- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
czaki
tag
1. Két router van, feljebb írtam is.
RT-N12 egy kisebb szobában, wireless ethernet bridge-ként működtetve, illetve a lakás másik pontján egy RT-N18U, ez kapcsolódik közvetlenül a Digis internetre.
2. Egy éve vettem routert, akkor egy 5 GHz-est próbáltam elsőre, katasztrófa volt. Utána ajánlották az RT-N18U-t mint stabil, 2.4 GHz eszköz. Két nappal ezelőttig jó is volt minden.
3. UTP kábelt csak a falon tudok kábelcsatornán elhúzni, panellakás. Emiatt nem fogom az egész lakást újrafesteni, vésni, kábelcsatornázni, stb.Többe kerülne a leves, mint a hús.
Én egyszerűen azt nem értem, ami két nappal ezelőtt működött, az most ugyanazokkal a beállításokkal miért nem megy? A zsúfoltságot elnézve, van egyáltalán bármilyen menekülő utam a jelenlegi setuppal a csatornaválasztást illetően?
-
törölt tag
w1800r. csak a power led ég, ha utp-t adok neki, akkor azok is. valami még működik benne, de ki tudja mi...
megy majd vissza garba, de mivel valszeg az utolsót vettem meg, így nem cserélik. olyan nagy könnyeket asszem nem ejtek érte. mostanában max 20 Mb/s hozott ac-n a 35 helyett. elkezdtem piszkálni a beállítást, rosszabb lett, visszatöltöttem a beállítást, erre eltűnt megint a 2,4-es sáv, feltettem egy még régebbi tomatót, visszajött a 2,4, de nem volt 5 ghz-es sáv. feltettem a legutolsó victeket és meghalt. a 2,4-es erős volt, de időnként eltűnt.
asszem én végeztem ezekkel a rapszodikus broáfcomokkal, meg valszeg a tomato vonallal is. esetleg a freshtomatonak adok egy esélyt, ha úgy alakul, de inkább majd beújítok helyette egy zsaomit.
egyébként ugyanez van az rtn16-al is tomato alatt, időnként megy rajta a 15 mb/s akár, aztán van amikor meg csak 8, ugyanott, ugyanúgy. újracsatlakozás után egy ideig jó, aztán nem, újraindítása a rúternek szintén megjavítja egy időre.
merlinnel, ddwrt-vel nem volt ilyen gondom vele, igaz, azokkal nem is ment 10 mb/s fölé. -
tjsz
Topikgazda
A kiegyenesítés ilyenkor már nem segít. Ha egyszer "megtörted" a kábelt, akkor azon már nem fogsz soha valódi 100 Mbit/s (vagy 1 Gbit-es) sebességet elérni. Ugyanakkor ez az inverter nem egy file szerver, hogy ekkora ("nagy") sebességgel elérd, tehát monitorozásra elég lesz az a sebesség, amit ezen a hajlított kábelen keresztül elérsz.
-
tjsz
Topikgazda
-
B@ldrick
aktív tag
Kezdetektől megvan, más hiba nem tapasztalható, pl. újraindulások. Frissítettem 140-re most a /tmp 0%-os használtságú, szerintem feltelítődik idővel és nem tud írni oda ezért hal be csak pár funkció. Pucolnia kellene.
tmpfs 61.9M 248.0K 61.6M 0% /tmp
Syslog internally nem lehet az oka? Hová irányítsam? -
-
-
Lasersailing
senior tag
windows alatt a parancssorba. De próbáltam belinkelni a windows intézőből. ill linux alól is.
Intézőbe beírtam \\192.168.1.100\-t is, de ez sem működött.
Most kérdésed után megpróbáltam Linux alól is a linux parancssorába, szintén nem segített!7556 TJSZ:
Képernyőképek:
[USB support]
[file sharing] -
tjsz
Topikgazda
Szia!
Köszi a tippet! Igazából én pár GB-os, csak USB-s, olcsó és tartós megoldást keresek. Most az az irány, hogy egy külső merevlemezházba rakok egy max. 40GB-os vinyót és meglátom, hogy mennyi ideig fogja bírni. Ez pár ezer Ft-ból kivitelezem. Egyébként azért nincs nagyobb mobil vinyó erre a router-emre kötve, mert a NAS, DLNA, torrent funkciókat egy belső hálózaton működő routerrel (+mobil vinyóval) oldottam meg.
-
fonix232
aktív tag
Igen, tisztában vagyok vele. Viszont sem Shibby sem az AdvancedTomato, stb. nem támogatja az AC68U azon revízióját, ami egyezik az AC66U_B1-el. Ez a híres-neves C1 revízió, ami processzort váltott (az A1, B1 revíziók a BCM4708A0 processzorral érkeztek, ami 800MHz, 2 magon, míg a C1, és a 66U_B1 a BCM4708C0 procival jön, amit az Asus overclockolva, 1000Mhz-en adott ki).
-
-
Igen, megvagyok
138 K26ARM USB, ez viszont egyedi, úgy látom. Akkor félig-meddig úttörő lettem.
Sikerült beüzemelni a transmission klienst, külső hdd-vel. Egyelőre sorra ellenőrzi őket, így 8-9MB/s sebességet mutat, ami elég jó szerintem, mivel 100megabites netem van.
A beépített vinyót kivettem, így is szuperül üzemel a router eddig. A ventilátor a leglassabb fokozaton megy, de még hallani valamennyire. Majd valami passzív megoldást keresek. 86 fokot mutat a processzor hőmérsékletre, ez nem tudom mennyire hiteles. -
Azóta még próbáltam újratelepíteni webes felületről. No az működik is, de ssh-t nem sikerült újra életre kelteni, pedig flasheltem azt is. Azzal kéne a cfe mini servert, ami elvileg tegnap felment, de nem elérhető. Nem is értem, mert kiírta, hogy telepítve, meg ment a 192.168.1.1 pingelése is. Írtam még pár fórumba, hátha az oroszok segítenek. Ahogy látom már is járt már így, csak a megoldást nem látom még. Webes felületről meg nem merem a tomatot ráküldeni, bár elvileg ez dupla romos készülék, tehát visszaállna az eredetire ha nem sikerül elindulnia, mint a bios némelyik alaplapon.Gondolom én. -
-
Köszönöm, ezt olvastam. A következő 2 oldalon elég ijesztő tapasztalatok is vannak, 1-2 téglásított routerről, azért nem mertem még belevágni. Egyelőre keresem az infókat, meg frissítem az orosz tudásom. Anno csak megérte tanulni, legalább be tudok lépni a 4pda.ru-ra. Inkább tomato, mint ddwrt.
Ott van a xiaomi oldalán a 2 legújabb firmware is, a developer is, de semmi infó, kínain kívül van-e angol benne. A régebbi romokat meg nem leltem meg. (Mondjuk ezen a linkelt oldalon van, de hogy melyik verzió az nem derült ki.A jelenlegit még nem találtam meg, pedig az tuti angol) Ez már kihívás, lesz miről blogolni. Remélem happy enddel zárok. -
Én szintén nem fogok áldást mondani olyanra, amiben nincs tapasztalatom. Fentebb is leírtam, hogy nem tudom miként kell feltenni Xiaomi routerre az fw-t, ez tegnap óta sem változott. A neten keresni meg gondolom tud ő is... Amikor valaki egy ilyen routert vesz, nyilván tisztában van azzal, hogy (magyar) support nem nagyon lesz hozzá.
-
-
-
-
Én elég rég óta Google DNS-t használok, és amíg nincs vele problémám, ki is tartok mellette. Egyébként nálam nem a router a DNS szerver, hanem DHCP-vel kiosztom a klienseknek a Google DNS címét, és forduljanak közvetlen ahhoz.
Basic -> Network -> Static DNS
8.8.8.8
8.8.4.4Advanced -> DHCP/DNS -> Use internal DNS (pipa ki)
Advanced -> DHCP/DNS -> Use received DNS with user-entered DNS (pipa be)
Advanced -> DHCP/DNS -> Prevent DNS-rebind attacks (pipa be)
Advanced -> DHCP/DNS -> Intercept DNS port (UDP 53) (pipa be) -
-
csixy
addikt
Ezt szeretném kérdezni: Itt van a router hátulja a portokkal és itt van a vlan táblázat, amin furcsállom, hogy a WAN és a LAN4 össze van keverve, de végül is a kék port WAN-ként működik és a sárgák meg LAN-ként működnek. Akkor ez így helyes és kész? Vagy esetleg megcserélhetem a Port4 és a WAN port beállítását, de akkor azután a valóságban a sárga IPTV csati lesz a WAN portom és kék wan port fog a LAN4-gyé válni??
-
csixy
addikt
Most egy piros fritboxos UTP kábellel van összekötve , megegnézem biztosan Cat5E kábellel is ,de szerintem nem az lesz a baj. Megnézem gyári FW-vel is és másik gigabites routerrel is és direkben PC-vel összekötve is.
Ha sehogy se jön össze a legalább 300-as letöltés akkor felhívom a telekomot. -
-
-
törölt tag
Fél óra? Haha! Ez egy .exe. Nem tudom, hány éve kezeltem utóljára Windows -t, és az egy XP volt. Most lett egy Win 10 -es kütyüm, de csak nézek rá, mint borjú a ... Gyorsan dobtam rá Linuxot, meg Androidot, hogy látnom se kelljen az a ..... Szóval, csak az fél óra lenne, hogy megfejtsem, hogy mit, hol találok azon a kicsempézett képernyőn. Egyébként sem vagyok egy terminálhuszár. Nem nekem való. Bemegyek a bótba, megveszem, használom. Ehhez képest, hónapok óta küzdök ezzel a pitiáner problémával, és ez már nagyon bosszant. Közben havi 5600 -akat fizetek egy 3/0,3Mb/s netért. Szerinted mennyire van tele a hócipőm ezzel a b...kodással?
-
törölt tag
Köszi!
Pár hét alatt biztos sikerülne ez a metódus, de addig is kéne nekem egy router, ami kezeli a 4G -s modememet. Erre nincs valami ötleted? Mert az remek, hogy visszahozom a halálból a Linksys -t, de ezzel még nem valósul meg az eredeti cél. Ha viszont egy másik router -rel megvalósul, akkor utána minek küzdjek ezzel? -
Köszönöm, mindezen már sokszorosan túl vagyok...
Három routeren csináltam végig hajszálpontosan azonos módon mindkét eljárást (miniserver vagy TFPT2): az egyiknél pöccre simán sikerült feltenni a Tomatot mindkét módon, a másik két routernél viszont mindig azonos módon, azonos pillanatban szakadt meg maga a feltöltés. Csak Tomato 132 esetén, az AsusWRT alapú FW-ek felmentek. A router topikjában már mindenki (különösen Intruder) nagy örömére kinyavalyogtam magam, de nem találtunk megoldást.Valahogy biztosan meg lehet oldani, de azért jó lenne tudni, hogy konkrétan menüben van-e az emltett öngyógyító funkció, vagy esetleg megtáltosodom, és beletanulok a szkriptelésbe.
Köszönettel: MaCS
-
tjsz
Topikgazda
Nekem pl. egy régi Tomato-val szuperul működik. 6 éve. Mindenféle gond nélkül. Egy wifi-s net szolgáltató fele néz a router, kap publikus címet, belül oszt privát címet, stb. Tehát NAT-ol, ahogy Intruder2k5 is írta.
Wireless bridge mód: a régi tomato-val WPA2-es titkosítással valóban gond volt, csak WPA-val ment, Shibby féle tomato-val már megy a WPA2 is. Több helyszínen is így oldottam meg az összekötést. Ilyenkor a wireless bridge módban lévő eszköznek egy fix IP-vel kell rendelkeznie és ügyelni kell arra, hogy a DHCP szervered lehetőleg ne ossza ki azt a belső IP címet, amelyen a hálózati cuccaid működnek.
Üdv: Szabi
-
-
-
-
csixy
addikt
wireless ethernet bridge módot sikerült beállítani
amikor átállítottam gateway módról router üzemmódba ,akkor kicsikét betojtam ,ahogy újraindult és farkasszemet néztem egy darabig a CFE browserrel a fix IP címemről. De már jó. Csak el ne felejtsem a router LAN IP címét, ha majd egyszer újra akarom configolni arra a célra amire vettem, majd ha megérkezik az üvegszálas internetem. -
-
Szia!
A kicsi jelzővel nem arra szerettem volna utalni, hogy lenézném a routered, vagy mert gagyi. !!!
Csak a 8 megás flash miatt írtam...
Egyébként két napja én is a soros kábellel szívok, meg azelőtt is volt már vele dolgom, szóval tudom, h jó dolog.
Majd megkeresem a szkriptet, de jelenleg a nasom, amin volt, darabokban áll és várja a friss debian-t.
Persze! Az egy dolog, h a szoftvereket (főleg ARM-on) ismerem, de a segítséged nélkül nem lennék most itt. Úgy ismered ezt az OS-t, mint a tenyered!
Respect!
-
-
Szia!
Ugyan nem nekem címezted a hsz-t, remélem nincs harag, ha én is reagálok.
Én azon a kis Tendán nem ajánlom a frissítést, ami ettől függetlenül gondolom megoldható lenne... Ha csak az adblock kell és pl a multiwan nem.
Inkább azt ajánlom, h tegyél fel egy adblocker szkriptet a mostani konfigra. Ha gondolod, kikeresem Neked és bezippelem azt, amit annó használtam.
Persze, ez csakis a Te döntésed!
Ui.: az entware simán visszaállítható, de a Tomato webGUI-s backup nem fogja tartalmazni!
-
Én ezt javaslom: tomato-RT-N18U-ARM--132-AIO-64K-NOSMP.zip
A gyári fw menüjéből nem megy fel, failsafe módba kell állítanod a routert. Segítséget ITT találsz. Ha valami balul ütne ki, a művelet korlátlan számban megismételhető, a routert nem tudod brickelni.
Igen, 1 WAN és 4 LAN fog működni, mint bármely más Tomato esetén is alapból.
Így van, NVRAM törlés és konfigurálás.
-
-
Érdekes, mert ez 11,4MB, de szerintem ez való rá.
-
-
Szia!
Az RT-AC51 MediaTek MT7620A chipsetes, így nincs rá Tomato, az csak BroadCom-ra megy fel. A Tomato támogatási listája itt található, ezen a ma újonnan kapható legolcsóbb USB-s ASUS router az RT-N18U. Ettől olcsóbbat használtan kaphat, RT-N16-ot, esetleg RT-N15U-t. Bár ADSL kapcsolattal simán elbír még a WL-500gP, és az RT-N10U is, de ezek már USB-n is elviselhetetlenül lassúak, legfeljebb 2-3MB/sec sebességre képesek, inkább senkinek sem ajánlom már. Bár ilyen szempontból az RT-N16 se túl gyors (6-8MB/sec), szóval ezzel nem árt tisztában lennie.
-
-
-
-
-
-
-
Nem kell mást csinálni.
Hogy hova töltsön, azt az /opt/etc/rtorrent.conf file-ban adod meg.
Portnyitás az Administration - Scripts - Firewall menüben történik.
Ha végigcsináltad az én optware telepítő útmutatómat, akkor be van állítva a letöltési cél (/nas/rtorrent/work) és a port is nyitva van.
-
-
-
-
Na most a gond az, hogy attól ami az asusrouterforum-on van leírás, itt sem fogom tudni részletesebben és jobban leírni, de ettől függetlenül persze várjuk Őt!
Szerintem ott van Shibby listájában az RT-N12 D1.
Egyébként én Max fw-t szoktam rátenni a D1-re.
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-124-Max.trx -
-
Az NTFS és a FAT támogatást kikapcsolhatod ha nincsen rá szükség, hogy ne is töltse be azokat a modulokat. Sőt lentebb a 3G modem supportot is...
Megosztani az USB and NAS -> File Sharing menüben tudod a HDD-t, illetőleg az FTP Server is aktiválható, sok adat mozgatásánál jól jöhet, mert az többnyire gyorsabb mint a Samba!
-
-
Igazából 128/256MB RAM mellé már felesleges, de ha gondolod meghagyhatod, ezt döntsd el Te! Nekem van, és aktív is, bár nagyon keveset használja a rendszer... Lehet az átparticionálással nagyobb kockázatot vállalsz adatvesztést tekintve, mint amennyit nyersz vele, ha letörlöd a meglévő swap-et!
Igazából a mountolást fstab-ból szoktuk megoldani, de ahol nincsen JFFS a szűkös flash memória miatt (gyanítom nálad is így van), ott van egy egyszerűbb megoldás is, az...
USB and NAS -> USB Support -> Run after mounting
menüt használva, ahova beilleszted ezeket...
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /nasÉrtelemszerűen a partíciók sorszámát módosítanod kell, ha nálad másképpen van, és nem a swap az sda2, stb... Nem tudom Alex tool-ja milyen sorrendben csinálja! Amennyiben szeretnél optware-t vagy entware-t is telepíteni a routerre, úgy szükséged lesz tárhelyre az /opt mappa alatt is, amire elvileg egy külön partíciót szoktunk használni, de akkor sem történik semmi, ha a meglévő partíciót csatolod oda is, vagy akár csak annak egy almappáját bind-eled, az is ugyanúgy működni fog.
-
-
-
A régebbi fw-kben lehetett ezt állítani, de ha jól tudom Shibby azért vette ki ezt az opciót, mert elég komoly terhelést kezdett okozni a szerverén a több ezer router, és talán csak napi egyszer jelentenek most, ha jól rémlik! Sajnos nem emlékszem a tuti biztos intervallumra, pedig olvastam a lengyel fórumon, amikor ez téma volt!
szerk.:
Vagyis még ettől is ritkábban, a...cru -l
paranccsal megnézheted!
Nem tudom, hogy jöttek össze ezek a hülye időzítések, nekem pl. minden nap 20:54-kor keres új fw verziót, illetőleg minden szombaton 20:54-kor küldi a TomatoAnon adatokat!
Megpróbálhatod manuálisan futtatni a scriptet, nem tudom a szerver, hogy van beállítva, fogadja-e az adatokat!
-
beleszólok
senior tag
Apropo shibby: próbált már valaki saját rendszert fordítani? Mennyire bonyolult saját verziót gyártani?
(nagyon szeretném, ha legalább a wifi csatlakozási infókat tudnám logolni, feltételezem, ha normális a kód, egy pár sorral bővíteni, nem lenne nagy szám, de ami leírást eddig találtam, az nem tűnt túl egyszerűnek) -
Ha gondolod írd meg neki valamelyik fórumon...
http://www.linksysinfo.org
https://openlinksys.infoSaját routered linkje egyébként az Administration -> TomatoAnon oldalon, a [Checkout my router] feliraton található!
-
-
-
Amikor feltetted az fw-t, megcsináltad az NVRAM törlését?
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Amíg ez nincs meg, addig szoktak lenni paranormális jelenségek, ezért kell feltétlenül megcsinálni!
Az normális, hogy a webes admin felületen mind root, mind pedig admin névvel beenged, viszont SSH-ba már csak a root jó!
-
1. 10mp reset segített volna, ugyanaz mint az NVRAM törlés!
2. Különbségek megválaszolva!
3. Administration -> Buttons/LEDEgyébként meg Tomato firmware, vagy Router gondok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged