontos az antitest. Amikor a Sinopharm kétség merül fel, olyankor nem fontos az antitest.
Közben a sinos Dubai és Bahrein már szervezi az idős sinosoknak a pfizer oltást őszre. -
válasz
proradeon #18499 üzenetére
igazából mit jelent ez az 5-10x alacsonyabb antitest szint? mégis az van, hogy a "határérték" többszöröse az ideális oltás után, egyrészt, mert idővel csökken, másrészt, mert a mutánsok ellen úgy kell, mint sörét a történybe?
és egyáltalán, pfizer antitest = nempfizer antitest? magyarán, ha kapsz egy tetszőleges oltást (a kínait tegyük félre a példában), termelődik határték százszorosa antitested, akkor onnantól mindegy, hogy melyik vakcina csinálta? ergo a pfizer 95%-os hatékonysága szemben az astra 80%-os hatékonyságával csak annyit jelent, hogy ennyivel több embernél tudott kiváltani antitest termelést, de ha egy "gagyi" vakcina is kiváltja, akkor ugyanott vagy?
-
válasz
proradeon #18499 üzenetére
Ez is egy fontos mérési eredmény. Fentebb linkeltem a témára válaszként (+korábban is számtalanszor), hogy volt már egy 7x-es csökkenést kimérő tanulmány, ez meg akkor egy 5x-ös eredmény. Nyilván két egymástól független labor nem fog pont ugyanannyit mérni.
Hogy ez mire jó: a britek full max optimális 12hetes időközzel adják a Pfizert a kezdetektől, és ebből 88%-os védettség jön ki. Ez jó, de már látszik, hogy kevesebb az eredeti ¿95%?-nál.
Hogy miért fontos az egydózisos eredmény? Hánymillióan is fognak itt második dózisra várni még augusztus közepén is??#18500: +1, sztem indiának is küldhetnének egy pakkot. Lényeg, hogy mindíg legyen raktárkészlet. JA +tessék a sino-sokat egy adag Pfizerrel aktiválni, ezt ki kéne találni, mikor ideális.
-
válasz
proradeon #18496 üzenetére
Ezt most nem értem miért emelted ki a cikkből. Olvasd el szerintem újra.
Itt a lényeg:
A kutatók megállapították, hogy azoknál az embereknél, akiket két adag Pfizer/BioNTech vakcinával oltottak be, a semlegesítő antitestek szintje több mint ötször alacsonyabb volt a B.1.617.2 variáns ellen, mint az eredeti törzs ellen, amelyen a jelenlegi vakcinák alapulnak. Ez az antitestválasz azonban még alacsonyabb volt azoknál az embereknél, akik csak egy adagot kaptak az oltóanyagból.
Tehát akik megkapták mindkét oltást, azoknál is jóval alacsonyabb antitest szint volt kimutatható az indiai variáns ellen.
-
tisn
addikt
válasz
proradeon #17903 üzenetére
Konkrétan NULLA érv van az mRNA vakcinák ellen.
igy van. csak epp a jelenlegi tudasunk mellett es rovid tavu tapasztalatok alapjan. KK maga mondta valamelyik interjuban, hogy a fo projektcel rakgyogyitasban az allatkiserleteknel tartanak. nezz utana, hogy mennyi ido barmely gyogyszernel az allatkiserletektol az eles alkalmazasig eljutni. nem fel ev, ennyit elspoilerezek...ezek veszhelyzeti engedelyes vakcinak, egyatalan nem hulyeseg azoknak, akik eleve alacsony kockazatuak covid szempontbol, a naluk jol teljesito hagyomanyos vakcinat valasztani.
ez nem szifon, hogy a legujabb kelljen belole. 60 ev alatt erdemesebb egy classic buta nokiat venni.
-
tisn
addikt
válasz
proradeon #17868 üzenetére
gondolom olvastad, idezzuk fel ujra:
https://telex.hu/koronavirus/2021/04/18/antitest-oltas-utan-pfizer-sinopharm-astrazeneca-szputynik-szerbia-vizsgalat
A Sinopharm vakcinánál a 20 és 65 év közötti alanyok 90 százalékánál jó immunválaszt váltott ki a vakcina, míg az idősebbek esetében valamivel kisebb volt az antitestek jelenléte a szervezetben.
hat, ha 90% helyett 60% lenne, nem hiszem, hogy a "valamivel kisebb" jelzot hasznaltak volna.masik szerb felmeres, itt ugyan nincs kor:
https://hvg.hu/vilag/20210422_Szerbiaban_megmertek_a_vakcinak_hatasossagat_a_nagy_vesztes_az_akit_nem_oltottak_be(de ezt szinten olvastuk mar:
A 65 és 74 év közötti korosztálynak csaknem a 70 százaléka kapott már vakcinát. A beoltottak nagy többségének a kínai Sinopharm vakcináját adták be.)
szoval nagyon szeretnek latni arra a 60%-ra legalabb egy ilyen szintu forrast... -
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
proradeon #16252 üzenetére
Egy gyártó nem hülye.
Akkora lesz a kapacitása, amekkora igény mutatkozik a vakcinájára.
A magyar igény az l***sz ahhoz képest amekkora gyártókapacitással fognak rendelkezni 2023-ra azt elhiheted.Kell nekünk mondjuk 5-10 millió vakcina 1 év múlva?
Most komolyan, szerinted az nekik TÉTEL lesz?
Bármikor leszállítják bárkinek – ha kell; és esetleg a tisztelt megrendelő ki is fizeti.Már most látszik, hogy jóval többet tudnak szállítani mint amekkora az igény.
Az a baj, hogy csak a ostoba politikai vonalat erőltetitek, még csak véletlenül sem gondolkoztok a gyártó szemszögéből. Hiba.Egyébként honnan lehet tudni, hogy 2 év múlva melyik lesz a legelfogadottabb és legjobb vakcina? Az egész vírus 1 éve van itt, azt sem tudjuk melyik vakcina meddig véd.
-
mpo
veterán
válasz
proradeon #16053 üzenetére
Bekerülnének Bolsonaro és Trump közé és büszkék lehetnének magukra.
A kiskaput megtalálnák, hogy a hülyeség terjedjen.
Horoszkóp, jóslás, rontáslevétel, távgyógyítás közé a vakcina (vírus) is bekerült.
Ha ezek megszűnnének, akkor marad a csodafogyókúra, örök ifjúság kenőcs és egyéb csodaszerek. -
Ringman
félisten
válasz
proradeon #16053 üzenetére
az a baj, hogy a pfizer 1 dózissal a wildtype ellen még elegendő védelmet nyújt, de a mutációkkal szemben (b117 - brit, ez van itthon, ill. b1351 - d-afrikai) nem.
---
egy olyan oktatási rendszer kellene inkább, ahol a felnőttek kb. negyede nem lesz funkcionális analfabéta. -
válasz
proradeon #15079 üzenetére
Hvg-nél azért egy kicsit szakmaibb, egy doki blogja, ezt a preprint-cikket elemzi:
Impact of variant B.1.617 on infection- and vaccine-induced antibody-mediated immunity
"The figure below from the preprint by Hoffmann et al. shows that there is a circa 6 to 11-fold drop in neutralization activity against B.1.351, while the drop is only 2-3x against the Indian variant B.1.617 (which is an in vitro-based drop similar to that seen against variant B.1.1.7, against which we now know that Pfizer’s vaccine is highly effective
...
However, vis-à-vis B.1.351 and vaccine-mediated protection, new data from Qatar in New England Journal of Medicine shows real-world data for how effective Pfizer’s mRNA vaccine is against that variant. So this means that we may not have to be worried if we are vaccinated with two full doses, and especially not against B.1.617, as this is far less troublesome for the vaccines (based on the above and below in vitro data).
...
Around 72-75% against all forms of SARS-CoV-2 infections (any documented infection) caused by B.1.351
However, once more, the Qatar vaccine analysis shows how incomplete protection is after only the 1st dose of the vaccines:
The corresponding numbers were ~17 and (!) 0-39% protection against all and severe/critical/fatal forms of B.1.351, respectively, after a single dose of Pfizer’s vaccine.
"- ez a rész mondjuk optimizmusra adhat okot, de még nem "megváltás" - főleg, hogy a D-Afrikai variáns még nem halt ki, és a 75%-os védelemmel valszleg kevés lesz a mindent ütő vakcinaútlevélhez. Az már tuti, hogy ezt a nyarat buktam, ugyanis leghamarabb kb 3-4hét múlva kaphatnék bármilyen oltást, amire 12 héttel később adják itt (UK) a másodikat, függetlenül hogy AZ-t vagy Pfizert kapott az ember.
-
-
válasz
proradeon #14150 üzenetére
Nem védeném Szlávikot se bármelyik oltást és én is Sinopharmot kaptam... és nem tudom még nálam hogy áll az antitest...
viszont a 444-en kijövő adatok (1-2 nappal ezelőtti állapotban) már ideraktam a fórumba:
Ez alapján azért annyira nem szőrnyű az eredmény és még jobbat is hoz a 18-59-ben mint amit a gyártó mondott... ha ellenanyagot nézünk... persze kérdés, hogy az itteni tesztek és a vakcina hatékonysága között mi a reláció... de azért 18-59 év között annyire nem szar... -
daneel_hu
addikt
válasz
proradeon #13835 üzenetére
"Érdekesség, hogy mikor elkezdték propagálni ezt a Szputnyikot, akkor még volt olyan kitétel, hogy parlagfűre allergiásoknak nem ajánlott a beadása. Ennek azóta már nyoma sincs a koronavírus tájékoztató oldalon (ezért is döntöttünk végül úgy, hogy fogadja el, ha már felajánlották)."
Én brutális parlagfű-allergiás vagyok 33 éves korom óta.
Semmi jele, hogy hamarabb kezdődne a tüsszögés, pedig Szputnyikot kaptam.Egyébként erre az allergiára is kiváló az egész évben tartó jó levegő (belső kerületek a városokban bukó) és a sok mozgás.
-
attiati
veterán
válasz
proradeon #12664 üzenetére
"Az oltási lapon feltüntetett "2. oltás esedékessége" dátum az mit takar? Szimplán aznap oda kell mennem, és beoltanak, vagy kapok valami konkrét időpontot értesítés formájában? Hogyan működik ez?"
Kérték / megadtad a telefonszámodat?
Semmi óra percet nem írtak rá?Előtte napokban szerintem hívni fognak pontosítás miatt.
Ha mégsem, akkor előtte azért érdeklődnék. -
-
mpo
veterán
válasz
Az oltási lapon feltüntetett "2. oltás esedékessége" dátum az mit takar?
Ugyanoda kell visszamenned, azt hogy hány órára, megmondhatták volna (mint nekem).
Aznap fölhívtak, hogy megyek-e.Múlt szerdán kaptam meg a 2. adagot ugyanebből.
Néha zsibbad a felkarom, de majd elmúlik. -
DarkByte
addikt
válasz
Szegedi oltási tapasztalat a Vasas Szent Péternél ugyanez. Fél 1 körül megkaptam, 2,5 óra várakozás után. Kolléga aki délre ment oda már 3,5 órát várt rá. Azóta körbeért a sugárúton a kígyó.
Szóval elszórakoznak vele estig úgy tűnik. 2750 adagot kaptak ha jól értettem a katonát délelőtt.
Második kört június elején kapom. Szóval kb. a nyári napfordulóra védett leszek és szabadulok.
-
Floyd80
addikt
válasz
proradeon #11250 üzenetére
Felelőtlenség a kormány részéről is, és azok részéről is, akik kirajzottak meginni 1-2 sört.
Szerintem ez csak a kormány felelőtlensége, pontosabban játéka, megnyitnak valami lehetőséget, aztán ha nem jól alakul, akkor majd arra mutogatnak, aki azt a lehetőséget használta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest