- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zavo
tag
Még vargalex formázóval formáztam mind a kettőt, a keveredések elkerülése végett lelőttem az automountot, és Luci-ban uuid alapján csatoltam fel.
Tegnap le kellet választani és restart is kellett, "mounted" és "in use" miatt nem indult a e2fsck, restart után nem volt torrent meg dlna, és csak a másik hdd látszott, úgyhogy biztos a problémás hdd lett csekkolva. Azért átnevezem a másikat, de a nulla szabad hellyel mit csináljak?
-
BeeTm
tag
annyit elértem hogy subnet alól van net, a következő beállítással:
config zone
option name 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option masq '1'
option forward 'ACCEPT'
option network 'lan wwan'
list masq_dest '!192.168.0.0/24'[link] ez a leírás alapján ,viszont a főhálózat alól még mindig nincs se megosztás,se 3600-as router-elérés,és transmission-web sincs (forwarddal sem)
-
Zavo
tag
df -h:
----
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 896.0K 672.0K 224.0K 75% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 924.0K 60.8M 1% /tmp
/dev/mtdblock3 896.0K 672.0K 224.0K 75% /overlay
overlayfs:/overlay 896.0K 672.0K 224.0K 75% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 1.8T 1.0T 791.4G 57% /share/mnt
/dev/sdb2 1.8T 1.8T 0 100% /mnt
---A STATUS / Mounts&Mem legfelső ablakát néztem, ugyanez a táblázat van...
az sdb2-vel van gondom... -
BeeTm
tag
főhálózatból (192.168.0. DHCP) nem érem el a 3600-ast,viszont ha subnetre (192.168.20. kézi cim) váltok akkor mindkét routert elérem még 192.168.0. címzéssel is,tehát a 3600-as NAT-ol subnetről felfele csak felülről nem?
wwan IPv4:192.168.0.13/24
MAC-címe viszont csupa nullaegyébként a 3600-ast MAC-cím alapján 192.168.0.25-ös címnek látja a fő router
Hjaigen, és subnet alól nincs internet sem.
-
-
donmackó
addikt
Ha szeret barkácsolni, és tesz egy hűtőbordát a cpu-ra, akkor akár tud is annyit a 3600. Csak egy kis overclock kell -> TP-Link TL-WDR3600 (AR9344) overclocking
-
Rick4
félisten
Ugyanerről beszélek én is, amikor azt írom, hogy jól van az úgy, ne bántom, mert teszi a dolgát. A mostani ránézés apropója mindössze annyi, hogy fater kapott egy új notit a régi helyet, és meg akartam nézni, milyen beállításon van a wifi, esetleg le lett-e véve 802.11B-re a régi notija miatt. Ciki, hogy ezt nem tudom megtenni a fentebb említett hiba miatt.
De ettől még csak kerülgetjük a dolgot, a probléma nem oldódott meg.
-
Rick4
félisten
Openwrt téma se magyarul, se angolul nem lett jobb FF/IE11/chrome alatt sem, a szokásos adatok gyűjtése, se grafikonok, se semmi. Ez nekem egy router, nincs több funkciója, nem tudom mi egyébre gondolsz. Azért nézegetem a Lucit, hogy ha van valami, két kattintással beállítsam a routert.
-
donmackó
addikt
Attól függ milyen szemszögből nézzük a problémát.
Nekem legalább egy böngészővel megy, de ezt írtam is anno neked. Egyébként ha klattyolsz a képemre az pont a sutste/Headless 8.2-ről van lőve. Érdekes mert a cc-s routeren meg nem jelentkezik ilyen hiba (az mindenről elérhető, és hibátlan).
-
-
lavorka
aktív tag
Nagy nehezen megtaláltam... rátoltam a webrevert cuccot, amit frissítettem a legújabb gyárira. Meglátjuk hogy csinálja e ezzel is mint az eredetivel, hogy eldobálja a kapcsolatot. Ha igen, akkor megy vissza az OpenWRT
Ha meg még adnának is valami értelmes netet.. (30 megával már kiegyeznék, de 50 is jöhetne) [link]
-
lavorka
aktív tag
Hali!
Nos, most már volt időm kicsit foglalkozni vele, csináltam resetet a routernek. Most működik, a wifi is visszatért. De... Ha bármi beállítást megváltoztatok, és a végén nyomok neki egy mentés és alkalmaz-t, akkor "Várakozás a változtatások alkalmazására..." üzenet jön, és teker a végtelenségig. Illetve a routerről az infókat sem mutatja. Csak ennyi: -
-
kormi0312
senior tag
szerk.: bocsánat, félre ment az üzenet, de hátha Te is tudsz valamit
értem. köszi.
nekem tulajdonképpen arra lenne szükségem, hogy a WDR3600 egy 'al-routerként' működne. adott egy fő-router ami a nethez van kötve és az sugároz wifi jeleket 2.4GHz-en, amit a WDR3600-nak kellene fogadni és vezetékes megoldással egy PC-hez eljuttatni az internetet.
azt hiszem, hogy ez a WISP funkció, ha nem tévedek? - ilyet is tud ez a Custom FW? Custom FW alatt a Vargalex féle openwrt-t érted?
vagy egyéb megoldás a fenti helyzet kivitelezésére esetleg?köszi mégegyszer!
-
kormi0312
senior tag
köszönöm szépen a gyors választ!
szeretném a WDR3600-at gyári állapotába visszaállítani (mindig gyári FW volt rajta és most is), nyomva tartottam a Reset/WPS gombot a router hátulján 8 másodpercig, ahogy a használati írta. Szemmel láthatóan elkezdte a visszaállítási folyamatot és valamelyest sikerült is neki, de most ott tartok hogy nem tudok bejutni a router menüjébe. LAN-on keresztül nem enged (192.168.0.1 volt a régi átjáró), de próbáltam már 192.168.1.1 - el is, úgyse enged. a WIFI részhez meg nem tudok csatlakozni, mert azt írja hogy "Biztonságos" és valamilyen jelszóval van levédve.
A tp-link belépési verzió nem jó: http://tplinklogin.net
Tudsz benne segíteni légyszi, hogyan juthatok be a főmenübe? -
Headless
őstag
Mert pl ebben a pillanatban simán beléphetek a lucid-ba is. Nah meg nem kell átlinkelni sem, meg sokkal használhatóbbat is tudsz egy kodi+ftp-vel ég és föld különbség van, persze akinek a sima DLNA is megfelel, megszokta már a film keresegélést hát na bumm, de én akkor is inkább ftp-t használnék.
Am sem aosp böngésző, sem chrome nem adta át a videólejátszó alkalmazásnak. Es-file explorer ftp-n igen.
Én véletlenül sem fogom magamat szopatni ilyen cím beillesztésekkel...
De mindenki úgy csinálja, amit megszokott, én nem fogok sosem visszalépni DLNA, és társaira.
-
suste
veterán
gyorsan kipróbáltam, luci mellé külön mappába linkeltem 3 különböző kódolású videót:
-windows 8.1 + firefox + mediaplayer = elkezdi letölteni, és csak letöltés után indítja
-windows 8.1 + firefox + vlc = elkezdi letölteni, és csak letöltés után indítja
-android 4.1.2 + android böngésző + mxplayer = rövid cache -elés után azonnal elindítjaez most belső háló volt, de szerintem mennie kell kívülről is....majd headless-szel leteszteljük
nem igen értem, hogy hogyan csinálja az android, de jól csinálja
így állati könnyű lenne megosztani a mediákat! -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Gondolom, ha próbáltad volna, akkor azt is leírtad volna, hogy mi a módja.
Egyébként a GoFlexen szerettem volna, ott azért tovább jutottam,
de a probléma az, hogy ez egy 5 GB-os fájl és nem engedi egyből letölteni.
Kipróbáltam, amit javasoltál, de a hibaüzenetek hasonlóak, mint a GoFlexen.Resolving goo.gl... 2a00:1450:400d:807::200e, 216.58.209.206
Connecting to goo.gl|2a00:1450:400d:807::200e|:443... failed: Operation not permitted.
Connecting to goo.gl|216.58.209.206|:443... connected.
ERROR: cannot verify goo.gl's certificate, issued by '/C=US/O=Google Inc/CN=Google Internet Authority G2':
Unable to locally verify the issuer's authority.
To connect to goo.gl insecurely, use `--no-check-certificate'. -
Magnat
veterán
Köszi még egyszer, abban esetleg tudsz segíteni, h az ipv6-os routing szabályokat (az ipv4-es port forwardok analógiájára) hol kell létrehozni? Most ugye általános szabályként az van megadva, h a wan6 zónából a lanba minden kérdést blokkoljon. Így ipv6-on nem is érem el a nasomat kívülről, (ha ebben a szabályban átállítom az elutasítást engedélyezésre, akkor igen), de fogalmam sincs, h egyedi ip+port alapú engedélyezéseket hol kell belőni.
-
galaxys80
veterán
Akkor lehet este tesztelgetem kicsit. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy a meder 600x3d -al fele olyan sebességgel (5mb) tudok másolni, mint a korábbi hekkelt WDTV-el. Előbbiben egy antennával ellátott wifi kártya van, míg a WD-ben egy egyszerű USB stick volt. Mindkettő 2.4 Ghz-et tud csak.
Szerinted mégis mi legyen kiinduló érték? -
Magnat
veterán
Vargalex alatt MC-ben szerkesztettem, ma meg amikor szembesültem vele, h itt nincs, gyorsan leporoltam a vi-s tudásomat
Azért 2 számot átírni nem akkora szenvedés..
Sajnos nem bírom rávenni, a konfigban átírtam, bizros ami tuti, teljes restartot csináltam, fel is szedi a Luci, de mégis 36-on marad...
-
suste
veterán
2,4ghz-en egyszerűbb a helyzet:
Frequencies:
* 2412 MHz [1] (20.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (20.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (20.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (20.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (20.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (20.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (20.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (20.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (20.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (20.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (20.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (20.0 dBm)
* 2472 MHz [13] (20.0 dBm)
* 2484 MHz [14] (disabled) -
donmackó
addikt
Majd ha egyszer lesz kedvem megint végig zongorázom milyen beállítással a legjobb. Az tény hogy a csatornabeállítás is számít. Sőt mint tudjuk az sem mindegy milyen a kliens. A feleségem LG-jével volt cumi, mert a gyári fw-rel mindig voltak kapcsolódási problémák, ezt az openwrt-vel tökéletesen lehetett orvosolni. Meg ugye még ott az antenna kérdés is (ideális beállítás mimo képesség stb.)
-
Magnat
veterán
Csináltam screenshotot a Vargalex-féle állapotról, ott 19 volt beállítva, ami 79mw (nem tudom, h ez volt-e a maximum), az azért jelentősen több mint a mostani 31.
A 8081-et én állítottam be, h ott legyen a Luci https és csak szimplán nem vágom, h azonos beállításokkal miért nem megy ... nem úgy van, h a forgalmi szabályoknál van beállítva a 443-as port és az egyéni szabályoknál van átirányítva rá egy custom port? Knockd!-re köszi a tippet, nem ismertem, de ettől függetlenül érdekelne, h így most miért nem megy ...
-
-
szabipasi
csendes tag
Lényegében csak azért lett így mert a ház olyan sarkába került a 2. router (1043,szuterén) ahová az első (3600,emelet) egyáltalán nem látszik,de ez a helység a haveroknak fenntartott "buliszoba" így ez miatt akartam a vendég wifit és nem a 4. ssid-t, ! A 2. router pedig nem látszódik fent így ha fent vagyunk akkor meg fent kell!
A fő wifi pedig nem kellene hogy tényleg mindenhol belső nettem! -
Zavo
tag
Olyan gondom van, hogy a 2 db usb-re 2db hdd van dugva. Az automount (fstab?) felmountolta, persze hogy megcseréli a kettőt, rossz helyre csatolja fel. Luci-ban UUID szerint helyre tettem őket, jó is, de újraindítás után az automount gyorsabb. Hogyan lőjem le az automount-ot? Nem cserélgetem a HDD-ket, nem használok pendrive-ot, semmi szükségem az automountra.
A miniDLNA megy rendesen. -
Zavo
tag
Köszönöm, du. felteszem, másra úgysem kell a hely.
Régebben próbálkoztam 9092-vel samba tulajdonú állományokat átmozgatni, de valahogy root tulajdonba kerültek és a samba nem bírta olvasni. Végül visszatettem vargalex firmjét és mc-vel visszaadtam sambának ami az övé... De lehet hogy én voltam a bal... -
galaxys80
veterán
Igen. Valószínűleg sosem vettem volna észre, ha nem az a ramaty pen lett volna először, mert leszakadás nélkül ugye sosem jelentkezik.
De, akkor ezek szerint létező probléma az, hogy leszakadásnál nem szkennel újra a minidlna?
Mert nem szeretném feleslegesen túráztatni Headless-t sem. -
galaxys80
veterán
Köszönöm. Ez így valóban teljesen egyértelmű még nekem is.
Este ha hazaértem fel is teszem.
(#13820) vargalex
Én is erre gondoltam, de félve mondok ilyet, mert senki más nem jelzett itt eddig ilyen problémát.(#13821) Headless
Még egyszer köszönöm a felajánlott segítséget. Remélem este össze tudjuk hozni. -
galaxys80
veterán
Bár Headless kolléga hamarosan távgyógyítást ígért, azért bemásolnám ide is a MiniDlna tapasztalatomat:
Tegnap késő este tettem egy próbát és beüzemeltem egy másik pendrive-ot.(Az előző állandóan leszakadt) Azóta oda-vissza másolgattam rajta filmeket. Próbálgattam a lejátszást róla és egyelőre nem szakadt le egyszer sem. Így valószínűleg a pendrive volt a hibás.
Egy érdekes dolgot viszont észrevettem a tesztelgetés közben.
Miközben másolgattam, töröltem a fájlokat a pen-re figyeltem a Luci-ben a minidlna menüpontot. Szépen a követték a számok (videók,képek,zene) az éppen aktuális darabszámot amit felmásoltam vagy töröltem. Szinte pár másodperc után az aktuális értéket mutatta.
Próbaképpen lehúztam a pent-t, majd visszadugtam és úgy is tesztelgettem. Nos ilyenkor egészen addig amíg nem tiltottam, majd engedélyeztem újra a minidlna-t nem változtak az értékek, hiába másoltam vagy töröltem róla bármit is. Tehát úgy néz ki, hogy ha leszakadás van, akkor utána nem hajlandó újraszkennelni magától a pent egészen addig amíg nincsen meg a tiltás/engedélyezés.Hátha hasznos lehet neked is ez az információ.
A SYSUPGRADE/servicesbackups/ repair .tar fájlt a 9092/backup menüpontban tudom feltenni egyébként?
-
-
galaxys80
veterán
Csak puszta kíváncsiságból kérdezem, hogy ez egyébként , miért változott meg a 0.5 óta?
Ott ugye egyből mnt lett a label-je formázás és csatolás után.
0.8.1-re frissítés után meg ugye megváltozott.
Vagy, ha a 0.8.1 alatt csináltam volna a formázást, akkor alapból mnt lenne?
Bocs, ha hülyén hangzik a kérdés csak szeretném valamennyire megérteni a működését. -
galaxys80
veterán
Igen. Közben a második linken megtaláltam én is.
Mondjuk a többségéről nem igazán tudom, hogy micsoda, így inkább nem is babrálom.
A transmissiont és a nyomtatót, majd kikapcsolom, mert ezeket nem használom.Ezeket nem nagyon tudom mik.
-vsftpd -> FTP szerver -> luci/szolgáltatások/vsftpd
relayd -> wifi repeaterhez kiegésztés (csak a repeater_relayd módhoz szükséges)
-ddns -> DYNDNS -> luci/szolgáltatások/dinamikus dns
-miniupnpd -> UPNP -> luci/szolgáltatások/upnp
-multiwan -> több WAN kapcsolat kezelése -> luci/hálózat/többszörös wanEgyébként, miért érdemes kikapcsolni amit nem használunk. Gyorsít valamennyit a wifi-n? Vagy csak a routert fogja meg kevésbé?
-
galaxys80
veterán
Nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudtam megnézni. Én csak az itteni [link] readme alapján gondoltam, hogy a Transmission-t pl engedélyezni kell.
De egyértelmű, hogy te tudod jobban.
Én csak a MiniDlna-t használom. Mik azok amiket érdemes kikapcsolni? Gondolom a luciban megtalálható mindegyik.Közben rátaláltam.[link]
-
galaxys80
veterán
A luciból csináltam egy alaphelyzetbe állítást. Végül is ártani nem árt.
Úgyis messziről (0.5) jöttem.
Most így, hogy alaphelyzetben vagyok elvileg elég lenne a HDD manager-ben az AutoMount Configs-nál az mnt-re állítva (most is azon van alapból) a set-re nyomnom?Vagy ilyen esetben is kellene a HDD label-ben az mnt?
-
Pjoe69
tag
Szia Suste!
Frissítettem a rendszert.
Most alapból két csatolásom van a hálózati megosztásoknál:
-TplinkSMB /mnt
-Share /shareKorábban a TplinkSMB volt csak
A frissítés előtti dolgok elérhetőek a /share/076b4bf8..... alatt
Hogy tudom visszaállítani a régi rendszert a legegyszerűbben?
Ha kitörlöm a share megosztást, az nem jó
Átmásolni nem engedi a TplinkSMB be az anyagokat, (nincs elég tárhely üzenettel). Meg ugye 1TB, kicsit hosszú lenne...A csatolási pontoknál a dev/sda1 a /share csatolási pontra mutat
Ezt hogy tudom áttenni /mnt-re? Illetve ez lehet megoldás?Köszi
-
Pjoe69
tag
Szia Suste!
Köszi, átolvastam. Lefuttattam.
Elvileg fut az ftp szerver. PC totalcommban látom is ftp kapcsolattal.
Próbáltam a kamera beállítását is, de valamiért nem ment riasztáskor semmit...
Router tűzfalnál kell valamit engedélyeznem?Más, még a 0.12-es builded van fent, látom már van jóval frissebb.
Fel tudom frissíteni, úgy, hogy a beállítások megmaradnak? Nem szeretném az összes torrentet újra felvenni...
Vagy le tudom menteni a transmission adatokat?
Olvastam az "install.txt"-det, világos, hogy ott leírtad, érdemes teljes gyaluval feltenni.
Ilyenkor van esetleg valami megoldás a beállítások megtartására? Legalább a futó torrent adatbázis?Köszi: Zsolt
-
Celtis
veterán
Nem próbáltam. Az Openwrt-t akartam újraindítani, de nem jöttem rá hogyan. Az uhttpd-vel újraindul az is?
A Luci-t használom már időtlen idők óta, de jó lehet más grafikus felület is, ha ugyanazokat tudja.
Hogyan kell felrakni a tiéteket? Az csak grafikus felület vagy komplett FW? Bocs, az utóbbi években nem követtem a routeres, openwrt-s történéseket. Nem nagyon vagyok képben.
-
galaxys80
veterán
Gondoltam PC-n keresztül. Ez járható út?
Közben megtaláltam én is a 8081-es porton ezt a lehetőséget.
Csak nem tudom, hogy melyik lehetőséget kellene választanom.:
Mounting and formatting options1.1. Mounting EXT4/VFAT partitions (without format)
- 1 partition mounting to /mntX
- creating fstab config: DriveNumber (/dev/sda): , FileSystemType: to / :mount point
1. Mount --OR-- 2.,3.,... Mount
1.2. Mounting NTFS partitions (without format)- 1 partition mounting: DriveNumber (/dev/sda): to / :mount point
- create mount folder, and "/etc/rc.local" entry (mount command, minidlna restart) for reboot
Mount NTFS partition
2.1. Creating 1 partition (without swap and extroot)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- all free space formatting as ext4 and mounting to /mnt
- creating fstab config
- enabling and starting transmission-daemon
Make partition on 1. drive --OR-- Make partition on 2. drive
2.2. Creating 2 partitions (with swap, without extroot)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating swap partition:
- remaining free space formatting as ext4, mounting to /mnt
- creating fstab config
Make partitions on 1. drive --OR-- Make partitions on 2. drive
2.3. Creating 2 partitions (without swap, with extroot - pivot overlay version)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating ext4 partition for external root (partition mounted to /overlay):
- creating fstab config
- automatic reboot on finish due to extroot
Make partitions
2.4. Creating 3 partitions (with swap, with extroot - pivot "overlay" /OR/ pivot "root" version)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating swap partition:
- creating ext4 partition for external root (partition mounted to "/overlay" OR "/"):
- only for WDR4300 use pivot root ("/") version
- creating fstab config
- enabling transmission-daemon
Make partitions with "/overlay" --OR-- Make partitions with "/"
3.1. Existing partition format & mount to extroot (pivot overlay OR pivot root version)- format partition for external root (partition mounted to "/overlay" OR to "/"): DriveNumber (/dev/sda):
- add overlay mount for fstab config
Format & mount to "/overlay" --OR-- Format & mount to "/"
4.1. Auto mount Enable/Disable- default = Disabled
- if Enabled, then mount and share drive with "LABEL" (Example path: \\192.168.1.1\share\"LABEL")Enable --OR-- Disable
-
galaxys80
veterán
0.5 van fent.
Ott mi a teendő?
Fix lenne az a pendrive. Az mnt labelt, hogyan kell beállítani?Igazából az lenne a cél, hogy a gyerek a fenti tv-n tudjon mesét nézni.
Most ezt Serviio-val oldom meg, de ugye ahhoz mindig menni kell a PC-nek is és a WD médialejátszónak is. (erre vannak a HDD-k kötve).
Ez a WD egyébként egy Costum firmmel van használva és ennek köszönhetően lett netképes egy wifi stick-el.
Azt nem értem, hogy a TV-ken kívül minden látja is a WD-t. (PC,tablet, telefonok).
MI lehet az oka ennek?
A beállításoknál csak annyit találtam, hogy upnp engedélyezése. -
vargalex
félisten
Szia!
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni: "ha most valakinek a NAT sebesség fontos, akkor a legnagyobb hülye, ha openwrt-t tesz fel a gyári HW NAT-tal szemben"
Ugyanis van az a net előfizetés, amihez a régi build-ek bőven elegek (pl. FiberPower 240), de az újak már nem igazán. Akkor miért ne rakna rá OpenWrt-t? Csak azért maradjon gyári firmware-nál, mert az akár gigabitet is tud? De nincs rá szüksége!
Illetve: "sőt, van amikor a wifi is jobb a gyárival"
Ezzel kapcsolatban olvastunk nem egy ellenpéldát is...
-
vargalex
félisten
Szia!
Bocsánat, de azt kell, hogy mondjam, hogy ez így teljesen félremagyarázás.
"a 2012-es AA-s méréseddel meg semmiképpen nem példálóznék most, és nem azért mert nem jó vagy vitatom, csak az akkor azzal a kernellel volt":
Miért ne lehetne? Most is elérhető az adott build a TL-WDR3600-ra, tehát akinek a nagyobb WAN->LAN throughput a lényeg, nyugodt szívvel használhatja. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy nem AA mérés, mert az AA 3.3.8-as kernelre épül, míg az én akkori build-em (amin mértem is) 3.7.4-re. Ugyan olyan ez, mint az, hogy egy régi PC-re nem raksz windows 10-et, hanem inkább használsz rajta XP-t (vagy még inkább egy linux-ot).
"ráadásul nekem sosem volt az ilyen mérés mérvadó":
pedig WAN->LAN throughput-ot másképp nem is lehet mérni. Ahogy pl. CPU teljesítményt sem úgy tesztelsz PC esetén sem, hogy közben 8 szálon teljes terhelésen megy a renderelés. Mert akkor mondhatod a mai i7-esekre is, hogy egy 386-os szintjét hozzák... Vagy mondok másik példát: a neted sávszélességét sem úgy méred (speedtest-en), hogy közben 20 MB/s-el torrentezik egy másik kliens. Ezzel mindenki tisztában van, ráadásul a kérdező hozzászólásaiból tisztán látszik, hogy ő nem routeren torrentezik, illetve ha jól tudom HDD sincs rajta.
"ezért most is fentartom, hogy nem lehet megmondani mennyi lesz a NAT sebesség":
de, a maximálisan elérhetőt pontosan ki lehet mérni. Már csal a kapcsolat típusa bonyolíthatja, de a kérdezőnek DHCP-s nete van elvileg.
"ha bedig mennek majd az extra szolgáltatások, akkor azok fogják majd a procit, vagyis tuti nem fogja elérni azt a NAT-ot, amit te steril környezetben mértél":
Hidd el, nem csak transmission/samba/ftp/dlna miatt használnak az emberek OpenWrt-t. Valószínűleg az itteni topic-okban lakók igen, de globálisan tekintve ez biztosan nem igaz. Egyszerűen a jobb konfigurálhatóság, nyílt forráskód, nagyobb szabadság miatt. Nálam sem megy rajta semmilyen extra szolgáltatás már évek óta, de mégis OpenWrt van rajta. Sőt, édesanyámnál és bátyámnál is. Pedig náluk is csak routerként van használva...
-
Mocsokba
tag
Köszönöm, ezen túl vagyok. Amit eddig csináltam: USER MANAGER részben az System User's-nél adtam jelszavat neki. Tűzfal - forgalmi szabályok -nál engedélyezve az FTP-WAN-Passive-Ports.
Ahogy próbáltam: ftp://192.168.1.1:9094 illetve ftp://külső IP:9094
Nem történik semmi. Mit rontottam el itt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest