- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
Elektrosokk #70393 üzenetére
Nem csak a covid okoz ilyet, 4-5 éve volt egy nagy influenzajárvány, után fél évig köhécseltem egyre kisebb intenzitással.
-
válasz
Elektrosokk #70395 üzenetére
darwin-díjas, i know. viszont anyafej még így is keresztben csúszott le a beállón, a hófal fogta meg, ami a lapátolás eredményeképp képződött. szóval lehet, hogy beledöglök, de spóroltunk egy millát alsó hangon
-
Vesa
veterán
válasz
Elektrosokk #70356 üzenetére
Jobbulást! +mindenkinek!
-
válasz
Elektrosokk #70362 üzenetére
valóban, már indul a tagfájás, meg ez a "hű, de faszul érzem magam". most kaptuk meg a flu shotot két napja, szóval akkor idén kombóban gyűjtöm a védettséget (ami két hónapra sem elég).
-
mozso
senior tag
válasz
Elektrosokk #70359 üzenetére
Nem semmi. :-(
jobbulast mindenkinek aki most focizik. nekünk sincs vége úgy tűnik….
-
válasz
Elektrosokk #70359 üzenetére
létezik ilyen, de sok pénzt nem tettem volna rá. mindenesetre jobbulást mindenkinek!
nálunk amúgy már a tanárok is dőlnek ki, az osztályban is voltak igazolt covidosok. a fiam náthás, nekem meg épp durran be a torkom.
-
válasz
Elektrosokk #70356 üzenetére
jobbulást! és mind a kétszer volt pozitív teszted?
-
kpityu2
addikt
válasz
Elektrosokk #70341 üzenetére
600-as Algoflex Forte sokat segít az elviselésben.
-
válasz
jobbulást! egy rendes influenza 3 nap magas láz és végig fekvés, aztán mintha elvágták volna (és ha nincs felülfertőződés, nincs is folytatás). úthenger jellegűen jön és hirtelen távozik.
-
Rage47
veterán
válasz
fuh, rosszul hangzik, jobbulást
-
Đusty
addikt
válasz
Elektrosokk #67688 üzenetére
Én is meg az elején is volt értelme szerintem még ha kétséges is a hatása amíg nem volt oltás, de, hogy pl. a rendelőkben a mai napig bohóckodni kell vele az már hülyeség.
-
válasz
Elektrosokk #60314 üzenetére
egy elemű mintából én is készítek mindenféle hipotézist
-
válasz
Elektrosokk #60309 üzenetére
nekünk 6 hónapos volt a (harmadik) oltásunk, oszt most elkaptuk simán. talán januárban is. ezzel együtt szerintem is, kell mindig frissített oltóanyag és akkor "jó" lesz.
amúgy nem rossz, hogy rongyos két oltással ilyen jól tartja magát nálad a szervezet antitestileg.
-
válasz
Elektrosokk #60307 üzenetére
á, így már értem
-
válasz
Elektrosokk #60304 üzenetére
az oltás napján mérettél antitest szintet? minek?
-
válasz
Elektrosokk #60301 üzenetére
mikor volt a két oltás pontosan?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #35975 üzenetére
-
válasz
Elektrosokk #52583 üzenetére
szerintem igen, az a legjobb választás, főleg, hogy neki gyanúsan nem bajnok az immunrendszere, de közben szeretne erős immunválaszt
-
bigdady
nagyúr
válasz
Elektrosokk #52583 üzenetére
Persze
-
törölt tag
válasz
Elektrosokk #45616 üzenetére
Nem neked céloztam, csak egy kis érdekességnek szántam!
-
válasz
Elektrosokk #45603 üzenetére
remélem azért vágod, hogy ez konkrétan a világon semmit sem bizonyít
(én sem találkoztam a vírussal és én sem szkafanderben élek, pedig én meg nem hiszek. 1:1) -
Nazo
tag
válasz
Elektrosokk #36018 üzenetére
Azt nem tudom, de Modernát elvileg bármire lehet adni. Azért persze megkérdezte mit kaptam előtte, de szerintem csak azért hogy a heterológ vagy a homológ részt karikázza be. Gyorsan pörgették a népet.
-
PuMbA
titán
válasz
Elektrosokk #35988 üzenetére
Nem hátrány az biztos. Nekem is menni kell pajzsmirigy miatt évente, csak az a baj, hogy szúrás után 15-20 percig fetrengek, mert annyira nem bírom. Szóval nekem kötelező indok kell, hogy vállaljam
-
válasz
Elektrosokk #35975 üzenetére
3. Dózis vagy vírusrandi volt? Előbbi esetben mind3 adag moderna volt?
#35976: ez NAGYON jó
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #31012 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #31015 üzenetére
Még a végén én is kedvet kapok.
Janssen 1 shotra mennyit várjak szerintetek? 1 hónap? (ugye azt hazudják, hogy 14 nap alatt alakul ki)
-
válasz
Szép munka! már az első dózis is elég lett volna.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Királyság.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #21472 üzenetére
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #26058 üzenetére
Lerugtad volna, mi?
állj be a sorba
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #25822 üzenetére
Azon az emeleten az irodéban egy légtérben kb 30 ember dolgozik vele, tesztelték őket és senki sem pozitív.
-
válasz
Milyen vakcinával sikerült ezt összehozni
? Éles covid +1dózis már fully vacced-nek kéne számítson.
#25828: az amerikaiak mikor fognak végre kinőni abból, hogy a delta hullám elején vuhani/brit variáns alatt gyűjtött adatokkal ékeskedjenek
? Úgy tűnik egyeseknek muszáj elmenni a téglafalig...
-
Cs1csó
titán
válasz
Pech, ha megkapta volna a másodikat és eltelt volna a második oltástól számított szükséges idő amit a "teljes" védettséghez számolnak és utána kapja el a betegséget még akkor sem zárható ki az, hogy legyenek kisebb-nagyobb tünetei.
Ha annyival megússza, hogy "szarul érezte magát" akkor szerencsés. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Elektrosokk #24889 üzenetére
Ettol meg jo dontes volt a kotelezove tetel, foleg naluk, mert ok kaptak meg legkorabban az oltast, vagyis az o vedelmuk mar kifejezetten gyenge lehet. Naluk talan emiatt egy szinten Pfizer booster lehet indokolt.
Ettol csak az lett volna meg jobb, ha mindenkire vonatkozik, aki olthato. A kormany azt is bevallalhatta volna, hogy valaki az oltas mellekhatasaba hal meg, vagy lesz maradando egeszsegi problemaja, akkor komolyabb karteritest fizet. Ja es persze mindenkinek a neki legidealisabb vakcinat kell adni, nem ugy mint tavasszal, kiveve ha az illete direkt ker masik fajtat. Sok mas oltas kotelezo.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Elektrosokk #24889 üzenetére
Volt már, igen. Én azt mondom, az ilyen egészségügyi szakdolgozó menjen el inkább közmunkára. Bizonyos szektorokban várható volt, hogy kötelező lesz, ez így van már több külföldi országban is. Nem is értem, hogy lehet valaki egészségügyis ilyen hozzáállással (bár ugye ott van Pócs, Tamasi, Gődény, stb.). Sajnos erősen képesek befolyásolni a konteósok az embereket.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #24872 üzenetére
A megvasarolt publikációk egy egészen másik problemakor, de így már értem, mire gondolsz a "multikkal"
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #24863 üzenetére
Azok pont nem, de amúgy vicc nélkül úgy van, ahogy írtam. Amikor csak D1-D2 lvlen lehet mondjuk Lendület programban pályázni, és a D szinteken felfelé lépdeléshez az egyik fontos metrika a publikált kutatások száma, akkor ne csodálkozzunk, ha ilyen szószaporító felesleges szarok keletkeznek...
-
Floyd80
addikt
válasz
Elektrosokk #24351 üzenetére
Lehet megvan a ludas.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Elektrosokk #24351 üzenetére
Nyugi, a bal szemem nekem is gyakran száraz, megy a műkönny ezerrel
-
válasz
Elektrosokk #24161 üzenetére
akkor a "másik kollégámmal" vagy egy kalapban, ő is erős immunrendszerű, jellemzően sosem beteg, még a koronás párjától sem kapta el. kért most két kínait, aztán azt mondta, hogy egy darabig nem kér semmit.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Elektrosokk #24090 üzenetére
En ugy gondolnam, hogy a test/agy alltal szabalyzott feltetlen reflexeket ne kezdjuk felulbiralni. A test tudja, hogy milyen gyorsan akar be es kilelegezni es hogy meddig tartja benn a levegot, vagy milyen utemben lelegez. Amugy se lehet ugy elni, hogy a napi tobbtizezer levegovetelt kontroll alatt tartsa az ember...alvas kozben meg plane nem.
Persze lehet hogy lelegeztetogepre gondolt.
-
BlackV
őstag
válasz
Elektrosokk #24125 üzenetére
Abbott, a fertőzés valamikor feb-márciusban volt, a teszt pedig áprilisban
-
balojazz
aktív tag
válasz
Elektrosokk #24104 üzenetére
Hát sokszor tényleg elég 2 perc wiki meg google egy elbutult/elüzletiesedett nobeles cáfolatához. De ha hozzávesszük az általános műveltséget, a logikát és a tapasztalatot, még ennyi se kell: ezért röhögtem ki a kávémat az asztalra.
-
Ezekiell
veterán
válasz
A cikk a légzés fontosságáról beszél a Covid-19 megelőzésben.
Hát elég fontos, ugyanis ha nem lélegzel, akkor a Covid lesz a legkisebb bajodBár végülis akkor nem kapod el, szóval...
-
balojazz
aktív tag
válasz
Az egész nagyon-nagyon tré és ótvar idiotizmusos agymenésnek hangzik így elsőre. Légzésmódosítás, nitrogénmonoxid termelése az orrban stb.??? Ez még hajléktalan aludobozgyűjtőként is vicces lenne, nem hogy a komoly topicban. De így reggel ránézek a linkre mindjárt, de már jót röhögtem a kávé mellé.
-
válasz
használtam már párszor, amikor jó stresszes voltam
-
Floyd80
addikt
válasz
Elektrosokk #24044 üzenetére
Munka kapcsán volt már tapasztalatom gyógyszergyártó céggel (phase 1-4 trialokat csinálnak), így eleve volt ellenérzésem ezzel kapcsolatban. Konkrétan a tapasztalat annyi volt, hogy valami állásfoglalást kértek, hogy a kísérleti emberkéknek adnak Erzsébet-utalványt vagy 5000 Ft-ot vagy kaját meg fizetik az útját, de közben végig úgy kommunikáltak róluk, mintha valami zombik lennének, undorító egy cég volt. A résztvevőkre úgy tekintettek kb. mint az egerekre. Nyilván nagyban gondolkodnak, de hát nem ők viszik vásárra a bőrüket.
A másik, hogy HO-ba vagyok tavaly március óta, azóta minimális kontaktot tartottam még családon belül is, nem tartom magam veszélyeztetettnek, illetve a tömegnyomoros oltásokban sem akartam részt venni, főleg akkor mikor Viki(kém) azzal riogatott, hogy jövő héten nem lesz már Pfizer mert elteszik a gyerekeknek.
Meg így őszi harmadik sem kell valószínű.
-
Floyd80
addikt
válasz
Elektrosokk #24034 üzenetére
Azt, majd ülhetsz rajta otthon.
----------------
A szlovének már valamire készülnek augusztus 15-től.Milan Krek, a szlovén közegészségügyi intézet vezetője arra figyelmeztetett, hogy a delta variáns gyors terjedése miatt romlik a járványhelyzet Európában.
Mindenki, aki külföldön tervezi nyaralását, javaslom, hogy augusztus 15-ig jöjjön vissza
- üzente Krek. -
Cs1csó
titán
válasz
Elektrosokk #24034 üzenetére
Egyértelmű.
-
válasz
Elektrosokk #23713 üzenetére
Szerintem lesz itt is comirnaty vakcina.
-
Ringman
félisten
válasz
Elektrosokk #23564 üzenetére
január 29-i hír:
Eldőlt: előre kerülnek az oltási sorban az olimpikonok
több hónap alatt nem volt erre ideje? -
Cs1csó
titán
válasz
Elektrosokk #23564 üzenetére
Szerintem itt jön be a klasszikus probléma a 22-es csapdája: ha beoltatja magát lehet hatással lesz a felkészülésére, az időzítésére stb.
De ha a betegséget kapja el - ha még nem esett át rajta, de ha át is esett az sem garancia, hogy átesett az egyik változaton és a másikat fogja elkapni a következő alkalommal - hogy az is lehet rossz hatással a felkészülésére, az csúcsformájának az időzítésére.Tehát megint ott vagyunk, hogy a legjobb az lett volna, ha május végén szépen jelentkeznek a fősodorban valamelyik modernebb vakcina felvételére - mRNS - és már túl lenne rajta.
Még ez sem biztos, hogy megoldás mert lehet a Delta is odavág a csúcsformájának - ha maga a két Pfizer nem tette - úgyhogy ez egy izgalmas időszak nekik is. Megjegyzem ezért is kellett volna ezt az egész Olimpiát lefújni.
-
Füleske
addikt
válasz
Elektrosokk #23269 üzenetére
Köszi, én két Pfizer - rel azt biztos megvárom.
-
Füleske
addikt
válasz
Elektrosokk #23259 üzenetére
Ok. Akkor várjuk meg az adatokat.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Elektrosokk #22555 üzenetére
Nem tudok olyan időszakot az emberiség történetében, amikor ne így lett volna.
Koppány tudna igazán mesélni a "megosztottságról". -
válasz
Elektrosokk #22351 üzenetére
Epp olvasom a cikket mashol. Ilyet sem hallottam meg, hogy ket kulonbozo varians van egyszerre a fertozottben.
Hogy a rossebbe letezhet ilyen?
Bar lehet ez a dolog csak engem lep meg. Ebbol kiindulva akkor peldaul az influenzanal is elofordulhat, hogy ket torzs tamadja meg az embert egyszerre.? A covid sok uj dolgot hozott az emberek eletebe. Attol tartok, hogy ezeket a koroket meg nem is zarhatjuk le.
Bocsi az ekezet hianya miatt.
-
Cs1csó
titán
válasz
Elektrosokk #22199 üzenetére
Szívesen beadatok még egy Pfizer-t de már csak a "módosított" delta variáns ellen is hatékony verzióból.
-
Ringman
félisten
válasz
Elektrosokk #21985 üzenetére
igen, az elég jó eredmény.
anyám azt hiszem 2 hete kapta meg az 1. dózist, ő áprilisban esett át középsúlyos tünetekkel (épp nem került kórházba, de favit kapott - vsz. békeidőben be is vitték volna)
-
válasz
Elektrosokk #21805 üzenetére
pár száz, vagy ezer, és hát tényleg az
-
válasz
Elektrosokk #21805 üzenetére
Persze, valamilyen szinten marhasag netpszichologust jatszani, csak rendszeresen elojon az, hogy 'miert nem szarjuk mar le, hogy meghal par tizezer ember'; de lathatolag masok ezzel nem igy vannak.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Elektrosokk #21752 üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy az orvosi maszk semmit nem szűr a szagokból....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Elektrosokk #21580 üzenetére
"Nekem van olyan ismerősöm aki kimondottan szputnyikot akart, a hírekben is láttam ilyet, euronews pl.
"
Én Sputnikot V-t akartam, és az is lett.
Sőt ismerek olyat aki Modernát utasított vissza Szputnyik miatt.
Nem mindekinek szimpatikus a nyugati vakcenáj.(spájszer and Co)
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #21586 üzenetére
Hát, pont ezt mondom, hogy szerintem az idővonalon se annyira máshol. Nézd meg a jelenlegi/pár hete tartó oltási ütemet: egyértelmű, hogy elértük az oltási hajlandóság plafonját. Ha az oltási "kampány" elején csak fele annyi embert oltottunk volna (mert nincs keleti vakcina), de így a vége felé is ugyanannyit mint az elején (azaz a mostani számok többszörösét), akkor is ugyanoda lyukadtunk volna ki.
Azaz csak az időbeni eloszlás változott volna a két végpont között
Ezzel nem azt mondom, hogy rossz döntés volt a Szputnyik és a Sino behozása (bár utóbbié szvsz igen, a 60+-osok oltása vele meg objektíve rossz döntés volt), csak azt, hogy nem kellene ennyire szovjet segget nyalni
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #21580 üzenetére
Az oké, de ha nem lett volna Szputynik, akkor is megvan az 5.5 millió beoltott, ennyi a lényeg
-
balojazz
aktív tag
válasz
Elektrosokk #21472 üzenetére
Ez jó, gratula! Második lövés után pár héttel király leszel.
-
válasz
Elektrosokk #21503 üzenetére
Én sztem a D-Afrikais AZ-vel fogok kezdeni, aztán meglássuk mit hoz még az új év.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #18700 üzenetére
-
zolnagy
őstag
válasz
Elektrosokk #21232 üzenetére
Akkor vmi böngésző beállítás hiba, vagy nemtom.
Az igazolást letöltöttem, viszont most a mobilos regisztráció nem működik, mert rákattintva az oldalon: "Ezen a felületen frissítjük az információkat a mobil applikációink Európai Unió kompatibilis változatainak elérhetőségéről. A jelenleg használt magyar jogszabályoknak megfelelő verziót le kell cserélni az új, EU-s jogszabályoknak megfelelő verzióra, ha azok megjelennek az alkalmazásáruházakban."
Végre sikerült. Elég megtévesztő, mert hiába gondoltam, nem a mobilapplikációra kell kattintani, hanem a lakossági portálra, majd csak ott a mobilapplikációra. Logikus, nem?
-
Cs1csó
titán
válasz
Elektrosokk #21226 üzenetére
A dokumentációjával még mindig nincs minden rendben, sok ország nem fogadta el stb.
-
válasz
Elektrosokk #21190 üzenetére
Just for you: byebyeone? bájbájvan? (Bibione) (copyright Hadházi L.)
-
Sdi
addikt
válasz
Elektrosokk #21184 üzenetére
Majorka pár magyar vendéglátóegység neve, amire te gondolsz az Mallorca.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #20974 üzenetére
Rámfér egy kis pihi, láthatóan az agyamra ment a politika (meg egyéb), alapból akkora pöcs még én se vagyok mint voltam ott pár napig
Majd előbb-utóbb megjelenek, mint Gandalf, pirkadatkor, kelet felől
-
válasz
Elektrosokk #20788 üzenetére
Remélem ha lesz is cirkusz, az csak a be nem oltottakat fogja érinteni, mivel
Andrea Ammon szerint azok, akik csak a védőoltás első oltását kapták meg, még mindig hajlamosak a delta-fertőzésére. Ugyanakkor – mint mondta – a második dózis már magas szintű védettséget szavatol. [link]
Szóval aki nem veszi tudomásul a dolgokat, az így járt. A többi pedig had élje a normális életét. -
válasz
Elektrosokk #20832 üzenetére
Pedig nekik állítólag kifejezetten deltás anyaguk is van már, abból én is kérnék már kóstolót.
#20834: így van, és tippre már a brit-től szerzett antitestek is elegendőek a védettséghez vele szemben. Nekem eddig evolúciós zsákutcának tűnik a b.1.351. Totális nyitás + hiányosan immunizált népesség mellett lehet még esélye, de csak úgy, hogy nem kószál a környéken más változat.
A latin-Amerikai fajták se tűnnek túlságosan invazívnak, Brazilból is fogtak már €urópában hónapokkal ezelőtt. Úgy tűnik, a "továbbjutáshoz" a jelöltnek először is szintet kell lépnie terjedési képességekből, utána következik minden más faktor, egyelőre még a vakcinakerülést is beleértve. Ez persze változik majd, ha az aktív mozgó (iskolába-ovodába járó!) lakosság 60-70%-a be lesz oltva mindenütt.
-
dssport
tag
válasz
Elektrosokk #20811 üzenetére
Én úgy képzelem, hogy az öregkor rosszabb esetben annyiban fog eltérni, hogy mire meggondolnád, hogy elindulj-e a mosdóba, addigra rájössz, hogy már késő.
Viccet félretéve nekem az első után sem volt semmi, azt leszámítva, hogy akkor fájt a karom 1 napig. Kicsit el is gondolkodtam, hogy vajon ez ért-e számomra valamit... Tapasztalataim szerint ugyanis nincsen előny, hátrány nélkül. Lehet, hogy fél év múlva rátalálnak valami extrém ritka mellékhatásra ami külön engem elvisz a francba.
A karomat amúgy nem pihentettem, direkt nyújtóztam, tekergettem úgy éreztem, hogy ha pillanatnyilag fáj is, mozgatni kell és gyorsabban javulni fog. (+ ebben nőttem fel, Mamámnak (91 éves elmúlt) tavasszal volt egy epekő műtétje, jól felvágták, de szólt az orvosnak, hogy amennyire lehet gyorsítsa meg a dolgokat, mert ültetni kell a borsót. Kapott hasszorítót aztán gogogo.) Ezt leszámítva az extrém biciklizés 40 fokban hülye ötlet volt, főleg úgy, hogy folyamatosan 3-4 órákat bírok csak aludni mert egy romkocsma van az ablakom alatt szóval a csukott ablak ilyen jó időben nem segíti a pihenést. Klíma van, de az nem olyan mint egy jól átszellőztetett lakás. Összességében visszacsinálni már nem tudom, remélem, hogy megúszom, de a tanácsom mindenkinek az, hogy oltás után pihenjen sokat, ezzel is segítve a szervezete munkáját!
-
BlackV
őstag
válasz
Elektrosokk #20801 üzenetére
Kis jégkockával azért felütném azt a koldrexet meg citromkarika szívószál azt jóidő.
-
BlackV
őstag
válasz
Elektrosokk #20793 üzenetére
Inkább csoszogj le be ibuért vagy paracetért. Úgy a tiszta.
Parci #20789: na és melyik pfizeres mondhatja el magáról, hogy "olyan hatásos" oltást kapott, mint a Kalasnyikov-gépkarabély? -
válasz
Elektrosokk #20793 üzenetére
Esetleg, hogy nem háziorvosodat vagy olyan orvost, aki nem itt praktizál (pH!) kérdezel meg...
-
mpo
veterán
válasz
Elektrosokk #20771 üzenetére
Itt a Pfizer product information az EMA oldaláról.
A 6. oldalon:
Musculoskeletal and connective tissue disorders
Very common(≥ 1/10): Arthralgia; Myalgia
[link] -
mpo
veterán
válasz
Elektrosokk #20763 üzenetére
Nem viccnek szántam.
Ha le kell vennem magasról valamit, akkor eddig csak a jobb vállam okozott gondot, most mindkettő. Nem foglalkozom vele, csak megemlítettem.
Most kipróbáltam a páros oldalsó könyökemelést és úgy van, ahogy mondtam.
A 2. Pfizert 04.21-én kaptam. -
válasz
Elektrosokk #20759 üzenetére
Fordítva: Mo extrém elb.szta - lásd ezüstérmes halálozás - vele együtt az EGÉSZ világ. Vagy lemaradtam valamiről és a kerítésnyalogató Irán a nyugathoz tartozik
? Ezenkívül a CHO áldásos tevékenységéről is "megfeledkezik", ez igencsak fontos elem volt a legelején!
-
Ringman
félisten
válasz
Elektrosokk #20759 üzenetére
köszi, ez azért semmiség az áprilisi covidhoz képest
-
Ringman
félisten
válasz
Elektrosokk #20754 üzenetére
a 2. dózis pfizert én is jobban megéreztem, még az oltópontról még simán hazabicikliztem (kb. 18 km), de estére már elkezdett fájni a fejem, éjszaka láz, másnap hőemelkedés. (06.20-án kaptam), 1-2 napja megint érzem a karomban a fájdalmat a szúrás helyén. -
válasz
Elektrosokk #20727 üzenetére
egyébként ez volt a legelején a vuhan 1.0-val is: eleinte az öregek haltak csak, lehetett azzal roadshow-zni, hogy a fiatalok nincsenek veszélyben...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Elektrosokk #20708 üzenetére
Igen
-
válasz
Elektrosokk #20430 üzenetére
Ha erre gondolsz, nézzük meg FB nélkül:
Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults, so unless they are part of a group at higher risk of severe COVID-19, it is less urgent to vaccinate them than older people, those with chronic health conditions and health workers.
More evidence is needed on the use of the different COVID-19 vaccines in children to be able to make general recommendations on vaccinating children against COVID-19.
WHO's Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) has concluded that the Pfizer/BionTech vaccine is suitable for use by people aged 12 years and above. Children aged between 12 and 15 who are at high risk may be offered this vaccine alongside other priority groups for vaccination. Vaccine trials for children are ongoing and WHO will update its recommendations when the evidence or epidemiological situation warrants a change in policy.
It's important for children to continue to have the recommended childhood vaccines. -
válasz
Elektrosokk #20327 üzenetére
Esetleg a családban valaki kinőtte az ovit-bölcsit
? Többet ér mint bármilyen vitaminbomba
.
-
UberMutant
őstag
válasz
Elektrosokk #20327 üzenetére
egyszer minden nyerő széria véget ér
-
Ezekiell
veterán
válasz
Elektrosokk #20280 üzenetére
Ja, egyetértek, szó szerint. Itt bizony nem felvilágosítás zajlik, hanem szándékos butítás, és ez a járványkommunikáció esetében különösen jól megfigyelhető.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #20188 üzenetére
Ja hogy ennyire. Azért ez igen, olcsóbb mint belföldön.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #20181 üzenetére
Jaa, még nincs bankjegy nyomtatóm. Azt hittem tudsz valami szuper helyet belföldön. Amit én találtam az horror áron van. (persze ami már megüti a mércét)
-
válasz
Elektrosokk #20177 üzenetére
egyébként így beoltva én is mennék, ha nem lenne itt a két gyerek. barátom most küldött fotót prága főteréről. kis túlzással üres. másik ismerősöm horvátországban küldött vitorlázós fotót: saját kis öblük van (csak ők vannak ott), móló, házi étterem, 0 másik user. ez úgy 20+ éve volt ott jellemző utoljára........................
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #20177 üzenetére
Ne tartsd magadban, hova érdemes menni?
-
válasz
Elektrosokk #19705 üzenetére
"a Pfizert az uk-ban tesztelgették 12 hétre. asszem talán már ott úgy is adják."
Nem volt nagy tesztelés.
Mivel fel akarták gyorsítani az immunizálást, a meglévő készleteket ellőtték az első körre.
Az ötletet megvitatták Németországban is, de maradtak a gyári előírásnál.
Gondolom Magyarországon is a gyorsítás állhatott s döntés mögött.
Viszont az új variáns esetében a 84%-os hatékonyság csak a második kör után alakul ki. Az előért ütemezéssel érhető el a hatékonyabb védekezés. -
Cs1csó
titán
válasz
Elektrosokk #19680 üzenetére
Az időjárás sem tett jót, nedves május-június volt az utóbbi időben sok a pangó vízfelület.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Elektrosokk #19473 üzenetére
Tudtommal nem estem át rajta, csak vakcinát kaptam.
-
Kékes525
félisten
válasz
Elektrosokk #19476 üzenetére
Én lehet, hogy nem bíznék az eredményben. Ha sejtes immunitást is kimutatnak, akkor különösen nem, mármint a Sinopharm esetében. Persze azért már járna Nobel díj is.
-
válasz
Elektrosokk #18959 üzenetére
A problémám fő forrása az, hogy bár kinéztem a konkrét SYNLAB mintavételi helyet, ami megfelelő lenne nekem (Mammut), de az nem választható a listából, csak az, hogy "SYNLAB saját üzemeltetésű magánvérvételi helyek". [kép]
Mivel a konkrét helyszínt nincs lehetőségem kiválasztani, így annyira nem meglepő módon a következő lépésben (időpontfoglalás) tök üres a naptár, nincs lehetőségem időpontot foglalni. [kép]Így a kérdés az, hogy ennek mégis mi a logikája? Mit kellene tennem?
A 2. képen írják, hogy: "Amennyiben olyan vérvételi helyre szeretne menni, amelynél nincs lehetőség online időpontfoglalásra, kérjük ezt a lépést hagyja ki és kattintson „később foglalok időpontot” gombra."
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy megveszem a csomagot, és utána az oldal tetején található, a webshopos vásárlástól teljesen független és különálló "Időpontfoglalás" gombbal foglalok egy időpontot a Mammut-ba. De mivel ezt konkrétan sehol nem írják, így ez megint csak egy tipp a részemről.
Számomra az lenne a logikus, ha a konkrét SYNLAB laborok is kiválaszthatóak lennének a Helyszínek legördülő menüből, és így már a webshop-os vásárlás során tudnék időpontot foglalni. De ez vagy bugos, vagy csak szimplán ilyen idiótán van kitalálva.
-
Kékes525
félisten
válasz
Elektrosokk #18930 üzenetére
Köszi. Elkezdett viszketni és közepesen fájni a helye. Valószínűleg most kezdett beindulni a tüskefehérje transzlációja. Nem baj, csak dolgozzon, az a dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged