Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
Ezt viszont elfelejtették utólag átírni, pont ugyanazt mutatja, mint a korábbi 2024-01-11-én kiadott verzió.
Ezen is látszik, hogy nem tud olyan kedvező lenni a mostani 2024 3. Hét, mint a 2023 33. Hét (aug 27), már csak a sokkal több narancssárga miatt sem.
Van ötlet miért kell belenyúlni megint az adatokba utólag, amikor már senkit sem érdekel a Covid ?
-
mozso
senior tag
Erre gondoltam, így talán jobban látszik:
- sötét piros a most és előző héten közölt adat (alacsonyabb csúcs)
- barna a 2 hete közölt adat (ez a magasabb, kb 2-3x annyi, logaritmikus skála !)tökéletesen illenek egymásra (barna vs piros), kivéve az utolsó pár hetet....
eme új "módosításoknak" köszönhetően a magyar járvány visszaszorult az augusztus 27-i állapotra
(igazából nem, de ezt most mindegy), illetve megint előjött a hungarikum-os leharapott tetejű járványgörbe
-
Az alsó grafikon az 1. héten publikált grafikon. Az előbb én a 3. hetit másoltam be. Volt közben egy 2. heti grafikon is, ami viszont már konzisztens a 3. hetivel. Azaz adódik a következtetés, hogy az 1. héten (amikor először közöltek ilyen újfajta grafikonokat) lehetett valami probléma az adatokkal, vagy a megjelenítéssel. (Persze kommunikálhatnák, de örüljünk annak, hogy ez még van.)
-
"2024. 3. hetében a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja csökkenést mutat, bár a csökkenés mértéke az előző héten tapasztalt változáshoz képest kisebb mértékű. A vizsgált települések többségét tendencia szempontjából stagnálás jellemzi; csökkenés mérhető Egerben, Győrben, Kaposváron, Pécsett, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Emelkedő tendencia sehol sem jellemző."
Változás:
[forrás] -
Ringman
félisten
[link]
Hundreds of doctors are planning to sue the NHS over claims inadequate PPE on the frontline has left them with long COVID, disabled, and in financial ruin. -
kolopele
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ebben egyetértünk. Éppen arról beszélgettem jó múltkor tesómmal, hogy a homeopátia lényegében egy nagyon veszélyes szer. Miért is? Hiszen finom kis cukorgolyócskák. Na pont ezért. Lényegében egy súlyos beteg belehalhat ha ettől akar meggyógyulni, tehát ebben az értelemben akár halálos szernek is nevezhetjük, és bár nem tudom ki szabad e ilyet mondani, de a homeopata orvosok jó része ebben az értelemben gyilkos.
-
-
t72killer
titán
Reméljük nem adatták be, és akkor cseppet emelkedik a bolygó IQ-szintje. Bár itt meg az agyatlan barmok szerencsétlen gyerekei szívják meg.
Egyébként Covid előtt az oroszok a kanyaróoltás ellen kampányoló antivaxxereket tolták Európában, szóval nem annyira újdonsült dolog ez.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
Én őszintén örülök annak, hogy jobban tudsz mindent azoknál, akik részben vagy egészében ezzel foglalkoznak. Be is fejeztem, már olyan ez az egész mint anno a konteós fórumokon, max. ott szinte minden laikus "tudós" volt, itt meg jelenleg vagytok kb. ketten, de már az is sok.
-
Rive
veterán
Sajna ennek az alapjai korábbra nyúlnak, mint az oltásellenesség felvirágzása

Egy rakat (európai) országban viszonylag régóta nem kötelező ellene oltani, szimplán, mert a betegség eltűnt a korábbi programok kapcsán.Ahhoz, hogy (megint) vissza lehessen tuszkolni a palackba, nagyon sok országra kiterjedő összehangolt, szigorú program kellene - ebben már persze lenne szava az oltásellenességnek, de a szomorú helyzet, hogy ezek a programok eleve még láthatáron sincsenek...
-
"A bőrkiütésekkel jelentkező kanyaró súlyos szövődményekhez, élethosszig tartó fogyatékossághoz és halálhoz vezethet. Megfertőzheti a tüdőt és az agyat, és tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást, vakságot és rohamokat okozhat."
" Európából is szinte teljesen eltűnt, 2022-ben például összesen 941 esetet jelentettek a kontinensünkön (...) tavaly január és október között több mint 30 ezer európai megbetegedést jelentettek, ami több mint harmincszoros növekedést mutat."
https://telex.hu/kulfold/2024/01/24/kanyaro-figyelmeztetes-who
vajon az újdonsült oltásellenesek tudják a kanyaróoltás pontos működését, millió áltudományos cikket olvastak a különböző kanyarót alternatív módon gyógyító "természetes" csodaszerekről? vagy ezt csak beadatták? vagy nem?
-
emberek, szeretném, ha lezárnátok ezt a vonalat. a "nincs hatással a terjedésre" nem igaz, mert hatással van rá. azt kellett volna írnia, hogy "nem állítja meg a terjedést", úgy már védhető. pont, ugorjunk.
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
Tarts egy kis szünetet
Azt a 'a vírus terjedésére a vakcina nincs hatással' konteót jól ismerjük, nem lehet magyarázni, és a baj az, hogy nem csak idehoztad, hanem további értelmetlen, áltudományos süketeléssel próbálod védeni, körömszakadtáig.
Nincs itt semmi szalmabáb, hozzácsapás. Beszoptál egy tősgyökeres konteót és teríted, tudományoskodó köntös alatt.
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
Kissé sántító hasonlattal ... erős kételyeim vannak ...
A felkapott, kontextusából kiragadott és értelmetlenné gyalázott szakmai terminológián túl amit az oltás jelent, az még most is ~ két-három hónap ami alatt egy adott variáns és közeli leszármazottai nem okoznak betegséget vagy fertőzőképességet, és utána még fél-egy év, ami alatt gyorsabb/könnyebb lefutást, rövidebb és gyengébb fertőzőképességet.
A járvány elején pedig még többet jelentett.Ennek tagadását, meg 'terjedésre nincs hatása' erőltetését nagyon sok süketeléssel se lehet tudománynak eladni.
Kár próbálkozni.
Illetve talán valami konteo topikban
-
kpityu2
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Tehát a férj aki nem adatta be, nem dől ki, hanem a vírus vígan tenyészik benne tovább, az asszony meg aki beadatta, kidől és utána még a variánstól is meghal. És a sztori vége az, hogy aki beadatta az meghal, aki meg nem adatta be az él tovább és mindenkit összevissza fertőz a mutánssal, amitől neki semmi baja nem lesz, de körülötte hullanak az emberek. Ezt a filmet még nem láttam, de utána biztosan elgondolkoznék, hogy beadassam-e vagy sem.

Az oltás nem "öli meg a vírust". Csak megmutatja a szervezetnek a tüskefehérjét, hogy az immunrendszer gyorsabban felismerje. Kissé sántító hasonlattal olyan mint amikor régen a félős uralkodó kis adagban arzént szedett, szoktatva a szervezetét hozzá, hogy ha valaki a kajájába csempészne egy jókora adagot, akkor ne haljon meg. A kis adag arzén se tett éppen jót a szervezetének, de mivel uralkodóként jó esélye volt egy merényletre, megérte bevállalni.A tudományra visszatérve, az oltás annyiban befolyásolja a terjedést, hogy aki oltott annak a szervezete hamarabb legyűri a vírust. Legalábbis azt a variánst amire az oltás készült. De mivel ez egy légúti vírus, aeroszolgént terjed (tehát nem kell nyálat prüszkölni senki arcába, a sima kilégzett levegővel is átvihető) erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy mégoly szigorú oltás kampánnyal is megállítható lett volna, tekintettel arra, hogy az oltottak is elkapják és továbbadják. Az oltás arra volt jó, hogy a szervezet számára ismeretlen, erősen patogén variánstól ne hulljanak az emberek tízezerszámra.
Most meg már az kezd probléma lenni, hogy a szervezet kezdi túlontúl is jól ismerni (ezt jelenti a fenti IgG4-re vonatkozó cikk és amivel kapcsolatban én itt picivel több mint 1 éve már megosztottam linket) és kezdi allergénként kezelni. Ez viszont tényleg előhozza azt a problémát, hogy a szervezet nem gyűri le a vírust, hanem az permanensen jelen van benne. Ennek minden következményével.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
"A vírus terjedésére a vakcina nincs hatással"
Pedig van. Teszem fel van férj meg feleség, férj nem adatja be, mert bika, asszony gyengébb, ő beadatja. Mindkettő elkapja, férj meg sem érzi (lehet nem is tud róla), asszony kidől, de élve marad, megvédte az oltás. Ezek után férj uramban, mivel nem ölte meg semmi a vírust csak legyengítette, "variálni" kezd....Ez átmegy az asszonyba, és mivel a variáns ellen nincs védelme belehal, férj uram meg megint alig érzi meg. Utána ez az ember közösségbe megy ahol átadhatja bárkinek, akinek gyengébb a szervezete jó eséllyel megkapja még ha oltott is, és nem lehet tudni a szervezete miként is reagál majd a kissé módosult változatra. A tudomány és a vicc határain táncolva kb. ennyi, miért is terjeszti jobban aki nincs beoltva. -
Ringman
félisten
válasz
Z.É.T.
üzenetére
amúgy továbbra is a novavax tűnik az egyik legjobbnak, csak nincs marketingje és lassan készültek el vele, pl:
[link]
Just published: Another useful difference between Novavax over RNA vaccines has just been discovered.
3x RNA vaccines induce IgG4 antibodies, which clear antigens poorly and is associated with immunotolerance.
By contrast, 3x Novavax does not induce IgG4.
+
And here's a recent review on Novavax having fewer side effects "Evidence suggests that NVX-CoV2373, when utilized as a heterologous booster, demonstrates less reactogenicity compared with mRNA vaccines."
érdemes az egész threadet átfutni. -
válasz
Z.É.T.
üzenetére
anno így próbálták marketingelni a janssent. de az igazság az, hogy a teljes alap immunizálás az három oltás.
az oltás a terjedésre hatással van egyébként, de mindenképpen volt az elején (amikor az ígéretek elhangoztak, és egyébként akkor sem ígérték, csak "tudta"), de megállítani nem tudta (úgy meg pláne nem, hogy nem volt általános átoltottság). most meg már "mindegy".
-
Z.É.T.
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem emlékszem ilyenre, csak arra, hogy egy abból kettő mrns-sel egyenértékű az oltási igazolványban.
De ha találsz ilyen cikket, akkor jár tőlem egy bocsi. -
Z.É.T.
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Amennyiben kissé szabatosabban fogalmaznád meg, megvédenélek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pl. így: "a vírus terjedésére a vakcinanincselhanyagolható, jelentéktelen hatással van"De nem is nagyon értem, miért álltak most beléd, erről szerintem Kemenesiék is többször beszéltek, ha nem is domborították ki.
Turbó IgG a megbetegedés ellen oké (lehet), sejtes a súlyos ellen oké (lehet), de IgA nélkül marad a maszk, távolságtartás, ezek nélkül meg a variánsok közel végtelen száma.
(és még izgalmas kérdés lehet az is, amit asszem Ringman hozott, hogy a longosoknál két év után is mutattak ki virnyákot, ha ez nem csak töredék, hanem aktív cucc, akkor lesz még néhány százmillió variánsgenerátor, nehogy hiányozzon a covid a topiknak
) https://medicalxpress.com/news/2023-07-mrna-vaccines-limited-omicron.html
(akinek több ideje van, kereshet relevánsabb infót is, addig ez is jó lesz)
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
Én két Modernát és egy Pfizert vettem fel szintén a háziorvosomnál, de már az első Moderna után két nappal jött amolyan fura mellkasi nyomás érzet, tartott két hétig, azóta több extrát érzek, és nagyon nem szeretem ha már 80 körüli a pulzusom, de mivel van egy örökletes bal kamra hipertrófiám, így a béta blokkoló szedése úgysem engedi nagyon 60-65 fölé. A szemem is csinált egy érdekeset, hirtelen hatalmas villámlások a balnál, látótér beszűkülés, de 5 perc és elmúlt. Nyilván vizsgáltattam nem egyszer a szívem meg a szemem is azóta, orvosilag semmi újabb elváltozás. Lehet csak véletlen egybeesés volt mindkettő? Sosem tudom meg. Most is tegnap óta rengeteg bedobbanást érzek, de ugye 3 napos front van jelenleg.
Dare2Live: Csak beszélgetünk, és amint látod még nálam is voltak megmagyarázhatatlan tünetek, pedig ha valaki én tényleg oltás párti vagyok és voltam is. Az hogy már nem adatnék be többet, az egyrészt azért van mert sosem kaptam el, még náthás sem voltam, meg jelenleg nincs is akkora veszély messze mint az elején. A maszkot ellenben én is hordom zárt helyeken. Talán ha már szeptemberben itt lettek volna az oltások egyet beadattam volna, de már nem fogok. -
kolopele
nagyúr
válasz
Rage47
üzenetére
Jó a maszk nagyon, igazából egy a gond vele, amit vállalni kell erős vírushelyzet idején: Minél tovább kell hordani kötelező jelleggel, annál nagyobb az esélye annak, hogy amikor már le lehet tenni, az addig "táplálék" nélkül maradt vírusok kétszer akkora erővel csapnak majd le, kb. ez történik ezen a télen is. Sokkal több a beteg, és sokkal többször esnek is vissza, mert a maszkviseléssel meggátoltuk a terjedésüket az előző években.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
Miért is nekünk kell mindig mindent bizonyítani több ezerszer is? Azoknak meg semmit akik szomszédjának a szomszédja meg még a kutyája is az oltásba halt bele? Sajna én nem tudom úgy megfogalmazni ahogy a két immunológus rokonom tudná, ráadásul minimum fél órán keresztül taglalták már akkor is ezt az egészet, megpróbáltam már megkérni őket hogy írják már le pontosan miként is működik ez az egész, de olyan szinten elzárkóznak a totál laikusoktól, hogy sajna nem voltak rá hajlandóak. Annak idején videóban beszéltek róla, azt még az elején fel is tettem (mellesleg sógornőm még tüdőrákkutató is, arról is beszél, és kapcsolatba hozta a témával is), ezeket antivaxer körökben is feltettem, ahol a reakciók kimerültek abban hogy.....inkább hagyjuk. Szerencsére az omikron óta megszelídült ez a járvány, de nem tudni mikor robban újra egy nagyot. Egyébként én még elvileg egyszer nem kaptam el ezt a betegséget, még akkor sem amikor nejem kétszer feküdt ki 4 hétre de úgy, hogy napi 5 percre ha fel tudott kelni (és a vuhani idején még oltás sem volt), azaz annyiban igazad van neked is, hogy nem mindenki szervezete érzékeny rá, de honnan tudjuk hogy kinek az és kinek nem? Génkutatás lenne a megoldás. Utólag már én sem oltatnám be magamat, és már nem is fogom, mivel a vuhani elindulása óta még megfázva nem voltam, a tesztek sosem mutattak pozitivitást, viszont erős a gyanúm hogy a szívműködésemet valami kissé megzavarta, és oltáspártiként is azt mondom, nem kizárt hogy az oltás, de mi van ha nem adattam volna be, viszont erősen érzékeny lettem volna rá és annyi? Lehet már nem írogatnék itt 56 évesen.
-
válasz
kpityu2
üzenetére
Laikusként mondom, ha kevesebb teret adsz a vírusnak mutalodni maszkkal és oltasokkal, akkor kevesebb az esélye, hogy valami durvabba mutalodik. Szépen mutalodott sajnos a vírus tagadókban és szerencsére eddig nem lett veszélyesebb. Persze a long covid ott van meg mindig és az is, hogy aki többször elkapja az egyre szarabbul viseli.
-
kolopele
nagyúr
válasz
kpityu2
üzenetére
Az influenza elleni oltás sem ad élethosszig tartó védelmet, azt is minden évben adatni kell, mert változik a vírus szerkezete, összetétele. Ugyanez van a covid esetében is. Az a szerencse, hogy az omikron óta nem jelent még meg az azelőtti variánsokhoz hasonló erősségű újabb fertőzés, ami azért nagyban betudható az átoltottságnak és a maszkviselésnek is. Lehet ezt persze tagadni, csak nincs értelme, max. antivaxer összejöveteleken, ahol mindig akad egy-egy olyan lelkes hozzászóló aki szerint "de a szomszédom aki makk egészséges volt pont az oltást követő egy percen belül halt meg"......
-
Ringman
félisten
[link]
So much for viruses evolving to less pathogenicity. As I've said before, we might expect viruses to become more transmissible, e.g. by replicating faster or suppressing immunity. That's not less pathogenic. A new report shows recent variants suppress innate immunity more.
-
Vesa
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
Covid esetén csak utólag tudjuk, hogy kivételesen gyorsan képes mutálódni, a járvány kitörésekor -de még az oltás megérkezésekor sem- volt erről bővebb infó. Vagyis ez nem ok arra, hogy az antivaxerséget ne folytsuk el csírájában egy imseretlen vírus által okozott járvány elején (és egyébként sem).
Ráadásul kíváncsi lennék rá, hogy egy világszinten 95-97%-kos átoltás mellett, vajon ugyanitt tartanánk-e pl. muntációs kérdésekben. Lehetséges, de nem egyértelmű, már csak azért sem, mert az első oltási kör agyon dokumntálása és követése mellett több tanulmány számolt be arról, hogy a Vuhani 1.0 esetén még a terjedést is fogta a vakcina jelentős mértékben.
Egyébként az antivaxerek szerencséje, hogy a Sars.cov.2 ilyen szinten mutálódik, egyéb esetben már esélyesen a legtöbb országban kötelező lenne az oltás. -
Vesa
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
"Hát, ahhoz képest, hogy a világ szarrá oltakozott, elég szép hullámok vannak három-négy havonta..."
Sajnos pont, hogy nem "oltakoztak" sz*rrá. A népesség legalább 95-97%-ának immunizálása szükséges ahhoz, hogy a terjedést meg lehessen fékezni. Nézd meg a kötelező oltásokat, most még élő példánk is van a kanyaró esetében. Ahol az antivaxerek elkezdték nem beoltatni a gyerekeiket, ott évtizedes járványmentességet követően, ismét kialakulnak lokális járványok. A fekete Himlőt és más kórokozókat is úgy sikerült "eliminálni", hogy mindenkit kötelező jelleggel beoltottak ellene, nem ilyen önkénteskedő alapon ment a dolog. Nem véletlenül vannak az okosabbak kiakadva az antivaxerekre. Nem csak magukra veszélyesek -az kit érdekelne?-, hanem az egész társadalomra.
-
(Már megint a tudósok...)
A szibériai fagyott talajból felszabaduló vírusoktól tartanak a tudósok
"Jelenleg a járványfigyelés és -megelőzés leginkább a gobális délről északra terjedő kórokozókra figyel, de tudósok szerint az északi permafrosztból kiszabaduló, délre terjedő vírusokat is szemmel kéne tartani"
(A forrás cikk címe kissé drámaibb
:
Arctic zombie viruses in Siberia could spark terrifying new pandemic, scientists warn)Fél-off:
Simogatni való állatkák és förtelmes szörnyek: páratlan élményt nyújt a mikroszkopikus lények állatkertje, az amszterdami Micropia
"A Micropia kutatói évente megválasztják az általuk nevelt, mintegy 300 különféle fajból az év mikrobáját – tavaly a nyálkagomba győzött" -
gergo5991
őstag
ti nem tapasztaltok olyat, vagy nem figyeltetek fel rá, hogy ha pld 1 hónapja átestetek a covidon, és 1ik kolegátok bejön covidosan melóba szóval újból kapcsolatba kerültök a coviddal, akkor nem fok megbetegedést okozni, hanem a szervezet tüsszögéssel reagál rá? mert én valahogy ezt tapasztalom
covid után 3-4 hónapig ha találkozok a coviddal akkor csak a tüsszögés jön elő, de az durván napi 20-30x is..
melóban is most mindenki tüsszög, az a gyanúm hogy mindenki átesett pár hónapja a covidon és most ujból valaki behozta a melóba és mivel nemrég estünk át rajta, hát tüsszögéssel reagál a szervezet rá. Gondolom észleli, hogy a vírus az orron keresztül akar bejutni, közben sikeresen védekeznek az antitestek, és tüsszögéssel próbálja "elvátolítani" a szervezetünk a virustlehet hogy hülyeség, de én ilyesmit figyeltem meg az elmúlt 1 évben
-
t72killer
titán
válasz
kpityu2
üzenetére
Az alfa variánsig/azt is beleértve a fertőződés ellen is védtek mérhető %-ban a jobbfélék (mRNS).
Az is "hatás a járványra", hogy nem kell a megfejtők által bemajréztatott terhes anyukát temetni/nincs tele az intenzív. Egy járványt nem csak a fertőzöttek számában mérünk, hamem súlyosságban is.#71240: naigen, ez totál gyökérség volt a magyar szervek részéről. Itt az első modernámat (2022 szeptember) kint az udvaron adták, egymástól kb 2 méterre lerakott székeken lehetett ülni. A második meg valami 5méter belmagasságú csarnokban volt, szintén igen szellős népmozgatással. SzVSz Mo-on simán ölt pácienst a díszes magyar eü ezzel
-
Rive
veterán
válasz
kpityu2
üzenetére
..A vírus terjedésére a vakcina nincs hatással,...
De, van.
az antivaxxerkedés csírájában elfojtása kábé semmilyen hatással nem lett volna a járványra.
Az első oltások idején meg különösen sokat számított az oltás, minden szempontból: terjedés sebessége és súlyosság dolgában is.
-
t72killer
titán
-
Ringman
félisten
Immune damage in Long Covid
Links between the complement and coagulation systems could lead to Long Covid therapies -
Vesa
veterán
Lesz mit elemezni erről az egészről, és sajnos abban sem vagyok biztos, hogy pusztán EÜ szakmai oldalról fog ez történni, mert van egy olyan rossz érzésem, hogy előbb-utóbb ennek olyan következményei lesznek, ami túlmutat az egészségügyi vonzatain és olyan társadalmi problémákhoz fog vezetni, ami az emberi történelemben egy fájdalmasan emlékezetes epizódot fog jelenteni. Aztán majd lehet elemezgetni utólag a történészeknek, hogy ha 50-100 évvel korábban a Covid idején a politikusok nem lettek volna olyan kretének amilyenek voltak, ha a média -legalább ilyen kérdésekben-, nem a klikkek számára hajtott volna a hiteles információk közlése helyett, és ha az antivaxerkedést sokkal komolyabb intézkedésekkel még csírájában folyotották volna el, akkor talán a későbbi történelmi események sem következtek volna be. De ne legyen igazam, nyilván ez fikció, de sajnos már most is csak részben az, mert mindebből a legtöbb már létező jelenség és tény, egyedül a hoszabb távú hatásai tartoznak a fikció kategóriába.
-
Ringman
félisten
[link]
The full DEFUSE proposal on gain-of-function experiments on bat coronaviruses is available, and I'd say it's quite shocking. It does not lay out a plan to create SARSCoV2, but does propose to identify and culture natural sarbecoviruses with the ability to infect human cells. A 🧵 -
Dorian
félisten
A hetet a lányom köhögés végig, bár csak kicsit és csak fekvéskor, őt-sem-zavaró szinten
Ma én is elkezdtem kicsit köhögni, meg kezd fájni a torkom + enyhe végtagfájdalom.
Alakul ez, mar megint...
-
Ringman
félisten
This new study from @johanvawe shows evidence of *active viral replication* in blood of Long Covid patients for more than 2 years.
[link]részletesebben: [link]
-
Ringman
félisten
-
kpityu2
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
2018-ban egy influenza után fél évig köhécseltem. Egyre ritkult, aztan abbamaradt.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
amíg javul, az a lényeg, türelmesnek kell lenni. nem abnormális, hogy covid után sokáig fennmarad. főleg, ha máskor is elő-előfordult már, hogy egy köhögéssel járó vírus után sokáig köhögtél. sokat tenni igazán úgy sem tudsz, esetleg inhalálni, rossz levegőt amennyire lehet kerülni stb.
-
pècsimunkás
addikt
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
javult azért a két hónap alatt?
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Kb 2 hónappal a Covid átesès után mèg mindig köhögök. Alapvetően szárazon.
Olvastam itt is, ès máshol is, hogy eltarthat ez hosszú ideig is.
Ez mennyi ideig tarthat vajon mèg? -
kpityu2
addikt
Vannak országok ahol felnőttnek nézik a polgárt, vannak ahol kevésbé. Mindkettő más stratégiát követ. Viszont itt én nem tudom eldönteni, melyik a hatásosabb. A meggyőzés eléggé idő és energiaigényes és felmerül a közbizalom kérdése is. A konteótopikba a minap vitáztam az emberkével, mert az a stratégiájuk, hogy a mellékhatásokat nem helyezik a járvány kontextusába és úgy rémítgetik vele az embereket. Ez az egyik oldal. A másik oldal meg itt, ahol ha csak megemlítettem bármiféle negatívumot, rögtön konteós lettem. Szóval én társadalmilag nehezen tartom kivitelezhetőnek az igazság keskeny ösvényén való egyensúlyozást. Főleg ha nagy a tét.
-
kpityu2
addikt
Szerinted az ilyen finomságokat mennyire értelmezte volna a nép? Az egy teljesen szokásos eljárás, hogy havária esetén nem akarják meggyőzni az embereket, hanem kiadják az ukázt és akár hazudnak is a cél érdekében. És ezt persze megfűszerezik a politikai rendszer meglévő viszonyai.
-
kpityu2
addikt
A vírusadatbázis szeptember közepén lett offline. Ekkor talán még nem tudta mindenki, hogy mekkora a baj, helyben próbálták kezelni a dolgot, de október-novemberben már vannak feljegyzések pártutasításról, hogy fokozni kell a biológiai biztonságot. Tehát valami információ már eljutott a vezetéshez. És persze ott van az, hogy mindenki igyekszik védeni a hátsóját és Kínában különösen fontos, hogy a párttitkár elvtársat ne zaklassák mindenféle csipcsup üggyel, a helyi vezér nem akar tehetetlennek tűnni. Aztán mire az infó felküzdi magát a hierarchián mert minden szinten próbálkoztak és csődöt mondtak, addigra késő volt.
-
SteveAd
tag
Azert a maszkellenesek (tovabba: oltasellenesek, virustagadok stb.) eleg nagy mertekben maguk valasztottak (FB-tudosok es eletiskolazott konteos tarsaik sugallatara) a szerepuket. Nem igazan lehet csak az allamot/hatosagot hibaztatni mint affele intezmenyes Zimbardot aki kiosztotta felulrol a szerepeket.
-
hát igen, annyira hülyén (nem) csinálták a kommunikációt, hogy végeredményben már a klasszikus oltásokat is inkább elutasítja a nép, mint korábban. szóval inkább romlott a helyzet, mert kikezdte a tudományos konszenzust, meg az államok hitelességét (amire a jó öreg szovjet típusú országok rá is játszottak a közösségi médiában).
mibe került volna elmondani, hogy a tüskefehérje szívás, onnantól, hogy járvány van, mindenképp rosszul járunk, az oltás pedig nem csodaszer, csak egy módszer, hogy a szervezeted először könnyített körülmények között találkozzon vele. de találkozni fog vele, ami mindenképp szívás és csak az a kérdés, hogy milyen körülmények között.
ehelyett karantén bármiféle magyarázat nélkül, meg osszuk meg a társadalmat maszkos és nem maszkosokra, akik anyázhatják egymást stb.
-
kpityu2
addikt
Lassan kezded megérteni. Annyi történt, hogy az USA-beli GOF korlátozások után egy csomó kockázatos kutatást kiszerveztek Kínába és pénzt is adtak hozzá. Ez több szempontból hasznos volt mindkét félnek polgári és katonai-titkosszolgálati vonalon is. Ez egy ilyen bonyolult tánc a kapitalista és a kommunista rezsimek között. Aki élt az ántivilágban, nagyjából tudja hogy megy ez. Kína köszönte szépen a technológiát és mint annyi mindent ezt is igyekezett lekoppintani. Kicsit savanyúbb, kicsit sárgább, de a miénk. És valami félrecsúszott. Mivel sok az érintett, nagy a sunnyogás. Nincs ebben semmi természetfeletti.
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Ez a hajó sajnos elment...Ahhoz nem a kretént kellett volna fullba nyomni, nagyjából világszerte. Ezt az egészet egyértelműen a kommunikáció cseszte el. Meg az, hogy az antivaxerek egymásra tudtak találni a szoc. médiában.
A Long Coviddal nem sokan foglalkoznak, főleg amíg a médiában is olyanokat mondanak, hogy ez már csak egy szezonális nátha szintjén van. Későbbiekre nézve pedig az a legnagyobb veszély, hogy egy esetleges későbbi járványt még annyira sem fog senki komolyan venni, mint a Covidot. Hivatkoznak majd arra amire a szomszéd topikban, aztán majd csodálkozhatunk a tömeges elhalálozáson.
-
Ringman
félisten
"The burden of disease and disability from Long COVID is on par with the burden of cancer and heart disease. The best way to prevent Long COVID is to prevent COVID in the first place. There is no Long COVID without COVID."
“You should be asking me ‘how do you treat Long Covid?’. There are Zero, Zero approved medications for the treatment of Long Covid…nothing to lean on for curative treatment, nothing, zero!” -
"2024. 2. hetében a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat. A mintavételi helyek többségénél csökkenés mérhető, stagnáló értékek Eger, Kecskemét, Pécs és Szekszárd esetében jelentkeztek. Emelkedés egyik vizsgált településen sem detektálható."
[forrás] -
Ringman
félisten
"Chinese researcher…uploaded…sequence of COVID…to a US government…database on Dec. 28, 2019." "[T]he…sequence…was nearly identical to what Beijing…presented…on Jan…11, 2020" "The extra two weeks could have proven pivotal to…global response"
In assessing the impact of the 15-day delay between determination and disclosure of the sequence of the outbreak virus, a crucial point is that, in January 2020, the epidemic doubling time of the outbreak was 2.5 days
This means, mathematically, that the outbreak increased in size, and in difficulty to control, by a factor of 64 as a result of the 15-day delay: 2^(15/2.5) = 2^6 = 64.
A small, probably controllable, outbreak increased in size by a factor of 64, becoming a massive, effectively uncontrollable, outbreak, as a direct result of the ethically challenged scientists' delay in disclosing results.
[link] -
kis bulvár kpityu2-nek dedikálva:
https://index.hu/techtud/2024/01/18/kutatas-kiserlet-koronavirus-fertozes/ -
Z.É.T.
addikt
Nem tudom sajnos, már két-három hete nem beszéltünk, nagyjából 2-3 hete tartott neki akkor.
De egyébként sem jelentene semmit, az ilyen tünet 1-2 naptól akár hosszú hónapokig is eltarthat, teljesen változó személyenként és ugyanannál a személynél átesésenként is.(nekem az íztorzulás simán kitartott két átesés között, nagyjából most lehet konstans 3 hónapos, de abszolút nem vészes, leginkább minden kicsit íztelenebb és a víz, vagy az ízesítés nélküli e-cigi is kissé savanykásnak tűnik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt azért ismertnek vettem, hogy a vakcina nem véd a megfertőződéstől, és csak a betegség lefolyására van hatással.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A maszkról amugy nem mondtam semmit, egérútnak tekintem a vitában. Csak megjegyzem, hogy kétnaponta tömegközlekedem a nagyfaluba és rajtam kivül senkin sincs maszk.