- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #5312 üzenetére
Fura. Ez talán a folyamat alapú szabályzás miatt lehet. Robotban ilyen nem fordulhat elő, mivel esemény alapú. Elérkezik az adott időpillanat eseménye, a műveletek végrehajtódnak, de a Robot a továbbiakban nem monitorozza, hogy adott idő van-e (hacsak külön nem kényszeríted rá).
De ezt a problémát egyszerű áthidalni. Egy perc várakozással kell kezdeni, aztán kikapcsoltatni a kódkérést, majd reboot. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #5310 üzenetére
Milyen egy perc?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #5308 üzenetére
A kódkérést nem rendszerinduláskor kell deaktiválni, hanem még a reboot művelet (svc power reboot shellparancs) előtt.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5296 üzenetére
szia! van!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5287 üzenetére
Hello!
Javascriptlet részbe illeszd be ezt:
shell('svc data disable',true,2);
Ha működik, akkor a Tasker, ha nem, akkor a root managered a hibás.
Amúgy az a timeout -1 default, vagy Te állítottad?
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5287 üzenetére
egyértelmű, de azért érdemes megnézni:
SuperSU-ban a Tasker megkapta az engedélyt a root jogosultsághoz?
Legfrissebb SuperSU-t használod (bináris állomány frissítve)? -
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5277 üzenetére
Ha ebből valami lejön, akkor megeszem a kalapom. Kép
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #5274 üzenetére
Mivel nem logoltam eddig sose, ezért semmit. De mos beksattintottam a logolást, Viszont nem akarom újraíndítani, mert most müxik szépen.
Mr Dini: Nekem se volt problémám vele 7.0-án, frissítés után jött elő. De akkor beírok a hívatalos levelezőlistájára.
aprokaroka87: Ját jó, adjunk az érzésnek.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5266 üzenetére
Akkor fogalmam sincs. Mondjuk én ezer éve nem használom ezt a funkcióját a Tasker-nek, ott van az AutoNotification plugin, ami sokkal összetettebb ennél.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5264 üzenetére
Beállítások - Hang és értesítés - Hozzáférés értesítésekhez
(#5263) hetn: Szerintem az sose volt a Security (Biztonság) alatt, mivel köze nincs hozzá. Szerintem valamit félrenéztél. Vagy a telefongyártó szabta át hülyén az Android-ot.
-
hetn
tag
válasz
aprokaroka87 #5262 üzenetére
A telefonom angolul beszél (Android 5.1), de lehet hogy segít:
Settings, Security, Notification Access, pipa a Taskerhez -
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5231 üzenetére
Igen, az egyszerűség és az átláthatóság érdekében először azt a folyamatot futtattam le. De mivel nem működött, ezért próbáltam meg a "fapadosabb" megoldást.
-
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5226 üzenetére
Mert így nem merek pénzt kiadni rá. Több helyen is olvasom, hogy a 6-os androiddal, vagy néhány telefonnal problémás (nekem huawei p8 van). Robotot viszont nem szívesen használnék (mert taskert már megszoktam). Ha ez a probléma megoldódna (és user error lenne), akkor azonnal meg is fogom venni. Nova launcher, bubble upnp, poweramp. Ezek voltak azok a programok, amik számomra pénzt értek. Ez a sor bővülne a taskerrel.
-
bexinho23
őstag
válasz
aprokaroka87 #5223 üzenetére
(#5224) HREH
Nincs akku-optimalizálás, teljesítmény centrikus. "Use Reliable Alarms"- funkciót nem találtam, pedig többször is végiggörgettem. Lehet hogy a 4.6u3 verzióban ez nincs benne?Ez a nappali:
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Profile sr="prof2" ve="2">
<cdate>1469137193197</cdate>
<clp>true</clp>
<edate>1475185339084</edate>
<id>2</id>
<mid0>4</mid0>
<nme>Napközben</nme>
<Time sr="con0">
<fh>6</fh>
<fm>45</fm>
<th>23</th>
<tm>40</tm>
</Time>
</Profile>
<Task sr="task4">
<cdate>1469137532235</cdate>
<edate>1476075843726</edate>
<id>4</id>
<nme>Nappali Folyamatok</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>310</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>808</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>425</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act3" ve="7">
<code>548</code>
<Str sr="arg0" ve="3">Jó reggelt Ádám!</Str>
<Int sr="arg1" val="0"/>
</Action>
</Task>
</TaskerData>Ez az éjszakai, amiről szinte sosem vált át reggel a tasker, manuálisan kell lefuttatnom:
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Profile sr="prof18" ve="2">
<cdate>1475185263080</cdate>
<clp>true</clp>
<edate>1476397239754</edate>
<id>18</id>
<mid0>3</mid0>
<nme>Éjszaka</nme>
<Time sr="con0">
<fh>23</fh>
<fm>41</fm>
<th>6</th>
<tm>44</tm>
</Time>
</Profile>
<Task sr="task3">
<cdate>1469137198760</cdate>
<edate>1476397239754</edate>
<id>3</id>
<nme>Éjszakai Folyamatok</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>310</code>
<Int sr="arg0" val="1"/>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>303</code>
<Int sr="arg0" val="7"/>
<Int sr="arg1" val="0"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>808</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act3" ve="7">
<code>810</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
<Int sr="arg1" val="0"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act4" ve="7">
<code>425</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act5" ve="7">
<code>548</code>
<Str sr="arg0" ve="3">Jó éjszakát Ádám!</Str>
<Int sr="arg1" val="0"/>
</Action>
</Task>
</TaskerData> -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5203 üzenetére
Nem, 14.58-kor elindul, bemondja kétszer és ennyi :-) (a szinkron pedig 20.00-kor indul. Az van csak megadva, hány perc után induljon a következő szinkronizálás)
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87 #5187 üzenetére
szia! több is van ez egy egyszerű pontos időt felolvasó taszk:
1. Notify sound title: riasztás
2. Say text: a pontos idő... blablabla
3. Wait 3 sec.
4. Megismétli a 2. pontot
A profil pedig Time 14.58 hétfőtől péntekiga problémám az, hogy ha este 8-kor vagy délelőtt 11.30-kor (de írhatnék bármilyen időpontot) újraindítok, akkor lejátsza a hangot, amit 14.58-kor kellene. de ugyanez történik a szinkronnal is. úgy vettem észre, azokkal van bajom, amikhez időpont van állítva. minden más tökéletesen működik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5183 üzenetére
Milyen invert? Már megint beleszólsz abba, amihez nem értesz...
-
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87 #5155 üzenetére
Nem hinném, hogy monitorozni kellene. A profil nálam arra aktiválódik, hogy csörög a telefon, a task beállítja a %RING változót 1-re, „split”-eli a %CNAME aktuális tartalmát, ha a #CNAME2 üres, beletesz egy szóköz karaktert, majd mindaddig három másodpercenként beolvassa a %CNAME2 %CNAME1 hív! szöveget , míg a hívás felvétele, vagy visszautasítása ki nem törli a %RING változó tartalmát. A %CNAME mindig a hívó számához tartozó névjegyben lévő név. Ha a hívó nincs a névjegyalbumban, akkor nem mond semmit.
Ha felveszem, aktiválódik egy másik profil, ami azt figyeli, nem fordítottam-e a hátára a készüléket, akkor bekapcsolja a kihangosítást.
Az alapötleteket e topik indítójának pár éve közzétett projectjeiből vettem, majd kissé átdolgoztam a saját elképzeléseim szerint. -
csipuka
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5146 üzenetére
Betettem a file-t a tasker/profiles konyvtarba, de valamitert nem akarja megtalalni.
Kozben felokositottam a Notification Listener app-ot, amit mar eddig is hasznaltam, es azzal megy.
Az eredeti notification sound igy is hallatszik kozben, de nem gaz annyira.
Masik kerdes.
A Notification Listenert hasznalom, hogy ha otthon vagyok es valami uzenet erkezik, akkor felolvassa az uzenetet, es nem kell a telohoz menni, hogy megnezzem ki es mit uzent.
Viszont angold es magyar nyelvu uzeneteket is kapok, ezert nem mindegy, hogy a TTS mire van allitva.
Lehet valahogy a telefonkonyvben szereplo kapcsolatokhoz beallitani, hogy pl John-nal az angol TTS olvassa fel mig Mancikanal a magyar TTS az uzenetet? -
bogil99
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #5122 üzenetére
Van mind a kettő
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5118 üzenetére
"a To rész már nem,mivel data/data rész eleve láthatatlan"
Akkor idézem magam: "Nem csak a könyvtárválasztó létezik, kézzel is beírhatod".
De részemről itt befejeztem, mert megint nem olvasol, csak írod a hülyeségeidet...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5118 üzenetére
Shellel akár újra is lehet csatolni a data-t addig. Az más kérdés, h az appok és az android valószínűleg meg fog fagyni...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5108 üzenetére
Esetleg csináld meg a Write File-t máshová, majd onnan a Copy File-al másold be a megfelelő helyre, annál már van Use Root. Nem csak a könyvtárválasztó létezik, kézzel is beírhatod. Én most másoltam be egy fájlt a /data/data mappába ezzel a módszerrel.
Egyébként meg azért nem jeleníti meg a /data könyvtár tartalmát, mert az említett könyvtárválasztó nem rendelkezik root hozzáféréssel. De mint írtam, megoldható, csak kicsit gondolkozni kell.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5016 üzenetére
Ok, megnézem!
De most kiutazom 1 hétre, szóval csak utána.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #5012 üzenetére
Köszi!
A probléma az, h a hiába megy a teszt taskként, de egy rendes JQuery kód már nemegy. Szóval írtam a fejlesztőnek. Addig is shell-lel oldom meg.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #5011 üzenetére
Visszavonva.
Csak task-ként fut le. -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4991 üzenetére
Ha jól értelmezem, ő azt szeretné, hogy a víruskergető csak megadott időközönként szkenneljen.
Az intenttel max egy keresést lehetne indítani, attól még magától is fog keresgélni és szívja az akksit. Szóval, valahogy inkább fagyasztani/jegelni kéne az appot. Ezt pedig Taskerrel magában nem lehet kivitelezni. Olyan szempontból viszont jók az intentek, ha pl a Titanium Backupot lehet vele utasítani freeze (fagyasztás) és defrost (kiolvasztás)-ra, bár nem tudom, h tud-e ilyet az app.
Amúgy a legjobb az lenne, ha pl egy clamAV-t fordítana magának és mondjuk recoveryből, vagy rootos fájlkezelőből (illetve ha úgy fordítja, akkor akár SD-n, root nélkül is megy) a helyére tenné. Azzal shell alól nagyon egyszerű lenne a víruskergetés és tényleg csak akkor menne, ha a Tasker, vagy a terminál arra utasítja. De nem hiszem, h fordított már valaki clamav-t android buildrootra, nekem meg jelenleg rengeteg dologom van, így nem tudok rá időt szánni.
Szóval marad a freeze app keresése (ami támogatja az intenteket).
Bár én nem az antivírusra fektetném a hangsúlyt, hanem inkább figyelnék arra, hogy mit töltök le. Androidra nagyon nehéz vírust találni és annak is a legtöbbje csak interakcióval tud (tehát a user felteszi) érvényesülni. Szóval az androidos vírusok kikerülhetőek azzal, h nem szedünk le apk-t ismeretlen forrásból, 4sharedről, Blackmartról, noname orosz blogból stb... Ha pedig attól fél a kérdező, h pl USB-s kapcsolat esetén fertőzné meg a gépet/eszközt, akkor a gépre érdemes antivírust tenni.
Telóra úgy sincs nagyon hatékony vírusírtó (legalábbis, amikor foglalkoztam a droidra nem láttam ilyet). Mindegyik csak az SD-t tudta vizsgálni, egyik sem tudott mit kezdeni azzal, h van rootom... Ezért csináltam magamnak clamAV-t. Viszont a clam meg nem mobilra van tervezve és egy gyengébb eszközt le tud terhelni a kereséseivel...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4991 üzenetére
És hogyan kellene ezt kiviteleznie?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4987 üzenetére
Nem Tasker plugin, és a háttérben szeretné indítani szolgáltatásként.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4981 üzenetére
Ha hülyén teszed fel a kérdést, nehéz lesz megérteni.
Az eleje nem változik, ahogy a vége se. Innentől fogva ezekhez nincs szükség változókra, hiszen azok csak akkor kellenek, ha változik a tartalmuk, ezért is hívják őket változóknak. Egyszerűen az elejéhez ([ L:http://) hozzáfűzöd az url_cime változót, aztán a ]-t, majd a link_neve változót és ezt követően a végét ([ /L]).
A beviteli mezőkhöz meg ott a Scene.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4977 üzenetére
Ne haragudj, de ezt most nem értem...
Tehát van egy változód, ami tartalmaz egy linket, pl a google.com-ot és szeretnéd, hozzárakni a https://-t pl?
De akkor minek a link neve változó?
Kifejtenéd picit részletesebben?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4977 üzenetére
"
"ezen
na szóval a PH linkelés kézileg
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4974 üzenetére
Olyat lehet, h hanyadik szó után rakja be, illetve, h a "de" után, vagy az "alma" elé rakja (legalábbis ezekre jut elsőre megoldás az eszembe). Melyik kéne?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4970 üzenetére
Ne kezdjetek már flamewart egy szakmai topikban, rendezzétek le privátban pls!
Én is tévedtem így vaktában...
Most leteszteltem és kell elé a droid. prefix, mert ugye az androidon belül van a getScreenBrightness.
De írtam Neked egy teszt kódot, h világos legyen, íme:
import android
droid = android.Android()
a = droid.getScreenBrightness().result
print(a)@Bozek
Olvastam én is pár meredeket a kollégától, de ezt most csak egy kérdés volt. Írta is, h próbálkozik vele. Amúgy S4LA topikról nem tudok. Esetleg a python topikban tudna még rákérdezni, de nem hiszem, h a droid specifikus részekben otthon vannak.
Jó, az a paraméter a zárójelben nekem is mosolyt csalt az arcomra, de én is valahogy így kezdtem. Soha nem olvastam, csak egy programozásról szóló könyvet, a Javaról.
De sok minden nem jött át, így inkább begépeltem a példákat, moddoltam rajta és így tanultam meg az alapokat. Nem vagyok hivatásos programozó, de ha tudok segítek!
Persze ha Te és a többiek offnak érzitek a témát, akkor max püben folytatjuk.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4966 üzenetére
Komolyan ezt a topic-ot is szét fogod vágni a hülyeségeiddel?
getScreenBrightness(), azaz a képernyő fényerejének lekérése. Mit akarsz ott a paraméterbe beírni? Először olvass el pár programozásról szóló könyvet és utána kérdezd meg azt, amit nem értesz...
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4966 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem pythonnal próbálkozol az s4la-n belül, mivel csak ott tudod használni az általam linkelt oldalon leírt parancsokat.
Ha pedig valóban így van, akkor a getScreenBrightness() érték nélkül a helyes. Valószínűleg azért nem kapsz eredményt, mert azt pl ki kell írnod egy változóba.
Pl:
a = getScreenBrightness()
És ezt utána átteheted Taskerbe, vagy Toastként feldobhatod, stb. Az értéke az 'a' lokális változóban lesz tárolva, amíg a kód fut.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4960 üzenetére
Nem. Még az én régi Taskeremben is benne van a Codes fülnél asszem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4954 üzenetére
Ott van a Task - Perform Task. Még paraméterezhető is, mintha egy függvényt vagy eljárást írnál.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4943 üzenetére
Szia!
Nem lenne egyszerűbb csinálni egy time profilt, aminek beállítod a napi időt és hozzárendelsz egy taskot, ami beállítja a fényerőt nappalira, majd egy exit taskként berakod az ellentétét?
Amúgy ilyen hosszú waitet akkugyilkosság használni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4923 üzenetére
Mivel a napot nem tudod kiválasztani, ezért elég egyértelmű, hogy miért nem fogadja el. Péntek 19 órától péntek 2 óráig nem fog futni, mivel a második időpont előbbre van, mint az első.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4921 üzenetére
És ha neki nincs beállítva a 24 órás idő? Nálam nincs AM/PM a Tasker-ben, hanem rendesen van, pl.: 21 óra.
-
royalka
őstag
válasz
aprokaroka87 #4911 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4905 üzenetére
Nem akarok pluginekkel szórakozni. Az alap plugineket persze használom, de ehhez sztem felesleges plugin.
De gyakorlatilag feleslegesen tettem fel a kérdést, mert jobban megnézve készen is van, csak egy contentet kell cseréljek a 360-as profilnál hogy akkor ne legyen aktív, ha az sbh50 profilom aktív.
Mégegyszer bocs a felesleges kérdésért.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4879 üzenetére
Nem látszik semmi, de azt írja is a Tasker helpje, hogy ez a beállítás nem látszik az Android beállításai között és ki sem lehet kapcsolni, csak a Taskeren keresztül. Korábban egy Lenovon (gyári rom és CM) használtam viszont Miui alatt úgy látszik nem működik.
-
toth_janika
őstag
válasz
aprokaroka87 #4885 üzenetére
Igen arra
-
toth_janika
őstag
válasz
aprokaroka87 #4883 üzenetére
Értem. Akkor nem is próbálkozok vele. A másik amit szeretnék megoldani a notification pedig villogása egy adott helyen, de ez sem működik. (s5 a telefon)
Lehet hogy ezt sem tudja kezelni? -
toth_janika
őstag
válasz
aprokaroka87 #4881 üzenetére
Sajnos semmi. Megjelenik a zöld kor hogy fut, de ha lezárom a telefont akkor ugyanúgy kéri a kódot
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4851 üzenetére
Mert jobban értek a Tasker-hez, mint Te.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4849 üzenetére
Te mindenhol ott vagy?
-
Tézé81
tag
válasz
aprokaroka87 #4837 üzenetére
Köszi! Nálam nem létezik a fájl (MM 64bit), kettő másik van a mappában, de azok nem tartalmaznak ide vezető nyomokat. Túrom a fájlrendszert. A /etc/bluetooth-ban vannak érdekességek, mint pl. az auto_pair_devlist.conf, ahol Blacklistet lehet szerkeszteni auto pairing-re, megnézem tudok-e kezdeni vele valamit (bár ugye akkor meg "elfelejtő" taskot kell szülnöm hozzá).
@Somatom: köszi, előbb a korábban javasolt utat próbálom végigjárni, aztán ezt.
-
Tézé81
tag
válasz
aprokaroka87 #4824 üzenetére
Most nézem, ugye erre gondoltál: Bluetooth Auto Connect és nem erre. Nos, az elsőben beállítgattam a prioritásokat (remélem jól), de sajnos nem segít. Látom, hogy van közös pontja a Tasker-rel, de arra nem jöttem rá, hogy hogyan kell belőni.
-
Tézé81
tag
válasz
aprokaroka87 #4824 üzenetére
Oké, megtörtént
már csak holnap tudok fórumozni, mert pizsi fellőve
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4765 üzenetére
Általában az ilyen banki sms-ek szövege ugyanaz, csak az adatok (változók) különböznek.
Namost az sms bodyját a Tasker ide menti: %SMSRB. Ezt el lehet splittelni egy olyan résznél, ami kell nekünk. Tehát ha az sms szövege pl "Az Ön ehavi megtakarítása xy Ft volt", akkor a "megtakarítása"nál el lehet splittelni a változót, amit mondjuk %SmsSplit-be mentünk el. Ez az SmsSplit egy tömb lesz, tehát az SmsSplit1-ben fogod megkapni a "Az Ön ehavi megtakarítása"-t, az SmsSplit2-ben pedig az "xy Ft volt" lesz benne. Innen megint érdemes csinálni az előbbi logikával egy splittet, vagy akár egy replace-t a "volt" eltűntetésére, annyi különbséggel, h a végeredményt most nem a tömb 2.-ik eleme, hanem az 1. eleme fogja tartalmazni, ha a volt-nál splittelünk. (Mivel a volt előtt volt.)
Aztán mehet tovább a változó a pluginnak, vagy akár intent formában.
-
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4751 üzenetére
Köszi szépen, nagyon hálás vagyok, hogy így foglalkoztál ezzel
Este kipróbálom, és "elemezgetem", remélem jobban képbe kerülök a tasker logikájával
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4751 üzenetére
Szia!
Sorry, most nem olvasok vissza, de milyen kikapcsolásra lenne szüksége, amit nem sikerült megoldanod?
Amúgy ez a night clock app megnyitás/kilövés nem a legszebb megoldás, ha már a Taskerrel natívan (értsd külső appok nélkül) is össze lehet hozni a cuccot.
Pl Scenevel. A %TIME-t beállítja egy teljes képernyőt elfoglaló scene közepére. Illetve ha Taskerrel nem is, hát shell paranccsal biztosan le lehet kapcsolni a screen lock idejét, majd vissza.
Az más kérdés, hogyha nem amoled a kijelző, akkor nagy pocséklás, ha minden este folyamatosan világít, ha jobboldalra van fordítva a telefon. Bár az amoled meg beég(het)...
-
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4749 üzenetére
magától, ha megoldható
és köszi a segítséget már így előre is -
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4746 üzenetére
kipróbáltam, jó lesz, pont ilyenre gondoltam
-
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4744 üzenetére
Fontos lenne, mivel kvázi egy éjjeli-órának használnám. Ha már gombot kell nyomni, vagy képernyőt ébreszteni, akkor ugyan ott vagyok, nem éri meg a vesződést.
-
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4742 üzenetére
done. viszont itt alapból nincs is óra
(z3compact, 5.1-el, ha számít)
-
waccamár
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4740 üzenetére
Ebresztes hangja az maradjon.
A toast-ot nem tudom, hogy mi, pedig ragugliztam gyorsam. Arra jellene, hogy este tudjam az idot, tehat ha ezt a funkciot ellatja, akkor rendben
Azota is probalgatom a tasker-t, de meg mindig nem jutottam elorebb -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4694 üzenetére
Ezt passzolom.
-
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4685 üzenetére
nem megy sajnos, nem tudom mi lehet a gond...a telefon beállításánál kiveszi a tasker h ne rezegjen ha hívnak és mégis rezeg, ez h lehet?
van smart connet a sonytól, de megszűnt a csendes mód ott is -
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4682 üzenetére
-
mrdavid
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4680 üzenetére
ébresztés kivételével minden néma legyen
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4665 üzenetére
Anno Mr Dini kollégával a wunderground.com időjárás adatokat szedtük ki json-ből, javascriptlet-el. Azóta is fejlesztgetem, javítgatom, ha van időm és nem vagyok lusta kódolni.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4667 üzenetére
Igen, anélkül nehezen megy. Én is csak neten kutattam, mert amúgy esélytelen.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4665 üzenetére
Java funciókat lehet meghívni vagy java objektumokat kezelni. Kicsit bővebben.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4662 üzenetére
Próbálgatni kell, hogy neked mi adja a legjobb eredményt. Az tasker preferences-ben a log-ot be tudod kapcsolni, majd használod az egyik fajta megoldást, majd a másik fajta megoldást és meglátod neked mi adja pontosabb/kielégítőbb eredményt.
A log-ot én ekkor használtam arra, hogy ha xy helyen vagyok akkor xy változó kap egy értéket. A logba bekerül, hogy mikor kapta meg az xy változó az értéket. Így be tudtam lőni utólag is, hogy nekem melyik megoldás a jó. 1-2 hét alatt végig lehet tesztelni az összes location-t szerintem. (nekem pl. a cell near elég lett. Nem a legpontosabb, sőt, de amire nekem kell elég)
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4660 üzenetére
Attól, hogy beírod a címet még nem fogja tudni a telefon pontosan, hogy hol vagy csak ha van adat kapcsolatod és bekapcsolt gps-ed. (hacsak adatkapcsolatod van gps nélkül, akkor van egy net nevű location meghatározás, de az nem pontos)
Itt van a leírás, hogy melyik location meghatározás mennyire pontos és mennyit fogyaszt.
-
thesound
addikt
válasz
aprokaroka87 #4658 üzenetére
A pontos címet nem gps alapján határozza meg?
Vagy van a cell near, de az nem olyan pontos. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4637 üzenetére
A remap az, amikor egy gomb funkcióját átprogramozod. Pl. fizikai billentyűzeten felcseréled az í -t a 0 -val (tipikus példa Apple billentyűzetek "droidosításához"). Vagy, a telód kamera gombja ne a kamerát működtesse, hanem vmi mást. Az O+2 -n van vmi dedikált hardvergomb, amihez más funkciót szeretne rendelni.
Geryke67:
Még itt tartasz? Nem vagy túl kreatív. Írd be csak azt, hogy svc és megkapod, hogy miket tud kapcsolni! Ott lesz a wifi is. Aztán ird be, hogy svc wifi és megkapod a használható kapcsolóit! -
Geryke67
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #4609 üzenetére
Rootolt a telóm
köszi... az 1perces várakozást hogy tudom beállitani? Csak úgy írjátok le hogy lépésenként
köszi
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4609 üzenetére
Ez hardverfüggő. Ha a SOC saját API -kkal ad rá lehetőséget, akkor megodható. Lásd Mediatek és hozzá a Dual SIM Control pro app (ex. MTK Control), ami még Tasker plugin is.
-
válasz
aprokaroka87 #4597 üzenetére
Igen, már kétszer újrahúztam, de semmi
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4584 üzenetére
Köszi
Akkor hagyom, jó lesz a key kombó.
Most jutottam oda h elegem lett a romozgatásból és keresek a megszokott dolgokra alternatívát.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4582 üzenetére
Megpróbálok belőle valamit összehozni.
Köszi.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4580 üzenetére
Legalább nem foglal sok helyet.
Köszi
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87 #4578 üzenetére
Nemtom, még nem próbáltam. Ha ráérek majd megnézem.
De ha közbe megnézi valaki, akkor azt megköszönném. -
pleti
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #4554 üzenetére
Igen, ott ki lehet külön kapcsolni a beállítások közt, de a taskerban csak a globális szinkront tudtam eddig kilőni. A céges leveleimet nem szeretném megkapni du öt után.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4549 üzenetére
Amíg nem lesz benne normális Input Dialog (mint az Automagic-ben), addig hanyagolom. Csak sima menüt tudok előcsalogatni, de ott sincs olyan választási lehetőség, hogy sima szöveges legyen, kép nélkül.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4542 üzenetére
A Face up az arccal felfele, a vízszintes meg a Standing up és az Upside down, attól függően, hogy hogyan rakod a zsebedbe (állva vagy fejtetőn). De hogy ezt a kettőt hogyan tudod megoldani, az jó kérdés. Bár Tasker-ben elvileg + van a feltételek között, tehát mindegyiknek teljesülnie kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4540 üzenetére
A Face Up az nem az a státusz, amit Te keresel. Hogy melyik kell pontosan, azt csak úgy tudnám megmondani, ha leírod a státuszokat, mivel AutoMagic-ben kicsit máshogy vannak.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4536 üzenetére
Igen, ezt írtam én is. Csak az a helyzet, hogy a "yes" állás mellett is kissé meseszerű, hol működik, hol nem. :-) Erre írtam, hogy van még egy olyan állítás is (ugyanitt, a szenzoroknál), hogy "keep device awake", ami viszont feltételezem, hogy aksigyilkos.
Egyébként egy általános kérdés: aki használ autovoice-t, az mivel triggereli, hogy elkezdjen figyelni? Gondolom, hogy nem "folyamatos hallgatás"-t használtok, de mit érdemes? A gombnyomás, widget használathoz fel kell oldani. Ötletek?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4537 üzenetére
Én is használom zárt mellett.
Vmi hasonló funkciót lát el, csak nekem van még mellette néhány más szenzor is.
Nekem nem merül érezhetően jobban, pedig legalább 4 szenzort figyel...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4534 üzenetére
Nem változó, hanem a beállításainál van erre vonatkozó menüpont.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4531 üzenetére
Biztos rávehető, hogy screen off -ban se "pihenjen", hiszen ezen az elven működnek a coveres képernyőkapcsolgató alkalmazások is.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #4523 üzenetére
Preferences/Monitor -ban a szenzoroknál lehet állítani, hogy mikor érzékeljen, bár nekem nem nagyon sikerült összehozni, hogy kikapcsolt kijelzővel működjön, pl, hogy rázásra, vagy adott mozdulatra feloldja. Fordítva pedig megy, azaz rázásra ki tudja kapcsolni.
A közelségérzékelővel az autovoicet próbáltam triggerelni, bekapcsolt képernyő mellett megy az is, kikapcsolva nem. (Redmi 2) -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4527 üzenetére
Nem csak sötétben, hanem, amikor aktív. Csak nagyon halványan, amit csak sötétben veszel észre.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4525 üzenetére
Hogyan olvasod le kikapcsolt kijelzővel?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4523 üzenetére
Nézd meg sötétben, hogy kikapcsolt kijelzőnél világít -e a közelségérzékelő! Ha nem világít, akkor nem aktív, így nem küld infót sem.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4511 üzenetére
Mit értessz funkció alatt?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4509 üzenetére
Most frissítettem csak a taskert, és nen gondoltam volna, h belerakják a javautilst.
Végülis azzal meg lehetne csinálni(megfelelő library kérdése), még ismerkedem vele.
Köszi a tippet!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4507 üzenetére
esetemben egy sorba 34 karaktert tud maximum a toast
tehát az első sor poziciója az függ a második sorban levő karakterek számától.
Tehát szerintem alapból nem lehet megoldani...csak valóban js-el. -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4503 üzenetére
Szia!
Köszönöm, h ránéztél illetve a gyors választ is!
Nekem tudna olyat, hogy spacek vannak benne, sőt az első sor lehet üres is a \n -nek (sortörés) hála. Viszont én azt szeretném elérni, hogy a spacezés helyett egyből középre igazítsa a szöveget. Gondoltam van erre vmi szintén backslash-sel (\) kezdődő tag. Vagy valami egyéb ötlet, mert ugye most összerakja a szerzőt/címet 1 változóba ' - '-el elválasztva, majd leszámolja a js, hogy hány karakter, ezt belerakja egy lokális változóba, és végigmegy egy if soron, amiben előre kiszámoltam, hogy hány space kell hozzá, h középen legyen. (Szép magyar mondat lett
) Sőt azt is tudja, hogyha egyik if sem igaz rá (pl: túl hosszú a szám címe), akkor levágja a végét és ...-ot tesz a végére. Ez szép és jó, de mire végighalad az if soron az sok idő... Ezért kérdeztem a szakikat, hogy mit javasolnak.
Ui.: a Taskerbe beépített flash nem jó semmire. Az valóban nem hagyja az első sort. Jsben viszont megy a dolog!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4503 üzenetére
hm...azt a rafinált mindenit
ha kihagyom az első sort szerkesztés során,akkor a parancs lefutása közben már a második sor szövegét átrakja az elsőbe.
Esetleg még talán segithet egy olyan szimbolum,ami a "space"-t jelenti...azt hátha úgy fogja értelmezni,de gyanús hogy az első sor az ilyen,és itt teljesen mindegy hogy a 4.sorban kezdem a szöveget pl. -
Keresztapper
senior tag
válasz
aprokaroka87 #4493 üzenetére
Közben kísérleteztem még, de úgy tűnik, az end call is működik elutasításra, a call %CNUM meg vissza is hívja az utolsó bejövő számot.
Igazából arra kell, hogy vissza tudjak hívni mindenkit egy gombnyomásra, így spórolok a környezetemnek.
Vettem egy jack aljzatba dugható smart key-t (50 centért
), és ezzel hívom meg a taskot. Így egy gombnyomás az egész. Tegnap csak annyi volt a baj, azért nem akart működni, mert a rövid nyomás esetén nem tudtam elérni a rendszernél, hogy ne headset felvevőgombjáként értékelje a jelet, és így az fogadta a hívásokat.
A nyomás idejének megnövelésével viszont úgy tűnik, működik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
krysn95
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #4456 üzenetére
későbbre hagyom, akkor de köszi a választ.
Abban tudsz segíteni, hoyg hoygan oldjam meg aztautovoice esetén, hogy ha egy mondatban 2 vagy több parancs is van, akkro azt mind hajtsa végre?
Pl
task1: Milyen nap van?--> kedd
task2: hány óra van?--> 15:00Parancs: Hány óra van és miylen nap--> 15:00, kedd
remélem érthető..mind a tutorial videükban, ahol sima "and"-el összefűznek több parancsot is..
köszönöm!
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4452 üzenetére
Ehhez mindenképpen változókban kell letárolnod a pillanatnyi frekvenciákat. Hogyan lesznek a változókhoz aktuális, megfelelő magra/magpárra lebontott frekvenciaértékeid?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4450 üzenetére
Gyanítom, hogy nem a "wait" lesz itt a legnagyobb falat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87 #4448 üzenetére
Nem egészen értelek, de ha az kell, h megnézi az időt, hozzáad 5 percet, majd az így kapott eredményt letárolja egy változóba, az tök egyszerű. Js-el pár perc összedobni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest