- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #9289 üzenetére
Szia!
Putty-al SSH-z be a router-edre. Utána lépj bele a jffs mappába (cd /jffs). "ls -ali" milyen file-okat mutat még ott?
-
válasz
Atlantisz48 #9260 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #8869 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #8867 üzenetére
Miért, a Shibby 140 is hibás?
-
válasz
Atlantisz48 #8865 üzenetére
Igen frissebb, mivel mindig abból készül. Szerintem ha switch módban használod, akkor lényegében mindegy mi van rajta.
-
blakey
titán
válasz
Atlantisz48 #8857 üzenetére
Amikor segítettem a konfigurálásban akkor a T-s eszközön DMZ-be tettem a router IP-címét, onnantól kezdve mindent a router végez és tökéletesen működik. Ha a T-s eszközt nem használod akkor Bridge mód vagy DMZ.
-
blakey
titán
válasz
Atlantisz48 #8850 üzenetére
A T-s cuccon bekapcsoltad a DMZ-t a router IP-jéhez? Utána már normál routerként kell beállítani. Egyik ismerősnél ua. a konfig csak AC66U-val, nem Tomatoval de működik.
-
akom
őstag
válasz
Próbáld a hálózati maszkot átállítani. Pld erre:
255.255.252.0
(#8851) Intruder2k5
Nálam megy két Freshtomato fw-el flashelt eszköz így.
De magával a hibával anno én is találkoztam (még Shibby időszakban), ott egy NVRAM reset megoldotta a gondot. -
válasz
Ma már nem, de holnap este megpróbálom felkonfigolni ugyanígy switch módba a fiókban lévő RT-N16-ot, amin szintén FreshTomato van, aztán meglátjuk, hogy fw hibáról van-e szó.
-
akom
őstag
válasz
Atlantisz48 #8847 üzenetére
Na akkor kezdjük előröl.
VanA
router ésB
router.B
routern nem megy a névfeloldás?A
router címe mi?B
router címe mi?B
routeren akkor WAN letiltva, és Bridge WAN port to primary LAN (br0) bepipálva?
Gondolom másik kábelt, portot próbáltál.B
router Default Gateway-nek mi van megadva?
Mi a router típusa?
Milyen fw? -
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #8847 üzenetére
-
akom
őstag
válasz
Atlantisz48 #8845 üzenetére
Szerintem kezd egy NVRAM törléssel.
-
válasz
Atlantisz48 #8843 üzenetére
Itt nálad valami beállítás nagyon el van tolva. Egyáltalán van netkapcsolat a routeren?
ping 8.8.8.8
-
válasz
Atlantisz48 #8841 üzenetére
Az alsó képen vedd ki a pipát a "Use Internal DNS" elől, és próbáld úgy.
-
válasz
Atlantisz48 #8838 üzenetére
Mit kapsz válaszul az alábbi parancsokra?
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup pkg.entware.net
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: pkg.entware.net
Address 1: 81.4.123.217 entware.net
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup entware.net
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: entware.net
Address 1: 185.199.109.153
Address 2: 185.199.110.153
Address 3: 185.199.111.153
Address 4: 185.199.108.153Mellesleg a wget parancsba a http elé minek a kötőjel? Próbáld így:
cd /opt
wget https://pkg.entware.net/binaries/mipsel/installer/installer.sh
chmod +x /opt/installer.sh
/opt/installer.sh -
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8838 üzenetére
A def. gateway-nél szereplő 192.168.0.1 ip cím a másik routered ip címe, ugye?
-
blakey
titán
válasz
Atlantisz48 #8836 üzenetére
Intercept miatt nem megy, azt akkor kapcsold be ha a portokat továbbítottad, ha nem akkor nem fog menni.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8834 üzenetére
Igen, az. Nálam nslookup erre a címre az alábbi IP-t adja: 81.4.123.217
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8827 üzenetére
Még valami: az "Intercept DNS port"-ot pedig kapcsold be, ha nem akarod, hogy a hálózatodon belül egy adott eszköz más DNS-t használjon, mint amit a router-ed (parent control kicselezési lehetőség....)
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Ha nem használsz IPv6-ot, akkor azokat is kapcsold ki.
-
válasz
Igen, a helyes címek 8.8.8.8 és 8.8.4.4
Az alsó képen pipáld be a "Use user-entered gateway if WAN is disabled" opciót.
-
válasz
Atlantisz48 #8820 üzenetére
Szia!
Router módban működik a vas, vagy esetleg switch módban? Ha SSH-n belépsz, válaszolnak pingelésre az oldalak? Pl. a Google?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Atlantisz48 #8820 üzenetére
Ha a "mag"ról van szó, akkor ott hetek óta problémák vannak a trackerrel.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #8806 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #8806 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #8703 üzenetére
De, illene neki, ezt írtam fentebb. Entware-ben ez tuti működik is, viszont ng-t én sosem próbáltam.
-
válasz
Atlantisz48 #8701 üzenetére
Igen...
-
válasz
Atlantisz48 #8699 üzenetére
Van az entware-ng repo-ban két libevent2 csomag is, libevent2-core_2.0.22-1_mipselsf.ipk és libevent2_2.0.22-1_mipselsf.ipk, nem tudom melyik kell neki, de próbáld feltenni ezeket. Bár azt nem értem, ha ez függősége a transmission-nek, akkor miért nem húzta fel magával.
opkg update
opkg install libevent2Mondjuk entware-ng-t én sosem használtam.
-
válasz
Atlantisz48 #8697 üzenetére
Mert gondolom így a firmware-be integrált transmission indult el.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #8696 üzenetére
Üdv,
Sikerült működésre bírni......
Kitöröltem az elérési utat a Transmission-deamon-nál tehát ehelyett:/opt/bin/transmission-daemon -g /mnt/.settings
Ez:
transmission-daemon -g /mnt/.settings
De hogy ez így miért jobb azt nem tudom.
-
válasz
Atlantisz48 #8694 üzenetére
Szia!
Véletlenül nem ARM routered van? Ugyanis akkor is dobhat not foundot, ha nem kompatibilis a bináris a procival.
És jelenleg (legalábbis, amennyiben Intru' linkjeit használtad) mipselre fordított binárisokat telepítettél.
-
válasz
Atlantisz48 #8692 üzenetére
És ez mit válaszol?
/opt/bin/transmission-daemon -g /mnt/.settings
-
válasz
Atlantisz48 #8689 üzenetére
Meg kéne nézni abban a start_transmission.sh file-ban, hogy milyen paranccsal indítja a transmission-t, és megpróbálni azt manuálisan lefuttatni terminálban, hátha ad valami hibaüzenetet, és akkor okosabb leszel. Esetleg a log-ba nem írt valamit?
-
válasz
Atlantisz48 #8689 üzenetére
Igen. Amikor eredetileg csináltam ezeket a leírásokat, akkor egyúttal természetesen le is teszteltem, és működött. Neked ugye RT-N66U routered van?
-
válasz
Atlantisz48 #8687 üzenetére
Gondoltam próbáld meg az újabb entware-ng verziót, de ha az nem megy, akkor maradj a 2.84-nél, amiből a többit is kimásoltad.
-
válasz
Atlantisz48 #8685 üzenetére
Próbáld meg ebből kimásolni a daemon-t.
transmission-daemon-openssl_2.92%2bgit-5_mipselsf.ipk -
válasz
Atlantisz48 #8683 üzenetére
És hol van a transmission-daemon?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #8680 üzenetére
Sajnos lejárt a szerkesztés:
-
válasz
Atlantisz48 #8680 üzenetére
ls -la
jobban átlátható jogosultságokat mutat
-
válasz
Atlantisz48 #8359 üzenetére
A Deluge és router kombót nem javaslom. Mivel az említett torrentkliens Pythonban van megírva, ami sokkal jobban fogyasztja az erőforrást, mint egy C-ben/C++ban írt Transmission vagy ctorrent/rtorrent etc.
Miért nem jó a Transmission?
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8357 üzenetére
Ha nincs rá különösebb okod, akkor csak azért, hogy megismerd, inkább ne tedd! (persze ez szigorúan a saját véleményem)
A Merlin egy kibővített, gyári Asus, annak minden hülyeségével, hátrányával (pl. bekapcsolod a biztonsági funkcióit, akkor automatikusan megosztasz szinte minden, a routeren átmenő forgalmat a Trend Micro-val.
Ráadásul jobb ha tudod, ez is egy Tomato alapokra épülő cucc, csak messze nem tud annyit, mint a Shibby-féle. -
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #8355 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy miért teszel ilyet?
Én épp az ellenkező irányon gondolkodom már napok óta, csak kissé elriaszt a Shibby utód "önéletrajza". -
válasz
Atlantisz48 #7848 üzenetére
Ahogy Intruder is írta, onnan egyelőre gond nélkül fel lehet tolni a firmware-t, mivel ez a korlátozás egyelőre csak fw szintű. A BL-be még nem került bele ez a szigorítás. De majd kiderül az új modelleknél, hogy megszűnt-e a lehetőség.
-
válasz
Atlantisz48 #7848 üzenetére
Ott felmegy. Szerintem ez leginkább valami Európai Uniós elvárásoknak megfelelés, ha jól rémlik a WiFi teljesítmény miatt volt szó ilyenről, hogy tiltani kellene a CFW-k használatát.
-
sunpower
tag
válasz
Atlantisz48 #7838 üzenetére
Nálam régóta megy 24/7-ben egy 4 TB-os vinyó külső házban az RT-N 18-on. Tedd rá nyugodtan, de előre formázd le Ext3-ra, mert a routeren csak 2 TB-ig tudsz formázni. Kezelni gond nélkül lekezeli.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #7698 üzenetére
Igen, a 140-es jobb mint a 132-es minden router típushoz való tomato esetén, mivel egy csomó minden frissítés történt benne. Lásd itt. Viszont: a 132-es 1 WAN-os volt, a 133-astól kezdve van a MultiWAN (eleinte rengeteg hibával), de most a 140-es egészen jóra sikeredett és a MultiWAN funkciót sem nagy ördögönsség letiltani (ha 1 net előfizetésed van). Én egy Asus RT N18U-n és egy öreg Linksys WRT54GL-en használom a 140-est, meg vagyok vele elégedve.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Atlantisz48 #7684 üzenetére
Inkább a 140-es verziót rakd fel.
-
válasz
Atlantisz48 #7682 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #7124 üzenetére
Adatbázist routeren?
Ha egy nagyobb adatbázist tervezel, plusz sok lekérdezést/keresést, akkor én inkább tárhelyet bérelnék, vagy egy combosabb NAS-ra tenném fel a setupot...
Egyébként, ha az integrált nem jön be, az entware-ng rendelkezik friss mariadb-vel pl, ami tud MySQLi-t is.
De a phpmyadmint nem ajánlom, az tényleg nagyon leterhel egy ARM procit. Tessék a konzolt használni!
Ui.: ettől függetlenül nem szégyen kipróbálni...
-
válasz
Atlantisz48 #7124 üzenetére
Szia!
Az integrált nem jó, ami a "Web Server" menü alatt van?
-
válasz
Atlantisz48 #6927 üzenetére
Így pedig el kellene érd a megosztást. Csak tallózással próbáltad, vagy direktben beírva az elérési utat, sem megy?
-
válasz
Atlantisz48 #6925 üzenetére
Akkor az IP címeket a D-LINK ossza? Mi a routerek LAN IP címe?
-
válasz
Atlantisz48 #6923 üzenetére
Szia!
Amennyiben nem switch módban működnek az asus routerek, úgy azért, mert a wl-500g tűzfala védi azt. Ebben a felállásban neki az olyan, mintha a netről akarnák elérni a samba megosztást, lévén a kérés a wan interfészre érkezik.
-
golya87
őstag
válasz
Atlantisz48 #6214 üzenetére
Szétnézek.
-
válasz
Atlantisz48 #6191 üzenetére
/opt/etc/init.d/S85rtorrent stop
De szerintem bőven elég, ha leállítasz minden futó torrentet, akkor már nem fog erőforrást zabálni. Főleg, hogy nem régiben azzal szenvedtél, hogy megcsináld a scriptet ami ellenőrzi az rtorrent futását, így ha ki is kill-ezed az rtorrent processzt, az 5 percen belül újra fogja indítani.
-
válasz
Atlantisz48 #6191 üzenetére
Ok. A lighttpd-t szerintem nem kell kilőni, mert nagyon minimális a "fogyasztása", az rtorrentet pedig megnézheted, h az az initd szkript mivel lővi ki. Illetve ráereszthetsz egy olyan torrentet, ami picit terheli és a top parancs kimenetéből ki tudod lesni a folyamat nevét. (Pl rtorrent)
Majd a killall folyamatneve kilövi Neked.
-
válasz
Atlantisz48 #6189 üzenetére
Minek 2 torrent kliens?
-
válasz
Atlantisz48 #6182 üzenetére
Szerintem Ő https-sel, azaz SSL-lel használja és tett rá felh. nevet&jelszót, vagy kliensoldali ssl tanúsítványt. Mert önmagában a http ezzel a file lister szkripttel bárki számára elérhető, aki tudja az ip-d (v dinamikus dns-ed) és a portodat.
Az ftp egy fokkal jobb, mivel ott már van felh. név/jelszó. (Bár kikapcsolható (l Anonymus ftp)) De ezzel is az a gond, h nem titkosítja a forgalmat. Tehát ha egy internetkávézóból megy fel a felhasználó, akkor a bejelentkezést tartalmazó csomagokat bármilyen ugyanarra a hálóra/wifire csatlakozó emberke le tudja sniffelni, ha rosszul van beállítva a hálózati elosztójuk. De úgy tudom rengeteg más megoldás is létezik ftp törésre...
Illetve a passzív ftp pl több porton keresztül küldi a forgalmat, szerintem ez is lassítja a dolgot egy icipicit.
Az sftp szinte törhetetlen, mivel ha jól tudom egy megfelelő cert mellett csak ún. brute-force támadási lehetőségek állnak a cracker rendelkezésére. Ez azt jelenti, h egy algoritmus/dictionary alapján végigpróbálgatja az összes kombinációt.Viszont ez egy erős kulcs mellett (openssllel lehet pl ilyet generálni, google a barátod) ez rengeteg évtizedet, esetleg századot jelentene... (De a brute forcot is ki lehet tiltani pl fail2ban&iptables segítségével) Illetve ez a kulcs gondoskodik arról is, h a forgalom titkosítva legyen, így az ftpnél vázolt sniffelős megoldással nem mennének sokra.
De én is a https-es megoldást preferálom. Igaz, h kicsit nehéz beállítani és kevés ingyenes ssl kulcs gyártó hely van, de ha egyszer összehozod és teszel rá még authentikációt is, akkor kapsz egy gyors, biztonságos és személyre szabható remote elérést. Én pl még bw limitet is tudtam csinálni. Viszont ehhez már egy router memóriája lehet, hogy kevés lenne. De meg lehet próbálni természetesen bármit. Talán, ha hddről/felcsatolt hálózati meghajtóról és nem jffsről futna, akkor nem is lenne vele gond. Ha érdekel a dolog, akkor nemsokára meg fog jelenni egy pont ezzel foglalkozó cikkem. Ugyan ZyXEL nashoz készült elsősorban a dolog, de a csomagot (amit itt entware-ngből tudsz beszerezni) és az elérési utakat kivéve mindent ugyanúgy kell csinálni.
-
válasz
Atlantisz48 #6160 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #6158 üzenetére
Webszerver beállítás oldalán a "PHP Custom configuration" részbe tedd be ezt.
date.timezone = Europe/Budapest
Nem, ennek semmi köze a lejátszáshoz. Hogy miért nem játssza le, avagy miért tölti le előbb, azt ne tőlem kérdezd, hanem attól, aki azt mondta, hogy így csináld. Én csak segítettem weben megosztani a /nas mappát, de már fentebb is mondtam, hogy szerintem ez így nem lesz jó.
-
válasz
Atlantisz48 #6156 üzenetére
Másold be ebben a zip-ben lévő php file-t a /nas mappába.
http://intruder2k5.besaba.com/index.zip
Viszont akkor kell a php support mégis. Azt hittem alapból is fog fileokat listázni.
-
válasz
Atlantisz48 #6154 üzenetére
Így, bár szerintem a php support szükségtelen most.
-
válasz
Atlantisz48 #6144 üzenetére
Szerintem legegyszerűbb megoldás, ha arra az időre bekapcsolod az NGINX webszervert, és annak megadod a /nas mappát webroot-nak.
-
poki198q
tag
válasz
Atlantisz48 #6138 üzenetére
Szia.
Nekem BSPlayer lokálisan lejátsza streamelve a fikmeket, videókat mobil eszközön.
Távolról nem tudom hogyan lehetne. -
válasz
Atlantisz48 #6138 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy létezik olyan lejátszó, ami képes HTTP / HTTPS protokollon is lejátszani, de én ilyet nem használok, így nem is ismerek.
Egy dolog viszont valószínű, hogy a /nas mappád jelenleg nincs ezen protokollokon kiajánlva, tehát ebben a formában elérni sem fogod. Nem tudom nálad milyen szerver megy a 80-as porton, de gondolom nem a / a webroot.
-
válasz
Atlantisz48 #6127 üzenetére
Ugye rendszergazdaként futtatod az installert? És a megfelelő telepítőt szedted le? (64/32 bit)
-
válasz
Atlantisz48 #6127 üzenetére
Akkor sajnos passz. Google adott még egy halom találatot a témában, de nem nézegettem végig, hogy melyik aratott sikert.
-
-
válasz
Atlantisz48 #6123 üzenetére
Igen. Hacsak nem tudja helyette a tun drivert hadználni, bár win alatt kétlem...
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #6122 üzenetére
-
válasz
Atlantisz48 #6120 üzenetére
Igen megfelel, és igen, ott kell beállítani.
-
válasz
Atlantisz48 #6118 üzenetére
Szia!
Az AIO-t.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #6115 üzenetére
Létezik. SFTP. De, biztonsági szempontból természetesen jobb a VPN.
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #6113 üzenetére
Igen. Vagy Kodival, mert az FTP -ről is tud streamelni.
-
Santino
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #6105 üzenetére
Egyszerű a válaszom: sosem éreztem szükségét a váltásra, bár már többször foglalkoztam a gondolattal. Inkább kíváncsiságból tettem volna fel az Entware-t. Aztán mégis maradt ez.
-
válasz
Miért, ha az eredeti optware-t használja, akkor mi van? Attól, hogy valami régi, még működhet.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atlantisz48 #6107 üzenetére
Lehet Neki nem az van, ez csak ilyen mellékinfo volt a részemről.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Van Optware NG is.
-
Santino
aktív tag
válasz
Atlantisz48 #6103 üzenetére
Szia!
Igen.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atlantisz48 #6098 üzenetére
Kell egy VPN és egy samba megosztás. Vagy olyan lejátszó, amivel FTP-n is eléred a router-t. Ahhoz dinamikus DNS-re van szükség.
-
válasz
Atlantisz48 #6079 üzenetére
Én a Database Location-t inkább a HDD-re tenném, mert a RAM-ból minden újraindítás során el fog veszni, és a teljes médiatárat újra kell szkennelnie minden alkalommal.
CIFS klienst akkor kell használnod, ha egy másik eszköz (pl NAS) megosztását szeretnéd a router filerendszerébe becsatolni.
-
válasz
Atlantisz48 #6076 üzenetére
Jobbklikkel tudod beilleszteni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atlantisz48 #6074 üzenetére
Utána az opt mappában megtalálod a konfiguráció fájlt. Minidlna.conf. Azt kell megnyitni valamilyen szövegszerkesztoben. Ha az opt mappa meg van osztva samban, akkor a Windows-ban a legegyszerűbb egy notepad++ segítségével.
Mindenhez le van írva, hogy hova, mit kell írni. De szerintem itt a topikban is találsz beállítást, ha beírod a keresőbe. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Atlantisz48 #6072 üzenetére
MiniDLNA a legjobb, mert kicsi az erőforrásigénye.
Még a mediatomb talán még népszerű. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Atlantisz48 #6070 üzenetére
Van, Entware NG-n keresztül lehet külön MiniDLNA-t feltenni, de van talán másik alternatíva is.
-
válasz
Atlantisz48 #6067 üzenetére
/opt/etc/init.d/S85rtorrent stop
De jó az is amit Te írtál, csak az a lighttpd-t is leállítja.
-
válasz
Atlantisz48 #6065 üzenetére
Azért még próbáld meg leállítani az rtorrent-et, hogy vajon újraindítja-e.
-
válasz
Atlantisz48 #6063 üzenetére
Na, ez már szerintem így oké. Most is újraindítgatja a script az rtorrent-et a log szerint?
-
válasz
Atlantisz48 #6061 üzenetére
/opt/bin/ps -ef | grep -v grep | grep rtorrent
Ja, és a script első sorában az /opt/bin/rtorrent helyett csak rtorrent legyen beírva.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #6060 üzenetére
Szerk:
/opt/bin/ps -ef | grep -v grep | grep
-
válasz
Atlantisz48 #6057 üzenetére
A scriptben lévő ps parancs mit ad vissza putty-ban? Konkrétat erre így nem tudok mondani, ezt sajnos így apránként tudod csak végigjátszani, és megkeresni a hibát.
-
válasz
Atlantisz48 #6052 üzenetére
opkg update
opkg install procps-ng-ps -
gt7100
tag
válasz
Atlantisz48 #6037 üzenetére
Entware-ng-t kell telepíteni, feltételezem, ez megvan.
Utána
opkg update
opkg list | grep procesetleg grep ps, de abból nagyon sok lesz.
Ott kell lennie a listában. A procps-ps csomagnév nem biztos. Most mobilon vagyok, nem tudom megnézni.
-
válasz
Atlantisz48 #6037 üzenetére
Melyik repo-t használod? opkg update milyen url-t ír ki?
-
gt7100
tag
válasz
Atlantisz48 #6033 üzenetére
Bocs, ha már volt: procps-ps csomagot kell feltenni, utána esetleg újra belépni.
-
válasz
Atlantisz48 #6015 üzenetére
Az bizony baj. A /tmp írható is, de gondolom a samba csak read only-ban ossza meg.
-
válasz
Atlantisz48 #6013 üzenetére
Hát ez több sebből is vérzik, nincs ps binárisod sem, illetve a script is hibás.
-
válasz
Atlantisz48 #6011 üzenetére
Igen log-ol. Akkor nálad vagy le sem fut a script, vagy hiba van benne. Manuálisan indítva sem jön létre log file?
-
válasz
Atlantisz48 #6009 üzenetére
Egy-két sort hozzátettem még.
#!/bin/sh
PROGRAM="rtorrent" # Az ellenőrizendő program
INIT_COMMAND="/opt/etc/init.d/S85rtorrent restart" # A program indítóparancsa
LOGDIR="/tmp" # A logfile-ok helye
mkdir -p $LOGDIR
LOGDAY=$(date +"%Y-%m-%d")
LOGFILE=$LOGDIR/$PROGRAM_$LOGDAY.log
touch $LOGFILE
NOW=$(date +"%Y.%m.%d %H:%M:%S")
ps | grep -v grep | grep -v check_rtorrent | grep -v SCREEN | grep $PROGRAM
if [ $? -eq 1 ]
then
echo "$NOW $PROGRAM not running, restart!" >> $LOGFILE
rm /nas/users/rtorrent/session/rtorrent.lock
rm /nas/users/rtorrent/session/rtorrent.dht_cache
$INIT_COMMAND
else
echo "$NOW $PROGRAM running!" >> $LOGFILE
fi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- EAFC 25
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged