- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Floyd80 #47040 üzenetére
"3x oltottak, de a booster legalább 3 hónapos, 20-ból 5-nél működött a védelem Omikronnál, míg Delta esetében majdnem mindegyik sikeres volt."
hát, ez az. vakcinakerülő. nem 100%-ban, de az. egyébként valamennyire már a delta is az volt.
nekem most 3 hónapos a 3., de anyám például közelít a 4. hónaphoz, és ő ugye covidosok között mozog folyamatosan (mondjuk emiatt van booster is folyamatosan, szóval inkább nálam rezeg majd a léc
)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Floyd80 #45368 üzenetére
A tetőzést, vagy platófázist még el is találhatják, a nagyobb kérdés, hogy nagyjából azon a szinten maradunk majd hetekig, rosszabb esetben hónapokig, vagy kevéssel utána megindulunk meredeken lefelé.
Szerintem ez fontosabb, mint a "jól eladható" platózás, ami azt sugallja, hogy innentől minden oké, miközben nem (igazán). -
válasz
Floyd80 #41871 üzenetére
A patient zero 100% korábbi a wuhani piaci sztorinál: a franciák hét 2019 novemberben lefagyasztott mintát találtak pozitívnak.
Járványtanilag sem áll össze, ha a deltának aug20, bulihegyek, vadászati, eukarisztia, stb mellett hónapok kellettek a beinduláshoz, akkor pont a Vuhani robbant volna Európában pár hét alatt?
-
Gothmog
senior tag
válasz
Floyd80 #41655 üzenetére
Azért a korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy pl. két AstraZenecára nyugodtan mehetne a Janssen, ugyanis olyan problémát, amit Jakab említ, egy ilyen kombináció egészen biztosan nem okozna (az egyik egy csimpánz adeno a másik egy humán - az egyikre kialakult esetleges védelem a másik ellen nem működik).
Ami miatt azért mégse az menjen lehetőség szerint, hanem inkább valamelyik mRNS vakcina boosterként, az inkább a kialakítandó védelem egyik komponensének - a vérben keringő antitest-titernek - a jelenlegi ismereteink alapján becsült várható szintje. Amiben az mRNS vakcinák jobbnak tűnnek. -
válasz
Floyd80 #39067 üzenetére
"A kötelezéssel indokolatlanul aránytalanabb a magánszemélynél keletkező kockázat, azzal, hogy utólag változtatták meg már egy betöltött pozíció feltételeit, vagy hogy nem ellentételez a munkáltató hasonló mértékben vagy nem is gondol rá."
A helyzet pontosan az, mint minden szerződés esetében.
A szerződés megkötésekor nem lehetséges minden, a szerződés érvényessége alatt előforduló dologra, előre megegyezni. (Földrengés, tűzvész, UFO támadás, napszél, háború, ,,,) Ebbe a körbe tartozik a pandémia is.
Ezen esetekben a kormányzati döntések módosítják a szerződéseket, A fennálló probléma időtartamára.
Ha a kormányzat előírja a munkáltató számára, a kötelező oltás alkalmazásának lehetőségét, akkor szabadon dönthet a munkáltató a kötelezésről.Aki az oltás vagy oltások mellékhatásaitól alapos okkal fél, annak annyi esélye sincs élesben a vírus ellen, mint piros szemű elefántot cseresznyefán találni.
-
válasz
Floyd80 #39067 üzenetére
Szerintem a munkáltató senkit nem kötelez oltásra, pl. nem mondja meg, hogy melyik oltóanyaggal oltasd magad. Ő csak annyit mond, hogy 45 nap múlva a munkavállalás feltétele az oltási igazolás. (Mint ahogy elrendelheti, hogy január egytől két műszak lesz, vagy hogy a munkavégzés helye Csajágaröcsöge.) Aki ennek nem óhajt megfelelni, az vagy felmond, vagy fizetés nélküli szabadságra megy.
(Mivel a munkáltató nem kötelez, hogy konkrét oltóanyaggal oltasd magad, ez máris remek kibúvó, mert bármikor mondhatja, hogy hát, azt nem javasolta volna, hogy ...-tal oltasd magad, ő ...-ra gondolt, de hát a te döntésed volt.)
-
Ringman
félisten
válasz
Floyd80 #39030 üzenetére
úgy tűnik, hogy minden mást megpróbált előtte:
Józsa korábban is próbálta oltásra ösztönözni a dolgozókat, két nap extra szabadságot adott mindenkinek, aki bemutatta az igazolást.
Ezért tudja, hogy a 340 emberből 98-an nem oltatták be magukat november elejéig.
Az elmúlt másfél évben többször próbálta óvatosságra inteni a dolgozókat, már csak azért is, mert néhány irodai alkalmazottat leszámítva senkit sem küldhetett haza home office-ba. Volt, hogy kiállt egy műszaknyi ember elé, és elmondta, hogyan élte meg egy barátja és egy közeli ismerőse elvesztését, akik covidban haltak meg.
Beszélt nekik a saját betegségéről is, egy nappal a 60. születésnapja előtt lett pozitív a tesztje, végül viszonylag olcsón megúszta, szerencsére a felesége is. Hónapokig így sem érezték a friss kávé illatát, a karantén pedig komoly pszichés terhet jelentett számukra. Most éppen 84 éves apósáért aggódik, aki egy hete fekszik kórházban. -
válasz
Floyd80 #39030 üzenetére
Jogilag rendkívül egyszerű: a törvény lehetőséget ad neki adott oltásokat elvárni, miközben extra felelősséget nem terhel rá. Tudomásom szerint a kórházakat sem terheli felelősség a dolgozóik hepatitis, influenza, stb oltásainak esetleges mellékhatásáért - de javítsatok ki a megfelelő §-okkal, ha rosszul tudom.
#39035: izé, te most a KOCSMÁBÓL akarod kitiltani az alkoholt?!?!
-
-
válasz
Floyd80 #25909 üzenetére
Kb német modell, kb korrekt szintű noszogtatás a magyar lakosságnak - én kiegészíteném azzal, hogy nem csak a halasztható műtétesek, hanem minden egyes háziorvosi, fogorvosi látogatás előtt VAGY ha ez sűrűn van, akkor heti 2x egy saját ktg-ű gyorsteszt. Nem óriási költség egyébként annak, aki nem akar oltást - de némi motiváció, hogy felvegye, kb vizitdíj 2.0.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Floyd80 #24297 üzenetére
nálunk nappal 26 éjjel 23 fokon megy a klíma, és ez már a puhított verzió, mert asszony mindig fázott.
tudom sokan nem veszik komolyan, de én amióta először nézettem a d vitamin szintemet és azóta figyelek rá, nem voltam beteg/náthás stb.
kivéve a szaruhártyagyulladásomat, amivel 2020 február óta küzdök.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Floyd80 #24297 üzenetére
Boltokban én vagyok az egyetlen szerintem, aki kinti 40 fok esetén felvesz egy melegítő fölsőt
Nyilván az sem védi meg a fejed, füled, főleg amikor állsz a pénztárnál közvetlenül alatta. Az üzletekben kevés helyen működtetik normális módon a klímát. Szóval igen, bármi lehet, akár allergia is, annak is itt az ideje.
morgyi: Évente kétszer tisztíttatom a lakásban meg az autókban is a klímát, persze a boltokban ki tudja mikor takarították ki utoljára őket. -
-
válasz
Floyd80 #24063 üzenetére
Én nem tudom ki volt, az ott dolgozó egészségügyisek hívták így a helyi "főnököt". Ezért írtam ezt, mert ezt mondták. Aztán lehet csak megszokásból, nem tudom. A lényeg az, hogy jó a vége.
#24064: Nem a többiek által "oltótisztnek" hívott oltott, ő csak az engedélyt intézte. A helyi egészségügyisek oltottak be, miután kaptam engedélyt.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Floyd80 #23929 üzenetére
Vegeredmenyben legkozelebb az EU mar csak Pfizert rendel, szoval a vakcinak keverese mindenkepp megtortenik milliok eseten, max a masodik es harmadik oltas kozott tobb honap tellik el. Viszont latva hogy a deltat mennyire nem hatja meg az oltas, szerintem erdemes bevallalni a harmadikat, ha az varhatoan hozzacsap legalabb 20-30% ot a vedelemhez.
-
-
Floyd80
addikt
válasz
Floyd80 #21261 üzenetére
Az oltás utáni vérvételnél lehetnek furcsa eredmények? Második Pfizer után Kreatin-kináz 15.000, LDH 1025.
Közben kiderült, hogy edzés utáni izomláz miatt voltak magasak ezek az értékek.
Más deltázott már? Vagy van most más valami ami terjed? Asszony két Pfizer után torokfájás, köhögés (nem annyira száraz), kisebb orrfolyás, enyhe láz, fejfájás tegnap (37,5), ma jobban van kissé, nálam (1 kupica Pfizer) reggel nehéz nyelésre ébredtem meg kisebb levertség (hát, derék, kar, nem fáj, csak fáradtnak, levertnek érzem magam, mikor megfázik az ember). Nátha van, de az szénanáthából.
Klímára gondoltunk, de hát már hetek óta megy és túl hidegre van állítva.
-
mpo
veterán
válasz
Floyd80 #23440 üzenetére
Ha ez így van, a kormányunknak nem kellene a harmadik előtt antitestet mérni és az alapján dönteni, hogy kinek kell? Vagy majd én méregessem 15-ért.
Mielőtt az ember bekapja a lázcsillapítót, előtte szokott lázat mérni.A mixelésről:
On June 1, the National Institutes of Health started a trial that tests mixing COVID-19 vaccines, and will determine if those who got Pfizer or J&J initially can safely receive a Moderna booster. The initial results of the study are expected in late summer 2021, the NIH said in a news release.
[link]
[link] -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Floyd80 #23440 üzenetére
En ugy tudom, hogy nem veszunk tobb vakcinat, mert jon majd jovore a magyar, addig meg van eleg vakcina raktaron es kolcsonadva… vagy esetleg meg nem szallitottak le az osszes megrendeltet. Szoval konnyen lehet hogy next gen Pfizer nem jon ide, foleg hogy nem is kertuk az EU-tol, hogy rendeljen nekunk.
-
-
Floyd80
addikt
-
Csatravi
senior tag
válasz
Floyd80 #22749 üzenetére
"Elkészült! (És persze pont a tegnapi eredmény után.)" [link]
Ez csak a véletlen műve
Meg az is hogy a Főváros által készítettet tesztek semmit sem érnek mert azt Gyuri bácsi......
Bezzeg a "Merkely-s egyetem" által végzett vizsgálatokban 100%-ban megbízhatunk.
Merkely már rég eljátszotta a hitelességét. Nem mellesleg milyen furcsa, hogy pont ez az egyetem lett megbízva a vizsgálatok elvégzésével. Pont az az egyetem aminek egy kardiológusa a szócsöve a kormánynak. Járványügyben!! -
-
válasz
Floyd80 #22393 üzenetére
"fully immunized ... with homegrown vaccines"
Csak én érzek ebben némi ellentmondást. Fully immunized: kb az a pár szuperantitestes ember, aki rezisztens lett egy sor variánsra, AZ+mRNS kombó még esetleg.
-
Csatravi
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest