- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
zuzu000 #62277 üzenetére
Shellben mit mond a mount parancs? (kell benne lennie olyannak, hogy /dev/sda"valamennyi" on /overlay, vagy ilyesminek).
ls /dev kimenetében van sda, sda1... akármennyi? Ezek jelentik, hogy ott van a háttértár, a sdaX az akárhányadik pratíció.
A Luci felületén ezeket nem biztos, hogy látod.A dmesg kimenete is érdekes lehet, mert szokta benne hisztozni, hogy ott van az eszköz, de nem tud vele mit kezdeni, és elég informatív.
A lényeg, hogy ha nem találja az eszközt, amin az overlay lenne, akkor bebootol úgy, mintha nem konfigoltál volna fel overlayt.
Mostanában szórakoztam sokat USB-vel, a TP 841-eim pl. érzékenyek a tápellátásra, és boot közben vagy észreveszik az USB eszközöket, vagy nem.
A háttértár egy külső tápos HUB-on volt, és néha csak minden második-harmadik bootnál vette észre, hogy ott a háttértár. Ilyenkor ha elindult a router, akkor megnézve a /dev-et, látszott, hogy nincs ott az eszköz, vagy észrevette a kártyaolvasót, de nem tudta olvasni a kártyán a partíciót.
Ilyenkor addig reseteltem a HUB-ot, amíg fel nem tűnt a /dev -ben a sda sda1 sda2 (és nem dobta el fél perc után), ilyenkor egy reboot (és néha reboot -f - hogy ez miért volna neki jobb, azt nem tudom, gondolom nem reseteli az USB-t) hatására rendben bebootolt az overlayről. Néha elég volt párszor ki-be kapcsolni, és a sokadiknál melglet az overlay.
Másik HUB-on pl. ritkább volt ez.A másik, ami érdekes, hogy a 7.1-es TP-Link 841 USB-je instabilabb, mint a 7.2, bár lehet csak én fogtam ki egy gyengébb darabot. Próbaképp feltettem rá egy törrent klienst, külső winyóval (erről futott az overlay is), menni megy, de több letöltést nem szeret, 3 esetén már eldobálja a szálakat (pedig hűtöttem). És nem az USB eszközt szórta el, csak egyszerűen elfelejtette, hogy ő abba a file-ba most ír.
Aztán lehet csak attól van, hogy a Transmission lezabál minden erőforrást, de másik klienst most nincs idő kipróbálni. Mondjuk tuti nem ezen lesz az asszony megosztása, mert azt nem bírná, de érdekelt, mire képes.
A háziszervernek összekókányolt 7.2-es mindeközben atom stabilan megy, néha pár száz megás file-okat töltenek róla ftp-n, semmi baja. (Abban egy SD kártya a háttértár.) -
Headless
őstag
válasz
zuzu000 #62275 üzenetére
Mit csináltál, hogyan csináltad? Poli fw-jében nem volt benne a 8081-es formázó felület? Ott csináltad?
Ha ott és nem megy, akkor inkább kövesd a régi wikis leírást. Természetesen a csomagtelepítéseket elhagyhatod, mert ezek 99%-ig biztos vagyok hogy telepítve vannak.
-
Headless
őstag
válasz
zuzu000 #62218 üzenetére
/overlay-be van csatolva a JFFS2 partició ami, alap esetben az egytlen olvasható/írható partició, ha valamilyen csomagot telepítesz/beállítást módosítasz azt ide menti. Ha bővíteni akarod, akkor extrootot kell készíteni, nem tudom poli27 fw-jében benne van-e vargalex formázó felülete, azon megtudod csinálni szerintem.
-
Headless
őstag
válasz
zuzu000 #62213 üzenetére
Nem volt ez olyan régen. Bármit nem törölhetsz, squashfs partició read-only FS, így ami azon van nem tudod törölni. A linken le vannak írva a lehetőségedi az első kettő a factory reset, a harmadik amit te is akarsz törölni, amit lehet., de azért figyelj oda mit törölsz.
-
-
-
woodworm
veterán
-
suste
veterán
válasz
zuzu000 #51632 üzenetére
a luci/hálózat/interfész fülön az interfészek nevénél is írja a forgalmukat
igaz ez az utolsó router restart óta bekövetkezett teljes forgalmát mutatja az adott interfésznek....
ha havi mérés kellene, akkkor szerintem a legegyszerűbb, ha minden hónap elején csináltatsz egy network restart-ot a cron-ban (de annak a veszélyefent áll, hogy lesz egy áramszüneted valamikor, és akkor szintén nullázódni fog...) -
válasz
zuzu000 #51240 üzenetére
A hardveres NAT az újabb modellekben lévő switch chip egy funkciója, amivel átveszi a NAT feladatokat a SoC-tól, lényegesen tehermentesítve azt! 200Mbps-t szerintem illik tudni mind a 1043NDv2-nek, mind pedig a WDR3600-nak is, HW NAT támogatás nélkül! Bár én nem végeztem erre vonatkozó méréseket (Alex lehet már igen), de szerintem 300 környékén lehet valahol a vége...
-
válasz
zuzu000 #49696 üzenetére
Transmission kliens van benne, és igen, természetesen arra tölti le a torrenteket! Én személy szerint nem használok TP-LINK routert, így konkrét sebesség képességekről, terhelhetőségről, nem tudok nyilatkozni, csak azt tudom, amit Te is el tudsz olvasni itt a fórumon!
-
válasz
zuzu000 #49694 üzenetére
Nem tudom, hogy a v2-ben van-e már valamiféle recovery mód (tpl-link típusokat annyira nem követem), de ha nincs, akkor brick-elés esetén csak a soros kábeles felélesztés lehetősége marad! Firmware cserét mindig csak kábelen keresztül végezz, és ez alatt ne áramtalaníts, ne indítsd újra se a gépet se a routert, és a böngészőt se zárd be, amíg az nem készül el teljesen! Ha az alapvető szabályokat betartod, akkor nem lesz baj!
-
válasz
zuzu000 #49692 üzenetére
A vargalex féle firmware-ből nem készült v2-re még, mert az utolsó frissítéskor nem létezett még a v2! De a linkelt Poli27 féle fw is a vargalex builden alapul, csak ki lett szedve belőle egy-két dolog, helyhiány miatt, pl. ushare, és az ntfs támogatás! Felülete ugyanaz, meg minden ugyanaz, csak egy évvel újabb csomagokból van összerakva! Úgyhogy amint feltetted, onnantól minden vargalex-hez talált leírás jó lesz neked is!
-
válasz
zuzu000 #49690 üzenetére
Semmi extra, csak annyi, hogy másik fw kell rá, ha már fent van, onnantól minden ugyanaz! Pont 1-2 nappal ezelőtt linkeltem be a Poli27 féle firmware-t, ami a v2-re van, keress vissza!
szerk.:
Meg is kerestem, tessék!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_49677-49677.html -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Path of Exile (ARPG)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged