- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A BackFire elvileg a modulok stabil, hosszan támogatott, tesztelt verzióját használja. Illetve a trunk-ból az ellenőrzött javításokat emelik át folyamatosan.
Tehát a trunk minden esetben mindenből a legfrissebb verziót tartalmazza, bár elméletileg előfordulhat (én mondjuk még nem találkoztam ilyennel), hogy valami instabil, esetleg hibás. -
-
Intruder2k5: Igen kábel.
Rákeresve a "lassú" szóra ebben a topikban, találtam olyan hsz-eket amik erre panaszkodtak, és ott is ezeket írtátok: tehát gyári FW és ez a particionálási mód ennyit tud
Ez amúgy elég szomorú, mert az USB2 alapján azért számítottam egy 10-145-20MB/s-ra hálózaton keresztül... Így szinte nem is éri meg rákötni a routerra, pedig eredetileg ez volt a cél (3 gép van a családban, de szinte csak az én gépemen vannak filmek, és ez lett volna a megoldás
) Illetve tervbe van még véve egy TV-re köthető wifis lejátszó bizbasz beszerzése, ami erről a cuccról szívná le az adatokat
A router 6 hónapos kb. Megérné kockáztatni a garit egy custom fw miatt? Tudnak annyival többet? Egyáltalán mi lenne az ami miatt megérné felrakni, ugyanis én szinte totál alap user vagyok: netezek, jászok, letöltök néha ezt azt, de ennyi. Nem vezetek statisztikát a forgalmamról, nem akarom a világ másik végéről is elérné az itthoni FTP szervert, az eddigi tudásával is bőven meg voltam elégedve ...
-
vargalex
Topikgazda
-
-
Patice
nagyúr
Nem járatom 24/7-ben, pont a jelenlegi fogyasztása miatt.
Nem sok már ez se, de nem is kevés. Ezért akarok majd valahogy fejleszteni rajta.Ahhoz képest, hogy egy egylemezes Synology NAS kb. 20 wattot eszik működés közben, szerintem nem rossz.
Egy nagyobb, takarékosabb vinyóval felváltom a mostaniakat. Azok lesznek a passzív tárolók, amiket ha kell, előveszek. A legnagyobb példányt meg a router mellé beállítom. Ez a cél.
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
itt egyáltalán nincsenek azok az eszközök amik most is rá vannak dugva a hubra!!!! Az egyik sdb-nek van csatolvaa másik sdc-nek!!!It csak sda van....
ki mentem megnéztem a hubot és nem is villognak a penek.... ???bedugtam még egy pent, ennek már nevet sem adott... 3pen van bedugva a hubra...
-
bpmcwap
senior tag
rogyásig van mac cimekkel.... és marha nagy, melyik sor kellene???
igazad van.... meg van.... de miért nem látom mnt alatt???
Jun 24 13:45:32 OpenWrt kern.info kernel: usb 1-1.3.3: new high speed USB device using ar71xx-ehci and address 6
Jun 24 13:45:33 OpenWrt kern.info kernel: scsi2 : usb-storage 1-1.3.3:1.0
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.notice kernel: scsi 2:0:0:0: Direct-Access Kingston DataTraveler 2.0 6.50 PQ: 0 ANSI: 0 CCS
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] 1970175 512-byte logical blocks: (1.00 GB/961 MiB)
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.notice kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.debug kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 45 00 00 08
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Jun 24 13:45:34 OpenWrt kern.err kernel: sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through -
bpmcwap
senior tag
és a webkamera a routerre van kötve vagy pcről streameli?
Esetleg routeren van egy hub?Nekem pl a routeren van egy hub de még egy pendrivert se lehet rákötni mert nem látja....Nekem IPkamerák vannak és klasszul megy, ha a ip camera tolja az anyagot akkor az is megy, csak annál jobb lenne ha a routerről tudnám FTPzni a képeket, mert akkor nem kellene kinyitni a routert ahhoz hogy kívülről belássak...... csak az ftp sajna nem megy.
-
-
Jaja, ilyen van... És x = 30 nap
Ellenben nálam, Tomato alatt, van olyan beállítás a DDNS-ben, hogy "Auto refresh every", ahova beírok 28 napot, és akkor 4 hét után mindenképpen update-el egyszer, akár volt változás, akár nem... Mondjuk nálam ennek nem sok jelentősége van, mivel ADSL-em van, és minden nap 0:00-kor időzített reconnect van. Na de, ezzel csak azt akartam mondani, hogy ilyen biztosan van OpenWrt-ben is... Vagy ha nincs, akkor lehet bele tenni.
-
BStorm
csendes tag
tothszabi oldalan olvastam "teszt"-et hogy melyik fajlrendszerrol milyen gyorsan ir/olvas, es leven abban nem szerepelt az ext4, igy csak az ext2/3at tudtam ott megnezni, ebbol gondoltam hogy ext2/3at szeresse. Valamilyen uton modon pedig meg kene oldanom hogy a gepemben formazom le a vinyot es masolom fel az adatokat, mert olyan ~400gb adatot felmasolni a routeren keresztul, nem hiszem hogy gyors lenne, meg hogy a router preferalna.
Esetleg virtualba van fenn ubim, azon meg lehetne ezt csinalni, bar az sem lenne szerintem a leggyorsabb megoldas... -
-
Peak
addikt
Adott a router ( TP-Link WR1043ND ), adott egy NetGear ReadyNAS NV+ 4x2TB gigabites LAN porttal a router egyik gigabites portjához csatlakoztatva és két HD media lejátszó ( A.C.Ryan PlayON!DVR (Realtek 1283DD+ chip (400MHz)) és Acer RevoView R100 (Realtek 1073D chip (400MHz))) melyek LAN portjai csak 100Mbitesek, a router két gigabites portjához csatlakoztatva.
Természetesen van még egy darab asztali gép gigabites LAN kártyával, szintén a routerhez kapcsolva.A probléma az, hogy mig a PC-n elinditok egy VLC playert, a NAS-on levő videot lejátszva, az csont nélkül 3-5% LAN terheléssel akadásmentesen játsza a HD videokat.
De ha ugyan ezt a HD videot a media playerrel inditom lejátszatni a NAS-ról, akkor úgy szaggat, hogy élvezhetetlen az egész.A video sávszélesség igénye a VLC player szerint 20 és 30 Mbps között változik, ami igen messze van a 100MBites LAN képességeitől, mégis szaggat az egész.
Nem tudom eldönteni, hogy a médialejátszók LAN portjai a szarok-e vagy a NAS képtelen kiszolgálni a médialejátszókat valamilyen átviteli protokol hiba miatt ( bár feltételezném hogy CIFSet használ ), vagy a Router baszakszik az átvitellel.
Erre szeretnék valami megoldást találni.
-
direwolf
őstag
Tudod mi a vicc, én is vettem egy d-link pci kártyát (DGE-528T) és ez nem más, mint egy átszitázott realtek. Driverében minden pont ugyan ott, ugyan úgy van, csak a realtek feliratokat kicserélték d-linkre
Nálam ugyan azt produkálja mint a tp-link pci-e kártya ami szintén realtek, de ezen még át sincs szitázva a csip
-
vargalex
Topikgazda
A stabilitáshoz csak annyit, hogy az RC4-hez nem hiába írták anno ezt: "Testing of this release candidate will allow further refinement of 10.03.1".
De szerintem ezt az RC témát hanyagoljuk. Nem fogunk ezen összeveszni.Természetesen ha lesz RC5, majd abból is buildelhetek.
-
vargalex
Topikgazda
Igen, a squashfs egy erősen tömörített filerendszer. Természetesen az overlay-hoz használt jffs2 is tömörített, de nem olyan mértékben.
A saját routeremen (DIR-825) én is olyan firmware-t használok, amiben csak a tényleg szükséges csomagok (usb, filerendszer, wifi) vannak benne, hogy a többit egyszerűen frissíteni tudjam (utóbbiak extroot-on vannak). De ez a firmware azoknak készült, akik nem akarnak ilyenekkel bajlódni.(#11019) Intruder2k5: erről lemaradtam
-
vargalex
Topikgazda
Még van 2.3 MB szabad hely az overlay-nak is.
root@OpenWrt:/# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 4.0M 4.0M 0 100% /rom
tmpfs 14.5M 236.0K 14.3M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 2.6M 280.0K 2.3M 11% /overlay
overlayfs:/overlay 2.6M 280.0K 2.3M 11% /
/dev/sda2 3.4G 71.0M 3.2G 2% /mntÉs amit még kihagytam:
- Kamikaze trunk verzió (természetesen, ha nem lesz stabil, vagy igény lesz rá, akkor BackFire 10.03-at is build-elhetek)
- Transmission Luci alatt config-olható -
-
vargalex
Topikgazda
Pont most beszélgetek MSN-en egy miskolci sráccal, akinek januárban segítettem belőni az 1043ND-t (alap, nincs bővítve a RAM). 40/20-as Digi nettel használja, most (17:16-kor) ezeket írta:
"mondjuk tegnap este óta feltolt 40 Gigát, ami igaz is, látható a torrent oldalon"
"sokkal stabilabb, mint az ASUS volt"
"ott ha 10 Gigánál nagyobb file-t tettem be tölteni, tuti kifagyitt az rtorrent reggelre"
"ez most kapott egy 91 Gigás Battlestar Complett 1. évadot"
"a 91 Gigás cucc megkínozta, de vette az akadályt"
"nem volt újraindításom, vagy 2 hónapja"
"csúcs letöltés 1,8 MB/s, csúcs feltöltés 1,2 MB/s"Persze ez utóbbi erősen függ a feltöltőktől/letöltőktől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest