-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lehella
senior tag
-
Tiktor
csendes tag
Az a kábel a digitől kapott ZTE márkájú modemből jön.
IPV6 le van tíltva.
A fentebb leírt MAC klónozást megpróbáltam, nem jött be.
Próbáljak meg egy hard resetet és előről kezdeni? Vagy frissítsek egy másik verzióra? 140-es van fent, ennél van frissebb? Vagy alacsonyabb verziót is fel(le) lehet frissíteni? -
esicyhun
tag
Köszönöm!
Nos, ha jól értem, akkor a CFE többek között a BCM4709-es procival szerelt routerek bootloaderje. Ahhoz, hogy a Tomato-t legegyszerűbben feltöltsem, rá kell tölteni a routerre a grafikus kezelőfelülettel ellátott CFE-t. Ez a CFE.bin, amibe a CFE editorral a routerem saját MAC címét először bele kell szerkeszzem. A feltöltés SSH-n keresztül lehetséges, amiről sok mindent nem tudok, de a feltöltéshez a parancs le van írva.
Azt hiszem veszek egy nagy levegőt, és ha otthon majd lesz 1 nap szabadidőm, nekiesek. A gyári teljes, mindent gyalulós, angol firmware-t sikerült megtalálni, szóval ha a bootloadert nem nyírom ki, vissza tudok csinálni bármit.
-
kojak27
csendes tag
-
kojak27
csendes tag
Szia!
Ez alapján csinálom a telepítést: http://asusrouterforum.besaba.com/
Ez egy szűz router, szűz winchesterrel.A kimeneteim a következőek:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 20.1M 20.1M 0 100% /
devtmpfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
tmpfs 124.8M 2.3M 122.5M 2% /tmp
devfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /jffs
/dev/sda3 915.5G 1.1G 867.9G 0% /nas
/dev/sda1 965.1M 22.1M 893.9M 2% /optrootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro,relatime)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=127708k,nr_inodes=31927,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,relatime)
devfs on /dev type tmpfs (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/mtdblock5 on /jffs type jffs2 (rw,noatime)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda3 on /nas type ext3 (rw,noatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)
/dev/sda1 on /opt type ext3 (rw,relatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)Kojak
-
csixy
addikt
Köszi! Csak azért tettem ,hogy ne lehessen a helyéről véletlenül kitépni. Ha majd nem lesz sávszélessége akkor kiegenyesítem. De mindenütt ívesen van hajtva. A látszólagos gombóc az nem csombék rajta , hanem hozzáfogtam két kis kábelrögzítő műanyag bizb@szt és így beszigetelőszalagoztam, hogy retesz legyen belőle.
-
csixy
addikt
& (#8156) tjsz:
Köszi mindkettőtöknek! Így kötöttem be.
A switch valószinüleg ugyanaz , mint amit ajánlottatok, csak nincs rajta főkapcsoló. Egyenlőre addig pihen kikapcsolva, amíg az ÉMÁSZ áldását nem adja rá. -
intensa_man
tag
Bocsánat, lehet hogy félreérthető volt a kérdésem. Amikor a DD-WRT-re próbáltam PuTTYval transmissiont hegeszteni, létrehoztam opt partíciót. A kérdés arra vonatkozott, hogy ezt a partíciót a csatlakoztatott HDD-n, vagy a router belső tárhelyén hozza-e létre. Természetesen ha a csatlakoztatott merevlemezen, akkor nincs okom aggódni a flasheléssel.
És igen, megértettem, hogy a Tomatoban benne van a TM.
-
fgabor87
tag
Feltettem 132-t, majd utána nyomtam egy clear nvram-ot. Innentől kezdve el sem indul a router, csak recovery módban, IP címet sem oszt, manuális IP adással sem tudom elérni a kezelőfelületet.
Recovery módban nyomtam még egy clear nvram-ot, illetve próbáltam újra feltenni a ROM-ot, de ugyan úgy nem indul el. -
kojak27
csendes tag
root@unknown:/tmp/home/root# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro)
proc on /proc type proc (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
devfs on /dev type tmpfs (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
/dev/mtdblock3 on /jffs type jffs2 (rw,noatime)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
/dev/sda1 on /opt type ext3 (rw,noatime,data=ordered) -
lolchief70
aktív tag
Szia!
Köszi!
Csekkoltam 20MHz Width beállítással. nincs sok zavaró AP. Áttettem másik csatornára két csatorna távolságra.
Sajnos 2,4GHz-en még mindig nudli a letöltési sebesség. Diginet 100Mbit-ből, Wifin 16-18MBit-et érek el, az szerintem gyenge. Viszont a feltöltés alakul, 50MBit-et is eléri, ezért furcsa a letöltési sebesség.
Van még valami ötletetek mit nézzek meg vagy próbáljak ki? -
fzoli1985
csendes tag
Köszi a tanácsot!
De itt hol lehet megkerestetni az elérhető wifis hálózatokat?
És onnan kiválasztani a routert.
Gyári firmwareben jelerősítő üzemmódban ki írja az elérhető wifis hálozatokat,
majd kiválasztom a wifis routeremet, és beírom a jelszót, és rácsatlakozik.
Itt tomatoban hogyan lehet?
Nem akarok mac címeket írogatni.
Bocsáss meg de, még kezdő tomatos vagyok. -
Kovesz82
tag
Óh, igen, ez az
A router pontosan Asus RT-N12 B1
És a tomato rajta Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 Max, azaz igen, 132-es v1.28
beállítottam mindent úgy, ahogy írva volt, de ha felkapcsolódom, azonnal elmegy minden, se net se semmi és jelszót kér a csatlakozáshoz androidon... milyen jelszó kell? -
törölt tag
Persze. Egyébként is Lanon kapja a netet, csak az otthoni netem olyan vacak, hogy attól is akadozhat a stream. Tehát, marad a mobilnet. Vettem egy 4G -s sticket, de az csak Windows alatt hajlandó működni, a miniPC -ben és a routerben nem. Marad a telóról, hotspottal módszer, de ezek a kínai miniPC -k nem a jó Wifi moduljaikról híresek. Ezért szeretném megkerülni a MiniPC Wifijét, és a routerét használnám. Jobb lenne a telót is LAN -ra kötni, de kernel szintű hekkelés nélkül nem hajlandó együttműködni az Asix 88772b chipes USB-LAN adapteremmel. Pedig ez az adapter kipróbáltan Linux/Android kompatibilis.
-
Proci85
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest