-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Tényleg off itt a drog téma, és sok mindenben igazad van, de sajnos személyesen ismerek olyan gyereket nem is egyet akik iszonyat jó módban éltek, mégis eljuttok odáig hogy elkezdtek drogozni, mert biztosan jó móka lesz. Még a szülőket sem hibáztatom náluk, mert nem úgy nevelték egyik gyereket sem hogy "itt van a havi százezer, megtettük a kötelességünket". A drog egyébként sem olcsó mulatság, nem a szegények stressz kezelője. Nyilván a szülők szerepe nagyon lényeges szempont, először ott kellene keresni a problémákat, de ahol nincs pénz, italos a szülő, a gyerek tengődik, abból általában nem drogos lesz, hanem inkább alkoholista vagy bűnöző a nagy átlagot nézve, és csak kevés esetben sikeres ember. Amúgy meg próbálj te egy ilyen szülőre hatni, másnap baltával jön társalogni.
-
kolopele
nagyúr
Értelek, csak a Vuhani amikor megjelent még nem volt oltás, és nejem 4 hétig benne volt, 5 percre is alig tudott felkelni naponta. Na most én ott voltam vele egy légtérben, és semmi, ahogy a két gyereknek sem, még a tesztek sem mutattak ki semmit. Megérkeztek aztán az oltások, és mindjárt az első Moderna hazavágott mellkasilag első körben. Az a gond hogy nem tudhatod biztosra mi lett volna oltás nélkül, mint mondtad is, itt nem az évtizedek óta velünk lévő gyerekbetegségekről van szó, amit akár erőszakkal is be kell adatni a gyerekeknek. Ahogy Z.É.T. fórumtárs is írja, ezt mindenképpen megszívtuk, ki a covid, ki az oltás miatt.
-
kolopele
nagyúr
A kötelező oltások terén maximálisan egyet értek veled, ezen nincs is mit tárgyalni. Ellenben az influenza vagy a covid oltások terén már egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy annyira fontos lenne/lett volna a beadatása. Influenzás, de mondhatjuk úgy is légúti fertőzéssel nem is tudom mikor találkoztam utoljára, pedig nem a négy fal között ücsörgök egész nap, pláne hogy nejem pedagógus, tudna mit hazahozni, akár csak a két gyerek). Influenza ellen kb. 10 éve nem oltatom már be magam minimum, akkor most mi is van tulajdonképpen? Rólam senki nem mondhatja hogy oltás ellenes lennék, sőt, de ha vissza tudnék menni az időben a covid oltást is kihagynám, és ezzel nem vagyok egyedül, nem csak én küszködök megmagyarázhatatlan mellékhatásokkal, már a két 16 éves gyerekem is fura bélgondokkal küszködik mint én is. Azért azt el kellene ismernie mindenkinek, hogy egy idős, vagy krónikus beteg ember még egy náthába is belehalhat, és a covid alatt is elsősorban ők végezték be a pályafutásukat, és csak nagyon elenyésző számban az egészséges fiatal és középkorúak. Azért ez nem egy spanyol nátha volt, utólag be kellene lássuk, és oltás ilyen gyorsan még soha nem készült el valami olyan ellen, amit lényegében nem is ismertünk.
-
VinoRosso
veterán
Én két Szputyint kaptam meg egy Kaiser boostert, és azt kell mondjam a két ruszki kb semmi a spájzerhez képest. Az elsőnél csak torokkaparás, a másodinál egy kis hidegrázás 1 este a harmadik meg olyan volt 1 napig mintha belőttem volna magam. Indulásnak erős testhő csökkenés olyannyira, hogy a reszketés megszüntetése miatt forró zuhany alatt kellett állnom fél óráig kétszer, aztán meg minden porcikámban ezt a zsibbadós-fájós érzést éreztem mint amikor influenzás az ember, de még vizelés közben is, úgyhogy óvatosan kellett csorgatnom, végül egész kellemes volt, feküdtem az ágyban és mintha lebegtem volna olyan érzésem volt. 2 hét múlva mértek antitestet, kiakadt a teszt, a maximum mérhető érték volt a papíron.
Nem tudom, hogy a kettő együttes kombója miatt, vagy a pajszer volt ilyen, de ha a mellékhatásokat nézzük akkor pfájzer szeritnem sokkal durvább. Bajom egyébként nem lett, szerintem voltam párszor kovidos azóta, mert ugyanezt éreztem párszor mint a pfájzer alatt, és 1 nap alatt lecsengett mindig. -
spileraaa
senior tag
Annyiban hogy ez kapta a legtöbb szívet (likeot ) ha jól emlékszem 10 ezer feletitt . De van más is érdekes hogy rengetegen kérdezik főleg az Eu -bol hogy miért nem volt beoltva és jön a válasz hogy 12 évesen kapják az első oltást addig még volt fél év. Az is kiderül a videóból (hozzászólásokbol) hogy túl későn vették észre mi a baja és migrénel kezelték addig ezért már három éve a bíróságot járják .
-
kolopele
nagyúr
"Ha 2020 után bárki, bármilyen betegségben szenved, az már az ótástól"
Ne csak ennyit láss azért. Sajnos nincs arra semmiféle garancia hogy sok embernek nem éppen az oltás okozott problémákat, és ezt mondom amúgy oltáspártiként. A covid terén azonban nem vagyok már annyira biztos sok dologban, főleg magam miatt sem, de nem folyok ebbe jobban bele már. Az biztos hogy sokáig lesz ez még napirenden, és majd eljön az a vírus is éveken belül ami ellen már semmi nem véd meg. -
kolopele
nagyúr
A Covid esetében valahol én azért megértem magát a kétkedést, soha nem fogom már megtudni miért lett ilyen erős sokszor a ritmuszavarom (kialkudtam a szívkatéter előtt egy CT - t), még a kardiológusom sem tudja, ahogy a szemem érdekes változása is örök homály marad, de itt egy már hosszú évek, évtizedek óta bizonyítottan hatásos oltásokról van szó, amelyek gyerek millióit mentette már meg. Ezek ellen lázadozni, ilyen hozzáállást mutatni bűn.
-
"Van egy olyan rossz érzésem, hogy az oltásellenesség csak akkor fog megint kimúlni pár évtizedre, ha lesz egy durva világjárvány, aminek a halálozási aránya messze felülmúlja a Covidét."
Én már ebben sem vagyok biztos:
Egyre több az A-vitamin-mérgezéses eset Amerikában, mióta Robert F. Kennedy Jr. azt ajánlgatta a kanyaró kezelésére
"Az akut mérgezésben szenvedő betegeket viszonylag könnyű kezelni, a krónikus, vagyis hosszú időn át fennálló toxicitás viszont hatással lehet a csontokra, az agyra és a májra is. Utóbbi esetben nem mindig visszafordíthatók a károk."Amúgy a jó öreg RFK, Jr a vakcinaellenesség kutatását is leállította, biztos ami biztos:
NIH to ax grants on vaccine hesitancy -
Rive
veterán
..nem ártana ezeket is minimum kétszer oltani...
Igazából egy csomó betegségnél (és a TBC is ilyen - volt) elegendő csak a legveszélyeztetettebb réteget megfelelően átoltani, aztán ezzel ki is van ütve a terjedési közeg. A szórványeseteket meg már lehet gyógyszerezni.
Szóval csak az, hogy nincs igazi élethosszig tartó védettség, még nem feltétlen ok az újraoltásokra.
-
Sok helyen nem kötelező, lásd táblázat. Emellett az oltás által kiváltott védettség eleve nem 100 százalékos, illetve idővel csökkenhet, akár meg is szűnhet. Lásd a linkelt wikipedia oldalt (ami beszámol arról, hogy különféle vizsgálatok eléggé eltérő adatokat szolgáltattak a hatékonyságról, ami nem feltétlen mérési hiba, hanem arra is utalhat, hogy a kialakuló védettséget egyéb faktorok is befolyásolhatják, mint a genetikai változatosság a TBC baciban és a népességben, egyéb (rokon?) baktériumoknak való kitettség vagy a parazita fertőzöttség.)
-
Talán nem volt hordozó. Azaz lehet, hogy már régóta kedvezőek a terjedés feltételei, csak eddig nem volt (elegendő) vírushordozó, és nem számított. Viszont idén lehet, hogy valami olyan helyen alakult ki gócpont, ahonnan hatékonyan tud terjedni (mert pl. a vírushordozók sokat mozognak, vagy fertőzött áruval is terjedhet, stb.). Biztosat adatok birtokában lehetne mondani, de olyanok csak az ellátórendszerben vannak, ha vannak.
(Ötven éve nem volt száj és körömfájás járvány a környékünkön, most három héten belül az ötödik szarvasmarha állományt kell likvidálni. És nem feltétlen ez lesz az utolsó.
)
-
kolopele
nagyúr
Én nem is akarnám hogy váltson semmire, maradhatna otthon is, de ő nem olyan, hogy a fenekén tudjon maradni. Pár év és úgyis nyugdíjba mehet, a vírusokat meg a gyerekek is hazahozzák. Bátyámék lánya is orvos lett, ő szájműtéteket végez, engem a hideg kirázott tőle, de ugye ahol apa és anya is immunológus, biológus, ott a gyerek is hasonlót választ. Szóval még nem gyerekorvos, akkor még bármi lehet a vége.
-
kolopele
nagyúr
Én is már nem egyszer mondtam a nejemnek, hagyja ott az egész óvodát már a fenébe, több mint 30 év elég volt, plusz egyre több a hülye szülő (meg gyerek) is, ráadásul mind beviszi őket még betegen is, két hónapja hol megy a hasunk hol nem. Neki sem kellene mellettem dolgoznia, de számára fontosak az elvek, meg ugye a büszkeség is hogy 2 diplomája is van, nem mellesleg a gyerekeket is szereti, és hogy végre ennyi év után úgymond alkalmazottként közel 580 ezer lett a nettója. Nyilván nem annyi ez még messze mint kellene, de ha egy családban két jól kereső van (mint ahogy kellene is lennie mindenhol), akkor nem kevés azért. 2010 - ben 120 ezer volt még csak amit kézhez kapott.
-
nála voltam én is (traumatológia), amikor egy éve elszakítottam valamit a karomban
amúgy 80 éves "csak", és látszólag egy jó régivágású doki. mondjuk engem letudott annyival, hogy alaposan megnyomkodta a karom, ellenőrizte, hogy van-e funkcióvesztés, aztán átküldött röntgenre, hogy kizárja a csontsérülést, aztán szépen hazaküldött.
egy uh még elfért volna, a karom pedig azóta sem 100-as
(gyengébb és néha vándorol benne valami fájdalom), de valószínűleg scifi lett volna egy műtét.
-
Izgalmas lesz... Közben magunk is teszünk róla, hogy kicsináljuk magunkat, megismételtek egy emberi agymintákban mikroműanyagokat mérő tanulmányt. Csodák csodája, többet mértek, mint korábban, a mért agyszövet mintegy fél százaléka volt műanyagból, amúgy egészséges embereknél.
-
kolopele
nagyúr
Nem szoktál politikai oldalakon kommentelni? Tudnék mesélni F. pártiként ott mi megy moderátori szinten, pláne ha az ember E. oldalakra téved. Mindegy hogy értelmesen írsz e, netalán még igazad is van, jön az anyázós csürhe és neked esik, majd a modik törlik ami nem E., a szidalmazó, anyázó hozzászólások meg ott maradnak. Többek között ezért ment el a kedvem az egésztől. Amúgy az sem jó ha F. az oldal, mert az is tele van hülyékkel, két mondatot nem tudnak kulturáltan leírni, Facebook szint.
-
nemrég volt cikk egyébként, hogy ezek a torokfertőtlenítők kb. semmit sem érnek, mert csak a nyálkahártya legfelső rétegéről szedi le a kórokozót, amik a mélyebb rétegben vígan elvannak, ráadásul a legyalult felső rétegnél a hasznos bacikat is legyalulod.
ott az volt a konklúzió, hogy inkább napi ezer mézes tea, meg sós vizes gargarizálás, ha meg marhára fáj a torkod, akkor nsaid. a többit intézi a szervezet.
-
-
Ringman
félisten
pont tegnap este olvastam: [link]
A systematic review of 24 randomized trials for #LongCovid
https://bmj.com/content/387/bmj-2024-081318 open-access @bmj_latest
No drug, diet, or device intervention has supportive evidence for efficacy. CBT, rehab provided some relief of symptoms (moderate certainty).
We're still in desperate need for a validated treatment! -
Dare2Live
félisten
ld lentebb grafikonokat, nyáron kellett volna az oltás.
szept-okt-novban lement az első hullám.
Ez ismétlödőnek tűnik, érdemes lenne a nyári oltásra beállni. (Ahogy inflenzát jellemzően okt-novban érdemes beadatni.)Elképesztően inkompetens kormányunk ezen a területen (is). Bezzeg agtpropban...
-
Ringman
félisten
_mindenhol_ gaslighting megy ezzel kapcsolatban. amúgyvsz. lezárás sem kéne, csak légtisztítás (a kivitelezésből pedig lopni is lehetne), de sehol sem történik semmi - max. lokális szinten.
egy csoport/osztálytermenként berakott ~100e ft-os légszűrő is segítene (erről is van tanulmány már), vagy a gyerekek csinálni is tudnának ilyet), de a szülőknek sincs ezzel kapcsolatban igénye.
mondjuk amíg az a fő sodor, hogy jobb elkapni mindent (a narrátor: nem jobb) a gyereknek, addig nem lesz változás.
-
attiati
veterán
Igaz, van erre csoport. [Egészséges életmód]
De monológ megy. Évente 1-2 hsz.Legközelebb ott indítom el a beszélgetést. Ha senki nem csatlakozik, akkor feladom.
De talán ide is erősen kapcsolódik.
Semmelweis anyagból:
"A megfázásos megbetegedések és influenza előfordulása és a D-vitamin szint között nem találtunk összefüggést. Ezzel szemben az irodalomban több vizsgálat is kedvezőnek találta a D-vitamin-pótlást a légúti betegségek prevenciójában. Zhou és mtai. a D-vitamin influenzával szembeni preventív hatását vizsgálták 3-12 hónapos csecsemőknél. A napi 400 NE D vitamint kapó csoportban az influenza előfordulása kétszer gyakoribb volt a
napi 1200 NE D vitamint szedőkhöz képest.""Azt, hogy mi nem találtunk összefüggést a D-vitamin-szint és a tbc gyakorisága között magyarázhatja, hogy az általunk vizsgált népességben szinte mindenki D-vitamin-hiányos volt és a korábban tbc-fertőzésen átesett személyek száma igen alacsony volt."
-
Ringman
félisten
-
hiperFizikus
senior tag
Egy másik verzió szerint az ilyesmi kórokozók sok emberben már eleve megvannak, és az immunrendszer gyengülésekor előtörnek !
A nagymamám unokatestvére nyáron bejött a forró mezőről nehéz fizikai munka után, ivott vagy 1.5 liter hideg aludttejet, 1 héten belül meghalt !
https://www.origo.hu/tudomany/2024/11/tbc-fertőzes-terjedese-seo
Tulajdonképen a TBC hasonlít a húsevő-baktériumra, csak a tüdőre van specializálódva !
"A tuberkulózis, más néven tüdőbaj vagy gümőkór, olyan fertőző betegség, amelyet a Mycobacterium tuberculosis, vagyis a tbc kórokozója okoz. A tbc baktériuma világszerte jelentős egészségügyi problémát jelent, különösen a fejlődő országokban, ahol az esetek száma továbbra is magas. A tuberkulózis gyógyítása évtizedek óta kihívás a tudomány számára. A tüdőbaj tünetei szörnyűek és sok esetben halálosak, ráadásul a tuberkolózis gyógyítása is egyre nehezebbé válik. A WHO statisztikái pedig egyenesen aggasztóak: a tbc-fertőzések száma robbanásszerűen növekedett az elmúlt időszakban." -
Ringman
félisten
van baj a toronyban (nyilván a listában van értelmes is - pl. edzés és vitamin - ha valaki hiányban szenved)
-
hiperFizikus
senior tag
https://news.google.com/search?q=r%C3%A1k%20betegs%C3%A9g&hl=hu&gl=HU&ceid=HU%3Ahu
, de
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168225142&t=9251304
Kérlek téged, hogy ne hagyj bután meghalni, és adj valami akár hozzávetőleges módszert is a normális és a nem normális források megkülönböztetésére
♥
- köszönöm . -
-
Chesterfield
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom.
Trump egy oltásellenes összeesküvésekben hívő politikust ültethet a közegészségügy élére -
VinoRosso
veterán
Ó pedig sok köze van hozzá. Az átlag ember nem ért mindenhez jó eséllyel a covidhoz kapcsolódó területekhez minimális szinten sem, ezért kénytelen másokra támaszkodni. Én sem értek egy csomó mindenhez, pl ha motorzásról, autózásról van szó teljesen hülye vagyok. Ha mondanának valami hülyeséget, mittudom én kösd át motortérben egyik vezetéket máshová akkor jobban megy a járgyány fingom nem lenne, hogy most ugratnak vagy komolyan így van.
Itt jönnek a képbe az ilyen "szaktekitélyek" akik megmondják a frakót, hogy a maszk nem tudja kiszűrni a vírsokat, mert a vírusok sokkal kisebbek a maszk rácsméreténél. Átlagjóska meg ránéz, hú baszki tényleg sokkal kisebbek a vírusok, és benyel mindent ami ezzel az infomációval jön a világkormánytól a csippekig.Még az egészségügyben dolgozók közt is rengeteg ilyen van pedig ott azért talán elvárható enne, hogy tudják hogyan működik egy maszk. De pont azért nem tudják azok sem, mert oda is odakerülhet olyan akinek semmi keresnivalója nem lenne ott.
Pl itt vannak olyan fizikusok akik teljes meggyőződéssel állítják, hogy az összefonódott részecskék valójában féregjáraton keresztül kapcsolódó párok (aki egy kicsit ért a fizikához az egyből levágja, hogy ez baromság), vagy pl a még durvább 'tudós' (jelentsen ez bármit) asszony, aki arról hablatyol, hogy a CERN-ben egy portálon keresztül mindenféle lények jönnek át a Földre más dimenziókból (valószínű megártott neki a Stranger Things).
Ez a magja az egésznek és ebből csírázik ki minden. Ha nem lenne ez a mesterséges felduzzasztása az egyetemeknek, hanem javarészt csak az kerülne be aki oda való (mint ahogy a 60-as 70-es években volt) akkor pl ez a Tamasi legfeljebb valami általános iskolai kémiatanár lehetne, Pócs Alfréd a portás, Gödény meg a biztonsági őr. Az is hozzátartozik ehhez, hogy az általuk terjesztett marhaságoban sok a tudatos dezinformáció, de azt nehéz megítélni, hogy ők maguktól ilyen hülyék, vagy beszervezte őket valamelyik titkosszolgálat (bár a Gödény elég gyanús, tipikus rendvédelmis kinézete és attitűdje van). -
VinoRosso
veterán
Hiába az oktatáshoz hozzáférés könnyebbsége, hiába az információs társadalom, a tömegek ma is pont olyan sötétek mint sokszáz évvel korábban.
Ez csak azért lehet meglepő felismerés, mert a közgondolkodást formáló fősodratú politika elhitette, hogy minden ember egyenlő születéskor, és csak a körülmények alakítják ki a képességbeli különbségeket. Aki ebből a dobozból képes egy kicsit is kilátni az hamar rájön, hogy az amazonasi őserdő mélyén nyílméregbéka váladékával vadászó vademberek nem azért nem küldenek asztronautákat a Holdra, mert ha jó helyre születtek volna akkor egyébként képesek lennének rá.
Ez a bármi lehetsz ha kitartóan és keményen dolgozol hazugsága juttat el olyan embereket akár akadémiai pozíciókba is akik normál esetben a közértben tologatnák az árukat a polcokon. Fiatalon megtanul magolni, ezzel valahogy átverekszi magát az oktatási rendszeren, aztán fossa magából a publikációkat, de 5 perc beszélgetés után látszik, hogy alapfogalmakat nem ért, nem tud logikusan következtetni, nem képes rendszerben gondolkodni, összefüggéseket meglátni. Ilyenekkel van tele a tudományos élet és ezt felismerve egyáltalán nem meglepő, hogy mindenféle áltudományos nézetek terjengenek az emberek közt, többek közt a coviddal kapcsolatban is. -
először sima széles spektrumút (minél hamarabb jeligére), aztán emellé lokálisat is, mert a térdén lévő seb volt a góc.
más: 40 éves unokatesóm nemrég halt meg, ...sarcoma. eléggé megkínozta, pedig egy élni akaró, egészséges, fiatal lány volt. ne mondjatok semmit, részvétet sem kell (úgy is tudom, h minden jóérzésű ember beleborzadna, ha végiggondolja és így érez), nem is ezért írom. azért írom, mert a nagy vírusparázásban, vagy méginkább helyette erősen azt javaslom mindenkinek, hogy értékelje a legjobban, ami most van. két kéz, két láb, tud menni, szabadon dönt, élhet, bármit csinálhat. tessék kihasználni, mert előbb-utóbb mindenkinél eljön a pont, amikor szép lassan elveszi ezeket a természet, és higgyétek el, hogy gyötrelmes végignézni, hogy ugyan idővel beletörődnél, hogy oké, ezt és azt már nem tudom csinálni, végülis így is lehet élni, de mire eljutsz ide, már elvette a következő két lépcsőt. végül megkínoz (szó szerint), és semmit sem hagy.
nem érdemes hülyeségeken rugózni már jó előre, amikor még van lehetőséged bármit csinálni. tessék élni, félelem nélkül. amíg lehet.
-
De az sem jó, ha más főz:
Ételmérgezést okozott a sajtos McRoyal az Egyesült Államokban, egy ember már meghalt
"A CDC szerint a járvány szeptemberben kezdődött, azóta tíz nyugati államban terjedt el, és legalább 49-en megfertőződtek. [...] A hamburgerekben talált baktérium súlyos megbetegedést is okozhat. Ugyanilyen kólibaktérium miatt halt meg négy gyerek 1993-ban, miután egy másik amerikai étteremlánc (Jack in the Box) nem megfelelően átsütött hamburgeréből ettek. Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatal előzetes információi szerint a mostani járvány forrása a hamburgerhez használt hagyma lehet."Nem a húspogácsa okozta a kólibaktérium-fertőzést az amerikai McDonald'snál
"a legalább egy ember haláláért és közel 75 ember megbetegedéséért felelős E. coli-mérgezésért nem a sajtos McRoyal hamburgereiben található húspogácsa volt a felelős [...] A Coloradói Mezőgazdasági Minisztérium szerint a McDonald's friss és fagyasztott marhahúspogácsáinak mintái negatívak lettek kólibaktériumra" -
Több tízmillió amerikaira jelenthetnek veszélyt az ivóvizet szennyező, soha le nem bomló vegyületek
És egy még inkább off, de végül is rettegni járunk ide...
Évente 40 ezer ember haláláért felelősek a gáztűzhelyek
"Az ilyen gáztűzhelyek szív- és érrendszeri, illetve tüdőbetegséget okozó káros anyagokat bocsátanak ki magukból. [...] Az EU-ban és az Egyesült Királyságban végzett kutatás szerint a gáztűzhely használata átlagosan közel két évvel rövidíti meg az élettartamot."
(Lemaradt a forrás (ejnye Telex), de itt van: [link] (innen tovább lehet lépni a publikációra is.)) -
Ringman
félisten
Egyelőre a Covid vezet – Egyre több a megbetegedés Magyarországon, az oltásra azonban még várni kell
A Semmelweis Egyetem felmérésében vizsgált tesztek több mint fele pozitív volt.
Az új vakcinák beszerzése folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtól (NNGYK) megtudtuk, ez a WHO ajánlásának megfelelően a JN.1 vonalba tartozó SARS-CoV-2 variánsok ellen nyújt védelmet. Arra azonban nem kaptunk választ, hogy milyen és mennyi oltóanyagot rendelnek. A közbeszerzési hirdetmények között sem találtuk meg a felhívást.
Más forrásból úgy tudjuk, hogy két oltóanyag típus van versenyben, egy fehérjealapú és a Moderna mRNS technológiával készült vakcinája.
akkor ez a tavalyi forgatókönyv, majd lesz oltóanyag, mire mindenki átesett már, teljes elmebaj. -
Az élelmiszerek valóban tele vannak mikroműanyaggal, beleértve a növényeket, pl. a zöldségeket. (Sima google keresés tucatjával dob fel ilyen cikkeket.)
A topik témájára visszakanyarodva:
Antibiotikum-rezisztens mikroszervezetek szerepe a mikroműanyagok kolonizációjában
"A biofilmet kialakító mikroszervezetek képesek kis molekulájú kémiai jelanyagokkal kommunikálni, illetve egymásnak rezisztenciagéneket átadni, melynek következtében a biofilmben élő mikrobaközösség antibiotikumokkal szembeni ellenálló képessége akár százszorosa is lehet a lebegő sejtekhez képest (Bowler et al. 2020). A biofilm viszkózus anyagában lelassul a sejtek anyagtranszportja, így az antibiotikumoknak alig van esélye a sejtek közelébe jutni, sőt megkötődhetnek a sejteket körülölelő anyagban, ahol lebontásra kerülhetnek különböző enzimek által. A biofilm kialakítása tehát a környezeti antibiotikumrezisztencia egyik gócpontjának tekinthető. A környezetbe kerülő műanyaghulladék és a mikroműanyagok ideális abiotikus felületet jelentenek a mikrobiális biofilmek kialakulásához, így a környezeti antibiotikum-rezisztencia kialakulásában és terjedésében feltehetően a mikroműanyagok is szerepet játszanak (He et al. 2022)." -
Ringman
félisten
azt hiszem a szűrés után az ásványi anyag visszapótlását is meg lehet oldani.
valahogy minimalizálni kéne a kitettséget, amennyire lehet, vannak egyszerűbb lépések - pl. lecserélni a műanyag edényeket és légszűrőt tenni a lakásba
az már komolyabb lépés, hogy lecseréled a ruhatárad, pl. ha sportolsz valamit, akkor azt nem könnyű megtenni.nem veszel műanyag csomagolású élelmiszert? hát sok sikert ehhez.
hogy melyik intézkedés éri meg, azt nem tudom hirtelen, rhonda patrick vagy 3-4 órás podcastját majd meghallgatom egyszer.
-
hiperFizikus
senior tag
Nem sikerült megtalálnom ugyan azt a hírportálos weblapomat, de rengeteg hasonló van !
https://168.hu/kulfold/fentanil-usa-drog-kabitoszer-san-francisco-258212
"Emberek haldokolnak San Francisco utcáin a fentanil miatt"
"A fentanil a legdurvább opioid, ami a heroinnál ötvenszer, a morfiumnál pedig százszor erősebb. Különösen veszélyessé az teszi, hogy nagyon könnyen függőséget okoz és elenyésző a különbség a fogyasztói és a halálos mennyiség között. "Ez egy kicsit hamis, mert az, hogy ötvenszer nem igazán mérvadó, mert már ott tartunk, hogy tetszőlegesen lehet beállítani ezt a 3 szorostól 500 szorosig értékek közt !
https://www.origo.hu/gazdasag/2023/05/drog-tuladagolas-usa-halaleset
"Ismét több mint százezren haltak meg túladagolásban az USA-ban"
"Az Amerikai Egyesült Államok betegségmegelőzési és járványügyi hivatalának (CDC) legfrissebb, előzetes adataiból kiderült, hogy tovább nőt a kábítószer-túladagoláshoz köthető halálozások száma az országban. "Szerintem ezek akár öngyilkosok is lehettek ! =>
https://szmsz.press/2024/09/24/halalgep-miatt-nyomoznak-svajcban/
„Halálgép” miatt nyomoznak Svájcban"A svájci rendőrség több személyt vett őrizetbe egy állítólagos öngyilkossági eset kapcsán, amelyben egy úgynevezett „öngyilkos kapszulát” használtak."
"Támogatói szerint a Sarco bővíti az eutanáziához való hozzáférést, mivel 3D-nyomtatással otthon is előállítható. A kritikusok azonban aggódnak, hogy az eszköz modern kialakítása vonzóvá teheti az öngyilkosságot, és problémásnak tartják az orvosi felügyelet hiányát."
lásd még : #72424 -
Z.É.T.
őstag
Pedig van valóságalapja, USA és Mexikó a két leginkább érintett terület a házi "droglaborok" terén, utána jön Kelet-Európa tudtommal, azon belül a Lengyeleknél ~10 éve volt egy csúcspont mindenféle dizájnerdrogból, a cseheknél még most is pörög a metamfetamin, mimagyarok férünk fel még a képzeletbeli európai dobogóra elsősorban a "herbál", "biofű" fronton. Hazai specialitás, hogy a laborok általában nem önjáróak, hanem perifériára szorult rétegek gyakorlatilag csicskaként (a szó társadalomtudományi értelmében) dolgoznak benne a szegénytelepek mélyén. Ezek a drogok elsősorban olcsóságuk miatt "népszerűek" és a vidéki szegényréteg alkohol helyett fogyasztja. Ez az új "kannás-tablettás bor" már egy ideje. Még hozzáteszem, hogy itthon a drogok általi közvetlen halál nem vészes, itt inkább a közvetett a gond, aki egyszer belekezd ezekbe, az rövid úton eljut a temetőbe egy lecsúszás - munkaképtelenség - éhezés - hajléktalanság/fűtetlen hajlék spirál végén...
Szóval, szerintem kábé helytálló, de nem kizárólagos az USA probléma megemlítése, de mindenki inkább a saját háza táján söprögessen szerintem.
Kieg.: természetesen nem feledkezhetünk meg a dél-amerikai és közel-keleti, valamint távol-keleti droggyártásról sem, de azok inkább "nemzetgazdasági" termesztők/gyártók inkább, mintsem házi kotyvasztók.
Afrikában van még egy erős hullám (zombidrogok).
Egyébként egy "kensington válogatást" érdemes megnézni pl Philadelphiából, katasztrófa. Állítólag Kína keze benne volt a robbanásszerű terjesztésben... -
"Szerintem itt senki nem pánikol."
de, a kolléga kifejezetten pánikol. szerintem masszív túlzás.
ami az oltást illeti, azt azért érdemes tudni, hogy az oltásnak kockázata is van. a tudományossághoz az is hozzátartozik, hogy nem veszünk fel feleslegesen oltást, akkor vesszük fel, amikor a biztosan felvett oltás kockázata eltörpül a talán elkapott fertőzés kockázata mellett. a covid ilyen volt, felvettük. de tök jó példa, hogy a negyedik covid szurit meg miért nem feltétlenül vesszük fel.
a majomhimlő egyelőre nem téma nálunk. mire az lesz, remélhetőleg oltás is lesz. bár igazából nem lesz, viszont most sincs, szóval...
-
van olyan, amikor zárni kell, nincs azzal gond. a gyerekeknek sem a zárás okozott lelki bajt (bár az is), hanem az, hogy pánik volt pont a pánikot gerjesztő média miatt. nézd, az időjárás témakörében is ugyanez megy, múlt héten új jégkorszak jött, ma tartós 47 fok lehet stb. mivel a covidnál amúgy is adott volt egy nehéz helyzet, könnyű volt paráztatni az embereket. én is beparáztam. utólag bánom.
ettől még ugyanúgy a tudományra támaszkodva hoztam volna meg a saját döntéseimet, de a pánik nem jó semmire.
annyit mindenképp tanultam az egészből, hogy például egy rusnya majomhimlő miatt nem fogok itt előre pánikolni. ha izomból kitör a járvány, arról tudni fogunk. egyelőre ott tartunk, hogy a who felemelte egy szinttel, ami épp azért kellett, hogy a hivatalos koordináció is meginduljon. ez szakmai feladat, és a virológusok el is mondták, hogy ez per pillanat NEM egy európai probléma, pont az a baj, hogy a pánikoló európaiak elszívják a vakcinákat. és miért pánikolnak? mert a média megírta, hogy itt az új halálos világjárvány. én erről beszélek.
-
a covid súlyos ügy volt és még nincs vége, de ettől még igaz, hogy a média iszonyatos ámokfutást tudott rendezni, és az egésznek a pszichikai lenyomata ott van a gyerekekben. tudom, mert látom a sajátjaimon. úgy kell nekik elmondani, hogy igen, meg voltunk ijedve, igen, veszélyes vírus, de azért csak egy vírus, nem kell rettegni tőle, voltunk többször betegek már vele stb. azt nem bánom, hogy megtanultak rendesen kezet mosni, nem ülnek rá a sulis wc-re, próbálnak nem megbetegedni direkt öntökönlövésből, viszont túlságosan félnek a vírusoktól, betegségektől, a nagyobbik fiam komolyan aggódik. úgyhogy most éppen ott tartunk, hogy ha beteg vagy, hát nagy ügy, ha szarul vagy, kapsz gyógyszert és ágyban leszel napokig, ha nem, akkor nem, de ennél többet ezzel a kérdéskörrel nem kell foglalkozni. amire meg készül oltás és érdemes felvenni, azt majd felvesszük.
súlyos károkat okozott mentálisan a gyerekeknek, és erről is vannak tanulmányok. komplex dolog ez.
ezen felül én erről is csak annyit írtam most, hogy ott is 10-15%-os halálozási rátáról indultunk, míg végül <1%-ra alakult, úgyhogy a majomhimlőtől fasság rettegni. (mindentől fasság rettegni, ésszel védekezni meg értelmes dolog)
bocs, ha ez valakinek bántja az önérzetét, de ahogy a tök hülyén beerpongozás marhaság, úgy a hipochondria is. meg kellene találni az arany középutat. főleg, mert lesz még járvány a jövőben is...
-
igen, azt, hogy olvasd el kemenesit a témáról: ez jelenleg egy afrikai probléma (ott nagyon is valós) és tökre nem itt európában kéne felszívni a vakcinákat rettegésileg, hanem ezerrel oltani a rendelkezésre álló oltóanyaggal a gócokban, amik szórják a vírust. ott lehet és kell kezelni elsősorban a járványt. fogalmam sincs, hogy elérhető-e itthon vakcina rá, abból kiindulva, hogy egy rongyos diperte oltás is meghaladja a rendszer képességeit, kizártnak tartom.
-
-
kolopele
nagyúr
Nejem is kétszer volt kb. a halálán, én meg meg sem éreztem, még csak el sem kaptam. Génfüggő. Meg volt közben a szív vizsgálatom, az 50% - os FE miatt még gondolkozik az orvos mi legyen, mert amúgy nem változott semmi, viszont kétszer is úgy ébredtem pár napja hogy az egekben volt a pulzusom, kicsit több extra, szóval még nem tudni mi lesz az "ítélet". Sajnos én ezt kaptam a Moderna oltásoktól ( szinte biztos hogy azoktól), de ezen már kár morfondíroznom. Az a röhej hogy influenza ellen sem adattam már be oltást vagy tíz éve, és sosincs semmiféle felső légúti nyavalyám, köhöghetnek rám százan is, ellenben viszont a szívizom problémám felerősödött. Ja, kár ezen már morfondíroznom. Amúgy bátyám is elismerte hogy okozhatta a Moderna, ő meg ért hozzá, de jól tudom abban is igaza van, hogy az oltások fékezték meg a járványt meg a maszkviselés, áldozatnak meg mindig lenni kell.
-
-
Rage47
veterán
Én ezeket feladtam, évekig vigyáztam, toltam az Allergodilt
, bnőm elkapta fél éve, és hiába csináltam bármit, én is elkaptam 3 napra rá. Maszkot még hordok, ha olyan helyre megyek, pl. repülőn, mert tavaly összeszedtem ott egy nagyon durva köhögéses betegséget, ami nem covid volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Robogó, kismotor
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest