- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"A kérdésem tehát annyi, hogy ha egy WAN DHCP-kliensre (avagy gyári softnál dinamikus IP-re) van állítva és a saját alhálózat nem üti az érkező UTP kábel felett lévő alhálózatokat , akkor a fenti DHCP mégis miért tud belepofázni a mi saját kis birodalmunkba?"
Ez egy ismert hibaja a korai boot loader-nek, miszerint nem kapcsolja le a WAN interface-t, es a boot kezdeten a WAN es a LAN kozos broadcast domain-be kerul (keresztul megy rajta a DHCP forgalom).
Firmware frissitessel orvosolhato a problema.
(Ha OpenWrt alapu rendszer van rajta, akkor elobb egy korabbi verzioju vagott (boot mentes), gyari firmware-t kell visszatenni, majd a legfrisebb gyarira frissiteni, vegul mehet vissza az alternativ firmware.) -
csixy
addikt
Na, másik táppal is ugyanezt csinálja, másik routerrel meg még sz@rabb a helyzet. DHCP kliensként lógunk egy feljebbvaló (D-link Dir-600-as) router UTB kábelén (telekomos net) . 7/0,5 Mbps a speedtest érték. Szóval biztos csökkentett sávszélt kapunk és nálam azért tünik randomnak a hiba, mert nem mindegy hogy a lenti másik gépen éppen filmet néznek ,vagy éppen nem eszik annyira a NET-et.
-
axlfsi
veterán
Szerintetek ezzel a kabellel is megoldhato lehet a soros portos elesztes?
[11 pin Ericsson cell phone proprietary connector]Sajnos, csak ilyen kabelt talaltam itthon (termeszetesen, ha nem jo, hat veszek egy Nokia-s USB-t).
-
csixy
addikt
Ja persze ehhez ,meg újabb gépeken USB-Soros port átalakító kell. Ha-ha-ha-ha
(((((((
Hát mit mondjak kis híján megőrültem mire a Windows 10-nek egy Acer Aspire E1-531-es gépen a
Belkin FSU103v (avagy Prolific PL2303) átalakító driverét megtanítottam, de a makacsságom eredményre vezetett.)))))))))
-
HUTCHDB
nagyúr
Nalam nem igy van.
A modem utan van a switch, majd a switch egyik portjara van csatlakoztatva a router, es a router utan akarom a NAS- t kotni, mert a upc -s router nem konfiguralhato be a NAS-hoz.
DE amikor a routert akartam elerni semmi halozat nem volt, csak egy szal kabel a pc es a router kozott, de a pc nem latta, nem latja.(#56755) qqcqqc !
Este igy is megprobalom majd, koszi a tippet! -
HUTCHDB
nagyúr
1.
nem auto, minden fix ip címen van NAS miatt.
(de most mindent átállítottam autóra, de úgy sem jó...)2.
másik kábel is volt próbálva, másik pc is.3.
wan-ba vagyok csatlakozva...VISZONT:
a telefonon elérem a router beállításait.
lan-on az elérési ip cím 192.168.1.1
wan-on 192.168.0.16
(ez utóbbin sem érem el)
ha a wan-os ip elérést próbálom átírni (statikusra váltás után) a telefonon, akkor viszont összeütközést ír a wan, és lan ipc címek miatt, és nem engedélyezi az átírást. -
Tomek10
csendes tag
küldök screenshot-ot, így van beállítva az ügyfélkapcsolat
a többit úgy állítottam, be, ahogy írtad. Látható, hogy 68% a jelerősség. De sem lanon nincs net, az usb-s wifi vevővel pedig nem is tudok mihez kapcsolódni, mert nem hoz eszközt. Amúgy az a router, amelyikhez csatlakozom 192.168.0.1 ip címmel rendelkezik. -
Tomek10
csendes tag
Most is van WDS üzemmód egyszer "hozzáférési pont (WDS)", egyszer pedig "Ügyfél (WDS)" lehetőségként. Hozzáférési pont esetén adja a wifi jelet, de akkor nem csatlakozik a másik routerhez, ügyfél esetén pedig kapcsolódik a routerhez, de nem adja a wifi jelet.
Ebben a szoftverben egyelőre még azt sem találom meg, hol tudnám kikapcsolni a dhcp-t, mert akkor talán a másik router osztaná ki ennek is.
-
Tomek10
csendes tag
192.168.1.126 ip-t adta a gépnek
de szerintem nem kellene nagyon bonyolultnak lennie. pár hónapja egy 741ND-vel WDS üzemmódra kapcsoltam, beírtam a jelszót, majd kikapcsoltam a dhcp-t, és már le is volt osztva mind vezetékre, mind wifire.
Igaz, hogy utána nem tudtam belépni a router menüjébe, csak reset után, de nem is akartam, működött. Most ezzel a 1043ND-vel ugyanaz már nem ment, ezért tettem fel a openwrt-t -
Tomek10
csendes tag
szia
Ismét zavarlak egy kicsit. Tegnap segítettél a 1043ND routerrel. Sajnos nem boldogulok vele, talán tudsz segíteni ismét. Egy másik routerhez akarok csatlakozni vele wifin, amiről az internetet akarnám elérni. Addig eljutok, hogy felderítem, csatlakozok hozzá, de valahogy mégsem ossza le sem vezetékre, sem wifire.
Van ötleted? -
Tomek10
csendes tag
innen szedtem le, az összefoglalóban benne volt. Azért akartam kipróbálni ezt, mert gondoltam úgy szélesebb körben tudnám használni, elsősorban Access pointként is. De ennek a kezelése nekem komplikáltabb egyelőre, mint a gyárié.
A gyárija ez: wr1043nv1_en_3_13_13_up_boot(130428).bin
akkor ezt már nem is tehetem vissza? -
suste
veterán
skacok! én nem azt írtam, hogy bárhogy kötheti, hanem:
"tök mindegy melyik verzióban kötöd"
tehát a beszúrt 2 kép szerinti bekötések közül bármelyik
a bekötődobozig szerintem nem számít melyik a 2 közül
egyébként pont a "B"-t használják, ha jól tudom
a lényeges kérdés az, hogy a kábel másik vége hogy van bekötve??? -
raidx
őstag
Úgy is lehetett volna, de mivel nem volt téglásítva a router és beengedett telneten így egyszerűbb volt.
@Intruder2k5
Az az ominózus mondat amit korábban linkeltem valószínűleg arra vonatkozhat, hogy kérdeztem, mi legyen a kütyüvel. Erre írhatták, hogy csak otthonról fogadják (ha jól értelmezem). A portós postaköltség Magyarországról nem éri meg a router árához viszonyítva.
-
-
"többek szerint a VCC-t nem kell bekötni"
Ez úgy van, hogy vannak olyan kábelek, amik a saját működésükhöz szükséges áramot nem a PC felől, hanem a router (avagy telefon) felől veszik le, ez esetben kell a 3.3V bekötése, egyébként nem! De kevesebb az ilyen kábel, a legtöbb esetben nincs szükség tápra!-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez az én kábelem, Nokia DKU-5 alapokból! Utólag itt is kiderült, hogy nincsen szükség a 3.3V bekötésére!
-
spider23
senior tag
Üdv!
Megtörtént a pingelés és a telnet próbálkozás is:
Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\Spider2>ping 192.168.11.100
Pinging 192.168.11.100 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.11.26: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.11.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.11.26: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.11.26: Destination host unreachable.Ping statistics for 192.168.11.100:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),C:\Users\Spider2>ping 192.168.11.1
Pinging 192.168.11.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=128Ping statistics for 192.168.11.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0msC:\Users\Spider2>
Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\Spider2>telnet 192.168.11.1
Csatlakozás: 192.168.11.1...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz. a következő por
ton: 23: Sikertelen csatlakozásC:\Users\Spider2>telnet 192.168.11.100
Csatlakozás: 192.168.11.100...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz. a következő p
orton: 23: Sikertelen csatlakozásC:\Users\Spider2>telnet 192.168.11.26
Csatlakozás: 192.168.11.26...Nem lehet csatlakozni az állomáshoz. a következő po
rton: 23: Sikertelen csatlakozásC:\Users\Spider2>
-
-
Ezt tudom, de ez nem is volt a kérdés része, csak az, hogy a nem boot-os gyári frissíthető-e az új gyárival!
Ezt körülbelül 15 mp alatt találtam google-el!
TP-LINK TL-WR1043ND FirmwareGyorsan mentse le mindenki, akinek kellhet!
-
ASUS-nál így megy! Szerintem a módszer nagyjából jó lehet ehhez is, de az ASUS saját programja helyett inkább javaslom ezt...
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
vagy ezt...
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_client.zipHa tovább folytatnád a témát, akkor javaslom a Router gondok topikot, mert itt ez már nagyon off!
-
-
Szerintem boot-osat semmiképpen... A 1043-makat is az b@szt@ el! De biztosat sajnos én sem tudok, sosem volt Netgear kütyüm!
Egyébként ha már broadcom, és ha már cfe, abban a kütyüben nincsen recovery mód mint az asus routereken? Reset gombot nyomva tartva indítod, és akkor tftp-n feltöltöd az fw-t...
-
-
-
-
-
gerokrisz
tag
Egyenlőre csinálok az egyik gépre virtuálisan egy Mikrotik-es RouterOS-t ideiglenesen, és utána szenvedek ezzel.
+ nem tudom, gariztatni lehet ilyen esetben? vagy észreveszik hogy miért ment tönkre...Nem adtam még fel, csak keresgélek milyen kábeleket találok itthon, de csak egy Samsing GT-S5230 van meg pár darab SonyE k320i meg ilyen kábelek. De még nézem hátha lesz valami.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ezt most nem teljesen értem. A v1.10-el nem (csak) a bootloader miatt van baj, hanem azért is, mert flash chip-et is cseréltek rajta, amit a BackFire nem ismer.
(#41170): Nem haragszom a wifi kikapcsoló scriptre. Létrehozok majd egy másik scriptet a /etc/hotplug.d/button alatt és így külön lehet majd bekapcsolni (azaz vagy egyiket, vagy másikat). Nekem úgy tűnt, hogy a többség számára a HDD leválasztás fontosabb, ezért került az bele.
-
poli27
veterán
Sztem aki meg van elégedve Vargalex buildjével, esetleg szeretne valamit benne megtalálni,és Vargalex azt mondja megoldható,nyugodtan nyomja meg a Donate gombot a letöltéseknél. Ha egy kicsivel is, de tuti segítené Vargalex fejlesztését az a pár forint is amit kapna
Sztem megéri a támogatást, mert nagyon jó a support is ami a firmware-k mögött van, ha esetleg valami hiba is lenne
Szóval mivel Vargalex is sztem bérből és munkából él, és sok sok idejét szenteli eme buildnak,a szabadidejéből aki megteheti támogassa, sztem megéri
Üdv Poli
-
Soma01
veterán
A Gargoyle-ra (ez van most a 741ND v2.4-en rajta) is mehet sima webes felület alól sysupgrade-del a "sima" Openwrt Attitude Adjustment? Ezt írják: Attitude Adjustment 12.09-beta tested, works. De a letöltések közt nem látom. [link] Kellene nekem most rá egy Luci-s Openwrt. (mint a vargalex fw) squashfs kell az tuti.
Segítsetek ebben légyszi!(Ezen tesztelnék, meg tanulnám a Luci-t, mielőtt felrakom 1043-ra, mert annak nem kellene sok ideig kiesnie. Nem akarok bénázni a 1043-al, mire oda érek, tudni akarok, nem próbálkozni.)
-
vargalex
Topikgazda
-
-
-
-
-
-
-
-
-
suste
veterán
a HD-Idle ugye csak a tétlen vinyót állítja le -már amikor le tudja, mert nem minden vinyó támogatja
szóval bekonfigurálhatod extroot esetén is, de még kevesebb lesz az esélye, hogy lesz tétlen állapot, mint extroot nélkül
egyébként a swap miatt amúgy is használhatja a rendszer
de pl tm se engedi leállni úgysem
(hamár valaki kicsit is kihasználja a vargalex fw adta lehetőségeket, akkor úgysem lesz tétlen állapot-szerintem)
-
Szia!
Nekem digi netem van, így nekem is tele volt vele az openwrt system log-ja. Amennyiben zavar a dolog, SSH-n a /etc/dnsmasq.conf konfig fájlba illeszd be az alábbi sort:
except-interface=eth0.2
Aztán egy router restart után már nem fog többé megjelenni az említett hibaüzenet.
-
vargalex
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest