- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
Tomato by Shibbyben nekem nem működik valamiért a ddns szolgáltatás. A domain a no-ip.com nál vanLast Result2021. 08. 26. 19:37:44:
Update successful.
Eszerint az update sikeres, az aktuális wan ip is stimmel, a portforwarding/basic résznél kinyitom a portot a kívánt belső ipre majd böngészőbe a domain név:port és semmi. Mi lehet az amit nem jól csinálok -
zsolt_64
senior tag
Freshtomato.org
Current Release Stable: 2021.5 (2021.08.14)
ac66u_b1 változat nekem műxik.... -
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10544 üzenetére
Nekem van !
3MB Zip
hova küldjem ? -
Sziasztok!
Régebben többször osztottam meg PXE boot szerverhez használatos könyvtárat. Ebből véletlenül nincs valakinek valahol egy kallódó példánya?
-
b.roland82
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Ez így most működik. -
tjsz
Topikgazda
válasz
b.roland82 #10538 üzenetére
Szia!
Advanced - DHCP/DNS - Dnsmasq custom configuration részbe szúrd be:
local-ttl=1
address=/webszervernév/192.16.1.1innentől kezdve a "webszervernév" begépelése után a böngészőben mindig a 192.168.1.1-es gépre fog irányítani
-
válasz
b.roland82 #10538 üzenetére
Szia!
Nincs nagyon tudtommal. A CTF egy kompromisszumos megoldás, ami kb switchet csinál a routerből.
Ha zavar, azt tudom javasolni, hogy konfigolj be egy lokális dnsmasq szervert a routeren és vedd fel benne a domaineket helyi IP-re feloldva. Nyilván ez csak domain nevekkel fog működni, de jobb, mint a semmi.
-
b.roland82
csendes tag
Sziasztok újra!
NAT Loopback-ra nincs valami más megoldás FreshTomato-ban? Akár Iptables ruleok, akármi ami működik CTF-el is? Ugyebár a teljes Internet speedhez kell a CTF, de azzal mivel nem jó a NAT Loopback, így kicsit szívás ha tegyükfel szeretném megnyitni a webszerveremet ami szintén ugyanazon a helyi hálózaton fut csak mondjuk másik gépen. Nem szeretem irkálni az IP címeket, meg mondjuk mindenből duplán kell elmenteni pl TotalCommanderben az FTP-t is. Egy bookmark a belső IP-hez ha itthon vagyok, egy meg a DDNS névhez, ha nem vagyok itthon. Na meg kb az összes más szolgáltatáshoz/szerverhez is. Azért ez nem valami elegáns megoldás, valljuk be -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
RT-N18U topikban kevés mozgás van, ezért kérdezem itt, hátha.
Két telekom iptv stb-nk van. Nemrég az egyiket át kellett kötnöm, most a saját N18U-ból kapja a netet. Beállítottam az IGMP Proxy-t, csatolt képnek megfelelően.
[kép]
Elsőre úgy tűnt, hogy minden hibátlanul működik. Kis idő elteltével viszont előjött és többször vissza is tért egy érdekes hiba. A tv képernyője sötét, nincs kép. De ha csatornát váltok az stb-n akkor látszik a csatorna váltás ténye, mert alul kiírja, de kép továbbra sincs. Gyanítom, hogy valami még nem kerek a beállítással a routerben. Van ötlet, hogy mit csinálhatnék?
Köszi. -
Dzsekó
addikt
-
tjsz
Topikgazda
Warpig-nek válaszolva láttam, hogy megjelent a legújabb 2021.3-as FreshTomato!!!!!!!
Letöltés innen: https://freshtomato.org/downloads/
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Linksys wrt320n routerhez keresek olyan firmware-t, ami már tudja a wifi reapeter módot.
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik a jó változat?W.
-
-
SztiviVander
addikt
-
tjsz
Topikgazda
válasz
pedro7 #10520 üzenetére
Ahogy Dini is írta, Shibby befejezte a fejlesztést, volt igéret a fejlesztésre, de ez egyelőre nem valósult meg.
FreshTomato eléggé jó, több helyszínen is ezt használom, N18U-val.
2x DynDns: konkrétan mire célzol? 2 WAN-od van és mind2-re 1-1 DynDNS-t akarsz? (ez nem fog menni router szinten).
VAGY 1 WAN-od van, de 2x dyndns szolgálatóhoz akarsz regisztrálni? -
válasz
pedro7 #10520 üzenetére
Tudtommal kb az az egyetlen, ami aktívan van fejlesztve jelenleg Tomato forkból az adott routerre. Amúgy a Shibby verzióból származik (fork). Én lassan másfél éve használom ugyanezen az AIO freshtomato-t. Vannak hibái, de semmi komoly. Néha kell neki egy időzített reboot, hogy menjen a wifi, de amúgy stabil.
Dupla WAN-t nem próbáltam.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
pedro7 #10517 üzenetére
Szia!
Megoldás #1:
1. NVRAM törlés gyári menüben (nem tudom hol kell, nem használtam soha) + indítsd újra
2. Nyomd meg a reset gombot + indítsd újra, a géped IP címét állítsd be egy 192.168.1.0/24-es IP-re, egy böngészőben nyisd meg 192.168.1.1-et
3. amikor bejön 192.168.1.1-es oldal (a router reboot közben), akkor ott ki tudod választani a firmware feltöltéstMegoldás #2:
1. ugyanaz, mint #1-nél
2. a géped IP címét állítsd be egy 192.168.1.0/24-es IP-re, majd az Asus Firmware Restoration Tool-al töltsd fel a FreshTomato-t a router-re -
válasz
pedro7 #10517 üzenetére
Szia!
Nekem a gyári fw alól nem ment fel a freshtomato, mert ha jól emlékszem van egy hash check úgy, amin egy cutom fw nem megy át. De a recovery menüből, amit a reset gombbal lehet előhozni bekapcsoláskor, gond nélkül felment a trx fájl. Csak arra figyelj, hogy az NVRAM-ot töröld. De ha rákeresel itt a topikban, többször le lett írva már a flashelés pontos menete.
Az AIO pedig az all in one verzió, azaz a teljes Tomato firmware az összes komponensével, míg a VPN verzió le van csonkítva extra ficsőröktől, de a VPN biztosan benne van. Én az AIO-t használom, mivel bőven ráfért a routerre.
-
pedro7
tag
Egy Asus RT-N18u-ra szeretnék Freshtomato-t feltenni.
A gyári fw-re mehet egyből ez a .trx kiterjesztésű fájl ?
És mi a különbség az AIO- és a VPN-s változat között ? -
b.roland82
csendes tag
válasz
Mr Dini #10515 üzenetére
Volt nemrég nálam egy AC66U B1, ugye ez is ARM már, ugyanezzel a FreshTomato-val, az gond nélkül működött nálam is, csak vissza kellett adnom sajna
Egyébként user/pass-t jól írom be, DHCP külön tartományban van. A Sagem kapott egy resetet, tehát nincsenek benne a PPPoE adatok, csak a Passthrough-t kapcsoltam be meg a WiFi-t ki és ennyi. Laptopról/PC-ről közvetlen fel tudok csatlakozni tehát működik félig a dolog. Megpróbálhatok még korábbi Tomato-t, csak fogalmam sincs már melyik volt az amivel működött.#10492 tjsz : Igen, ez egy lehetséges megoldás nekem is, bár inkább valami jobb routert kellene már keresnem
-
válasz
b.roland82 #10513 üzenetére
Szia!
A kedvedért frissítettem 2020.1-es freshtomatoról a legfrissebbre és nekem minden további nélkül működik. Igaz, nekem ARM alapú routerem van.
User/pass tuti jó? DHCP külön tartományban van a két routeren? A Sagem nem csatlakozik fel? Laptoppal közvetlenül fel tudsz menni PPPoE-n?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
b.roland82 #10513 üzenetére
Szia!
Én egy SagemCom 5670-essel szenvedtem, valamiért nem akart menni az N18U-mmal. Az lett a megoldás, hogy N18U fix IP címet kapott (WAN oldalon) ill. SagemCom-ban DMZ-be raktam az N18U féle fix IP címet.
-
b.roland82
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus RT-N12 D1 router a legfrissebb FreshTomato-val.
A probléma az, hogy az istenért sem tud kapcsolódni az Asus PPPoE-n.
Telekomos net, Sagemcom F@st 5655v2 router passthrough módban. Talán valamit elcsesztek az új FreshTomato verzióban? Mert ez fél éve kb még működött. PC direktben a sagemről gond nélkül felkapcsolódik.
Basic -> Network oldalon WAN Type PPPoE, az adatok beírva, DNS szervereknél beállítottam a Google-ét manualra és ennyi. Status oldalon csak "Connecting..." szöveg megy és ennyit csinál. Reset/NVRAM törlés volt már, eredménytelenül. Log-ban szinte semmi nincs erről. Más is találkozott már ezzel? -
tjsz
Topikgazda
válasz
KaiotEch #10510 üzenetére
Advanced - Firewall-nál alul a "Notes" részben azt írják, hogy a "LAN" "LAN1"... lévő pipa ténylegesen a "br0" "br1"....-nél engedélyezi. Tehát - szerintem - meg kellene nézned, hogy az adott wifi hálózatod (amire a tv-d csatlakozik) melyik bridge-hez van rendelve és az alapján kell engedélyezni. Ezt az Advanced - Virtual Wireless-nél tudod megnézni.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Aeroglobus #10507 üzenetére
Nekem megy anélkül. A port, amit megadtál az biztosan nyitva van?
Ami még különbség, hogy nálam a PHP nincs bepipálva, nem hiszem, hogy ez lenne a gond, de most hibát keresünk. -
Dzsekó
addikt
válasz
Aeroglobus #10505 üzenetére
Mármint az nginx nem indult el? Ha a fotó tetején lévő "Start now"-ra ráklikkelsz, akkor nem indul el az nginx?
A "Document Root Path"-nál írd ki a teljes elérési utat /mnt/.../www
Nálam így megy az nginx. Esetleg alapból próbáld a portot 85-ön hagyni, hátha a 445 foglalt, vagy nincs nyitva. Esetleg ami portot beírsz, azt néz meg, hogy nyitva van-e.
Nálam például a 445 zárva, de a default 85 port is zárva. Port forward-al ki kell nyitni a routeren, ha zárva a port. Vagy olyan portot választani, ami nyitva van. -
Dzsekó
addikt
válasz
Aeroglobus #10503 üzenetére
WebFTP-t használtam, de optware alatt. Úgy emlékszem kellett hozzá egy webszerver is, akkor a lighttpd-t használtam, amit optware alatt telepítettem be.
Itt szerintem jó, ha a beépített nginx-et elindítod (akkor még nem volt beépített webszerver a Tomato-ban). Webszerver portot nézd meg és állítsd át tetszőlegesre. Ezután a WebFTP-t közvetlenül a www alá kell másolni. Ezután elindítható a DDNS cím:portszám/webftp beírásával. Első WebFTP indításnál konfigurálni kell a célkönyvtárat (base_dir). De mint mondtam, ez optware alatt működött entware-em sose volt, azt nem tudom, hogy ott megy-e. -
Aeroglobus
tag
válasz
Dzsekó #10502 üzenetére
Ezeket is oda kellet másolni. Gondolom vagy valami kiegészítő csomag kéne hozzá, vagy a beállításokon módosítani.
A lényeg az lenne, hogy böngészőből fusson a ftp alkalmazás, a Total commanderes, vagy más számítógépre feltelepítős alkalmazás nem jönket, jön szóba, mert úgy szeretném beállítani (ezt régen optware alatt meg tudtam csinálni) hogy bizonyos tartalmakat ha elküldöm a linket, az szabadon böngészhet benne, de módosítani nem tud, ugyanakkor ehhez ne kelljen alkalmazást telepíteni, beállítani, stb. -
Dzsekó
addikt
válasz
Aeroglobus #10501 üzenetére
Sima beépített web server nem jó?
Amit bemásolsz www alá, azt be tudod linkelni másnak.
Ezt a webftp-t nagyon régen 10 éve használtam optware alatt.
Elég gagyi volt, hamar áttértem a beépített web serverre. -
Aeroglobus
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy Asus RT-AC66U B1 routerem FreshTomato Firmware 2019.3 K26ARM USB AIO-64K firmvare-val. Entware fut alatta, szeretnék webws ftp alkalmazást tenni a routerre.
Próbáltam a régi optware-s webftp-t és extplorert is alá rakni, de nem mennek, az alábbi oldalak jönnek be:
Miket kéne feltelepíteni rá, illetve hogyan tudnám beállítani valamelyiket hogy működjön, esetleg ha van másik böngészőből elérhető ftp alkalmazás ami működik és tudnátok ajánlani.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest