- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
nyikszi #10287 üzenetére
Nem olyan régen említettük az adblock-t ebben a fórumban.
-
-
válasz
nyikszi #10287 üzenetére
Nem tudom '19-ben milyen kontextusban volt ez a kérdés, de lehet akkor szimpla frissítésről volt szó, esetleg 1-2 verzióugrással, ami tényleg simán működik reset nélkül, az esetek többségében. Most viszont feltettél egy feltehetőleg több éves Tomato-ra egy friss verziót, ilyenkor kötelező a reset.
Hűha, pedig a DIGI internet topik is erről szól úgy három napja.
-
nyikszi
őstag
válasz
nyikszi #10284 üzenetére
Na, lehet a kábel lesz a ludas, mert most a laptopra rákötöttem egy másik kábellel a routert és jó, innen elérem. Kopp-kopp-kopp... De hogy csak úgy hirtelen elmenjen, rossz legyen a kábel? Meg miért van net ha rossz? Nem értem. Meg a laptop wifi-n keresztül többet tud sebességben, mint utp-n? Na ezt aztán végképp nem értem.
-
-
-
-
válasz
nyikszi #9646 üzenetére
Nem titok, egy Xiaomi Mi Router 3G és egy ASUS RT-AC57U Padavan firmware-el. Előbbi a fő, élesben működő router, utóbbin inkább csak a firmware-eket próbálgatom, építgetem.
-
válasz
nyikszi #9257 üzenetére
Tekintettel arra, hogy itt egy elég nagy verzióugrásról lenne szó, elengedhetetlennek tartom az nvram törlést, és manuális újra beállítást. Így aztán az fw csere menete...
1. Ha aktív a JFFS, akkor először mentsd annak tartalmát, majd ezután kapcsold ki.
2. Az Administration -> Upgrade menüben betallózod az fw-t, alatta pipáld be az "After flashing, erase all data in NVRAM memory" opciót, aztán nyomj az Upgrade gombra.
3. Újraindulás után JFFS formázás, majd visszamásolhatod annak mentett tartalmát.
4. Beállítás... -
-
-
Roland06
aktív tag
válasz
nyikszi #8388 üzenetére
Üdv
Sorry igazad van 140-es (tomato-RT-N18U-ARM--140-AIO-64K-NOSMP). Kipróbáltam a 138-ast is de ugyan az a probléma! Nem értem! Csak a laptop wifi-n az internet sebessége gyakorlatilag nulla. Ha telefonon vagy tableten mérem ott tökéletes. Ha a laptopot a telefonhoz csatlakoztatom (wifi) akkor jó a sebesség vagy ha kihagyom az asus routert (tomato) akkor is rendben van a sebesség...(UPC gyári router). Kábelen is jó.....
Mi lehet???? -
Roland06
aktív tag
válasz
nyikszi #8383 üzenetére
Hello.
Talán úgy néz ki , hogy egy teljes reset után megoldódni látszik a dolog..... (vmit elállíthattam)...
Viszont van egy érdekes dolog ami a reset előtt is fennállt és elképzelésem sincs hogy mi lehet!
Wifin a laptop internet sebessége gyakorlatilag majdnem nulla de csak a laptopon! Telefon, tablet,TV ....mindenhol jó de a laptopon semmi és csak wifin.Kikapcsoltam a letöltést is és akkor sem változik..
Mi lehet? (teljes NVRAM memory törlés is volt) -
válasz
nyikszi #7402 üzenetére
Nyilván igen, törölődnek, de ez lenne a cél, mivel elállítottad.
Ha csak az az egy beállítás a rossz akkor igen, illetve utána kell még az nvram commit, és a reboot. Ha mást is sikerült elállítani, akkor viszont több fog kelleni. Van még néhány beállítás erre vonatkozólag.
nvram show | grep http_
-
-
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
nyikszi #7280 üzenetére
Administration - Logging - Custom Log File Path: itt adjál meg egy olyan elérési utat, ami mindig elérhető (tehát mondjuk egy reboot során is). Én pl. vettem egy kis pendrive-ot, azt bedugtam az egyik USB csatiba és annak a "Log" mappájába írja a system log-ot és a webmonitor log-ot is. Ja és a Bandwidth log-ot is. Így gyakorlatilag meg van a teljes log "történelem" hónapokra visszamenőleg.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
nyikszi #7276 üzenetére
Szia!
Szerintem azért, mert teljesen kihajtod. Tehát arra gondolok/célzok, hogy a torrent letöltéseden nincs sebesség korlát
USB and NAS - BitTorrent Client - Limits: itt mi van beállítva? Mekkora a neted?
USB and NAS - BitTorrent Client - Advanced settings: itt hogyan van beállítva a "message level" ?
Üdv: Szabi
-
-
válasz
nyikszi #6988 üzenetére
A routeren futó szolgáltatások eléréshez nem kell port forwardot beállítani! Az admin felület távoli elérését az Administration -> Admin Access -> Remote Access és alatta a Port menüpontban tudod engedélyezni.
FTP esetén pedig az USB and NAS -> FTP Server oldalon az Enable FTP Server opciót kell Yes, WAN and LAN állásba tenni.
-
-
-
-
válasz
nyikszi #6961 üzenetére
Vagyis ezért nem működik... Egy port, egy kliens, egy alkalmazás. Te ugyanazt az 51515-ös portot forwardoltad a 192.168.1.51 IP című kliensre, illetve a routerre is egyszerre. Na már most egy portot csak egy helyen használhatsz, és a routerre történő forwardot töröld ki, mert az felesleges, azt intézi a firmware automatikusan. Vagy a routeren a transmission-nak, vagy a 192.168.1.51-es kliensen az uTorrent-nek válassz másik portot!
-
-
válasz
nyikszi #6956 üzenetére
Honnan, hogyan tesztelted? Közben futott a transmission?
Én nem használok rendszeresen transmission-t, de próbálgattam többször is, akkor Web Control-ból tesztelve nyitottnak mutatta azt.
Illetve persze a webes teszt is zöldet adott.
-
válasz
nyikszi #6947 üzenetére
Igen az van, de nincs semmi gond, felhívod az ügyfélszolgálatot, és kéred, hogy állítsanak publikus IP-re, pár perc alatt megcsinálják bárkinek. Azért csinálják, mert fogyóban vannak az IPv4 címek, és ha tudnak is venni még tartományt, az nem olcsó. Így inkább apránként átrakják az előfizetőket NAT mögé, aki reklamál azt visszateszik publikus címre, de ez szerintem még az előfizetők negyede sincs, a többség észre sem veszi.
-
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
nyikszi #6894 üzenetére
Innen nem olyan vicces a szitu. Gyakran rendelek a PC-Land -tól (személyes átvétel). Minap megyek valami kütyüért, látom, szemben a polcon egy router doboza (talán valami Asus), rajta felirat: "4G modem compatible". Azt hittem, a guta üt meg. Kedvem lett volna lekapni a dobozt, széttépni, és beleordítani, hogy
-Milyen 4g modem, te ökör? A kisujjamból szopjam ki?
A Shibby kompatibilitási listán szerepel az e3372, csak az nem, hogy honnan akasszak le egy non Hi-Linkes -t, amikor a webshopok nem tűntetik fel, hogy milyen firmware verziójút árulnak. -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged