-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz
Headless #59984 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Egy ASUS O!Play R1-es készüléket használok, jelenleg win7 alól vannak megosztva mappák, tökéletesen működik. Gondolom ez nem DLNA, hanem valami egyéb megosztási forma.
Nem tudom, hogy mennyire lenne képes ez a hardver futtatni a transmission-t, gondolok itt a processzorra és a memória méretére. Ami számomra fontos, hogy megmaradjon a LAN portok közötti gigabites kapcsolat, a wan irányába/ból ez nem érdekes, elég a 100Mbit is, a 200 meg bőven.
Belevetem magam a témakörbe ahogy az időm engedi. -
Funky81
csendes tag
válasz
Headless #59934 üzenetére
szia,
köszönöm szépen a segítséget, sikerült visszanyerni a winyót
a wifi problémára esetleg nem lenne valami jótanács? a kernel logban kerestem a TX_DMA errorokat, de sajnos nincs semmi ilyesmi. mit lehetne még azon checkelni, hogy kiderüljön mi lehet a bibi. a ledobálás mindenre érvényes az esetemben, tehát nem csak egy eszközt dob le, hanem ami van, mindent (laptopok, mobilok -winphone, android-) ha van bármi ötlet, azt szívesen veszem.köszönöm az eddigieket is.
-
Funky81
csendes tag
-
Unlimited
aktív tag
válasz
Headless #59918 üzenetére
Köszi a választ, de így sem megy. Valami mást is kell tennem,de mit?
Tök láma vagyok hozzá.
Minden a gyári rajta,semmi változtatás.
Áhhhh, megjavult. Köszönöm a segítséged!!!
Most már csak egy kérdés!Érdemes-e mókolni másik FW rárakni, vagy mit.Olvastam róla, hogy ilyen lehetőségekbis vannak,de nem tudom,mitől lesz jobb, vagy rosszabb.
Érdemes mókolni? -
ЯΞD
senior tag
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Headless #59889 üzenetére
Googleztem eleget. De csak v1-re találtam. Nem teljesen világos ez a internal és service port. Gondolom a service ahová meg kell adnom a nyitni kívánt portokat. De a service-hez mit írjak? A képen látható illusztrációból sem látom az összefüggést a 8080 és 90 között.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
Headless #59845 üzenetére
Nah megvettem ma, szívtam is vele két órát, de most megy.. Először a cisco MAC címét beütöttem és mindkettő 3-as channelre tettem, meg 20mhz channel width-re. Hát mit ne mondjak, ment, rögtön csak egy SSID lett és a ház mindkét végében volt jel.. csak éppen a 120mb helyett 0,5mb-ot mutatott a speedtest,kábelen és wifin is, mindkét eszköznél
Utána WDS mode-ot áttettem auto-ról 4 addr-re (franc se tudja mit jelent..
) és hirtelen lett 40mb/s kábelen/wifin. Utána szakadozott meg ledobta a netet az egyik gép ami UTP-vel van csatlakoztatva.. Rájöttem, hogy mindkét routernek az IP-je 192.168.1.1. A TP linket átraktam .2 végződésre, DHCP szerver OFF-ra és így most kábelen meg van a 120 a tp linkből is, wifin meg ugye az eszközök limitálják inkább le 45mb köré, de szerintem ott is a lehető legmagasabb és stabil..
T-home ezt a Cisco EPC3925 gateway adja szerintem 80-90%-ban a szolgáltatásaihoz, gondoltam leírom, hátha jól jön még valakinek. -
RedCat
senior tag
válasz
Headless #59812 üzenetére
Én a suste buildre extroot-tal fel tudtam tenni ezeket a csomagokat és ment is a stick. Egyetlen bajom az extroot + usbhub + táp + kábelek... egy fél táska
Ha beleférne akkor nem nem kell semmi, csak a stick...
Nekem az is jó lenne, ha lenne egy suste bulid, amibe pl nincs transmission, dnla, akkor ezt a pár csomagot utólag is fel tudnám tenni.Írtam tegnap suste-nak, de még nem reagált. Hátha beleteszi a saját build-jébe, esetleg másoknak is jól jöhet.
Igen, mc valóban nem kell hozzá, azt én szoktam feltenni, mert egyszerűbben szerkesztek vele fájlokat. Ezeket a csomagokat én szedegettem össze, azért van közte az mc is
-
huweb
csendes tag
válasz
Headless #59809 üzenetére
Ok megvan én vagyok a tájékozatlan! A jelenlegi routerem vezeték nélkül csak G-s sávszélességet tud. Csak a marketing, hogy N-t is.
A windows vezeték nélküli tulajdonságoknál is csak 54MBps-ot ír.
Akkor a 1043nd V2 a tp-link 882-vel tudna nekem egy 80-90 Mbps sebességet wifin? -
huweb
csendes tag
válasz
Headless #59806 üzenetére
Szia!
Jelenleg egy liksys cisco wrt120n típusú routerem van. Nekem ezzel 21/23 a speedtest eredménye. Próbáltamm átállítani (mert most a hálózat használat mixeden van) n-onlyra, de akkor nem bírtam felcsatlakozni a netre wifin keresztül se a pc-vel sem telefonnal. Próbáltam a 40 mhz beállítást is, de a speedtest eredménye nem javult miatta. -
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #59689 üzenetére
Van labelja, MNT
Ha átnevezem pl WD-re, akkor kell utána valamit módosítanom a mount point-nál kézzel?Amúgy ez most a pen (sda):
Disk /dev/sda: 245 MiB, 256900608 bytes, 501759 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xd77ac499
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 133119 65536 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 133120 395263 131072 83 Linux
/dev/sda3 395264 501758 53247+ 83 Linux/dev/sda2 mounted to / as ext4
/dev/sda3 mounted to /mnt as ext4
/dev/sda1 mounted as swap partitionEz pedig a külső hdd (sdb):
Disk /dev/sdb: 1.4 TiB, 1500299395072 bytes, 2930272256 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xc52df4e2
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 2048 133119 65536 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 133120 395263 131072 83 Linux
/dev/sdb3 395264 2930272255 1464938496 83 Linux/dev/sdb2 mounted to /share/extroot as ext4
/dev/sdb3 mounted to /share/sdb3 as ext4
/dev/sdb1 mounted as swap partitionEzek meg a share-ek
config sambashare
option path '/share'
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
option create_mask '0777'
option dir_mask '0777'
option name 'share'
config sambashare
option name 'mnt'
option read_only 'no'
option path '/share/sdb3'
option guest_ok 'yes'
option create_mask '0777'
option dir_mask '0777' -
csocsoszán
őstag
válasz
Headless #59645 üzenetére
Szervusz! Köszönöm, hogy válaszoltál!
A megadott kiszolgáló nem tudja végrehajtani a műveletet!
(nagyon bonyolult újrarakni, mivel újra kék rakni a win 7-et és onnan frissíteni win 10-re. Tiszta telepítést csináltam. Ha csak a win 10-et kéne felrakni már rég újratelepítettem volna!) -
chros
őstag
válasz
Headless #59633 üzenetére
"az automountban simán kikapcsolható a swap csatolás is"
Par honapja mar sajat vizekre eveztem"De 7 mbyte/s alatt ne is írd"
Sajna a lefele kapcsolat csak 8.7MB/s ,ugyhogy nem hiszem hogy mervado lenne a teszt"Most már ki/be lehet kapcsolni az AC wifit az új firmwarével?"
Eerrr ... Ezt nem ertem.
Eddig is ki es be lehetett szoftveresen kapcsolni BB alatt nalam (ha jol emlekszem)
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
Headless #59580 üzenetére
Azért kell mc, mert azon még eltalálok valamelyest linux előképzettség nélkül (F3 belenéz a file-okba, tudok jogosultságot állítani, stb).
A következő hozzászólásod mire megoldás? Hogy rakjam a routerre a két HDD-t és nézzem ahogy 10mb/sec-kel (vagy lassabban küzd az elemekkel), mikor laptopra rakva 33MB/sec-kel tudna másolni?Ez a sima másolás is úgy beterheli a routert, hogy 3,5-4-es load-ok is vannak, és a főképernyőn a szabad memóriát nem tudja kiírni (tegnap még ment). Ja, ez csak egy V1
-
J_A_m
csendes tag
válasz
Headless #59573 üzenetére
Elsőre ezt találtam:
big_writes
This option prevents fuse from splitting write buffers into 4K
chunks, enabling big write buffers to be transferred from the
application in a single step (up to some system limit, generally
128K bytes).Kipróbálva:
1. Először simán a ti automountotokkal indítottam másolást: 2,6-2,7MB/s
2. automount kikapcs, umount.
3. mount -o big_writes /dev/sdb1 /share/sdb1 másolás 3,5-3,6MB/s
4. umount
5. mount /dev/sdb1 /share/sdb1 másolás 2,6-2,7MB/sElső lépcsőnek nem rossz. Még kérdezgetem gúglit és mant, mit tudnak mondani.
-
nagyfejü
őstag
-
-
siddis
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Headless #59334 üzenetére
Az a baj hogy leginkabb rescant javasolnak..... az alabbi két érték nektek mennyin van?
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_instances
32768
[root@alarm ~]# cat /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches
65536Az első 128-on volt es egy leirasban ezt talaltam az iment hogy segit, a masodik meg nem tom azt az elejen atirtam mert ennyit minimum javasolnak. Ezeket a beallitasokat most tesztelem.
-
Archttila
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #59184 üzenetére
Szia!
Ha több típus esetén is ugyan azok a csomagok kellenek a build-be, akkor simán profil létrehozással is megoldható a dolog (anno én is így csináltam). Így egy make hatására az összes fw bináris elkészül. Sőt, szerintem különböző csomagok esetén is megoldható a build környezetben, nem kell ehhez script.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #59182 üzenetére
Szia!
Én anno a legtöbb csomagot fordítottam. Csak, hát ez idő (és persze hely). Mondjuk szerencsére a most szükségesek is mind ott voltak a repo-mban.
A HDD-t nem akartam átpartícionáltatni, mert egyrészt sok adat volt rajta, másrészt, amikor telepítettem nem is volt otthon a topictárs.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #59180 üzenetére
Szia!
Igen, sőt én anno LuCI oldalt is csináltam a config-hoz. Szóval, azt is csak telepíteni kellett a repo-ból. De már megy (beüzemelésre került az aktív HUB is). A legnagyobb probléma az NTFS volt, de azt is áthidaltam külső meghajtóra történő telepítéssel (extroot nélkül). Ráadásul itt ugye kernel csomagokról is szó van.
-
-
NoMagix
addikt
válasz
Headless #59146 üzenetére
Csodálkoztam, hogy a 10x10 méteres családi házban az emeleten lévő Cisco milyen jól nyomta a wifit, a 30cm-es betonfödémen keresztül is jó volt az alsó szinten a jel annak ellenére, hogy beépített antennás!
Ez a TP is jó (és remélem jó sokáig az is marad), azt gondoltam, hogy gyorsabb lesz tőle a tabon a böngészés, de nem fogok eret vágni magamon ezért! -
amstro555
tag
válasz
Headless #59060 üzenetére
Átírtam, bemásoltam a rendszer/parancs futtatása/futtatandó parancs ablakba, majd "elküld" gomb, uhttpd restart, de nem jött létre a könyvtár és nem reagál a 80-as porton.
if [ ! -d "/www_80" ];then
cat << __EOF__> /etc/init.d/uhttpd_80
#!/bin/sh /etc/rc.commonSTART=50
SERVICE_DAEMONIZE=1
SERVICE_WRITE_PID=1
UHTTPD_BIN="/usr/sbin/uhttpd"start() {
SERVICE_PID_FILE=/var/run/uhttpd_80.pid
service_start /usr/sbin/uhttpd -f -h /www_80 -r TP-Link -x /cgi-bin -t 600 -p 0.0.0.0:80
}stop() {
SERVICE_PID_FILE=/var/run/uhttpd_80.pid
service_stop /usr/sbin/uhttpd
}
__EOF__
chmod +x /etc/init.d/uhttpd_80
mkdir -p /www_80/cgi-bin
/etc/init.d/uhttpd_80 enable
/etc/init.d/uhttpd_80 start
fi -
atiss.1977
csendes tag
válasz
Headless #59007 üzenetére
Köszi a választ.
Elsőre így jól hangzik... a tv smart-os, úgyhogy dlna, youtube, stb van minden.
a torrent letöltés is okés közvetlenül a hdd-re.Ami kicsit aggaszt (de megoldom), hogy formázni kell a hdd-t, most ntfs van, és van rajta vagy 380 GB cucc.
Tehát mindenképp openwrt kell.
És kell a v2 vagy elég az 1.8 is?
szerk.: láttam már megírtad...
A routert még meg kell vennem, de kicsit fájó a 14e ft...
-
Headless
őstag
válasz
Headless #59007 üzenetére
Szerkesztés lejárt, és te is szerkesztetted.
Az 1.8 lehet hogy elég lenne, de időtállóbb megoldás, ha van már egy 1.8 érdemes megpróbálni, de ha azt is vennéd, akkor már inkább v2...
Viszont ha 1.8, akkor vargalex buildje inkább, az még korábbi kernelre épül és gyorsabb mint a mostaniak, csak pontosan figyelj a verziókra. hogy valóban támogatott-e.
-
haliho0
tag
válasz
Headless #58918 üzenetére
Luciból természetesen a megfelelő mac cím kiválasztásával próbáltam, azt nem tudtam, hogy pontosan melyik interfészre kell küldenem, úgyhogy többnyire az összesre szórtam, de próbáltam egyenkéntis mindegyikre.
A windowst cask teljes kikapcsolással próbáltam, a hibernálás tiltva van nálam. Próbáljam meg esetleg más kikapcsolási módokkal? -
haliho0
tag
válasz
Headless #58908 üzenetére
Köszönöm a választ.
Biosban (UEFIben) csak egy összevont beállítás van: PCIE Devices Power On - ami a leírás alapján engedélyezi a WOL-t is, ez engedélyezve van.
Windowsban eszköz tulajdonságainál / power m. / Az eszköz felébresztheti a készüléket -bepipálva, Csak magic-csomag ébresztheti -próbáltam bepipálva vagy nem - nincs hatással... Speciális fülön: Wake on magic packet -Enabled, Wake on pattern match -Enabled.
Valahol még lehet beállítás? -
tigipuf
senior tag
válasz
Headless #58859 üzenetére
köszi
,kezd már beállni a rendszer,torrent is megy ,párhuzamosan wifi tableten,gépen youtube videoklipp egyszerre ,kb ennyit tud a netem max.
Úgy látom ennyivel vígan elboldogul a v2-es.
Kb mennyi klienst állítsak be maxnak torrentnél , 2-3 torrentet akarok futtatni egyszerre.Ez nem gond,hogy a port zárva?:
Hogy bírnám legegyszerűbben a torrentet átteni a gépemre,telepíteni kellene valami fájlkezelőt?
-
suste
veterán
válasz
Headless #58867 üzenetére
igen, de pont ezt mondom, hogy én már sokszor láttam olyat, hogy egy időben mindkét ezsközön megjelent a luciban az adott kliens, tehát ha lekéred a főrouter iwinfot, és benne van a kliens, attól még lehet hogy pont a másikra lép át éppen, vagy már ott is van
ezért nem lesz tuti ez a lista
(próbáld ki a tendával)
-
suste
veterán
válasz
Headless #58864 üzenetére
ráadásul a WDS-ben pont az a jó, hogy egy nagy hálózatként kezeli, tehát nehézkes lesz megállapítani, hogy melyiken van (ha megnézed mindkét eszköz lucijában, akkor sokszor fogsz egy klienst egy adott időpontban mindkét wifi listájában szerepelni)
akkor lenne egyszerű, ha a fő routeren már eleve egy külön leválasztott hálózaton kapna külön IP-ket a főroutertől az alrouter kliensei (vendégháló nálam így van repeater), mert ilyenkor IP alapján listázható ki hova csatlakozik... -
tigipuf
senior tag
válasz
Headless #58857 üzenetére
köszönöm a gyors választ
Még annyit hirtelen,hogy kemény 5/1-svidéki nettel garázdálkodok a hálózaton(persze ez a csúcs).
A router nincs teleaggatva kliensekkel ,de (és) mivel állandóan üzemben van ,szeretném egy kis torrentre rábeszélni, persze ésszerű határok között.Ha már úgyis be van kapcsolva,ne a pc-t járassam már.
Remélem sikerül majd belőnöm egy külső vinyóval,de addig is elolvasom az olvasni valókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest