- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
equilibrius1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrégiben vettem egy 3600as routert, és a következő problémával szembesültem: (Gyári firmware-t használok)
A routerre dugott Samsung külső vinyó sajátossága, hogy x idő elteltével, ha nincs aktivitás, lekapcsolja magát. Ilyenkor azokon a gépeken, ahol elvileg elérném a tartalmakat mediaszerver kapcsolódással, kiürül a megosztás, eltűnik a mediaszerverben megosztott összes mappa, mintha unmountoltam volna a hálózati eszközt. Megoldható, hogy a router "felélessze a vinyót" DLNA kapcsolódás esetén?
Továbbá bosszantó hiba, hogy futó média server esetén bár a Samsung LCD TV-m látja, hogy a TPlink nevű eszközön DLNA megosztás van, és a megosztott fájlok és mappák is tallózhatóak, a TV nem képes lejátszani a fájlokat, helyette " nem támogatott médiaformátum" hibával kidob minden fájltipus esetén. (Ugyanez a helyzet a wifin keresztül kapcsolódó allshare klienset használó tabletnél is) A fájlok terészetesen a vinyó direktbe tv-re kötése esetén ill. pc-ról allshare mediaszerverrel továbbítva vígan működnek.Az lenne a kérdésem, hogy ezek a "problémák" sajátosságai-e a routernek/gyári firmware-nek, vagyis nem is fogja tudni a rákötött USB-s vinyóról DLNA-n TV-re kitolni a médiafájlokat, vagy csak elmulasztottam valamilyen beállítást?
A Vargalex féle build telepítésével megoldódnak-e ezek a problémák? Sajnos nem ismerem a minidlna-t és az egyéb klienseket, amelyeket az openwrt-re lehet rakni!
Mivel egyáltalán nem rendelkezem semmilyen linuxos alapismerettel, a forumban adott tippek a telepítéshez szintén nehezen értelmezhetők számomra, ezzel kapcsolatban a következőkben kérem a hozzáértők segítségét:
Jól értem, hogy a router gyári kezelőfelületén a firmware frissítés menüpontban lehet beolvasni a letöltött custom bin filet, és onnan egy kattintással felmegy a custom fw?
Az Open wrt elindulása után a "LuCi" kezelőfelületen vissza is lehet állítani a gyári firmware-t, tehát optimális esetben nem kell bűvészkedni parancssorban?
Vargalex oldalán olvastam, hogy ellenőrizzük a checksumot, azonban fogalmam sincs, hogy mit mivel kell összevetni (a letölthető md5sum filenak még kiterjesztése sincs)
A gyártói legfrissebb firmware esetében akkor most kell-e megvagdosni a bin filet factory reset előtt, vagy mehet luciból közvetlenül, módosítás nélkül?
Az NTFS fájlrendszerben formázott, és 98%ra teletöltött vinyót egy kattintással lehet mountolni, vagy formázni szükséges előtte extre? Szükséges egyénileg szkriptet írni az automountra?
Ha mindeközben valami félrecsúszik és brickelem a routert, akkor gyári gari ugrik?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest