Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs mit! 138-assal nekem is gondok voltak vlan beállításoknál.
-
ArthurShelby
addikt
Pedig ott már 1000-szer néztem, de most, hogy te is mondtad, most meg is találtam: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-138 K26 Max (nem néztem meg a végét, hogy 138, illetve a 140 volt a fejemben)
Szóval 138-as (gondolkoztam, hogy frissítsem 140-re, ezért emlékeztem arra).Lefrissítettem 140-re (reset nélkül), beállítottam újra a vlan-t, és működik!

Hálám újra üldözni fog, köszönöm a segítséget! -
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Alul az "About"-ban látod a verziót.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mi a tomato verziód?
-
ArthurShelby
addikt
Be szeretném állítani, hogy a wan csatlakozóba mehessen a kábel, amiből az ap a netet kapja (így több lan csatlakozó marad meg).
Be is állítottam a vlan oldalon, hogy a lan (br0) csoportba legyen a wan csatlakozó is. Amikor elmentem, és rebootol a router, utána mindig visszajön az az előző beállítás.
Másik: ez a megoldás csak egy reboot erejéig működik?
nvram set t_model_name="ASUS RT-N12 D1"
nvram commit -
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
ok. Akkor a kliens routerednek a beállításai is kellenek.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyébként az hiba, hogy a WAN-od DHCP-re van állitva..... Ez legyen disabled. Ha ez disabled lesz, akkor a default gateway-t be kell állítani, ami a fő router legyen
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az AP-s routered kábelen keresztül van összekötve a főrouterrel?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
IP cím? Átjáró? Mask? Fő router IP cím? Fő router mask?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nyomj egy screenshot-ot az AP-d beállításairól!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Továbbra is csak a fő routert tudom pingelni.
Mint ap jól teszi a dolgát (mint eddig is), csak a skint (Color Scheme) szeretném on-line from TTB-re állítani. De ebből az ap-ból csak a fő routert illetve a kliens routert (amitől ez az ap kapja a jelet) tudom pingelni (illetve a további eszközöket a belső hálón).
Az ap-ról lelógó eszközök jól működnek (kapnak netet). -
hightower
tag
Úgy érted a downspeed korlátozva van? Nekem nincs egy-egy fájlt max sebességen olyan 50% körüli processzor terhelés mellett viszi, most pl, jön egy csomó kisebb cucc (kb 20db) na most 93%-on pörög a proci és 91°C meleg, pedig szétszedtem és bepasztáztam a hűtőjét bőven de sokat nem ért, gyakorlatilag semmit
-
hightower
tag
Nekem 200/100 digi van, simán viszi, gyári firmware-el is, valaki betett egy fotót valahol róla, hogy kb 800-900mb/s körül van a vége. Sajnos a benne levő transmission-al nálam max. olyan 11MB/s a letöltés, följebb nem megy sajna, asztali gépen 25MB/s a vége. Nem tudom miért. Igazából mivel tud menni folyamatosan tök mindegy, ha gyorsabban kell valami akkor lehúzom a PC-n oszt ennyi.
-
hightower
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Az lett, valami volt a HDD-vel, mert a PC-ra való rádugáskor vizsgálta/javította, azután visszatettem a routerre és kapásból előkerült egy csomó fájl az "incomplete" könyvtárban ami eddig üresnek látszott, ezeket újra "letöltöttem" és a Transmission-al töröltem (nem manuálisan) és így már használja az "incomplete" könyvtárat a letöltéshez és működik is tökéletesen.
Valamiért nem tudott oda írni eddig, valószínűleg azért mert az utóbbi időben többször lett a PC-re dugva, hogy USB 3.0 sebességgel tudjak másolni és volt amikor nem tudtam leválasztani mint meghajtót és kézzel csak lehúztam, talán akkor sérült.
-
-
hightower
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Nem tudom, most egy film lejött egyben, egy másikat meg már vagy 10x indítottam újra, megy egy darabig majd error, valami nincs rendben, legyalulom a HDD-t oszt kiderül

De amit nem értek, hogy miért nem használja az "incomplete" könytvárat amikor az be van neki pipálva, valahol itt lehet a hiba. Egyből tölti le a gyökérbe.
-
hightower
tag
Lehet le kellene formáznom a HDD-t.
-
hightower
tag
Sziasztok
Ha valaki tud kérem segítsen. ASUS RT-18U-t használok ezzel, " 1.28.0000 -3.1-132 K26ARM USB AIO-64K" két hete vacakol a Transmission benne, beragadt az "incomplete" könyvtárban egy már letörölt film amit manuálisan töröltem (TC-ben).
Azóta, letöltés elindítása után rendszeresen "error: unable to save resume file :I/O error"-al leáll a letöltés, "resume now-ra" elindul de van amikor többször is ezt eljátsza. Beállítottam, hogy ne használja az "incomplete" könyvtárat de tök mindegy, mert sehogyan sem használja és nem is javult meg ettől. Asztali gépen utorrent tökéletesen megy persze. Hogyan lehetne frissíteni a transmissiont benne vagy esetleg újratenni? Köszönöm.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Rádiós szolgáltatós kálváriám újabb fejezethez érkezett.
Lecserélték a vevő egységeket, amiknek az admin felületét még mindig nem használhatom én mint mezei felhasználó.
Korábban egy DMZ kérelem elég volt, és utána be tudtam állítani én a portokat. De most ezt a választ kaptam:Ez igaz lehet, vagy már megint csak hasba akarnak akasztani, és még jobban lekorlátozni a "mozgásteremet"?
Egyébként nagyjából megvan az a pár db port amit használok, szóval jó lehet ez így nekem. Csak az aggaszt, hogy ha lesz egy új eszközöm, akkor majd mindig írnom kell nekik?
Érdemes megadni nekik néhány plusz portot is, amiket majd legközelebb esetleg felhasználhatok?Előre is köszönöm.

u.i.: nem tom' ki az a Mihály amúgy, látom sebtében írták az e-mailt, mert még a címem is az igazi nevemet mutatja, pláne az aláírásom.

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azért tettem mögé zárójelbe mögé, hogy azt látom, de nem értem. Mit csinál, hogyan csinálja, előnye-hátránya...?
(helyből a NAt-ot (Network Address Translation) nem tudom/értem) -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Ha bekapcsolod a CTF (Cut-Through Forwarding) opciót, akkor a Gbit-et is kezeli"
Mi az a CTF? (nekem capure the flag
) Mit csinál? -
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
CTF be van kapcsolva nálad?
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm válaszod, kipróbálom és visszajelzek!
-
Szia!
Egész biztos, hogy tud. Ha bekapcsolod a CTF (Cut-Through Forwarding) opciót, akkor a Gbit-et is kezeli, persze kompromisszumokkal.
De DHCP WAN kapcsolattal CTF nélkül is képesnek kell lennie szerintem 3-400Mbps-re, lévén 200 felett tudott az RT-N66U is, ami jóval gyengébb HW.
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Mi a tapasztalatotok? Egy Asus RT N18U tud "kezelni" egy 150 Mbit/s-es net-et tomato shibby firmware-el?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Mr Dini
üzenetére
Sziasztok!
A helyzet azért érdekes, mert a június 24-én vásárolt N18U-ra még a web-es felületen keresztül minden zokszó nélkül fel tudtam rakni a tomato-t. A fenti "hibás" router pedig tegnap szereztem be. Tehát kb. most van egy verzió váltás (amire nem megy a 3rd party firmware).
Egyébként próbáltam "Asus firmware restoration tool"-al, nem találta meg a routert 192.168.1.1-en, a "Portable upgrade firmware" pedig csak akkor látta a router-t, ha a "When upgrade fails...." paramétert legalább 3-ra állítottam. Ez esetben futtatáskor 1. és 2. próbálkozásra nem találta a router-t, 3. próbálkozásra kiirta, hogy "erasing flash", aztán ezt abbahagyta, majd jött a 4., 5. ..... próbálkozás, majd azt mondta, hogy nem találta meg a router-t.
CFE miniWEB-en keresztül lett megoldva a firmware "probléma".
-
Mr Dini
addikt
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Ahogy Intruder is írta, onnan egyelőre gond nélkül fel lehet tolni a firmware-t, mivel ez a korlátozás egyelőre csak fw szintű. A BL-be még nem került bele ez a szigorítás. De majd kiderül az új modelleknél, hogy megszűnt-e a lehetőség.
-
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Ott felmegy. Szerintem ez leginkább valami Európai Uniós elvárásoknak megfelelés, ha jól rémlik a WiFi teljesítmény miatt volt szó ilyenről, hogy tiltani kellene a CFW-k használatát.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Az Asus bekeményített, s így próbálja a 3rd party fw-ket megölni. Az új firmwarek már egy kulccsal vannak ellátva, melyet csak a gyártó ismer. S a routerek ellenőrzik a kulcs meglétét. Ha nincs meg, azaz nem 100%-ban a gyártó műve az fw, akkor nem engedi felflashelni...
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Tényleg, régen volt (van még kettő a fiókban pedig
) -
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Tudtok olyan wireless extender-ről ("hatótávkiterjesztő"), amelyen tomato fut? Vagy esetleg fel lehet rá rakni?
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy Asus RT N18 U router beüzemelése, miben különbözik egy Asus RT N66U -tól?
Értem azt az entware telepítésre, és egy Transmission telepítés és beállítására?
Vagy más entware-t és Transmission kell rá rakni, azért mert ARM alapú? -
sunpower
tag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Nálam régóta megy 24/7-ben egy 4 TB-os vinyó külső házban az RT-N 18-on. Tedd rá nyugodtan, de előre formázd le Ext3-ra, mert a routeren csak 2 TB-ig tudsz formázni. Kezelni gond nélkül lekezeli.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy az Asus RT-N18U körülbelül hány TB-os HDD -t bír el? 3TB még belefér?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Akkor neked ez kell:
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ennek sincs ugyanúgy internete, mint a másiknak. [link]
Szóval pl nem tudom megpingelni a google-t. (mint ap tökéletesen működik)
Ap módban van beállítva a router. Basic->network->wireless mode: Access point
A kliens módú routerből a kábel a lan portba megy. (ha ap módban van, akkor a wan-ba is mehet?) -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Bocsi, de ezt most nem igazán értem.
Egyrészt mi is a probléma?
Másrészt mit értesz AP mód alatt? Az előző router felől jövő kábel a WAN portba megy?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van egy másik n12 D1-em is, azon 140-es van, és ap módban van. De valahogy itt sem tudom beállítani.
Itt mit kéne hova?

Az útvonal: fő router, n12d1 kliens mód, n12d1 ap mód (ez a router)
Próbáltam úgy, hogy a router modem ip-hez a fő routert írtam be, illetve próbálkoztam a kliens ip-vel is, de azzal sem ment.
Pingelni a fő, illetve a kliens routert tudom.
A kliensnél anno ezek a beállítások a lan résznél, és nem a wan résznél voltak. -
golya87
őstag
Hello
Jelenleg azt hiszem 132-es Tomato-t használok. Mi most az aktuális latest stable?
Pár hónapja még a MultiWAN verziókat nem ajánlottátok és valahol ott el is vesztettem a fonalat.
Előre is köszönöm!
-
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
1.27-esből volt egy Keith Moyer féle vpn-es is (2010-ben, Linksys WRT54-es sorozatra).
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahh, my bad

-
válasz
sztanozs
üzenetére
Az 1.28 a fő verzió, Shibby féle build szerintem mindig is ez volt, már teddy_b is ebből csinálta a TomatoUSB-t. 1.27-et csak a Jonathan Zarate féle Tomato-ból láttam sok évvel ezelőtt. Ráadásul - ha arra gondoltál - 128-as buildben nem is volt még MultiWAN, a 133-ban jelent meg először.
szerk.: A telnetes képen is 140-es fw van.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ha nem elérhető valamiért az NVRAM, akkor érthető, hogy a webGUI miért nem indult el. Hiszen az ilyen típusú routerek minden - csúnyán fogalmazva - "rebootot túlélő" beállítás aktuális értékét itt tárolják.
Szerencse, hogy legalább a telnet elérhető. Bár ez gondolom feature ilyen esetekre.
Reboot után közvetlenül kapcsolódj telnetre, s add ki a dmesg parancsot, majd ennek a kimenetét kérlek oszd meg velünk!
Ugyan nem használok Tomato-t egy jó ideje, de reménykedem, hogy van mknod bináris a rendszerben (bár nehéz elképzelni, hogy nincs), akkor ez segíthet:
mknod /dev/nvram c 10 144
Már ha szoftveres a hiba, s nem hardveres.
-
tjsz
Topikgazda
Szia!
Köszi! Közben teszteltem egy picit ezt a multiwan-t, de még mindig bug-os.
1. net kapcsolat = kábel tv (modem) - WAN port
2. net kapcsolat = wifi-s net szolgáltató1. eset: Asus router külső antennán keresztül néz a wifi-s ISP fele, alig látja az ISP jelét (tény, hogy van egy másik külső antennája is, de a "receive antenna=auto" és a "transmit antenna=auto" beállítások miatt elvileg rá kellene jönnie, hogy melyik antennán milyen wifi-t lát, vagy rosszul gondolom?). Amikor nehezen beállítom, hogy client mode-ban nézzen az ISP fele, akkor a belső ill. a vendég wifi hálózatot rendszeresen törli a beállítások közül (nem tudom miért)!!!!!
2. eset: egy külön eszköz (WRT54GL) néz az ISP fele (wireless ethernet bridge mód), ez jól látja az ISP jelét, de az Asus-om rendszeresen elveszti a net kapcsolatot. Tehát: a kábeltv-s net nem szakadt meg, a wifi ISP-t is látja, de nem érek el semmilyen weboldalt vagy net szolgáltatást.
Van olyan, akinél ez a multiwan egyáltalán működik?
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Lehet hogy szorosan nem a témához tartozik, de talán egy kicsit igen.
Régóta működik egy ASUS RT-N18 routerem Tomatoval és rákötve egy külső vinyó, hibátlanul.
Most cseréltem rendszert Win7-ről 10-re és nem tudom felcsatlakoztatni hálózati helyként (valamilyen betűjellel) a routerre kötött meghajtómat.
Rendesen beírom az elérési utat "\\192.168.1.1\nas" kéri a nevet és a jelszót, és mindig visszadobja, hogy hibás a jelszó. Böngészőből gond nélkül be tudok lépni, sőt a Transmission GUI-t is belőttem, az is lát mindent.Ha esetleg tud valaki megoldást, azt szívesen venném.
Köszi előre is!
sun
-
akom
őstag
Szia!
Én ezen comment alapján világosodtam fel.
Szóval nagyjából van két jó megoldás:
1. Valamelyik WAN (0) failover. Ergo ha az egyik elmegy akkor beugrik a másik.
2. A fenti comment alapján WAN1 prio (255) WAN2 prio (1), ami azt eredményezi hogy minden a WAN1-en fog menni, de él a WAN2-is. Ergo a MultiWAN routing-ba tudsz a WAN2-re állítani mozgást. (Ez failover-nél nem megy.)Én jelenleg a 2. pontot használom.
Azt pontosan hogy más prio-k beállításával hogyan játszik a fw nem tudom, de mivel a MultiWAN routing-ba elég jól be lehet állítani a dolgokat, így nem is játszottam vele. -
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Kinek van tapasztalata a dupla WAN-os megoldással kapcsolatban? Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy "Load Balance Weight"-nél látható érték hogyan befolyásolja az alapértelmezett net kijáró választását? A nagyobb vagy a kisebb érték jelenti ezt? Illetve mit jelent a "failover"-es 0? Azt, hogy CSAK akkor használja azt a kijárót, ha a másikon egyáltalán nincs net kapcsolat?
-
válasz
B@ldrick
üzenetére
Az én AC68U-on van egy 1GB-os pendrive, oda logol, 512KB után rotál és 50-et tart meg. IP traffic, Bandwidth monitoring, Web monitor is oda ment, mindegyikenek külön könyvtára van. EXT3 a filerendszer, kb. 3 éve megy gond nélkül. Lehet neked is érdemes lenne ilyenre megcsinálni, akkor nem telne fel a tmp.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem akarom megtartani csak ne telítse fel a filesystem-et se ez se más.
-
válasz
B@ldrick
üzenetére
Én alapon hagytam, tehát az is a /tmp-be (/var/log/messages) megy, csak a méretét növeltem meg 500KB-ra, hogy hosszabb távon visszanézhető legyen. Tapasztalatom szerint felesleges a konstans területre mentés, ahol reboot után is megmarad, mert ilyen random reboot-os hibák során szinte sosincs benne semmi érdemeleges infó. Persze, ha valaki egyéb okokból szereti megtartani, az más kérdés.
-
B@ldrick
aktív tag
Kezdetektől megvan, más hiba nem tapasztalható, pl. újraindulások. Frissítettem 140-re most a /tmp 0%-os használtságú, szerintem feltelítődik idővel és nem tud írni oda ezért hal be csak pár funkció. Pucolnia kellene.
tmpfs 61.9M 248.0K 61.6M 0% /tmp
Syslog internally nem lehet az oka? Hová irányítsam? -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igaz! Kössz a pontosítást!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)