- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Agybadugós gyorsteszt (ami a korábbi fertőzések elején ugyanazt mondta mindig, mint a PCR) full negatívat hozott, T csíknak nyoma sincs, C szép erős. Egy kanál(!
) fokhagymasót megettem, nyilván hogy csíp azt éreztem, és miután kifújtam az agyamat is az orromon, azért megjött egy kevés fokhagymaíz/szag
Fene vinné el ezt a tavaszt, három kör nátha*, allergia, hányóshasmenős, változatos sorrendben (szerencsére legalább nem kombinálva
) mind megvolt.
-
updog
őstag
Egy hete küzdünk mi is valami nyavajával, azt hittem bölcsi(ovi/suli, három gyerek három helyen...
) nátha, nem is voltunk olyan sz*rul, de folyamatosan göthöl egy kicsit mindenki.
Viszont tegnap éjszaka rettenetes volt nekem, taknyom megállás nélkül folyt, folyamatosan fizikailag éreztem hogy gyűlik a tüdőmben a slejm, köhögtem, könnyeztem (lehet hogy nem segít a nyírfaszösz, vagy minek van most szezonja
).
Ma reggel ittam a kávémat - és 0 íz. Náthásan nem meglepő, mindig ez van, de kifújom az orrom, akkor ahogy tisztul, az "íz" átjárja az orrüregem és elkezdem érezni - na most ez nem nyert... Így kerültem a topicba
Három Pfizer után vagyok (bár a harmadik is már 2 éve lehetett), talán megmaradok, a családból a kétéves az egyetlen aki még nem volt Covidos, de az egész heti göthből eddig teljesen kimaradt, remélem már megússza.
Amúgy a gyógyszertári orrbadugós tesztek kimutatják ezeket az újabb variánsokat is?
Mert a hétvégére tervezünk mamáékhoz menni, azt tudják már hogy taknyosak vagyunk, és ők mondják mindig hogy megér ennyit az unokázás, de azért egy covidot hazavinni más dolog mint egy náthát... (igen, tudom hogy jobb lenne a biztonság, de amikor f0sóshányósból jöttünk kifelé, és mondtuk hogy nem mennénk a havi tervezett látogatásra, szabályosan megsértődtek, ők ilyenek, megérte nekik a kiszáradás veszélye is 🤷♂️).
-
Vesa
veterán
Szvsz csak annyi lenne az értelme a tesztnek, hogy legalább Coviddal ne menjen az ember közösségbe. Ha már a többit úgyis lerendezi mindenki azzal, hogy "csak egy mátha", bár tény, hogy azért a flu is tud durva lefolyást generálni ha olyanok a körülmények. De az is tény, hogy a Covid még mindig akár maradandó egészségkárosodást képez okozni, így legalább ha tudjuk, hogy az, akkor jobban vigyázhatnánk arra, hogy másoknak ne adjuk át.
Mondjuk veszett fejsze nyele, a többség ha tudja az eredményt, ha nem, úgyis szarik az egészre és másokra. Ezt pont a Covid mutatta meg.
-
polonic
félisten
Nekem az a bajom, hogy hiába mondjuk azt, hogy a covid már csak semmi.
De én eddig kétszer kaptam el és olyan pusztulat szarul nem nagyon voltam még, mint ettől. Mindkét esetben. És a covid óta sokkal könnyebben kapok el mindenféle vackot. Az előtt 12 évig azt sem tudtam, mi a betegszabadság.
Szóval ez alapján én nekem kell az oltás évente, de lehet akár fél évente is beadatnám, ha lenne rá lehetőség. 3 havonta azért már nem. -
1. Úgy tűnt, hogy kíváncsi vagy/voltál -- ha teszteltél volna, akkor tudnád.
2. Egy közönséges náthának extrém ritkán vannak hosszú távú következményei, a covidnak meg gyakran. (Pl. indukálhat cukorbetegséget, szívizomgyulladást, vagy számos egyéb nyavalyát.) Azaz covid után pl. óvatosabban kellene sportolni, vagy komolyabban kellene venni a szűrővizsgálatokat. (De továbbra sem vagyok orvos.) -
Ringman
félisten
légszűrni/légtisztítani kellene minden munkahelyen, oktatási intézményben, hivatalban, gyak. az összes közösség előtt megnyitott területen.
ezen felül ha valaki beteg, akkor maradjon otthon (mondjuk tesztelni akkor lenne jó, ha poz teszt esetén 100% munkabér járna, ha táppénzen maradsz)
-
Két hetes jelentés: [link] (Persze két hét alatt sok minden történhet.)
De az is lehet hogy csak egy nátha:
Az elmúlt száz évben sem lettünk sokkal okosabbak, hogyan gyógyítsunk egy egyszerű náthát
"A kutatók idővel rájöttek, hogy a nátha valójában egy gyűjtőfogalom a nagyon hasonló, felső légúti tünetekkel járó megbetegedésekre, amiket azonban más-más vírusok – többek között rhinovírusok, koronavírusok, adenovírusok vagy a légúti óriássejtes vírus (RSV) – okoznak. Több vírusnak azonban több száz variációja, törzse létezik [...]"(Lehet, hogy mégiscsak tesztelni kéne...)
-
Iszonyúan fertőző vírusvariáns terjed, már Európában is felütötte a fejét (economx)
A világ keleti feléből eljutott az öreg kontinens számos országába, illetve már a tengerentúlra is a sebesen terjedő új Covid-változat. De van egy jó hír is.Rendkívüli fertőző, új koronavírus-változat terjed a világban, az ázsiai kontinens után immár Európában is felütötte fejét a kórság. Előbbi ismérve miatt valószínűleg ez lesz az uralkodó variáns – írja a Dívány.
A Franceinfo egyértelműsíti, a Sars-CoV-2 NB. 1.8.1 nevű variánsról van szó, mely több európai országban megjelent: Németországban, Írországban, Hollandiában, Spanyolországban, a napokban pedig Franciaországban is azonosították.
Az új vírusváltozat mára szórványosan megjelent az Egyesült Államok több pontján is, miközben Ázsiában már hetek óta terjed.
Az omikron egyik altípusának számító variáns rendkívül fertőző, gyorsabban jut be a sejtekbe, és gyorsabban is szaporodik.
Járványügyi szakemberek szerint a jövőben jó eséllyel ez a változat felel majd a Covid-fertőzések többségéért, és idővel mindenhol kimutatják majd a világban.
A jó hír az, hogy az ominózus vírus nem okoz súlyosabb megbetegedést, hiába terjed könnyebben.
Mindenesetre a WHO szerint jelenleg nincs ok az aggodalomra.
Súlyos mellékhatást okozhat a Covid, ez az egész életét tönkreteheti
Öt évvel a pandémia kezdete után még mindig amerikaiak milliói küzdenek az úgynevezett hosszú Coviddal, melynek a legaggasztóbb és leggyakoribb tünetei közé tartoznak a kognitív nehézségek. Bővebben. -
Vesa
veterán
Nem lesz gond, egyszerűen átviszik a gyártást/fejlesztést/forgalmazást más országokba, remélhetőleg az EU-ban valahova, az USA meg szépen lemarad a konteós governmentnek köszönhetően. Ez a tudományellenesség egy dologra lesz jó, évekkel veti majd vissza az USA versenyképességét.
-
Akkoriban nagyon ment ez a propaganda, szakértők (Dobsonszaby et al...) részéről. Amikor a másodikat (jóó hosszú szünetre) beadattam, az nhs-es figura már akart is felírni 4 héttel későbbre - persze aztán amikor kb 1 évre rá értelme is lett volna a dolognak (át is estem még1x, szaglásvesztősen), hallani se akartak mezei halandó oltogatásáról
.
-
kolopele
nagyúr
Az a baj hogy nem lehet tudni hogy most a covid vagy az oltás mellékhatásaitól szenvedünk e jobban, mindkettő tüskefehérjét termel. Nekem a ritmuszavar, a látásom változása és most már a totális emésztési zavarok is állandósulni látszanak, vajon a vizsgálatok miért nem mutatnak ki semmit? Egyedül ugye a születési szívproblémát, ami 57 éve fenn áll, de csak az első Moderna után kezdett jobban problémát okozni. Nyilván mint nem oltás ellenes azt mondom lehet a covid is az oka (amit ugyan egyszer nem sikerült nálam kimutatni), de biztosan senki nem tud semmit. Kardiológusom mondta a minap hogy egyre többen mennek hozzá ezzel a problémával, még a teljesen egészséges szívűek is, plusz sokaknál a vérnyomás is az egekben van.
-
kolopele
nagyúr
Az nálunk is van de csak az egyik gyereknél, érdekes. Nekem viszont a ketyegőm van megbolondulva jó egy hete, ma különösen, erős dobbanások, szívritmuszavar, szörnyű. Akkor kezdte ennyire amikor jöttek ezek a nagy hőmérséklet kontrasztok, kedden megyek a dokimhoz ha megérem. Most voltam komplett kivizsgáláson, azért ez nem tűnik indokoltnak ennyire.
-
Az egészségügyet egyszerre sokminden nyomja, csak részben lehet a politikát hibáztatni szvsz:
- drasztikusan öregedő társadalom (csak egy pillantás a '90es vs mai korfára...)
- covid-csapás, több szempontból is (elvesztett/lerokkant kollégák, kiégett fiatalok, elvesztett erőforrások, azóta pedig longcovidos páciensek)
- masszív elvándorlás nyugatra (ez mondjuk nagyrészt a politika számlájára írható)Ebből kimászni igen komplex feladat, sajna nem hiszem, hogy mi látni fogjuk a végét. ÉS ami fontos: sajnos ezek egy része a legrobosztusabb nyugati EÜ szolgálatokat is sújtják. UK ugye állatorvosi ló, a wrexitnek köszönhetően simán kapott akkora pofont, mint a magyar, de osztrák-német földön se minden működik már annyira olajozottan, mint régen.
#73116: uupsz, kihagytam, bocsánat
. Törölhető persze, ha nagyon topikidegen
-
VinoRosso
veterán
Tucatjával vannak de ők nem 2010 után gazdagodtak meg. Nézd meg a 100 leggazdagabb magyar listáját, 70% 2010 előtt is milliárdos volt.
Ha már szétlopásról van szó akkor a 90-es évek privatizációja során sokkal nagyobb vagyon tűnt el, 2-3 ezer milliárd forintra saccolják, ami mai értéken szeritnem kb 20 milliárdos nagyságrendű. A korábbiakhoz képest 2010-re már nem nagyon volt mit ellopni, mivel nem nagyon maradt privatizálható vagyon.
Én miattam hiheted azt, hogy a háziorvos a korrupt politikusok miatt nem nyit ajtót rendelési időben, csak szerintem hülyeség. A másik 10 miért tudja kinyitni, azok kapják a jattot Lölőtől? 2010 előtt miért voltak ugyanilyen problémák egyes orvosok hozzáállásával?
Szerintem nagyon nagy a politikai bias a gondolkodásotokban, a fidesz olyan nektek mint a vörös posztó a bikának, meglibbentik aztán nem lát semmi mást. -
VinoRosso
veterán
Hát ez, hogy mennyire érezhető, nem tudom potosan, sokmindentől függ, de gyors számolással Péntáros Lőrinc vagyona 1241,8 milliárd forint, Mo lakossága 9 604 000, ez fejenként 129 300 Ft, de korrigáljuk a munkaképes korúakkal ami 6 286 100 fő, ezzel 197 500 fejenként amivel megrövidítettek bennünket az elmúlt 15 évben.
Most ha kapna mindenki 200 ezer forintot egyszeri kifizetésben, akkor kint lennénk a gödörből? Na ne viccelj. Országos léptékekben nem sok. Mondjuk meg lehetne belőle oldani a CT meg MRI hiányt (ha van egyáltalán személyzet aki működteti mert ebben se vagyok biztos) úgy 10 évre, meg egy-két kórházat ki lehete belőle gyúrni, aztán nagyjából ennyi. Nem mondom, hogy ez semmi, ez is valami de ettől nem érjük utol Ausztriát és nem ettől viselkedik majd felelősségteljesebben az orvos vagy a rendőr.
Ahhoz, hogy utoljérjük Ausztriát először olyan társadalmat kell építeni mint az osztrák. Ez az állandó mutogatás a politikára csak eltereli a lényegről a figyelmet. Pénztáros Lőrinc csak a következmény, nem az ok, az okok ennél sokkal mélyebben vannak belőszőve a magyar társadalom szövetébe, és szélesebb spektrumban fejtik ki áldásos hatásukat, mint pár korrupt ember gazdagodása. -
VinoRosso
veterán
Akkor te szerencsés vagy, mert nekem sok ilyen volt még a 90-es években is amikor minden sokkal 'jobbabb' volt, mert akkor meg voltak fizetve az eü-sök és nem volt leterhelve a rendszer (...ja nem).
De sok hasonlót hall az ember a médiából is pl itt volt legutóbb a járványügyi ellenőr, amelyik nem volt hajlandó maszkot viselni mikor köhögve látogatta végig a csecsemőket a gyerek kardiológián, aztán pár napra kiderült hogy szamárköhögéses.
Az ilyenek miatt kerülek szopóágra a normális orvosok is, mert nem elég, hogy mások végzik el a munkát amit nekik kéne, hanem még plusz feladatot is generálnak a kontárkodásukkal.
"Baj van azért ments meg" sajnos vagy sem, ez egy ilyen szakma. Most az hogy néz ki, hogy ég a házad, ott sétál előtte egy tűzoltó és szólsz neki, hogy koma segíts már oltani, és ő meg azt mondja, hogy 'bocs, de már lejárt a munkaidőm', te meg: 'Ah oké, menj csak jó pihenést'. Nem igazán életszerű, ha ilyen velem történne biztos egy kicsit ökölbe szorulna az arcom. -
attiati
veterán
+1
Illetve érdemes megnézni a beteg oldalát is, hogy a prevencióra mennyi időt, pénzt, energiát hajlandó fordítani. Erre is igaz, hogy: "oké, oké, van baj, de azért ments meg".
Persze ennek az eü oldalán is oka van:
Nincs betegoktatás és az egész orvoslás arra épül, hogy utólag kezeljük a tüneteket (kapsz gyógyszert, megműtenek, stb.. az összes ösztönző ezt erősíti.)Az ortopéd sebészorvos nem fog kitérni arra, hogy az újbóli térdműtétet mivel tudod megelőzni. Ha újra baj lesz, újra megműtjük. Konkrétan úgy kell tőle rákérdezni (magánban), hogy a mellúszás mehet? Ja, az inkább ne. Alig tudok olyan betegről, akinek elmondták, hogy mi a térdének a baja és mit csináltak vele.
Prevenció pedig teljesen smafu: allergének eltávolítása étkezésből, izomerősítés, fogyás, dietetika, lúdlap, stb...).
-
Vesa
veterán
Jobban jársz, ha kifizeted magánban az MR-t, én is azt szoktam. 1 hétre van időpont, de volt, hogy másnapra adtak. TB-re ez 8hónap-1év jelenleg.
A másik javaslatom külföld (Nyugat-EU), EU-s TB kártyával. Ott rendes ellátás van, nem ilyen Kubai szintű sz*rhalom, mint itt. -
attiati
veterán
Na igen és máshol is ez van. 35e ft egy szakorvosi rendelés és kidob félidőben.
Plusz nagyon hiányolom a betegoktatást. Egyszerűen nincs rá kapacitás, pedig attól lesz önjáró a beteg. Úgy nem fogja újra lezúzni az egészségét. Úgy érti meg az utasításokat. A mit miért-et.... erről se tehet senki egyébként.
Na ízület témában ez triplán nehéz, mert az orvos se lát bele egy zárt tokba.
-
Rive
veterán
Azt javaslom, csinálj a dologra egy speedrun-t magánorvosnál. Csontra, porcra, ínre egy év veszett sok idő
Nekem porcleválás volt. Két hónapig én kentem, borogattam, kollagéntablettáztam: utána két hónapig háziorvos kollagéntablettázta: utána egy hónap után jött vissza teljes erővel a dolog => ~ két hónap várólista szakkorházban, ahol az addigra a természetellenes járás miatt beállt porckopás miatt majdnem csípőből elhajtottak még egy-két hónap kollagénre.
Némi toporzék után kaptam beutalót MR-re (több hónap lett volna - magánban lett, egy hét alatt). Utána több hónap várólista műtétre, műtét után pedig az addigra már tényleges porckopás kezelése...Ezeket minél hamarabb csinálják, annál kevesebb bajjal gyógyul.
-
attiati
veterán
Nem kaptál diagnózist?
Reumatológus látta?
MR? (Enélkül szerintem senki nem mond semmit, még akkor se, ha egy adott tesztmozdulat alapján be tudja azonosítani a vélt problémát). (Sőt, olyan is van például térdnél, hogy semmilyen képalkotó eljárás nem mutatja meg a gondot. 5-ből 4 orvos nem veszi észre. Csak műtét közben derül ki).Manuálterapeuta is szóba jöhet a végén, ha nincs nagy baj. De ha jó szakember, akkor kérni fogja az orvosi előzményeket és az elején végigbeszélgeti veled a panaszokat alaposan. (Na ez nem dolga az ortopéd orvosnak).
Aztán simán lehet, hogy a fascia sérült és gyógytornával, hengerezéssel megoldódik. Ezt is egy manuálterapeuta kezeli. Tudok adni kontaktot.Olyan lehetőség is van, hogy gépeken lemérni a jobb/bal kéz maximális erőkifejtését, illetve az erőkitartás mértékét. Legalábbis lábnál van ilyen.
-
attiati
veterán
Azt jó lenne látni, hogy lágyszövet vagy porc/csont.
Lágyszövetnél gyulladáscsökkentés a fontos, vagy a szalag/ín/izomszakadást kezelni.
Porc (csont) már más történet.Nem írtad, hogy a kar mit jelent (alkar, felkar, váll, csukló, könyök).
Gondolom a doki az összes létező pózban terhelte, minden irányban meggyötörve.Az is lehet, hogy fantomfájdalmad van és/vagy izommemória miatt az agy blokkol, hogy ne kapjon további fájdalmat. Létezik ilyen hivatalosan, mérhető is. Terhelés kitartásnál elkezd "dadogni" az izom.
Én sérült térddel jártam végig az egész folyamatot és értettem meg elejétől a végéig az egész reumatológia, ortopédia, manuálterápia útvonalat. Sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint az ember gondolná.
Ráadásul mindegyik terület csak a saját területén belül kezel.
Tipikusan az történik, hogy akinek a kezében kalapács van, az mindent szögnek lát.
Ortopéd sebészorvos csak műtétben tud gondolkodni (kell / nem kell) és ennyi.Ez sem az orvos hibája feltétlen. Hiányzik a holisztikus szemlélet. Fura megélni, hogy egy ortopéd orvos nem tud mindent, ami A-tól Z-ig az ízülettel kapcsolatos. De ez így normális.
-
Dare2Live
félisten
Cég fizeti Medicovert, most 1év fájdalom után rá vettem magam, hogy elmenjek orvoshoz. Elsőre UH semmit se láttak. Végül "kierőszakoltam" egy MRt.
Supraspinatus partialis szakadás, enthesopathia. Subscapularis tendinopathia. Keskeny bursitis. AC osteoarthrosis és degeneratív osteoarthritis. És leírják, hány mm, hol. Látják.
Most kezdtem fizikoterápiát. Tudom nem de innen az UH nekem vietnami tea [link] .
Most a hajkorpámmal terrorizálom őket, de a bőrgyógyász így elsőre nincs a helyzet magaslatán. -
Vesa
veterán
Ez lesz igen, nem érdemes már ezen rágódni. Oltáshoz már késő, szóval marad így. A lányomnak egyébként RSV volt, kimutatta a teszt. Mi megúsztuk. Remélem a flu sem zakatol végig, bár megyek repülővel 2 hét múlva Spanyolországba, szóval bármi lehet.
WHO-val egyetértek, van sok tagadhatatlan haszna, de Tedros Adhanom Ghebreyesus alkalmasságával kapcsolatban vannak kételyeim, a COVID idején pedig valóban rettentő gáz volt a Kína irányába tett s*ggnyalása, miközben jó eséllyel hamisították az adatokat, titkolni próbálták a járványt az első pár hétben, és a lokális kivizsgálást is akadályozták. Ilyen háttérrel folyamatosan dícsérni őket, kifejezetten vérlázító volt. Ettől még trump egy ökör, főleg a másik agyhalott konteós Kennedy Jr.al együtt teljesen vállalhatatlan. Nekem most sem a kilépés volt hírértékű, hanem az, hogy ezzel párhuzamosan megtiltottak mindenféle tudományos kommunikációt a témában. Amellett, hogy ez alkotmányos aggályokat is felvet, teljesen vállalhatatlan egy modern világban.
-
Vesa
veterán
Nem mentünk még dokihoz, nem szoktunk rohanni ha nincs rá ok és 16 éves. Mára csökkent a láz, már csak hőemelkedés. Jött hozzá némi köhögés és megmaradt a fejfájás. Orra tiszta, szóval bármi lehet. Classic Covid tünetek nincsenek. Teszt holnap érkezik meg. Érdekes módon egyelőre más nem beteg a családban, viszont a csapattársai közül 4-en azok, a flu viszont úgy emlékszem max. 1-2-3 napot lappang. De én sem azért írtam ide természetesen, hogy fejtsétek meg.
-
Z.É.T.
őstag
Igen, szerkesztési időn túl már rájöttem, hogy kb ez a kiindulási alap. Ettől függetlenül, amíg le nem zajlott, szerintem tünetek alapján nehéz tippelni, anyumék unokázás után lebetegedtek, láz és egyebek miatt én is flu-ra tippeltem, aztán kiderült, hogy covid. Tökmindegy.
-
Vesa
veterán
Akkor lehet, hogy az lesz. De ha az, akkor úgy tűnik, hogy mégis évente érdemes oltatni ellene. Az utóbbi 4 évben minden évben toltuk és megúsztuk, idén nem adattam be, -tálán még itt volt téma korábban, hogy kell-e-, de úgy döntöttem, elég lesz kétévente. Lehet, hogy ezt benéztem akkor és nem lesz elég, minden évben kell. Veszek egy kombo tesztet holnap, hátha az mutat valamit, mert jó lenne tudni.
-
A blue is hőkezelt, igaz annak max. megmutatták a sütőt. Ja, egészségtelen - de mostanában kvázi minden egészségtelen, ha hallgatnék minden ilyen fórumbeírásra ahol valaki zsigerből benyögi "de hát az egészségtelen" akkor vízen és pár fűfélén kívül semmit nem fogyaszthatnék
-
Vesa
veterán
Pont volt erről egy cikk, elég durva. Mindenféle vírus, baktérium és gomba lehet a nyars belsőségeken, kb. a nyers tej szintje. Elég egyszer beleszaladni egy bacitenyészetbe és game over. Ott volt az eset a lisztériával, ahol csak annyi történt, hogy a mélyhűtött zöldséget nem hőkezelték hanem megették nyersen, salátának. 15-en meghaltak.
-
kolopele
nagyúr
Anyósom simán tolja a nyers májat, most is csak úgy ette a kacsáét karácsonykor, miközben engem a rosszullét kerülgetett. Naponta elszív 1 doboz cigit, a piát sem vetette meg anno nagyon, 87 éves, kicsit fáj a térde. Ilyenkor az emberben felmerül, hogy mennyire a génjeinkre vagyunk utalva, nekem már 45 évesen porckorongsérvem lett, most kiderült némi szívelégtelenség a szívizom vastagodás miatt, sosem ittam, nem cigiztem, sportoltam, és 57 leszek. Nem csúcs? Most is érzem a folyamatos szívritmuszavart, talán annyi a szerencsém hogy a 3 nap alatt lezavart 5 vizsgálat olyat nem mutatott ki hogy fel fogom dobni a talpam, a ritmuszavar az a bizonyos jóindulatú extraszisztolé, csak mocskosul zavaró tud lenni. Heti kétszer azért felírt vízhajtót káliummal, de mivel mondhatni szinte semmi vizesedésem nincs, nem vettem még be.
-
Vesa
veterán
Úgy vagyok vele, hogy a semminél biztosan több, ártani elvileg nem árt (legalábbis az Aller...), tehát nem nagyon van ellenjavallata nálam. Ha nem ér semmit, akkor még mindig ott vagyok ahol a használata nélkül lennék. Sajnos ez a vonal úgy tűnik, elhalt, pedig voltak nagy bejelentések és tervek Pécsen, még valami osztrák céggel is közösködtek a témában, de aztán ez is szépen elhalt. Arra még emlékszem, hogy a kutatás egyik résztvevője az anyagi támogatás hiányára panaszkodot, okként pedig azt jelölte meg, hogy a megelőzésben lényegesen kevesebbek érdekeltek, mint a kezelésben, így a támogatások elnyerése vagy befektetők szerzése jóval nehezebb. Tehát lehet, hogy anyagi okokból halt el a dolog (ha elhalt egyáltalán, mert attól még, hogy én nem tudok róla, simán lehet, hogy kutatják a témát).
Phase 2 még megvolt, és ott nagyon ígéretes eredményeket produkáltak (ilyen 80-90% feletti érték volt, ha jól rémlik).
Az egyetlen problémám, hogy az alkalmzás időbeni spektruma nem teljesen tiszta, mert bár a betegtájékoztatón nincs időbeli korlát, ugyanakkor azért erősen kérdéses, hogy meddig lehet büntetlenül klórozni az orrnyálkahártyát. Utána is nézek, hátha találok ezzel kapcsolatban valamit.
-
Vesa
veterán
Ezt nem tudom, én még annál a tanulmánynál tartok ahol azt bizonyították, hogy a Cetilpiridinium-klorid kinyírja a Sars.Cov.2-őt. Természetesen, ha már levándorolt a tübőbe, vagy felment az agyba, akkor annyia mindegy. Valójában, én a Mebucaint is megelőzésre használtam, olyan módon, hogy járványos időszakban ha nagy tömegbe mentem, akkor előtte/utána pár tabletta. Sajnos ez nem olyan mint az Allergodyl, hogy tartósabban is lehet szedni, ezért csak tényleg indokolt esetben szedtem. A tanulmány szerint is a kezdeti fázisban lehet hatása, azáltal, hogy csökkenti a nyálkahártyán a számukat és a szaporodási képességet. Kifejlődött betegségnél már nem ér semmit.
-
Rive
veterán
Valahol az eredeti topikban (azóta is gyászolom, mi lett vele) hoztam infót a ritkán, több évtizedes ciklussal visszatérő flu törzsekről - amik minden épeszű várakozással ellentétben a fiatal, fertőzésben edzetlen korosztályokat szeretik ölni, nem az idősebbeket... Szóval, számít
-
Ringman
félisten
az esetek többségében az sajnos nem elég (már ha nem fizikai munkát végzel vagy endurance sportot űzöl), ~2000-2200 kalóriányi étellel nehéz minden mikrotápanyagot, ásványi anyagot, stb bevinni.
a legegyszerűbb talán az, ha már megvan az egészséges étrend (legyen az bármilyen, ami fekszik az embernek), aztán csináltat vizsgálatot, amiből kevés van, azt hozzáadja (persze el lehet tolni megint az étrendet, hogy kompenzálja a hiányt). -
Vesa
veterán
Szerintem úgy érti, hogy az orvosok is sajnos sok esetben azonnal felírják az antibiotikumot a gyereknek, akkor is, ha vírusra utalnak a tünetek és ez nem minden esetben megelőzési céllal történik, hanem szimplán "így egyszerűbb az élet" alapon. Más kérdés, hogy az orvost melyik szülő meri felülbírálni, evégre többségében pont ezzel tenne rosszat. Nem gyeszerű ez. Akkor lenne egyszerű, ha az általános orvosok között -jellemzően háziorvosok vagy házi gyermekorvosok-, nem lenne annyi konteós. Azt is a Covid mutatta meg, hogy sok általános orvos mennyire nem ért a fertőző betegségekhez, vagy rosszabb esetben még direkt semi-antivaxer is, mert erre is volt példa nem is egy. Arra még több példa volt, hogy Covid ügyben még a topikban is sokszor tájékozottabbak voltak a tagok, mint egy háziorvos, aki mondjuk nem követte ilyen szorosan a tanulmányokat, de említhetnénk a maszk viseléshez fűződő hozzáállásukat, vagy a Paxlovid felírkálását akkor, amikor már mindenhol fogták vissza a durva mellékhatások, de cserébe nem túl acélos pozitív hatások miatt.
-
Dare2Live
félisten
Vmi félremegy.
Pontosan az a lényege amiről írtam, hogy evvel a tesztel "megvan ez a tudásom". ~99%ra "megmondja" így meg tudom mondani, hogy bakteriális vagy nem a fertőzés.
Ilyet doki, gyerekdokik nem tud. Szó se róla, lehet, hogy van amelyik akkora elképesztő tudással rendelkezik, hogy igen de a 99% az nem ez. -
Dare2Live
félisten
Nem felsőléguti. Akármilyen.
Gondolom nem kell ecsetelni mennyire hasznos az hogy ha a gyerek napok óta erősen beteg és nem kockáztatsz avval, hogy fölösen adsz neki antibiotikumot mert tudod hogy ~99% bakteriális a fertőzés.
Kérdés:
Ha valaki ez alapján nézi megy labhoz, vagy sima tesztcsíkot használ? Tapasztalatok?
...@Ringman
Az szép... -
Ringman
félisten
kapcsolódó podcast: Are We Too Afraid of Ultra Processed Food? with Chris Van Tulleken
-
Ringman
félisten
ez azért a lakosság nagy részének jelentős többletteher és/vagy jelentős lemondással és mikromenedzsmenttel jár, továbbá sokszor szoc. tevékenység az étkezés (pl. munkahelyen), így gyak. megkerülhetetlen, hogy ezeket ne fogyaszd, max damage control lehet, mint a műanyagevésnél/ivásnál.
-
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
Köszönjük. Egyébként az is komoly gond, hogy mondjuk előző este a szülő gyereke mondjuk hány meg minden, begyógyszerezi, és másnap viszi oviba, iskolába. Nyilván mire ez kiderül, már végig fertőz mindenkit, azokat is akik már átestek valamilyen víruson. Az ilyen szülőket a legszívesebben....................na befejeztem.
-
kolopele
nagyúr
Nekem az egyik gyerekem 3 hét alatt 3 napot volt iskolában, nekem is ugyanaz a bajom, elmúlik, majd visszatér a hasmenés, és ez lassan már 4 hete így megy. Nem covid, de nagyon fura. Teszt elment, meglátjuk lesz e benne valami. A másik gyerekemnek meg a nejemnek semmi bajuk.
-
-
Vesa
veterán
"de, a kolléga kifejezetten pánikol. szerintem masszív túlzás."
Az lehet, azt nem figyeltem, sorry. Azt hittem rám célzol, mivel az oltásos kérdésemre jött a pánikolós izé.
Igen, a kérdés eleve okafogyott mert itthon nincs is oltás.Megjegyzem, szamárköhögésre sincs, felírta az orvos, de elhajtottak 3db gyógyszertárból is, h ogy egyelőre nincs. Volt pár adag, amit pár óra alatt szétkapkodtak, aztán ennyi. (persze ment a propi a rádióban, hogy minden a legnagyobb rendben, van oltás. ahhha...)
Most találtam egy magán oltópontot, ott van DiPerTe, 18k+9k orvosi vizit (utóbbi nem tudom mi, 1 perc a szúrás, szóval lehúzás az egész). De beadatom ott, mert nincs más.
-
Vesa
veterán
A pánik egy ösztönös reakció a veszélyre, teljesen természetes védelmi mechanika. Önmagában segíti a túlélést. A probléma az, amikor erre tudatosan tesznek rá egy jópár lapáttal. Ez nagyon sok országban a politikából indultki, és a média is azért volt a szokottnál is hülyébb, mert közben volt egy interenet forradalom, és a hülyeség is fénysebességgel terjed. Onnantól pedig ki-ki a saját érzékenysége mentén szívja be az infókat, aztán lesz rettegő antivaxer, vagy rettegő vírus hipohonder. Nyugodt kb. az marad egy ilyen helyzetben, aki azt se tudja, mi történik körülötte. Csollány Szilveszter és Kóbor János is vagány volt, nem "rettegtek", aztán meg is haltak.
Ez az egész rettegés téma mindig olyan színezetet kap, amilyen példát hozunk rá. Ha abból indulok ki, aki csak kettőt köhintett a fertőzésben, akkor az lesz a konklúzióm, hogy feleslegesen paráztam. Ha meg abból, aki meghalt, akkor örülök annak, hogy én nem így fogtam fel, mert lehet, hogy már én is halott lennék.
"annyit mindenképp tanultam az egészből, hogy például egy rusnya majomhimlő miatt nem fogok itt előre pánikolni"
Szerintem itt senki nem pánikol. Én sem. Az, hogy élnék az oltás lehetőségével, nem pánikolás, hanem ésszerű döntés. Pánikolás az lenne, ha ismét elkezdenék gázállarcban járni, vagy ki se mennék az otthonomból. Ehhez képest, idén többet utaztam, mint eddig bármikor, pedig eleve nem voltam itthon űlős típus. De oltást akkor is akarok, tök nyugodtan!
És nem azért, mert mgírták valahol, hanem mert nem csak a Covid, de sok más esetben sem tudták időben megakadályozni a szóródását, tehát nem bízom már a WHO-ban és abban, hogy majd lokáliosan megoldják. Legyen így, én drukkolok neki, ha nem lesz járvány akkor max,. lesz bennem egy plusz védelem és kész.
-
Z.É.T.
őstag
Nem tartok (jelenleg) egy mhimlő pandémiától, de felnőttként (33 évesen) azért a bárányhimlő (bhimlő, hamár) is elég más, mint gyerekként. Nekem is mindenhol volt, igen, genitáliáktól garatig, brutális fájdalmak mellett és megette az egészségem felét. Előtte szigetköröket futottam, utána 6 hónappal már ismét képes voltam 500 métert sétálni.
Na.
Értem, hogy most itt nyugtatólag lépsz fel - szerintem helyesen - de a ló túlfelére se essünk át szerintem.
Itt falun, ahol mindenki mindenkit ismer és még mindig a pletyka vezet a FB előtt, folyamatosan hallom a covid (minimum vélhető, de sok esetben bizonyított) szövődményeinek hatásait. És még az oltástagadók/oltásrettegők sem tartják semmiségnek, a szerencsés kivételeket leszámítva.De mondom, megértem, hiperfélni szerintem is felesleges.
-
Vesa
veterán
Ok, de ezt mind utólag tudjuk, utólag már könnyű okosnak lenni. Ha legközelebb egy tényleg durva vírus jönne, akkor a Covid miatti "mentális hatásokra" hivatkozással fele ilyen mértékű intézkedés sorozat nem lesz, aztán tényleg b*szhatjuk. A média valóban kárt okozott, de nem csak azzal, hogy paráztatott, hanem mert a pénzen kívül megint nem érdekelte őket semmi, és minden agyament hírt szórtak szét ész nélkül ahelyett, hogy szakemberek magyarázták volna el, miért kell maszk, hogy működik a vírus, és a többi. Volt ilyen honlap, virológusok, és más szakemberek szerkesztették, nem is nézte kb. senki, alig tudott róla valaki. Cserébe gődény meg a többi agyhalott micsoda publicitást kaptak. Alig láttam valódi szakemberektől infót közölni, őket egyedileg kellett követni a szoc. médiában, ha értelmes infókat akart az ember. A média rengeteg kárt okozott, okoz, és fog is. De az emberek a legnagyobb kárt saját maguk okozták, az antivaxerek, vagy éppenséggel egymást hülyítették a buborékokban. Az erre fogékony embereknél végleg elmentek otthonról és most a háborús témával folytatják (pl. Syberia az Ivermectimes és egyéb ámokfutások után, most éppen az Ukrán topikban szórja, természetsen ismét a konteókat).
Mindegy, én ismét országosan záratnék ha nem lenne oltás egy potenciálisan halálos vírus ellen. Inkább legyen a gyereknek lelki sérülése, mint temetni kelljen mert meghalt. Előbbi még kezelhető, utóbbi aligha. Csak jó lenne, ha a politika és a média is a szakemberekre és a tudományra támaszkodna, és nem mindenféle önjelölt szakértőkre, vagy sarlatánokra ahogy a Covid kapcsán is.
-
Vesa
veterán
A Covid mérlege eddig igazoltan 7M halott (de tudjuk, hogy pont a két legnagyobb népességű országban az adatok nem validak, és még a szakértők óvatos becslései is súlyos, milliós eltérést adnak meg a hivatalos adatokhoz képest), plusz ott van még É. Korea és egy halom más ország, amiről nincs adat. És akkor nem beszéltünk azokról, akik utólag haltak bele a szövődményekbe, vagy csak szimplán megnyomorodtak a vírus miatt. Mindezt úgy, hogy volt oltás. Minden létező intézkedést jogosnak tartok utólag is. Sajnos most sincs vége, sorra jönnek a hírek arról, mennyi kárt okoz a szervezetben, nem csak egy kis szezonális nátha lett ez.
Itt pedig nem a shortfólióról tájékozódtunk, de szegény Jakab Ferencék és Kemenesiék -tehát a leginkább szakavatott emberek- is súlyos problémának tartották a Covidot. A halálozási rátája sem volt kicsi, de magam részéről nem sorolnék egy olyan vírust a bagatelizált verziók közé, ami nyilvánvalóan rombol a szervezetben még akkor is, ha nem okoz halált. Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de ezt is igyekszem nem fekete-fehér alapon szemlélni, és leragadni a halálozásoknál amikor a veszélyességét megítélem. Én továbbra sem szeretném elkapni, mert nem érzem kevéssé problémásnak a halál mellett azt sem, ha esetleg a szív/érrendszerben, az idegrendszerben, vagy az agyban tesz olyan kárt, ami majd "csak" az életminőséget ronthatja le, akár jelentősen.
-
Vesa
veterán
"nem itt európában kéne felszívni a vakcinákat rettegésileg, hanem ezerrel oltani a rendelkezésre álló oltóanyaggal a gócokban,"
Ott a lényeg...kéne! De megint lemaradtak vele, az első szállítmány is csak a héten ment ki, 90k db oltás, ami aligha lesz elég. Vagyis marad az egyéni védekezés ahogy eddig is. Szerintem a himlőtől inkább jobb rettegni, mint nem, és nem szeretném magamon tesztelni, hogy mire megy vele az immunrendszer önerőből. Minimális jó hír, hogy baktérium okozza, vagyis valamilyen szinten van esély a gyógyításra, ha időben kap valaki kezelést. Nyugaton ezért sem paráznak miatta annyira.
-
kolopele
nagyúr
Rendesen megtapasztaltam most, holott eddig még sosem volt gond. A dokim fel is írt tegnap Normixot meg azt mondta nyomassam pár napig az Enterolt. Ma ugyan nem voltam, de még mindig fura az egyébként is érzékeny emésztőrendszerem. Felül sosincs bajom mondhatni, ez viszont a gyenge pontomat kapta el, hogy enné meg a fene.
-
Drótszamár
őstag
A Family Ate 1 Year Old Frozen Leftovers For Breakfast. This Is What Happened To Their Organs: https://www.youtube.com/watch?v=yXnSYfv6bCA
-
Vesa
veterán
Haha, még júliusban jártam így. Rendeltem kaját, és 6 óra múlva olyan allergiás reakcióm lett, hogy le kellett mennem az orvoshoz. Még a homlokom és elkezdett dagadni, csalánkiütés mindenhol, egész testen. Brutál volt. Nyilvánvalóan egy baci toxinra voltam allergiás, mert semmi olyat nem tartalmazott, amit ne ettem volna már hatezerszer. Azóta vettem Epit, jó drága, 16k/db, és a biztonság kedvéért 2db kell, de innentől úgy érzem, jobb ha nálam van. Ebben a melegben ezer ponton elvérezhet egy élelmiszer. Már a szállítás során, ha nem hűt rendesen a kamionban a cucc, vagy Józsi a hegyről leteszi a raklappal, aztán pofázik egy sort a haverokkal, a kaját meg süti a nap. Ennyi elég is ahhoz, hogy még nem romlik meg büdösre, de a bacik már szaporodnak és ahogy írod, a hőkezelés csak a bacit nyírja ki, az anyagcsere termékeit nem, az ott marad már a kajában.
Azóta nem rendelek kész kaját, ilyen melegben nem is fogok. Étteremnél is nagyon meg kell nézni, hova ül be az ember, hasonló okokból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged