-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kolopele
nagyúr
Én mint oltáspárti szintén leírtam már néha, hogy nekem az oltások után jöttek elő jobban a már meglévő problémáim, ráadásul igazoltan covidos nem voltam, egyedül az omikronra lettem pozitív, de addigra már minden nyavaja előjött a két Moderna után (harmadikra Pfizer). Nejem mindent elkapott, nála nem tudni miért fáj újabban a csípő ízülete. Szóval jól mondod, bizonytalanabb az ember már valamivel, és nagy az esélye, hogy nálunk is megáll az oltás addig, amíg nem jön egy spanyol nátha szintű járvány. Én amúgy elsősorban a szívem meg a szemem nem tudom hova tenni, nagyon egybeesett az első Modernával, kb. rá egy hétre. Orvosilag ugyan semmi új nincs a nap alatt, de na...
-
most már a "long" lesz a nagyobb para innentől. a cucc rombol a szervezetben, mindenhol, sokat elbír az ember nyilván, egy része fel sem tűnik, ahogy az sem fog, ha évtizedekkel később 5-10 évvel hamarabb kapsz infarktust. de azért ezzel a rombolással foglalkozni kell majd (kéne).
-
Miazistennek rendeltek túl
(mmint nem a magyarok)? Kanada rémlik, hogy a lakosságszám többszörösét rendelte.
A hiszti nem erről a körről szólt, hanem az idén ősszel indulóról. De szerencsére azt megkötötték, jön majd újfajta oltóanyag ha lesz - csak kéne már csinálni a ba.4-es koktélt. (Pl ba.4, ba.2, ba.2, ay.4.2)
-
Válaszcikk:
Sok vagy kevés 46 ezer Covid-halott?
"De azt is nagyon károsnak érzem, ami ebben a Kovács–Mihályi-cikkben nem, de más nyilatkozatokban sajnos megjelent a magyar közbeszédben, hogy emiatt rekesszük ki a nyugati országokkal való összevetést, hiszen így meg nagyon könnyen eljuthatunk oda, hogy akkor nincs is nagy baj. Miközben valamiért mégiscsak az európai mezőny utolsó harmadában vagyunk – de ennek okait csak akkor tudjuk feltárni, ha a nyugati országokhoz is mérjük magunkat." -
-
-
...amúgy hont jó nagy f.sz volt koronavírus témakörben. meg egyébként is, ő mindig ilyen észosztósan ír, akkor is, amikor van alapja és akkor is, amikor nincs. végül: szerintem teljesen valid észrevétel, hogy az értelmiség nem értette meg a tömegek lelkivilágát, Kicsivel ellentétben, aki ezt meg nagyon érzi (persze ebben segítségére van végtelen fókuszcsoportos és egyéb statisztika, amit nem értek, hogy az ellenzék miért nem alkalmaz ezerrel).
de, kérdés, hogy vajon az a célszerű, ha a tömegek döntenek járványkezelésről, az országról, szövetségi rendszereinkről? én vállalom, hogy elitista vagyok: persze, hogy nem célszerű.
-
kolopele
nagyúr
A prosztatavizsgálat semmiség (max. ha be van gyulladva az vagy az aranyered), a vastagbéltükrözést, gyomortükrözést meg lehet altatásban is kérni, én is úgy csináltattam, bármelyik magánklinikán megcsinálják. Az volt csak rossz, hogy kihajtják az embert előtte, hogy tiszta legyen a vastagbél, na az sem túl jó annak aki aranyeres. A többit meg már nem érzed.
-
alázógyík
addikt
-
Amur
addikt
Már folyamatban van a dokis konzultációs. Hál istennek a körzeti dokival jóban vagyok, email-en , magántelefonon is kommunikálunk. De minnél több vélemény, tapasztalat, annál jobb.
Nem vagyok az a webről öngyógyító típus, három gyerek mellett lassan kialakult valami felelősségérzetem, de itt azért megfordult sok mindenki! (mentőorvos, orvosprofesszor ) -
-
-
-
-
fatal`
titán
Az, hogy nincsenek adatok a klinikai tesztekről, az önmagában hiba. Mondom ezt úgy, hogy egyébként Sputnikot kaptam első kettőnek.
A másik probléma, hogy nagyon sokáig tukmálták az idősekre is a Sinopharmot (amit eleve nem ajánlott a gyártó beadni), akkor is, amikor már volt más is. Csak persze, ahol képben van a család ott mondták az idős rokonnak, hogy ne fogadja el.
-
Dare2Live
félisten
"miert lenne ez hiba? akkor mar volt eleg masbol is, aki sinot akart, az miert ne kaphatott volna?"
az hogy nem mentek végig a klinikai tesztek magában elég ok. Pont.
Nekem az a normális, hogy nem kockáztatok ha van másik. Az tök más, hogy amíg nem volt más helyesnek vélem én is.
-
én is kiszoptam négy évesen egy agyhártyagyulladást, maradandó károkkal
(épp ezért is írom ám, hogy most is aggódva pislantok a kölykökre)de a napi felsőlégúti rutinra gondoltam. még egy influenzánál sem gondoltam erre soha, maximum arra, hogy lehetőleg ne kelljen már antibiót szedni utána.
-
bopeti98
őstag
Szerintem a HO akkor működhet hosszútávon, ha otthon van egy elkülönített helyiség, mint dolgozó szoba, ami el van választva az élettértől.
Amint az a felállás van, hogy a 45nm-es 1,5 szobás panel nappalija, vagy a fél hálószoba közt lehet választani, mint "iroda", akkor részemről felejtős a HO. Akkor inkább bejárok. De persze ez én vagyok. Hozzátartozik, hogy én amúgy eléggé extrovertált személyiség vagyok. Nem sokáig bírom a "bezártságot". -
Vesa
veterán
Kell emberek között lenni persze, ezzel egyetértek, de az sokkal minőségibb élmény baráti körben, mint egy munkahelyen. Már ha vannak az embernek barátai, mert ha nincsenek és a munkahely az egyetlen társasági érintkezési lehetőség, akkor nyilván nem jó a HO. Persze ez felveti a kérdést, nincs-e ott sokkal komolyabb probléma, mert a HO ilyen esetben csak egy másik problémát erősít fel.
-
Vesa
veterán
HO szerintem jó dolog, a szocializáció és társadalmi érintkezés pedig sokkal minőségibb módon pótolható más módon. Annak semmi értelmét nem látom, hogy csak azért közlekedjünk be egy irodába napi 2-3 órákat elcseszve az életünkből -nem beszélve a felesleges légszennyezésről amit okoz-, hogy aztán az irodában pont ugyanazt csináljuk, mint otthon. A kollégák többségére pedig nem vagyok kíváncsi, a HO mellett sokkal inkább társas kapcsolatozom olyan emberekkel, akiket én választok meg, nem pedig készen kapom őket egy munkahelyen. Mondjuk én vállalkozó vagyok, irodám is van, de a munka jellegéből adódóan amennyire lehet, átálltunk már HO-ra és így is maradunk. Abszolút pozitív a fogadtatása. A feleségemnél viszont nagyon kijött, mennyire pozitív a HO, sokkal békésebb otthon minden, amióta több ideje marad a családra. .
-
Dare2Live
félisten
mért beszélnénk évtizedekröl?
elmult 2évben pl ha napi 2000felett van a fertozottek szama akkor.
ez hasracsapva 2ev alatt 5honap. kibirhato. Itt jegyzem meg hogy foleg azok akik napi 1-3ht ingaznak aldaskent elik meg a hot. Fizetes emelest se ker semmit se csak azt a napi 1-3ht amibe gyerekezhet, tvzhet, olvashat, jatszhat. es ezt ugy kozli hogy fizu emelest nem ker de ha bukja ezt a napi 1-3ht akkor olyan munkahelyet keres ahol megy ez. upsz.
es baromira megertem.
-
-
South Velen
addikt
Mondjuk első körben kötelezővé tenném a home office-t azokon a helyeken ahol ez megoldható. Ehhez képest mindenhol a visszatérés a tendencia az irodába, ami ugye azt jelenti, hogy egy esetleges fertőzött akár 5-10 embernek is tovabbpasszolhatja, főleg ha számolunk a tömegközlekedéssel, míg ha otthon marad akkor jellemzően 0-3.
3 ciklust számolva is ez 10*10*10 vs 3*3*3 azaz 1000 vs 27 eset.
Egy csomó helyen persze bele lehet kötni a számításba, de a nagyságrendek nagyjából ezek.De tudom akkor nem pörögnének úgy az éttermek meg az ingatlanbérlet piac, inkább haljunk meg 15-20 évvel hamarabb mert az évi 1-3 covid szétcseszi az állapotunk.
-
Ezekiell
veterán
(nem téged izélgetésként, tényleg, de) ez a komment tökéletesen mutatja a problémát az otthoni teszteléssel (illetve annak hiányával), és hogy miért tud ez a szar annyira terjedni (r=2,6,8,10,1000 mind1 ha a fertőzöttek járkálnak minden irányba)
ingyen kellene osztogatni a teszteket, mint a cukorkát
-
-
Dare2Live
félisten
"elso kozossegbe menes mindig ilyen, legyen az bolcsi, ovi."
Mi tényleg megúsztuk. Nem arról van szó nem folytaz orra, volt hőemelkedése amit amúgy ha nem vagyok kényes erre észre se veszünk hanem, hogy nem volt az 1hét otthon szívás, 1hét bölcsi, 1hét otthon szívás... horror.
@Rive
"Ez az egész 'kifogy a mutációs lehetőségekből' ötlet már akkor halott volt, amikor megszületett."Ez eléggé tényszerű. Kicsit sarkított pldaval. Vírusból soha nem lesz ámbráscet. Vaddisznoból, őzikéből lehet.
-
na, egész pontosan:
- 18 napja volt croupos roham (egyes vírusfertőzések váltják ki, még mielőtt tünetes leszel)
- 16 napja volt pozitív tesztje, meg jó náthás is volt akkortájt
- meggyógyult
- visszament az oviba 5 napja
- 2 napja eléggé köhög
- ma reggelre lázas lett és hány és pozitív a tesztjenem teszteltük a kettő között, meggyógyult, tök jól volt, eleve az előző náthás-koronás kör alatt sem volt rosszul. most vacakul van.
bónusz infó: tarol most az omikron a csoportjában (16 napja még nem, a bátyjától kapta el itthon). egy hete meg a hányós vírus tarolt. szóval bármi lehet, az is, hogy benyelt egy nagyobb dózis omikront és beszedte a hányóst is. akárhogy is, engem elsősorban az nyugtalanít, hogy sokat vendégeskedik benne a koronavírus.
az a jó, ha kitakarodik hamar.
(rsv inkább köhögős-tüdőgyulás, de amúgy neki megvolt két hónapja kb.)
-
így van. már 15 éves koromban látványos volt, hogy a "nagyok" (16-18-20 évesek) közül a cigizők kehes lovak voltak mind edzésen. mindegyik köhögött és szarabbul futott. pedig akkor fiatal, erős tüdejük volt (még).
és pacsi, lord omikron miatt most én sem voltam egy hete kb., anyám még egy hétig meg is hosszabbította a moratóriumot. eddig mondjuk nem éreztem úgy, hogy bírnám, de tegnap visszajött a kraft, szép idő is volt...
-
-
mpo
veterán
Alapanyagokat kell venni, meg kell egy hentest (őstermelőt) találni, aki csak konyhasót használ. A nátrium-nitrites füstölt termékeknél látszik a szép színén, hogy az van benne, nem barnul meg.
A Lidlben a Pikok pure se tartalmaz nátrium-nitritet.Az egyik patikaoldalon a titán-dioxidra 1600 találat volt.
-
a sino egy teljesen jó vakcina, én sosem mondtam róla, hogy ne lenne jó. csak a többi még jobb (a vektorosok renoméja mondjuk sokat esett az eleje óta). komolyan azt hiszi letoha (de inkább legyen hiszti lehota), hogy az itthon is megmért, és korrektül, de leggyengébben teljesítő sino odakint szárnyra kapott, dacára annak, hogy lassan akár 1 éves is lehet az immunizáció és még a fertőzést is megakadályozza, omikronilag, most? csak mert annyira gyűlöli a mainstreamet és az mrns-t, hogy ő is inkább a valóságot görbíti az elméletéhez
-
-
-
-
Drizzt
nagyúr
Tényleg nem jó, főleg ködös, párás időben. De azért már sikerült eljutni arra a szintre, hogy egyrészt ránézésre meg tudom mondani egy FFP2-esről, hogy az az én arcomra nomrálisan igazítható lesz-e. Illetve két per állítgatással el tudom érni, hogy ne nagyon párásodjon mellette a szemüveg. Néha van persze, hogy türelmetlen vagyok és elrontom még most is, de általában már sikerül jól beállítani. Hogy ne nagyon jöjjön, menjen levegő a maszk felületén kívül. Nálam amire nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen nagy a fejemre a maszk. Pont mint a szemüvegeknél, ott is jobb eséllyel indulok a gyerekosztályon.
Az még szívás lehet, ha nagyon kicsi, vagy lapos az ember orra, mert szerintem az ffp2-nél főleg az orra passzintáson múlik, hogy mennyire jól rögzül.
-
Nem feltétlen csenget a fáradtság, ha gond van. A covid hajlamos rejtett ajándékocskákat hagyni pl a szívben. Ezek gyógyulnak, de ha instant kihajtod a gyereket, nagy baj lehet belőle.
Ez olyan, mint az oltásoknál rettegett szívizomgyuszi, csak nagyobb az esélye - bár #enyheomikron, meg #vótmánegyóttás, de felesleges rizikót akkor se kell vállalni.
-
perempe
veterán
Én a BFZ bérletem miatt utaztam tegnap, a buszon láttam pár szurkolót, a mellettem ülő köhögött párszor. Rákérdeztem, 4x.xxxFt volt a 3 csoportkörös meccsre a bérlet, amivel más meccseket szerintem nem is látogathatnak, azokon pedig valószínűleg nincs szurkoló gyakorlatilag.
-
kolopele
nagyúr
Mikor hogy. Ma is érdekesen láttam kicsit olvasáskor a monitort, de mintha megint kezdene viszonylag normális lenni. Az a baj, hogy 3 szemüvegem van, egy távoli a vezetéshez, tévézéshez, egy a monitorhoz 70-80 cm - re belőve, egy meg olvasáshoz, gyerekekkel való tanuláshoz (ez amolyan munkaszemüveg). Képtelen vagyok egyet megszokni, pedig próbáltam már nem egyszer, ráadásul a legjobb multifokálist, amelyet állítólag a legkönnyebb, de nem ment. Ennek a legkisebb a holttere, de hiába. Most is itt van a polcomon, leperkáltam érte a 200 ezret egyelőre a semmiért. Az is lehet persze, én vagyok türelmetlen, pedig lehet, ez a fő probléma, nem az oltás, hiszen így állandóan 3 különböző szemüveghez kell alkalmazkodnia a szememnek, éppen mikor mit csinálok, és 54 évesen már nem olyan rugalmasak azok a szemizmok, hogy azonnal lereagálják a másik szemüveget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged