Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android szakmai topik
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezt raktam fel csak a VPN verziót, mondván nem kell semmi extra belőle.
-
-
törölt tag
Melyik verziót érdemes N66U-ra feltenni? MultiWAN nem igazán szükséges, semmi extra dolga nem lenne csak portforward egy itthoni szerverre és wifi kliensek kiszolgálása.
-
-
válasz
fzoli1985
üzenetére
Egy bizonyos IP címet csak akkor tudsz elérni a gépedről, ha a géped hálózati kártyája ugyan azon az alhálózaton lévő IP címmel rendelkezik, mint amit el akarsz érni.
Ezt az IP címet vagy egy másik eszköz , például a routered osztja ki DHCP segítségével a hálózati kártyádnak, ha az automatikus beállítások elfogadására van beállítva, vagy te magad állítasz be egy ilyen IP címet a hálózati kártyádnak.
Ha mindent jól csináltál, akkor is előfordulhat, hogy a dolgok működéséhez le kell tiltanod a hálókártyádat , majd újra engedélyezni a működését.
Bizonyos esetekben még ez is kevés lehet az eléréshez, ilyenkor a böngésződ pufferét ki kell törölni, vagy másik böngészővel próbálkozni.
A felderítéshez jó segítséget nyújthat egy parancssorba beírt , majd enterezett ipconfig /all vagy ping az az IP cím amit keresel.
Próbálkozz , előbb utóbb belejössz mint a kiskutya az ugatásba! Hajrá!

-
fzoli1985
csendes tag
Még egy gondom van sajnos.
Hogyan tudom megváltoztatni a router ip címét pl.:
192.168.2.166 -ra
én kísérleteztem vele de sehogy sem akart össze jönni.
Nem értem el az ip cím alapján a routert, majd reset-t kellett csinálnom
hogy visszajöjjön az alapértelmezett 192.168.1.1
az előző kérdésemre
A wds-nél ugyan kilehet választani a scan megnyomására
az elérhető wifis hálozatot, de sehogy sem tudom bekonfigurálni.
Még egyszer előre is köszönöm a válaszokat. -
fzoli1985
csendes tag
Köszi a tanácsot!
De itt hol lehet megkerestetni az elérhető wifis hálózatokat?
És onnan kiválasztani a routert.
Gyári firmwareben jelerősítő üzemmódban ki írja az elérhető wifis hálozatokat,
majd kiválasztom a wifis routeremet, és beírom a jelszót, és rácsatlakozik.
Itt tomatoban hogyan lehet?
Nem akarok mac címeket írogatni.
Bocsáss meg de, még kezdő tomatos vagyok. -
fzoli1985
csendes tag
Sziasztok!
Adott két Asus Rt-n18u
Hol vagy hogyan lehet beállítani a Tomatoban(1.32-es). hogy jelerősítő(repeater) üzemmódban működjön?
Nem találtam sehol, nem tudok rákerestetni a másik ugyanilyen routerre.(Gyári firmware)Köszönöm előre is a segítséget.
-
Érdeklődöm, hogy Tomatoval megoldható-e két router LAN-to-LAN kapcsolata.
Köszönettel: MaCS
-
Alvin76
tag
van arra lehetőség, hogy valahogyan a routerhez kötött külső HDD-n tárolt képeket, kb 80Gb felhőbe szinkronizálja a router? akár google photos, vagy flickr, vagy valami hasonló tárhelyre?
egyáltalán létezik ilyen "alkalmazás"? -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok, volna egy kérdésem, van egy Cube-m, és összekötöttem egy Tomatot futtató Asus rt-ac56uval. sajnos a sebesség felét hozza csak, nem viszi át a 30 Mbit-et... csak 4 mbit megy át. Hogyan lehetséges mégis egy átvinni a sebességet? köszönöm a választ!
jelenlegi állapot: [link] -
-
#hpq
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen a választ!
Akkor nem próbálkozok vele tovább. Mi a véleményetek érdemesebb ilyen célra egy "olcsóbb NAS" vagy az újabb hasonló kategóriájú routerek már jobban pörögnek azért? Mert tény, hogy ez az RT-AC66U már nem mai darab. Sajnos nálam a T-home miatt körülményesebb beállítani routeren az FTP elérést. -
Szia!
Pedig ennek ennyi lesz a vége. Talán ext3 filerendszerrel némileg még növelhető lenne a sebesség, úgy 4-5MB/sec-ig, de csak abban az esetben, ha kevés (max 3-5), nagyobb sebességre képes szálon fut egyszerre a letöltés, mert a sok szálú írás erősen terhelő, ezáltal lassítja a letöltést. Ezért képes samba-n és ftp-n 10MB/sec-re a router.
Az RT-AC66U áráról annyit, hogy sajnos az újabb ARM alapú modellekkel összevetve, figyelembe véve a teljesítményüket is, tényleg nem olcsó. Egy RT-AC56U például a 2 magos SoC-jával képes akár 6-8MB/sec-re is torrenten, és 35-40MB/sec-re Samba-n, árban pedig kevesebb volt mint az RT-AC66U, amíg lehetett kapni.
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket!
Van egy Asus RT-AC66U routerem amire feltelepítettem a tomato by shibby v138-at. A szolgáltatós (T-home) routerem egy Cisco EPC3925 (van IP tv). Az lenne a kérdésem, hogy a gyári (Asus Download Master és a Tomatoban lévő is) 3MB/s nél gyorsabban nem tölti le a torrenteket. Gondoltam arra is, hogy ez a dupla NAT miatt lehet a 2db router miatt, és az asus-t még a gyári firmwarevel átraktam AP módba de, úgy sem lett gyorsabb a letöltés. A file műveletek plafonon 10MB/s a külső merevlemezre.
(Ezt mind a Merlin féle firmwarevel is eljátszottam.) Az lenne a kérdésem, hogy tudtok még bármi féle megoldást amit érdemes lenne megpróbálni vagy az USB 2.0-ás merevlemeznek vagy a routernek ez lenne a plafon? (NTFS-be formáztam 1TB külső notebook HDD).
Próbáltam a Download master portjait is külön engedélyezni de semmi haladás.
Előre is nagyon köszönöm! (Tudom, hogy nem NAS csak ilyen árkategóriában furcsa lenne ha ennyi a plafon.) -
citkar
addikt
Üdv!
A régi problémám, hogy az Asus routeremen lévő filmeket a Samsung TV-men szoktam nézni, de random időnként lehal a Tomatos Media server. Egy restartja megoldja a problémát, de nem tudtam mi az oka.
Utánaolvasva rájöttem, hogy a Tomato DLNA programja csinál iylet Samsung TV-k esetében.
Valaki lecserélte a Tomato-s DLNA-t és megoldódott a probléma.Utánanéztem, hogy oldható ez meg...nem kell mondanom, hogy az első mondatok is érthetetlenek számomra az a baj.
Valaki tud valami más módot erre, vagy valami nagyon egyszerű tutorial vodeót (DLNA cserére), amit bárki megismételhet?
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
df -h :
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 19.6M 19.6M 0 100% /
devtmpfs 124.9M 0 124.9M 0% /dev
tmpfs 124.9M 2.6M 122.3M 2% /tmp
devfs 124.9M 0 124.9M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /opt
/dev/sda2 458.3G 292.5G 165.8G 64% /tmp/mnt/mnt
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /jffs -
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
putty ssh-n csatlakozás, root + jelszó
cd /opt után beírtam:
wget http://qnapware.zyxmon.org/binaries-armv7/installer/entware_install_arm.sh
sh ./entware_install_arm.shés ezt kaptam:
Connecting to qnapware.zyxmon.org (81.4.123.217:80)
wget: can't open 'entware_install_arm.sh': Input/output error -
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
naaaa, megnézem a canyouseeme-n a check porttal a 8080 as port : success !
erre beírom az IP-címet :8080 a mobilomba.. bejön...
beírom a xxxxxx.ddns.net et.. bejön..
úgyhogy valami miatt sikerült mégis.
Tény, hogy most nem az az WAN IP van, mint tegnap.
ma az entware-t kellene felvarázsolnom...

-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajna nem megy a WAN-os IP-címmel... valami más hiba lesz.
Szolgáltatói oldalról gondolom ezzel nem fognak foglalkozni!? Kábel internetem van (pppoe).mindenesetre köszönöm a segítséged!
-
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nekem egy Hi-linkes Huawei fenetudjamim van, azzal és egy v132-es Tomatoval összehoztam annó a dolgot. Bár a sebessége nálam is megált 40 megánál, így inkább csináltam egy saját, linux kernelű OS-t, amivel megvan a 80/40 sebesség!
Csak még mindig nincs megosztható állapotban...Egyébként magától nem fog felcsatolódni rendesen egy 4G stick, ahhoz először be kell tölteni a modult (ha nem lenne), létre kell hozni egy interface-t. Aztán fogja felismerni a Tomato.
Egyébként a legjobb lenne, ha a Tomatora lenne udev. De mivel az mostmár rég a systemd része, így régi kernelekre, mint a Tomatojé, nem lehet feltenni. Max az eudev-et lehetne lefordítani, de ahhoz meg sokat kéne szenvedni...
Egyébként milyen routered van (Mips/Arm)? Linuxban otthon vagy?
-
akom
őstag
Sziasztok!
Látom többen is küzdenek a Tomato és 4G stick összehozásával.
A napokban nekem is sikerült beszerezni egy Huawei E3372h-153 non-Hilink-es stick-et.
Sajnos nem sikerült összehoznom a dolgot. Status oldalon csak: Connecting...Több dolgot is próbáltam:
- Két típusú routeren: R7000 és N18U
- v132 és v138 firmware-ek
- Huawei stick-en firmware csere: 21.180.01.00.00, 21.200.07.00.805
- AT^SETPORT változtatások (PPP ki-be kapcsolgatás..)Sajnos semmivel sem jártam sikerrel.
Ezek után utolsó próba az N18U-n legfrissebb gyári Asus firmware-el.
A stick-et ugyan úgy felismeri mint a tomato, de nem csatlakozik.PIN minden esetben le volt tiltva, és többféle APN is próbálva volt.
Windows 7/10-en tökéletesen működik a stick. 40/10Mbps sebességet mérek.
Használható információt csak a shibby lengyel fórumán találtam, és ott a lengyel szövegből fordítóval azt sikerült kivennem, hogy Huawei E3372s és E3272s típusokkal tudtak csatlakozni.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
Scriptet keresnék, ami a egy hálózati eszköz elérhetőségét csekkolja.
Mondjuk x másodpercenként megpingeti az eszközt, és ha nincs válasz, akkor küld egy emailt.
Csináltatok már ilyesmit?köszi!
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
most újraindítottam.
Sajnos az eredmény ugyanaz.. ha Wifin van a telefon egyből belép, ha mobilneten, akkor csak teker, teker...
mást nem kell beállítani?
vagy próbáljam ki más ddns szolgáltatóval?
egyébként az USB-n csatlakoztatott HDD-t hogy érem el? xxxxxxxx.ddns.net/mnt ? -
-
#hpq
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia,
Köszi szépen sikerült állítani rajta, mindenhol kerestem a wifi opcióknál csak itt nem.
Annyi, hogy hálózati helyeknél ott van, hogy "UNKNOW" de, nem tud valamiért csatlakozni rá, próbáltam még \\192.168.1.1\1TB útvonalon is elérni.
[kép]
Ezt a buildet telepítettem fel: Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-3.3-138 K26AC USB AIO-64K -
Szia!
Az Advanced Tomato alapja a Shibby féle verzió, csak annak megjelenése után rátesznek egy saját WebGUI-t, és úgy adják ki, tehát a motor ugyanaz, csak dizájnbeli eltérések vannak.
A WiFi Tomato-ban elég gyengére van állítva alapból, de növelheted a jel erősségét, az Advanced -> Wireless - Transmit Power menüben. Első körben tedd fel 100mW-ra, ha ez kevés, mehet magasabb érték is.
Miért nem tudsz másolni a tárhelyre?
Egyébként nem tudom melyik buildet tetted fel, de én személy szerint a 132 utáni MultiWAN fw-ket már nem ajánlom.
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC66U routerem amire hétvégén felraktam az AdvancedTomatot. Láttam, hogy van a Shibby féle változat amit többen dicsérnek, érdemesebb lecserélni rá?
Azért kérdezem mert mint ha a jel erősség is gyengébb lenne valamivel és nem teljesen működik a NAS funkció. (Bár ez inkább beállítás mert csak windows-ba nem tudok rá másolni.)
Esetleg van olyan firmware változat amit tudtok ajánlani?
Előre is nagyon köszönöm! -
tjsz
Topikgazda
Nekem pl. egy régi Tomato-val szuperul működik. 6 éve. Mindenféle gond nélkül. Egy wifi-s net szolgáltató fele néz a router, kap publikus címet, belül oszt privát címet, stb. Tehát NAT-ol, ahogy Intruder2k5 is írta.
Wireless bridge mód: a régi tomato-val WPA2-es titkosítással valóban gond volt, csak WPA-val ment, Shibby féle tomato-val már megy a WPA2 is. Több helyszínen is így oldottam meg az összekötést. Ilyenkor a wireless bridge módban lévő eszköznek egy fix IP-vel kell rendelkeznie és ügyelni kell arra, hogy a DHCP szervered lehetőleg ne ossza ki azt a belső IP címet, amelyen a hálózati cuccaid működnek.
Üdv: Szabi
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem. Köszi, de hátha valaki kipróbálja , hogy sikerrül-e neki Wireless clien-et beállítani.
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A puding próbája az evés.
Nem tudnád kipróbálni valamin? -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem! Különböző volt.
Legutóbb megint nem jött össze, akkor találtam ezt az ethernet bridge linket és ezt sikerült megcsinálni, pedig ez sokkal bonyolultabb , mint a wireless client beállítása . Egyébként a NET-en is sok link szól arról hogy tomatón nem tudják beállítani a Wireless Client módot.Na , beállították a PH-n az új vasakat?
-
-
wireless ethernet bridge módot sikerült beállítani
amikor átállítottam gateway módról router üzemmódba ,akkor kicsikét betojtam ,ahogy újraindult és farkasszemet néztem egy darabig a CFE browserrel a fix IP címemről. De már jó. Csak el ne felejtsem a router LAN IP címét, ha majd egyszer újra akarom configolni arra a célra amire vettem, majd ha megérkezik az üvegszálas internetem. -
Wireless client -re hogyan kell konfigolni a tomatót, hogy mukoggyon? A franc essen bele valamikor secperc alatt beállítottam , most meg egy órát szívtam vele, mire belnyugodtam, hogy nem megy és kínomban bedugtam egy USB-s wifi hálókártyát a tuningolni való asztali gépbe. Egy ócska ralink csipest , mert azt mindegyik oprendszer egyből keni vágja.
Lehet, hogy ezen az új 138-as verzión már másképpen kell a wireless client módot elkövetni?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, a hosts fájllal csináltam régen is, valóban!

-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Elszúrtam az interfaceket az fw-mben, affinításom meg nincs most hozzá, hogy rendbetegyem, így visszatérek pár napig Tomato-ra.
Viszont, van pár dolog, amit az advanced>dhcp/dns menü alatti custom dnsmasq configuration alatti boxba illesztettem. Ezek annyit csinálnak, h a nasom pl el tudom érni a nas.hu domainen itthonról.
Ennek a kódja így néz ki:
address=/192.168.1.2/nas.hu
Ez megy rendben, mivel az első sorban van, viszont a második és harmadik, illetve a többi sor már nem... Mit kéne csinálnom még?
Sajnos már nem emlékszem, h régen hogy volt, hozzászoktam, h GUI-n keresztül állítom az ilyesmit.

-
nOvOp
senior tag
A jel erősebb, viszont a kapcsolat gyakran megszakad
A telefonokon a wifi ki-be kapcsolásával helyreáll, de bosszantó így használni. Nem beszélve, hogy a család a fejemet veszi már érte...
Próbáltam már, hogy inSSIDer-rel megnéztem a hálózatot és fixre állítottam az ajánlott csatornát (több csatornával is próbáltam). Kikapcsoltam az 5GH csatornát (ezt én nem tudom úgysem használni, bár nem tudom hogy befolyásolja-e). Semmi sem segített. Így azt hiszem mégis a mögé kötött régi asust (RT-N10U) használjuk majd. Viszont az lasssabb sebességet tud wifin. Jelenleg a T eszköz 50/5 MB sebességet tud, az asus meg 30/5 MB-et. Az asust próbáltam már teljesen resetelni (gondoltam, már tele lehet mindenféle beállítással és esetleg az zavar be), de akkor is csak ennyit tudott 20 MH-en (40-en kevesebbet). Itt is kiválasztottam a megfelelő csatornát.
Igazából annyi a kérdésem csak, hogy ez a router valójában csak ennyit tud wifin? -
válasz
poki198q
üzenetére
Köszi! A Connection Uptime is valami 91 nap volt, csak a minap volt egy 15 perces kimaradás a UPC részéről, így nyomnom kellett egy IP relase / renew-t sajnos.
-
poki198q
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gratula!

-
-
dzoli87
aktív tag
Ez esetleg? Androidon egész jól megy nekem, static key-t használva is!
[openvpn ios] -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Miután az iOS 10 kinyírta a PPTP lehetőséget és az OpenVPN static key nem támogatott, ezért érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata L2TP szerver beüzemeléssel Tomaton.
-
Ez itt off , de hátha tudja rá valaki a magyarázatot.
Bocs és örülnék ha lenne rá todományos magyarázat. -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ott néztem természetesen. Nekem ilyen nincs a logban. Újraindítottam a routert, meglátom milyen így.
-
Elrood
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hülye kérdés, de a te routeredre is a shibby-féle tomatot raktad?
Ugyanaz az eljárás mint korábban?
Tehát router recovery módba, aztán asus saját recovery software-vel feltolni a tomato fw-jét? -
-
Elrood
őstag
Szülőknek vettem egy asus rt-n18u-t és vacakol a nyomtatómegosztás a gyári fw-vel.
A router itteni topikja szerint másnál is előjön ez a hiba.Tomato fw-vel (Shibby-féle verzió) úgy általában mennyire stabil a nyomtatómegosztás?
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia! Sima digi kábeles, PPPoE, nincs semmi a router előtt. Akkor mit nézzek. Most a forgalmat néztem, hogy tegnap feleannyit töltött fel, mint általában szokott. Speedtestnél megvan a 92/51 Mb/s (100/50-es a net). Mit nézzek még?
-
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Mostanában meghülyült a tomato (vagy a router?). Most azt csinálja, hogy leszakad a netről (vagy csak laggol, de azt nagyon, pl. youtube-on).
Ennyit láttam a logban:
Sep 8 21:18:52 Tomato daemon.info transmission-daemon[1517]: Saved "/tmp/mnt/mnt/.settings/stats.json" (variant.c:1214)
Sep 8 21:19:27 Tomato daemon.info transmission-daemon[1517]: Linux.iso Could not connect to tracker (announcer.c:996)
Sep 8 21:19:27 Tomato daemon.info transmission-daemon[1517]: Linux.iso Retrying announce in 20 seconds. (announcer.c:1005)Mi a fenét csináljak? Nagyon idegesít.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Jogos, megvan
nem szoktam bekapcsolni a rejtett fájlokat, Intruder2k5-nek meg gondolom eszébe sem jutott, hogy ennyire amatőrrel van dolga 
Viszont jó jelszóra emlékeztem
Annyit tettem most, hogy az Aega oldalra beléptem és ott újraindítottam a lighttpd-ot és az rtorrentre meg force-reload-ot nyomtam. Utána bejött. Viszont itt sem mindegyik böngészőn, de végülis mindegy. Kérdés, hogy legközelebb működni fog-e?
Köszi mindkettőtöknek a segítséget. -
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ugye tudod, hogy a .-tal kezdődő fájlnevek Linux alatt rejtett fájlok, melyek alapvetően nem látszódnak könyvtár listázásoknál. Tehát lehet, hogy mégis van .passwd fájlod, csak nem tudsz róla.
De egy
ls -a /mappa/véget vet a "bújócskának"
!Illetve ha a @Intruder2k5 által írt fájl tartalmát szeretnéd kiiratni, akkor
cat /opt/etc/lighttpd/.passwdés kidobja.+ ha nem ott lenne a fájl, de pontosan tudod a nevét, akkor így tudsz rákeresni (pl .passwd esetén):
find / -name .passwd(#6522) Intruder2k5
+1 Ha a lighttpd basic auth modulja titkosít, akkor nemcsak elvileg, hanem gyakorlatilag is!

-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, megnézem. Sajnos nem segített, .passwd fájl továbbra sincs meg. Majd később folytatom azt hiszem. Köszi az eddigi segítséget.
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valóban volt gond a HDD-vel. Mikor megnéztem a routert, akkor azt láttam, hogy nincs fel mountolva. De aztán visszatettem egy korábbi mentést a routerre és jó lett. De mintha az USB csati eléggé mozogna. Ennek ellenére most is látom a partíciókat rajta. Az újraindításon már túl vagyok, de újra megpróbálom. Lehet, hogy a HDD adta meg magát?
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hát ez jó kérdés... az volt, de frissítettem az rtorrentet (ne kérdezd hogyan, már nem emlékszem), nem tudom, hogy ez befolyásolta-e. Talán azóta nem működött, mióta be lett építve az új router. Amióta az új is megvan, azóta már jelentkeztem be otthonról és távolról is. Volt amikor nem engedett be, akkor töröltem a böngésző előzményeit meg a sütiket is vagy másik böngészőn beengedett. De most sehogy.
Amúgy megnéztem a helyet és az alábbiakat találtam a /opt/etc/lighttpd/ mappában:
lighttpd.conf
lighttpd.pemJa és persze a putty már nem működik

-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szelrintem nem
de ezt melyik fájlban tudom megnézni -
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megcsináltam és működik, a távoli elérés is. Félig... Az rtorrent oldalára nem tudok belépni. Se az otthoni ip-ről, se a távoli elérésről. A bejelentkezés feljön, de hiába írom be a felhasználónév-jelszó párost, visszadobja a jelszó kérő ablakot. Az asus routerre be tudok jelentkezni. Mi lehet a gond?
-
válasz
tatararpad
üzenetére
Akkor engedélyezd és teszteld hogy továbbra is fennáll-e a probléma. Ha igen, a következő lépés a tól-ig százalékok finomítása lesz.
-
válasz
tatararpad
üzenetére
"Alapértelmezett beállításokkal korábban be volt"
Ez mit jelent? Az upload/download sávszélesség be volt korrektül állítva? (85-90%-a a maximum elérhető sávszélességnek a javasolt).
Kb. így
Basic Settings
Enable QoS ✓
Prioritize small packets with these control flags ✓ACK ✓SYN ✓FIN ✓RST
Prioritize ICMP ✓
Reset class when changing settings ✓
Default class VOIP/Game
Qdisc Scheduler sfqOutbound Rates / Limits
Max Bandwidth Limit XXXInbound Rates / Limits
Max Bandwidth Limit XXX -
válasz
tatararpad
üzenetére
Be van most a QoS kapcsolva?
-
tatararpad
őstag
Ha már Tomato és QoS: [link] Ezen a pingtesten az látszik, hogy szinte menetrendszerűen minden 7. pingnél megugrik a válaszidő. Azt már sikerült kideríteni, hogy ennek a YouTube az oka, valószínűleg ilyenkor pufferel. Mivel a YT-t más használja más gépen, bandwith limiterrel letudom korlátozni a másik gépet, hogy ezt megszüntesse, de ahhoz olyan 1-2 Mbit köré kellene lekorlátoznom, ami nem fair. Meg lehetne ezt oldani QoS-szel, hogy a YT videó még ne akadjon, ugyanakkor megszűnjön ez pingugrálás, mivel multiplayer játékban ez miden 7. másodpercben teleportálást jelent? Telekom 10/0,5 ADSL Shibby Tomato 132 Asus RT-N18U
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Újabb kérdés merült fel bennem: meg lehet azt oldani, hogy a "guest" wifi-n ne legyen mac filter? Vagy azt, hogy a mac filter csak a belső wifi hálózatra legyen érvényes?
Üdv: Szabi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak még mindig nincs megosztható állapotban...

A telefonokon a wifi ki-be kapcsolásával helyreáll, de bosszantó így használni. Nem beszélve, hogy a család a fejemet veszi már érte...