-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Zsolt112
tag
Hamarosan érkezik az Asus RT-N18U routerem, és majd szeretném Tomatoval használni.
A Firmware telepítésével kapcsolatos leírásra gondoltam, láttam hogy sokan hivatkoznak Intruder leírásaira ezzel kapcsolatban. A topikban keresve ezt megtaláltam, csak azért kérdeztem rá nem-e van még másik is. -
-
Fentebb írtam, hogy nem használom, tehát így néz ki.
-
-
hightower
tag
Úgy érted a downspeed korlátozva van? Nekem nincs egy-egy fájlt max sebességen olyan 50% körüli processzor terhelés mellett viszi, most pl, jön egy csomó kisebb cucc (kb 20db) na most 93%-on pörög a proci és 91°C meleg, pedig szétszedtem és bepasztáztam a hűtőjét bőven de sokat nem ért, gyakorlatilag semmit
-
Lényegében arról van szó, hogy a saját otthoni LAN hálózatot, távolról el tudod érni, biztonságos, titkosított kapcsolaton keresztül. Egy megoldás a beállításra van itt:
OpenVPN szerver beállítása statikus kulccsal
és itt még egy halom másik.Az erős titkosítás miatt a sebesség viszont korlátozott lesz, ezzel nem tudsz mit tenni, sajnos a router SoC-ja ennyire képes.
-
Ahogy a többiek is mondják, a rossz user/pass limit csak SSH és a web alatt működik Tomato alatt.
Viszont van egy program, a fail2ban, amit kis szerencsével talán az entware-ng csomagtárában is megtalálhatsz, ő figyeli pl az FTP logot, hogy hány rossz kísérlet volt egy IP-ről és ha eléri a beállított korlátot, tiltja egy iptables szabállyal az IP-t egy megadott időre.
Viszont ennek a beállítása nem egy next-next-finish dolog, és talán egy NASon egyszerűbb lenne ezt beállítani, mint egy routeren, amiben kvázi csak a JFFS és az NVRAM marad meg reboot után... Ettől függetlenül meg lehet csinálni!
-
tjsz
Topikgazda
Azért tolja az arcodba, hogy nem biztonságos, mert a titkosítási kulcsot maga a router generálja le boot-olás után/közben, nem pediglen kulcs kibocsátó cégtől vásárolt. De ettől függetlenül JÓVAL biztonságosabb, mintha http-t használnál.
A bejelentkezési próbálkozások max számát csak ssh-ra ill. telnet-re tudod itt beállítani: Administration - Admin access - Admin restrictions. Web-es bejelentkezésre ilyet nem tudsz beállítani. Tudtommal.
-
Az csak azért van, mert a HTTPS "self signed certificate", vagyis saját magad által aláírt tanúsítványt használ, de ettől még a forgalom titkosítva történik. Firefox-ban a címsorban a lakat ikonra kattintva további információk részben le is van írva ez, gondolom a Chrome is ad róla némi infót. Ha fizetnél egy hitelesítő szervezetnek a tanúsítványért, akkor nem lenne ilyen figyelmeztetés.
Admin felületre nincs ilyen beállítás, csak az SSH és az FTP kapcsolatokat lehet limitálni.
-
tjsz
Topikgazda
http-ben a jelszó "plain text"-ben megy. Tehát ha valaki figyeli a forgalmadat, akkor abból ki tudja szedni azt, hogy mi a routeredhez a felhasználói neved és a jelszavad..... Ráadásul nagyon sokan a router-ekhez ugyanazt a jelszót használják, mint mondjuk az e-mail címéhez, különböző fizetős oldalakhoz stb.
-
-
Nálam van egy /jffs/status_info_mail.sh file, ezzel a tartalommal:
(értelemszerűen az utolsó sorban a címet módosítod)
#!/bin/sh
sleep 5
CURRENT_IP=`nvram get wan_ipaddr`
ROUTER_NAME=`nvram get router_name`
MODEL_NAME=`nvram get t_model_name`
FIRMWARE_VERSION=`nvram get os_version`
UPTIME=`uptime`
DATE=`date`
echo "Content-Type: text/plain; charset=us-ascii" > /tmp/email.txt
echo "Subject:" $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "" >> /tmp/email.txt
echo "------------------------------------------------" >> /tmp/email.txt
echo $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "------------------------------------------------" >> /tmp/email.txt
echo "Model name: " $MODEL_NAME >> /tmp/email.txt
echo "Firmware version: " $FIRMWARE_VERSION >> /tmp/email.txt
echo "Report date & time: " $DATE >> /tmp/email.txt
echo "Current WAN IP address: " $CURRENT_IP >> /tmp/email.txt
echo "Time, uptime, and CPU load: " $UPTIME >> /tmp/email.txt
sleep 30
cat /tmp/email.txt | msmtp emailcimed@gmail.com -
-
-
-
-
-
Próbáld meg entware binárisokkal!
1. Letöltöd innen a transmission csomagokat.
2. Átnevezed a kiterjesztésüket tar.gz-re.
3. Kimásolod belőle a binárisokat a router /jffs/transmission mappájába.
4. Adsz nekik futtatási jogot: chmod +x /jffs/transmission/*
5. A Transmission binary path értékét átállítod /jffs/transmission-re. -
-
-
-
-
-
A pendrive iszonyatos módon fel tudja zabálni a SoC erőforrásokat torrentezés közben, nem több szálas írásra / olvasásra van kitalálva. Én is ext filerendszert javaslok rá, de lehetőleg naplózás nélkül, mert ez még további terhelést jelent. Pendrive esetén a slotok maximális számát 5 köré kellene csökkenteni transmission-ben. Viszont ha holnap jön a HDD, akkor ezzel már kár küzdeni.
-
-
-
Szia!
A torrent egy igen CPU igényes folyamat... Egy mezei egymagos ARM proci (ha jól emlékszem ez van az N18U lelkében) nem fog nagy sebességet kihajtani egy ráadásul USB-n csatlakoztatott winyóra.
Ha a torrent, illetve fájlmegosztás nem áll meg egy-két alkalomnál, akkor én mindenképp egy célhardvert egy NAS-t vennék a helyedben.
-
tjsz
Topikgazda
Szia!
Azért mert a torrent letöltésed a memóriába menti a letöltött csomagokat. Amint a memória betelt, leállnak a torrentek.
Attól függően, hogy hova van felcsatolva a mobilvinyód:
úgy a torrent kliensnél a letöltési mappa beállításokat aszerint kell piszkálni:
A fenti példánál, ahova fel van csatolva a vinyó: a /tmp/mnt/NAS (ahol "NAS" a mobilvinyód címkéje!!! Ezt formázáskor tudod beállítani. Windows alatti ingyenes ext3/ext4/.... stb. formázó program pl. MiniTool Partition Wizard Free)
Ahova pedig a letöltések fognak menni: /tmp/mnt/NAS/torrent (ahol "torrent" egy létrehozott könyvtár/mappa a mobilvinyón).Üdv: Szabi
-
-
-
-
Ha ezt látod, akkor már tudsz létrehozni mappát. Egyébként is jó ha aktív a JFFS, ide lehet menteni az adatforgalmi statisztikát, stb...
-
-
Olyan a Te routereden nincs, azt külön kell telepíteni. Használd a WinSCP-t.
-
-
Ezt csak akkor tudod megoldani, ha nem a webes felületét használod a transmission-nek, hanem remote gui-val menedzseled, ugyanis egy weboldalhoz nem lehet filetípust társítani.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest