Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
mértem ma egy LAN sebességet mert nagyon nem tetszik nekem még mindig ez a másolás a routeren keresztül
összehasonlításnak ott a szolgáltató modem-routerén mért sebesség is
gép ugyan az kábel ugyan az, háttérbe más hálózati tevékenység nem volt
mértem egy másik géppel is ugyan ez a helyzeta progi
[link] -
akela91
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
De, megjavul egy idő után, de ha újraindítom instant jó. Külső zavart elvetném ,emrt van egy másik roueterem, és azzal 2 év alatt egyszer sem volt gond. (ugyanez a net, ugyanezekkel az eszközökkel). Azért cseréltem le, mert 50megabitnél többet nem engedett át.
-
akela91
addikt
Sziasztok.
Van egy WR1043ND V4 hardveres routerem és WIFI problémáim vannak. 3-4 eszköz van állandóan a routeren WIFIN, illetve 2 LAN-on. A probléma, hogy a wifi naponta általában 1-szer annyira belassul, hogy restartolni kell a routert. Az érdekesség hogy közben LAN-on minden frankó, és mikor ez a jelenség van, az összes eszközön rossz a wifi.
A jel nem csökken ilyenkor, nem jelzi segyik készüléken sem hogy gond lenne a wifi-vel, egyszerűen annyira belassul, hogy megáll az oldalak betöltése, és pl. csak a fejléc jön be, majd teker. Mindeközben jön a stabil 120 megabit LAN-on...
Volt hogy megnéztem speedtestel ilyenkor, és hirtelen felugrott 50megabitre, majd lineárisan lecsökkent 0 közelébe pár sec alatt. A jel MAX-os, szabad csatornára raktam a wifit 20mhz-en. Amit még érdemes tudni, hogy mögötte van egy THOME modem, bár nem hiszem hogy releváns. (Azon a wifi OFFolva van)
Esetleg van már hozzá valami nem hivatalos firmware másodkézből?
-
vargalex
Topikgazda
Ha 6 évig így használtad, akkor amíg még működik, azt a kis időt kibírod még...

Viccet félretéve, bármelyik OpenWrt (vagy OpenWrt alapú firmware) jó lesz. A hibajelenség alapján én arra tippelek, hogy eléred a maximális párhuzamos kapcsolatok számát, ami gyári firmware esetén elég kevés és ez a következménye. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
TP-Link TL-WR1043ND V1-es routerem van már majdnem 6 éve.
Jelenleg a legújabb gyári firmware van rajta, alternatív firmware még sosem lett rátelepítve.
Már amióta megvan, azóta olyan problémám van vele, hogy kb. 1 héten egyszer elmegy miatta az internet, az állapotjelző LED-jei szerint látszólag minden rendben van, de még sincs internetkapcsolat.
Olyankor a webes felületét sem lehet elérni, akkor csak az segít rajta, ha a tápja ki van húzva és vissza van dugva, és utána, pár másodperc múlva, mintha mi sem történt volna, rögtön megint van rajta internet.
Amúgy csak ez az egyetlen egy problémám vele.Milyen alternatív firmware-t tudnátok ajánlani rá, amivel már végre stabilan működne ezen téren is?
Köszi! -
siddis
őstag
Ismeri valaki / használja esetleg ezt a lengyel fejlesztésű easyconfig csomagot.?
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
a következőkben szeretném kérni a tanácsotokat, segítségeteket.Most vettem egy új 1043ND v4-et ismerősnek,mert a d-link behalt.
Olvasgatom hogy ezzel a típussal is van gond, el-el dobálja a wifis eszközöket(pont ezért cseréljük le a régit) de azért van köztetek olyan akinek megbízhatóan működik?
Milyen beállításokat ajánlotok a biztonságos és stabil működéshez?
A hét végén még nálam van, így be tudom kicsit állítani, de utána megy hozzá vidékre, ahol nincs lehetőség ilyesmire.
Minden tanácsot, ötletet szívesen fogadok.
A net egy helyi szolgáltatótól jön Kaposvár Vidanet, saját modemről - a routerbe, bejelentkezés nincs, automatikus ip cím kiosztás, és 3 óránkénti ip cím frissítés van.
előre is köszi -
twingo16v
tag
Sziasztok!
Még mindig keresek LEDE alá miniupnpd-t.
Ha van akinek sikerült feltenni, és megosztaná velem, hogy honnan töltötte le, és, hogy hogy sikerült feltennie, és életre keletenie, az nagyon megköszönném! -
bnorci71
addikt
üdv!
a dlna conf fájl hogy tudom megnyitni a putty-ba?
-
tjano8
csendes tag
Ez fel tudott települni, hozta a dependenciákat is, de nem tud elindulni:
Configuring libjpeg.
Configuring libogg.
Configuring libexif.
Configuring libflac.
Configuring libvorbis.
Configuring libsqlite3.
Configuring libbz2.
Configuring libffmpeg-mini.
Configuring libid3tag.
Configuring minidlna.
start-stop-daemon: can't execute '/usr/bin/minidlna': No such file or directoryÚgy néz ki valamit mégse tud feltenni belőle

-
twingo16v
tag
válasz
Headless
üzenetére
Ha ezze a feed-re gondolsz
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/
itt nincs miniupnpd!
Csak itt találtam:
https://downloads.openwrt.org/attitude_adjustment/12.09/ar71xx/generic/packages/
de ez nem tudom jó e a LEDE alá?
Vagy ha valakinek megvan lementve, és megosztaná velem, és azt is, hogy hogy kell feltenni, azt megköszönném.
-
tjano8
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen hibába futottam bele ma:
root@OpenWrt:~# opkg install luci-app-minidlna
Installing luci-app-minidlna (git-17.080.69173-773734e-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/luci/luci-app-minidlna_git-17.080.69173-773734e-1_all.ipk.
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci-app-minidlna:
* minidlna *
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-minidlna.
root@OpenWrt:~#telepítéshez hiányolja a minidlna-t ,de külön se található sehol sem a megfelelő csomag.
Átbogarásztam itt minden-t, de nem találtam sehol:
https://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/Valakinek nincs meg esetleg korábbról a csomag?
DESIGNATED DRIVER (Bleeding Edge, 50104) -re szeretném feltenni -
twingo16v
tag
Sziasztok!
1043v1-esre tettem egy LEDE-t tesztelés céljából.
Kellene nekem rá upnp.
A rendszer/szoftver alatt nem lehet letölteni, a miniupnpd-t, mert nincs!
Csak a miniupnpc van, viszont ehhez nincs luci app.Tudja valaki mi a különbség a miniupnpd, és a miniupnpc között?
Illetve, honnan lehet letölteni, vagy, hogy lehet feltelepíteni a miniupnpd-t?
Vagy van a miniupnpc-hez luci app?
-
sto1911
veterán
-
Greenbook
tag
válasz
Claude Leon
üzenetére

Köszönet a válaszért!
Reméltem, hogy felejtve lesz a felvetett probléma, mivel hatalmas LÁMA vagyok és ezt ugye beismerni, na hogyan mondjam...
Az eset megoldása annyiból állt, hogy az eszköz LAN oldalára kötött switch olyan elosztóba volt dugva amin volt kapcsoló...
Kellemetlen elhihetitek, az eset helyszínén lapítok is a történtek óta.
Az eszköz tökélesen működik. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Greenbook
üzenetére
Kicsit későn.. mert ritkán olvasok

741-es 1.5-ösön ugyanez van/volt 1.5.9 gargoylen
Mivel alapvetően wifin használom, elérem olyankor is, persze a NAS-t nem, ami az nfs csatolásaimra kicsit kellemetlen hatással van (tudom, wifin nfs, de megy az, hehe).
Ilyenkor a dmesg szerint az eth0-t down/up-olgatja, a tapasztalatok szerint sikertelenül.De! A webes konfigon a meglevő hálózati beállításokat elmentve helyreáll a kapcsolat.
Később terminálból próbálkozva ifconfig eth0 down, majd up is rendbetette, ebben az érdekes, hogy a dmesg bejegyzés ugyanaz, mint az automata próbálkozásnál, mégis eredményes.Mostanában írtam hozzá shellszkriptet, ami néha (8 sec) pingeli a nas ip-jét, ha az nem sikerül, akkor down, 2 sec után up, ezt logolom is.
(ahogy elnézem, majd rc.local-ba be kell majd építenem, hogy a routerrel induljon)Annyi még tartozik a dologhoz, hogy tyúkbélen a túlsó szobában lóg egy _ap_ a gyerekeknek meg a konyhának, és rendszerint a jelenlétükkel összefügg a switch leszakadása.
(csak switch leszakadás, tekintve, hogy a tyúkbelesek közben is folyamatosan látják egymást)
Közelebbről, amiót feltűnt az ájfón.5 és SE, azóta rendszeres a dolog (illetve most már buherálva nem), a 4-es nem zavart be.De most ezért nem kezdem el logolni az egész hálózati forgalmat, hogy vajon melyik csomag lehet az ok.
-
MDanny
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MDanny
üzenetére
Hát, esetleg írj rá Panhard-ra, hátha ő elmentette akkor. Ha jól rémlik, egy google drive megosztás volt linkelve azon a fórumon, de érdekes, hogy onnan is törölték a beszélgetést is. Egy helyen a DD-WRT fórumon is megtaláltam ezt az fw-t, de ott is moderálták a hsz-t, nincs már benne a link.
-
MDanny
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezt sajnos észrevettem.
Az enyémen 150514-es van és IPv6 kezelési probléma van újracsatlakozásnál, míg ez az alapból 150729-es eszközökön nem probléma. Ezt korábban leírtam a Router gondok topicba, heti újracsatlakozásnál nem kap a router default gateway IP-t, kézi csatlakozással viszont rendben van. Ott az volt a megoldási javaslat, hogy ne használjam az IPv6-ot. (Tudom, nem igazán népszerű az IPv6 használat témája, de bizonyos esetekben szükségem lenne rá. Természetesen nem ez a legnagyobb problémám, de elég körülményes kézzel csatlakozni, ilyenkor általában 4-5 perc múlva sikerül csak a csatlakozás.)
Az ONT-t közvetlenül a számítógépre csatlakoztatva azonnal csatlakozik, rögtön megvan mindkét IP cím, ki lett próbálva az ONT router üzemmódban is, a szolgáltató részéről nem tapasztalható probléma.Ebben a kategóriában ez a router volt a legszimpatikusabb, ráadásul majdnem mindig TP-Linket használtam és a munkám során is mindig ezekkel dolgozom. Azok általában rendben is vannak - a wifis témát leszámítva -, bezzeg a sajáttal gondok vannak.

Sajnos másik routerre nem tudok ismét tizenezer forintot költeni, ráadásul kísérletezésre nem is szeretnék. A garanciális javításra leadás esetét ismerem más esetek kapcsán is (Tesztelve, OK), ezért ezzel nem élnék.Nem tudom mi lehet a gond a 150729-essel, amit ma vásárolnék, azon valószínűleg ez lenne. Utóbbi időben vásároltak esetében 5-ből 5-ön ez van, a beszerzés nem egy helyről történt. Volt már, hogy megállt rajta a wifi (látszott a hálózat, de nem lehetett csatlakozni), azonban ez az enyémmel is megesett már legalább háromszor egy éven belül.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MDanny
üzenetére
Szia!
Itt még megvolt, de ezt az fw-t valami okból nagyon eltakarították a netről, így nem biztos, hogy jó ötlet minden áron azt feltenni.
Miért nem jó ami fent van a tp-link honlapon?
-
MDanny
senior tag
Sziasztok,
Megvan valakinek fájlban (és elérhetővé tudná tenni) a V3-ashoz való gyári "3.16.9 Build 150729 Rel.36137n" fw verzió?
-
zuzu000
őstag
suste félét megtaláltam itt, felment egyszerűen, minden klappol vele!
-
zuzu000
őstag
Helló
Ma beüzemeltem egy v3-as routert, és feltennék valamilyen openwrt-t. Otthon v2-esem volt, ott perfektül ment a poli27-es fw-vel, viszont ha itt rá akarom tenni, akkor a webes interfész azt írja, hogy nem stimmel a verziószám és nem tudja felpakolni.
Hogy lehetne ezt megoldani? Vagy van esetleg más ilyen all in one pakk, amit egyszerűen fel lehet rá tenni? -
koala69
tag
Sziasztok,
erdeklodni szeretnek, hogy a TP-LINK TL-WR1045ND V4-hez milyen alternativ fw-t tudnek feltenni, ami stabilan mukodik, es van benne vpn server?
elnezest az egyszeru megfogalmazasert.... dd-wrt-t szerettem volna ratenni, de ahogy latom, meg nincs hozza...
koszonom! -
petakpa1
őstag
Sziasztok!
V1-es 1043 routerem van a legfrissebb gyári firmware-al.
Most váltottam 120-as netre UPC-nél, de sajnos routeren keresztül max 85 Mbit sebesség jön át
E link szerint a routernek még épp tudnia kellene a 120 Mbitet.Gyári fw-ben jópár szolgáltatást használok, dyndns, ftp USB-re kötött pendrive-on, ip címek fixálása MAC címekhez, ntp lekérés satöbbi. 3-4 eszköz csatlakozik wifin keresztül, 2 pedig kábelen, de természetesen sebesség mérés idején ezek nem forgalmaztak.
Van ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond?
Custom fw-el javulna a helyzet vajon?
-
Sakab
senior tag
Most teljesen kikapcsoltam a tüzfalat, nem csak átengedtem az adott programot és már ez a hiba üzenet jön:
Tue Mar 21 19:24:09 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Tue Mar 21 19:24:09 2017 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Tue Mar 21 19:24:09 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017, LZO 2.09
Tue Mar 21 19:24:09 2017 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 19:24:09 2017 Need hold release from management interface, waiting...
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Tue Mar 21 19:24:10 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Tue Mar 21 19:24:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490120652,RESOLVE,,,,,,
Tue Mar 21 19:24:12 2017 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]ip cimem:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 Socket Buffers: R=[8192->8192] S=[8192->8192]
Tue Mar 21 19:24:12 2017 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 UDP link remote: [AF_INET]ip cimem:1194
Tue Mar 21 19:24:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490120652,WAIT,,,,,,
Tue Mar 21 19:24:12 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054)
Tue Mar 21 19:24:14 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054)
Tue Mar 21 19:24:18 2017 read UDP: Connection reset by peer (WSAECONNRESET) (code=10054) -
Sakab
senior tag
válasz
CheGhost
üzenetére
A kapkodásommal tisztában vagyok sajnos...próbálok rá figyelni kissebb nagyobb sikerrel..
Tanácsod megfogadtam, és sikerült legyártani az összes kulcsot hiba nélkül. Beállítottam újra a leírás alapján az elejétől a végéig. A traceroute dinamiukus ip parancsal megtalálja a rutert külső (mobil) hálózatról. Viszont kapcsolódásnál ezt írja:
Kulcsok természetesen etc/openvpn be átmásolva, kimentve és a kliens oldalon is a megfelelő mappába betéve.Tue Mar 21 10:20:44 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Tue Mar 21 10:20:44 2017 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Tue Mar 21 10:20:44 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017, LZO 2.09
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 10:20:44 2017 Need hold release from management interface, waiting...
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Tue Mar 21 10:20:44 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Tue Mar 21 10:20:45 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490088045,RESOLVE,,,,,,
Tue Mar 21 10:20:45 2017 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.143.55.58:1194
Tue Mar 21 10:20:45 2017 Socket Buffers: R=[8192->8192] S=[8192->8192]
Tue Mar 21 10:20:45 2017 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 21 10:20:45 2017 UDP link remote: [AF_INET]ip címem:1194
Tue Mar 21 10:20:45 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490088045,WAIT,,,,,,
Tue Mar 21 10:21:45 2017 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Tue Mar 21 10:21:45 2017 TLS Error: TLS handshake failed
Tue Mar 21 10:21:45 2017 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restarting
Tue Mar 21 10:21:45 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490088105,RECONNECTING,tls-error,,,,,
Tue Mar 21 10:21:45 2017 Restart pause, 5 second(s)
Tue Mar 21 10:21:50 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490088110,RESOLVE,,,,,,
Tue Mar 21 10:21:50 2017 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.143.55.58:1194
Tue Mar 21 10:21:50 2017 Socket Buffers: R=[8192->8192] S=[8192->8192]
Tue Mar 21 10:21:50 2017 UDP link local (bound): [AF_INET][undef]:1194
Tue Mar 21 10:21:50 2017 UDP link remote: [AF_INET]ip cimem:1194
Tue Mar 21 10:21:50 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490088110,WAIT,,,,,, -
CheGhost
aktív tag
Helló!
Úgy érzem kapkodsz, és nem gondolod végig a dolgokat.
Ha kapsz egy hibaüzenetet, akkor próbáld értelmezni. Ha le van írva pl. hogy windows-os elérési útnál ne csak sima \-t használj, hanem kettőt, akkor tégy úgy. Ha a leírás szerint át kell másolni a fájlokat, akkor az összeset, amit kér másold át.
Sok adat beillesztésére én vagy valamelyik a kódos formázást használnám, vagy egy külső web-helyet (pl. pastebin.com). Így nem lenne benne smile, ami az értelmezést zavarja.Érdekességképpen megjegyezném, hogy én a cliens fájlokat
build-key-pkcs12 my-clienthelyett csak simabuild-key my-clientparanccsal szoktam generálni. (Ha jól emlékszem, a pkcs12 kevesebb fájlt hoz létre, mivel összevon párat. De csak régebben néztem utána.)Lehet, rosszul gondolom, de a kulcsgenerálás közben ne birizgáld a kimeneti mappákat, csak miután befejezte a munkát (openvpn, ill. easy-rsa mappák). Tehát ne törölj, módosítsd, és még csak meg se nyisd a kimeneti fájlokat.
-
Sakab
senior tag
Nah nem kaptam választ a megoldásra, így amíg vártam csináltam ismét egy újabb factory resetet és előről kezdtem megint. openvpn fent easy rsa fent.
Újra van index.txt-m.
Ugye ezekkel lehet lenerálni a kulcsokat:build-ca
build-dh
build-key-server my-server
build-key-pkcs12 my-clientAz első 3 hiba nélkül lefut viszont amikor elérek a 4. ig a my-client hez ott kezdődik a probléma...
root@OpenWrt:~# build-key-pkcs12 my-client
NOTE: If you run ./clean-all, I will be doing a rm -rf on /etc/easy-rsa/keys
Generating a 1024 bit RSA private key
......................++++++
.....................................++++++
writing new private key to 'my-client.key'
-----
You are about to be asked to enter information that will be incorporated
into your certificate request.
What you are about to enter is what is called a Distinguished Name or a DN.
There are quite a few fields but you can leave some blank
For some fields there will be a default value,
If you enter '.', the field will be left blank.
-----
Country Name (2 letter code) [US]:HU
State or Province Name (full name) [CA]:valami
Locality Name (eg, city) [SanFrancisco]:valami
Organization Name (eg, company) [Fort-Funston]:sakab
Organizational Unit Name (eg, section) [changeme]:sakab
Common Name (eg, your name or your server's hostname) [my-client]:dinamikusipm
Name [changeme]:sakab
Email Address [mail@host.domain]:valami@gmail.comPlease enter the following 'extra' attributes
to be sent with your certificate request
A challenge password []:
An optional company name []:sakab
Using configuration from /etc/easy-rsa/openssl-1.0.0.cnf
Check that the request matches the signature
Signature ok
The Subject's Distinguished Name is as follows
countryName
RINTABLE:'HU'
stateOrProvinceName
RINTABLE:'szolnok'
localityName
RINTABLE:'szolnok'
organizationName
RINTABLE:'sakab'
organizationalUnitName
commonName
RINTABLE:'dinamikusip
name
emailAddress :IA5STRING:'email
Certificate is to be certified until Mar 18 21:43:28 2027 GMT (3650 days)
Sign the certificate? [y/n]:y
failed to update database
TXT_DB error number 2És az az érdekes, hogy így a hiba ellenére is megjelenik a my-client.crt amit ugye alapból keresne windows alatt a kliens gép viszont teljesen üres megnyitottam :/
Valakinek ötlet, hogy miért nem engedi legenerálni a kulcsot? -
Sakab
senior tag
Megvan mi a hiba...keresi a /etc/easy-rsa/keys/index.txt et. Ezt szerintem véletlen letöröltem, mert emlékszem, h még valamikor ott volt, de most nincs ott. És amig nincs meg az index.txt addig nem is tudom legenerálni a kért kulcsokat.
Próbáltam újra telepíteni ezzel: opkg install openvpn-easy-rsa de nem történt semmi változás, nem került elő az index.txt :/
Próbáltam úgy is, hogy az összes mappából letöröltem a kulcsokat mondom majd hát ha segít, de semmi eddig... -
Sakab
senior tag
Na megvan mi a hiba...ugye kellene ez: my-client.crt ezt ugye ezzel a parancs sorral tudnám legenerálni:
build-key-pkcs12 my-clientViszont erre hibát dob ki:
root@OpenWrt:~# build-key-pkcs12 my-client
NOTE: If you run ./clean-all, I will be doing a rm -rf on /etc/easy-rsa/keys
Generating a 1024 bit RSA private key
................++++++
......++++++
writing new private key to 'my-client.key'
-----
You are about to be asked to enter information that will be incorporated
into your certificate request.
What you are about to enter is what is called a Distinguished Name or a DN.
There are quite a few fields but you can leave some blank
For some fields there will be a default value,
If you enter '.', the field will be left blank.
-----
Country Name (2 letter code) [US]:HU
State or Province Name (full name) [CA]:vmi
Locality Name (eg, city) [SanFrancisco]:vmi
Organization Name (eg, company) [Fort-Funston]:sakab
Organizational Unit Name (eg, section) [changeme]:sakab
Common Name (eg, your name or your server's hostname) [my-client]: dinamikus ip címem
Name [changeme]:sakab
Email Address [mail@host.domain]: mail címemPlease enter the following 'extra' attributes
to be sent with your certificate request
A challenge password []:
An optional company name []:Sakab
Using configuration from /etc/easy-rsa/openssl-1.0.0.cnf
/etc/easy-rsa/keys/index.txt: No such file or directory
unable to open '/etc/easy-rsa/keys/index.txt'
719282900:error:02001002:lib(2):func(1):reason(2)
A:0:fopen('/etc/easy-rsa/keys /index.txt','r')
719282900:error:20074002:lib(32):func(116):reason(2)
A:0:Mi lehet a hiba?
-
Sakab
senior tag
Próba képpen az egyetlen ca.crt-t átneveztem erre: my-client.crt
Igy már végre már próbál csatlakozni, de ezt irja:
Mon Mar 20 20:51:11 2017 OpenVPN 2.4.0 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Jan 31 2017
Mon Mar 20 20:51:11 2017 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Mon Mar 20 20:51:11 2017 library versions: OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017, LZO 2.09
Enter Management Password:
Mon Mar 20 20:51:11 2017 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Mon Mar 20 20:51:11 2017 Need hold release from management interface, waiting...
Mon Mar 20 20:51:11 2017 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Mon Mar 20 20:51:12 2017 OpenSSL: error:0B080074:x509 certificate routines:X509_check_private_key:key values mismatch
Mon Mar 20 20:51:12 2017 Cannot load private key file C:/Users/Sakab/OpenVPN/config/my-client.key
Mon Mar 20 20:51:12 2017 SIGUSR1[soft,private-key-password-failure] received, process restarting
Mon Mar 20 20:51:12 2017 MANAGEMENT: >STATE:1490039472,RECONNECTING,private-key-password-failure,,,,,
Mon Mar 20 20:51:12 2017 Restart pause, 5 second(s) -
Sakab
senior tag
tényleg ez volt a baj
most megint új hiba üzenet van:Options error: --cert fails with 'C:/Users/Sakab/OpenVPN/config/my-client.crt': No such file or directory
Options error: Please correct these errors.
Use --help for more information.Keresi a my-client.crt file-t de ilyet nevüt nem generáltam

Ilyenekt vannak csak a mappában:
ca.crt
dh1024.pem
my-client.csr
my-client.key
my-server.csr
my-server.key
Sakab-NSA325v2.ovpnMelyiket kellene átneveznem my-client.crt-re?
-
Sakab
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Módosítottem az elérési utvonalakat, most már más hibát ír a log:
Options warning: Bad backslash ('\') usage in Sakab-NSA325v2.ovpn:7: remember that backslashes are treated as shell-escapes and if you need to pass backslash characters as part of a Windows filename, you should use double backslashes such as "c:\\openvpn\\static.key"
Use --help for more information.Nemtudtam még értelmezni mi baja most éppen, de ilyen mappám hogy c:\openvpn mappa nincs is...

Jelenleg így néz ki az file:
dev tun
proto udplog openvpn.log
verb 3ca C:\Users\Sakab\OpenVPN\config\ca.crt
cert C:\Users\Sakab\OpenVPN\config\my-client.crt
key C:\Users\Sakab\OpenVPN\config\my-client.keyclient
remote-cert-tls server
remote dinamikus ipcim 1194 -
Sakab
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Sikerült lementeni, a tesztelős résznél traceroute dinamikus ip címemnél szépen jött az aktuális címemröl a válasz szépen pingelt szóval ez a része müködik.
A kliens oldalon az ovpn file-ba ezek vannak ugye csak:
dev tun
proto udplog openvpn.log
verb 3ca /etc/openvpn/ca.crt
cert /etc/openvpn/my-client.crt
key /etc/openvpn/my-client.keyclient
remote-cert-tls server
remote DinamikusIP-m 1194Kapcsolódásnál pedig hibával kidob, a logba pedig ez van:
Options error: --ca fails with '/etc/openvpn/ca.crt': No such file or directory
Options error: --cert fails with '/etc/openvpn/my-client.crt': No such file or directory
Mon Mar 20 18:47:10 2017 WARNING: cannot stat file '/etc/openvpn/my-client.key': A rendszer nem találja a megadott elérési utat. (errno=3)
Options error: --key fails with '/etc/openvpn/my-client.key': No such file or directory
Options error: Please correct these errors.
Use --help for more information.Nem lehet, hogy a kulcsok elérésí utját kellene módosítani? Mit tudom én c:/ valamire, hogy megtalálja a kulcsot? Csak mert az etc/openvpn az a ruteren volt.
-
Sakab
senior tag
Újra raktam csak a TUN-t. Már csak a teszt van hátra, de elötte valahogy le kellene mentenem a ruterről a kulcsokat. Hogy tudnám a leg egyszeröbben? Próbáltam pendrivot dugni a ruterbe (4gb -fat32) érzékeli is, de amikor próbálom felcsatolni csak pörög pörög és nem történik semmi...mc-be meg nem jelenik meg igy :/
-
suste
veterán
ha megnézed a csomagokat, akkor láthatod, hogy akkor még sima openvpn csomag volt: http://vargalex.uw.hu/
-
Sakab
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Na már az első sornál elakadok...
root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/snapshots.
root@OpenWrt:~# opkg install openvpn-openssl openvpn-easy-rsa
Unknown package 'openvpn-openssl'.
Package openvpn-easy-rsa (2.2.1-5) installed in root is up to date.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package openvpn-openssl.
root@OpenWrt:~#Az easy rsa feltelepült, viszont maga a vpn nem

-
Sakab
senior tag
Akkor sorba...hogy tudok olyan resetet csinálni a ruteren amivel a beállítások, meg a telepített csomagok letörlődnek és új lappal kezdhetnék neki a telepítésnek?
-
Sakab
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Ajaj...tökönszúrom magam...android ill ios alól szeretném elérni a tartalmaimat, és ha van rá mód akkor a NAS on tárolt filmeket streemelni. Enyi lenne az elvárás...ehhez akkor nem a tun hanem a TAP a megfelelő?
Én is gondoltam arra, hogy lekéne puconi mindent a ruterről és az alap lucira felpakolni...
Factoryresetet hogy tudok kiadni, úgy h az alap fw megmaradjon viszont az összes útólag feltelepített csomag letörlődjön mindennel együtt? -
Headless
őstag
Teszteléshez mint írja, az oldal is traceroute-ot kell alkalmazni, de ahhoz kell egy kliens amiről tudsz tesztelni. De ez többrétű, mert egyszer tesztelned kell hogy ddns, fix ip jó-e tűzfal szabályod jó e. Képeket mobilról nem fogom átnézni. De tényleg nincs mit mondanom tesztelned kell élőben pl mobilnetről. De mint később is írom telefonnal nem tudsz közvetlen tap-ot tesztelni.
De amúgy milyen eszközzel akarod használni? Mert a tap konfig driver hijján telefonon nem fog működni. Hátránya a tun-nak a magasabb szintű kommunikáció level-3 míg a tap az level-2. Amit te érezni fogsz az a broadcast hiánya, de az nem igaz hogy a samba nem megy tun-al (ezt a te általad linkelt leírásban elírták.). Ip címről ugyanúgy el fogsz érni mindent.
De mi lenne ha a leírást követnéd? Senki nem írtilyet hogy be kell kattintani a tap adaptert a lan-hoz. Csinálj egy factory resetet és kövesd a leírást és én tun verziót javaslom.
-
Sakab
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Nah ugynéz ki, hogy fél siker..amit linkeltél leírást azalapján újra zongoráztam az elejétől végig...vpn fent, kulcsok legenerálva, és végre a tap0 amit eddig nem bírtam feltenni az is fent van. A végén a start parancssorral elvileg el is indult (hibát nem irt ki)
Jelenleg így néz ki:
[link]
Megjelent a VPN0, ami eddig nem voltA korábban írt tap0 megjelent, és már tudok pipát tenni mellé:

[link]Luci-ba a menüben látszik, az openVPN viszont itt hiába nyomok a startra nem történik semmi sem.

[link]A tüzfalam is módosult, jelenleg így néz ki:

[link]És Rules nál megjelent a 1194:

[link]Eddig milyen?Az admin felületet vagy érem el vagy bármit amiből látszik, hogy valóban müködik? a ruter ip:1194 re nem dob ki semmitsem.
-
MK VII
veterán
Üdv urak/hölgyek! (Bár nem tudom, hogy hölgyek járnak-e erre.)
Lenne egy ilyen routerem és az lenne a kérdésem, hogy meg lehet oldani azt, hogy más IP-t küldjön a PC felé?
Egy IP bann miatt kellene, hogy más IP-t küldjön. -
Headless
őstag
Nem, és lehet nem is lesz jó mert ha az openvpn csomagot kell telepíteni, akkor nem fogja felismerni, hogy telepítve van, mert később a csomag neve openvpn-openssl-re lett változtatva.
Tegyük fel, hogy jó, akkor 9092-es felületen belépsz. Setup/vpn felület, majd ott kell beállítani ( 1 gombnyomás +fél óra kulcsgenerálás.)
-
Headless
őstag
Tudom vargalex fw-d van, de mi lenne, ha kipróbálnád a létrehozó oldalunkat, ami megcsinálja a szervert. [link], letöltöd a legfrissebb basic.tar. gz-t majd lucin mentések visszatöltésénel felrakod majd routerip: 9092-es porton eléred. Szerk: ez TUN szervert fog létrehozni.
Vagy valami hivatalosabb leírást használnál openwrt wikiről. Pl: [link]
Mindkét esetben törölném a dolgokat, amiket eddig próbáltál/ mókoltál.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, 1,5 hete, hogy nekikezdtem az OpenVPN felheggesztésének ezen leírás alapján: [link]
Ott akadtam meg, hogy:
6. létre kell hozni a tap0 eszközt. Ennek két módja van:
a.) /usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0root@OpenWrt:~# /usr/sbin/openvpn --mktun --dev tap0
Mon Mar 20 00:46:07 2017 Note: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)
Mon Mar 20 00:46:07 2017 Cannot ioctl TUNSETPERSIST(1) tap0: Bad file descriptor (errno=9)
Mon Mar 20 00:46:07 2017 ExitingErre tudtok-e valami megoldást, hogy miért nem engedi létrehozni/felcsatolni a tap0-át?

Olyan parancsot, amivel logfilbe tudná menteni, hogy mi a bubánatos problmája van, olyat hogy tudok kiadni? -
twingo16v
tag
válasz
Greenbook
üzenetére
Szia!
Szedd szét a routert, és nézd meg s kondikat, mert lehet, hogy púpos 1-2.
Ha így van, cserélni kell őket!Nekem is van v1-es, vargalex buildel, de nekem ilyet nem csinál.
Nekem 7-9 naponta nincs a wifin forgalom, térerő viszont van.
De ez nem a firmware hibája, hanem már haldoklik a router, mert gyári szoftverrel is ezt csinálta. -
Davebowman
senior tag
Ez nekem nem működik, feltettem a basic-2017-03-15.tar.gz + fileserver-2017-03-15.tar.gz + backup-luci-9092_menu.tar.gz, de a 192.168.1.1:9092 semmit nem ad ki. Mi lehet a hiba?
-
Greenbook
tag
Üdvözlet a Fórumtársaknak!
TP-Link TL-WR1043N/ND v1 eszközzel akadt némi problémám.
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 van az eszközön, frissen telepítve.
Az eszköz 1-2-3 nap után elérhetetlenné válik lan oldalról, csak az áramtalanítás oldja meg a helyzetet.
( LAN oldalról ping válasz sem érkezik )
Bárkinek ötlete a jelenséggel kapcsolatban?
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Egy v1 esben be lehet állítani hogy a 2 pc ami kábelen csatlakozik mekkora sávszélt használhat?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zolikutya
üzenetére
Ha nem gond, hogy NAT-olni fog, akkor nézd meg ezt. Egy fontos dolog maradt ki az elejéről: a kliens routeren a LAN IP tartományt állítsd különözőre, mint az első eszközön lévő (azaz, ha ott is 192.168.1.x, akkor itt legyen mondjuk 192.168.2.1). Ha nem akarsz NAT-ot, akkor Routed client with relayd kell neked.
-
zolikutya
csendes tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Nálam pont ez az ami nem akar sehogysem összejönni, lehet valamit én csinálok rosszul.
Egy hipernetes mobilinternetet akarok kiterjeszteni, a hozzáadott hueway mini routeren, azonban nincs wds tudomásom szerint, az itt nem jöhet szóba.
Régebben linksis 54 gl-t használtam ddwrt-vel, ott azt hiszem ez úgy volt megoldva, hogy repeater bridge módot hoztam össze, és kifogástalanul működött.
Most egy 1043 ND Vargalex 1.1.7-tel van, és én a kövtkező megközelítésből próbáltam megoldani:
Hálózat, wifi, hálózatok felderítése. Meg is találom a telenoros kütyüt, megadom a wpa2 jelszavát, majd felugrik egy új ablak, ahol új hálózatot kell megadnom.
Ezt wwannak nevezi el, ha jól értelmezem. Amint látom, létre is jön egy új interfész. Felülíródnak a wifi beállítások és hozzáférésből át is vált ügyfélre, mert nyílván így a TPLink kliens szerepet fog játszani, ha logikusan gondolkozunk.
Ezután azt kell kiválasztanom, melyk tűzfal zónához akarom hozzárendelni, itt alapértelmezetten az eth 0.2-höz akar hozzácsapódni.
Nyílván itt össze kellene hidalni valamit valamivel, hogy az openwrt-s routeren is jöjjön a net, amit a hueway kütyüről felvesz.
Elképzelhető hogy csak etherneten fog a TPLinken menni a net? Vagy hozzá lehet-e esetleg még egy accesspointot adni, és akkor wifiről is elérem?
Azért volna jó, mert a koli ahol vagyunk,emeletes, és egy színttel lejjebb is akarnék netet.
Nálam sajnos sehogy se akar menni.
Lényeg az, hogy valami repeater bridge módot akarnék összehozni, ha ez lehetséges egyáltalán ezen a készüléken ezzel a firmmel. Le tudjátok írni részletesen, hogy mit, hogyan csináljak?
Lucin keresztül megoldható? Köszönöm a segítséget előre is! -
sto1911
veterán
1043 v2 Openwrt 15-ot akarok gyarira visszaallitani. Tudnatok segiteni benne hogy hogyan kell? A ceges lapossal dobalta a wifit az OWRT 14, es a 15-ossel se stabil. Amugy minden jo lenne.
-
suste
veterán
válasz
nimfas
üzenetére
1: ftp-ről is lehet lejátszani távolról is, van rá megoldás
2: én http szerverről beszélek
3: headless már rég megcsinálta a 9092-nkre a vpn telepítő/beállító felületet, amit le is tesztelt, elvileg működnie kell, de ugye ehhez meg kell vpn kliens is
ezért mondtam, hogy a http szerver egyszerűbb, és biztos van valami kockázata, de tudtommal csak readonly amit http dirlistinggel kiraksz, és jelszavazhatod is az oldalt (igaz nem egyenlő egy vpn szintű titkosítással) -
nimfas
addikt
-
suste
veterán
válasz
Davebowman
üzenetére
Az én VLC-m simán lejátsza az ac3-at! Pc-n és telefonon is. Ezzel próbáltam ki a webes megosztást is.
Próbáld ki:
-tedd fel az utolsó fileserver mentésünket: [link]
-létrehozol egy új szervert és átlinkeled oda a film mappádat a 9092/system/template oldalon: [link]
-a 9092/setup/fileserver oldal használata nélkül is látni fogod a filmeket, csak egy sima puritánabb lista lesz:
1: sima dirlisting: [link]
2: fileserver oldal használatával: [link] -
Headless
őstag
válasz
Davebowman
üzenetére
Ebben az esetben nem a router beállításaiban keresném a hibát. Nincs ötletem mi okozza ezt.
Amúgy meg vpn-t javasolnám mint egy biztonságosabb, biztosabb megoldást.
uhttpd szerver (webszerver) is megteszi ami a routeren a luci miatt van, de ezt én nem javasolnám.
-
Davebowman
senior tag
-
Headless
őstag
válasz
Davebowman
üzenetére
ha portforward van akkor a kliensekben megkell adni a portot... nyilván itt hasal el a történet. De szerintem elég sok kliensben van rá opció hogy ezt megtedd. pl vlc-nél magát az url-t küldöd be, de es file explorer, kb bármi megtudja nyitni...
Csak ügye külön elérési útvonalat kell megadni WAN eléréshez és sima LAN eléréshez, mert az egyik 21 a másik 2221 portot használja.
-
Davebowman
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Ftp-ből elérem, ddns-t használok, tehát mobilnettel is elérem az ftp-t, látom a filmeket, de a lejátszó progi nem játssza le. viszont ha belülről indítom a filmet, akkor lejátssza! ez az amit nem értek. Kodi, vlc, mplayer, androidon: bsplayer, mxplayer, ios-en: vlc, nPlayer, Pc-n
aum Potplayer, stb. mind ugyan az. Bent lejátssza, kintről csak látom a filmek fájlait, teker a player, de semmi. A 2221-es portot nyitottam ki a tűzfalonhálózat - tűzfal - porttovábbítás -
IPv4-TCP, UDP bármelyik gép felől wan-ben Via bármelyik router IP at port 2221
és
IP 192.168.1.1, port 21 in lan]A www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ - vel ellenőriztem a 2221 zöld, a ddns-t is hogy az ip-m jó legyen (bár a fájlokat látom) akkor sem tudom ftp kapcsolaton lejátsszani, csak látom a fájlokat a lejátszókban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

RINTABLE:'HU'
A:0:fopen('/etc/easy-rsa/keys /index.txt','r')