-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rive
veterán
válasz
gergo5991 #73025 üzenetére
... csak influenza terjed?...
Az influenzával kapcsolatban van egy igen mélyen gyökerező félreértés a magyar közgondolkodásban. Évente jellemzően a teljes lakosságnak csak ~ 10-15 százaléka kapja el az influenzát, a többi valami más léguti nyavalya - megfázás.
Ebből hajlamosak az emberek arra következtetni, hogy az influenza is 'csak egy megfázás': szimplán, mert igazából nem influenzával találkoznak. Aztán amikor mégis épp rájuk esik az a tízből egy esély, akkor csodálkoznak, hogy az a 39-es láz, izomfájdalom, satöbbi mennyire nem vicces 'csak megfázás'...
Pláne csúnya tud lenni a dolog, amikor a kezdődő influenzát elkezdik 'csak megfázás' kaliberben komolyan venni, aztán kapnak szövődményes minden jót is hozzá...
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #73025 üzenetére
Kb minden fut egyszerre, tegnap apóstól hallottam, akinek egyik cimbije Bp-i kórházban doki, hogy "eléggé tele vannak az intenzívek és a lélegeztetők, köztük gyerekek is sokan"...
--
Mindeközben húgoméknál mindhárom gyerek nagyon szarul van, 40 fok feletti lázzal, pedig "csak" flu-B.
-
Vesa
veterán
válasz
gergo5991 #72548 üzenetére
A helyzet az, hogy az emberiség nem volt/nincs felkészülve az információs társadalomra. Mióta az internet megjelent, önlik az infó mindenkire, az információ mennyiségét képtelenség feldolgozni, erre az evolúció még nem készítette fel az embert. Erre jönnek az elemző gondolkodást teljesen elnyomó és kiirtó vallások, szekták, aztán kinek-kinek, saját agyi és szellemi képességei mentén burul el az agya. Ezeknek az idiotizmusoknak egy része persze tudatos és tervezett, főként orosz eredetű szándékos rombolás a nyugati világban, de a helyzet az, hogy a többség sajnos rendesen elhiszi ezeket és vevő rájuk.
Kb. 25 évvel korábban, még az index fórumon beszélgettünk erről páran, és amár akkor az volt a vélemény, hogy a következő globális krízis az internet miatt lesz a világban, mert már akkor voltak ennek jelei. Mivel akkoriban még nem létezett szociális média, a hülyeség mértéke csak lokális kis fórumokon volt tapasztalható, de már akkor jóval nagyobb volt a mértéke, mint előtte bármikor. Aztán jött a tömegek -és iskolázatlanok-, rácsatlakoztatása a hálóra, majd a szoc.média felületek a buborékjaikkal, és mára eljutottunk oda, hogy az agyament szektázás korábban soha nem látott mértékeket ölt. Ennek pedig nem lesz jó vége, ráadásul érdekes, de pont szó volt arról is anno, hogy előbb-utóbb a hatalomban is megjelennek majd ezek a hülyék, már csak a nagy számok törvénye miatt is. Aztán tessék, itthon is, máshol is egyre több hatalommal rendelkező emberről derül ki, hogy teljesen hülye, konteós agyhalott. -
Maladar
tag
válasz
gergo5991 #72229 üzenetére
Szerencsére nincs nagy tesztelési rutinom, úgyhogy (én) nem tudom :-(
Elsőre azt hittem az allergia rajtol, de aztán túl magas volt a hő és másod magam is elkezdte 2 nap késéssel.
Üdülővárosban voltunk, nem volt kedvem máshova elautózni, az 1 szem gyógyszertárban egyetlen egy féle teszt volt, egy kombinált, orros amiért húztam a szám hogy ez minek, de csak volt nekik..: ECOTEST COVID-19 & influenza A+B & RSV Ag kombinált, orrlyukas, egylépéses, automata tollteszt. -nem kellett kotyvasztani, egyszerű volt, de olyankor csináltuk, amikor az orr elég aktív volt, tehát könnyű volt mintát szereznie.Alighogy letettem, namhogy 15 perc, 1 perc se telt el és élénk vörös volt a covidnál.
Ahogy a kolléga mondta , kipihened, a tünet sztem amit írtál pont u az, úgyhogy...,
de ha tudni akarod és tünetes állapotba csinálod, kimutatja sztem, de szerencsére nincs nagy tapasztalatom a tesztekkel. Gyógyulj meg ! :-) -
Maladar
tag
válasz
gergo5991 #72198 üzenetére
Igen, a covid.
Magyar fürdőhelyen kaptuk el egy hete.
5 emberből 2 köhögött. A dolgozókon is észrevenni, halk szavúak lettek és állandóan az orrukat törlik.
Vettünk egy tesztet, +. A legtöbben nem vesznek, így ők csak megfáztak...(a gyógyszertárban ott mondták, hogy nem nagyon vesznek)
Tünetek kb mint Nálad. Hőemelkedés kezdett, aztán tüsszögés 2 nap(azt hittem a parlagfű rajtol, de nem), 1 nap láz és a torok elkezdett gombóc + szurkálni. (A torkon a napi 3x gargalizálós liszterin sztem segített) -
válasz
gergo5991 #71872 üzenetére
ma is sebes a gyerekek térde és jellemzően nincs ilyen bajuk. ez most összejött, nem volt szerencséje. és azért a mi gyerekkorunkban is meg volt mondva, hogy ha lehorzsolod, le kell mosni a sebet. sima folyó vízzel alaposan kimosod, azzal az egyébként alacsony kockázat 90%-át is kizárod. itt ez elmaradt, ráadásul valami hülye helyen szerezte: egy épített, műgyantás lábazati vakolattal bevont beton lejtőn csúszkáltak, az aljánál meg homok volt (gondolom csak két macska szarja tele ezeket: boldog és boldogtalan).
3 nap alatt 2 kórházi ügyelet és 3 orvos... de már jobban van.
-
Ringman
félisten
válasz
gergo5991 #71558 üzenetére
intermittent fastingot
nos...8-hour time-restricted eating linked to a 91% higher risk of cardiovascular death
Research Highlights:
A study of over 20,000 adults found that those who followed an 8-hour time-restricted eating schedule, a type of intermittent fasting, had a 91% higher risk of death from cardiovascular disease.
People with heart disease or cancer also had an increased risk of cardiovascular death.
Compared with a standard schedule of eating across 12-16 hours per day, limiting food intake to less than 8 hours per day was not associated with living longer.
bill burr után szabadon: az időszakos böjtölést alvásnak hívják -
-
Vesa
veterán
válasz
gergo5991 #71105 üzenetére
A mikro vérrög probléma jó ideje ismert, én sem vitattam. Ebből azonban nem következik, hogy a koffein, vagy egyéb, a teában található vegyület oldaná, főleg, mivel ahogy a cikk is említi, úgy tűnik, a sokkal erősebb gyógyszeres kezelések is kevésbé hatékonyak az eltérő szerkezet miatt. Az értágító hatás pedig nem szünteti meg a rögöt, maximum esetleg csak segít tovább haladnia, hogy aztán majd máshol ismét fennakadjon.
Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a hazai orvosok -különösen a háziorvosok-, jelentős része több éves lemaradásban lehet Covid ügyekben. Egy orvos ismerősöm szerint, hazánkban a diagnosztizálási képesség általában nem túl acélos, onnan meg egyenes út vezethet a félrekezeléshekhez.
-
Vesa
veterán
válasz
gergo5991 #71026 üzenetére
Az értágító hatás valós, bár a zöld teában több katechin van mint a feketében. A kávézás is régi bevált módszer pl. a fejfájás egyes típusaira, pont az értágító hatása révén. Ugyanakkor a vérrögös levezetésed nem feltétlenül következik ebből. Bár a katechinnek van némi véralvadást gátló hatása, egy kialakult vérrögöt már sem a koffein, sem a tea nem fogja oidani, tehát ha vérrögöd lenne, akkor az értágító hatással esélyesen nem sokra mennél, mert a vérrög maximum tovább tudna vándorolni és máshol akadna el, újabb tüneteket okozva.
Komoly szaktudás kell ahhoz, hogy a pontos betegséget vagy kiváltó okot azonosítsák, és helyes diagnózist állítsanak fel. Egyszerűbben fogalmazva: laikusként néhány bulvár cikk alapján senki nem fog magán helyes óndiagnózist felállítani. Sajnos sokszor még a háziorvos sem tud, mert még az Ő tudása is kevés lehet, nemhogy egy laikusé. Na de majd jön Dr. House!
(mondjuk ez a képzeletbeli szakember kaliber nálunk nem tudom, létezik-e egyáltalán? Nekem mindig az volt a problémám, hogy az orvosok többsége nem tesztel eleget, nem elég alapos, így a diagnózis sem feltétlen helyes, abból pedig a kezelés helytelensége következne)
-
válasz
gergo5991 #70265 üzenetére
alapvetően nincs immunerősítés. a d-vitaminnak van értelme, mert télen hiány alakul ki belőle a szervezetben, de még nincs tél, szép ősz volt, ha voltál napon és amúgy jól működik a szervezeted, nem kéne még, hogy hiányod legyen belőle.
érdemes minél többet és főleg jobban aludni, figyelni az étkezésre, testmozgást végezni rendszeresen. és kerülni a stresszt. egyik sem olyan könnyű dolog, mint amilyennek elsőre hangzik. mást nagyon nem tudsz tenni szerintem.
-
válasz
gergo5991 #70263 üzenetére
ha teljesen meggyógyultál, akkor nagyon valószínűtlen. ha viszont gatya még az immunrendszered, ők pedig valami mást hoztak be a 200 felsőlégútis repertoárból, akkor igen, elkaphatod (illetve azt elkaphatod 100%-os immunrendszerrel is, de ha amúgy az épp ki van fáradva, akkor még nagyobbat is üt. ne csak a covidra gondolj).
-
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991 #70193 üzenetére
na hétfőre már elmúlt a lázam, itt-ott beugrik a hőmérőn egy 37,3, de amúgy 36-37 között van, azaz normális. Gyorsan átment rajtam, egy probléma van, hogy valahogy nem bírok, még az 5 kilót is soknak érzem megemelni..ezen felül mintha mind2 lábam fájna..
1 hét mulva ha lehet patikában még csinálni antitest-tesztet elvégeztetem, ha jól emlékszem covid után 1-2 héttel ugrik meg a szint, aztán az majd kimutatja covid-e volt vagy sem
viszont a jóhír az, hogy 1 hét mulva megyek teljes vérkép + kardiológiai kivizsgálásra (féléves kontroll), betegség után szerintem ez most pont kapóra is jön hogy így jött ki..
bár előző covid is pont a kardiológiai kivizsgálás előtt kapott el.. -
-
válasz
gergo5991 #69847 üzenetére
Győrben annyi a beteg, hogy ismét Covid-osztályt kellett nyitni
Péntektől külön osztályon helyezik el a Covid-pozitív betegeket a győri Petz-kórházban. Ezen a részlegen a betegek nem látogahatók, de a többi osztályon is legfeljebb fél óráig lehetnek bent a hozzátartozók. -
-
-
-
-
kpityu2
addikt
válasz
gergo5991 #69134 üzenetére
Már a nagyon korai eseteknél (amikor hivatalosan még nem is létezett a covid) megfigyelték a kínaiak, hogy gyakran ugyanazok betegszenek meg többször egymás után. Emiatt aztán még azt is feltételezték, hogy akik úgymond meggyógyultak, azokban valamilyen módon tovább lappanghat a vírus. Vagy az ő szervezetük valamiért érzékenyebben reagál a fertőzésre. És aki ilyen érzékenyen reagál, az logikusan érzékenyen reagál az oltásban lévő antigénre is. Még ha erre a feltételezésre reflexszerű antivaxxerezéssel és szalmabábozással is reagálnak egyesek.
-
válasz
gergo5991 #68961 üzenetére
Eris, na ebből cirkuszt fog csinálni a politika. Ez a változata még enyhe lesz, de direkt kispórolják az oltást a népből és jövő tavasszal az Eris 2 aratni fog mint a régi szép időkben, így némi ÚjBoiszos birkanyájazás után jöhet a Lockdown2.0 ~áprilistól, amikor már nem lesz értelme.
-
PuMbA
titán
válasz
gergo5991 #68447 üzenetére
Nem rég mentem M4 metróval. Leül a csávó pont mellém, aztán köhög mellettem úgy, hogy el se hajol, keze sehol. Takarodjon haza. Én se köhögök rá senkire a tömegközlekedésen, mert egyrészt el se indulok, másrészt akkor nem állok be oda, ahol sok ember van. Mennyi betegséget meg lehetne előzni, ha az emberek figyelnének, de inkább úgy mondanám, hogy agyilag is felnőttek lennének, nem csak testileg
Mostanában én is több embert láttam köhögni, akármerre járok, de hogy tegyenek is valamit, hogy ne terjesszék...
-
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991 #68262 üzenetére
megkaptam a hepa A oltást, 3 napig kva erős vállfájás, első éjszaka arra ébredtem mintha láncfűrésszel vágnák a vállamat..
érdekesség: oltás után ujból előjöttek random szúró érzések de úgy néz ki már el is múltak, aznap este vállamon kivül még a combcsont-csipő találkozásom is kvára fájt, a combom ahonnan 1-másfél éve vágták ki az anyajegyet bele vágtak az idegbe - na az is fájt, és ez teljesen mindfuck, de másfél éve ahol megégettem magam és ahol volt az égési sérülésem (ma már semmi látható nyoma nincs) helye kipirosodott 2 napra ugyan olyan formában ahogy volt a sérülés -
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #68251 üzenetére
Akkor nyugi, az oltás nem para, a betegség meg eléggé.
Ráadásul itt valami 15 év védettséged is lesz, ami megnyugtató, ha fel-felüti a fejét a kórokozó.Magyarországon a 2010-es években nőtt az esetszám, nemtom, most mi a helyzet.
Esetleg hivatkozz utána általános gyengeségre és behúzol egy "szabadnapot", ha jónak látod :)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #68248 üzenetére
Nem tudom, a jogszabály hogy szól, hátha ez picit segít:
a munkahelyemen egy kolléganő intenzíven volt a betegséggel, volt vagy fél év, mire teljesen rendbe jött, a teljes kollektívát (10-12 fő, már nem emlékszem pontosan) beoltották kétszer és senkinek nem volt semmi baja az oltástól. Talán egy nap levertség és bőrpír a szuri helyén. -
Vesa
veterán
válasz
gergo5991 #67667 üzenetére
Ennél engem kicsit jobban aggaszt kína, mert az USA-ban -a trumpista agyhalottakat leszámítva-, legalább a többség oltva van egy normális oltóanyaggal, míg kínából ismét özönleni fognak kifelé pont akkor, amikor a legnagyobb Covid hullám söpör végig rajtuk, nyilván kitermelve újabb variánsokat, melyeket így majd szórnak szanaszét ismét. Ráadásul ott az oltással is nagyon gyengén állnak, és aki oltva van, az is a semmire se jó Sinopharm és egyéb csodával.
Majd ne legyen igazam, hogy másodszorra fogják megszivatni a világot.
-
válasz
gergo5991 #67665 üzenetére
Passz. Attól mert házon belül (majd májusban) feloldják a korlátozásokat, az még nem jelenti azt, hogy a külföld felé is. Most még kell az oltás:
A koronavírus ellen be nem oltott külföldi felnőttek nem utazhatnak az Egyesült Államokba. Nagyon valószínű, hogy ezt a kötelező szabályt még néhány évig fenntartják, ezért erősen ajánlott az oltás, hogy egy nap újra megfontolhassa az Egyesült Államokba való utazást.
Ahhoz, hogy az amerikai adminisztráció „beoltottnak” tekintse, az utolsó oltóadagot több mint 15 nappal az indulás előtt meg kell kapnia. Csak a következő COVID-19 vakcinákat ismeri el az Egyesült Államok:
2 adag Moderna, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Sinopharm;
1 gombóc Johnson & Johnson.
(Kiemelés tőlem. Forrás.)Amúgy elvileg ez a hivatalos oldal: [link] (És ez is kb. a fentieket mondja, csak angolul. De vannak kivételek.)
#67664 Mr K Kimaradt a zanzából, hogy a vészhelyzetek megszüntetése a pénzcsapok elzárását is jelenti, alighanem a kutatási támogatásokét is (oltás, gyógyszerek, stb.).
-
válasz
gergo5991 #66739 üzenetére
Ilyen tünetekről még nem hallottam. Olyanról már igen, hogy a mikro-vérrögökkel magyarázzák pl. azt a long covidos tünetet, amikor a beteg állóképessége rövid ideig "normális", amit hirtelen és drasztikus visszaesés, majd hosszabb ideig tartó regeneráció követ, majd a ciklus kezdődik elölről. A magyarázat szerint a mikro-vérrögök a hajszálerek áteresztőképességét csökkentik, emiatt jelentősen rontják a sejtek tápanyagellátását. Így a sejt csak rövid ideig képes a saját tartalékait felhasználva működni, és ha az elfogy, akkor csak hosszú idő után tud regenerálódni, és újra normálisan funkcionálni.
Hasonlóan magyarázható a brain fog is (a hajszálerek elégtelen kapacitása miatt az idegsejtek nem jutnak elegendő tápanyaghoz és oxigénhez). Ugyancsak a hajszálerekhez lennének köthetőek a mikro-agyvérzések.
(Nem vagyok orvos, fentieket most emlékezetből írom, szóval nem feltétlen helytállóak.)
-
kpityu2
addikt
válasz
gergo5991 #66187 üzenetére
A sárka/zöld váladék baktériumra utal. persze lehet felülfertőzés is, de az idő is elég szottyos. Egyébként én is most mentem át ilyen egy hetes izén. 0. nap fura torokkaparás. 1. nap szar közérzet, 2. nap hőemelkedés, fejfájás lábról leesés, 3-7 nap úgy néz ki megmaradok de este szar közérzet.
-
válasz
gergo5991 #66187 üzenetére
simán lehet covid, persze, de azért a tünetek elég általánosak, szóval más is
"azon gondolkodtam, hogy a zöld cuccost le kéne nyelni, mert sok helyen az az infó kering az immunrendszer a bélben van, ha lenyelem és oda bekerül akkor valszeg jobban tud válaszolni rá az immunrendszer?"
marhaságnak hangzik. eleve kételkedj, amikor valakik ilyen egy mondatban megfejtik a mindent is, miközben szerencsétlen kutatóknak hat+három év egyetem kell és millió vizsgálat, hogy ennél jóval kisebb állításokat merjenek tenni egy-egy immunműködési folyamatról.
de, hogy konkrét is legyek: rendszervírus a covid, elég hamar mindenhova eljut, ha pedig már lázas is vagy, akkor pláne "jól válaszol az immunrendszer".
az egészséges bélflóra ettől még kulcs az immunműködésben, ezért finomított szénhidrát, vagy éppen undorító zöld szutty helyett minél jobb ételekkel (sok rost, zöldség, gyümölcs, mindezt nem glifozáttól tocsogva stb.) kell etetni. és mozogni.
-
-
PuMbA
titán
válasz
gergo5991 #65974 üzenetére
A sok alvás is vezethet fáradtsághoz. Én ha többet alszok, mint 8 óra, jóval fáradtabb vagyok, mintha 7-8-at aludnék. De télen, mivel későn kel a nap, ezért sokszor alszok tovább, mint kéne. Illetve én ebben az időszakban mindig fáradtabb vagyok, mint bármikor az évben. Annyi minden lehet.
-
Sped
aktív tag
válasz
gergo5991 #63822 üzenetére
A mellékhatások sem jelentkeznek mindenkinél, meg a long covid se, ha megnézed a százalékokat és a valószínűségeket, még mindig jóval nagyobb eséllyel úszod meg simán, mint nem, szóval érthető az emberek hozzáállása. Meg amúgy is két éve ez a nóta, uncsi, valóban jobb lenne túl lenni rajta. Ami most van nekem nyavaja remélem covid, de megmondom őszintén sajnálom gyorstesztre a pénzt, úgyhogy sosem tudom meg.
-
balojazz
aktív tag
válasz
gergo5991 #63822 üzenetére
Csak lábujjhegyen jegyzem meg, hogy mifelénk hál' istennek, nem téma. Max olyan szinten kerül elő pl munkahelyen, hogy amikor kör-emailt kaptunk, hogy "még mindig járvány van, emelkednek a számok...", akkor valaki elkáromkodja magát, hogy "sunnyognak a g*cik, biztos megint be akarják vezetni a maszkhordást a rohadékok". Néha ez a hang én vagyok, szóval a hozzáállások között vaskosan ott van a leszarom-effektus is.
-
-
válasz
gergo5991 #63576 üzenetére
most csinálta végig a húgom a boson és abbott tesztelgetést, naponta előtt egy bosont, amikor az már szinte végleg elhalványult, akkor az abbottot, ami még mindig egyértelmű csíkot rajzolt. szóval, ezek most biztosan jók, azért is tesztelt ennyit, mert a cégüknél kérdés volt, hogy miből vegyenek aztán sokat (abbott, nyilván).
-
Angel2014
addikt
válasz
gergo5991 #63514 üzenetére
Nekem a kovidtól a térdeim mentek strapára már lassan mankóval kell hogy menjek. Még a simítás is fáj ha hozzáér a türülköző.
A másik amit írsz nem biztos hogy kovid. Meg kell nézetni először is a szívet milyen állapotban van. Ultrahang , terhelés EKG. stb stb. Mert ha gyenge nem bírja az oxigént szállítani a végtagokba. A mási a vérkép. Ez sokat el fog mondani mindenről, de a koleszterinre legyél kíváncsi, mert ha sok az is el tudja zárni a vér és az oxigén útját. A harmadik a triglicerid a vérzsír ami ha sok és sűrű a vér szintén tud ilyet produkálni.
#63525) Drizzt :
Megpróbálom
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #63514 üzenetére
Kb 15-16 embert ismerek, akinek volt(/van) ilyen tünet, az egyik családtagomnak bő 1 év után múlt csak el, de a többség minimum 6-8 hónapot szívott vele. Volt köztük olyan, aki "hatvanhat" dokinál járt "nyolcvannyolcszor" és semmire nem jöttek rá. (Szerintem egymilliót tuti elköltött)
Ez is nevezhető long-covid tünetnek. Oltott-oltatlan tökmindegy. Bár így belegondolva, azért többen küzdöttek(/küzdenek) ezzel olyanok, akik még a vakcináció előtt nyelték be a gedvát. Türelem, remélhetőleg elmúlik, milgammára és drága csodaszerekre szerintem nem érdemes költeni, ebből a kis mintából úgy tűnik, hogy nem módosította semmi a hosszát.
(amivel jó tapasztalatok vannak, az nem legális a legtöbb országban)
Kitartás!Ui.: ja és érdemes igyekezni nem elkapni többször, mert simán újra tud kezdődni...
-
kolopele
nagyúr
válasz
gergo5991 #63516 üzenetére
Nehéz kérdés. Amióta van ez a covid már az ember képtelen eldönteni azt, hogy amikor újabb tünetet észlel magán az mitől van. Rá lehet fogni a covidra, de akár az oltásra is, biztosat nem tud senki. Nekem az első Moderna után másnap kezdett nyomni a mellkasom, azóta több extrám van, plusz nem sokkal később jött a bal oldali látáskiesés villámokkal, pár perc volt csak szerencsére, de most megint előjött jobban a szemérzékenység, némi látás mizéria. Mitől lehet mindez? Ki tudja. Orvosilag nem látni semmi különöset. Jön némi orrfolyás, máris a covid jut az ember eszébe. Ez azt hiszem velünk marad immáron örökre.
-
kolopele
nagyúr
válasz
gergo5991 #62709 üzenetére
Nagy eséllyel long covid - tól szenvedsz, azért erősödhettek fel az allergiás tüneteid, vagy kialakult közben más egyéb növényekre is allergiád. Kizárólag teszttel tudják megállapítani azt, hogy covidos e az, aki náthás, tüsszög, stb., más módszer erre jelenleg nincs.
-
-
PuMbA
titán
válasz
gergo5991 #60937 üzenetére
Felesleges. Ha nem pörögsz rajta, akkor majd elmúlnak a tüneteid, hiszen saját magadnak generálod agyban. Mész évenként általános vérvizsgálatra (háziorvostól kérheted)? Ha igen és megmutatod az orvosnak az eredményeket, akkor nem kell aggódnod semmi miatt. Akinek baja lesz, az már rég látható az eredményekből. Hirtelen nem történik semmi, évek lefolyása szinte minden. Azért, mert megeszel két chipset meg két fánkot nem leszel cukorbeteg....
-
válasz
gergo5991 #60933 üzenetére
figyu, ha nincs tüneted, ami azóta is fennáll, akkor azért annyit minimum tegyél meg, hogy megnyugszol. nem csinál mindenkiből zombit ez a vírus sem. nyugi. lehet csináltatni nagy labort, bizonyos kör fölött néha amúgy is indokolt, de ha nincs panaszod, miért akarsz meghalni?
-
válasz
gergo5991 #60933 üzenetére
Egy minél teljesebb vérkép nem ártott még senkinek, érdemes lehet megnézni. Ott néznek pl vörösvértest-süllyedést. Ez egy állatorvosi ló, sokféle kórkép okoz problémás süllyedést, tehát ha van baj vele, akkor érdemes tovább kutakodni, ha nincs, az egy megnyugtató faktor.
-
Vesa
veterán
válasz
gergo5991 #60930 üzenetére
Ahogy Parci írta, micro-vérrögöket Te aligha fogsz tologatni ide+oda. Amit tologatni tudnál, az már életveszélyes szint lenne, de a trombózis egyébként is a mélyvénában szokott keletkezni, amit kívülről nem érsz el. Szóval egészen mást tapasztalhattál, esetleg kicsit vizesedett a lábszárad vagy ilyesmi. Vizesedésnél folyadék kerül a szövetek közé, ott felgyülemlik és azt kvázi be lehet nyomni a lábszáron is. Ilyen esetben még szurkálást is érezhetsz, bár ahhoz már elég rendes vizesedés kell. Akár hosszabb ülés következtében is kialakulhat, vagy más okból is. Persze ez is csak egy lehetséges ok, diagnózist nyilván az orvos tud fellállítani, de abban biztos lehetsz, hogy vérrögöket nem fogsz tologatni sehol.
-
válasz
gergo5991 #60930 üzenetére
na, nyugi... nem ismerlek, de picit hipochondernek tűnik ez a megfejtés. nincs az az isten, hogy te megnyomkodod, és érzed, hogy ott arrébb mennek mikrovérrögök.
lehetett bármi bajod, de ha most jók az értékeid és nincsenek panaszaid, ne parázz. és nincs házi módszer amúgy sem. nyugi
-
-
-
-
perempe
veterán
válasz
gergo5991 #59583 üzenetére
Tecsós akciósra. A 12-es Zlaty-t úgy megvenném 49 centért, mint a pinty!
-
válasz
gergo5991 #59567 üzenetére
Azt már 2020-ban kimutatták, hogy a(z akár tünetmentes) Covid fertőzés (is) IQ csökkenést okoz. (Itt is többször volt linkelve.) Ezt most ez a kutatás is megerősítette.
Szerk: A hatás általában nem drámai (IQ tesztnél általában 1-2 pont, súlyos lefolyásnál lehet lényegesen több), kérdés, hogy ismételt fertőzésnél ezek kumulálódnak-e. (Logikusan nézve igen, de egy élő szervezet nem feltétlen logikus.
)
-
Z.É.T.
őstag
válasz
gergo5991 #59567 üzenetére
"elfelejtettem a telefon feloldasi kodjat"
Ennél tipikusabb nem is kell.
Tucatnyi hasonlót hallottam.
Én pedig a lakásban, amiben 1986 óta - megszakításokkal - élek, az egyik villanykapcsolót nem találtam néhányszor, ami 36 éve ugyanott van.Illetve mai sztori, nagymamának kb 50 éves a "krumplinyomója", amivel gesztenyét is szokott nyomni, ma pedig nem értette, hogyan készítettem neki és amikor megmutattam, azt mondta: "ez már nincs meg".
2 hét alatt ötvenszer többet romlott az alig tünetes covid alatt, mint előtte 92 év alatt összesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest