- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
-
nicu71
addikt
válasz
Stealth #26789 üzenetére
Odakapcsoltam,bűnrossz meccs, és mintha látni véltem volna, szóval vsz reális problem,szinten Voda.😅
A szerviz update nálam se talàlt semmit.🙂
Viszont amit akartam meg kérdezni,ez a semmirevaló Gallery alkalmazás valamiért frissulni akar de nem telepíthető.Ez is a 98 óta. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #26777 üzenetére
Mozi mód, Blur reduction 4-es, Local dimming high. Minden más kikapcsolva.
Pl. focimeccsen látni, de csak megfelelő körülmények között. Jellemzően közeli képen a játékos fejét követi a kamera, miközben a háttérben oldalra mozdul a markáns mintázatú közönség kép.
Egy szót nem szónék ha ez lenne a szoftver összes baja.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26735 üzenetére
A maven kodi mkv dolby visiont is viszi gond nélkül! A kodi 21 is viszi tudom de még nincs play áruházban. Béta verziókat használtam abból is. Őszintén nekem a nexus verziók stabilabbnak tűnnek.
Ja és igaz amit írtam mert a jelenlegi verzió ami play áruházban van nagyon válogatós szóval jelenleg nem jó dolby vision lejátszásra. Jó csak úgy kell válogatni hozzá hogy milyen is legyen a formátum. Maven kodihoz nem kell válogatni és kodi 21 béta -hoz sem. Ha kijön az új 21 play áruházban is akkor már nincs probléma de még nincs fent.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26655 üzenetére
De éppen nem 480p -ről írtunk itt többen hanem tv adásokról ami 1080i a legtöbb. Én csak m4 sporton( HD) nézem az f1-et és ott tapasztalom azokat amit írtam. De mozgásjavítás teljes kikapcsolása tv adásoknál megoldja a problémát úgyhogy végülis nem olyan gáz a helyzet.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26638 üzenetére
Nekem amúgy nincs bajom a képminőséggel letöltött anyagoknál és streamingen. Tv adásoknál tényleg kicsit gyengébb mint volt v1-en és ott nem volt gond a szellemképesedéssel ahogy én használtam a mozgásjavítást 4/4-en. Itt V098-on meg oldalirányú mozgásnál tényleg szellemképesedés van ( logón nagyon észrevenni de máshol is). Én ettől függetlenül nem bántam meg, hogy ezt a tévét vettem mert amúgy szép képe van szebb mint az előző samsung h6400 -nak volt. Az se volt rossz amúgy csak gyenge volt a feketéje és sötét jelenetekben nagyon nem tetszett.
-
válasz
Stealth #26471 üzenetére
Én arra nyomtam hogy később frissítem, pont az miatt mert olvasom hogy mindenki kínlódik a verziókkal és nekem jó volt a V28. De következő bekapcsolásnál már frissített is ,nem kérdezett.De nekem ez is jó.
Imi1981
Igen tükröződik, nem mondom hogy vészes, de előtte egy sony xh90 tv volt attól sokkal jobban. Párom még jelezte is ahogy kivolt kapcsolva, mintha egy tükör lenne
Pl a csillár is ha világit, simán zavaró film nézés közben. De úgyis mindig sötétbe nézem szóval nem számít, amíg állítgattam addig volt zavaró. Használat közben nem veszem észre.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #25658 üzenetére
Mert gyárilag túl van tolva a kék fényerő, így érik el a nagyobb fenyerot, cserébe kékes a kép.
1500 valós, az alól indult kicsivel mikor elkezdtem állítani.Kalibrálás során általában hdr esetében csökken a fényerő, mégpedig azért mert fehéregyensúly esetben a prips,.zöld, kék pixelek fenyereje van állítva. Ha pl sok a kék akkor nem a piroshoz és zoldhoz kell adni, hanem kekbol kelle elvenni rgb gain esetében, máskülönben a másik két szín nagy eséllyel le lenne vágva, így részletek vesznenek el, vannak kivételek, de sz esetek 90%a ez.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #25585 üzenetére
Írta, hogy nem a promóciós regisztrációval van gondja.
A normál regisztráció pl. ahhoz kell, hogy hibát jelents be vagy fel tudjad venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Mondjuk én regisztrálni tudtam, de kérdést küldeni már nem. Nekem ott nem működött az oldal.
A szokásos aliexpress support szint. Megkapod a terméket, aztán nem is hallottunk egymásról.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #25445 üzenetére
Mert kodival nem kérdés a direkt lejátszás! Plex kliensnek nem tetszik a felirat vagy hangformátum vagy videóformátum és már transzkódol. Van plex pass -om így van hardveres transzkódolás de akkor is jobb a direkt play. Amúgy már ritkán van gond a plex kliensel is. Egész családnak megosztom a plexet így távoli lejátszás is sok van.
A másik ok, hogy van pár funkciója a kodinak amit sűrűn használok és plex kliens nem tudja ( meg más lejátszó se nagyon) meg tetszik is a kodi Artic zephyr skinnel. Ennyi.
Nyugodtan kipróbálhatod azt a kodit amit linkeltem. Nem bugos és tényleg minden dv-t visz. Én már tv újkora óta ezt használom.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #25440 üzenetére
Ez a kodi [link] lejátsza az mkv dv filmeket dv-ben! Sőt nem volt még olyan amit rossz formátumban indított volna ( dv-t dv-ben, hdr10 -et hdr10 -ben és hdr10+ hdr 10+-ban). Csak mkv-ban vannak dv filmeim. Van ebből sokkal újabb verzió csak azon nem működik a plexkodiconnect azért ezt használom ( meg amúgy tökéletesen működik). Még nem találkoztam olyannal amit ne tudott volna lejátszani!
-
joydrv
aktív tag
válasz
Stealth #25441 üzenetére
Ha van lehetőséged próbáld ki a CE/Omega béta 2-est vagy 3-ast. Mindent lejátszik nagyon jó minőségben. Én hálózaton jelenleg a Béta 2-est használom, mert jelenleg csak ezen megy teljes egészében a PlexKodiConnect. Nálam Plex szerver / 3 Nas / 2 tv / 2 box Nokia 8010/Dune Homatics a felállás. A boxok dual boot-tal mennek, lehet CE is vagy egy átkapcs és Android is, ami épp kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #25099 üzenetére
Nem. Amelyik tvnél ez elojon ott nem igazán.
Egyedi kalibracioval lehet segíteni, de ha xar a szinkezelo rendszer akkor a 20 pontos fehéregyensúly könnyen okoz ilyen jelenséget. Ebben az esetben ki kell kapcsolni mert többet árt mint használ. Ilyen esetben csak nagyon minimálisat lehet rajta állítani ami viszont teljesen felesleges mert semmilyen problémát nem old meg. Több tcl tvnel tapasztaltam már ezt. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Stealth #25058 üzenetére
Gondolom jobb a panel és a szoftver is illetve előbbi függ(het) a TV méretétől is.
Korábbi tesztekben pl. a C745-öt jobbnak hozták ki a C845-nél, mert annak a szoftvere nem volt jó, talán ugyanez lehet a C805-nél is.
A szoftveres támogatás a TCL-nél meg nem annyira jó, bár az utóbbi fél évben jött ki 2-3 frissítés, igaz az utolsó teszt.
Valszeg fejlődnek ezen a fronton is. -
L4mie
veterán
válasz
Stealth #25051 üzenetére
+HF77: Na ezek mindkettő már jó ár, trigger határ alatt
Jön még akció szeirntem, csak hüle emag heti 2x nyom valami akciót, de ezt pont nem akarja akciózni.
Amúgy most még az alzán és telekomon kívül van 5 éves garanciakiterjesztős akció valahol? Emagon már nem látom, ott van? MM? -
Solymi81
aktív tag
válasz
Stealth #24992 üzenetére
Nem tudom, annyit nem használom a TV-t, csak film és sorozatnézésre.
Azért tettem fel, mert többen írták, hogy jobb lett a feketéje ill. DV tartalmak nézésén is javított.
Ezért is kérdeztem. Előtte nekem is a legfrissebb verzió volt fent a C745X2-n és nem volt vele problémám, csak annyi h a DV tartalmakat nem szerette. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Stealth #24985 üzenetére
Én a V2-t tettem fel.
Mit kell nézni, mit változott?
Ahogy nézem a V999-hez azt írják,. hogy megjavította a pixel, Dolby Vision és képtípus beállítás bugot.
A v2-nél valaki írta, hogy Local Dimming néha változik, de egy ember volt, másvalaki meg jelezte, hogy nincs probléma.
Illetve még annyit írtak, hogy a v1 és v2 között lehet váltogatni, mert a verziószám ugyanaz (V999) -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #24985 üzenetére
Arra emlékszem hogy nem Tekegramról töltöttem le hanem valami másik oldalról. Úgy emlékszem az 1-es verziót raktam fel mert a második verzióval vártam hogy itt valaki írjon róla. Volt is vele valami és inkább nem raktam fel ( szerintem te írtál róla, hogy külön kell telepíteni alap gyári dolgokat).
-
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #24874 üzenetére
hát mp4-eket és ts tartalmakat viszi, m,ert a tesztfájljaim ebben vannak.
Amiket nézek, nem szoktam nézni mert nem tartom megtartósan és még nem találkoztam olyannal amit nem vitt volna, de lehet egyik se mkv-volt...Szerk:
Visszakerestem utoljára ezeket néztem:The.Creator.2023.READ.NFO.2160p.MA.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG....mkv
The.Wandering.Earth.II.2023.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.DoVi.HDR.....mkv
halo.s01e09.dv.2160p.web.h265.....mkv
Tehát ki kell próbálni!
-
sircoon
csendes tag
válasz
Stealth #24824 üzenetére
Ez szintén jó, innen is szedtem le párat:
https://drive.google.com/drive/folders/1JxmeedtAtgmoafXv9rroiDOS2vEX7N4bEzen a reddit bejegyzésen találtam: https://www.reddit.com/r/hometheater/comments/11qqv95/surround_sound_test_files_in_almost_every_format/
-
sircoon
csendes tag
válasz
Stealth #24814 üzenetére
Nem fog. A belső lejátszójával nem megy a TrueHD, de minden más igen, és a Kodiból is csak a TrueHD nem megy. Ráadásul külső eszközről átmegy a TrueHD, tehát a fájl, a HDMI lánc jó.
"Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa. Akkor az minden bizonnyal egy kacsa."
A @mikrofon által említett opció ráadásul csak analóg kimenet esetén számít.
-
mikrofon
veterán
-
classic B
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged