-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ederk
csendes tag
válasz
szaboi6512 #65426 üzenetére
Megprobálnám először magam, ha valaki tudna segíteni
-
sellerbuyer
őstag
válasz
szaboi6512 #64624 üzenetére
Az ilyen jellegű találgatásokat plíz hanyagoljuk, rendszergazda vagyok, nem hétvégi user, köszi!
Minden gigabites a hálómban, a kábel cat5e, mégis 100-on megy a router sajnos.
-
dethroner
veterán
válasz
szaboi6512 #63788 üzenetére
A system tools-ban lévő factory defaults semmi változást nem hoz
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #63536 üzenetére
A 110-et a 300asnak is tudnia kell.
A kapcsolati sebesség gondolom nem lett több. Mert ha mondjuk 300 fölé menne, akkor lenne koze a 450es wifihez. Talán optimalizalhatnak valamit? De azt megtehetnek 450 nélkül is....A B/g/n kliens az azért elég kevés infó egyébként. Tudja a 450-et vagy nem?
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #63534 üzenetére
És milyen klienssel?
És mennyi lett a több? -
wark92
tag
válasz
szaboi6512 #63529 üzenetére
-
wark92
tag
válasz
szaboi6512 #63525 üzenetére
Itt beállítottam, azt hittem máshol kéne a gépen beállítani, bocsi a hülyeségért de nem volt bajom még routerrel és nem nagyon ástam bele magam.
Közvetlen a router mellett is max 35 mb/s-t mér a speedtest, de kábelen jön a 100/50 mi lehet a baj? Nagy az interferencia a panelban? Ha nagy is akkor is közvetlen közelében nem kéne hoznia nagyobb le/feltöltést??
(#63526) suste
Én ezt nem értem akkor most ez a router nem 450 mb/s-t tud? Dobozán az van, akkor ez mire utal? Mekkora a maximális letöltési sebesség amit el lehet érni ezzel a routerrel? Mármint arra gondolok ha nagyobb sávszélességre váltanék akkor ez a router kuka?
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #63208 üzenetére
Ez csak a beállításokat menti, az fw-t nem!
Gyári fw esetén csak sorosporton lehet lementeni az fw-t.
-
Mentolka
senior tag
válasz
szaboi6512 #63073 üzenetére
Hello,
Én eddig azt szűrtem le a különböző hsz-okból, hogy a sebességet nem befolyásolja a GHz. Az 5GHz csak a távolságot és az elkülönítés (sok egyéb eszköz 2,4GHz) mértékét növeli, nem?! -
Kakaduku
senior tag
válasz
szaboi6512 #63073 üzenetére
Milyen különbségek. Az általad ajánlott stick érdekel. Írok pü-t.
-
Kakaduku
senior tag
válasz
szaboi6512 #63052 üzenetére
Köszi, de egyelőre akkor maradok ennél. Még megvárom, hogy 100-ról 200 legyen a netem és akkor megnézem mennyi jön át wifin. Ha már 100 fölött lesz akkor ok, ha nem akkor majd kitalálok valamit, csak az a baj, hogy most vettem ezt a routert és nem szívesen cserélném azonnal le.
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #63049 üzenetére
Gondolom ez Kakaduku -nak akart menni
-
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63018 üzenetére
"A wifi kb a felét tudja a lan sebességének."
"Ne keverjük már a lan sebességet a wifivel."Bármilyen hihetetlen, de mindkettőt te írtad. De lassan gőzöm sincs mit szeretnél közölni a lan, a wan, az előfizetés és a wifi sebességének összefüggésében. Mert szerintem túl sok nincs, max. meghatározza a maximum értékét.
(#63019) szaboi6512
"Adott egy TP-LINK WR1043ND v3 router"
"A wifi kb a felét tudja a lan sebességének."
Ezzel kezdtem, már hogy tudná felét wifin a lan sebességének. -
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63015 üzenetére
Már megbocsáss de az előfizetése a 100-as. Erre bármilyen törvényszerűséget megállapítani, hogy mennyit visz át egy router, színtiszta voodoo.
Ha a linksebesség negyedét mérni tudja 2,4 GHz-es n-es wifin, csapkodhatja magát a földhöz, és akkor még rendelkezésre állnak a megfelelő ellenoldali eszközök is.
A másik az elméletedhez, ha a gigabites router tud 5 GHz-et vagy az ac-t, akkor hogy alakul a szabályod? -
woodworm
veterán
válasz
szaboi6512 #63013 üzenetére
Ezt azért gondold át még egyszer.
-
Headless
őstag
válasz
szaboi6512 #58877 üzenetére
Igen teljesen más SoC van benne és az utóbbi (v2)-re nincs openwrt támogatás, szóval egyértelműen a v1 az ajánlott, ha openwrt-t szeretnél. Amúgy van Archer C5 fórum. Van egy összefoglaló ott is.
-
válasz
szaboi6512 #58806 üzenetére
Természetesen semmi gond, csak gondoltam ha ellentétes véleményen vagyunk, akkor tisztázzuk le, hogy ki van tévedésben, de így akkor egyről beszéltünk.
-
válasz
szaboi6512 #58804 üzenetére
Értem, de ezt mondtam én is, fentebbi hsz-ed meg - legalábbis számomra - picit úgy hangzott, mintha cáfolni akartál volna, mintha én azt írtam volna, hogy nem fogja tudni. Na de mindegy, akkor ugyanazt mondtuk...
-
válasz
szaboi6512 #58802 üzenetére
Mármint mi van Neked?
-
Zsotyek
tag
válasz
szaboi6512 #58798 üzenetére
Ez tuti fogja nekem tudni mindenféle buherálás nélkül kábelen a 200Mbps-o sebességet?
Mert ha igen a másikat visszaviszem mivel 5 év garancia van rá és kicseréltetem. ha nem cserélik ki akkor meg fogyasztóvédelem. -
Headless
őstag
válasz
szaboi6512 #58750 üzenetére
Szia!
Ez nem fog többel kommunikálni... A routered N-es, 450-es tempóra csak 3x3:3-as MiMO (3 antennával) képes. Míg a vett pcie kártya az csak 2x2:2-es MIMO technológiával rendelkezik (2 antennája van). Nagyobb tempóra csak ac routerrel képes pl Archer sorozat. Vagy pedig 3x3:3-as MIMO-val rendelkező wifi adapter bár ilyen ritka mint a fehér holló ha egyáltalán van-e...wwenigma: Ha a kliens nem tudja nem fog menni, de egy próbát megér hátha tudja.
-
Headless
őstag
válasz
szaboi6512 #58671 üzenetére
Szia!
Ha feltudod éleszteni soros porton keresztül csak akkor próbálkozz, egy út lehetséges, gyári fw-re openwrt és openwrt alatt mtd parancsal, vágott gyári fw-t felrakni. Ha nem tudod mit írtam az előbb akkor nem érdemes, próbálgatni. Még senki nem tesztelte. -
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #58635 üzenetére
na így már valamivel jobb, de ez még mindig ködös:
A 4300 tud 5ghz-en is csatlakozni,de nem látja a rendszer az elérhető hálózatok között
de legalább lehet tippelni, hogy te a "rendszeren" a kliensedet érted, és a 4300-ast meg rosszul fogalmazod meg, mert nem a 4300 csatlakozik valahova (a terendszeredben), hanem a 4300-ra lehet 5Ghz-en is csatlakozni, de ezt csak olyan klienssel lehet, ami szintén tudja az 5Ghz-et
tehát az 5Ghz-es wifit nem érted hogy működik, ennek olvass utána pl wikipédián, vagy google..... -
siddis
őstag
válasz
szaboi6512 #58635 üzenetére
..az csak 2,4-es sajna. 40 MHz, N-es, de csak 2,4-es.
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #58632 üzenetére
látom nehéz eset vagy, ezért mégegyszer kérdezem:
mi, mihez, hogyan???
azt tudjuk, hogy te érted és átlátod amit kérdezel, de ha másoktól akarsz kérdezni valamit, akkor úgy kell feltenni a kérdést, hogy az is megértse, aki nincsen ott melletted, és nem látja a rendszeredet, nem tudja milyen eszközeid vannak....szóval ha újra átgonold, akkor szerint ez egy normálisan megválaszolható kérdés?
wifi 5ghz-el de csak a 2.4 ghz-et látja.A csatlakozás megvan csak 2.4 ghz-en az 5 ghz nincs a listában,ha beállítom hogy csak az 5 ghz legyen akkor semmit nem lát belőle.eddig annyit tudunk, hogy van egy 1043-ad, meg egy 4300-at, a többi amit leírtál az értelmezhetetlen
(mi, mivel, hova?) -
válasz
szaboi6512 #58632 üzenetére
Talán mert a kliens nem ismeri, nem támogatja az 5GHz-es frekvenciát.
-
suste
veterán
válasz
szaboi6512 #58630 üzenetére
szerintem te kevered a dolgokat
írd le pontosan mit szeretnél, mi mihez csatlakozna és mivel (wifi/kábel) -
vargalex
Topikgazda
válasz
szaboi6512 #58628 üzenetére
Szia!
Mi nem látja az 5 GHz-es wifi-t? Az 1043ND? Az csak 2,4 GHz-et tud.
-
Gézengúz
addikt
válasz
szaboi6512 #58626 üzenetére
Tessék..
-
válasz
szaboi6512 #57845 üzenetére
Van igen, LuCI.
-
válasz
szaboi6512 #57843 üzenetére
A plugin-ek közt a menüben, DarkOne Theme. Telepíted, majd utána a Themes menüben be tudod kapcsolni. De tudtommal csak 1.6 stabil verzióban van, az 1.7 tesztre csak konzolon lehet feltenni.
-
csixy
addikt
válasz
szaboi6512 #57840 üzenetére
password
-
btz
addikt
válasz
szaboi6512 #57736 üzenetére
Nekem szerencsére nem dobja a wifit, csak kicsit gyengének érzem a lefedettséget és állítólag ez a firmware szoftveresen tud javítani rajta valamit.
-
válasz
szaboi6512 #57692 üzenetére
suste oldalán találsz kismillió txt file-t, olvasd el azokat.
-
siddis
őstag
válasz
szaboi6512 #57685 üzenetére
Nem olyan egyszerűen mint mondjuk a v1-nél de vissza lehet állni.. Olvass itt vissza, csinálta már valaki. De legvégső esetben kábelen is meg tudják csinálni..
-
siddis
őstag
válasz
szaboi6512 #57681 üzenetére
Gondolom a 0.5-ös a legújabb. Nekem V1-em van, így ezeket "kihagytam"..
Ja és ha letöltötted akkor nevezd át valami rövidebbre, lehet hogy a fájlnév is túl hosszú neki.. -
siddis
őstag
válasz
szaboi6512 #57679 üzenetére
Az nem tűnt fel hogy amit rá akarsz tenni az V1-re való, a tiéd meg V2.?
Jó hogy nem lett belőle tégla..
Neked suste build-je kell, és abból is a factory-végű. És csakis kábelen csináld..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged