Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na, nem elég, hogy ez az USB-s 4g modem szívat, most már a webadmin felületet sem érem el kívűlről. El nem tudom képzelni, hogy mi lehet a hiba. Évek óta ugyanúgy van beállítva, és eddig nem volt vele gond. A router mögötti NAS webes felületei rendesen bejönnek, de a routeré nem. Belső hálón működik.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szia!
Szintén RT-N12 D1, 132 Max. Memória állapota: [kép]
top kimenet:
Mem: 20528K used, 8168K free, 0K shrd, 2788K buff, 8068K cached
CPU: 0% usr 0% sys 0% nic 98% idle 0% io 0% irq 0% sirq
Load average: 0.20 0.05 0.02 2/27 10441
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
10438 10326 root R 1308 5% 0% top
8588 1 root S 3036 11% 0% httpd
561 1 root S 1328 5% 0% crond -l 9
10326 10322 root S 1312 5% 0% -sh
291 290 root S 1308 5% 0% /bin/sh
305 1 root S 1300 5% 0% syslogd -L -s 500 -b 1
307 1 root S 1300 5% 0% klogd
1 0 root S 1268 4% 0% /sbin/init noinitrd
290 1 root S 1220 4% 0% console
10322 8595 root S 1140 4% 0% dropbear -p 22
8595 1 root S 1072 4% 0% dropbear -p 22
547 1 root S 1064 4% 0% nas
550 1 nobody S 1052 4% 0% dnsmasq -c 1500 --log-async
537 1 root S 960 3% 0% eapd
563 1 root S 904 3% 0% rstats
250 1 root S 616 2% 0% hotplug2 --persistent --no-coldplug
81 2 root SW< 0 0% 0% [mtdblockd]
3 2 root SW< 0 0% 0% [ksoftirqd/0]
37 2 root SW 0 0% 0% [pdflush]
293 2 root SWN 0 0% 0% [jffs2_gcd_mtd3]
5 2 root SW< 0 0% 0% [khelper]
4 2 root SW< 0 0% 0% [events/0]
2 0 root SW< 0 0% 0% [kthreadd]
18 2 root SW< 0 0% 0% [kblockd/0]
36 2 root SW 0 0% 0% [pdflush]
38 2 root SW< 0 0% 0% [kswapd0]
39 2 root SW< 0 0% 0% [aio/0]Az entware-t nem befolyásolja az újra telepítés, bár ez felesleges is, legfeljebb az NVRAM-ot töröld ha ez anno elmaradt, majd manuálisan állíts be mindent újra. Ha helyére kerül a mount, az entware ismét menni fog.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Tomato 1.28 v132 max-ot használok jelenleg egy asus n12d1-en (mips). Viszont meglepően kevés szabad ram van (~4-5%) alapjáraton és csomószor, ha egy entware-s csomagot szeretnék futtatni, akkor Killed-et dob... Illetve a top-ban látszik, h az openvpn folyamatosan 12%-on tartja a procit, pedig nincs is engedélyezve...

Arra gondoltam, h a v136-ról való downgrade ártott meg neki. Viszont, ha újrahúzom, akkor az entware menni fog nfsről továbbra is? Vagy inkább azt is telepítsem újra?
Biztosan hallottatok már róla páran, h egy kicsit elegem lett a Tomatoból, mert jó cucc lenne, csak Shibby tojik rám...
Gondoltam, hogy picit bevágódok Neki, hátha akkor ráveszi magát a válaszokra és készítettem pár hasznos cuccot és elküldtem Neki. A vicc az, h választ nem kaptam, de azért a gitre feltette...

Szóval kivettem két hét szabit és többek közt készítettem egy OS-t a routerre. Gondoltam, ha már szenvedek vele, legyen olyan, ami maximálisan bejön nekem, ezért szakítottam az openwrt alapokkal és egy szimpla linux kernelt moddoltam meg hozzá inkább. A többit meg úgy "ágyaztam egybe".
Úgy terveztem, hogy a webes felület cgi alapú lesz és perl kódokból fog zömében állni. Namost a gond az volt, h önmagában, már a perl is alig fért fel, így kb 60 órám van a csomagok újraírásában, optimalizálásában... De megérte, mert megtanultam 3 új nyelvet!

Ma már eljutottam odáig, hogy megy a rendszer, oszt ip-t, tud csatlakozni a PPPoE tréhomra, megy a vpn, az ssl és többi, viszont még mielőtt élesben kipróbálnám, tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen webszervert érdemes használni. Én az nginx és a lighttpd mellett gondolkoztam, de végül az elsőt raktam be. Jól fut, de ha van jobb, akkor kipróbálnám azzal is!
Illetve úgy terveztem meg a dolgot, h alapból csak egy optimalizált, csakalényeg
rendszert kapunk telepítés után, de egy fancy webgui-s listáról válogathatunk kedvünkre modulokat, csomagokat, beépülőket. Ez a három lehetőség van a bővítésre, persze ez lehet kombinálva is. Viszont azt nem tudom megoldani, hogy alapból csak olvasható az egész root könyvtár és talán az egész FHS is. Így nem tudok csomagokat felrakni. Szoftverfrissítésnélakkor mégis hogyan íródik fölül? Arra gondoltam, hogy egy "hamis frissítéssel" teszem fel a csomagokat, csak így meg az eltávolítás a necces. Van valami más megoldás, ahova írhatok és nem törlődik reboot után? A jffs-t ismerem, de pici...Illetve annyit tudok tenni, hogy USB-s routereken pendrivera/hdd-re is tud "építkezni", illetve nasra és málnára is telepíthető csomagot is kreáltam hozzá, ami a nasra/málnára felrakás után automatikusan a router második tárhelyévé válik és pl radius szerverben akár tehermentesíteni is tudja a router prociját.
Ami nem akar menni, az a wifi. Sajnos a sugárzásra még nem sikerült rájönnöm... A tomato erre a célra mit használ?
Illetve ha fel szeretném tenni a routerre, akkor a recovery-s formátumhoz mit kell tennem?
Köszi!
-
madrac
senior tag
Rutorrent scheduler plugin-ja nálam nem működik jól. Beállítottam a rutorrentben a limited 1-et 85KB upload-ra és 0 download-ra, igaz h nem használom, de a többi helyen is azért átírtam a default limiteket 1KB-ról 0-ra. Már vagy 1 napja ment, erre most nézem, hogy torrentek leállítva, a kliens limitek pedig 1KB-on, miközben több mint 1 órája már seed státuszba kellene lenniük az általam megadott limittel....

-
Victorio
aktív tag
Sajnos sejtettem

Akkor viszont továbbra is várom olyanok jelentkezését akiknek van JTAG kábelük és segítenének.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen
-
Victorio
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos "destination host unreachable" a válasz a pingre.
Pedig próbáltam mindenhogy, elindítottam a pinget, ki-be kapcsolttam a routert közben, próbáltam a reset gombot nyomvatartani majd elengedni bekapcsnál. De sajnos nem akarja.A DD-WRT Wiki szerint ez a helyzet nálam:
The power LED flashes very fast. If it keeps on flashing longer than 2 minutes, without having lit up the other LED's, then a defective bootloader is present. However, if you can ping 192.168.1.1 (your router IP) you can try the TFTP recovery, otherwise you may need to open the router and use the JTAG recovery method below.
Azt hiszem marad a JTAG

-
lolchief70
aktív tag
Elvileg sikerült, átrakattam bridge módba a ZTE F668-at.
Ilyenkor nem látom már a ZTE modem felületét 192.168.1.1-en keresztül.
Mit kell beállítanom az ASUS N18 (Tomato) routeremen hogy jó legyen?
ZTE LAN1 portból ASUS WAN portba UTP kábel kapcsolat rendben van.
ASUS DHCP és PPPoE módban sem tud WAN kapcsolatot létesíteni. Újraindítás renew nem segít.
Valamit biztos kihagytam de nem tudom mit.
Csináljak egy restore default configuration-t? (Erase all data in NVRAM Memory) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Victorio
üzenetére
Szia!
Sehogy nincs ping?
A gépen beállítottál fix IP címet a 192.168.1.x tartományban a helyi kapcsolatnak, majd kábellel összekötötted a routerrel, elindítottad a folyamatos pinget...
ping -t 192.168.1.1és...
a.) áram alá helyezed a routert és figyelsz
b.) nyomva tartod a reset gombot, közben áram alá helyezed a routert, majd 5-10mp múlva elengeded a gombot és figyelszFolytatásként megpróbálnám az imént írt a és b pontot is, ám a PC-n közben elindítod a tftp feltöltést is.
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.binHa villog a Power LED, akkor az elég gyanús, hogy recovery módban van a router, tehát el kellene érned. Szoftveres tűzfal egész biztosan nem akadályoz?
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
A legutóbbi Shibby féle Tomato frissítésnél becsúszott valami hiba, nem ment végig a frissítés, és most féltégla üzemmódban megy csak az öreg igásló Linksys WRT54GL.
Végigmentem a neten fellelhető recovery próbálkozásokon, de sajnos nincs ping se, csak a LED villog rajta szomorúan.

Nem terveztem még lecserélni, hűségesen szolgált az elmúlt pár évben.
Tudna bárki segíteni rajtam Budapesten akinek van egy J-Tag kábele?
Előre is köszönöm. -
Mr Dini
addikt
Szia!
Sajnos az én routeremen nincsen usb port, így nem tudok ránézni, h mi a parancs kimenete, de ha bele akarod írni egy logba a kimeneteket, akkor a parancs > /log/helye.txt, vagy ugyanez 2 '>'-el. A kettő közt csak annyi a különbség, hogy az egyik felülírja a fájl tartalmát, a másik pedig hozzáadja a végére a kimenetet.
Illetve echo-val is ki tudod írni fájlba a parancs kimenetét. Ebben szerintem tuti, h tud segíteni a google is.
-
lecsek
tag
üdv!
smartctl -a /dev/sda | grep parancsot ki lehet íratni log-ba úgy, mint a router hőmérsékletét? Nem találtam erre script-t. -
Mr Dini
addikt
válasz
lolchief70
üzenetére
Szia!
Ha simán, NAToltan szeretnéd használni a cuccot, akkor igen, a zte lanx portjába és az asus wan portjába kell dugni a kábelt.
Az asuon ne pppoe-t, hanem dhcp-t válassz!
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja Digi előfizető lettem. ZTE F668 router csodát adtak amit sehogy sem tudok az ASUS N18U routeremmel összehangolni. Szeretném ha a helyi hálózatot továbbra is az ASUS szolgálná ki.
Valaki le tudná írni nekem lépésről lépésre, hogy mit állítsak be és hogy konfiguráljam a ZTE F668-at?
Az ASUS routeren Tomato firmware van, ott mit kell beállítanom?
A ZTE routerből a LAN 1 portból az ASUS WAN portjába kell kötni az UTP-t ugye?
Az ASUS-on WAN/internet menüpontban PPPoE típust állítottam be. Username Password a ZTE modem belépési jelszava?Köszi előre is!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szia Somatom!
Szereztem egy (a válasz hsz-ben is említett) e392-t egy napra és sikerült a nassal netet csiholni vele. Sőt az erősen módosított kernelemmel és iptables-szel még tovább is tudom adni a netet etherneten. Szóval ha a tomato-n nem menne, ott a nas "modemnek".

Sajnos a Tomatoval nem tudom kipróbálni, mivel nincs usb-m rajta...
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekünk is bevált a downgrade 132-re, köszi a tippet.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem a 132-es percenként 10 hibaüzenetet írt a logba error.upnp truncated output vagy ilyesmi. persze ment úgy is pár hónapot. 136-al tiszta a log.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
TheProb
üzenetére
Hát tudtommal ezt kifejezetten nem ajánlja Shibby, és én sem szoktam. Persze a file-t vissza tudod tölteni, ezzel nincsen gond, de itt a MultiWAN-os váltásnál olyan változtatások voltak, amik miatt inkább ajánlott a manuális újrakonfigolás. Ha nagyon lusta vagy rá, akkor töltsd vissza, de ha mégis valami nem fog rendesen működni később, akkor gondolj majd erre, és kezdj egy reset-el.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyébként a verziók közötti backup file-t vissza lehet állítani? Mert nem volna rossz ha rá lehetne tolni a 132-re a most lementett configot.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
... és működik... Nem hiszem el, hogy mennyit szenvedtem vele, DDNS-re fogtam, Digire fogtam, mindenre... Erre régebbi verzióval ugyanaz a szabály ami az újjal nem ment gondolkodás nélkül fut...
Köszönöm a tippet, hanyagolom a MultiWAN-os firmware-ket ezután, úgyse használom a plusz funkciókat...

-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam is ez van, és nálam se megy a port forward

Rápróbálok én is egy régebbire. -
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jah, ezt hnap megpróbáljuk.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
TheProb
üzenetére
Mindegyik 1.28, ez a főverzió, de ezen belül van egy másik szám, ami a Shibby buildek számozása. About menü, felső sorban...
Tomato Firmware 1.28.0000 -132 K26ARM USB AIO-64K
Én megpróbálnám egy simával, ami nem dual wanos. Abban a QoS is el lett rontva ha jól tudom, lehet a tűzfal sem 100-as.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
1.28, ebben is van dual wan ahogy látom, de nincs beállítva.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nemtom értem már végleg.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
TheProb
üzenetére
Na beállítottam egy szabályt a saját routeremben, a külső 33389 portot a belső 3389-re forwardolja. A fentebb említett menüben ellenőrizve ezt látom...
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.53.200 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.53.200 udp dpt:3389A torrent klienst beállítva a 3389 portra, és a linkelt oldalon tesztelve a 33389 portot zöldet kapok, tehát működik a forward. Mellesleg használok AP-ként egy RT-N12 D1-et szintén Tomato-val, amin fut SSH szerver, hasonlóképp forwardolva, kinti non-default portról benti defaultra, és az is működik.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, VMware tanfolyam van nálunk és ezek virtualizált szerverek.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
máshonnan próbáltak rálépni, RDP nem megy, 8080-as remote access a routerhez igen.
Itt a result:
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.160 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.160 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.161 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.161 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.162 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.162 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.163 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.163 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.164 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.164 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.165 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.165 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.166 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.166 udp dpt:3389
ACCEPT tcp -- anywhere 192.168.1.167 tcp dpt:3389
ACCEPT udp -- anywhere 192.168.1.167 udp dpt:3389bal oldalt listázva kellene hogy legyenek az spt-k, nem?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
LAN IP-k jók, ezekre csatlakoztam mikor belső hálón próbáltam akkor is.
DMZ nincs is bekapcsolva, tűzfal meg így néz ki, default minden: [kép]Nem futhatna semmi ezeken a portokon, teljesen friss config.
-
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, Connection timed out-ot ír.
non-standard portról kéne adott server ip-re 3389-el továbbítania, nemtom mi nem jó.
Belső hálózaton meg mért volt jó (ugyan ezekkel a szabályokkal) -
TheProb
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
RDP-zni akarunk.
Amit nem értek, hogy belső hálózaton (2 routerrel, más network-ön) működött NAT szabályok után az RDP, neten keresztül nem. De a remote 8080-as címet pl el lehet érni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-N18U routerünk tomatoval, de valamiért nem érhetőek el kívülről, DDNS-en keresztül a megadott portok. DDNS frissíti a címet, NAT szabályok megvannak, de semmi.
Van tippetek? Most először van dolgom tomatoval, hátha valamit kihagytam. Firewall-nál kb semmit se lehet beállítani, így nemtom még mi lehet a gond.
-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Lehet, h Te értelmezed jól, de én nem azt szűrtem le a keresgélésekből, h ez a hilink csak egy módja az átvitelnek. Mivel nincs ilyen stickem, se tapasztalatom a 4G terén, így csak elképzeléseim vannak...
Szóval az lenne a legjobb, ha végre megérkezne Hozzád a cucc és bele lehetne látni, h mit tartalmaz a dolog. Az, h Huawei, ZTE, vagy minichina
márka az sajnos nem mond nekem semmit. Viszont ha bedugod a routerbe és kiadsz egy lsusb-t (ami nem csak a VIDet és PIDet írja ki, hanem egyéb infókat is (ehhez friss fordító kell, ami Tomatora nem biztos, h van... Ha nincs, akkor a nasra dugd rá)).Pl ha az benne van a nevében, h rt****, akkor nyert ügyed van, mert szinte az összes realtek chipet le lehet fordítani a kernelforrással(vagy ha van rá modul alapból, akkor a modeswitch megoldja). Ha pedig betöltöd ezt a modult, akkor utána a Tomato tudni fogja kezelni a sticket.
Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az eszközöd tárhelyén lévő gyári (windowsos) program hogyan oldja meg a dolgot, használ-e hilinket vagy nem, innentől teljesen a Tomatora van bízva a dolog.
Szóval ha realtek chipsetes, akkor nyert ügyed van.
Ha meg nem, akkor sem vész el Róma, mert attól függetlenül lehet, h találunk valami megoldást rá. Csak ahhoz is kéne a PID (Product ID), amit pedig az lsusb kimenetéből fogunk megtudni.
Szerk.: hmm, csak most olvasom a 2. linket. Ez viszont picit meglepő...
Igen, ahogy nézema hi-link csak egy mód, bár ettől függetlenül nem biztos, h rossz lesz a Te esetedben. Ha jól értelmezem, ilyenkor valóban közbejátszik az eszköz fwje (hogy mit ki nem találnak ezek a sárgák
) és a hilink felületet el tudod érni a 192.168.8.1-es címen.Szóval szerintem menni fog a dolog, csak kéne az az lsusb, a dmesg és még pár kimenet.
Aztán ha nem jön be a hi-link mód, akkor át lehet kapcsolni más módokra is a cuccot (pl storage mód, ppp mód stb...)
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Sztem nem ilyen egyszerű ez. Ha bepötyögöd a Google -be, hogy "Huawei 3372 Hilink Tomato", akkor dob egy csomó fórumot, tele kérdésekkel, de egyértelmű, érdemi választ nem találtam (a lengyel és orosz nyelvű találatokat kihagytam). Nem remekelek angolból, de addig eljutottam, hogy van szó downgrade -ről, modeswitch -ről, dupla NAT -ról, sávszélesség csökkenésről, DHCP hókuszpókuszról, valami ppp módról, stb., stb. Csak olyan hsz. -t nem találtam, hogy igen, ez, vagy az a módszer működik Shibby Tomato -n, és utána teljes kapacitással üzemel 4G -n a modem.
Pl.: Link 1, Link 2 (csak találomra, de sztem Neked többet mondanak ezek a hsz. -ek, mint nekem). -
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Úgy legyen, bár egyrészt Shibby changelog -jában ez áll: "support E3372 non-Hilink"! Másrészt én már hoztam el a Telenortól próbára egy Hi-Linkes modemet, amit egy olyan Androidos miniPC -vel akartam használni, ami támogatja az ilyen külső modemeket. Sajnos, nem ismerte fel USB -s modemként. Fura, hogy pont a Huawei -nél áll Windows -ból a világ.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Az én kívánságom Tomato felől tulképp megoldott. 4G USB modem támogatás, hogy mifiként tudjam használni a router -t, mert jelenleg mikrohullámos netem van itthon, ami drága, viszont nagyon gyenge. Olcsóbban lehetne korlátlan mobilnetem, 20 -szor nagyobb sávszélességgel. Csakhogy ehhez kell egy kompatibilis modem. Shibby listáján két típus van. Egy ZTE, és egy Huawei. A ZTE sávszélességben karcsú, az a Huawei pedig nem kapható. Ami kapható, annak olyan (újabb, Hi-Linkes) firmware -e van, amitől nem kompatibilis. Egy ilyet rendeltem, nemsokára megérkezik. Downgrade -elni kéne, hogy működjön a router -ben, de tartok tőle, hogy én ehhez kevés leszek (ráadásul PC -m sincs, csak arm Androidos eszközeim). A végcél egy olyan tutorial lenne Magyarul, hogy ezt vedd meg -> ezt csináld vele = lesz egy 4G képes, Tomatos routered.
-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Neked pl mire lenne szükséged, mit hiányolsz a Tomato-ból?
Mert nekem csak 2 ötletem van, amin változtatni lehetne. Az egyik maga a wifi kezelés, ami most igen gyenge, én lecserélném az egészet hostapd-re, mert gyorsabb és nem terheli le annyira a procit, illetve támogatja a radius accountingot
. Meg a Captive Portalját cserélném le pl egy chillispotra...Ha még nem említettem, már próbálkoztam saját fw-t írni a routeremre, de mikor eljutottam az alap funkciókig, már elfogyott a hely... Lehet, h azt kéne tennem, amit az openwrt is (ezt a megoldást vargalextől olvastam), h támogatja az extrootot, tehát az (majdnem) az egész fw lehet pendriveon is. De ez megintcsak zsákutca, mivel nincs usb portom a routeren...

Én szívesen szerzek egy routert, de akkor legyen értelme!
Tehát mi az amit a Ti routereiteknek feltétlenül tudnia kell?Ui.: ma nem tudok fogalmazni...

-
-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Bizony, érdekel ez a téma is. (Ez most nagyon szakisnak tűnt, pedig egyáltalan nem érzem magam heavy usernek, csak amolyan hobbiszinten...
)De csak most sikerült egy működő kernelforráshoz és toolchainhez jutnom.
Illetve a nason picit egyszerűbb a dolgom, hiszen szinte mindent lehet rajta faragni és nem kell hozzá külön linux és Cross compile. De a mips egy ilyen kényes platform...

Ha már a platform, sajnos az én routerem nem egy nagy hw. Csoda, h a Tomato és az entware-ng is elfut rajta. Szóval nem nagyon tudnék kísérletezni/tesztelgetni. Ahhoz már egy komolyabb router kéne, de az már egy igen komoly árfekvés lenne...
És pont ezek miatt jutok oda, h a nasban egy sokkal erősebb hw van és inkább azon építkezek, mert idő hiányában egyszerre csak egy eszközre tudok időt szánni.
Persze ez nem jelenti azt, h a közeljövőben nem kezdek el gyűjtögetni egy komolyabb eszközre és picit foglalkozni ezzel a platformmal is. De ehhez az is kéne, ha fejlesztő (Shibby) picit kommunikatívabb legyen.
Addig is azt ajánlom, h aki érdekelt ilyen dolgokban, az vegyen egy erősebb hw-t, pl egy nas-t!

@Intruder2k5
Nem akarom zaklatni ilyen kérdésekkel mindenhol. Ez a fejlesztői, tomato-groov-os címe, de már írtunk is egymásnak...
-
törölt tag
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Nah, mivel Shibby még mindig nem hajlandó semmimre sem válaszolni, így leszedtem egy openwrt-s kernelt és azon keresztül fordítottam egy módosított wifi modul-készletet, majd felraktam a routerre. Egyenlőre minden fukció megy szépen és már nem tudom feltörni sem, szóval a kész modult, a patchet és pár egyéb infót megosztottam vele. Remélem erre már reagál és bele is applikálja a Tomato-ba, mert hát jobb a biztonság....

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem és IP t sem kap a device listában.
-
LógaGéza
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
WRT54GL Broadcom chipsetes, a 1043ND pedig Atheros. Az a általános vélekedés, hogy csak ugyanolyan márkájú chipsetesek között megy megbízhatóan a WDS. Ebben a formában ezt én elengedném, inkább repeaterrel próbálkoznék, bár nem tudom mik az igények.
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Két éve használtam tomatot utoljára, (AC56U kevesebb sikerrel). Azóta gyári, majd HGG két évig gyakorlatilag probléma mentesen. Mostanság probléma van ezekkel is torrentezés terén. Szerintem a legfrissebb DownloadMaster-rel van gond, de ez csak egy tipp.
Kipróbálnám újra a tomatót de a HGG wifi jelerősség funkciójára szükségem lenne.
Két éve a tomatóval gyakorlatilag nem tudtam jelerősséget növelni, kérdésem hogy azóta ez a funkció változott-e? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
A Tomato-ra csatlakozva - akár WiFi-n, akár kábelen - tudod pingelni a TP-LINK-et?
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére

Adott egy WIFI Tomato FW es wrt54gl.
Ezt szeretném tovább oszatni egy 1043ND vel. (gyári FW)
A 1043 on beállítom a WDS t ua a csatorna a kapcsolat létre jön
mert tomato device listjában látom is.
A 1043 nak 1 el nagyobb IP adtam és a DHCP ben pedig
beállítottam a wrt54 nek az IP jét a geatwayhez és a DNS hez.
Sajnos nem működik.Ha kikapcsolom A DHCP t akkor sem megy.
-
Buvana
aktív tag
válasz
lehella
üzenetére
Szia! zenofx.com printbot -tal nekem működik. Neked is fog. Egy epson dx 4000-el droidról nyomtatok wifin.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én sosem használtam. Már magában a WiFi-t sem szeretem, csak akkor használom ha muszáj. De attól mondhatod a kérdést, lehet tudok válaszolni, vagy ha én nem, majd más. Csak a mestert hagyjuk please!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére

WDS témában képben vagy mester?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
-
Atlantisz48
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Üdv!
Tudtommal a Tomato 1 db Tp-link routert sem támogat.
-
DonThomasino
veterán
1043ND re létezik tomato FW ?
-
lehella
senior tag
Köszönöm a válaszokat, akkor ebben az esetben sem úszom meg a számítógép bekapcsolást egyelőre

-
lehella
senior tag
Továbbra sincs senki, aki Androidról használja a Tomatos routerre kötött nyomtatót? Valahogy egyik program sem találja meg a printerem
A PrinterShare látja az egész Workgroupot, rajta minden géppel szépen, de a routerre lépve nem észleli a nyomtatót. Ha Windows megosztásban megosztom, azt látja, de nyomtatni akkor sem sikerül. Ez utóbbi amúgy sem lenne jó megoldás, a router menne 24/7ben. -
golya87
őstag
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Szétnézek.
-
golya87
őstag
Hello
Tomato-ban hol tudom megnézni, hogy szakadt-e az OpenVPN, avagy sem?
GUI-n nem találtam, parancssor előtt pedig kérdezek inkább.
-
törölt tag
Annyira boldog vagyok! Hazajövök két hét után, bekapcsolom a routert, és semmi, mindent elfelejtett. Hol tárolja a router az automatikus biztonsági mentéseit?
-
Mr Dini
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Te itt?

Ez de beteg, feltöröd a saját wifidet.
Maset buncselekmeny... Amugy csak teszteltem, mit tud a Kali linux...

Mas:
Anno minden almom az volt, h a Tomato-s routerem ne csak a radius auth.-ot, hanem az accountingot is tudja. Mint most rajottem azert nem kuld a tomato visszajelzest, mert a hostapd.conf rosszul van beallitva. Irtam Shibbynek megint ezzel kapcsolatban...

Viszont amig nem valaszol, en nem fogok nyugodni, hanem megprobalok felrakni chillispotot a routerre, ami egy baromi jo CP (Captive Portal), illetve tudja az accountingot is fuggetlenul a hostapdtol. De ha jol tudom MIPS-en a gcc-s compile nem megoldhato... Szoval feldobtam egy uj diskless Ubuntu-t pxe-re direkt erre a celra. Mar csak a forditasnak nem tudom hogy hogy kene hozzakezdeni. Eleg, ha legitelem az Entware-ng-t s abbol teszem fel? Talaltam rola leirast, de az csak mar entware-s csomagokra vonatkozott... Ez a csomag meg nem az entware resze... Nem is ertem miert...
Ui.: ahol entware-t irtam, ott is az ng-re celoztam, csak lusta voltam kiirogatni...

-
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
A hidegfúzió technológiai leírását tárolod otthon?
Nem jársz messze...
Még a végén kiderül, hogy én vagyok Egely György... 
Nem azért, mert annyira félek, h feltörik a wifi-m, hiszen még egy CP is megfogja a belépőket, amit nem lehet kicselezni, hanem csak kíváncsiságból végigmentem rajta és ami hibát találtam, azt kijavítottam... ...volna, ha meglenne a kernel forrása valahol. Amúgy egy ilyen modulmódosítással is rengeteg újdonságot tanultam a C-ből. Ahhoz képest, h ~1 éve még 0 voltam belőle, mostmár azért elég komolyan beleástam magam, de így is mindig van mit tanulni.
Illetve az a szerencsétlen kernel nem most kéne először... Shibby pedig közel 1,5 hónapja egyik e-mailemre sem reagál...
-
törölt tag
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Sikerült feltörnöm a saját wifimet...

Jobban mondva csak a wpa-t, de azért mégis...
Arra most nem térnék ki, hogy hogyan, de a segítségemre a Kali volt.
Tehát a módszeremmel még a mac cím szűrést is ki lehetett kerülni egy handshake-kel és kb 1 hét alatt megvolt...
Szóval szeretném ezt kikerülni. (Igaz, h senki nem foglalkozik a környéken wifi töréssel, max tojás-/beton-/betöréssel
, illetve nem wpa-t használok), de ezt szeretném megoldani. Ehhez viszont át kéne írnom egy modult. Ehhez pedig szükségem lenne a tomato kernelére. Írtam Shibby-nek, de már régóta nem kaptam választ... Ti tudtok helyet, ahol le lehet szedni az 1.28-as Tomato v133-as kernelének forrását MIPSEL-re?@Somatom
Gondolom megint kapom majd a "fórum nyelve magyar" notify-t, de ezt most télleg nem tudom egyszerűbben megfogalmazni. A lényeg, h kéne a kernel forrás...

-
Atlantisz48
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valóban, úgy tettem

-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, engedélyezve van

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

márka az sajnos nem mond nekem semmit. Viszont ha bedugod a routerbe és kiadsz egy lsusb-t (ami nem csak a VIDet és PIDet írja ki, hanem egyéb infókat is (ehhez friss fordító kell, ami Tomatora nem biztos, h van... Ha nincs, akkor a nasra dugd rá)).
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

tjsz