Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ha a gigabitet nem számolod bele...
-
wigyori
tag
válasz
HummeRC
üzenetére
FCC kepek alapjan gyakorlatilag ugyanaz a hardver, csak pl. van mar normalis shielding benne. S igen, nem leszedheto az antenna.
https://fccid.io/TE7WR1043NV5
Az sw datum pedig egybevag az FCC submit date-tel:
Date Submitted 2016-11-02 00:00:00USB nincs rajta viszont, ami eleg nagy baromsag.
Udv,
-w- -
törölt tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Ha nincs D akkor az azt jelenti hogy az antennák nem cserélhetőek rajta.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Na csodás. Máris új típus. Akkor nem véletlen, hogy az összes v4-ünk elhalt és nem jött új firmware. Valamit változtathattak rajta, mert nem elírás, elhagyták a D-t belőle. A dobozán sincs és a szövegekben sem.
Csak azt nem értem, hogy lehet a gyártói oldal szerint 2016.11.18. kiadású a firmware hozzá.
Új szoftvert kaptak az tuti. Szimulátor hozzá: [link]
-
Anonymus23
veterán
válasz
HummeRC
üzenetére
Nagyker oldalán a v4 már "ideiglenesen nem rendelhető" státuszban van, míg a v5-re 1-3 nap beérkezést látok.
Mások a ledek rajta azt látom, de a nagyker leírás is üres (ár sincs).
Bár azt nem tudom, hogy ott a neve nem jó, vagy csak elírás, de csak "TL-WR1043N", azaz a D hiányzik...
Akkor lehet nem ugyanaz?
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Van már v5? Még a v4 sem stabil és gyári firmware frissítés sincs hozzájuk.

-
twingo16v
tag
válasz
P_Pro_HW
üzenetére
Nekem a 17.01.3-as Lede van fenn, az a 100/100-at tudja, gyorsabbat nem tudok tesztelni.
Ha gyorsabb netre nem képes, akkor van fast patch-es Lede, próbáld azzal.
Innen tudod letölteni
De én várnék a fast patch-essel pár hetet, hátha a fejlesztő megcsinálja az új buildre is. -
P_Pro_HW
csendes tag
Sziasztok !
Adott egy v3 Suste féle BB-vel.
Viszont megjött a Digi, lesz 500/200-as (vagy 1000/200 ?) NET-em.
Várható a v3-ra gyorsabb NAT vagy webrevert vissza gyárira ?
Ezt annyira azért nem szeretném.Kösz: P
-
suste
veterán
válasz
zolee1967
üzenetére
milyen megoldásra gondolsz?
már leírtuk, hogy van LEDE fw, ami elérhető a lede-project weboldalán vagy a mi szerverünkön is (amihez kaptál linket is)
simán felrakod ahogy az openwrt-t is (gyári fw esetén a factory verzió kell, de kismilliószor le lett már írva...)
utána felrakhatod a mentésünket ha akarod, amihez szintén van leírás
mi az amit még nem értesz
-
wigyori
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Elso korben arra, hogy mit ertesz "mindent probaltam alatt". Ha az u-boot el, es serialon legalabb latod, hogy tortenik valami, akkor meg lehet probalni ezt:
- hook up an ethernet cable to the router
- set up a TFTP server on your PC, set it to listen on 192.168.0.66
- when you turn on the router, wait for the first blink on the serial console, and then push the two buttons at the back of the router
- it will try to reach 192.168.0.66 on TFTP, and download a "wr1043ndv4_tp_recovery.bin" file
- you can use the openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin as this recovery file(ezt egy kolleganak irtam ossze, amikor a V4 supportot backportoltam CC-re, es elsore elqrtam a switch supportot. A ket gomb megnyomasaval ezt az is_auto_upload_firmware-t billenti at a bootloader. Nyilvan ez egy V4, es nem V1, de jo esellyel ott is mukodnie kene.)
> Setting 0x181162c0 to 0x20402100
> is_auto_upload_firmware=1
> Trying eth0
> dup 1 speed 1000
> Using eth0 device
> TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
> Filename 'wr1043ndv4_tp_recovery.bin'.
> Load address: 0x80800000
> Loading: #################################################################
> #################################################################
> ########################################
> done
> Bytes transferred = 3197987 (30cc23 hex)
> Firmware recovery: FLASH_SIZE = 16 filesize = 0x30cc23.
> Do cmd fwrecov 0x80800000 0x0030cc23
> Reading Partition Table from NVRAM ... OK
> Parsing Partition Table ... OK
> File Length:3197987
> Firmware md5 verify OK!
> Firmwave supports, check OK.
> Firmware Checking Passed.
> #####################################################
> -
zolee1967
tag
Sziasztok,
ezek alapján nem vagyok biztos benne, hogyan és milyen Openwrt kell rakni egy új 1043V4 routerre, amelyen még a gyári fw van.
Segítsetek, hogy mit és hogyan kell feltenni, hogy visszakapjam azokat az extra funkciókat amit a régi 1043V1-en használtam (vargalex build):
- Transmission
- DLNA
- torrent klines
- file serverelőre is köszönöm
-
DVlad
őstag
Urak!
Van nekem egy TL-WR1043ND V1 eszközöm. Ha egy külső hdd-t rádugok az usb portjára, akkor egy kvázi hálózatot tudok létrehozni, amelyben a különböző wifi-re csatlakozott eszközök (pl.: androidos média lejátszó), illetve a vezetékkel kapcsolódó pc is látni fogja a hdd tartalmát?
Előre is köszönöm! -
suste
veterán
válasz
twingo16v
üzenetére
ezek így ebben a formában nem igazak

1: nincsen semilyen LEDE fw-nk!
viszont van hozzá mentésünk, amit a linkelt szerveren lévő leírás szerint kell feltenni
(az ott található factory fw csak egy alap LEDE! )
2: a korábban használt HDD-ről semmi nem veszik el, csak simán rá kell dugni a routerre a mentés visszatöltése után -
twingo16v
tag
válasz
zolee1967
üzenetére
Szia!
Vargalex féle nincs a v4-re.
Csak Suste/Headless féle LEDE -t tudsz feltenni (ugyan az mint az Openwrt) Suste 1043v4.A Factory -t kell feltenned!
Itt olvashatsz róla mi van a firmware-ben: link
Ha a korábban csatolt HDD-t csatolni akarod az új firmware-hez, akkor az adatok törlődnek.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
A mobil esetében nem gond, az nekem is elég. De nálunk csak laptop van, és a router sincs központi helyen, szóval körülményes madzagolni. Azért is kérdeztem, mert az elődnél (WR741N) ott nem volt ilyen probléma, tudta hozni az elvárt értéket. Gondoltam akkor ez is tudja. De nem akarok meddő vitát, ha ennyit tud, akkor tudomásul veszem. Ezért is kérdeztem.
@suste (#67245): ott már kerestem, de nincs ott. Akkor ezek szerint frissíteni kell előtte mindenképpen. Azt hogyan?
-
zolee1967
tag
Sziasztok,
miután sikeresen brick-eltem a 1043-as routerem, most vettem egy új v4-es routert. Még a gyári firmware van rajta, de szeretném lecserélni vargalex féle firmware-re. Légy szíves adjatok útmutatót, hogyan tudom feltenni az új programot. Valamikor régen az első v1-t sikerült egyedül feltenni, de már rég volt és nem emlékszem rá.
A régin volt egy külső lemez meghajtó, amin ment a DLNA és a transmission protokol. A másik kérdésem az hogy a külső meghajtót, a csatlakoztatni fogom akkor minden adat elérhető lesz? Elég fontos családi fényképek vannak rajta. -
bnorci71
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
kiveséztük ezt már sokszor, ti mondtátok mit, hogy állítsak a routeren, de 60Mbitnél nem jött ki rajta több 3 eszközön is próbálva illetve 4 mert a notiba 2 fajta wifi kártyával is
egyetlen dolog szól a nem router hiba mellett hogy egy másik Tp-linkkel ami máshol ment 80-90-el itt csak 20-30-t tudtunk elérni ezért jött szóba az interferencia
nem egy mérés/beállítás alapján mondom amit ki tudtam próbálni azon már rég túl vagyok, és nem csak én szórakoztam vele hanem informatikus is
-
vargalex
Topikgazda
válasz
bnorci71
üzenetére
A 2,4 GHz-et nem szabad az 5 GHz-hez hasonlítani.
Ráadásul rengeteg mobil eszközben nincs engedélyezve 2,4 GHz-en a 40 MHz-es csatornaszélesség, így 65 Mbps kapcsolati sebességre képesek, míg 5 GHz-en engedélyezett, így 150 Mbps, vagy AC esetén még nagyobb kapcsolati sebesség érhető el.
Azaz, egyáltalán nem biztos, hogy a router a hunyó... -
bnorci71
addikt
válasz
Multibit
üzenetére
nem hajszolom csak az igért sebesség harmadát szeretném elérni a tizede helyett
érdekes a szolgáltató szar eszköze 5Ghz-n vigyorogva kitolja minden eszközre amivel lehetőségem volt kipróbálni 120Mbitet Lenovo Miix 320, iPhone SE
de ezt leírtam már nem egyszer, de még az is lehet valami csúnya interferncia van nálam csak nagyon nem tudok rájönni mi az, de ha megoldódik megosztom.
-
nOvOp
senior tag
Eddig a DDNS-t nem sikerült beállítanom, a noip.com-ot nem találom a felsorolásban.
Valamint a szűlüi felügyeletet sem. Adott MAC címet szeretném időközönként lekorlátozni napok, időintervallumok szerint.
Illetve a wifi-n valamiért gyengébb a hálózat. 100/100-as digi netem van. A korábbi WR741N wifin hozta a router a 80/90-et. A WR1043ND meg csak a 40/50-et (ami 2 szobával arréb már 27/46) és dlna és transmission leállítva. Mindkettő esetében a router mellett ültem. Van erre valami beállítás? -
törölt tag
Sziasztok,
Amikor nemrég váltottam UPC modemet, a router IP címe 192.168.0.1-ről 1.1 végűre változott.
Most reseteltem a routert és visszaállt a 0.1-es végű IP.
Miután visszatöltöttem a beállításokat, ismét 1.1 lett.Van ennek jelentősége?
Másik kérdés, hogy IP cím kiosztást pontosan melyik menü alatt lehet megcsinálni? Találtam többet is és összezavar: [link]
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard
üzenetére
megoldottam rc.local nélkül a custom stat configban

-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Még Alex build-jében használtam 1-wire eszközöket, akkor ezt a bootolás utáni indulást úgy oldottam meg, hogy az
/etc/rc.localfájlban azexit 0sor elé beillesztettem ezt a parancsotowfs -u /opt/1wireés ott működött.
Természetesen az elérési út Nálad más.A sensorok hőmérséklet adatait pedig ezzel a paranccsal olvastam ki:
SENSOR1=$(cat /opt/1wire/28.3711DF030000/temperature | awk '{printf "%3.2f\n",($0)}') -
wwenigma
Jómunkásember
1043NDv2-ről nincs valakinek kapcsolási rajza?
-
suste
veterán
1: remélem szűz rendszerre raktad a mentést
2: lassú webes felületnél melyik webes felületre gondolsz? luci vagy 9092?
a 9092 akkor szokott lassú lenni, ha nincs nete a routernek (konfigurációtól függően ettől a rácsatlakozott eszközöknek még lehet!)
3: a BB buildnél lévő leírások LEDE-hez is jók: [link], vagy itt visszakeresve is nagyon sok infót találsz (sokszor leírtunk már szinte mindent
) -
nOvOp
senior tag
Sikerült köszi!
Az normális, hogy nem annyira gyors a webes oldala (mint pl. a gyárinak). Másodperceket kell várni, míg bejön egy menüpont. Igaz nem fogom mindennap használni. Közben átmenten linuxra és ott gyors
Most ismerkedem a torrent, dlna, samba és ddns szolgáltatásokkal. Igazából ezeket használnám főként. Amennyiben van ehhez korábbi leírás, szívesen venném, Köszi még1szer! -
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Hú de király lenne!
Igazából egyik helyett sincsen normális alternatíva.
Szerintem elég gáz, hogy nincs egy alap ftp feltöltő (saját build nélkül).
Vagy akkor legalább kapcsolják be a stabilakban a busyboxos -at.
A digitemp helyett probalgatom az owfs-t, de csak az első reboot-ig megy, utána nem akar elindulni -egyelőre. (Más fórumokon is panaszkodnak rá, hogy bugos
) -
nOvOp
senior tag
Feltenném szívesen, csak ezt a lépést nem értem:
2: Copy "suste-headless-0.8.3-backup-TpLink1043v4-Lede.17.01.2-2017-07-15.tar.gz" to "/tmp/BACKUP/".
192.168.1.1:9092:
3: 9092/SYSTEM/Backup/Restore Backup: "/tmp/BACKUP/suste-headless-0.8.3-backup-TpLink1043v4-Lede.17.01.2-2017-07-15.tar.gz" Restore
Ez a hely - /tmp/BACKUP/ - a router belső memóriájában van? Oda hogyan tudok másolni? -
nOvOp
senior tag
Igazából ebben kezdő lennék

Openwrt/Lede
Luci Hun Base csomag.
Ezek nekem nem igazán mondanak sokat. Pontosan ezeket hogyan kellene telepíteni? Ezt is be kell tallózni vagy puttyban parancsokat kiadni?
Vagy egyszerűbb lenne innen és e szerint feltenni a mentést? Ezt csak taalózni kellene.
Ezek után a szűlői felügyelet már azt hiszem másodlagos, de amúgy csak időkorlátokat szeretnék beállítani.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
WR1043ND v4-en szeretném a gyári fw-t lecserélni, mert szeretnék rajta torrentezni. Ahogy olvasgattam, most a LEDE-t javasolják. Ezt a fw-t kell feltennem? És csak simán a firmware upgrade-nél betallózom és ennyi? Vagy van egyéb teendő? -
Dot
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszönöm szépen.

Mivel először nem találtam a csomagot rákerestem és ezen a linken megvan hogyan kell feltelepíteni, illetve pont a no-ip.org-hoz kell még 1 csomgatot installálni.
-
wigyori
tag
LEDE-be nem sokat - alapvetoen semmit - nem fejlesztek, en maradtam az OpenWrt taborban. Hauke-nak segitek a sunxi targetben, de ezenkivul nem vagyok hajlando hozzanyulni, megvarom amig a merge-et megcsinaljuk. A trunk pont emiatt nem frissult feleve, a CVE-ket leszamitva, mert varjuk a merge-t, bar a magam reszerol egyre inkabb hulyenek nezve erzem magam a LEDE-sek reszerol.
A csomagokra gyorsan raneztem:
- knockd - ehelyett nem az fwknop van?
- wput - ezt hirtelen nem talaltam meg, hogy miert lett kidaralva, gondolom nem volt hozza maintainer, es a package cleanupnal oldpackages-be lett mozgatva
- digitemp - szinten: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=62333Ha van vallalkozo szellem, a wput/digitemp package maintaineleset felveheti.

841v13? LEDE-ben supportalt [1] elvileg, vagy arra vonatkozik a kerdes, hogy CC-be lehet-e backportolni?
Ha jol nezem, MT7628 van benne, azzal meg nincs tapasztalatom.Udv,
-w-[1] https://forum.lede-project.org/t/installing-on-tp-link-tl-wr841n-v13/4930/5
-
suste
veterán
válasz
wigyori
üzenetére
És régi csomagokat nem lehet kérni LEDE alá?
(wput, knockd, digitemp)
Persze másik routerhez is (dlink860l)
. Szívesen átállnék LEDE-re a jobb wifi miatt, de hiányoznak a csomagok, és a minidlna is problémás ->
És/vagy új minidlna (1.2.1) lesz majd a 17.01 -hez (mondjuk a 17.01.3-mal)?
Bocsi a sok kérdésért
Szerkesztés: új tp-link 841 (v13?) ?
-
wigyori
tag
BTW, lehet hogy pusztaba kialtott szo, de paran kertek CC-re is egy 1043v4 buildet. Ez alapvetoen kesz van, arra var, hogy bemerge-eljuk a CC source branch-be. Erdekel ez valakit, vagy mindenki mar LEDE-zik?

(Van mar v5 is amugy, ami soc/flash/switch szempontjabol nagyjabol tokugyanaz, mint a v4.)
-w-
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Van egy V4 router-em, LEDE fw-rel.
Van valami magyar (esetleg angol) leírás,hogy hogy kell bekonfigolni az USB mediashare funkciót?
Thx -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Tudni már arról valami infót, hogy van-e v4-re nem gyári gigabites Lede fw?
-
veber0937
tag
Hi aki mostanában vett ilyen routert milyen verziót adnak?
-
Dot
őstag
Helló!
Felraktam a routeremre a LEDE fw-t, azt szeretném megkérdezni, hogy hogy tudok dyndns-t beállítani?
no-ip.org -os dns-em van, ezt szeretném megadni neki. Nem találtam ilyen beállítást a menüben.Model TP-Link TL-WR1043N/ND v2
Firmware Version LEDE Reboot 17.01.2 r3435-65eec8bd5f / LuCI lede-17.01 branch (git-17.152.82987-7f6fc16) -
markvar07
csendes tag
Frissittettem Lede-re, az istenért nem tudtam netet varázsolni. Amikor állítottam be netet felhasználó név, jelszó csak töltött-töltött, nem mentette a beállításokat. Újra indítottam laptopot, routert, semmi. Vissza akartam tenni a gyári oem et. Ez alapján https://youtu.be/q3RKDVwIDTk amikor végzett újra indult a router és utána megállás nélkül csak újra indult... Vége a routernek? Vissza vittem garanciába, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Anime filmek és sorozatok
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Szívesen átállnék LEDE-re a jobb wifi miatt, de hiányoznak a csomagok, és a minidlna is problémás ->