- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70 #9034 üzenetére
Sajnos nem akar összeállni az OpenVPN.
Az a gondom, hogy a server.crt kb. 8200 karakterre jön össze, ha az OpenVPN 2.4-gyel generálom, a Tomatoba viszont ez a hossz nem fél be -- amint menteni akarom a beillesztett tanúsítványt, Az oldal nem működik hibaüzenettel egy üres képernyőt kapok.
Mi lehet a megoldás?
Köszönettel: MaCS
-
akom
őstag
válasz
MaCS_70 #9019 üzenetére
Én anno találtam egy leírást, de szerencsére nem kellett használnom sikerült beszerezni régebb stickeket.
Csakis saját felelősségre csináld! Mert ahogy olvasom a hozzászólásokat páran téglásították a modemüket.Most mennyi a sebesség aminél többet szeretnél?
Én tavaly R7000+E3372+4G antennával 120/25 Mbps tudtam kicsikarni maximum. -
akom
őstag
válasz
MaCS_70 #9017 üzenetére
Aki rábeszélt annak volt tapasztalata ezzel a stick-el és a freshtomato-val ?
Csak azért kérdezem mert anno én még shibby-n próbáltam D-Link 4G stickeket, és sajnos nem nagyon mentek vele.
Jelenleg van két ismerős is aki Huawei E3372 sticket használ a freshtomato-val. Ezzel a típussal biztos megy.Esetleg egy log segíthet hátha van benne valami amin el lehet indulni.
(#9012) Intruder2k5
Sajnálattal hallom/látom... -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #6897 üzenetére
Az számít, hogy milyen firmware van rajta. Ha 22 -es, akkor Hi-Link, ha alacsonyabb számozású, akkor non Hi-Link.
Körbegugliztam, és találtam egy RT-AC68U -t, ami elsőre szimpatikusnak tűnt, de a topikjában eléggé szenvednek a 4G modemekkel. ITT viszont azt írják, hogy a Hi-Linkes e3372 -vel működik. Na, így legyen okos a user! -
tjsz
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #6717 üzenetére
2007-ben vettem meg az első WRT54GL-t, DDWRT-vel kezdtem (23-as verzióval), de a 24-es verziótól kezdve nem volt stabil. Ekkor tértem át a (Zarate féle) Tomato-ra. Ahol (kisebb cégeknél, szervezeteknél) külsősként dolgoztam (mint IT-s), ott mindig WRT54GL-re tértünk át, egyszer be kellett állítani jól és kész. Soha semmi gond nem volt velük. Több helyszínen meg tudtam oldani a WDS-t (tehát több épület, de ugyanaz a wifi), a dulpla WAN-t stb. Volt olyan is, amelyet villámcsapás ért (kábeltv-s modemen keresztül jött be), de annak is csak a WAN portja és az 1-es LAN portja mondta be az unalmast, azóta is működik......
Aztán jött a Shibby féle Tomato, ez nagyon tetszett, szerettem volna az "extra" funkciókat is használni, talán ez volt az egyik oka, hogy az Asus-t vettem. A másik pedig az, hogy a Linksys WAN portjának sebessége korlátozott.....
Kétségkívül, egy "wireless site survey" nélkül lehet élni, de mondjuk egy belső ill. vendég hálózat szétszedés (VLAN-osítás) nélkül vagy mondjuk egy port forward nélkül nem igazán (138-asban ez nem megy).
Több oka is van annak, hogy a padláson van:
- egyrészt légkábelen keresztül jön be a kábeltv-s szolgáltató
- nyáron egy kis ventillátor keringteti a levegőt a rack szekrényben (tehát nem gond a meleg)
- van egy kültéri yagi antenna is, amivel egy másik házhoz lövöm át a net-et
- nem akartam, hogy a lakás földszintjén legyen egy sugárzó cucc, mert akárki-akármit mond, ez nem teljesen egészséges (szerintem). Így a nappaliban van wifi, a (hátsó) szobákban pedig ott van az UTP kábel... -
tjsz
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #6715 üzenetére
Tudom, hogy nincs hibátlan rendszer, de 9 éven keresztül CFW-el használtam egy Linksys WRT54GL-t, ami szintén a padláson, egy rack szekrényben volt (ahogy ez is). De szükségem lett (volna) egy nagyobb teljesítményű-sebességű router-re. És mivel korábban is Tomato-t használtam, gondoltam, jó lesz ez most is. Hát, nem igazán jött be eddig.
-
csixy
addikt
válasz
MaCS_70 #6705 üzenetére
Itt van pár hasznos link a fw feltöltés céljának megvalósításához:
infók a feltöltéshez
http://asusrouterforum.besaba.com/
támogatott router lista
K26ARM
138-MultiWAN/tomato-RT-N18U-ARM--138-AIO-64K-NOSMP.zip
http://tomato.groov.pl/download/K26ARM/132/tomato-RT-N18U-ARM--132-AIO-64K-NOSMP.zip -
válasz
MaCS_70 #6701 üzenetére
Amikor néhány perc erejéig kipróbáltam, a MultiWAN buildben láttam olyan opciót, ahol tetszőleges címet beállítva pingeléssel ellenőrizte a WAN kapcsolat állapotát, és ha sikertelen volt, akkor gondolom újrakapcsolódott. Hogy ez adott esetben elegendő-e azt nem tudom, de szükség esetén egy shell scripttel ez nem lehet nagy ügy, szintén ping parancs, és ha nincs válasz, akkor reboot. Ezt a scriptet időzíted percenkénti futtatásra, és kész. A megírásban gondolom a shell script topikban készséggel segítenek, de gondolom 4-5 sornál nem több az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest