- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Fel lehet, de azt viszont már csak soros kábelen keresztül, ami a router szétszerelésével jár... Maga a művelet nem bonyolult, de kell hozzá az adatkábel.
Ha mindent jól csinálsz, a leírás szerint, különös tekintettel az md5sum ellenőrzésére, és nem lesz közben áramszünet sem, akkor nagyon-nagyon kicsi rá az esély, hogy hiba csúszna a műveletbe.
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Feltettem neked: http://vargalex.uw.hu/tplink/wr1043nv1_en_3_13_4_up_110429.bin
-
Hehh... Nekem tárhelyem ugyan van, de ha itt a cégnél a bérelt vonalon nekiállok feltölteni ilyen" sok" adatot, akkor a user-eket ledobálják az alkalmazások a központi szerverekről, engem meg jól picsán rúgnak! Így én ezt most kihagynám...
Használd a WinSCP-t, azzal a leggyorsabb...
-
-
Igen, az első az jó lesz... A firmware routerre juttatására van több módszer is.
Az egyik valóban az, hogy egy pendrive-ra másolod, ezt követően a routeren már akár mc-vel is átmásolhatod a /tmp mappa alá.
A második, hogy feltöltöd egy saját tárhelyedre, kicsomagolva, és azt a linket már meg tudod adni a wget-nek.
Harmadik megoldásként pedig használhatod a WinSCP nevű programot, ami szintén SSH-n kapcsolódik a routerhez, és tulajdonképpen egy "Commander" a gép és a router közt.
Természetesen az md5sum ellenőrzése minden esetben nagyon fontos, amint az a képen is látszik!
-
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem gyári firmware-t csak ssh-n tudsz visszatenni (soha nem próbáltam, de a Luci-ról történő frissítés ellenőrzéseket is végez, így szerintem visszautasítaná). Az újabb gyári firmware-okból már nem kell vágni.
-
Laca 012
őstag
Nekem is digi netem van és van, hogy hetekig ugyanaz az IP-m.
Kell is beállítanom, valami brute force attack védelmet, mert egy Dubai IP-ről minden nap 3.30-kor próbálták feltörni az FTP-met, este 19.45-kor meg egy "Pekingi kacsa"... Mindegyik próbálkozik 30-40 percet, aztán továbbáll, de nap-mint nap visszatérnek.. 3 hibás jelszó után ugyan kidobja őket a proftp, de az IP-jüket kellene aznapra kitiltani..
(vagy ha megoldható, akkor magyar IP-n kívül mást be sem engedjen soha)
Ha ip-t váltok, (mindegy, hogy kábel megszakítás, restart, vagy poff dsl-provider &pon dsl-provider utána új IP-t kapok) akkor pár napig nyugi van, de a scanner robotjuk megtalál... -
bba
tag
Alapból nincs rajta torrent kliens azt külön kell telepíteni. De ha Vargalex Fw-je van fenn neked abban már előre telepítve van a Transmissionbt nevezetű kliens , és USB- HDD-re vagy pendrive-ra tud letölteni, de előtte mountolni kell azt, ill a transmission-t beállítani az adott Lucis web oldalon (Services/Transmission) vagy a megfelelő config fájlját szerkeszteni.
amúgy létezik még unix alá más torrent kliensek is pl rtorrent, ctorrent, btpd is, illetve deluge, bár az azt hiszem még nem lett openwrt-re fordítva.
-
bba
tag
alapvetően nem, a Fw-ben lévő szolgáltatásokhoz (FTP, SSH, transmission) szükséges tűzfal beállításokat a készítője (Vargalex) berakta.
Nálam egyedileg egy WOL csomag ébresztés port forwarding és távoli elérés átirányítás van, semmi több.
alapbeállításként Wan oldalról befelé nem fogad kapcsolatot illetve rejtve van, ha jól értelmezem a beállítást és kifelé engedélyez mindent. de nem nagyon értek hozzá, ezt mások megmondják.
Még annyit, hogy a torrenthez a klienstől függően lehet szükség lesz az UPNP-t bekapcsolni a routeren és vagy hagyod default porton, vagy te adsz meg arra egyet.
-
bba
tag
Ha van webes felüleleted (LUCI) akkor a Network fül alatt az Interfaces és WAN alatt találhatóak a beállítások. Itt a protocol beállítás a lényeges leginkább:pl ez DHCP, ha kábelneted van és PPPoE ha ADSL-ed van (ekkor felhasználó név és jelszó is kell).
Amúgy ez a beálíltás az alábbi fájlban található :/etc/config/network
mod:
Lassú voltam -
Írás olvasás maximum 10-12MB/sec körül megy az USB HDD-re... A le fel töltés elég sok mindentől függ, beleértve a nyitott kapcsolatok számát, a nyitott file-ok számát, a többi futó folyamatot, srb... Általánosságban véve a letöltés erőforrás igényesebb, mert az hasheléssel jár együtt, a feltöltésnél ez elmarad. Ez a 1,5-2MB/sec sebesség inkább a letöltésre vonatkozik, felfelé ideális körülmények közt lehet ez több is.
-
-
CS_D
senior tag
Csinálj a gyári felületen egy backup-ot. Ha szerencséd van, akkor valami értelmes szöveges formában készül el.
Ezt egy használható szövegszerkesztővel megnézve (pl. Notepad++) kinyerhetők az adatok.
Így ugyan nem egy az egyben tudod átvinni az adatokat, de Ctrl+C, Ctrl+V jelleggel átemelhetők.
De mivel nincs ilyen routerem, és nem használtam a gyári firmware-ét, illetve a TP-Link simulatorban sem tudom kipróbálni, így csak ezt a tippet tudom adni.
A jó öreg ASUS WL500gP-nél működött ez a "taktika".
-
-
-
-
A már tegnap is linkelt oldalon, itt találod. Csinálj egy reset-et, és utána tallózás, feltöltés, ahogy írtad is... Annyi közbe jöhet, sőt általában szokott is, hogy a file neve túl hosszú, ezért nem tudja feltenni, valami hibaüzit dob. Tehát célszerű mindjárt átnevezéssel kezdeni, valami egyszerű és rövid névre.
-
Igen, lehet webes felületről managelni, bár az egy kissé fapados... EZ lenne az! Ellenben van hozzá Windows-os kliens program, az már csili-vili és full extrás!
-
szatyi
csendes tag
Új tulajként elámultam azon, hogy nem csak hogy bárhonnan webes felületen lehet torrentezni, de például androidos telefonnal is lehet távirányítani külön kliens szoftverrel. Eléggé megdöbbentő, hogy telefonon megnyomom a nagyító gombot, megkeresi a torrentet, ráokézok, és mire hazaérek nézhetem a filmet a médialejátszón, ami wifin kapcsolódik a router winchesterére. Igaz, egyelőre csak ftp-vel, mert a samba-t még nem tudtam beállítani a médialejátszón, így meg nem rakja mellé a feliratfájlt.
Tegnap este feltettem, rögtön működött minden, csak az telt két órámba, mire rájöttem, hogy mit hogy kell használni.
-
Van neki, és ott lehet állítani... A vargalex féle build-nek!
-
zollover
csendes tag
A teljes config benne van. A fw upgrade után mindent beállít olyanra, mint ahogyan az mentéskor volt, még a wan accountot is....
De egyébként az új gyári fw-ben ne keress torrentet. Annyi csak a lényegi különbsége, hogy az usb diszket megoszthatod ftp-n is. Volt egy-két kisebb cicoma is, de torrent nincs.
-
Igen, menti, csakhogy ennek így semmi értelme nincs! Felteheted a firmware-t, minden beállításodnak meg kell maradnia, és megy tovább minden, mint előtte. Ha viszont mégsem, és nyomsz egy reset-et, majd utána visszatöltöd ugyanezt a mentett konfigot, akkor ugyanúgy nem lesz jó! Épp ezért nem azt kérik, hogy reset-eld a routert, és töltsd vissza a mentést, hanem azt, hogy reset-eld a routert, és kézzel konfiguráld újra az egészet... Ennek ez a lényege!
-
-
-
-
-
Szia!
Ez is, mint minden más, relatív dolog... Van aki már a Linux konzol puszta látványától bepánikol. És mihez képest mennyire bonyolult?!
Amúgy általában véve 4-5 lépésben fel lehet tenni, ha már van a routeren egy működő alternatív firmware-d.. Tehát nem mondanám bonyolultnak!
-
-
-
Jaaa.... Én olyat nem ismerni!
De most megnéztem a TL-WR1043ND Simulator-ban, és nem találok benne semmi ilyet. Ezek szerint gyári firmware-el nem lehet megoldani, ha csak nem veszel hozzá egy hálózati időzítőt!
-
Azt, hogy pl. minden nap 0 óra 0 perckor, tehát pontban éjfélkor reboot-oljon, nem nagy dolog megcsinálni... Ehhez a cron szükséges, és többnyire LuCI alól is be tudod állítani, ha jól rémlik, "Scheduler" menüpont alatt. Oda tedd be ezt:
0 0 * * * reboot
Ez így persze meglehetősen fapados, és nem is túl egészséges hosszútávon.
Ha javítani akarsz rajta, akkor létrehozol egy scriptet a flashben, és abba teszed be sorban a szükséges parancsokat, mint a programok leállítása, és a partíciók umountolása, és ezt a scriptet hívod meg adott időpontban a cronnal.
-
Ezt nem értem pontosan... Már miért ne lenne OK? Amennyiben megfelelő firmware-t választasz ki (hivatalos tplink oldalról, legújabb 1043-as fw), akkor nem lehet baj. Ez ráadásul ZIP-ben van, tehát ha hibásan töltődik le, akkor ki sem tudod csomagolni. A kicsomagolt file mérete, ha minden rendben van 8126464. Ha ezek stimmelnek, akkor bátran feltöltheted, csak arra ügyelj, hogy ne legyen közben áramszünet, ne fagyjon le a PC-d, stb...
-
-
Speeedfire
félisten
A flood, az amikor valaki erőszakosan akar behatolni egy rendszerbe, úgy hogy ugyan azt az adatot küldni egy folyamatosan(sarkosítva).
Ha jól tudom a gyári fw-ben ez be van állítva védelemnél. Keresd meg, sajnos többet nem tudok írni róla. Viszont érdekes, hogy netezés közben csak úgy lassul... -
-
-
Truman
senior tag
"Volna még 1 kérdésem: Nekem az email IMAP-on megy hozzá kell ezt addni (a régi routerm csak POP3 és SMTP tudott) ha igen hol és hogyan?"
Szerintem automatikusan kiengedi az IMAP-ot. Ha mégse akkor ott a Port forwarding/triggering vagy ha a E-mail kliensed UPnP kompatibilis, akkor engedélyezd az a router-en is.
"Melyik a legújabb frimware verzió?Érdemes felrakni van benne valami kockázat? (lapon már frissitettem sokszor)"
Megtalálod a www.tp-link.com -on. mindig kockázatos főleg ha lehetséges áramszünetek (pl viharok) idején csinálod szünetmentes nélkül.
UI.:A kapott segítséget megköszönni nem szégyen...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Futárcégek
- További aktív témák...
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó vadonatúj, Sovol SV06 Plus 3D nyomtató
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest