Hirdetés
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer
üzenetére
mi karácsonykor nagyanyámhoz nem is mentünk, mert előtte héten 2-3 boltban voltunk ahol már nagyon sok ember volt... plusz 15 fős karácsonyi vacsorán voltunk (nem akartunk menni - muszáj volt) ... utána úgy voltam, hogy nem megyek a 96 éves nagyanyámhoz... valószínű jól is döntöttünk (november 10től voltunk betegek Covid miatt)... két ünnep között 1-2 napos diszkonfort érzés / hasmenés ... persze bármi lehetett... akár covid is, mert hogy ellenanyag most van bennünk így komolyabb megbetegedést nem gondolnék ha most kapnánk el...
-
t72killer
titán
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Édes🌲szom, minek ilyenkor az öregekre ráakaszkodni
-
mozso
senior tag
Update, Ausztria: 2024.01.03.
elkezdett lassulva lassulni a szennyviz Covid mennyisege, kb 1 honap csokkenes utan meg mindig magasabb, mint a valaha korabban mert legmagasabb csucs.

A kek erosodnek most, abbol is a BA.2.86, a JN1, JN2, JN9
Az XBB-s lilak fokozatosan szorulnak ki, de lassabb utemben, mint korabban
-
polonic
félisten
Ha már szóba kerültek a covid utáni dolgok.
Nekem utána húgyúti fertőzésem lett. Azért ez elég ritka, nők körében szokott ez előjönni.
Asszonynak meg már két hete tartó hörgőgyulladása és alig akar tisztulni. Orvosnál természetesen járt, röntgen is volt.
Aztán nekem egyik nap elkezdett fájni a jobb lábujjamban az ízület. De úgy, hogy alig bírtam menni. 2 napra rá teljesen elmúlt és semmi baj.
Totál nem értettem, hogy mi van. Most tényleg ilyen van? Mocsok egy vírus ez. -
kpityu2
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Ajj. Mi lemondtuk a karácsonyi bulit, a nővéremék is a kapun adták be a kajacsomagot. Legalább apukád jobban van, jól teszitek, hogy figyelitek.
-
kpityu2
addikt
válasz
VinoRosso
üzenetére
Ki tudja. Ha elfogadjuk a hipotézist, hogy covid okozza, akkor idegrendszer, érrrendszeri dolgok jöhetnek szóba, ott meg lehet aszimetria. Jut eszembe. Ismerősöm aki lélegeztetőgépen is volt pár napot, minap szólt, hogy a bal kezén nem tudja széttárni az ujjait. Amúgy működik meg minden. Az orvosok is csak vakarják a fejüket, mert a vonatkozó ideg sérülése általában kéz/ujj zsibbadással jár, neki meg semmi, egyszerűen csak nem működik.
-
pècsimunkás
addikt
Úgy nèz ki apám kijött a Covidból.
Folyamatosan figyeltük a oxigénszintet, pulzust, vèrnyomást. Láza sem volt szerencsére.
Köhögött, meg gyenge volt.
Most már sokkal jobban van
.Ismerősöknèl is van gond.
Idősek ők is. Karácsonykor itthon voltak a gyerekeik, unokáik, meg itt volt a nászasszonyuk.
Mindenki lebetegedett- nagyon lebetegedett-, a vőgyerek édesanyját meg elvitte a Covid
...
Bekerült kórhazba, másnap meg is halt
-
válasz
kpityu2
üzenetére
sosem volt gondom vele, amivel nincs problémád, azzal kapcsolatban nem vagy képben. sokat tájfutottam gyerekkoromban, erős a bokám, sosem volt semmilyen szalagszakadásom, íngyulladásom, semmi ilyesmi. a térdem is jó. kop-kop. egy konkrét ponton fáj nekem, ha megtalálom és megnyomom, most is. majd teszek rá egy filcpöttyöt és befotózom, majd fórumdoktorkodd meg nekem légyszi

-
kpityu2
addikt
Mondjuk furcsállom kicsit, hogy síelős ember létedre bizonytalan voltál az achilles-ínt illetően, mivel kábé a boka és a térd ínszalagjai vannak leginkább megterhelve és azoknak a bejáratása, nyújtása alapfeladat a síszezon kezdetén.
Az a baj, hogy ilyesmit akármilyen hirtelen fizikai terhelés okozhat, tehát a covidhoz kötni kábé csak ilyen anekdotikus szinten lehet. Még akkor is ha pont a minap volt egy tanulmány ami azt taglalta, hogy a vírus mennyire szétcseszi az izmok energiaellátását. -
kpityu2
addikt
Pontosan. Nekem is úgy kezdődött, hogy a sarokcsontom elkezdett fájni. Azt hittem először, hogy a bakancs miatt, még betétet is cseréltem. Az ín ott találkozik a csonttal. Azért probléma, mert a begyulladt ín már soha nem lesz olyan mint előtte, megváltozik a szerkezete, nem lesz olyan rugalmas.
-
válasz
VinoRosso
üzenetére
sajnos ez egy logikus kórkép, talán csak az achilles-es rész fura*. tüsszögősdi volt korábban is, a köhögőrohamokat én magam is tapasztaltam pont így, a hasmenés is tipikus, ha rámegy az emésztőrendszerre is, a száraz kötőhártya-gyulladás pedig régi covid tünet.
ezek így együtt viszont már egy közepes covid lefutást adnak, szóval aki tényleg 10+ napig verekedett vele, az mindenképpen nagyon fokozatosan térjen vissza a sporthoz, a gyógyulás után 2-3 hét pihenés indokolt, és utána is csak nagyon óvatosan cardiózni, az emelkedő pulzus mindig essen jól, semmi "kalapál a szívem, le kell ülni".
*soha nem volt gondom az achilles-emmel, így akkor kérdezek: ez a sarokcsont fölötti ín, középen, és ugyanúgy fáj, mint mondjuk egy ínhüvelygyulladás a kézfejednél? csak mert, dobpergés, egy ideje fáj a bal lábamon a sarokcsont külső oldalánál valami.

-
kpityu2
addikt
válasz
VinoRosso
üzenetére
Coviddal összefüggésben már mindenről is hallottunk. Annyira szétcseszi a szervezetet és az immunrendszert, hogy minden addig féken tartott nyavaja előjön. Érdekes, hogy ezt az achilles-ín gyulladást mondod, mert fél éve kínlódok vele a bal lábamon, pedig soha nem volt ilyenem. Tudomásom szerint covidos se voltam, bár voltak gyanús körülmények, a teszt nem igazolta.
-
VinoRosso
veterán
Valaki hallott már az alábbiról coviddal összefüggésben:
1. Erősen viszkető orr, tüsszögés 3 napig (kb mint valami allergia)
2. 1-2 napig semmi aztán hirtelen láz fejfájással minimális nátha
3. A láz egy nap alatt lemegy, viszont megérkezik erős torokfájás, mandulagyulladás, atom bedurrant nyirokcsomók köhögés, nyelési nehézségek hullámzó intenzitással. A köhögés nappal alig, este fokozódik rohamszerű periódusokká, úgy éjjel 1-3 óra körül nonstop.
4. kb a 10. nap hasmenés 1 napig
5. 12 nap bevörösödő szemek sárga váladékkal, kisebb látászavarok
6. 14. nap Achilles-ín gyulladásTöbbünknek is ugyanez a lefolyása (és még nincs vége). Egy egészségügyis ismerősöm szerint tipikus covid a mostani variánsból. Ezt némileg árnyalja, hogy antibiotikumra mintha javulna (bakteriális felülfertőződés,vagy esetleg véletlen egybeesés?)
Az Achilles tendonitist nem tudom hova tenni. Addig oké, hogy 4 éve volt olyanom és esetleg ott van egy gyenge pont amit a kórokozó támadhat valahogy, de anno rendszeres, intenzív terhelésre jelentkezett, most meg alig mozogtam. Ráadásul másoknak ugyanez van ugyanekkor, és nekik soha nem volt Achilles-ín gyulladásuk. Ja és ami még érdekesebb, mindenkinek a bal lábában erősebb az íngyulladás, a jobb még szódával elmegy, de a balt igen csak fájdalmas mozgatni, mozgás nélkül is fáj.
Eléggé WTF érzésem van, nem tudom elképzelni, hogy ezeke a szertágazó tünetek egy dologra vezthetőek vissza, viszont abból kiindulva, hogy a szűkebb családi körben mindenkinek ugyanakkor kottára ugyanaz a lefolyása nem tudok másra gondolni.
-
válasz
polonic
üzenetére
ez mind igaz, de az is, amit Vesa írt. nem lehet virológiáról, immunológiáról érdemben vitatkozni biológusi képzettség nélkül. képzettséggel sem feltétlenül, de ahogy angol irodalmat sem elemzünk angoltudás nélkül, úgy itt is legalább a "nyelvet" érteni kéne ahhoz, hogy számítson, amit mondunk.
én azt szoktam mondani, hogy hibrid toyotát sem csinálok a toyota helyett, mert én azt jobban tudom, úgy itt is alapvetően a szakma dolga, hogy megfejtsen kérdéseket. csak mivel az egészség olyan téma, amit mindenki megél egész életében, mindenki "ért" hozzá. mint a meteorológiához. ugye múltkor is bevettem egy c-vitamint és jobban lettem. nem oltattam és nem lett bajom. oltattam és vacakul lettem. már egy valszám és egy statisztika szemeszter után rájönne, hogy hülyeség pár elemű mintából hipotézist készíteni, de sajnos azt meg csak a klasszikus suliban tanítják, nem az élet iskolájában.
-
polonic
félisten
Mondjuk abban azért van igazság, hogy az iskola hülyeség. Legalábbis ebben a magyar oktatási rendszerben. Mert hogy minden faszságra megtanít, kurvanagy lexikális tudást akar beletömni a fejekbe. De hogy az életre nem, az biztos. Nem tanít arra, hogyan legyél egészségtudatos, hogyan étkezz normálisan. Nem tanít arra, hogyan kezeld a pénzedet, pénzügyi tudatosságra. Nem tanít arra, hogy szelektáld az álhíreket...
-
kpityu2
addikt
Ez mondjuk nem long covid. 2020 márciusában kapta el, még omikron előtti variánst és nagyon súlyos állapotba került, többszörös szervelégtelenségben szenvedett szövődményként, a tüdejének is annyi lett. Megmentették, de a szövődmények olyan súlyosak voltak, hogy csak eddig húzta szegény.
-
Long covid.
Lobbyist turned psychotherapist Derek Draper dies aged 56
(2020-ban lett covidos, egy évig volt kórházban, de nem jött helyre, 2022-ben szepszis, 2023. decemberében szívroham, és most meghalt.) -
Vesa
veterán
"Most a megmondás a divat."
Most hülyének lenni divat. Az a divat, hogy minden tudós hülye, a tudomány hülyeség, az egyetem hülyeség, egyáltalán, iskolába járni hülyeség, "hiszen az élet iskolája mindenki számára elérhető + a természetből fakad", így aztán a 8 elemit végzett Gipsz Jakab salátatermesztő "őstermelő", a mindenhez IS mindenkinél sokkal jobban ért, ráadásul neki isten is besegít esténként.
Szakemberre hallgatni egy szakmai témában hülyeség, ellenben a hasonló agyhalottakkal buborékba összezáródni kiváló ötlet. -
mozso
senior tag
válasz
Z.É.T.
üzenetére
" "szakember", aki szerint például a longcovidot az óltás okozza. Az oltatlanoknál is"
Ha megnézed mi megy itthon mindenhol is, ennél sokkal nagyobb 1 mondaton belüli anomáliákat látsz, sokkal magasabban lévő embereknél, sokkal fontosabb témákban.
Most a megmondás a divat. -
válasz
Z.É.T.
üzenetére
tudom, hogy ő komoly arc, ezzel együtt ezek ilyen pillanatnyi gondolatok, amikből egy csomó a kukában végzi majd, sőt, a legtöbb. oké, minket csak félig nyugtat meg, hogy húsz év múlva csomó minden letisztul már a coviddal kapcsolatban, ezzel együtt én személy szerint abbahagytam az ilyen jellegű infókra vetődést, mert lektorálni úgy sem tudom.
a konteós topikról igazából én nem is nagyon tudtam. a minap teljesen véletlenül ránéztem, épp minket idéztek meg. tényleg ijesztő volt. annak örülök, hogy jól vannak az oltást fel nem vevők is, annak kevésbé, hogy ennyiből rögtön le is gyártják a hipotézisüket. nálunk például mindenki ugyanúgy volt/van, pedig a kisfiamnak nincs oltása, a nagyobbiknak egy van, nekünk meg három, a genetikánk meg nyilván elég hasonló............
-
Z.É.T.
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Köszi, igazából az volt a lényeg, hogy akkor "semmi újdonság" eszerint. Azért kérdeztem, mert a thread alapján úgy tűnt, hogy megint valami, amit pl Leonardi már régóta mond és sokan vitáztak vele.
Parci, legyen zaj, tökmindegy, csak 2020-tól kezdődően számtalan zajról derült ki, hogy érdemes volt/lett volna rá figyelni.
Azért ez nem egy olyan "szakember", aki szerint például a longcovidot a zótás okozza. Az oltatlanoknál is.
(kontextus másoknak: benéztem a konteós gumiszobába és már ilyen "megfejtést" is olvastam ott. Egészen elképesztő, hogy értelmesnek tűnő emberek képesek ennyire magukra zárni a valóságtagadás ajtaját, aztán még a kulcsot is lenyelni)
-
kpityu2
addikt
válasz
Z.É.T.
üzenetére
A SARS-CoV-2 elleni erős immunreakció gyakran több bajt okoz mint maga a fertőzés. Ez nem új dolog, citokinvihar néven ismerjük. Az érem másik oldala viszont, hogy azoknál akiknél meg gyenge az immunrekció, a vírus megmaradhat a szervezetben. Paradox módon a betegség azt jelenti, hogy a szervezet harcol a vírus ellen de ez végzetes is lehet ha nincs féken tartva.
[link] -
Z.É.T.
addikt
Ezt valaki segítene értelmezni röviden és laikusul?
Köszihttps://twitter.com/fitterhappierAJ/status/1743502048803402068
-
kw3v865
senior tag
Tegnap megkaptam az 5. (mRNS) oltásomat: az elérhető legfrissebb verziójú Modernával szúrtak meg Szegeden. Minden a legnagyobb rendben ment, az időpontfoglalástól kezdve, a beadás stb. Az eü. személyzet nagyon kedves volt, várakozonom se kellett, az Infektológiai Ambulancia nagyon modern épület, talán tavaly adhatták át, igazán nyugat-európainak tűnik ott minden. Bárcsak minden így működne a magyar egészségügyben, mint a Covid-oltás...
-
Madárinfluenza okozta egy jegesmedve halálát
"Alaszkában a [H5N1] vírustörzs először a barna halfarkasok körében jelent meg, de számos oroszlánfóka halála is a számlájára írható. Jegesmedvék körében ez az első dokumentált eset." -
Ringman
félisten
azért így 3 hét után sem állt teljesen vissza a rend, ha terhelve van a szervezet.
-
Ringman
félisten
[link]
A new study found that Paxlovid does not reduce the risk of long Covid for vaccinated, non-hospitalized people getting Covid for the 1st time.
Another finding: "a higher proportion of individuals with acute symptoms rebound and test-positivity than previously reported."
---
COVID Is ‘Still a Pandemic,’ WHO Leader Says -
Ringman
félisten
Megnéztük a Covid alatt rendelt, most töredékáron árverezett egyik lélegeztetőgépet
ilyenért kb. észak-afrikában is börtönben ülne pár döntéshozó.
-
kpityu2
addikt
Azt lehet kihozni, hogy a szennyvízadatok alapján nagyjából 2-3 héttel korábban meg lehet becsülni az aktív esetszámot, az új esetek számát és fel lehet készülni. A logaritmikus skála se szokatlan csak az ábrázolás, ilyenkor ugye a kitevőt kell figyelni. 10-től 15-ig látható. Most nem emlékszem a pontos értékre, de a heti jelentésben lévő színes bogyók is ezt jelentik, vagyis ha ismered a színsávokhoz rendelt értéket, akor meg tudod becsülni, hogy 2-3 hét múlva mennyi igazolt beteg lesz. Persze mivel ez a szenyvízben megjelenő vírus, ez már a jelenlegi fertőzöttekkel arányos, akik nem feltétlenül jelennek meg a kórházi statisztikában mint beteg. Lehet amúgy, hogy a heti jelentés színei ugyanazok mint a fenti táblázatban.
-
Logaritmikus skálázás. Nem tudom, hogy a jelölést nem ismered, vagy a tipográfia nem tetszik? (Ha esetleg az előbbi, akkor exponenciális számábrázolás, azaz az 1.00E+02 = "1.00 szorozva tíz a másodikonnal" =
. Programnyelvekben (is) használt számábrázolás, gondolom a grafikont valamilyen számítógépes program generálja, és nem vesződtek a tipográfiával.) -
mozso
senior tag
Ebből is mindent ki lehet hozni, another NNK remekmű
Imádom a függőléges tengelyen az 1.00E+ skálázást. Informatív, profi. Ezért is használja az NNK, mert azt sem tudják mit osztanak meg másokkal, vagy mit is néznek.
MEGALOLL

-
mozso
senior tag
Szintén NNK / NNGYK publikus cucc 2021, ezek az E+1x- faktorok mindig visszajönnek

-
-
Ma ez van szennyvíztérkép helyett (ha volt, akkor bocs):
Valóban magyar járványkezelési innovációt ajánl a WHO a világ többi országának? -
Ringman
félisten
(nem másolom be az egészet, oltás segít)
[link]
Do viral pathogens increase the risk of neu
rodegenerative disease?
Recent analysis of more than 400.000
patients across different biobanks point to several straightforward conclusions:
- Increased risk of developing neurodegenerative diseases persists up to 15 years after a single initial virus infection;
- The largest effect association was found between viral encephalitis exposure (caused by many viruses, including coronaviruses) and Alzheimer’s disease.
- Influenza with pneumonia was significantly associated with five of the six neurodegenerative diseases studied.
- The previously reported association between Epstein–Barr virus (EBV) infection and Multiple Sclerosis was also confirmed.dehát az a természetes rend, hogy a gyerekek megfertőzik egymást, egyszerűen nem lehet mit tenni!!! (esetleg ha lenne olyan műszaki megoldás, ami segíthetne
) -
válasz
Narxis
üzenetére
Anyám Coviddal került kórházba pár hete, neki mellkasi folyadékképzodes miatt lettek ilyen tünetei. Aztán mondjuk kiderült pár más dolog is, de az már nem Covid-tema.
Most beszéltünk egy anyukával - két kisgyerek tüdőgyulladást kapott Covidtol, mindkét fiatal szülő sürgősségin kötött ki, egyikük 83-as szaturacioval.
-
A szuperbaktériumokkal is felveheti a harcot egy újonnan kifejlesztett antibiotikum
"Az új, zosurabalpin névre hallgató gyógyszer egyelőre csak egereknél ugyan, de tüdőgyulladásos és szepszises esetekben is képes volt legyőzni a baktériumot. A CRAB világszerte gyakori előidézője a kórházi szepszises eseteknek, a legyőzésének fontosságát pedig jól mutatja, hogy a WHO és az amerikai CDC legveszélyesebb patogéneket felsoroló listáját is ez vezeti." -
kpityu2
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ugyan. A tudomány fantasztikus dolgokra képes. Pl. 1957-60 között Afrikában kábé egymillió embernek adták be az gyermekbénulás elleni oltást. Ennyi embernek persze nehéz oltóanyagot előállítani, úgyhogy trükkhöz folyamodtak: az USA-ban előállítottak valamennyi oltóanyagot, azt Afrikába vitték és ott majomvese sejteken amplifikálták, vagyis átoltással tenyésztették, sokszorosították. Így volt elég oltóanyag és sikerült is felszámolniuk a gyermekbénulást. Ez azért komoly siker. -
Dare2Live
félisten
hemofília B génterápiás készítmény
btw 20éve a génterápia igazi Star Trek scifi volt.
kpityu2: Most meg a gonosz tudosok / orvosok ilyen áltrükkel akarják meg 5G csippelni és járványt kirobbantani gyikember. Bocs visszaolvastam és beütött.
-
Vesa
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Az értágító hatás valós, bár a zöld teában több katechin van mint a feketében. A kávézás is régi bevált módszer pl. a fejfájás egyes típusaira, pont az értágító hatása révén. Ugyanakkor a vérrögös levezetésed nem feltétlenül következik ebből. Bár a katechinnek van némi véralvadást gátló hatása, egy kialakult vérrögöt már sem a koffein, sem a tea nem fogja oidani, tehát ha vérrögöd lenne, akkor az értágító hatással esélyesen nem sokra mennél, mert a vérrög maximum tovább tudna vándorolni és máshol akadna el, újabb tüneteket okozva.
Komoly szaktudás kell ahhoz, hogy a pontos betegséget vagy kiváltó okot azonosítsák, és helyes diagnózist állítsanak fel. Egyszerűbben fogalmazva: laikusként néhány bulvár cikk alapján senki nem fog magán helyes óndiagnózist felállítani. Sajnos sokszor még a háziorvos sem tud, mert még az Ő tudása is kevés lehet, nemhogy egy laikusé. Na de majd jön Dr. House!
(mondjuk ez a képzeletbeli szakember kaliber nálunk nem tudom, létezik-e egyáltalán? Nekem mindig az volt a problémám, hogy az orvosok többsége nem tesztel eleget, nem elég alapos, így a diagnózis sem feltétlen helyes, abból pedig a kezelés helytelensége következne) -
gergo5991
őstag
uj meló, első nap, főnök 8 órán át köhögött a nyakamba..
régi melóhelyen elküldtem volna mindenkit a p.ába és haza jöttem volna, de mivel ez volt az új melóban az első napom, tűrnöm kellett..
remélem semmit nem kapok el..
mint irtam pár hete légzési gondjaim voltak covid után, szúrt a hátam, és pár napja ahogy ittam a fekete teát hát éreztem hogy a hátszúrásom hirtelen abbamaradt és azonnal meg is szűnt a légszomjam..azóta mintha 30-40% al több oxigénhez jutnék minden lélegzettel..mai napig állítom de nem hisz nekem senki, hogy mikro vérrögjeim vannak amiről az országunkban még nem is hallottak.., és mikor elmondom az orvosoknak akikhez beutaltak kivizsgálásra hát mind úgy tesz mintha nem hallott volna semmit, vagy kinevetnek..
nem mondom hogy a fekete tea összefüggésbe hozható lenne a hirtelent elmúlt hátfájás és légszomjal, de ahogy utána olvastam értágító meg mindenféle hatása van, ha még koffein is van benne akkor "duplán" értágító lehet..
tudom tudom, ez a komoly covid topik na de mind1, aki akar kísérletezhet magán fekete teával hátha valami jobb lesz, a betü meg elfér itt.. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Rage47
üzenetére
Valószínűleg más dologról beszélünk.
Van egy darab háziorvosod. Hozzá kell menni táppénz, akut járóbeteg problémák, beutaló kérése esetén. Ilyen háziorvos egy van hozzád rendelve. Ő nem utasíthat el. Ezen kívül van a területileg illetékes háziorvos. Ő sem utasíthat el. Másik háziorvoshoz viszont csak akkor mehetsz, ha előtte hivatalosan átjelentkezel hozzá. Illetve ha az nem a területileg illetékes háziorvos, akkor nem kötelező befogadnia. De ha már befogadott, onnantól ő a háziorvosod és kész.
De a szabad orvosválasztás nem azt jelenti, hogy bármelyik orvoshoz elmehetsz, hanem azt, hogy az egy darab háziorvosodat, akihez bármikor elmehetsz, azt szabadon választhatod meg. Előre. Nem amikor már probléma van. Viszont a tartózkodási helyeden aktív háziorvosnak mindenképpen el kellene látnia, akkor is, ha nem ő a hivatalos háziorvosod. -
Predicting the spread of SARS-CoV-2 variants: An artificial intelligence enabled early detection
(Olyan újfajta modellezési eljárás, ami gépi tanulás (MI) segítségével képes az első detektálástól számított 1-2 héten belüli megjósolni, hogy az adott SARS-CoV-2 variáns milyen terjedésre lesz képes (mekkora járványhullámot okozhat). (A GISAID adatbázisát vizsgálták.)) -
válasz
Drizzt
üzenetére
Nekem azt mondta (augusztusban) a budapesti háziorvos, hogy oda mehetek, ahova a lakcímem szól, ennyi, el is küldtek, meg sem hallgatott, ott köhögtem előtte, mehettem haza vidékre.
Régen úgy volt, hogy lehetett ide menni, akkor is, ha csak albérlők voltunk, de akkor is nézték, hogy melyik utcában lakunk, mert minden utcához másik háziorvos tartozik egy kerületen belül is. -
Study: COVID-19 increased premature birth rate during height of the pandemic
(Nagy mintás (kaliforniai TB adatbázis) utólagos vizsgálat. Jelentősen megnövekedett koraszülést mutattak ki, ami 2022-től visszaállt alapszintre (feltehetően az oltásoknak köszönhetően).)Maga a tanulmány:
Vaccination, immunity, and the changing impact of COVID-19 on infant health -
válasz
Narxis
üzenetére
totál nem vagyok képben, mert sosenem járok orvosnál, de nem lehet, hogy inkább sportorvosi irányba lenne célszerű mozogni?
ami az edzetlenséget illeti, sok múlik azért a részleteken. ha az elmúlt 3 évben mégis kicsit lejjebb adtál, akkor azért hamar leépül a szervezet, visszaépíteni meg sok meló, minél idősebbek vagyunk, annál több.
nem hiszem, hogy tüdőfibrózis. de amit triplán nem hiszek, az a daganat.
-
Én már daganattól kezdve mindenre gondoltam, de tisztán emlékszem, hogy ugyanazon a dombon áttekerve az út felénél már kapkodom a levegőt, mintha a tüdőm nem tudná felvenni a levegőt és azért nem egy hegyről van szó csak egy dombról és tisztán emlékszem, hogy Covid előtt nem volt ilyen problémám pedig akkor se voltam edzettebb. Oké biztos edzetlen vagyok, ez tuti de azért néha furán, tüdőből köhögök egyet-egyet, nem igazán értem miért. Az viszont igaz, hogy edzeni kell, én gondolkodtam a lépcsőzésen, állítólag sokkal hatékonyabb mint a séta/futás/biciklizés. Lépcső meg mindenhol van szóval nem egy költséges dolog.
-
fatal`
titán
válasz
Drizzt
üzenetére
Szabad háziorvosválasztás van
Én úgy tudom, hogy egyrészt már nincs (vagy még csak tervezik?), másrészt meg nem nagyon van háziorvos, aki fogadna, mert tele van a kapacitás a hozzá tartozókkal.Persze, ha van rá lehetőség, akkor váltani kell.
@Narxis Nem értek hozzá, de biztosan képalkotó kell tüdőkapacitás méréshez? Szerintem erre vannak egyéb megoldások pulmonológián.
-
válasz
Ringman
üzenetére
Sajnos kihagynám a háziorvosom ha lehet. Egy hatalmas gyökér, biztos nem fog beutalót adni hanem megvizsgál a sztetoszkóppal aztán azt fogja mondani, hogy semmi bajom mindezt olyan stílusban mintha nekem szégyellnem kéne, hogy rabolom az idejét. Már gondolkodtam háziorvosváltáson de amikor kérdezgettem, hogy hova kellene átjelentkezni akkor többiekről se hallottam jót.
Ez alapján jó lesz az a CT: [link] 30 ezerért magánban megcsinálják.
#71011 igen, a területileg illetékesnél vagyok. Másokkal is ilyen, nem nagyon szeret beutalót írni, meg okoskodik a páciens, nehogy már jobban tudja mint ő.
-
Üdv!
Nem tudom mennyire ide való a kérdésem, majd törlitek ha nem való ide. Covid óta úgy érzem rosszabb a tüdőkapacitásom. Nem vagyok egy nagy sportember de pl. biciklivel járok mindenhova is és sose dohányoztam. Ezt szeretném kivizsgáltatni. Van erre valami tuti vizsgálat? A röntgent és a CT-t írják, elvileg a CT alaposabb ahogy olvastam erről, de akkor ha bejelentkezek mellkas CT-re akkor ugye röntgen nem kell? Illetve a CT-t kiértékelik ott helyben? Szóval nem is csak a tüdőm kapacitása érdekel hanem az általános egészségi állapota.
-
-
Rive
veterán
Köszönöm
Eddig szerencsére semmi vészes...
A dolog kezdetén az első tünetekkel együtt már jött (ezzel a teszttel, legalábbis) az eredmény, szóval most nekem eléggé szembejött, hogy tünetek mellett még folyamatos negatív volt...
Ezzel így akkor az egész gyorsteszt-dolog eléggé értelmét veszti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
rövid o-val kerestem

.

. Programnyelvekben (is) használt számábrázolás, gondolom a grafikont valamilyen számítógépes program generálja, és nem vesződtek a tipográfiával.)