- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Hát a számok nem ezt mutatják, de akár lehetne másképp is a lényegen nem változtat. Soha került normális párt hatalomra Magyarországon, mindegyik lopott, attól várni a megoldást, hogy majd jön valaki aki más lesz őrültség. Ezt az ezek majd nem lopnak dumát hallottam 94-ben, 98-ban, 2010-ben, semmi nem lett más.
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és közben azt várni, hogy az eredmény más legyen."
Itt változás csak akkor lesz, ha a társadalom erőt vesz és összekapja magát függetlenül attól, hogy ki van kormányon. A történelmi mintázatok alapján nem épp ilyen jövő képe sejlik fel. -
attiati
veterán
Én végig magánban jártam, nem feltétlen megoldás.
Annyira sokrétű lehet az oka. Az üzlet nagyon komplex (és örök sajnos).Alapos munka és türelem kell hozzá. Magánban persze mindent rögtön műtenének százezrekért. Államiban meg nemtörődömség van.
Azt tapasztalom, hogy a magán lett az új állami.... hozzáállásban és várólistában is. -
Még a gumiabroncs jelentős forrás. (Az a kopás folytán eleve mikroméretű részekre darálódik, és még az is jó benne, hogy számos adalékanyaggal (pl. nehézfémekkel) szennyezett.)
#73043 attiati Eleve benne van a táplálékláncban, de be is lehet lélegezni.
Ha már itt tartunk:
Egerek agyában vérrögszerű elzáródásokat okoznak a mikroműanyagok -
Z.É.T.
őstag
Nincsenek illúzióim, amikor itt tartunk Mariann Budde irgalmasságot kérő prédikációja után:
"Mint fogalmazott, nem számított ekkora felháborodásra és ennyi támadásra, mint amit kedd óta kapott. Támadják a személyében, hitében, és volt republikánus politikus, aki arról posztolt, hogy a püspököt is rá kéne rakni a deportációs listára"Bocs az offért, befejeztem.
-
de ez két különböző dolog is lehet, nem?
a ritkán visszatérő azért öli a fiatalabb korosztályt, mert ő nem védett, míg az idősebb igen? ha évtizedenként ritkán tér vissza, az idősebb korosztályból is sok védtelen lehet. csomó oka lehet, hogy egy vírus milyen korosztályban tud tarolni, a covid sem a <10 évesek között tud igazán nagyot ütni, ott az ace2 receptorok kisebb száma/fejletlensége az ok, vagy legalábbis eredetileg az volt, azóta persze máshoz is köt már stb.
-
VinoRosso
veterán
Ez most komoly
1. A PFA nem műanyag.
2. Csak skim readelni volt időm a linkelt anyagot de ez nem a PFA-k élettani hatásairól szól.
3. A PFA-k köztudottan toxikus anyagok, az élettani hatások közt megtalálható a rákkeltés, reproduktív funkciók károsodása, vese és máj károsodás, immun rendszer károsodás, stb..
[link]
[link]
[link]
[link] -
Gyapjú? Nem a műszálas ruhák?
Amúgy pedig:
"Az autógumik számítanak az egyik legnagyobb mikroműanyag-kibocsátónak a szintetikus szövetek mosás során elszabaduló részecskéi mellett, ez a két forrás akár a műanyagszennyezés akár 31 százalékát is kiteheti. Inger Andersen, az IUCN igazgatója szerint ez is jól mutatja, hogy az ember hétköznapi élete is mekkora terhet ró a környezetre: az autóvezetés és a ruhamosás megtizedelheti a tenger élővilágát. John Weinstein biológus a tengeri mikroműanyagok vizsgálatakor 2014-ben a szennyezés felét az autógumiknak tulajdonította." [forrás] -
Z.É.T.
őstag
A környezetemben is újabb kör indult (Somogy-Fejér-Tolna hármashatár), meg egyre több szövődményes sztorit hallok — ha már téma a korosztály, megemlítem — 30-60 év közöttiektől...
Még szerencse, hogy a parlagfűre allergiás lettem és brutális pollenkoncentráció volt a Boris ciklon érkezéséig, így az Allergodilt vagy 3-4 hete tolom orrba -
Ringman
félisten
nem olvastam el a studyt, a cikk szerint:
The analysis found:
People who followed a pattern of eating all of their food across less than 8 hours per day had a 91% higher risk of death due to cardiovascular disease.
The increased risk of cardiovascular death was also seen in people living with heart disease or cancer.
Among people with existing cardiovascular disease, an eating duration of no less than 8 but less than 10 hours per day was also associated with a 66% higher risk of death from heart disease or stroke.
Time-restricted eating did not reduce the overall risk of death from any cause.
An eating duration of more than 16 hours per day was associated with a lower risk of cancer mortality among people with cancer.
+
Study details and background:
The study included approximately 20,000 adults in the U.S. with an average age of 49 years.
Study participants were followed for a median length of 8 years and maximum length of 17 years.
The study included data for NHANES participants who were at least 20 years old at enrollment, between 2003-2018, and had completed two 24-hour dietary recall questionnaires within the first year of enrollment.
Approximately half of the participants self-identified as men, and half self-identified as women. 73.3% of the participants self-identified as non-Hispanic white adults, 11% self-identified as Hispanic adults, 8% self-identified as non-Hispanic Black adults and 6.9% of adults self-identified as another racial category, including mixed-race adults and adults of other non-Hispanic races.
The study’s limitations included its reliance on self-reported dietary information, which may be affected by participant’s memory or recall and may not accurately assess typical eating patterns. Factors that may also play a role in health, outside of daily duration of eating and cause of death, were not included in the analysis. -
attiati
veterán
"mostanában már megérik az emberek"
Akkor inkább úgy mondom, hogy civilizációs betegségek (és nem halálozás). Nagyon fiatal korban elkezdik rontani az életminőséget (de gyógyszerekkel és más technikákkal tudod ellensúlyozni, elnyomni).
Az igaz, hogy mostanra több ember eléri azt az életkort, ahol egyes szervei elérik a természetes "elhasználódást".
Magas vérnyomás, allergia, depresszió, mozgásszervi betegségek, stb... ezek csak később ölnek." kajával összefüggő ügyek (élelmiszermérgezés) a tíz vezető halálozási ok közé tartozott..."
Mondjuk a 10 vezető halálozásnál sem mindegy, hogy top 3, vagy mondjuk a hálálozás 5%-áért volt felelős.
Akkoriban nem volt ilyen fokú urbanizáció.
Sokan önellátóak voltak vidéken. Mi okozta az élelmiszermérgezést?
Vízprobléma is ide számít?
Vagy hűtés / megfelelő átsütés hiánya?
Romlott étel? -
-
-
Vesa
veterán
A szűz tech igen, de az csak a "laborra" érvényes, összességében így sem képes tartani a tempót a rendszer.
Az eddigiek alapján évi minimum két meghatározó új variáns jön. 1-2 hónap kell mire kiderül, hogy a sok új verzió közül melyik 1-2 lesz domináns, melyik ellen kell oltást csinálni (de akkor már valahol járványt okoz amiből az adatok jönnek, tehát oda már semmiképpen sem fog időben vakcina érkezni, max a világ többi részének van még némi esélye). A vakcinához újabb kb. 3 hét kell mire a laborban elkészül, aztán újabb hetekig tart felfuttatni a gyártást, majd el kell logisztikázni a megfelelő helyekre ami szintén idő. Az engedélyezést még bele sem számoltam, de már anélkül is legalább 5-6 hónap mire eljuthatna egy emberhez. Az engedélyezésre is szánni kell időt, mert enélkül nem lehet forgalomba engedni. Így is gyorsított módban megy.És akkor még ott a tény, hogy vakcinázni optimális esetben járvány előtt kéne, de mire minden összeáll, már le is futott a variáns és jön a másik! Ezzel együtt így sem értelmetlen a dolog, mert átfedés van a variánsok között, tehát a semminél így is bőven jobb egy korábbi oltás, tömegesen életeket menthet.
-
Dare2Live
félisten
Persze mert fele annyit kéne enni.
MOon december-március vonalon erősen necces a zöldség vonal.
Júniustól a jobb paradicsom még mindig 2500Ft/kg. Közben comb, csirkemell... 1600-1900ft/kg.
Gyümölcs árak/minőség viszonyítás kérdése. Menj ki a barcelonai piacra és zizikért olyan minőségű gyümölcsöt kapsz amiről MOon nem is álmodsz.Tessék árak. [link] 1eur a minőség meg olyan amit MOon nem kapsz.
Amit MOon megveszel ideértve a piacot is kis túlzással ott kb szemét.Mondjuk ott a hús 3000Ft/kgnál indul. De a minősége köszönő viszonyban nincs avval mint amit nálunk a boltba veszel.
-
-
Rive
veterán
- vagy mázlista vagyok (nem szoktam)
Szóval, amíg a (pozitív) Párom mellett itthon voltam egy hetet HO-n karácsony előtt, nem kaptam el: az egyetlen átlag pesti beutazás + mozi karácsony után viszont megadta a módját
De, hogy' ezt én miképpen fogom előadni a melóhelyen, hogy megint covid, a tavalyra várt leadandó meló uccsó szelete helyett
Teszt: régi clungene ugyan mutatja, de csak tünetek után egy nappal (!!!) lett pozitív
-
kpityu2
őstag
De erre a "shift"-re korlátozottak a lehetőségei. Ezzel kezdtem. Korlátozott a lehetőség az olyan nagyobb változásra ami nem üti ki a repordukciós képességét. Végül is a gazdareceptoroknak meg a gazdaproteázoknak működöképeseknek kell maradniuk, különben a tüskefehérje belépési szekvenciája nem fut le.
-
sajnos most tényleg "mindenki" elkapja. ennyire kiterjedt és egyszerre kiterjedt fertőződést én még nem láttam (de nem vagyok ksh). holnap lett volna barátokkal pótkarácsonyozás, mindkét érintett család most szólt, hogy covidosak (mert a rendes családi karácsonyon szétosztották a saját családjaikban). az isioviban is másfél hónapja megy szépen végig a gyerekeken.
eléggé immunválaszt kikerülő variáns lehet ez, a szokásoson felül is.
-
egy darab varashátú galamb, egy tenyérnyi sereges tölcsérgomba és egy kosár rozsdásodó rókagomba. de egyrészt 35 éve nyomom az ipart és igazából tudom, hogy nem néztem be a tölcsérgombát (a másik kettőben végképp teljesen biztos vagyok, de gombaszakértő is megnézte a képet és megerősített. a sereges tölcsérről nincs fotóm sajnos. de tudom, hogy nem rontottam).
-
"Nem tudok olyan definícióról, ami ezt összekötné a szelekciós nyomással."
Pedig van, de elismerem, hogy kissé konyhanyelven fogalmaztam. Amiről én beszélek, a genetikai sodródás, ami definíció szerint olyan allélgyakoriság változást jelent, ami pusztán a véletlen által indukált. Azaz olyan olyan mutációk nem tudnak sodródni, amik szelekciós előnyt vagy hátrányt jelentenek, mert az ilyen allélokat a természetes szelekció vagy elterjeszti, vagy kiirtja. (Ezt talán még bioszórán is tanultuk, de egy időben elolvastam minden evolúcióról szóló könyvet, amit csak találtam, szóval máshonnan is derenghetett.)Amiről te beszélsz az nyilván az antigenic drift / antigenic shift, amibe én jelenlegi biológiai műveltségemmel inkább nem bonyolódnék bele.
(A vírus genomok instabilak (legalábbis bizonyos részeken - lásd influenza), és ennek következtében idővel olyan módon változhatnak meg, hogy az immunrendszer már nem ismeri fel őket. De hogy akkor ez most az evolúció egy speciális formája, ami kapott valami félreérhető nevet, vagy az "instabilitás" pusztán egy fegyver az immunrendszerrel szemben, így "nem része az evolúciónak", vagy valami teljesen másról van szó, azt nem tudom.
)
-
Vesa
veterán
Itt hitványisztánban majd imára buzdítanak...elvégre a tudomány = sátán. De ha erősen hiszel a felsőbb hatalomban, és kellő alázattal le is hajolsz előtte, az mindentől megvéd...És persze ne hagyjuk ki a zUSA-t sem, aki folyamatosan azon dolgozik, hogy mindenkit kinyírjon. Legalábbis, konteósék szerint.
Középkor rulez...
Én maradok az oltásnál...ha lesz.
-
Ok, elengedtem a témát, sajna a legutóbbi 30 év kiesett
-
Vesa
veterán
Ez csak egy rásze, a másik része szimplán nem égeti el amit bevisz, mert nem mozog semmit, ezért hízni fog. Ez legalább akkora szelete az elhízott népességnek, viszont esetükben nem beszélhetünk hiánybetegségről.
Ugye megiszol reggel egy gyümölcs/zöldség turmixot, este tolsz egy salátát és rendben vagy vitaminokkal, de ha közben ebédre tolsz valami durvábbat és nasizol is, majd mindemellé nem mozogsz semmit, akkor hiánybetegség nélkül elhízol. Mármost a mozgás hiánya sokkal nagyobb probléma, mert ahhoz keményebb akarat kell, és IDŐ, ami sok embernek nincs. Azt könnyebb meglépni, hogy elhagyja a reggeli pogácsát és az esti pizzát, tehát egészségesebben étkezik, csak közben mozogni nincs kedve/ideje. A hízás a bevitt és az elégetett energia egyenlegétől függ. Nem kell ahhoz full szemetet enni, hogy elhízzon valaki. -
attiati
veterán
"Régen ilyen nem volt"
Arra értettem, hogy régen nem volt akadály a megfelelő d vitamin bevitel (mert sokan a szabadban dolgoztak, nem volt magas UV sugárzás, nem volt városi élet) és szerintem mégis d vitamin hiányosak voltak az emberek.
Ennek próbálok most utánanézni, hogy volt e széles körben D vitamin hiány.
-
-
-
Soulfly842
addikt
Ha visszaolvasol, hogy mit csinált velem, akkor én is ezt mondom. A negatív teszt utáni ájulás/összeesés után így ~ 4nappal is szédelgek, lehajolni félve merek, mert megszédülök, fájnak az ízületeim/izmaim. Általában lendületesen csinálok mindent, de most iszonyatosan tudatosan odafigyelek, hogy elkerüljem a gyors mozdulatokat is...
Párom is beteges volt, neki a köhögés és a torokfájás robban be sokszor, de szerencsére az elmúlt két napban már a pulzusa nem lőtt ki (vasárnap ragaszkodott a nyugodt főzéshez; egyszer szólt, hogy mérjünk már egy pulzust 139 volt nyugalmi helyzetben (úgy, hogy neki mindig brutálisan alacsony a pulzusa!))
A mellkasunk nekünk sincs rendben, nekem az egész mellkasom nyom, feszül, szinte ég; neki inkább szívtájékon(sürgősségin az ekg-m jó volt, a vérkép más tészta; korábban írtam róla).
Nála fejfájás nem volt, nálam sűrűn, most már inkább brutális tompaság és tarkó fájdalom maradt és a vállaim nyomnak szinte le még mindig (vérnyomás átlagos, pulzus nyugalmi szinten 84-95)
És olyan kócsagos vagyok fejben, mint az állat.
Tegnap nagyon megijedtem, mert zsibbadtak az ujjaim és az ajkaim, rágugliztam, hogy ez mit is jelenthet és elképedve inkább azonnali kényszerpihenésre fogtam magamat.
Alig várom, hogy menjünk kardiológushoz egy kivizsgálásra. Márc. 4. (a körzeti orvos is azt javasolta, hogy valósabb képet látnak majd ~ 2 héttel a negatív teszt után)
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha esetleg atesek rajta, nem artana ha szerepelne az oltasok mellett. Amugy 2AZ+1PF eddig. A negyediket meg fel se vehetnem, mert epp csak letelt az ido a harmadikhoz decemberben, de sok ertelmet nem latom, mivel mar olyan mutacioknal tartunk ami ellen sok vedelmet mar nem adnak ezek a regi oltasok.
Csak pont az a bosszanto, hogy hacsak nem kerulsz korhazba, atneznek rajtad es eszukbe se jut tesztelni. Aztan par honap mulva olvassuk, hogy megint kidobtak egy halom tesztet a lejarati ido miatt. Miert nincs haziorvosoknal gyorsteszt? Covid jarvany van es pont azokat ignoroljak, akik talan covidosok. Most szerencsere nem dolgozok, de ha az lenne a helyzet, siman mehetnek covidoskent dolgozni, terejszteni tovabb a virust, csak mert nem tesztelnek, nem tudom es igazolni sem tudom, hogy az vagyok.
Tenyleg az nalunk most a kezelesi protokoll, hogy ha valaki covid gyanus, akkor egyszeruen hazakuldjuk teszt nelkul? Tudom, az uj variansokra mar talan a gyorstesztek sem megbizhatoak, de ugyanezt csinaltak fel eve is.
-
[CS]Blade2
addikt
Tudtuk, hogy elviekben jó, és stb. Tudtuk, hogy ideiglenes engedélyt kap veszélyhelyzetre. Ezek mellett kérni kellett, hogy én kérek oltást, aztán pedig felhívtak, hogy melyik gyártóét kérem, szóval így is a mi döntésünk volt. Csak felnőtt emberekről beszélünk.
Ezek után megrangatni azt a pár embert, aki aláírta ideiglenes engedélyezésre aszem, ha jól emlékszem első körben 1? évre, nem tartom jogosnak.Arra nagyon jó ez a feljelentgetés meg nyomozgatás, hogy a későbbiekben majd rossz döntés születhessen hasonló helyzetben,
hogy adott delikvensek majd elgondolkodnak, hogy a nagy l...t vállalok be - mit ekkora, még tized ekkora felelőséget is, inkább mindent áthárítok, nehogy jöjjön egy ilyen brokkoli feljelentgető.Akik meghozták a döntést, csak feltételezhetjük, hogy valszeg ugyanúgy újra meghoznák, mert ők valszeg átlátták a dolgot, hogy ezt be kell vállalniuk, mert jót tesznek ezzel, és pont azzal ártanának embereknek, ha nem engedélyeznék. Ugye, most feltételeztük, hogy szabálytalanság volt az eljárásban, holott bőven simán lehet, hogy 100% szabályosan jártak el.
Volt egy munkatársam, az előző munkahelyén volt egy baleset. Egy csomagoló gép valami forró anyaggal elkezdte lecsomagolni a kollégája kezét, és volt a közelben egy vas cső, ő meg beb..ta a két henger közé, és szétfeszítette. Megmentette a csávót, utána pedig ő járt tárgyalásokra, hogy tönkretette a gépet. A bíróságon még el is mutogatta, hogy hogy csinálta. Akkoriban szerencsére nem lett ebből semmi, csak az idejét bukta, mert segített.
-
Ringman
félisten
'gazdaságnak mennie kell'
-> Quarter of UK employers cite long COVID as driving absences – survey
szerk:
Aztán szépen mindenki beleszokik, hogy halmozódik az egyes átesések által okozott kár és csökken pár évet az elérhető életkor.
sajnos kb mindent le lehet tolni a t. állampolgárok többségének torkán -
Ringman
félisten
nyilván ez így is nagyon jó (eddigi történelemben példátlan!) eredmény, csak egyszerűen kevesebbet tud, mint a v1-es vakcina esetén, amikor is a terjedést is meggátolta.
mivel azóta nem gátolt a terjedés, egyszerűen ebben a tekintetben lelépte a vírus a jelenleg alkalmazott oltóanyagokat, a társadalom+kormányzat meg nem volt hajlandó más, helyettesítő intézkedést megtenni a terjedés korlátozása érdekében.
-
Vesa
veterán
Ráadásul a megfázásként emlegetett tünetcsoport 99%-ban valamilyen fertőzést jelent, és nem megfázást. Ezért utáltam már covid előtt is, amikor emberek full taknyosan, köhögve azzal jöttek, hogy "csak kicsit megfáztam", és ezzel le is tudta a dolgot ment közösségbe, munkába mindenhova. Közben meg szórta szét a kórokozóját másoknak is. A felvilágosítás már itt el lett cseszve.
-
kkdesign
senior tag
Persze, komolyan vesszük. Teszt óta itthon vagyunk nem mentunk sehova. Páromnak már jelzett a jarasi hivatal delelott, most delutan meg megjott a határozata is. Engem egyszer kerestek, hogy áttesznek a másik megyei járáshivatalhoz az ideiglenes lakcim miatt. Igy nekem ez késik még.
2020 ota nem is látok hozzászólást annál az appnál, frissítve is akkor volt utoljára. Ez szerint az jön le hogy nem igazán használhatják olyan sokan. Azért az utóbbi időben a közel 20ezer fertőzött/napnyi ember közül valaki biztos írna hszt..
-
bigdady
nagyúr
[link] Magyarországon sokan kaptak keleti vakcinát, orosz Szputnyikot vagy kínai Sinopharm oltást, akik jobbára nem utazhattak ezzel az oltással az EU-ban. A friss hír szerint ha felvesznek egy olyan oltást is, amit az EU jóváhagyott (elég egyetlen dózis), akkor feloldódik a korlátozásuk.
Elvileg.. -
Ringman
félisten
nem véletlen sajnos, még a végén rosszak lennének a számok...
----
[link]
Az a magyar állampolgár, aki egy keleti vakcina után második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kért, illetve két keleti vakcina után a harmadik emlékeztető oltását már az Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyikéből kapta, azok teljes jogú tulajdonosai lesznek az egységes, uniós covid-igazolványnak – jelentette be Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.
[...]
Az Európai Bizottság tavaly november 25-én aktualizálta a kapcsolódó jogszabályt és egy fontos, módosított végrehajtási határozatot is fűzött a keretrendszerhez; ennek pontos értelmezését kérte szóban és írásban is az illetékes biztostól.
Ujhelyi bejelentése szerint Didier Reynders világossá tette a számára, hogy minden uniós tagállamnak kötelező a korlátozás-, vagyis költséges teszteléstől mentes beutazás feltételeként elfogadni az egy-, vagy két keleti oltóanyagra beadott uniós vakcinákat az érintett magyarok esetében.
a beutazás még OK, de mi lesz a szolgáltatások igénybevételével? -
Coyot
őstag
Már szerintem én is buktam az átesés hivatalos rögzítését. Most nyomtam egy tesztet, negatív. Nem ettem nem ittam, nem használtam a covid gyepálókat 14+ órája.
Nekem is csak jelentette, lot szám is kellett a tesztről. Csak azt nem tudom ez hol kéne látszon pl eeszt-ben.
Tünet továbbra sincs, a 6 napot is megvárom míg úgy gondolom ennyi volt, de mivel tünetmentesen teszteltem így előtte kellett napokkal elkapnom. Valamint ez a 4. nap a teszt óta.
mod:
új pozitívak aránya: 74.2% -
Rive
veterán
Gyógyultság dolgában illetve uniós covid-igazolvány ügyében itt: https://www.eeszt.gov.hu/hu/unios-covid-igazolvany/
CSAK a hivatalos, kirendelt tesztet fogadják el, szóval esemény esetén a HO-t addig kell nyaggatni, amíg el nem rendeli a dolgot.
Különben ez jön:
Nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR teszt), az igazolvány nem állítható ki
Ráb@sztam
-
[CS]Blade2
addikt
Azért mondom, hogy valahol van egy határ, és mindig lesz aki szerint az magas, és aki szerint alacsonyan van.
Az biztos, hogy amennyire a magyarok annó lesz*rták az egészségüket, és ezzel ilyen állapotba kerültek, ahhoz kell a 60.500 ágy, mert bejöhet egy ilyen vírus, és akkor nem elég a békeidős 3-ból 2 ágy üres mindenhol verzió.Van aki csak akkor lenne elégedett, ha a 12.000 covidos ágy felett 12.000 orvos állna napi 8 órában fixen, de inkább legyen 3x ennyi, hogy 24/7 ott legyen.
-
Egészen addig, amíg az egyik szerencsétlen könyökénél nincs vatta, és a menőmanó térítő rávesz, hogy laposföldezzen. Persze ez még akkor is igen alacsony mortalitású hobbi, az antivaxxerkedéssel ellentétben.
A covid egyébként jelen formájában egy igencsak lazítós pihepuha vírusocska, 95+%-ot életben hagyva nemigazán súlytott le keményen semmiféle baromságra, mint ahogy tette a középkorban a pestis. Viszont felmerül a kérdés a precedensjog országában: akkor is szabadon téríthetnek majd az antivaxxik, amikor a 30%-os kiadás "megembereli" magát, és antibaxik árváinak tízezreit kell majd nevelgetni társadalmi szinten?
#56249: kérdés még, hogy a BA.1 immunitás mennyire tompíthatja a BA.2 hatását? Ezek ugye egészen friss, 1-10 hetes időközzel bekövektező vírusrandik. IgM-ek, amik szélesebb spektrumúak az IgG-nél, még vannak, mindenféle trenírozott T és B sejt detto. Engem a fertőződés lehetősége is meglep, de komoly tételben fogadnék rá, hogy az ilyen rövid időn benyelt közeli rokon mutáns lefolyása enyhébb lesz. Máskülönben tényleg megölnénk a betegeket a covid-osztályon, ahol t+2hét elteltével bőven kap anyagot a szomszéd ágyra behozott friss betegtől... A kórházi delta-omikron keveredéstől mondjuk valóban tartottam.
-
a cikkek alapján 10% akkor, amikor amúgy optimálisak a körülmények, azaz maxon van a vírusterhelés.
ergo, igen magas a fals negatív pcr-ek aránya (ha ez tényleg ennyi és a minta amúgy jól levett... erre jönne rá akkor a rossz mintavétel még).
és akkor itt jön be az, ha van egy pozitív antigénem, majd egy negatív pcr-em...
-
ez ugyan csak egy komment, de... 30%?
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n287/rr
van erről valakinek a tarsolyában megfelelő cikk? pcr false negative téma.
ez itt meg egy random meta:
https://www.acc.org/latest-in-cardiology/journal-scans/2020/05/18/13/42/variation-in-false-negative-rate-of-reverseitt is elég magas %-ok vannak.
-
SOAD19
addikt
Köszi Neked és a többieknek is!
Akkor ez rémlett. Vagyis inkább, ez a veszélyesebb, hogy már megfertőződve katona meg az ember az oltást. Muterom párja pont így járt, megkapta az oltást és rá egy-két napra rosszul lett. Vélhetően elkapta anyámtól a vírust. Azóta nem is vett fel oltást, mert hogy biztos, hogy az oltás miatt vont szarul. De inkább csak fél szerintem, hogy nehogy megint rosszul legyen. Bezzeg a pandémia elején, ment az arcoskodás a részéről, hogy lefejeli a vírust...
Aztán, egy hónapig volt karanténban, mert pozitív lett pár hét után is a tesztje.
-
[CS]Blade2
addikt
Nagyon nem ennyire. Átlag ugye ez csak 4,5x érték, a mai becsült 10x-eshez képest a fele sem.
Szerintem nem lehet olyan magas a szám. 26.000-en keltek fel egyik reggel, hogy szarul vannak, és kérnek tesztelést. Ebből 20.000 bizonyult covidnak, a többi valami más volt.
Ehhez van valamennyi, aki szarul kelt aznap, de elsunnyogja, nincs is covid, ez csak nátha, meg én aztán nem maradok otthon állományban, stb. Az adatokban az összes ilyen eset gyógyulással végződik, mert, ha később mégis kér tesztet vagy kórházba kerül vele, akkor tesztelik, így egy másik napon mégis csak ott lesz +1-ként a (jelenleg) 1.500.000 között.
Szóval két tétel van:
- aki szarul van, de kihordja lábon
- aki teljesen tünetmentes, egyáltalán nem veszi észre, hogy bent van minimum az orrában vagy torkában a sárga nyavaja.+t72killer
A x10 szerintem nincs x2-x3 sem, mert szerintem sokkal kevesebben hordják ki tünetesen "titokban", mint nem, és akkor már csak a tünetmentesek jönnek hozzá,
de annak egy nagyon nagy %-a csak annyi, hogy kimutatható az orrból. Persze fertőz, de a bőrön vagy a kilincsen is rajta van a cucc.Értem én, hogy több tesztnél több tünetmentest lehetne karanténba tenni, egész extrém napi 9.700.000 tesztnél meg majdnem nem is terjedne el semennyire sem a vírus, nem halnának meg ennyien, de csak néhány ország választott ilyesmi utat. Mi nagyjából a fő sodorral megyünk hasonló úton.
Ha nem akarjuk megállítani 0-ra a terjedést, az egészségügy pedig bírja, akkor mit segít a tünetmentesek karanténba rakása? Karanténba rakjuk őket, de mellé csökkentünk legalább 1 korlátozó intézkedésen?
Karanténozáson kívül egyszerűen csak magasabb számot látnánk a 1.500.000 helyett.A fertőzés számok kivétel nélkül minden egyes országban kiegészítendők bizonytalan + mennyiséggel, mert mindenhol van tünetmentes teszteletlen és titokban tünetes, csak a mérték más és más. Mindenképpen egy pontatlan szám lesz ennek a vége.
Szerintem, ha nem az ellátást igénylőkhöz csináljuk, akkor a teljes elkülönítés járható csak. Napi több 100.000 vagy millió teszt, és csupa hatósági karantén, és a karantén helyéről csak csupa negatívval szabadulva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest