- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
B@ldrick #10773 üzenetére
Mobilodra telepítsd az "IP Tools" nevü app-ot, az meg fogja mondani.
Jó eséllyel ugyanis az lehet a gond, hogy más a hotspot wifi hálózat tartománya és más a router-ed tartománya. Ilyenkor az ethernet bridge lan oldalára kötött eszköz a hotspot-os tartományból kap IP címet és nem éri el a router-t.
Pl. hotspot tartomány: 192.168.72.0/24
A router-ben beállított tartomány: 192.168.1.0/24 (a 192.168.1.1 is ebben a tartományban van).
Ha ilyenkor a bridge egyik LAN portjára egy számítógépet kötsz ÉS a router-ben valóban kikapcsoltad a DHCP-t, akkor a géped egy 192.168.72.0/24-es címet kap (pl. 192.168.72.11). Ilyenkor értelemszerűen a 192.168.72.11 cím (a géped) nem fogja látni a 192.168.1.1-n üldögélő router-ed (a mask miatt).
-
válasz
B@ldrick #7798 üzenetére
Az én AC68U-on van egy 1GB-os pendrive, oda logol, 512KB után rotál és 50-et tart meg. IP traffic, Bandwidth monitoring, Web monitor is oda ment, mindegyikenek külön könyvtára van. EXT3 a filerendszer, kb. 3 éve megy gond nélkül. Lehet neked is érdemes lenne ilyenre megcsinálni, akkor nem telne fel a tmp.
-
válasz
B@ldrick #7803 üzenetére
Én alapon hagytam, tehát az is a /tmp-be (/var/log/messages) megy, csak a méretét növeltem meg 500KB-ra, hogy hosszabb távon visszanézhető legyen. Tapasztalatom szerint felesleges a konstans területre mentés, ahol reboot után is megmarad, mert ilyen random reboot-os hibák során szinte sosincs benne semmi érdemeleges infó. Persze, ha valaki egyéb okokból szereti megtartani, az más kérdés.
-
-
-
-
-
válasz
B@ldrick #5071 üzenetére
Sajnos nem sokat. De nem vagy egyedül a gonddal, már jelezték Shibby-nek, csak sajnos elsiklott a kérdés felett, de talán majd a következőt észreveszi...
-
-
z123456789
addikt
válasz
B@ldrick #3572 üzenetére
Akkor ezek szerint a tunneling most már működik?
Ez az openvpn gui van fent az otthoni gépemen is nem? És ha jól sejtem amennyiben a rendszergazda nem engedélyezi, ezt a büdös életben nem fogom a melós gépre felrakni.
Innentől kezdve a munkaheyi VPN-ezés ugrott is érzéseim szerint.Ebben az esetben lássuk mondjuk a "nyaralós laptopot"! Elmegyek nyaralni, és VPN-en keresztül szeretném elérni az asztalomat. (Ez azért jobb nekem mint a teamviewer, mert biztonságsabb? Mármint a VPN+win/vncviewer kombináció.) Fel kell gondolom mind a két gépre telepítenem ezek valamelyikét nemde?
Mondjuk a VNCviewer vagy feltelepült a munkahelyire, vagy telepítve volt, vagy portable.
Ezek után milyen beállításokkal kellene használnom hogy működjön? (Hangsúlyozom, szerintem ez nem megy amennyiben nincs meg a VPN igaz?)(Bocs hogy német, nem tudom átállítani)
-
z123456789
addikt
válasz
B@ldrick #3570 üzenetére
Köszi!
És akkor ha feltelepült, megnyitom a Settings-et, Manual configuration, címhez a routerem belső ip címét, portnak meg azt amit beállítottam a VPN tunnelling Basic pontjában?
Jelenleg a munkahelyemen vagyok, és Team Viewer-rel csatlakozom az otthoni géphez. Ha sikeresen beállítottam a VPN-t, akkor már nincs szükségem TV-re nem?
Viszont akkor a mukahelyi gépemről hogyan tudok csatlakozni az otthonira? A munkahyelyi gépre is kell egy GUI-t telepíteni, vagy webes felületen?...kicsit ködös még nekem ez, elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged