- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szia!
Az rTorrent parancsokat pl. itt is megtalálod, de elsőként be kell lépni a SCREEN-be, amiben fut az rtorrent.
screen -R screen_neve
-
nOvOp
senior tag
A jel erősebb, viszont a kapcsolat gyakran megszakad
A telefonokon a wifi ki-be kapcsolásával helyreáll, de bosszantó így használni. Nem beszélve, hogy a család a fejemet veszi már érte...
Próbáltam már, hogy inSSIDer-rel megnéztem a hálózatot és fixre állítottam az ajánlott csatornát (több csatornával is próbáltam). Kikapcsoltam az 5GH csatornát (ezt én nem tudom úgysem használni, bár nem tudom hogy befolyásolja-e). Semmi sem segített. Így azt hiszem mégis a mögé kötött régi asust (RT-N10U) használjuk majd. Viszont az lasssabb sebességet tud wifin. Jelenleg a T eszköz 50/5 MB sebességet tud, az asus meg 30/5 MB-et. Az asust próbáltam már teljesen resetelni (gondoltam, már tele lehet mindenféle beállítással és esetleg az zavar be), de akkor is csak ennyit tudott 20 MH-en (40-en kevesebbet). Itt is kiválasztottam a megfelelő csatornát.
Igazából annyi a kérdésem csak, hogy ez a router valójában csak ennyit tud wifin? -
Szia!
Ugye tudod, hogy a .-tal kezdődő fájlnevek Linux alatt rejtett fájlok, melyek alapvetően nem látszódnak könyvtár listázásoknál. Tehát lehet, hogy mégis van .passwd fájlod, csak nem tudsz róla.
De egy
ls -a /mappa/
véget vet a "bújócskának"!
Illetve ha a @Intruder2k5 által írt fájl tartalmát szeretnéd kiiratni, akkor
cat /opt/etc/lighttpd/.passwd
és kidobja.+ ha nem ott lenne a fájl, de pontosan tudod a nevét, akkor így tudsz rákeresni (pl .passwd esetén):
find / -name .passwd
(#6522) Intruder2k5
+1 Ha a lighttpd basic auth modulja titkosít, akkor nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag is!
-
-
-
-
-
-
Igen megoldható, amennyiben az ASUS-t átállítod switch módba.
-
-
Szia!
A Telekom-os eszközt IPTV mellett már nem lehet bridge módba állítani. Az, hogy nincsenek azonos tartományban, nem baj, hanem szükséges, ha úgy lennének, nem is működne. Egy megoldás van, a SagemComm eszközben az ASUS WAN IP címét beteszed DMZ-be, az ASUS-ra pedig Tomato-t teszel, mert NAT mögül a gyári firmware nem tud DDNS-t frissíteni.
-
-
Gondolom így nem fog menni a kibontás a letöltés után. A gond az lehet, hogy az rTorrent felhasználódnak vagy nincs joga használni, vagy nem létezik az unrar fájl/bináris. Sajnos nem használok torrentkliens-t, így ennél többet nem tudok mondani, de biztos vagyok benne, hogy a log picit részletesebb infókkal fog szolgálni. Az remélhetőleg ki fogja bökni a hiba pontos okát.
Elkéstem... Intruder kolléga mindig megelőz!
Milyen érdekes, hogy mind2-en "Gondolom"-mal kezdtük a hsz-t.
-
-
-
Szia!
Elsőként válassz megfelelő csatornát, ami a tömöttség ellenére a legkevésbé terhelt.
WiFi csatornaválasztás az inSSIDer program segítségével
Én javaslom, hogy a kisebb interferencia miatt próbálkozz inkább 20MHz-es csatornaszélességgel. Ezen kívül még lehet emelni egy kicsit az adási teljesítményen (Advanced -> Wireless -> Transmit Power), mondjuk 100mW-ra feltolva.
-
törölt tag
Nem erre találták ki, de sztem nincs ebben akkora csont. Ami kell, azt kimásolod másik eszközre, a pen -t hagyod torrentre, ha lehal, akkor bal váll fölött, nagy ívben elhajítod és veszel egy másikat. Régebben a NAS -omhoz is pendrive -ot használtak az ffp keretrendszer és alá a Transmission telepítésére. Nem volt ritka jelenség a pendrive elhalálozás. Szerencsére már vannak jobb módszerek is.
-
Az /opt partíciót csak Linux alatt tudod másolni, sőt jó lenne a routeren megtenni, különben jogosultsági, és filerendszer tulajdonjogi problémáid lesznek, azaz nem fog működni semmi. Esetleg be lehet csomagolni, majd az új eszközre kicsomagolni, ha nem tudod a kettőt egyszerre rákötni.
A /nas mappa tartalmára ez nem vonatkozik, ott csak adatok vannak, azt másolhatod Windows alól is.
-
Szia!
ITT láthatod, hogy mit használnak mások RT-N10U-n. Fejlécekkel sorba rendezhető tetszés szerint...
Aktuális ruTorrent letöltés.
https://github.com/Novik/ruTorrent/archive/master.zip -
-
OK! Ha szokása leállni, lehet kellene neki egy ellenőrző script, ami szükség esetén újraindítja. Bár nekem nem szokott leállni, akár hetekig is megy egyhuzamban, de ettől függetlenül nálam is van ilyen script, így legalább logban is látom, hogy nem volt gond...
...
2015.04.13 22:15:02 rtorrent running!
2015.04.13 22:20:02 rtorrent running!
2015.04.13 22:25:02 rtorrent running!
2015.04.13 22:30:03 rtorrent running!
2015.04.13 22:35:01 rtorrent running!
... -
-
-
-
-
-
újraregelt
tag
Ha nincs fenn az optware/entware procps-ps csomagja, akkor nálad is csak a busybox fut, abban meg max. egy w paramétere van a ps-nek.
Bocs, most nézem, hogy "/opt..." az útvonal, az már nem a busybox.Ha megnézed a /opt/bin/ps -? kimenetét, ott vannak az opciók.
Javasolnám a "ps -ef" formátumot. -
-
nOvOp
senior tag
Frissítettem a fw-t, de az rutorrent nem akar elindulni.
Ezt a hiba üzenetet kapom:
[13.04.2015 20:19:02] WebUI started.
[13.04.2015 20:19:03] No connection to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file.Nem tudom, mit felejtettem ki...
Próbáltam letölteni a 3.4-es verziót a rutorrentnél, de ha kicserélem a mappákat, akkor is ugyanaz az üzenet fogad. (na meg a tárhely probléma, ami e leírásban is szerepel a pluginnél...) -
Mármint milyen rutorrent leírás? Az optware telepítőre gondolsz?
-
-
-
Mivel Te mondtad, hogy működik, így természetesen megfelelő a beállítás!
Igen az rtorrent és a PC is simán megy ki a netre.
A VPN mindig lassabb volt, és az is lesz - legalábbis amíg a hardverek nem erősödnek gyorsabban a netsebesség növekedésétől - mert a titkosítás komoly erőforrás igénnyel jár.
-
nOvOp
senior tag
Újabb kérdésem lenne.
A PPTP kicsit körülményes nekem, mert nem mindig csatlakozik a gyári (androidos) VPN. Néztem külön progit hozzá, de nem az igazi. Gondoltam kipróbálom az open VPN-t a leírás szerint
Meglepő, de egyből működött.
A történet a következő lenne. Ebben a leírásban a Server1/Advanced fülnél, a Custom Configuration résznél a "keepalive 30 120"-t kellett beírni. Viszont így a telefonom kapcsolódott ugyan, de szerintem nem VPN-en ment ki. A Viber szakadozott (mint normál adatkapcsolat esetén) és ha felmentem egy oldalra, ahol kiírja az IP-met, ott a voda IP címét írta ki.
Gondoltam módosítom a Custom Configuration résznél a beírt szöveget egy másik leírás szerint "push "redirect-gateway def1" "-re. Így már működik is és az otthoni IP-t írja ki az adott oldal és a viber sem szakadozik.
A kérdésem az, hogy ez a beállítás megfelelő?Illetve ilyen esetben a routerren futó torrent az ugye simán megy ki a netre, tehát nincs köze a VPN-hez? Valamint a csatlakozó (nem VPN-en) helyi PC is simán megy ki?
Vagyis, csak az az eszköz megy ki VPN-en, amelyikkel csatlakozok a routerre VPN-en?
Mindezt azért kérdezem, mert VPN-en mintha lassabb lenne a net (gondolom ez megfelelő). -
-
-
Tomato-ban bepipálod a VPN Tunneling -> PPTP Server -> Enable opciót, lentebb a PPTP User List részben felveszel egy felhasználót jelszóval, amit az Add gombbal rögzítesz, majd alul rányomsz a Save gombra, és innentől a Tomato része meg is van, lehet csatlakozni a szerverhez...
-
-
nOvOp
senior tag
Erre nincs senkinek ötlete?
Nagyon nehéz lenne egy laikusnak beállítani?
Igazából csak egy VPN-t szeretnék otthonra, amit távolról elérek a telefonommal. És lehetőleg olyan megoldással, amihez nem kell külön progi a telefonra, hanem a beépített (android 4.1.2) VPN-nel meg tudok oldani. Ha kell akkor regisztrálok egy másik dinamikus DNS szolgáltatóhoz, ha azzal könnyebb.
A válaszokat köszönöm.
(Frissítsem esetleg a tomato FW-t?) -
-
-
törölt tag
Már írtam neked odaát, hogy a wifi úgy szar, ahogy van. A legjobb egy Mediatek modulos mini PC. Ez elvileg 150 mb/s -sel csatlakozik, de a valós átviteli képessége kb. 30 mb/s. A kábeles meg azért szar, mert az adapterben nem ASIX 88772 chip van. Valószínűleg RD9700, ami Android alatt csak USB 1.1 -re képes. Egy ASIX adapterrel kb. 60 mb/s érhető el egy class10 -es mikro sd -re. Belső memóriába lassabb, mert az adatátvitelben nem a 10/100 -as adapter a szűk keresztmetszet, hanem az eszköz írási képessége. Tudod, hogy volt már dolgom pár droidos mini PC -vel és én is Tomato -t használok.
-
-
-
-
-
nOvOp
senior tag
Megoldódott a probléma, bár nem tudom hogyan, lehet csak figyelmetlen voltam. A lényeg, hogy feltettem az opera böngészőt és abban is megpróbáltam hozzáadni a torrent fájlt. Ott már látszódott a betallózott fájl és szépen hozzá is adta. Ezután ismét visszamentem az eredeti böngészőbe és újra megpróbáltam ott is egy másik torrent fájlt hozzáadni. Továbbra sem látszódott a betallózott fájl, de rányomtam a fájl hozzáadására és hozzáadta. Lehet, hogy korábban rá se nyomtam a fájl hozzáadásra, mert nem látszódott a betallózott fájl, de erre már nem emlékszem. Lényeg hogy működik
-
Nincs, de a WiFi-t kizárnám, a kapcsolat módja ebből a szempontból irreleváns! Androidom nincs, de esetleg ha elküldöd PÜ-ben az adatokat, annyit meg tudok tenni, hogy megpróbálom Windows PC-ről, még kb. 10-15 percet vagyok! Esetleg még a rutorrent hibásodhatott meg, ha tudod cseréld le! Simán másolással megoldható, miután letöltötted...
-
-
Szia!
Egy-egy (főként nagyobb méretű) torrentfile-al láttam már ilyet rtorrent-nél is, TM-et meg nem használok! Minden esetre javaslom, ha webesen nem megy, próbáld meg Win alapú remote klienssel is, rtorrent-nél ez működni szokott! Aztán amikor már bent van a letöltési listában, akkor elindítani/leállítani tudom webui-ról is!
-
-
-
-
-
-
-
Ezt mind az Access Restriction menüben tudod beállítani! Valahogy így...
A Tomato kompatibilis routerek listáját itt találod...
http://tomato.groov.pl/?page_id=69
Újonnan a legolcsóbbak, az RT-N10U, RT-N12 D1, Linksys E900! Esetleg használtan WL--500W, Linksys WRT54GL jöhet szóba...
-
Szia!
"Pl. egy napon csak X ideig használhatja a netet"
Olyan megoldást nem tudok, ami úgy korlátoz, hogy mondjuk minden nap 2 óra net hozzáférés, tetszőleges időpontban, de arra természetesen van lehetőséged, hogy megjelölt időpontok közé korlátozd a hozzáférést, akár naponta több szakaszban is, tehát mondjuk reggel 8-10 közt, és este 5-8 közt!
Kérdésed másik felét nem értem, ha van egy RT-N10U routered, akkor minek szeretnél másikat?
-
-
törölt tag
Ez sem biztos, hogy üdvözítő megoldás. Az y úgy van bekötve (vszínűleg), hogy az egyik ágán megy táp, a másikon adat, plusz táp. Ezért tud működni akkor is, ha csak az adat+táp van bedugva. De a kábelben nincs semmilyen vezérlő, egyszerűen össze van kötve két ér. Ha tápot adsz az egyikre, akkor az az áram meg fog jelenni a másik ágon is. Méghozzá mindkét végén. Azon is, ami a routerbe van dugva. Ha a router fel van készítve arra a helyzetre, hogy az usb portján "tápot" kap, akkor nincs gond. De én már találkoztam olyan eszközzel (igaz, nem router volt), ami az adott szituban kikapcsolás után is világított, mint a karácsonyfa.
-
törölt tag
Sajnos, egyszer minden jó véget ér.
Nem biztos, hogy ez a hiba oka. De azért talán érdemes egy kicsit átgondolni a dolgot. Egy usb porton (2.0) szabvány szerint 450mA mehet át. (3.0=900mA). Ez kevés egy háttértár stabil üzemeléséhez. Ezért szokták y kábelt használva, 2 portról üzemeltetni. A stabilitás a tárnak is fontos, mert különben lehetséges adatvesztés, vinyó sérülés. Ha a router nem szabályoz le, akkor a vinyó átszívhat többet is, mint 450mA. Ez viszont a router szempontjából nem egészséges. Annak is van tápja, ami nem biztos, hogy el tudja látni elég árammal mindkét eszközt. Arról nem is szólva, hogy ebben az esetben a routeren halad át a vinyó táplálásához szükséges plusz áram. Sanszos, hogy előbb-utóbb lesz egy gyenge láncszem. -
Szia!
Erre miért nem használsz FTP-t? Az extplorer nem túl jó ötlet, mert ahhoz ki kell adnod a lighttpd jelszavát, mivel a védett mappán belül van! Ha ez nem gond, akkor létrehozol egy új user-t, beállítod neki a mappát, és ennyi! Esetleg átrakhatod az egész extplorer-t, a szabadon elérhető részbe... De szerintem ehhez FTP kellene inkább!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Igen az kell, de a particionálástól, vagy ha nem akarod formázni a lemezt, akkor is meg kell oldanod, hogy mind a /nas, mind pedig az /opt mappák alatt legyen háttértár! Hogy melyiket használod, ez egyéni döntés, én személy szerint nem szeretem a transmissiont!
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest