Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #13983 üzenetére
Pusztán jó szándékból gondoltam, az örömtől fakadó könnyeid felitathatod a keszkenővel. De, látom férfiból vagyol - amivel persze eleddig is maximálisan tisztában voltam! - és keményen tűröd a megpróbáltatásokat, amit rád mérnek, avagy amiket te mérsz másokra.
A fájás pedig dehogy kell. Tiszteletben tartom más territóriumát!
Van nekem saját! -
monti0222w
addikt
válasz
Gyuri27 #13957 üzenetére
Gyuri a szívem észak fele húz az első könyvtől kezdve, nem tehetek róla.
Viszont megnyugtatlak a homoki viperák közül a rövid hajú lány a bejövős nekem.
Az is a bajom, hogy Feri róla, róluk nem rak fel képeket, de van egy sanda gyanúm, miszerint mikor ment a sorozat őket sem hagytad ki az álmaidból. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #13538 üzenetére
Egy masodrangu eszaki haz jelkepei teljesen irrelevansak ilyen szempontbol, a torveny rajuk is vonatkozott. Elso hullamban erkeztek a Boltonok Westerosra, nem gondolod hogy majd a 8 ezer eves jelkepuket lecserelik
A Targaryen gyakorlat miszerint egymas kozott hazasodnak a Seven szemeben bun, volt is belole nem egy konfliktus, lasd Faith Militant, akik nem csak most voltak erosek, hanem korabban is szivattak a Targaryeneket nem is kicsit. Nem veletlen volt hogy hazasodtak mas nemesi csaladokkal, (Elia Martell)
Erdemes elolvasni ezt, roviden osszefoglalja a lenyeget.
-
-
monti0222w
addikt
válasz
Gyuri27 #12929 üzenetére
fateles: Mitől is, mert egy fal elválassza őket egymástól, az nem jelenti azt hogy ők attól már déliek, ugyanaz a éghajlat, az istenek szokások, csak itt még rakodót rá plusz . Ha olvastad a könyveket akkor te is tudod hogy vannak fent északon hegyi klánok akik semmiben nem különböztek a falon túl élőktől!
-
Gretel
tag
válasz
Gyuri27 #12761 üzenetére
A sárkánykáknak bírni kéne, régen is tele volt velük Westeros Aegon hódítása után, aztán mégse ez ártott meg nekik, hanem a leláncolgatás. Párszáz év alatt meg gondolom volt azért néhányszor tél.
A lovasemberkék viszont gyorsan elkezdenek majd hullani.Valaki tarthatott volna erről órát Danynek... mondjuk Tyrion, ha már úgyis ő az okosembere.
-
S1M0N
senior tag
válasz
Gyuri27 #12415 üzenetére
Csak a magyarok voltak ilyen idióták.
Lol, ezt nehogy már ezt komolyan mondjad! Például anno a franciáknál is ment az örökösödési huzavona, lett is belőle egy 100 éves háború...
Az idősebb fiús eset szintén, lásd pl. megint csak a 100 éves háborút. Legidősebb fiú uralkodik, meghal fiú örökös nélkül, jön az idősebbik öcskös. Az is meghal, jön a legkisebb. Az is meghal, jön a mellékág (nagybácsi, majd annak a fia).
De gondolom számtalan példát lehetne még hozni a világ történelméből, szóval ennyire azért nem kell "magyaroskodni"...
Ajánlom az Elátkozott Királyok című történelmi regényciklust, ahol George R. R. Martint idézik a könyvek borítóján, miszerint: "Ez az eredeti Trónok Harca".
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #12397 üzenetére
A Twins - Frey csalad es a Riverlands - Tully nem huberesei senkinek, onallo kiralysagok voltak. Mindketto a nagy hazakhoz tartozik.
Sansa jogot formalhat akar a Dreadfort-ra es a Boltonok teruleteire, de amig Edmure el, Riverlands az ove.
Ha le is mond a Bolton nevrol jogilag az ove minden, igy ujra Stark lehet. De majd Sam Tarly vagy egy maester elmondjaJa, es Sansa NEM TERHES A noi agon is lehet orokolni, lasd a nagy kedvencemet, Lyanna Mormont-ot, az anyat tuduk ki volt (Bear lady) de a fater ??? Megis a kiscsaj a Mormont haz feje, szoval nem kell ferj neki, csak neha egy egy pasi, akitol szul majd gyereket, ha lesz fiu, az lesz az orokos.
Sansa ugyanigy a Stark haz feje jelenleg (Bran-rol meg nem tudnak semmit) ha Bran felbukkan akkor O lesz a haz feje. Hacsaknem mindenki lemond Jon javara, ot meg Stark-ositja valaki. Ha kikialtjak King in the North-nak akkor meg azaltal ad maganak egy kiralyi rendelkezest es csoki. Bar szerintem Stannis papirja megvan meg Davos-nal, az eleg is lenne.
(#12403) Spet: mar nem, az istenek elott ment hozza egy masik ferfihez, Tyrion sosem hasznalta ki az alkalmat hogy el is halljak a frigyet
-
válasz
Gyuri27 #12397 üzenetére
Azzal nincs gond, hogy örököljön Sansa, vagy hogy uralkodjon. A gond azzal van, hogy ha férjhez megy, akkor nem a Stark név megy tovább, hanem a férjé. Ahogy pl Edmure esetén elmondták, hogy az ő élete azért fontos, mert vele megy tovább a Tully név, ha meghal, nem marad, aki ezt továbbviszi.Sansa ezt nem tudja megtenni.
Igaz, még nem tudjuk, Bran "normális" emberként végzi-e, vagy "fásult" lesz ő is.
Ahogy Cercei és a gyerekei nem a Lannister nevet viszi tovább, hanem a Baratheon-t, úgy nem tudja Sansa sem továbbvinni a Stark nevet, ahogy az anyja sem a Tully nevet. Szóval az még mindig kérdés számomra, hogy a végére vajon hogy alakul a Stark ház jövője.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Gyuri27 #12040 üzenetére
Amúgy mit keresett a Lannister seregben? Ez kiderült valamikor? Amikor találkoztak, nem tűnt bérgyilkosnak. Arya még viccelődött is vele. Látott benne potenciált, ezért adta neki az érmét. Nagyon sokat nem mutatott neki. Mondott egy nevet, akit meg kellett ölnie, ennyi. Szerintem ez is egy próba volt. Vagy ő hal meg, vagy a másik. Az arc felkerült, Jaqen kvázi kifizetve, minden pipa. A többi arcnélküli hol van? -
Gretel
tag
válasz
Gyuri27 #12006 üzenetére
Megérdemelte, az egy dolog. De ennyi erővel sokan megérdemelték volna a sorozatban. Edmure-t is nyugodtan offolhatnák már, úgyis ott a csemete. Ritka irritáló feje van.
Nekem nagyon úgy tűnt, hoy Jaqen végig erre számított, szóval valami szerintem sem stimmel. Nem valami "szedjük össze magunkat aztán go home" tábor gyanánt lett bemutatva a kis szervezete.(#12014) LendvaiFeri1
Dehogy! Cerseit Jaime-nek kell kinyírnia, úgy lesz az igazi.(Meg ez nem az a sorozat, ahol sikeresen lehet bosszút állni. Oberyn is hová jutott ugye, khm... khm...)
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Gyuri27 #11278 üzenetére
Szerintem pont elég annyi, hogy ölték őket, illetve a fáikat. A falon szerintem eddig is át tudtak volna menni. Minek építettek volna 700 láb magasra, amikor egy "sima" fához sem tudtak bemenni, amin valószinűleg ugyan az a varázslat volt. Közben tálalátam egy ilyet, ez most elbizonytalanított; A hagyomány szerint Építő Brandon az Erdő Gyermekeinek segítségét is kérte a művelethez, akikkel együtt olyan varázslatot is beleszőttek a Falba, amely távol tartja a Mások gonosz hatalmát a délre elterülő területektől. -
csababarca
őstag
válasz
Gyuri27 #11280 üzenetére
Az Erdő Gyermekei az Elsőkkel csatáztak, az első emberekkel. A Gyermekek laktak Westeroson, majd megjelentek az Elsők, és elkezdték feldúlni Westerost, a varsafákat felégették (lényegesen több volt mint most), ezért a Gyermekek elkezdtek háborúzni velük. 2ezer évig csatáztak majd jött a béke (?).
Most bejött a képbe,hogy ők csinálták az első Mást,fegyvernek. De valószínűleg ellenük fordultak, valamiért,ezt nem tudjuk miért. És innentől összefogtak az emberekkel,és közösen harcoltak a Másokkal.
Brandon az Építő építette a falat,az elsőkkel, és a Gyermekekkel,ők adták a mágiát hozzá,ezért nyújt valós védelmet.Röviden és tömören ennyi a sztori. Majd valaki kijavít és kiegészít. A háromszemű meg Brynden River, ő is a Fal parancsnoka volt, több mint száz éves, de nem ezer Egyébként Targaryen fattyú.
-
csababarca
őstag
válasz
Gyuri27 #11278 üzenetére
Ezekre mind tudni a választ a könyvekből, sajnos a sorozatból nem annyira.
Viszont szerintem a régi nagy háborúkat egyszer egyszer említették a sorozatban is, Öreg Nan talán.
Háromszemű közel sem ezeréves.Viszont a sorozat tényleg kevesebbet foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. -
feri1014
senior tag
válasz
Gyuri27 #11222 üzenetére
Szerintem pont, hogy Bran vargolt, csak még a látomásban, ezért halotta Wylis, hogy "hold the door". Bran volt a kapocs Wylis jelene és jövője között, amitől bekattant, mert látta és érezte, hogy mi fog történni vele. Bran múlt piszkáláshoz: Én úgy gondolom, hogy Bran miatt alakultak úgy az események, ahogy, szóval nem ő változtatja meg a múltat, hanem ő hozza létre azt úgy, ahogy ismerjük őket. Csak most megnézhetjük, hogy Bran szemszögéből mi történt anno. -
nightmanager
tag
válasz
Gyuri27 #11192 üzenetére
Megkerestem a neten, a varg definíciója: egy varg, olyan lény, aki képes állatokat és emberek megszállni, átvenni felettük az irányítást. Még mindig nem tudom, ez az időutazósdi hogy jött, az is érthetetlen, hogy elvileg csak sima szemlélők(persze lehet, hogy nem). De ez a visszamegyek a múltba és megmutatom Hodornak, hogy szálltam meg jövőben, amitől megkergül, elég wtf. Ilyen erővel visszamehet és megölheti a gyermek Lannistereket stb. Kicsit olyan mint a Gyűrűk ura, ott is elég lett volna a sassal elrepülni.. Persze az is lehet, hogy az öreg ezzel a hodorozással szeretett volna tanítani még valamit a srácnak. Ha Brann nem csak varg, hanem időutazó, meg még ki tudja micsoda, elég powerful karakter, annak ellenére, hogy kripli szegény. -
Kotomicuki
senior tag
válasz
Gyuri27 #10949 üzenetére
Musashi-hoz visszatérve:
Az öt gyűrű könyve - Miyamoto Musashi
"Az én Stratégiám szerint már a legelején, egyik kezedben rövid karddal, másik kezedben hosszú karddal kell gyakorolnod. Mikor az életedért folyik a harc, akkor minden fegyveredet használnod kell. Értelmetlen úgy meghalni, hogy fel sem használtad az összes fegyveredet." (vö: pl. Jaime Lannister tőrhasználatával, amíg még megvan mindkét keze)
"Hogy megtanuld egy kézzel könnyedén forgatni a kardot, mind a két kezeddel egy-egy hosszú karddal kell gyakorolnod. Az elején mindenki számára nehéz egy kézben forgatni a hosszú kardot, mert a hosszú kardnak súlya van, s ezért elég nehéz mozgatni. De ez így van mindennel." (tehát nem veti el a két katanás harcmodort sem - lásd ToJ jelenet)Kissé különös volt japán egyik legnagyobb kardforgatója: a tisztálkodásra kevesebb gondot fordított, mint azt az erre különösen érzékeny japán megkövetelte volna és a párbajai nagy részét is különös "stratégiával" nyerte meg: napszállta előtt állított be a helyszínre, ahol addigra már a reggeli óráktól ott megjelent ellenfele felőrölte az erejét. Egyik leghíresebb párbaja.
Természetesen az élet pofonzsákja őt is meglegyintette és az egyik, orgyilkoscsapat támadását épphogy túlélt éjszaka után felhagyott a párbajozással és inkább tisztes "szakoktatóként" élt tovább. -
maximilian4
addikt
válasz
Gyuri27 #10959 üzenetére
Lehetséges, sőt ott maguk között nyilván meg is történt. Tudom hogy a katana erős fegyver, rugalmas de mégis ellenálló,a szamurájok nagyon jól képzett harcosok, de nem tudom mit kezdene egy szamuráj mondjuk 3-4 gregor clegane méretű állig jó vastag páncéllal felruházott lovaggal.
Nem tudom volt-e már példa hasonló találkozásokra.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #10661 üzenetére
Dragonglass-t mindenki kezebe es gond megoldva, millio szamra van Stanis kastelyaban, oda meg Essos-bol hordtak be hajoszamra. Amugy az eddigieket latva Danny celja kell hogy ervenyesuljon, megtorni a kort, addig az lesz hogy nem fognak egyesulni a seregek, hanem mindenki a sajat szerencsejenek a kovacsa akar lenni, es keson fog raeszmelni hogy mennyire mellenyult. Delen mindenki lesajnalva-rohogve idezik a Stark-ok mondatat: Winter is comming! 3 sarkanyunk van, ki lesz a 3 lovas? Danny, Jon meg kell meg 1, Tyrion? -
válasz
Gyuri27 #10648 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy felöltik a feketét, nem is mondtam ilyet. Övüké a fal mögötti földterület, ergo aki számára a legfontosabb a védelem, az fog a leginkább részt venni benne. Amíg össze nem állnak seregek a mások ellen, addig nincs más csapat ott, aki tenni tudna bármit is érdemben. Ez szerintem nyilvánvaló lesz Havasnak is, így praktikus lenne a vadakat használni a védelemre, akiknek érdekük mindez. Persze ez megtörténhet deres visszafoglalása után is. Nem azt mondom, hogy ez lesz, hanem hogy ez logikus lenne taktikailag. -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #10379 üzenetére
Bran jol ossze tudna kotni a multat-jelent-jovot a kepessegevel. Idealis meselo lehetne belole, es ha "viziokon" keresztul jonnenek az esemenyek lenyegeben barmilyen idoszakrol meselhetnenek. Raadasul a kepessege elegge egyedi, olyan helyekre, esemenyekre mutathat ra, lehet tudomasa amibol nagyon jo sztorizast lehet kihozni lenyegeben buntetlenul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Háztartási gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest