Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Orvosi díjat kapott az oltásellenes, vírusszkeptikus dr. Tamasi József, aki ellen kamarai eljárás is indult.
A díjat bármelyik Magyarországon praktizáló orvos megkaphatja, akit jelölnek, majd megszavaznak a páciensei.
[link]Csak nagyon csúnyákat tudnék írni, ami tilos.
-
mpo
veterán
Napi vicc:
Müller Cecília felügyelete alá kerülhet a gyógyszerhatóság
[link] -
mpo
veterán
A kardiológiai szakrendelésre tavaly 3 hónap volt a várakozási idő, ma kértem időpontot és kaptam augusztus 8-ra, ez 5 hónap.
-
mpo
veterán
A múltkor eszembe jutott, ha 120 év lesz az átlagéletkor, akkor hány milliárdra nő a népesség.
Lesz-e elég termőföld és a tenger meddig bírja hallal (ha a mikroműanyagos halat szeretjük).
Másnak is eszébe jutott.
A "ne együnk gabonát" már most is éhínséget okozna, a 120 éves átlagéletkorral együtt hangoztatva meg baromság.Az évtized végére már nem lesz elég víz, ha nem csökkentjük a pazarlást.
[link] -
mpo
veterán
A Covid kronológiája (szerintem hiányos).
No one believed the Covid Wuhan lab leak theory – then the world changed its tune.
[link] -
mpo
veterán
válasz
Dare2Live #68009 üzenetére
Mint írtam, az USA és EU ajánlások eltérnek már ebben is és a vitaminokban is.
USA:
fehérje 60g
zsír 53g
szénhidrát 300gEU:
fehérje 50g
zsír 70g
szénhidrát 270gA 66 évem alatt volt itt már minden, ami káros az egészségre, (később meg az ellenkezőjét szajkózták) a sertéshús, marhahús, tojás, stb. most éppen a gabona.
Van pár ország, ahol ezt nem mernék előadni.
Nekem az ilyen hír már nem éri el az ingerküszöbömet.
Pékségre, cukrászdára nincs szükségem, amit vehetnék, azt jobb minőségben készítem. -
mpo
veterán
válasz
Dare2Live #68004 üzenetére
Nem tehetek róla, ha nem érted.
Az egyoldalú, divatos táplálkozásról és a csodafogyókúrákról volt véleményem. Másnak is volt.
Lehet, hogy többet foglalkoztam ezzel, mint te, ezért nem értem a támadást.
Már leírtam, hogy egy szakember sem állított össze olyan étrendet, ami az ajánlások minden pontjának eleget tenne, beleértve a vitaminokat is, nem csak a fehérje, zsír, szénhidrát hármast.
De ez nem az a topik, befejeztem. -
mpo
veterán
válasz
Dare2Live #68002 üzenetére
A ne együnk húst, zsírt, gabonát, stb. az éppen aktuális divat szerint változik, a csodafogyókúrákkal karöltve.
Ez mind a női magazinokba való, mert mindig lesz aki még elhiszi.
Nincs más csak a fehérje, zsír, szénhidrát, amiből ki kell hozni kb. 2000 kalóriát naponta, az ajánlott arányok az USA és EU ajánlásaiban eltérnek. -
mpo
veterán
Az a friss zöldség, gyümölcs ami szezonon kívül kapható, csak ócska utánzata lehet az igazinak, ezért a paradicsom szeptember után ingyen sem kellene.
Az a gyanúm, hogy sokan vannak, akik még nem ettek igazi jó paradicsomot, görögdinnyét.
Az éppen divatos étrendek a női magazinokba valók, kicsit is tájékozott ember csak röhögni/szomorkodni tud rajta. -
mpo
veterán
A 10 000 lépés mítoszát és más egészségügyi célokat megcáfolták.
[link] -
mpo
veterán
66 évesen már nincs min aggódnom, a tengeri halakat eddig is szürke-harcsával helyettesítettem.
Az előbb sem aggódtam, csak egy lehetséges forgatókönyvet vázoltam (filmnek pont elmenne).
A mikroműanyagokat nem is említettem, pedig az is ott van.
A vírusvariánsokra sem reagálok már, nem éri el az ingerküszöböt. -
mpo
veterán
Szakszerű NNK tanácsot tudok adni:
Hátraarc és 3 lépést előre. -
mpo
veterán
WHO: Európában is terjed az új omikron alvariáns.
Azt mondja, a kínaiak utazása miatt nem kell aggódni Európában:
"A rendelkezésre álló információk szerint a Kínában keringő változatok megegyeznek az Európában és máshol már ismert változatokkal."
[link] -
mpo
veterán
Nem kötözködni, meg reszelni akartam, csak túl bátor volt az általános kijelentésed.
Bármiben meghalhatunk, nem csak a vírusoktól és nem is fogjuk kideríteni, ha egy topiktárs meghalt.
Pár kattintás után találtam egyet, aki (Utoljára belépve 2022-05-07 13:07).
Ha én 8 hónapig nem lépek be, akkor biztos lehetsz benne, hogy meghaltam. -
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Megoldódik Kínában!
A coviddal szembeni végső győzelemre fel, írja a Kínai Kommunista Párt hivatalos lapja.
...
Kína hivatalosan napi öt vagy kevesebb halálesetet jelent a párt covid-politikájának decemberi 180 fokos fordulata óta, miközben az országban rendkívüli tempóban terjed a vírus.
...
[link] -
mpo
veterán
Megszűnik a kormányzati koronavírus honlap
A honlap 2020. március 1-én indult, és lényegében egyetlen pillanatig sem felelt meg annak a célnak, amire létrehozták: a megfelelő tájékoztatásnak.
[link] -
mpo
veterán
Ez megy most Kínában, a cikk részletes képet ad.
„Ezek a „saját hazugságban hinni” példák” – írta közösségi oldalán Mei Xinyu, a Kereskedelmi Minisztériumhoz kapcsolódó kutatóintézet közgazdásza, kommentálva a kormány által közzétett napi jelentést a COVID-adatokról.
[link]Megoldották!
Az egészségüggyel foglalkozó kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap leállította a koronavírussal kapcsolatos napi adatok közlését, miután kétségek merültek fel azok hitelességével kapcsolatban.
[link]
-----
Mikor bukik meg Hszi Csin-ping? -
mpo
veterán
-
mpo
veterán
Végre kiderült, mire jó az ivermectin
Az Észak-Karolinai Állami Egyetem friss kutatása szerint két parazitaellenes szer, az ivermectin és a fluralaner hatékony lehet az ágyi poloskák ellen a csirkefarmokon, írja a Study Finds.
[link] -
mpo
veterán
Hiába az egyre több covidos, Kína nem kér a nyugati vakcinákból
[link]
Hszi Csin-Ping ennyire fél a chiptől? -
mpo
veterán
Müller Cecília megkapta a WHO legmagasabb szintű kitüntetését
A koronavírus-járvány idején Müller Cecília a tudományos szigor és a közfeladat-ellátásnak legmagasabb szintű példáját mutatta – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai régiójának igazgatója, miután az Egészségügyi Világszervezet legmagasabb fokozatú kitüntetését adományozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének.
A koronavírus idején nemzetközi összehasonlításban kiemelkedően sokan haltak meg Magyarországon, az azonban vita tárgyát képezi, hogy ennek mik az okai.
-----------
Ez a kitüntetés többe került, mint Katarnak a foci-vb. -
mpo
veterán
én bezártam volna az egész világot 3 hétre a legelején (tudom, lehetetlen stb.).
Múltkor nekem is ez az ötletem támadt, hogyan lehetett volna (lehetne) megállítani.
Nem lehetetlen, sci-fi filmben már megcsinálták volna, 3 hétre élelem és víz betárazható.
Amikor természeti katasztrófák vannak (voltak, lesznek), ott nincs is a tervezésre idő, a túlélésért küzdenek.
Ez meg tervezhető lenne. -
mpo
veterán
válasz
koncsik #66380 üzenetére
375 185 fő már a negyedik oltását is felvette.
Január végén volt a 4. Pfizerem, (saccra a szívem 70%-a működik már 3 éve, elmúltam 65, a 9 féle gyógyszert nyelem, mint kacsa a nokedlit).
Nem hajtok világcsúcsra az oltások számában, annak örülnék, ha vége lenne ennek az egésznek, kidobnám az összes maszkot a kukába és elfelejteném, hogy volt Covid.
Ötödik oltásról egy szó nincs, a bivalens Pfizer verziójáról óvodás stílus van "Nem mondom meg", de közben a háziorvosi ügyeletek megszüntetéséről olvasok, ami azt sugallja, hogy nem szabad betegnek lenni.
[link]
Ha kardiológiára időpontot szeretnék, előtte 3 hónappal kell kérnem. -
mpo
veterán
Ismét van influenzatérkép:
[link] -
mpo
veterán
Hat hónapos kortól ajánlja a Pfizer és a Moderna vakcináit az Európai Gyógyszerügynökség.
[link] -
mpo
veterán
"A Centers for Disease Control and Prevention október 5-én csendesen bejelentette, hogy a továbbiakban nem ad nyilvános tájékoztatást a napi COVID-19 esetekről és halálesetekről az Egyesült Államokban."
Az otthoni tesztelések eddig sem kerültek be a statisztikába.
A Yankee Candle illatgyertya értékeléseket nézik, ha sokan azt írják, nem éreznek szagokat, akkor nő a fertőzöttek száma.
[link]Nekünk meg marad a topik.
-
mpo
veterán
Háziorvos barátom mondta az idősotthonban, amikor 1 Covidos volt, hogy mindenki hordjon maszkot.
Dehát, az emberi jogok ....
Most 17 Covidos van. -
mpo
veterán
Az utolsó bekezdésben ott a válasz:
Még keményebb szigorítás az, hogy a kormány döntése értelmében a mostani rendelet „rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell”. A rendeletet ráadásul hétfőn éjjel 23 órakor hatályba is léptették – nem kizárt tehát, hogy a bíróság a napokban, akár már kedden tárgyalt volna olyan közérdekű adatigénylésről, amely ilyen adatok kiadásáért indult. -
mpo
veterán
Nem eszik olyan forrón a kását.
Az ilyen kijelentéseket a vírus mutációival is meg kellene beszélni.
Trump is mondta télen: Milyen globális felmelegedés? Esik a hó!
Új hír:
Ne érintkezzenek külföldiekkel, javasolta egy magas rangú kínai egészségügyi tisztviselő
Azután mondta ezt, hogy regisztrálták az első majomhimlős esetet az országban.
[link]
Lesz miről még itt beszélni jövőre is, ha meg nem fagyunk. -
mpo
veterán
Egy kormány által támogatott vizsgálat megállapította, hogy a kínai vakcina teljesít a leggyengébben
[link] -
mpo
veterán
Minden hétre jut egy új vírus?
Gyorsan terjed az indiai paradicsomnátha-járvány, már három államból is jelentettek esetet.
[link] -
mpo
veterán
válasz
Jablocskov #64918 üzenetére
Áruld el, hogy tudok védekezni Trump, De Santis, OV és társai, Erdogan, Kim Jong-un, Putyin stb. ellen.
-
mpo
veterán
Süket fülekre nincs hatással.
32-szer nagyobb valószínűséggel haltak meg Magyarországon az oltatlanok az oltottakhoz képest a koronavírusjárvány negyedik hullámában
[link] -
mpo
veterán
Jobb lett volna, ha csöndben marad, mert eddig mindig az ellenkezője történt annak, amit jósolt.
Merkely Béla szerint a majomhimlőből nem lesz akkora járvány, mint a koronavírusból
[link] -
mpo
veterán
válasz
GypsFulvus2 #64760 üzenetére
CTK (centralizáltan törzskönyvezett): a készítmény forgalomba hozatali engedélyét az Európai Gyógyszerügynökség adta ki. Az engedély érvényes az összes uniós tagállamra.
-
mpo
veterán
válasz
GypsFulvus2 #64758 üzenetére
Paxlovid
[link]A Molnupiravir itt sincs.
-
mpo
veterán
Miért pont a trópusi betegségeket úsznánk meg?
Zika, dengue, chikungunya, kullancsenkefalitisz, krími-kongói vérzéses láz. Csúnyán hangzó vírusok és trópusi betegségek. Az éghajlatváltozás és a globális kereskedelem miatt már Magyarországon is megjelentek azok a szúnyog- és kullancsfajok, amelyek ezeket terjeszthetik. A kutatók éberen figyelnek.
[link] -
mpo
veterán
válasz
UberMutant #64670 üzenetére
Ne csak a te kezed legyen tiszta!
Mosott kezet, doktor úr?
[link]
Mivel nem japánok vagyunk, a bidé használata ritka.
A wellness medencékben ezért ott a fekália, osztrák vizsgálatot olvastam régebben.
Ezért nem megyek közös fürdőkádba.
Az amerikai orvosok jelentős része nem mos kezet WC használat után (régen olvastam, nem keresem elő).
A vendéglátás most ilyen-olyan munkaerőt tud felvenni, a pincér(nő), lángossütő, fagyis stb. sem szakképzett mindenhol. -
mpo
veterán
válasz
Ringman #64206 üzenetére
3 héttel később:
Az Omicron BA.2.75 „Centaurus” alváltozata Indiában felülmúlja a BA.5-öt – és a tudósok szerint máshol is „uralkodhat”.
Az egyetlen saját névvel rendelkező Omicron-alváltozat a COVID-19 következő globálisan domináns törzsévé válhat. Az úgynevezett Centaurus törzs, amelyet tudományosan BA.2.75 néven ismernek, gyorsan a COVID-19 indiai domináns törzsévé vált az elmúlt hetekben, és jelenleg az új indiai esetek nagyjából kétharmadát teszi ki.
[link] -
mpo
veterán
Új, potenciálisan végzetes Langya vírust azonosítottak Kínában.
- A Langya henipavírust, más néven Langya vírust Kínában mutatták ki.
- Eddig 35 embernél diagnosztizálták a vírust.
- A mai napig úgy tűnik, hogy a vírus nem terjed emberek között.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Air 2s drón RC szett újszerű állapotban, két akkuval és DJI RC-RM330 távirányítóval
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest