-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #6770 üzenetére
Na most meg itt akadtam el:
Majd ebbe a mappába csomagoljuk ki a letöltött tar.gz file-ban lévő web mappa tartalmát, tehát, hogy a /jffs/transmissionweb mappában lássuk az index.html file-t! Így valahogy..
Nem tudom a Puttyban hogy tudok másolni illetve hogyan tudom a cikkedben megjelenő totalcommander hasonlóságot előcsalni
-
válasz
Intruder2k5 #6768 üzenetére
Köszönöm:
Itt kezd a KV lefőni:
A router /jffs mappájában hozzunk létre egy transmissionweb mappát! PuTTY-ban ez így néz ki.erről még nem olvastam
-
válasz
Intruder2k5 #6766 üzenetére
Végül is mindegy mert beraktam a könyvjelző sávba a DDNS címmel, így tulajdonképpen bárhonnan rá tudok nézni hogy hogyállnak a le/feltöltések és ha kell akkor meg is tudom állítani, távolról is.
Tulajdonképp ez volt a cél.Ja és rengeteg sörrel tartozom!
-
válasz
Intruder2k5 #6764 üzenetére
Szuper, működik.
Már csak azt kell megtalálnom valahogy hogy ne kelljen álladóan bemenni a tomato felületre és a [Click here to open Transmission GUI] kattintani, hanem ha letöltöm a torrent filet akkor arra rákattintva a laptopon automatikusan a GUI felületre kapcsoljon és a routerhez csatlakoztatott HDD-re töltse le, illetve onnan seedeljen majd.
Nem biztos hogy érthető voltam sorry
Most csinálok ilyet először -
válasz
Intruder2k5 #6762 üzenetére
Hát azt hiszem most csinálok ezekről a beállításokról egy mentést, mert ha véletlenül kellene egy reset-t csinálni a routeren ezt a sok mindet megint nem biztos hogy be tudnám állítani, vagy megint végig kellene böngészem a fórumot.
Köszönöm.
És még egy kérdés:
Ha van egy samsung TV ami ezen a hálózaton lóg wifin-akkor ki lehet rá innen valahogy streamelni a filmeket, hogy ne kelljen FTP-n lemásolni laptopra, asztali pcre? -
válasz
Intruder2k5 #6760 üzenetére
Köszönöm, és most egy óriási láma kérdés, amit inkább offba rakok mert lehet mindeni rajtam fog röhögni.
Szóval a torrent megy el is jutottam eddig, próbaképp egy pdf-el.
Szóval innen csak le kell másolni a pdf-t FTP-n a laptopra és már lehet is olvasgatni, vagy ha film akkor filmet nézni?
Illetve a laptop/számítógép kikapcsolása után ugyanúgy megy a torrent le- és feltöltése igaz? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6746 üzenetére
Így lesz, OK.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6744 üzenetére
A gyári fw is hagyhat szemetet? Mert előtte csak az volt rajta.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6742 üzenetére
Oh...
Én balfasz.Szerinted akkor hagyhatom így? Ha valami hátrányom származna ebből, hol tudom megnézni? Hol kapok visszajelzést arról, hogy a figyelmetlenségem gondot jelent a mostani működésben?
Illetve, ha elmentem a konfigot, és utána törlöm az NVRAMOT, majd visszatöltöm a konfigot, akkor jó vagyok? Vagy mivel a beállított konfig mentése előtt nem volt NVRAM törlés, ezért a később elmentett konfig tartalmazhat NVRAM törlés hiányából adódó problémákat? Remélem nem fogalmaztam bonyolultan.)
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6735 üzenetére
Köszönöm.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6726 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6724 üzenetére
"A hálózati elérési út nem található" a válasz. Amit beírtam:
net use z: \\192.168.1.1\tmp\mnt\Elements
A router admin felülete szerint ide van csatolva:
WD Elements 10B8
Partition 'Elements' fuseblk (1,862.98 GB / 377.72 GB free) is mounted on /tmp/mnt/ElementsGondolom valami triviálisat rontok el...
-
válasz
Intruder2k5 #6702 üzenetére
Köszönöm!
Az bátorított fel a kérdezésre, hogy az OpenWRT-ben konkrétan találtam ilyen menüpontot, és lássuk be, van is létjogosultsága.
De amit írtál, már eleve jó -- már csak azt kéne valahogy megoldanom, hogy valahogy felerőszakolódjon a routeremre a Tomato...
Köszönettel: MaCS
-
zst
tag
válasz
Intruder2k5 #6698 üzenetére
Rendben, köszi.
Mondjuk egy lépéssel bonyolultabb telepíteni.
https://adriel.co.nz/blog/2015/10/06/advancedtomato-on-the-linksys-ea6700/
-
zst
tag
válasz
Intruder2k5 #6696 üzenetére
Köszönöm!
Megpróbálom. Gondolom ugyan az a firmware telepítés menete, mint az advanced tomatonál.
Köszi még egyszer.
-
zst
tag
válasz
Intruder2k5 #6694 üzenetére
Szia!
Ezek megvannak, be is állítom felhasználó, jelszó stb. Na de utána mindenféle virtuális interface, br0, br1, LAN más IP címekkel, IP ütközés... Na itt kezdtem el tépni a hajam. Eddig DD-WRT-t használtam a többi routereken, azért ülök értetlenül a monitor előtt ezeknél a kérdéseknél. Baromi jónak tűnik az advancedtomato, informatív, sok minden benne van, de beállítani pilótavizsgás. Azért is próbáltam meg, mert a gyári FW eléggé instabil, és a router dobálja el a kapcsolatokat rendesen. Már 2 gép közötti file másolásnál, ha megnyitok egy böngészőt el is dobta. Baromi instabil. Jó lenne az advancedtomato, ha be tudnám lőni, meg kicsivel sokkal
stabilabb lenne...
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6690 üzenetére
Aha, értem. OK, akkor átállítom őket. És jövök sírni megint, hogy nem megy az elérés.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6688 üzenetére
Akkor igazából érdemes a BOTH-ot választani, és a router majd eldönti, hogy melyikkel optimálisabb éppen a kapcsolat?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6682 üzenetére
Köszi, hogy tisztára mostál.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6679 üzenetére
Miért az van ott, hogy "RTN18U"? :S Vagy az a te routered?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6677 üzenetére
Áh, feladom.
Semmi. Neked miért jön be?
Amúgy ha beírom a belső hálóra csatlakoztatott gépekbe a ddns címem, akkor a szolgáltató modemjének a belépő felülete jön be. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6674 üzenetére
(#6674) Intruder2k5
http://ddnscimem.no-ip.org:80
Így?(#6675) Somatom
Nem. De most kitöröltem. Semmi.Két haveromnak elküldtem a linket, nekik sem jön be semmi.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6668 üzenetére
Az érdekes. Nekem nem jön be semmi.
Nem írok semmit elé. Sem http-t sem https-t. Simán ddnscimem.no-ip.org Semmi port szám, és nem jön be. De ha beírom elé-mögé a dolgokat, akkor sem jön be semmi. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6666 üzenetére
Nem jó.
A szolgáltató eszközébe nem tudok belépni.
-
Repiv
tag
válasz
Intruder2k5 #6662 üzenetére
Igen úgy csináltam, hogy két különböző a WPA2 titkosítás.
De ha be van kapcsolva a mac address szűrés akkor a vendég eszköz nem tud a vendéghálóra felcsatlakozni,
ha pedig ki van kapcsolva a mac address szűrés akkor a vendég eszköz fel tud csatlakozni, a saját eszközöm pedig nem tud a saját wifi-re.A csatornabeállítás 3-ason van.
Ez az amit nem értek.
-
Repiv
tag
válasz
Intruder2k5 #6660 üzenetére
Akkor gondolom azt nem lehet megoldani, hogy a vendéghálózat ne legyen szűrt, csak a saját hálózatom?
Azért kérdezem, mert érdekes módon, ha disable-re rakom a szűrést akkor van olyan eszközöm itthon ami képtelen felcsatlakozni a wifire, egyszerűen nem is látja. Amint bekapcsolom a szűrést, felcsatlakozik.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6657 üzenetére
Így nem érem el kintről sehogyan sem. :S
http://cim.no-ip.org:12345
Hibaüzenet:
A webhely nem érhető el.
A cim.no-ip.org túl hosszú ideje nem válaszolhttps://cim.no-ip.org:12345
Hibaüzenet:
A webhely nem érhető el.
A cim.no-ip.org túl hosszú ideje nem válaszolPort forward beállításnál próbáltam mindkét lehetőséget:
ext: 12345 int:443
vagy
ext: 12345 int:8080De nem jó sehogy sem.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6654 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6648 üzenetére
Ja, de, de azon nem jön be.
És nem tudom már, hogy a saját menüjében állítottam be, vagy a router menüjében adtam fix IP-t neki.
Ilyenkor mi a fene van? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6646 üzenetére
Sajna portszámot kell mögé írnom, de ez a legkevesebb.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Vagy legalább is én vagyok gyökér.
Ne haragudj, de a NAS-omat csak a webes felületen értem el eddig mindig, OC-ről, Chrome-ból. Most, hogy nem tudom mi az IP címe, nem tudom elérni sehogyan. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6644 üzenetére
Fuh, és ezek közül hogyan válasszam ki, hogy melyik lehet a NAS?
Az előbb is azzal vágtam haza megint a routert.
Ez pontosan így nézzen ki, mint a képen?
Vagyis így ahogy van jó is?Semmi mást nem kell beállítani, csak alul nyomok egy savet, és utána ugyan úgy be tudok majd a routerbe lépni a 192.168.1.1-es címen? Illetve már elvileg menni fog a port forward a 8080-as belső port beállítással?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6642 üzenetére
De sehol nem látom a NAS-t.
Ez a bajom. Vagy hol kellene néznem?Illetve a routernek milyen belső portszámot kell beállítani? Nem a 9090-et? Vagy egyáltalán hol kell azt megadni, hogy elérjem kintről?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6640 üzenetére
Használok igen. Párat már be is lőttem.
Viszont a NAS-omat nem látja a router.Hogyan keressem meg?
De inkább próbáljuk meg beállítani a kinti elérést a routerra, és a PC WOL-ját, aztán majd holnap melóból tudom bogarászni. Persze, ha még van pár perced számomra. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6638 üzenetére
Úgy értem blőd.
Na, vendég wifi is pipa.
Jöhetnek a Statikus IP címek.
Status->Device List alatt amik bejönnek, azok a jelenleg aktív gépek. Ha ott rákattolok a static szócskára valamelyik alatt, akkor odaugrik a Basic->Static DHCP/....-ra. Persze gondolom egyből léphetek erre a menüpontra és kioszthatom mindennek a címeket ugye? A Bound To rubrikát be kell pipálni, jól sejtem? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6636 üzenetére
Megvan.
Be is lőttem a wifit.
A bandwith limiter alatt, a legfelső részt be kell mindenképp pipálni igaz? Viszont a br0-ra nem akarok semmi limitet. AKkor írja be valami blő nagy számokat oda? Majd a Default Class for LAN1 (br1)-re nyomk egy pipát, és beállítom a limiteket ugye? Na de várjunk! Hol is konfigurálom a vendég wifit? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6634 üzenetére
A LAN cím az az amit beütök a böngészőbe, és megkapom az admin felületet ugye?
Az az:Amúgy nem, ezt nem akarom változtatni, ez volt az alapötlet, hogy ezt visszaállítom erre.
Jó ez így nem? Igazából nem számít, hogy ez mennyi itt.
Továbbá kell egy br1-es számú mező nekem ahhoz, hogy a vendég wifim majd azon mehessen igaz?
Az STP oszlopnak nem "enabled"-en kellene állnia? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6629 üzenetére
Olyan admin felület nincs.
Nem tölti fel innen, de upgrade firmwareből sem.Persze hogy nem csomagoltam ki. -_-
De kicsomagolva sem megy. Kész...
Nem tudom mi a franc van, kb egyre rosszabb. Lehet inkább kiviszem a műhelybe, aztán szétcsapom egy kalapáccsal...Most azt írta a webes felület, hogy feltöltve, és újraindul pár percen belül. De -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6627 üzenetére
Hát próbálok önálló lenni, hogy ne kelljen annyit kérdeznem, de most már azt a rohadt fw-t sem tudom feltölteni.
Nem megy fel az fw. Már nyomtam recoveryt. Korábban is így csináltam. Én azt hittem nekem nincs ilyen webes felületről feltöltési lehetőségem, csak a recovery.
Hogy érted, hogy resetelek, és admin felületről?
Innen?
Innen sem tölti fel. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6625 üzenetére
OK, és akkor ez alapján mehet?
[link] -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6623 üzenetére
Be volt kapcsolva ha jól emlékszem, csak igazából nem kellett semmire használnom. De félek, hogy azt a beállítást is elvesztette, mint minden mást.
Ja, bocsi, nem vettem észre. Akkor a fentebbi linkről meg tudnád mondani, hogy melyik fw-t rakjam fel rá?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6621 üzenetére
Nem igazán emlékszem arra sem. Nem használom ezeket nap mint nap, sajnos kikopik.
Ha tudtok segíteni, akkor menni fog. Egyedül, kétlem.
Dehogy akarok frissíteni, nekem ez tökéletesen jó volt ez az fw. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6611 üzenetére
(#6611) Intruder2k5
Fu, valami nem jó. Rossz irányba megyünk.
Most be sem jön a routerMert nem tudom itt mit kell csinálni, korábban itt nem matattam én semmit. :S
Van egy NASom, egy házimozi erősítőm, van egy másik PC, egy laptop, egy TM, meg volt egy ftp-m (ami miatt most itt tartok, mert az nem jött be egyedül) amiket elértem kintről. Ezt szeretném helyreállítani.
De most szerintem még jobban elcsesztem.
Nem volt korábban semmiféle https meg iylesmi állítás. Csak Port Forwardoltam mindent, beállítottam egy statikus címet mindennek, meg egy DDNS-t és ment minden mint a kisangyal.(#6612) Mr Dini
Nem akaork sslhsl kulcsot gyártani, mert nem tudom mi az. Mindenhez volt jelszavam kinti elérésnél, az elég biztonságnak. Max az erősítőnek nem, de hát istenem, kapcsolják be kintről!Nem, utána az már jó volt. Ilyen bonyolult 12.354.25.256.23 volt a szám. Az stimmel, korábban is így nézett ki. Nem vagyok natolva, pont ezt leveleztem le a napokban a szolgáltatóval, és írták, hogy 24 óránként változó külső címe van mindenkinek. Ezek után álltam neki "rendbe" rakni mindent. Itt tartok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #6603 üzenetére
Most kicsit visszaolvastam és látom az új szoftverekkel voltak gondok. Ha jól működik amúgy az 1.28, van amiért érdemes mégis 1.38-ra frissíteni?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6609 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6607 üzenetére
Routerként. (Viszont lóg még rajta egy switch, és a switchre van rákötve a PC, ha ez számít.)
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6605 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #6603 üzenetére
Szia!
Nem ehhez a hsz-edhez kapcsolódik, de szeretném a segítségedet kérni.
Jó rég óta nem volt már problémám a routerrel. Most sincs, egyszerűen elfelejtettem az apróságokat, és nem akarok kihagyni semmit a mostani újra konfigurálásnál.
Szóval a belső LAN címemet állítottam vissza, mert eddig 186.128.1.1 volt. Mindegy is, hogy miért állítottam erre, de most elképzelhető, hogy ez okozott valami galibát, szóval visszaraktam 192.168.1.1-re.
Így most minden beállítást ledobott a router. DDNS, statikus címek, port forwardok minden.
Szóval neki állok, de lenne majd menet közben pár kérdésem, ha nem bánod.Elsőnek az, hogy DDNS beállításnál az IP címem nem ugyan az mint amit hoz mondjuk a whatismyip.com. Hanem egy belső 192.168.1.130-as cím van. :S Mi okozhatja ezt?
SZERK.:
Plusz infó: rádiós net, 24 óránként változó címet kapok, DMZ-be helyeztettem korábban. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #6597 üzenetére
Ezt raktam fel csak a VPN verziót, mondván nem kell semmi extra belőle.
-
#hpq
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6580 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Akkor nem próbálkozok vele tovább. Mi a véleményetek érdemesebb ilyen célra egy "olcsóbb NAS" vagy az újabb hasonló kategóriájú routerek már jobban pörögnek azért? Mert tény, hogy ez az RT-AC66U már nem mai darab. Sajnos nálam a T-home miatt körülményesebb beállítani routeren az FTP elérést. -
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5 #6575 üzenetére
df -h :
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 19.6M 19.6M 0 100% /
devtmpfs 124.9M 0 124.9M 0% /dev
tmpfs 124.9M 2.6M 122.3M 2% /tmp
devfs 124.9M 0 124.9M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /opt
/dev/sda2 458.3G 292.5G 165.8G 64% /tmp/mnt/mnt
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /jffs -
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5 #6573 üzenetére
putty ssh-n csatlakozás, root + jelszó
cd /opt után beírtam:
wget http://qnapware.zyxmon.org/binaries-armv7/installer/entware_install_arm.sh
sh ./entware_install_arm.shés ezt kaptam:
Connecting to qnapware.zyxmon.org (81.4.123.217:80)
wget: can't open 'entware_install_arm.sh': Input/output error -
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5 #6570 üzenetére
naaaa, megnézem a canyouseeme-n a check porttal a 8080 as port : success !
erre beírom az IP-címet :8080 a mobilomba.. bejön...
beírom a xxxxxx.ddns.net et.. bejön..
úgyhogy valami miatt sikerült mégis.Tény, hogy most nem az az WAN IP van, mint tegnap.
ma az entware-t kellene felvarázsolnom...
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5 #6568 üzenetére
Sajna nem megy a WAN-os IP-címmel... valami más hiba lesz.
Szolgáltatói oldalról gondolom ezzel nem fognak foglalkozni!? Kábel internetem van (pppoe).mindenesetre köszönöm a segítséged!
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5 #6563 üzenetére
most újraindítottam.
Sajnos az eredmény ugyanaz.. ha Wifin van a telefon egyből belép, ha mobilneten, akkor csak teker, teker...
mást nem kell beállítani?
vagy próbáljam ki más ddns szolgáltatóval?
egyébként az USB-n csatlakoztatott HDD-t hogy érem el? xxxxxxxx.ddns.net/mnt ? -
#hpq
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6560 üzenetére
Szia,
Köszi szépen sikerült állítani rajta, mindenhol kerestem a wifi opcióknál csak itt nem.
Annyi, hogy hálózati helyeknél ott van, hogy "UNKNOW" de, nem tud valamiért csatlakozni rá, próbáltam még \\192.168.1.1\1TB útvonalon is elérni.
[kép]
Ezt a buildet telepítettem fel: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-3.3-138 K26AC USB AIO-64K -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6555 üzenetére
Értem. Köszi, de hátha valaki kipróbálja , hogy sikerrül-e neki Wireless clien-et beállítani.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6553 üzenetére
A puding próbája az evés.
Nem tudnád kipróbálni valamin?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6551 üzenetére
Nem! Különböző volt.
Legutóbb megint nem jött össze, akkor találtam ezt az ethernet bridge linket és ezt sikerült megcsinálni, pedig ez sokkal bonyolultabb , mint a wireless client beállítása . Egyébként a NET-en is sok link szól arról hogy tomatón nem tudják beállítani a Wireless Client módot.Na , beállították a PH-n az új vasakat?
-
válasz
Intruder2k5 #6546 üzenetére
Köszi, a hosts fájllal csináltam régen is, valóban!
-
poki198q
tag
válasz
Intruder2k5 #6539 üzenetére
Gratula!
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #6529 üzenetére
Ott néztem természetesen. Nekem ilyen nincs a logban. Újraindítottam a routert, meglátom milyen így.
-
Elrood
őstag
válasz
Intruder2k5 #6531 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de a te routeredre is a shibby-féle tomatot raktad?
Ugyanaz az eljárás mint korábban?
Tehát router recovery módba, aztán asus saját recovery software-vel feltolni a tomato fw-jét? -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #6527 üzenetére
Szia! Sima digi kábeles, PPPoE, nincs semmi a router előtt. Akkor mit nézzek. Most a forgalmat néztem, hogy tegnap feleannyit töltött fel, mint általában szokott. Speedtestnél megvan a 92/51 Mb/s (100/50-es a net). Mit nézzek még?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6520 üzenetére
Köszi, megnézem. Sajnos nem segített, .passwd fájl továbbra sincs meg. Majd később folytatom azt hiszem. Köszi az eddigi segítséget.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6518 üzenetére
Valóban volt gond a HDD-vel. Mikor megnéztem a routert, akkor azt láttam, hogy nincs fel mountolva. De aztán visszatettem egy korábbi mentést a routerre és jó lett. De mintha az USB csati eléggé mozogna. Ennek ellenére most is látom a partíciókat rajta. Az újraindításon már túl vagyok, de újra megpróbálom. Lehet, hogy a HDD adta meg magát?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6516 üzenetére
hát ez jó kérdés... az volt, de frissítettem az rtorrentet (ne kérdezd hogyan, már nem emlékszem), nem tudom, hogy ez befolyásolta-e. Talán azóta nem működött, mióta be lett építve az új router. Amióta az új is megvan, azóta már jelentkeztem be otthonról és távolról is. Volt amikor nem engedett be, akkor töröltem a böngésző előzményeit meg a sütiket is vagy másik böngészőn beengedett. De most sehogy.
Amúgy megnéztem a helyet és az alábbiakat találtam a /opt/etc/lighttpd/ mappában:
lighttpd.conf
lighttpd.pemJa és persze a putty már nem működik
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6514 üzenetére
szelrintem nem
de ezt melyik fájlban tudom megnézni
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6479 üzenetére
Megcsináltam és működik, a távoli elérés is. Félig... Az rtorrent oldalára nem tudok belépni. Se az otthoni ip-ről, se a távoli elérésről. A bejelentkezés feljön, de hiába írom be a felhasználónév-jelszó párost, visszadobja a jelszó kérő ablakot. Az asus routerre be tudok jelentkezni. Mi lehet a gond?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6479 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6477 üzenetére
Köszönöm, működik
Az asusnál az USB meghajtót felvettem hálózati eszköznek a TotalC-ben. Most ugye csak akkor érem el, ha a laptop wifin a T helyett az asus wifire csatlakozok. Illetve a router és az rtorrent is csak akkor jön be az IP cím alapján (bár most ez megoldódik a noip-vel akár). Megoldható, hogy a T wifi csatlakozás alatt elérjem az asust illetve az USB-t hálózati meghajtóként? -
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6475 üzenetére
Köszi a gyors válszt. Otthon megnézem. Az asuson tomato van
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6470 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6470 üzenetére
Én is szerkesztettem....
Mennyivel kevesebb funkció van benne?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #6468 üzenetére
Szia!
Köszi! Tehát csak a kijelzéssel? Mennyivel lassabb a NOSMP? Mennyi funkcióval kevesebb?
Üdv: Szabi
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6459 üzenetére
A bootloader maradt az eredeti Tendás.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6454 üzenetére
Köszönöm! Lehet, hogy tudat alatt ez is megfordult bennem, de nem vennék rá mérget.
Ha meg tudja a nagy varázsló, hogy a Tenda N80 (amiből flash szerint kétféle létezik) általa és GWQ
által jól és hibátlanul szoftverezhető és erről még a DDWRT tocsikjaiban sem tudják hivatalosan ,hogy exact alapon működhet, akkor miért nem szán még erre egy fél napot és csinálja meg jól és illeszti a saját honlapjába és menűrendszerébe ???????
Ha tudnék jól angolul , akkor már rég telibe tájékoztattam volna és körbe udvaroltam volna az "öreget" !Egy picit kevesebb smile is elég lesz... Köszi!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6445 üzenetére
A 137-es sem fér bele.
Maradt a 132-es verzió.Mr Dini:
Szia!
A 132-es verzióig sikerült frissítenem. Kérném szépen azt a scriptet!
Köszönöm! -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6445 üzenetére
Így van ! A 138-as nem fér bele.
Most próbálom a 132-est
A 137-esnek nincs bugja ? -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6441 üzenetére
Na! Nekiállok a cserének, lesz ami lesz!
Gyászos búcsú ... Sziasztok! A mielőbbi viszontlátásra !
Jujj! Azt sem tudom, hogy hol van a samsungos telefonokosító soros portom! Jajajj!!!
Képernyőmentéseket csináltam. Pfúj ennyi festékért nem lesz kár?
No majd meglássuk ! Gyia 138! Most éccaka pont jó lesz, holnap lehet lesz egy kis nappali izzadás.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6441 üzenetére
Köszönöm mindKettőtöknek !
Akkor ha jól értem mentek egy webGUI-s backupot.
Utána tolom a firmet a webguiból.
Aztán törlöm az NVRAM-ot.Most visszatöltöm a WEBGUI-s mentést , de még lesznek hibák mert a mozaikot ki kell igazítani.
Mert a vinyót valahogy mountolni kell és egy-két scriptet ( mit és hová ??) és bejegyzést ( mit és hová ?) be kell tolni és ezek után rebootolni.
Vagy nem így ? Akkor hogyan ?
-
_GT_
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6435 üzenetére
Közben megoldódott, működik az Adblock.
Kösz a tippet!
-
_GT_
csendes tag
válasz
Teszt képpen gondoltam kipróbálom 1 konkrét címmel az Adblockot. A menüben engedélyeztem, teszt képpen a Blacklisted domains-be tettem a facebook.com-ot, kliensen csináltam egy ipconfig /flushdns-t (hátha számít), de ugyanúgy elérem a facebookot a kliensen mint eddig.
Rosszul gondolom, hogy ha a Blacklisted domainsben van a facebook.com, akkor nem kellene tudnom elérni?
-
csixy
addikt
válasz
Szia Intru... !!!!
Nekem most a Tenda N80-ason ( 8 megás flash !! ) a
Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-128 K26 USB VPN-64K firm ( az RT-N 66U 8 mega alatti firmje) van fenn, ha jól emlékszem entware vagy optware is van rajta (az előzményekben ott van minden itt a tocsikban) meg egy külső tápnélküli vinyó. Hogyan frissíthetem a 138-as, vagy 137-es verzióra,hogy legalább a soros portos idomítót ne kelljen elővenni. Esetleg az eddigi vívmányokat (optWare , vagy entware) is visszapakolnám rá , ha lehet (mentéssel lehet-e? , Mit mentsek,és hová ?) . ????????????Ezt mind az ad-block miatt.
THX !!!!
-
válasz
Mindig tanulok Tőled!
Ez a tomato koppintja az fw-met!
Egyébként volt egy hasonló projekt, amivel az volt a gond, hogy nem a dnsmasq-t használta és azzal irányította a reklámokat a 0.0.0.0-ra, hanem leszedte a routerre és egy mini webszerverrel tovább osztotta a kliensnek.
Tehát így a Java applet (pl bankok online felülete), illetve az SSL felejtős témává vált... Ami azért elég kínos.... Ha megy is az oldal, le lehet kapni egy sniffeléssel a session-t...
Szvsz: kiváncsi lennék, hogy végül melyik megoldás került bele a GUI-ba, de én már biztosan nem fogok visszatérni csak ezért a "paradicsomba". De ha valaki rendelkezik v137-es fw-vel és (root) SSH hozzáféréssel, az gondoljon rám és kérem ossza meg a hosts fájlja tartalmát (nyilván a saját szabályok nélkül), úgy, hogy aktív közben az adblock.
-
Tóniszomszéd
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6431 üzenetére
Kösz.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6426 üzenetére
Sikerült az RT-N18U idomítás. A tomato felrakása előtt kipróbáltam a gyári firmmel a routert és valóságos émelygés vett erőt rajtam, úgyhogy gyorsan feltoltam rá a tomatót.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #6426 üzenetére
Köszönöm szépen! Így lesz akkor.
-
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #6423 üzenetére
R7000-en nem tapasztaltam gyorsulást.
-
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6418 üzenetére
Az az érdekes, hogy mikor még N16om volt azon is előjött ez a hiba, kb olyan tájban ahogy megjelent a 45ös FF. Ott is szívtam vele rendesen, de végül megoldódott úgy, hogy próbaképp felraktam hozzá az összes plugint és akkor abbahagyta, de ennél már nem segített ez a megoldás. Használni végül is tudom csak másik böngészővel.
-
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6415 üzenetére
keresgéltem és másnak is vannak ilyen problémái
3.6-tal is ugyanez a jelenség
-
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #6415 üzenetére
Szia!
Az rpc vagy httprpc plugin kell hozzá mert nélküle nem működik de ha a többit ki is kapcsolom ugyanúgy nem jó. 3.7es rutorrent van fenn. Próbáljam ki 3.6-tal?
-
válasz
Intruder2k5 #6412 üzenetére
Köszi a gyors és kielégítő választ, és sorry, hogy csak most reagálok rá, de mostanában nagyon el vagyok havazva...
Tehát közben végignézegettem a routereket, valóban megéri egy ac56u, ha minden igaz, jövőhéten érkezik is. Bár a belső antennától kicsit félek, mivel nagy a ház+kert. Az n12(d1) is kábeles ismétlőként működött és csak úgy szórta be a házat. Hát, nem tudom, hogy így mennyire megy el a jel...
A második pedig processzorban gyengébb, és mivel nem titkolt célom, hogy én is 4G stick netét osszam, így nem biztos, hogy elég lesz.
Az 5x lepedőt picit soknak tartom már egy homegrade routerre, és itt gondolkoztam el azon, hogy lehet, hogy egy Mikrotik routerrel jobban járnék már... Azom még úgy sincsen.
De, ha valahogy sikerülne a Debianos szerverre felhegeszteni pár wifiantennát, akkor az lenne a legjobb!
Még egyszer köszi a felvilágosítást!
-
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #6409 üzenetére
Szép!
Egyik ismerősnél épp valamelyik nap néztem: RT-N16
Brutális miket bírnak ezek az eszközök. Ez az RT-N16 még nálam ment kb 4 évet 24/7-be. Ő meg kb 3 éve használja.Nem akarom elkiabálni, de R7000-ren frissítettem 132-ről 138-ra. És eddig eléggé jók a tapasztalatok.
Mintha a Wi-Fi is olyan lenne mint gyári FW-el. Sebesség is megvan.N18U, és RT-N12-őn nem cseréltem még.
-
válasz
Intruder2k5 #6409 üzenetére
Hejj, de irigyellek, hogy olyan sok feles ramod van, az n12d1-en!
Az a probléma, hogy amióta van mipsel toolchainem, teleraktam a routert mindenféle nyalánksággal (értsd saját programok/toolok, modulok), hogy soha nincs 17% felett a szabad rész... Mindenesetre eléggé kinőttem ezt a routert, szóval keresnék egy másik Asus routert.
Amiket kéne tudnia:
-arm, esetleg mips platform (arm jobb lenne mindenképp)
- sok ram, és JFFS
- minimum 1 db usb
- gigabit nem létfontosságú
- Tomato képes (mert arra felmegy a saját fw-m is)
- s végezetül számítson rá, hogy kihez fog kerülni, tehát 24/7 nyúzást bírjon ki lehetőleg minél tovább!Én árban egy olyan 25-30 körül gondolkoznék, de ha van drágább, jöhet az is.
Köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #6408 üzenetére
Igazából ki is próbálnám, hátha már használhatóbb a MultiWAN-os fw is, de olyan szép ez a lassan 60 napos uptime is, ami az ELMŰ karbantartás óta tart, hogy nem szívesen indítanám újra egyik routert sem.
Na majd kitalálom még, hogy mi legyen, lehet várok hétvégéig, hátha addig az openlinksys és a linksysinfo fórumokon is beszámolnak tapasztalatokról.
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #6403 üzenetére
igen, ezt írtam, hogy a routert elérem. kér felhasználó nevet és jelszót megadva be is lép. De nem tudom milyen alkalmazással lehetne kapcsolódni a helyi hálózathoz. Ebben kérek segítséget.
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #6401 üzenetére
és akkor a hálózati eszközök közt látom a gépeket? a routert elértem mobilnettel, szóval a VPN az működik. esetleg tudsz valami távoli asztali kapcsolatot is?
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #6397 üzenetére
megcsináltam a kulcsokat, de egy kulcs kimaradt. A STATIC KEY.
Hiába kattintok a start now-ra, nem indul el az OPENVPN server a routeren. miért?megoldottam, köszönöm azért. elindult a szerver
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #6397 üzenetére
A második link a PPTP -s és az biztosan működik Androiddal, mert régebben használtam. Az első nekem túl sok(k) volt. Ráadásul érthetetlen részeket is tartalmaz. Valami "Windows -t", vagy mit. Hiába nyitottam ki az ablakot, nem repültek be a kulcsok.
-
Kovesz82
tag
válasz
Intruder2k5 #6395 üzenetére
esetleg olyan van, amit tomato alatt lehet beállítani?
openvpn client az mi? mert én a szervert állítottam.PPTP-t is lehet titkosítani? ha nem tudom az OPENVPN-t akkor ez is jó lesz, de jobban szeretném, mivel azt írták, az jóval biztonságosabb. az első link arról szól nem? csak úgy látom nem tomato alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged