-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#79335424 #6891 üzenetére
A triviális ftp nem csak Win***s
alatt működik, megy linux alatt is. Pl Ubuntu-n így lehet egy alap tftp megosztást gyártani:
Puppy alatt nem tudom hogy megy a csomagkezelés de ha jól tippelek a Debian csomagokat használja a yum-mal. Ha igen, akkor feltehető simán. Ha meg nem, akkor le is fordíthatod magadnak.
Egyébként sem vagyok egy terminálhuszár.
Pedig belőled pont kinézném, hogy ha egy kicsit foglalkoznál vele, elég komolyan bele tudnád ásni magad. És szerintem még tetszene is (magamból kiindulva persze!
). Hidd el, hasznos, mert manapság rengeteg a linux/freebsd alapú rendszer, hasonló parancsokkal. Bár ezt Neked nem kell nagyon magyarázni a miniPC-k és egyéb droid világból...
Ui.: a privátodra meg ígérem, válaszolok majd, de előbb válaszolnom kell a napi adag (ma csak 54 db) pü-re... :/
-
csixy
addikt
-
-
-
válasz
#79335424 #6876 üzenetére
TFTP-vel lehet próbálkozni, a kliensen a vezetékes interfészre állíts be fix IP-t a 192.168.1.x tartományba, de ne az 1-est, az a router lesz, függetlenül attól, hogy korábban esetleg más címen használtad. Ezen kívül kell még a maszk, 255.255.255.0, más nem.
Első körben indíts egy folyamatos pinget a 192.168.1.1 címre, majd kapcsold be a routert, és nézd meg, hogy a következő 1-2 percben kapsz-e választ, akárcsak egyszer is. Ha igen, akkor érdemes próbálkozni az Upgrade Firmware programmal, ha pedig nincs válasz egyáltalán a pingre, akkor marad a soros port, vagy pedig itt írnak még egy megoldást, hasonló volt régen WL-500gP-hez is, azt én is csináltam.
-
-
válasz
#79335424 #6871 üzenetére
Mivel a flash layout fix, így elvileg mindegy, hogy mit és miről flashelsz, legfeljebb az lehet akadály, hogy a lecserélendő firmware megvizsgálja az új fw header-ét, és azt mondja, hogy ő ezt nem hajlandó feltenni, de recovery módból mindenképp felmegy, az nem vizsgálja az image-t. A flash memória ugyanúgy partíciókra van osztva mint más lemezek, van az NVRAM, ahol a beállítások tárolódnak, van a CFE, ami ugye a rendszerbetöltő, és van a fennmaradó rész, ahova maga a firmware (ez a router operációs rendszere) íródik be, ennek helye is minden esetben fix, függetlenül attól, hogy milyen rendszer kerül oda beírásra.
A reset csak az NVRAM partíciót üríti, ahol a beállítások tárolódnak, annak nincs kihatása a firmware-re.
-
válasz
#79335424 #6869 üzenetére
Ahogyan az áram alatt lévő router esetén sem, hiszen a reset gombhoz szoftveres úton vannak funkciók hozzárendelve (a failsafe mód és az NVRAM törlés a CFE-ből, a reset pedig a firmware-ből van meghívva, legalábbis ASUS-ok esetén) így értelmetlen ott is 30mp-ig tartani, hiszen arra semmilyen trigger nincs definiálva. De legalább hangzatos...
-
válasz
#79335424 #6867 üzenetére
Semmi különös, szerintem ugyanaz mint a sima reset-nél. Én nem láttam ebben különbséget soha. Egy áramtalanított routeren nyomhatod Te a reset gombot, úgyse csinál semmit. Ha jól működik a router, akkor 3-5mp reset nyomás alatt törlődik minden beállítás, ha meg rossz a gomb, akkor nem fog fél óra alatt sem törlődni.
Ettől persze nyomhatod a 30/30/30-at, kárt nem csinálsz vele. De lehet akár 120/120/120 is ha nagyon ráérsz.
-
-
-
válasz
#79335424 #6859 üzenetére
Sorry, csak átfutni volt időm az oldalt...
Furcsa, nálam megy ilyesmi nélkül is a net... Bár én a saját fw-met (igen, azóta sem tudtam elkészíteni mindent
) használom rég óta, ott egy kicsit megbonyolítottam a dolgot, hogy megkerüljem pl a net továbbítás tiltását néhány SIM kártya esetén, meg, hogy növeljem a sebességet.
Meg tudnál dobni azzal a pár kimenettel, amit kértem annó? Hátha nem is kell az sd3 hozzá...
Openwrt amúgy van Szerinted Mipsel-re is?
Ui.: a port forward alap minden fw-ben, ha mást nem, akkor minimum egy konzolos iptables. De gondolom a linkelt fw is tartalmazza.
-
válasz
#79335424 #6855 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, ez huaweinél nem szükséges lépés, mivel az én stickem pl az 192.168.8.1-en elérhető. Persze a VPN miatt jó, ha átteszed a DHCP tartományt (már ha óhajtassz ilyesmit).
Egyébként ennyire félsz az én megoldásaimtól, hogy inkább valami noname projektet tennél fel a routerre?
-
-
-
válasz
#79335424 #6817 üzenetére
Nekem ez mérhetően, érezhetően gyorsított az USB átviteli sebességen. Bár nem ismerem mélyrehatóan a filerendszerek működését, de gondolom ez így már lényegében azonos az ext2-vel. Ugyebár ha ext3-mat ext2-ként mountolsz, akkor is annyi történik, hogy nem naplóz. Tudtommal...
-
-
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #6672 üzenetére
Eszem ágában nincs bohóckodni, pláne nem másnak az idejét rabolni. De azzal nem tudok mit kezdeni, hogy korábban elértem mindent mindenhonnan, és egyszer csak az FTP-t nem értem el kintről. Semmi nem történt. Legalább is nálam nem változott semmilyen beállítás.
Ezért kezdtem el focizni a NAS topicban. Valószínű, hogy a buggyant belső IP címjeim miatt megadta magát az FTP elérés. OK, visszaállítottam, de most meg nem érem el kintről a routerem, amit elég sokszor haználok, ha csak egy WOL-t nézünk.
Szóval nem tudom, hogy Intrudernek miért jön be az admin felületem, de nekem a korábbi módszerekkel még mindig nem jön be. -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #6651 üzenetére
A NAS-nak korábban 186.128.1.15-öt lőttem be. De úgy emlékszem, nem a saját menüjében, hanem csak a routerben.
Amúgy nem, 192.168.1.1-192.168.1.54-ig van beállítva. De jó is hogy mondod, mert én most adtam meg 99-es véggel is statikus IP-ket. :S Csodálkoztam, hogy miért van az, hogy egyszer megjelenik a menü, másszor nem. Egyébként mi a max, amit meg lehet adni? 255? -
válasz
#79335424 #6316 üzenetére
Igen, küldeni kell neki egy message-t, ami aktiválja a sticked, ami a /dev/sr0 alá kapcsolódik alapból (sorry az amikért).
Ehhez kell az sg3-utils csomagom. Már linkeltem püben, de beírom ide is, hátha mást is érdekel majd a későbbiekben [link].
Viszont a router fájlrendszerébe elég korlátoltan tudsz írni, ahová pedig tudsz, az csak ramdisk, tehát egy reboot és a szerkesztések elszállnak... Szóval vagy felrakod a csomagom entware-n keresztül, vagy ha nagy a routered tárolója, akkor jffs-re is fel lehet tenni kézzel, tehát magára a routerre.
És ha fent a csomag, akkor az sg_raw paranccsal gyerekjáték elküldeni a message-t (üzenetet) a sticknek, ami átkapcsol "linux barát" módba és automatikusan fel is ismerődik. Onnantól kezdve asszem oszt ip-t is és a 192.168.1.1-en lehet majd konfigolni. Egyetlen hátránya a hi-link móddal szemben, hogy itt neccesen tudsz csak sms-t küldeni.
-
válasz
#79335424 #6312 üzenetére
A 132-es build. Ez...
tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-132-AIO.zipvagy ez...
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-132-AIO.zipShibby a K26-ot ajánlja az oldalán, de én mindig is a K26RT-N-t használtam.
-
-
válasz
#79335424 #6308 üzenetére
Én két dologra tippelek*. Az egyik az, h a webszerver úgy van beállítva, h csak az 192.168.x.0/24- es tartományra, vagy adott interfacere adjon csak elérést, a másik pedig, h a tűzfal megfogja valamiért.
Nos gondoltam, hogy az első felvetésem elvetendő, ha eddig ment a dolog, illetve logikátlannak is tűnik. A második pedig simán elképzelhető. Ha az iptables listában nem látszik a dolog, akkor érdemes a router felületén kiszedni a távoli elérést, vagy más portra rakni (a lényeg, h felülírja a konfigot) és utána tesztelni.
Szerk.:
* bár én inkább linuxos szemszögből közelítem meg a dolgot, lehet, h valami Tomato specifikus netfilteres hiba. De ezt csak a fejlesztő tudhatja.
-
-
válasz
#79335424 #6302 üzenetére
Biztos. Sose voltam jó földrajzból...
Amúgy az iptables a linuxos tűzfal. Ezt használja a router is. Asszem a port forwardokat is így kezeli. Szóval egy
iptables -L
-re látod a 80-as portot valahol?Ha igen, akkor az nem a router hibája lesz, hanem valami isp-s "feature"
lesz az.
-
-
-
-
válasz
#79335424 #6244 üzenetére
Lehet, h Te értelmezed jól, de én nem azt szűrtem le a keresgélésekből, h ez a hilink csak egy módja az átvitelnek. Mivel nincs ilyen stickem, se tapasztalatom a 4G terén, így csak elképzeléseim vannak...
Szóval az lenne a legjobb, ha végre megérkezne Hozzád a cucc és bele lehetne látni, h mit tartalmaz a dolog. Az, h Huawei, ZTE, vagy minichina
márka az sajnos nem mond nekem semmit. Viszont ha bedugod a routerbe és kiadsz egy lsusb-t (ami nem csak a VIDet és PIDet írja ki, hanem egyéb infókat is (ehhez friss fordító kell, ami Tomatora nem biztos, h van... Ha nincs, akkor a nasra dugd rá)).
Pl ha az benne van a nevében, h rt****, akkor nyert ügyed van, mert szinte az összes realtek chipet le lehet fordítani a kernelforrással(vagy ha van rá modul alapból, akkor a modeswitch megoldja). Ha pedig betöltöd ezt a modult, akkor utána a Tomato tudni fogja kezelni a sticket.
Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az eszközöd tárhelyén lévő gyári (windowsos) program hogyan oldja meg a dolgot, használ-e hilinket vagy nem, innentől teljesen a Tomatora van bízva a dolog.
Szóval ha realtek chipsetes, akkor nyert ügyed van.
Ha meg nem, akkor sem vész el Róma, mert attól függetlenül lehet, h találunk valami megoldást rá. Csak ahhoz is kéne a PID (Product ID), amit pedig az lsusb kimenetéből fogunk megtudni.
Szerk.: hmm, csak most olvasom a 2. linket. Ez viszont picit meglepő...
Igen, ahogy nézema hi-link csak egy mód, bár ettől függetlenül nem biztos, h rossz lesz a Te esetedben. Ha jól értelmezem, ilyenkor valóban közbejátszik az eszköz fwje (hogy mit ki nem találnak ezek a sárgák
) és a hilink felületet el tudod érni a 192.168.8.1-es címen.
Szóval szerintem menni fog a dolog, csak kéne az az lsusb, a dmesg és még pár kimenet.
Aztán ha nem jön be a hi-link mód, akkor át lehet kapcsolni más módokra is a cuccot (pl storage mód, ppp mód stb...)
-
-
-
válasz
#79335424 #6237 üzenetére
Neked pl mire lenne szükséged, mit hiányolsz a Tomato-ból?
Mert nekem csak 2 ötletem van, amin változtatni lehetne. Az egyik maga a wifi kezelés, ami most igen gyenge, én lecserélném az egészet hostapd-re, mert gyorsabb és nem terheli le annyira a procit, illetve támogatja a radius accountingot
. Meg a Captive Portalját cserélném le pl egy chillispotra...
Ha még nem említettem, már próbálkoztam saját fw-t írni a routeremre, de mikor eljutottam az alap funkciókig, már elfogyott a hely... Lehet, h azt kéne tennem, amit az openwrt is (ezt a megoldást vargalextől olvastam), h támogatja az extrootot, tehát az (majdnem) az egész fw lehet pendriveon is. De ez megintcsak zsákutca, mivel nincs usb portom a routeren...
Én szívesen szerzek egy routert, de akkor legyen értelme!
Tehát mi az amit a Ti routereiteknek feltétlenül tudnia kell?
Ui.: ma nem tudok fogalmazni...
-
válasz
#79335424 #6234 üzenetére
Bizony, érdekel ez a téma is. (Ez most nagyon szakisnak tűnt, pedig egyáltalan nem érzem magam heavy usernek, csak amolyan hobbiszinten...
)
De csak most sikerült egy működő kernelforráshoz és toolchainhez jutnom.
Illetve a nason picit egyszerűbb a dolgom, hiszen szinte mindent lehet rajta faragni és nem kell hozzá külön linux és Cross compile. De a mips egy ilyen kényes platform...
Ha már a platform, sajnos az én routerem nem egy nagy hw. Csoda, h a Tomato és az entware-ng is elfut rajta. Szóval nem nagyon tudnék kísérletezni/tesztelgetni. Ahhoz már egy komolyabb router kéne, de az már egy igen komoly árfekvés lenne...
És pont ezek miatt jutok oda, h a nasban egy sokkal erősebb hw van és inkább azon építkezek, mert idő hiányában egyszerre csak egy eszközre tudok időt szánni.
Persze ez nem jelenti azt, h a közeljövőben nem kezdek el gyűjtögetni egy komolyabb eszközre és picit foglalkozni ezzel a platformmal is. De ehhez az is kéne, ha fejlesztő (Shibby) picit kommunikatívabb legyen.
Addig is azt ajánlom, h aki érdekelt ilyen dolgokban, az vegyen egy erősebb hw-t, pl egy nas-t!
@Intruder2k5
Nem akarom zaklatni ilyen kérdésekkel mindenhol. Ez a fejlesztői, tomato-groov-os címe, de már írtunk is egymásnak...
-
válasz
#79335424 #6206 üzenetére
A hidegfúzió technológiai leírását tárolod otthon?
Nem jársz messze...
Még a végén kiderül, hogy én vagyok Egely György...
Nem azért, mert annyira félek, h feltörik a wifi-m, hiszen még egy CP is megfogja a belépőket, amit nem lehet kicselezni, hanem csak kíváncsiságból végigmentem rajta és ami hibát találtam, azt kijavítottam... ...volna, ha meglenne a kernel forrása valahol. Amúgy egy ilyen modulmódosítással is rengeteg újdonságot tanultam a C-ből. Ahhoz képest, h ~1 éve még 0 voltam belőle, mostmár azért elég komolyan beleástam magam, de így is mindig van mit tanulni.
Illetve az a szerencsétlen kernel nem most kéne először... Shibby pedig közel 1,5 hónapja egyik e-mailemre sem reagál...
-
-
válasz
#79335424 #6174 üzenetére
Szia!
Foggalmam sincs, h mi az a hi-link, de gondolom az első lépés az lesz, h az lsusb kimenetéből ki kéne hámoznod a dongle chip típusát és meg kell keresned a hozzá való linux modul forrását és ezt a Tomato kernelforrásában le kell fordítanod. Gondolom ha még nem csináltál ilyet, picit hajmeresztőnek tűnhet, de hidd el nem bonyolult. Csak azt nem tudom, h a kernelforrást Shibby kiadja-e.
Majd csak utána jön a program stb telepítése/beállítása.
Szerk:
Esetleg, ha megy az lsb parancs tomato-n, akkor segíthet még ő is:
lsb_release -a
(Asszem így van a parancs)
-
válasz
#79335424 #6167 üzenetére
Nem biztos. Lehet a webszerver hibája is.
Amúgy a nason hogyan oldod meg a titkosítást? Vagy simán kirakod http-n titkosítás nélkül?
@Intruder2k5
A php szkriptedben állítod a MIME typeokat? Vagy a webszerveren be van állítva rendesen? Azt nem tudod, hogy az NGINX támogatja-e a htaccess fájlokat?
@NagyZL
A böngésző konzoljában (asszem f12, de jobbklikk, elem megtekintése) nézz rá, hogy nem dob-e undefined mime type using the default <a szerver alap mime-ja, ez általában dokumentum> hibát, vagy vmi hasonlót. De szerintem egy nagyobb tudású apachecsak jobban járnál, csak nem tudom mennyire bírná a router... Ott nem kell ilyesmivel szórakozni, hanem bekapcsolod a konfigban a webdavot és a mime listát betölteted és már megy is!
-
-
-
-
-
válasz
#79335424 #6043 üzenetére
Nem sajnos. Amit lehetne, az a --bind kapcsoló, de ez ebben a mount binárisban nincs benne...
@gt7100
Szerver oldali probléma kizárva. Természetesen roottal (vagyhát adminnal) csatolnám fel. A probléma egyértelműen kliens oldali, hisz mondja is, h nem tudja létrehozni a /opt csatolást, mivel read only a filesystem... De ha ez megnyugtat a cifs1 mappába fel tudtam csatolni ugyanazzal a paranccsal a nas mappáját. Sshfs csatolást nem tud a tomato? Az talán jobb lenne, bár én nem találtam ilyen binárist.
Ui.: a guest elérést letiltottam teljesen az smb konfigjában.
-
-
válasz
#79335424 #5669 üzenetére
Szia!
Gondolom a JuiceSSH.
Sajnos nem tudok egyenlőre segíteni...
A tomato-t nem vágom, csak sokat volt dolgom linuxos "routerrel", ezért megy a dnsmasq, meg az iptables. De pl a vendéghálózat otthoni hálózat elérését sem tudtam megcsinálni, mert nem ismer(t)em a változóit.
Ki tudnám deríteni, h mivel lehet ki-/bekapcsolni(ehhez router reboot mindenképpen kell!), de sajnos a routeremen baromi kicsi a JFFS, így nem tudok tenni rá uclibc-t, illetve gcc-t. Van 5letem, h hogyan tudnám megoldani, de arra várni kell, mert egyrészt sokáig nem leszek BP közelében (vpnről biztonsági okokból a routert nem érem el
), másrészt sikerült lefordítani a freeradiust a nasra
és az most egy pár napig kitölti minden szabadidőm.
Azt tudom, h ki lehet nyerni változóba az aktuális feltöltési/letöltési sebességet. Ezt lementeném egy fájlba(a 2 változó kimenetét) és abból a fájlból próbálnám meg automatizálni a Bandwith limiter config fájlját. A gond itt az, h nem tudom hol van ez a config. Ahhoz, h remountolni lehessen írhatóvá a / -t kellene vmi rendes "keretrendszer", mint pl az optware, csak eddig nem sikerült feltenni cifsre...
-
-
zambozoli
aktív tag
-
válasz
#79335424 #5644 üzenetére
Pedig csak a BW Limiter lehetőségei állnak legközelebb ahhoz, hogy meg tudd valósítani az elképzelésed. Ott ugye be tudsz állítani egy garantált minimum sebességet, amit minden körülmények közt biztosítani szeretnél az eszköznek, illetve egy maximális sebességet is, amit akkor vehet igényben, ha más eszköznek arra nincsen szüksége. Ugyanez beállítható IP tartományra vagy VLAN-ra is.
Ha ezzel nem megy, akkor szerintem nem is találsz más megoldást.
-
-
válasz
#79335424 #5407 üzenetére
De lehet. Sőt Virtual Wireless funkcióval létre lehet hozni egy AP-t is, akár ugyanazon a rádión is, de ez további WiFi sebesség feleződést fog eredményezni. Ez annyit jelent, ha átlagosan 100Mbps elérhető sebességgel számolunk egy n szabványos 300Mbps routernél, akkor az 4 felé osztva már, egy kliens esetén is 25Mbps-t jelent. Ha két három kliens csatlakozik hozzá, akkor további lassulás várható.
-
-
-
-
válasz
#79335424 #5301 üzenetére
Igen, át kell állítani a WAN kapcsolat típusát.
De minden bizonnyal meg lehet oldani, hiszen a Tomato minden beállítást az NVRAM-ban tárol, amit lehet parancssorból írni, akár időzítve, akár scriptből, stb... Nem kell hozzá LAN-ra kötött eszköz se, ezt meg tudja oldani a router önmaga is, ha megszűnik a WAN kapcsolat. A problémát én a visszaállításban látom, vagyis ha átállítod 3G-re a kapcsolatot, akkor honnan fogja megtudni a router, hogy közben megjavult a kábelnet?
Nem értelek félre, nyugodtan ötletelj, ezért van a fórum.
Régebbi routerre a megoldás a DualWAN, de új vasra sajnos ez nem létezik tudtommal.
-
Santino
aktív tag
válasz
#79335424 #5221 üzenetére
Azért egy nyitott wifi elég nagy biztonsági kockázatot jelent, főleg akkor amikor még úgymond szűz a router. De akkor ne a biztonság oldaláról közelítsük meg. Ha wifin keresztül töltenél fel egy configot és az valamiért menet közben elszállna, (bezavar egy másik hálózatnak a forgalma, stb.) akkor sikerülne egy darab vasat készítened, amit nem biztos, hogy könnyűszerrel helyre tudnál állítani. Nem kifizetődőbb egy pár perc erejéig a kábelt használni?
Mellesleg én is megértem a wifi által nyújtotta kényelmet, nincs is ezzel probléma. Ezért (is) találták ki. -
válasz
#79335424 #5221 üzenetére
Bár én jelentős részben kábelt használok, ugyanakkor valahol megértelek, hogy ez neked személy szerint kellemetlenséget okoz, de például OpenWrt esetén is inaktív a WiFi egy szűz konfigban, és a Tomato telepítéséhez (recovery mód) is elő kell szedni az UTP kábelt, és megítélésem szerint ezzel nincs is gond, ennyit be lehet áldozni a biztonságért.
Ugye még opció lenne, ha alapértelmezetten wifi-ről nem lehetne elérni az admin felületet, de ezzel akkor Te megint nem lennél előrébb, hiába lenne aktív a kódolatlan wifi.
Illetőleg ha már biztonság, én alapértelmezetten letiltanám a telnet-et is, mert az sem kisebb veszélyforrás.
-
Proci85
senior tag
válasz
#79335424 #5178 üzenetére
Én is használok Tomato-t, igen így néz ki a főmenüje. De mi a válaszod?
Szóval a routered fogná össze a többi külső VPN kliens-t vagy a szervert meg tudod esetleg oldani máshol?
Ha te leszel a szerver, hány kliensed lesz és mekkora forgalommal?Ha csak magadnak otthoni szórakozásra kell VPN szerver, teljesen felesleges dedikált routert beállítani a VPN szerver miatt. Mehet az a főroutereden.
-
Proci85
senior tag
válasz
#79335424 #5175 üzenetére
Tuti vpn szerver lenne vagy csak kliens?
Ha kliens, akkor a vpn-en menne ki minden csomag (=default gw)?
Nem csak az összekötni kívánt hálózati eszközök elérésekor kommunikálna?
Nálam az utóbbi van. Egy vpn koncentrátorra kapcsolódok, az egyik lába egy Tomato-s router. Így érek el több céges és otthoni hálózatot. Mivel így minimális a vpn forgalom, nem terhel. -
válasz
#79335424 #5062 üzenetére
OK, Telekom-nál nem megoldható állítólag, de szerencsére nem vagyok mobilnetre kényszerülve.
-
-
-
válasz
#79335424 #4984 üzenetére
Nem, mert közben volt már egy 125 és egy 126, csak ARM-re, amit nem jelzett a főoldalon a hírek közt, ez 127-es verzió lesz.
-
Kovesz82
tag
válasz
#79335424 #4970 üzenetére
4955ös válasz:
A wifivel kapcsolódó laptop és a kábellel kapcsolódó média lejátszó között rettentő lassú az adatátvitel 2 MBit, de olykor leesik 0,5 Mbitre is. Ez mitől lehet?
Router ugye Asus RT-N12 D1 tomato-val laptop wifi egy Atheros AR9285 (150 MBit), média lejátszó routerrel 100 Mbittel kapcsolódik.
Valami ötlet? Köszönömez így már elég? Ennél több infót mire mondjak?
Jah még annyi ,hogy Tomato firmware van rajta és a net tökéletesen jön 60 Mbittel vele a laptopon. még valamit? -
-
nOvOp
senior tag
válasz
#79335424 #4907 üzenetére
Regisztráltam a NoIP DNS oldalon. A routerben a DNS 1-nél beállítottam. A Last Result résznél, kiírta, hogy sikeres frissítés. Ha beírom a böngészőbe a host nevet, akkor elérem a router torrent részét. Megcsináltam a mobilos beállítást, ahogy a leírásban szerepel (nem állítottam el korábban az értékeket). Létrehoztam egy teszt felhasználót.
Viszont továbbra is időtúllépést jelez a telefon és nem akar kapcsolódni. 2 telefonon is kipróbáltam. Mobilon a szerver címét csak az alábbiak szerint kell beírni, igaz: sajátnév.ddns.net ? Tehát elé nem kell semmi egyéb?
Illetve ami még talán szóba jöhet, hogy ez egy T-homa net. Vagyis van egy kis fekete doboz (amibe megy koaxon a net) és ez csatlakozik a routerhez. Viszont távolról elérem a router torrent részét. A router távolról való webes felület elérése le van tiltva. -
válasz
#79335424 #4876 üzenetére
Szia!
Nem Te bénázol, sajnos MIPS eszközökre még nincsen, ez már a második, vagy harmadik olyan kiadás Shibby-től, ahol előbb csak az ARM build-et fordította le, majd ha az hibátlannak bizonyul néhány napi tesztelés után, akkor jön a MIPS verzió! Szóval egyelőre várunk...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest